Eredivisie volgt PL en Serie A niet: ‘We gaan niet vooroplopen’

Dinsdag, 13 maart 2018 om

De zomerse transfermarkt blijft in Nederland voorlopig lopen tot de laatste week van augustus. Onder andere de Premier League en de Serie A besloten recent de spelersmarkt voor het eerste speelweekend van het nieuwe seizoen te sluiten, maar de kans is voorlopig klein dat de Eredivisie dat voorbeeld zal volgen, zo laat Jacco Swart dinsdag weten.

"Wij vinden het wenselijk dat de einddatum Europees geharmoniseerd wordt", vertelt de directeur van de Eredivisie CV desgevraagd in gesprek met Voetbal International. "En dan het liefst zo vroeg mogelijk. Maar wij hebben geen behoefte om na Engeland en Italië als derde die datum naar voren te halen."

Swart benadrukt dat Nederland een 'exportland' is en dat de technisch directeuren van de verschillende Eredivisie-clubs om die reden geen voorstander zijn van het naar voren halen van de slotdag van de zomerse transferperiode. "Als allerlei landen nog wel open zijn, raken we spelers kwijt, terwijl clubs geen vervangers kunnen halen", vervolgt hij.

Swart legt uit dat landen als Zwitserland, Oostenrijk en Denemarken, net als Nederland, 'het liefst zo lang mogelijk wachten'. "Om nog zoveel mogelijk ruimte te hebben na de play-offs voor Champions en Europa League. Daarom verbaasde mij de stap van de Italianen ook wel. Want die hadden tot voor kort ook altijd dat standpunt. Pas als straks ook Spanje, Duitsland en Frankrijk meegaan, krijg je een natuurlijk proces en zullen de markten overal vroeger gaan sluiten. Als exportland volgen wij dat, maar gaan we nu niet vooroplopen."


Poll

Heb jij begrip voor de uitleg van Jacco Swart?


22 reacties (laatste reactie door smk88)

Ik snap dit wel. Ik ben voorstander om de transfermarkt eerder te sluiten, alleen dan wel met iedereen tegelijk. Zoals hier wordt aangegeven, anders kan je geen vervanger halen voor een eventuele vertrekkende sleutelspeler.

Dat je dan geen vervangers meer kan halen als je spelers kwijt raakt na de transferdeadline is een onzin argument. Clubs kunnen de spelers gewoon aan het contract houden, simpelweg de zaakwaarnemer laten weten dat een vertrek na begin augustus niet wenselijk is/uitgesloten is.

13 maart 2018 om 19:03

Tuurlijk! Iedereen weet toch wat er gaat gebeuren als een speler per se weg wil dan krijg je dus een speler die niet komt trainen of zijn best niet meer gaat doen. Een melding naar een zaakwaarnemer werkt daarvoor niet want veel spelers halen toch zulke trucs uit.

13 maart 2018 om 19:15

Het is geen FIFA, dan krijg je een speler die zich misdraagt jegens de club en weigert te spelen.

13 maart 2018 om 19:21

Daarnaast weten we, zeker bij Pec, dat er gewoon veel spelers een clausule in hun contract hebben staan, success met dat weigeren.

13 maart 2018 om 19:34

Totdat er een flink bedrag geboden wordt en je wel moet verkopen. Nederland is niet zoals Engeland waar het geld ongelimiteerd is. Ik vindt het wel logisch dat je dan als Nederland niet voorop wilt lopen. De Uefa moet dit eigenlijk globaal regelen, elk land wat aan de Europa cups meedoet moet de transfer deadline vervroegen. Op dit moment heeft het voor Nederland geen zin.

Typisch weer. Eerst zeuren dat die markt zolang open is terwijl het seizoen al begonnen is. Dan zijn er twee grote landen die daar proberen een oplossing voor te zoeken door middel van regelstelling dat men na een vroegere datum in augustus geen spelers meer mag aantrekken, dan doen we niet mee omdat het negatief voor onze handelspositie is.

13 maart 2018 om 19:20

Maar daar zijn we in Nederland toch heel goed in? Als eerste erbij om te zeuren en zeiken over de stand van zaken, maar als laatste met een oplossing komen / bijdragen aan de oplossing. Ik snap het standpunt, maar het is zo simpel op te lossen. Zaakwaarnemers van spelers die weg willen hebben voor 31 juli een club gevonden en anders blijft de speler. We zullen eens initiatief tonen.. Na de KNVB nu ook grootse klasse van de Eredivisie zelf!

13 maart 2018 om 19:25

Soms moet je principieel zijn, en soms moet je rationeel zijn. Ik ben ook een voorstander van het afschaffen van de basisbeurs voor studenten, maar ik heb er graag gebruik van gemaakt, omdat ik anders gewoon echt een dief van mijn eigen portemonnee zou zijn. Waarom zou Nederland het braafste jongetje van de klas moeten zijn hierin? En dan zeker wel, zodra we de goede spelers die na die tijd worden weggekocht niet meer kunnen vervangen, weer om het hardst schreeuwen dat we Europees niet meer mee kunnen komen. Volgens mij komen ze hier heel goed met een oplossing, namelijk dit met zijn allen afspreken. Een oplossing die alleen maar voor jezelf nadelig is, is voor Nederland in deze gewoon geen realistische optie.

13 maart 2018 om 21:17

Als je al jaren roept dat er iets moet veranderen maar er gebeurt niets dan mag je concluderen dat het roepen niet werkt en je een andere manier moet vinden waarop je zin krijgt. Dat doen Engeland en Italië nu. Als je dan als knvb slim bent dan probeer je het met landen zoals Zwitserland het op een akkoordje te gooien, dat je alsnog samen overstag gaat.

Maar zolang geen andere landen de druk op de Uefa opvoeren dan blijft het bij het oude.

14 maart 2018 om 11:11

Ze zijn nu juist het braafste jongetje van de klas door lekker het overgrote deel van de landen te 'volgen' en achter te blijven. Het gaat mij erom dat wij in Nederland heel goed kunnen zeiken, maar zelf nooit met een oplossing komen. Ook over dit punt is er in Nederland al vaak genoeg commentaar geweest, maar deelnemen aan de oplossing doen ze pas als iedereen dat doet. Waarom zeik je dan als je het toch niet wilt oplossen? Het is gewoon typisch iets Nederlands.

Daarnaast, zoals ik al aangeef, kom je simpelweg met een oplossing dat een week voor het sluiten van de markt geen spelers meer verkocht worden. Dit kan je doen door clausules of gewoon door je poot stijf te houden.

En tot slot komt Nederland met 0,0 oplossing. Italie en Engeland komen met de oplossing; Nederland volgt, zoals gewoonlijk, weer als een van de laatsten. Totaal geen eigen mening, net zoals Rutte dat niet heeft en als maar ja knikt naar de grote landen, en gewoon de landen volgen die het wel willen, maar wel op het aller laatste moment.

13 maart 2018 om 19:49

Volkomen logisch toch? Je stelt je onnodig veel te kwetsbaar op als je als kleine competitie je deadline vervroegt maar grote competities niet volgen. Stel je sluit in Nederland de deadline op 15 augustus en in Spanje, Duitsland en Frankrijk is hij dan nog twee weken open. Dan kunnen dus alle beste Eredivisie spelers opgehaald worden zonder dat Eredivisie clubs vervangers kunnen halen. Dan schiet je gewoon jezelf in je voet. Laat de grote competities eerst maar eens zelf de deadlines vervroegen.

Want vergeet niet: deadlines gelden alleen voor de kopende clubs. Na sluiting van de deadline mag er nog steeds verkocht worden. Dus reken er maar op dat spelers in de Eredivisie na de deadline nog steeds om een vertrek gaan zeuren met alle gevolgen van dien. En wat iemand anders ook al terecht zegt: veel spelers in Nederland hebben clausules in hun contract staan.

13 maart 2018 om 19:55

Huh, dit is toch logisch? Als je dit vreemd vind, dan snap je er weinig van hoor. Zoals hij zegt, de Eredivisie is een exportcompetitie en dus gaan er veel spelers weg. Als zij straks geen vervangers kunnen halen omdat de periode voorbij is, dan is er een probleem. Oftewel eerst moeten alle landen meegaan en dan Nederland, om geen risico te lopen.

13 maart 2018 om 20:13

Tha Nederland heeft er nu niets aan om het voorbeeld van engeland en italie te volgen als de rest er niet in mee gaat. Waarom zou Nederland hierin voorop moeten looen? Laat Duitsland, Spanje, Frankrijk, Rusland en Portugal eerst maar eens over de brug komen. Wij heeben als c land er 0 voordeel aan om hier als haantje de voorste bij te willen zitten.

Alle vakbonden van de competities moeten hier toch samen iets mee kunnen doen. Idioot natuurlijk dat het niet klaar is wanneer de competities beginnen, daar mee berneuk je de hele voorbereiding

13 maart 2018 om 21:22

Ja, maar die vakbonden behartigen juist de spelers belangen en willen zorgen dat hun cliënten, de spelers, zo makkelijk mogelijk kunnen verkassen. Die zitten dus totaal niet te wachten op een korter transferwindow

Dan moeten clubs ook niet meer zeuren over "competitievervalsing" met dit als reden.

Alsjeblieft zeg. Wat een stugge wereld toch dat voetbal.

Vooral de wat kleinere clubs hebben hier baat bij , dus gaat de KNVB het niet doen natuurlijk!

13 maart 2018 om 20:31

Wat voor kleine clubs binnen Nederland geldt, geldt voor de Nederlandse topclubs op Europees niveau natuurlijk ook. Dus die vlieger gaat niet helemaal op.

13 maart 2018 om 21:21

Het gaat in deze over de competitie , dus deze vlieger gaat wel degelijk op

13 maart 2018 om 21:25

Spelen de Nederlandse topclubs niet in onze competitie dan?

De transferwindow helemaal afschaffen, krijg je ook geen gezeik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren