‘Dan is Peter Bosz de meest geschikte kandidaat voor Feyenoord’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Bij veel clubs in de Eredivisie staat volgend seizoen een andere trainer voor de groep en het is de vraag of Feyenoord ook op zoek gaat naar een nieuwe coach. Giovanni van Bronckhorst is door de matige prestaties onder druk komen te staan, al heeft de linksback nog wel gewoon een contract tot de zomer van 2019 en kan hij dit voetbaljaar nog de KNVB-Beker winnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Giovanni van Bronckhorst volgend seizoen nog de trainer is van Feyenoord?


Gerelateerd

77 reacties (laatste reactie door constant kante)

Wat wordt Bosz de laatste tijd gelobbyd richting Feyenoord...

Best bijzonder dat de trainer die voor het eerst met Feyenoord een titel haalt sinds 18 jaar en pas de 1e titel in deze eeuw zich blijkbaar nog niet bewezen heeft.. Wat Gio vorig jaar goed deed was volgens mij de rust bewaren, duidelijke keuzes maken (jones laten staan, duidelijk zijn in de rol die Kramer had) en ergens aan vast houden...

14 maart 2018 om 08:27

Ja en daar zijn we Gio dankbaar voor, maar wat is daar nu van over? Saai en heel slecht voetbal, gecombineerd met een ongelooflijke wanprestatie in de competitie. Daarbij komen nog de rare keuzes die Gio maakt m.b.t. wisselen en tactiek. Er moet gewoon een frisse wind komen. Iemand met een andere kijk en benadering van het spelletje.

14 maart 2018 om 10:09

Mocht Feyenoord de beker winnen (en die kans is reëel), dan is het seizoen voor Feyenoord geslaagd. Wanneer je de afgelopen 30 jaar drie keer kampioen wordt, mag je niet verwachten dat Gio dat even back to back doet.

Nee, ik zie het heel anders. Feyenoord heeft een heel belabberde eerste competitiehelft achter de rug door m.n. het (langdurig) wegvallen van Botteghin, Van der Heijden (en ook andere Cv's en Jörgensen. Bij spitsen in vorm weet je, dat wanneer ze een tijdje eruit liggen, dat de vorm niet 1-2-3 terug is (messies daargelaten). Als je dan de beker wint, dan doe je het toch prima?

14 maart 2018 om 10:16

Het gaat toch niet alleen om prijzen? Ik wil als seizoenskaarthouder ook mooi voetbal zien. Voetbal is er immers ook om het publiek te vermaken, maar er zit gewoon totaal geen lijn in de tactiek van Gio (voor zover die er is), om over zijn dramatische wisselbeleid maar te zwijgen.

14 maart 2018 om 11:05

" Ik wil als seizoenskaarthouder ook mooi voetbal zien."

Dan moet je een seizoenskaart van Manchester City of Barcelona kopen. Mooi voetbal is lastig te vinden in competities als de onze!

Het grootste gedeelte van de supporters van PSV zijn uiterst tevreden met de huidige stand van zaken in de competitie. Spelen zij mooi voetbal? Nee.

14 maart 2018 om 11:14

Mooi (of leuk) voetbal zie je vaak genoeg in de Eredivisie. Jammer genoeg is het bij Feyenoord dit seizoen 90 van de wedstrijden geen van beide. Ik houd van mijn club, maar ik zit niet te wachten op 75 minuten lang balletjes breed en terug.

Sorry, maar ik heb niets te maken met wat PSV-supporters vinden. Ik kijk naar mijn eigen club en ben totaal niet tevreden. Mag dat?

14 maart 2018 om 11:16

met deze selectie ga je geen verzorgd voetbal kunnen spelen.
zelfs als bosz komt (wat ik toejuich) zal dat niet mogelijk zijn.
daarvoor hebben we te weinig spelers met overzicht/passes.
de spelers die het voetbal van bosz zouden kunnen spelen zijn in mijn optiek : jorgensen , van persie , gustafson (onzin dat hij niet goed genoeg is , hij is technisch ver boven het niveau van de meeste feyenoord spelers die hem gewoon niet begrijpen, waardoor hij nauwelijks de passjes kan versturen die hij wilt omdat niemand op de juiste manier loopt, dus ik hoop dat ie volgend jaar gewoon bij feyenoord blijft), berghuis en in mindere mate toornstra (die zo nu en dan wel laat zien dat ie een goede pass in de benen heeft en het overzicht behoudt ,vandaar dat ik nog enige hoop heb voor hem in het spel dat bosz zou willen spelen). voor de rest zijn het gewoon spelers die hard kunnen werken.

edit : en larsson uiteraard. voor de rest heb ik volgens mij niemand over het hoofd gezien? (vd heijden bewust niet genoemd omdat ik denk dat ie zal bezwijken onder het hoge tempo wat bosz kan spelen).

14 maart 2018 om 11:37

@superbia
Natuurlijk mag dat. Het is jouw mening en die respecteer ik. Alleen zie ik het anders en een forum is ervoor bedoeld om daarover te discussiëren.
Mooi voetbal is een utopie geworden in Nederland. Er is één speler in de hele competitie die mooi voetbal "kan" laten zien en dat is Ziyech. Niet omdat hij bij Ajax speelt, want ik vond het bij Twente/heerenveen ook al een geweldige speler om te zien.

17 maart 2018 om 14:05

Steek

Mee eens, ik vind met jou dat als Feyenoord de beker wint ze gewoon een uitstekend seizoen gedraaid hebben en dat het gewoon 'geslaagd' is.

Ik kijk echt met enorme verbazing naar die verhalen van sommige Feyenoord supporters die zeggen te vinden dat Feyenoord 'altijd om de titel moet spelen'. Dat station is echt gepasseerd. Ajax en PSV maken wat dat betreft gewoon de dienst uit. En niet al tien jaar, maar goed beschouwd al zo'n 35-40 jaar. Dat is voor de meesten hier op VZ dus meer dan hun eigen leven.

In dat licht beschouwd is een prijs zoals de beker dus gewoon een prijs en met een prijs heb je gewoon een geslaagd seizoen. Het zal best zo zijn dat het voor sommige Feyenoord fans niet zo voelt, omdat ze na afgelopen seizoen (en die voorbeschouwingen over PSV dat vierde of vijfde ging eindigen maximaal) en die mooie landstitel kennelijk hoopten op meer (en zeker niet ervan uit gingen dat ze in Februari al meer dan twintig punten achter zouden liggen). Maar het is wel de realiteit.

Sterker nog, na de manier waarop het seizoen is gelopen mag je blij zijn dat de eventuele bekerwinst je seizoen nog wat glans kan geven. Want Ajax of PSV staat zometeen gewoon met lege handen, zeg maar. Dan ben je als Feyenoord, mocht je de beker winnen, natuurlijk altijd beter af.

14 maart 2018 om 10:14

Niet juist. Feyenoord heeft de Uefa cup gewonnen in 2002. Is gewoon een titel en valt in deze eeuw. Overigens is Feyenoord de laatste nederlandse club die europees wat gepresteerd heeft.

14 maart 2018 om 10:41

Gio heeft nogmaals hulp nodig, ik denk dat zijn staf niet goed genoeg is om te kunnen excelleren met Feyenoord. Als hij geen hulp krijgt denk ik dat het volgende seizoen niet veel beter wordt. Help je hem niet, stop er dan mee en hengel Bosz binnen.

14 maart 2018 om 11:14

Wij zijn Gio dankbaar voor alles wat hij gedaan heeft voor onze mooie clup. Maar zijn houdbaarheidsdatum is dit seizoen toch wel enigzins komen te vervallen door zijn hele slechte keuzes. Krijgt het elftal niet meer constant aan de praat. Ja er zijn bepalende spelers weg, ja er zijn en waren veel blessures maar er komt maar geen structuur in het elftal.

14 maart 2018 om 13:45

Misschien was het toch het kampioenschap van Dirk Kuyt?

Ik hoop het niet. Het liefst zou ik willen dat hij weer naar Ajax gaat (gebeurd natuurlijk niet), maar dan zou het helemaal balen zijn als Feyenoord hem binnen hengelt. Dan zie ik grote kansen voor Feyenoord om mee te doen voor het kampioenschap.

14 maart 2018 om 08:03

Nou ja, hij heeft bij Ajax nog geen jaar gezeten, bij Feyenoord in totaal bijna 10 jaar. Het voelt niet helemaal als binnenhalen voor mij, meer als terugkeren.

14 maart 2018 om 08:35

Natuurlijk wel in een hele andere functie (gelukkig maar!).

14 maart 2018 om 09:17

Dat is ook niet waar ik op doel. Ik bedoel gewoon dat het een hele goede zet van Feyenoord zou zijn, omdat ik Peter Bosz gewoon een van de beste Nederlandse trainers vind. Als Feyenoord hem weet te strikken als hoofdcoach zie ik Feyenoord een stuk sterker worden dan wanneer ze met Gio door zouden gaan.

Hoop dat Gio de komende 10 jaar sowieso bij Feyenoord blijft. Discussie wat mij betreft gesloten.
Als legioen sta je achter je club,en dus ook achter een clubicoon die beschaving en prijzen bracht.

14 maart 2018 om 08:24

Jij hebt andere eisen dan de fans van de club. Het draait om zoveel meer dan alleen het winnen van prijzen. Die zouden een beloning moeten zijn van hard werken, groei en als het even kan, goed voetbal. Groei zit er al lang niet meer in, goed voetbal is heel erg ver te zoeken en de beker kun je moeilijk als een malle vieren na dit dramatische jaar.
Het feit dat er openlijk nog maar weinig rumoer is rondom de positie van Gio laat volgens mij al zien dat de supporters Gio waarderen om zijn persoonlijkheid en waarde voor de club. Dat staat los van zijn vakmanschap dat inmiddels logischerwijs best in twijfel getrokken mag worden.

14 maart 2018 om 08:35

@ijsmuts;

Feyenoord heeft misschien gewoon een middelmatige selectie en niet betere spelers. Ik zie niet in en hoe een andere trainer hier meer uit gaat halen dan Gio. Weinig vooruitgang kan ook te maken hebben dat je niet zoveel spelers hebt waar nog meer in zit dan er nu in zit.

Vilhena is de afgelopen jaren echt beter geworden en heeft zich ontwikkeld. Verder kan ik zo 1,2,3 niet spelers opnoemen waar nog meer rek in zit dan er nu in zit. Feyenoord heeft ook gewoon de pech dat hun (in mijn ogen) top spits vorig jaar alles er in schoot en dit jaar gewoon een vormcrisis heeft.

14 maart 2018 om 08:47

@filip: gezien je clubvoorkeur en comment mag ik de conclusie trekken dat je niet wekelijks naar feyenoord zit te kijken?
Anders kan ik niet snappen dat je kunt beweren dat er met deze selectie niet veel meer te behalen valt. Dan heb ik het niet over de 4e plek, maar dan heb ik het over aansluiting (niet eens als serieuze titelkandidaat) bij de top 2. Dan heb ik het ook over het voetballen met een idee er achter, niet het eindeloos 'veilig' rondspelen... het ideeenloze voetbal van nu.
Tevens begrijp ik niet waar mensen vandaan halen dat Jorgensen een vormcrisis heeft. Dat is echt alleen gebaseerd op cijfers (goals specifiek). Feyenoorders die de wedstrijden bekijken zien hem doorgaans een ruime voldoende halen, maar hij wordt ten opzichte van vorig jaar niet meer in stelling gebracht en mist aansluiting vanaf het middenveld (kuyt of toornstra in vorm) en moet het nu alleen doen. Dat is dus geen vormcrisis, dat is isolatie.

14 maart 2018 om 09:02

@ijsmuts;

ik kijk alleen de samenvattingen inderdaad. Dus ik hoef niet de wedstrijden van Feyenoord uit te zitten. Net zoals ik dat gelukkig niet hoef te doen bij Psv. Ik vind het op dit moment al moeilijk genoeg om de wedstrijden van mijn eigen club uit te zitten.

En dat veilige rondspelen deed Gio toch ook vorig seizoen waardoor ze kampioen werden? En je bent toch ook met mij eens dat door middel van zijn goals hij toch ook super belangrijk was en punten won voor Feyenoord. (voor mij blijft hij nog steeds de beste spits van de Eredivisie trouwens.. ook al scoort hij misschien even minder).

Dit eindeloos rondspelen (oh wat herken ik die frustratie) doet mij een beetje denken aan wat Frank de Boer des tijds deed of wat Cocu nu aan het doen is. Zien dat je selectie niet uitblinkt van kwaliteit en daarom veel zekerheden inbouwt. Want ik kan je een garantie geven. Als Bosz komt (wat ik liever niet heb, ik zie hem het liefst weer bij Ajax) dan ga je veel tegengoals krijgen. Want ik vind de verdediging van Feyenoord echt matig. Qua middenveld zijn er toppers (El Ahmadi en Vilhena) maar weinig echte creativiteit. Verder vind ik de vleugelspelers van Feyenoord niet echt bijzonder. Berghuis is een leuke voetballer maar in mijn ogen wisselvallig. Toornstra is geen vleugelaanvaller. Boetius... Weet niet echt wat hij aan het doen is maar ik zou er niet erg vrolijk van worden.

In mijn ogen niet echt bijzonder. Maar je kan gelijk hebben dat ik misschien niet genoeg wedstrijden van Feyenoord zie om te kunnen beoordelen. Misschien zit ik er helemaal naast. Maar ik vind de selectie van AZ beter. Maar ik kan er naast zitten nogmaals.

14 maart 2018 om 09:27

Feyenoord speelde vorig jaar juist weinig traag rond. Er werd snel de diepte gezocht bij Berghuis (met Karsdorp er achter) en op links Elia. Het tempo ligt echt een flinke versnelling lager. Mede daardoor staat Jorgensen nu altijd in de dekking.
Overigens ben ik het met je eens dat Berghuis wisselvallig is, maar ik denk ook dat we in de Eredivisie al jaren geen stabiele flink bovengemiddelde vleugelspeler meer hebben gezien. Dus die term kunnen we misschien beter vervangen voor iets anders
Wanneer je kijkt naar wat de huidige selectiespelers van Feyenoord en AZ de afgelopen jaren gemiddeld genomen hebben gepresteerd, Feyenoord wel degelijk een betere selectie heeft op basis van individuele kwaliteiten. Dit AZ is momenteel gewoon een behoorlijk goed draaiend geheel en de kwaliteiten komen tot uiting. Net zoals bij Feyenoord vorig jaar.

14 maart 2018 om 10:05

@ijsmuts;

kan ook met vertrouwen te maken hebben he.. Dat baltempo. Wanneer je in een lekkere schwung zit dan gaat het allemaal net even wat makkelijker dan wanneer je in een mindere periode zit.

Met de buitenspelers heb je misschien gelijk. Maar vorig seizoen was berghuis toch ook gewoon beter dan dit seizoen of ben ik nou zo gek? Maar dan nog vind ik het niet een hele bijzondere buitenspeler (nu vind ik sowieso weinig bijzondere buitenspelers rondlopen.. ik vind Kluivert bijvoorbeeld ook niet heel bijzonder).

Vooral die verdediging van Feyenoord heeft vorig seizoen beter gepresteerd. Maar dat was boven mijn verwachting. Want ik heb Botteghin nooit zo bijzonder gevonden. En jan Schaarie vind ik echt pure middelmaat.

Maar goed dat een team gaat draaien en lekker lopen heeft soms ook met chemie uit te staan.

14 maart 2018 om 10:38

Berghuis is toch wel één van de betere buitenspelers in de Eredivisie hoor. Berghuis is dit seizoen juist in bloedvorm met 12 goals en 11 assists, dat was beter dan vorig jaar met 7 goals en 6 assists. Dat zijn echt hele goede cijfers voor een buitenspeler.

14 maart 2018 om 11:05

@filip: berghuis was vorig jaar de eerste seizoenshelft niet goed (kwam terug van een blessure) en deed het in de 2e seizoenshelft uitstekend. Dit jaar was het in het eerste half jaar heel goed en nu na de winter tot nu toe zwak. Ik denk wel dat zodra het zonnetje weer gaat schijnen en de velden beter worden dat dat scheelt voor lichtvoetige aanvallers. In deze maanden wordt er ook meer gescoord dan in de wintermaanden.
Ben het met je eens dat het makkelijker voetballen is met vertrouwen. Dan gaat de bal sneller naar voren. Dat vertrouwen is er niet en lijkt inmiddels al maanden met de week verder af te nemen. Daar slaagt Gio er tot nu toe wederom niet in (net als in zn eerste jaar) om te om te draaien.

14 maart 2018 om 11:12

"de beker kun je moeilijk als een malle vieren"
@ijsmuts
Nog niet zolang geleden werd zelfs een huldiging verricht bij een tweede plek in de competitie.één landstitel verder zou je zelfs de beker niet uitbundig mogen vieren? Als je naar de budgetten kijkt, zijn het Ajax en PSV die mooi voetbal moeten laten zien. Gio heeft vorig seizoen een buitengewone prestatie geleverd door kampioen te worden. Als ik Feyenoorder zou zijn, zou ik hem op handen dragen en iets meer krediet geven dan jij nu doet.
Maar goed, ik respecteer je mening uiteraard!

14 maart 2018 om 11:22

"nog niet zolang geleden werd zelfs een huldiging verricht bij een tweede plek in de competitie."

Niet zo lang geleden?
Die "huldiging" was in 2012 (6 jaar geleden) na een dramatische periode voor Feyenoord. Het jaar ervoor werden we namelijk 10e en die jaren daarvoor aan de rand van de financiële afgrond. Deze 2e plek was geen huldiging, maar een teken dat Feyenoord op de weg terug was.

Wel jammer dat je zo makkelijk probeert te scoren met het ellende van een ander. Maar goed, je argumenten raken dan ook kant noch wal.

14 maart 2018 om 11:31

@superbia
Ik probeer niet te makkelijk te scoren op deze manier. Ik ben geen Ajaxfan die op alles van Feyenoord probeert af te geven of belachelijk te maken. Ik kon wel begrijpen dat die huldiging plaatsvond gezien hetgeen jij ook al aangeeft.
Alleen zie ik niet in waarom je de beker niet zou mogen vieren (dat vind ik met bovenstaande in achte genomen de omgekeerd wereld) in een seizoen waar in de competitie qua blessures zoveel tegenzit? Op enig moment moest Feyenoord met nota bene Diks in het centrum spelen en waren 4 of 5 Cv's niet inzetbaar. Vind je het gek dat de competitie dan verloren gaat? Ik niet.

14 maart 2018 om 12:04

@desteek: geen idee wat je onder huldiging plaatst, maar ik heb daarbij toch echt het idee dat het in het centrum (of) op een podium plaatsvindt. Een warm onthaal van een spelersbus met vuurwerk vind ik toch echt geen huldiging.

14 maart 2018 om 12:48

@ijsmuts
Je weet wel wat ik bedoel lijkt mij. Vorig seizoen zat alles mee (met name qua blessures als je naar de breedte van die selectie kijkt) en nu is het het omgekeerde het geval. Veel blessureleed waardoor automatismen wegvallen. Als je dan alsnog de beker weet te pakken (en dat is nog niet gebeurd, maar je staat in de finale), dan mag je toch best tevreden zijn vind ik.

14 maart 2018 om 13:23

@desteek: dan ligt jouw lat een stuk lager lijkt mij. Het spelniveau is namelijk bedroevend laag. Vorig jaar zat lang niet alles mee qua blessures. Kongolo, Karsdorp, Elia, een niet fitte Berghuis waren ook regelmatig afwezig. Dit seizoen is het extreem geweest, maar dat wil niet zeggen dat het vorig seizoen meezat.

17 maart 2018 om 14:14

Filip

"dit eindeloos rondspelen (oh wat herken ik die frustratie) doet mij een beetje denken aan wat Frank de Boer destijds deed of wat Cocu nu aan het doen is."

Eh, sorry maar hier moet ik je even corrigeren.

Het klopt dat Frank de Boer balbezit en eindeloos rondspelen tot kunst liet verheffen bij Ajax. En Fred Rutten heeft iets dergelijks gedaan in zijn tijd bij Psv. Maar Cocu laat zijn team echt niet de bal eindeloos rondspelen. Mocht hij willen. Daar heeft hij totaal het materiaal niet voor namelijk, omdat je voor dat soort voetbal in ieder geval spelers nodig hebt die goed een positespel kunnen spelen. Deze selectie heeft nauwelijks dat soort spelers. Dacht jij dat je in de driehoek Schwaab-Isimat-Hendrix positiespel kunt spelen? Totaal niet!

Nee, onder Cocu speelt PSV gewoon de 'Ren-je-rot-Show' (weet niet of de naam Martin Brosius nog kent, of was dat voor jouw tijd?). Uiteindelijk wordt die bal gewoon naar voren gerost, hetzij direct op de snelle mensen voorin, danwel naar De Jong waarna er geknokt moet worden om de 'tweede bal'. Dat ontlast de zwakke defensie en dat brengt het spel dichterbij de goal van de tegenstander door het middenveld over te slaan. Want dat middenveld ontbeert gewoon voetbal.

Feyenoord heeft dit seizoen veel vaker goed positiespel laten zien dan Psv.

14 maart 2018 om 09:13

prijzen absoluut, maar welke spelers heeft gio nu daadwerkelijk beter gemaakt?
en welke positieve ontwikkeling in het veldspel heb je gezien de afgelopen jaren?

denk sowieso dat er andere assistenten moeten komen voor gio, ik vind die wouters en van gastel er altijd zo verloren bijzitten. en dan met name wouters, die heeft volgens mij niks te vertellen daar

14 maart 2018 om 12:28

Wouters zet alle trainingen uit. Hij is toch wel een hele belangrijke spil in de staf van Feyenoord. Ik heb inderdaad geen idee wat Van Gastel doet, dus daar ga ik ook geen uitspraken over doen. Van Gastel is wel iemand die een groep hechter kan maken. Een warme man met veel humor. Ik denk ook wel dat hij daarom goed in de groep ligt.

Ik ben geen fan van Bosz. Hij heeft feyenoord op de rand van de afgrond gebracht en hij speelt met wel erg veel risico. Met bosz moet je de hele selectie omgooien, want het middenveld heeft niet het voetballend vermogen en de cv's zijn weliswaar sterk en degelijk, maar zijn te traag om op de middenlijn te verdedigen. Feyenoord heeft een team dat vanuit een gesloten organisatie een hoog niveau kan halen. Maar de folosofie van Bosz past daar niet bij.

14 maart 2018 om 08:40

Misschien is het goed om de selectie om te gooien. Dat je naar Bosz zijn verleden als technisch manager kijkt is wel een zwak argument. Het trainersschap is natuurlijk een totaal andere functie.

14 maart 2018 om 09:05

Stel dat je met St. Juste en Van Beek speelt, dan heb je toch een behoorlijk snel centrum. Die kunnen wel tegen de middenlijn aan verdedigen, toen onder Rutten speelden Van Beek en Kongolo centraal ook op de middenlijn.

14 maart 2018 om 09:24

Vorig seizoen speelde Botteghin en van der Heijden ook met erg veel ruimte in de rug.

14 maart 2018 om 09:53

Inderdaad, wat is St. Juste een beest qua snelheid en kracht zeg. Met het middenrif en zulke centrale verdedigers kan je echt met hoge druk naar voren spelen, ik zou het toejuichen als Bosz terugkeert dat komt de competitie alleen maar ten goede.

14 maart 2018 om 10:06

Klopt. Al zou ik dat met Botteghin nooit doen. Is een prima verdediger maar veel te traag om hoog te spelen. Die wedstrijd tegen Pec staat nog op mijn netvlies. Leek wel of Menig 3x zo snel was en Botteghin stilstond.

14 maart 2018 om 10:22

Fr12jules. Ja, maar toen had je Karsdorp en Kongolo die die ruimte in de rug op konden vangen en eventuele fouten met snelheid konden herstellen.

Eigenlijk is het wel bijzonder. Feyenoord heeft simpelweg niet een top selectie. Hier hebben ze ook het budget niet voor. PSV en Ajax kunnen geld tegen leuke aankopen smijten en dit kan Feyenoord niet.

Vorig seizoen heeft Gio Feyenoord boven zijn kunnen laten presteren. Alles zat mee en hij heeft aan een goed team gebouwd. Hij maakt ze voor het eerst sinds 18 jaar kampioen. Dat is gewoon uitzonderlijk en knap. Vervolgens wordt hij het seizoen erna beoordeeld en gemeten aan die top prestatie. Hoe opportunistisch kan je zijn.

Misschien is dit hard en vervelend om te zetten maar Feyenoord in normale doen zal rond plek 3/4 eindigen. Qua selectie en budget horen ze daar ook gewoon.

14 maart 2018 om 09:09

@filip feyenoord heeft afgelopen zomer volgens mij het meeste geld uitgegeven aan spelers van alle clubs en feyenoord is een veel grotere club als psv , qua stad en achterban zou feyenoord gewoon elk jaar mee moeten doen voor de titel

14 maart 2018 om 09:23

@pruimert

Allemaal leuk en aardig, maar qua financiele slagkracht is PSV groter. En het is vrij simpel: Over het algemeen geldt dat hoe meer geld je te besteden hebt, hoe hoger je op de ranglijst komt.

14 maart 2018 om 11:43

omdat feyenoord een grotere club is als psv met een veel grotere achterban uit een veel grotere stad zouden ze dus ook meer financiele slagkracht moeten hebben als psv en dus elk jaar mee moeten doen voor de titel

14 maart 2018 om 11:45

Het is leuk dat je het meeste geld aan transfers uitgeeft, maar je moet ook kijken naar wat er weggaat!!

14 maart 2018 om 11:51

moet ik dan ff gaan opnoemen wat er bij psv en ajax is weg gegaan afgelopen zomer , julie doen net of julie de enige club zijn die daar last van heeft bij ajax sanchez, klaassen traore tete en riedewald en dat waren toch geen onbelangrijke spelers bij psv willems , moreno proper guardado en in de winter locardia ook 5 basisspelers alleen piepen ze daar in amsterdam in eindhoven niet over maar in rotterdam denken ze nu dat ze calimero zijn omdat ze daar na een terecht kampioenschap hun beste spelers zijn kwijtgeraakt , dit gebeurt ajax en psv elk jaar,welkom in de grote mensenwereld desteek77

Dat het bij Dortmund mislukt is betekend niet dat je meteen drie stappen terug moet doen natuurlijk. Bosz kan toch wel wat beters krijgen?

14 maart 2018 om 08:55

dus omdat ie 1 goed jaar heeft gehad in heel zijn trainerscarriere kan hij volgens jou wel wat beters krijgen ???? je kunt ook gewoon zeggen dat ie heel blij moet zijn dat feyenoord hem evt wil want hij heeft nog geen prijs gepakt als trainer

Ik vind hoe Bosz speelt totaal niet bij deze selectie van Feyenoord passen. Ik vraag me echt af of je dat wel zouden kunnen met zoveel pressie en vooral risico in het spel met deze spelers. Dan zou eerst meer dan de helft vervangen moeten worden voor betere spelers.

14 maart 2018 om 09:11

Dit is echt zo'n typisch Ajax-verhaaltje. Ja, Ajax had natuurlijk een geweldige selectie waarmee je vol pressie kon geven en veel risico kon nemen. Pure borstklopperij zoals we gewend zijn vanuit Amsterdam.

Ik zie niet in waarom Bosz niet zou passen bij Feyenoord. Met Berghuis, Jorgensen en Larsson heb je voorin drie voetballende spelers. Met een middenveld van Vilhena, Toornstra en El Ahmadi heb je drie spelers die kunnen blijven druk zetten en weten wanneer ze druk moeten zetten.

Qua backs zit je met Haps en St Juste, twee spelers met veel snelheid, drive naar voren en verdedigend prima. Centraal kan er eventueel wat gesleuteld worden. Met Bijlow heb je het grootste keeperstalent van Nederland nog achter de hand..

Maar nee, Alleen Ajax kan met zoveel pressie en risico spelen. We hebben Feyenoord in het kampioensjaar ook totaal niet met pressie zien spelen, zat natuurlijk ook weinig risico in. Met de snelheid van Botteghin en Van der Heijden was het geen enkel probleem om met 30 meter in je rug te spelen.

14 maart 2018 om 11:46

Als Feyenoorder ben ik het eens met Riuajax.
Niet zozeer de pressie maakte het spel van Bosz mooi maar het technisch aspect.
De pressie zal geen probleem zijn aangezien Feyenoord daar wel de spelers voor heeft (vilhena , KEA , Toornstra , Jorgensen , Berghuis , Haps , Amrabat, Nieuwkoop).

Zoals ik hier boven in een andere reactie heb aangegeven, hebben alleen de aanvallers (vpersie , Jorgensen , Larsson en Berghuis...en Gustafsson als die mag blijven) het in zich om het spel van Bosz te spelen. Die hebben het overzicht en de pass ervoor.

14 maart 2018 om 13:10

@vegitosan, was het bij je reactie hierboven al niet eens, maar nu je het tweemaal plaats, voel ik me toch geneigd te reageren.

Waarom zouden spelers als St Juste, Haps, Nieuwkoop, Kea, Vilhena, Boetius, en zelfs Toornstra (je noemde hem eerder wel, ik begrijp je twijfel) niet geschikt zijn voor het spel van Bosz?
Natuurlijk zit er veel meer nadruk op techniek bij Bosz en is het jagen slechts een deel, maar de rol van 6 zou prima passen bij spelers als Vilhena en Karim, sterker nog ik denk dat zelfs Amrabat er prima past. Probleem is dat Feyenoord veel spelers zouden hebben die alleen geschikt zouden zijn voor die ene positie. Het huidige spel gaat namelijk uit van 2 bikkelaars, waardoor jij aanneemt dat heel de selectie niet in staat is om te spelen met slechts 1 zo'n type.

Er zijn bijvoorbeeld genoeg verdedigers geschikt voor een hoge lijn, maar omdat Botteghin en wellicht ook Scharie hier minder geschikt voor zijn, neem jij meteen aan dat de hele verdediging het niet kan.
Daarom even een reã«le opstelling voor volgend seizoen onder Bosz, ik kan me niet voorstellen dat jij vindt dat dit niet zou passen onder zijn stijl.

Jones/Vermee
Niewkoop
St juste
Van Beek/Sch
Haps
Clasie (aank
10 aankoop
Ayoub
Berghuis
Jorgensen
Larsson

dus nou word de man die feyenoord als technisch directeur bijn naar de klote heeft geholpen in 1 keer gezien als de verlosser omdat ie een keer bij ajax met wat geluk ( schalke uit , lyon uit ) de el finale heeft bereikt , hij heeft het bij ajax natuurlijk goed gedaan , maar heeft bij dortmund ook een elftal op een manier proberen te laten voetballen wat dat elftal helemaal niet kon , heeft ook nog geen prijzen gepakt als trainer dus zie eerlijk gezegt weinig verbetering tov gio

14 maart 2018 om 09:15

Gio had voor zijn aanstelling nog niets gepresteerd. ;-)

Daarnaast, als TD heeft hij het wellicht niet heel geweldig gedaan, maar Bosz heeft destijds wel geinvesteerd in de Feyenoord Academy, Stanley Brard en Raymond Verheijen. Aan welke spelers heeft Feyenoord (veruit) het meeste verdient de afgelopen jaren?

14 maart 2018 om 09:23

gio was voor zijn aanstelling nog nooit hoofdtrainer geweest dus dan word het moeilijk om prijzen te pakken , bosz is al een aantal jaren hoofdtrainer maar heeft nog nooit echt prijzen gepakt en gio nu wel , bosz zal echt geen slechte trainer zijn maar ik denk niet dat feyenoord onder bosz in 1 keer mee gaat doen om de cl dus ik zie niet in waarom bosz een verbetering is tov van bronckhorst

14 maart 2018 om 09:34

Heracles en Vitesse zijn ook niet echt clubs waarbij je snel een prijs pakt.
Vitesse heeft in totaal 1 KNVB-beker bijvoorbeeld.

14 maart 2018 om 11:47

nee maar maccabi tel aviv en ajax zijn recordkampioenen in hun land en daar heeft peter bosz ook niks gewonnen dus als je dan een reactie geeft moet je hem wel compleet maken en niet de helft weglaten omdat het jou beter uitkomt

Want fräser is niet logisch? Ik zelf zou wel wat in van 't schip zien, doet het heel goed en leuk voetbal met PEC. Weet ook niet of je een lijntje uit kan gooien naar Van den Brom. Dit seizoen is AZ ongeveer gelijkwaardig maar weet niet of hij interesse heeft om te komen, wij zijn toch als club nog altijd groter. Kan hij voor het eerst echt vol voor het kampioenschap gaan. Na de blamage van Bosz bij Dortmund krijg ik een beetje het gevoel dat Heerenveen een betere club is om zichzelf weer te gaan bewijzen.

14 maart 2018 om 09:18

Fräser is hetzelfde als Gio, geweldig uithang bord voor de club, alleen tactisch is het niet zoveel. De club moet stappen maken, niet blijven hangen op hetzelfde niveau.

Van den Brom is ook een gok. Vergeet niet dat ze vorig jaar bij AZ nog riepen om zijn ontslag en dat hij bij Anderlecht er uit is gestuurd. Al zou ik wel voor Van den Brom kiezen als ik de keuze had tussen hem en Fraser.

Van 't Schip kan interresant zijn. Maar de stap naar Feyenoord is wel een grote stap vind ik. Lastig in te schatten in hoeverre zo'n iemand de stap kan maken. Hetzelfde geldt voor van der Gaag.

Zelf ben ik groot voorstander van Bosz, want hij speelt herkenbaar, aanvallend voetbal met hoge druk, mijn hoop van de topclub die Feyenoord kan zijn. Toch moet ik toegeven dat sommige reacties me hier ook wel tot denken aan zetten. Het is eigenlijk erg afhankelijk van de kwaliteit van deze Feyenoord selectie. Zelf denk ik dat deze selectie nagenoeg de beste van de eredivisie is, samen met Ajax. Echter, gezien de resultaten kun je hier twijfels bij zetten. Hoe goed zijn spelers als Larsson, KeA, Berghuis, Scharie, Toornstra en Jorgensen nou echt? Is dit Eredivisie top of hebben de meeste vorig jaar gepiekt en zijn ze slechts beperkte spelers die horen bij een club van plek 3/4? In mijn optiek zijn de prestaties van dit jaar ondermaats, zie ik geen vordering en is er geen herkenbare tactiek. Conclusie: Gio en zn staf stellen teleur, dus out en vervangen met Bosz kan de club in een zetel brengen. Echter, als bovengenoemde spelers geen basisplek zouden hebben bij de concurrentie, dan was vorig jaar gewoon een klein wonder en is dit jaar (vol met blessures en nieuwe spelers) niet de schuld van een slechte staf, maar simpelweg in lijn met de beperkte kwaliteiten. Oftewel Gio doet het (naast zn tactische beperkingen) zo slecht niet en zou de volle steun verdienen na het waanzinnige succes van de afgelopen jaren vol prijzen. Hopelijk heb ik gelijk en ziet de directie het ook zo, zodat volgend jaar Feyenoord 'gewoon' tot het eind meedoet om de titel, met verzorgd voetbal!

14 maart 2018 om 09:21

Zelf denk ik dat het er tussen in zit. Vorig jaar hebben er een aantal gepiekt, maar nu zakken ze toch wel gruwelijk vaak door de ondergrens.

Overigens is Berghuis wel betrokken bij 23 goals in 26 wedstrijden in de Eredivisie.

Eerlijk is eerlijk dit zou een toptrainer voor Feyenoord zijn. Ik hoop dat Gio blijft zitten want ook dat zou ik wel mooi vinden. Een echte club man die jaren als trainer bij Feyenoord blijft. Maar toch denk ik dat Bosz meer uit de selectie haalt.
Enige nadeel van Bosz is dat hij er altijd maar een korte periode is, op de een of de andere manier is de samenwerking altijd zo weer over. Dat is erg jammer, had graag gezien wat hij kan presteren bij een langer verblijf bij een club.

Hij zal niet de eerste zijn die, weliswaar via een omweg, revanche neemt op Ajax. Pieters-Graafland, Van Duivenbode en natuurlijk Cruijff. Ze zijn Amsterdam altijd wel goed geweest spelers en trainers veel te vroeg af te schrijven.
Wat Feyenoord, ik denk dat het wel goed zou zijn. Van Bronckhorst is weliswaar kampioen geworden, dat heeft hij goed gedaan, maar dat was ook in een seizoen waar het ook niet bepaald tegen zat.
Ik vind dat je nu wel ziet dat hij toch wat het overwicht mist, en de hardheid, de strakke hand, daarbij overigens ook wel glansrijk in de steek gelaten door de heren Van Gastel en Wouters.
Ik denk dat Bosz daarin toch een paar stappen verder is.

14 maart 2018 om 11:21

Bosz is een Feyenoorder, dus er is niet echt sprake van revanche.

Henk Fraser en John de Wolf zijn de beste kandidaten

14 maart 2018 om 11:56

Ik mag aannemen dat je de Wolf dan als assistent van ziet toch?

ik denk dat als feyenoord gewoon de beker wint want die word in rotterdam wel als een hoofdprijs gezien gio volgend jaar gewoon nog trainer van feyenoord is of hij moet er zelf geen zin meer in hebben wat ik ook kan begrijpen na al die stront die hij over zich heen krijgt , cocu heeft het bij psv ook niet elk jaar goed gedaan , zijn eerste jaar was slechter als van bronckhorst ooit heeft gepresteerd bij feyenoord maar psv en hun supporters zijn altijd achter cocu blijven staan en hij ligt nu op koers voor de derde titel in 5 jaar

Wanneer je mooi voetbal wilt zien moet je een seizoen staart van AJAX nemen......En wat een gelul zeg.....winnen van de beker maakt het seizoen goed.....DE troostprijs der troostprijzen....

14 maart 2018 om 12:55

Ajax lukt het al jaren niet om die troostprijs te pakken. Sterker nog, het lukt al jaren niet om überhaupt een prijs te pakken. Dus ik zou een KNVB-beker winst niet zo bagatelliseren als ik jou was.

14 maart 2018 om 13:20

@ superbia BAM !!! knock out
@ renebau ik kom uit eindhoven dus mij interesseert die beker heklemaal niks hier word psv niet eens gehuldigd als ze de beker winnen maar aangezien ze in rotterdam gewoon gehuldigt worden bij een bekerwinst zien ze de beker daar wel als hoofdprijs dus het is helemaal geen gelul
de troostprijs der troostprijzen is dat als je 2e word in de competitie je dan mee mag doen in de eerste voorronde van de cl ergens begin juli

Denk dat van Bronckhorst zich wel bewezen heeft bij Feyenoord. Hij maakt op mij altijd een goede en rustige indruk, en heeft toch voor het eerst sinds iets van 15 (?) jaar het kampioenschap met Feyenoord gepakt. Je kan wel zien dat ze wat serieuzer meedoen sinds hij er zit, dat ze dan na dat kampioensjaar een beetje een terugval hebben kan je aan zien komen, lijkt me dat hij nog wel wat krediet heeft.
Los daarvan, hoewel ik Ajacied ben, zou ik het mooi vinden als Bosz trainer van Feyenoord wordt, hij laat zijn ploegen altijd aanvallend spelen en zou de Eredivisie zeker interessanter kunnen maken.

Peter Bosz mag van mij zo snel mogelijk komen. Feyenoord heeft geen kwaliteitsprobleem maar een mentaliteitsprobleem. Het begint sowieso bij de jeugd, die bij Feyenoord gewoon goed is. Talenten gaan wel helaas heel snel de deur uit in tegenstelling to Ajax. Daar moet dus iets aan gedaan worden. Talenten moeten worden behouden en dienen een kans te krijgen. Feyenoord moet ook af van dat 'vechtvoetbal', 'bikkelen' en altijd dat 'tikje terug'. Hoe is het toch hemelsnaam mogelijk dat spelers als Larsson, Amrabat, Toornstra, Basacicoglu etc. wekelijks bij hun eigen club konden uitblinken en bij Feyenoord geen bal meer raken? Feyenoord is heer en meester in het killen van talent! Ga maar terug in de tijd, Wijnaldum, Fer, Lurling en de lijst gaat maar door. Feyenoord moet aanvallend spellen, moet durven! Jong en onbevangen en niet altijd op zekerheid want ik wordt er schijtziek van. Gio heeft het goed gedaan maar zijn werkwijze heeft geen impact meer. Ik zie spelers niet beter worden, ik zie geen tactiek en ik zie alleen maar frustraties. Als trainer ben je verantwoordelijk voor je spelers. Er moet een lijn getrokken worden. Berghuis die bij balbezit zijn kopje laat hangen, die Van beek keihard van achteren natrapt, arme Boetius die onder een microscoop ligt en geen man voorbij komt uit angst om de bal te verlzien, Jorgensen die geen perpernoot meer raakt en toornstra die vergeten is wat een '10' moet doen. En El Ahmadi die de boel moet opruimen met Vilhena. Zo wordt het nog een lang seizoen. Keiharde aanpak en maatregelen! Bosz kom maar terug en laat de Kuip weer juichen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

137 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

‘Het elftal moet constanter worden, we moeten niet met Ajax en PSV bezig zijn’

Tonny Vilhena werd afgelopen zomer gelinkt aan een vertrek bij Feyenoord, maar bleef uiteindelijk in Rotterdam-Zuid. In gesprek met De Telegraaf zegt de 23-jarige middenvelder dat hij gelukkig is bij de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 september
Liverpool bereidt een bod van 35 miljoen euro voor op Nicolo Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren