wk2018

Appje Ziyech riep vraagtekens op: ‘Ik vroeg me af waarom hij trots was’

Dinsdag, 13 maart 2018 om 15:38

Erik ten Hag is overtuigd van de kwaliteiten van Noussair Mazraoui en zodoende mag de twintigjarige middenvelder zich vanaf deze week officieel speler van de A-selectie van Ajax noemen. Het overgehevelde talent zegt in gesprek met Ajax Life dat hij het goede nieuws officieel van Ten Hag kreeg te horen, na het duel met FC Eindhoven (4-0).

"Ik denk dat de trainer me niet wilde afleiden, zo vlak voor de wedstrijd. De trainer zei dat ik het heb verdiend en dat ik nu moet knokken voor een basisplaats. Ik antwoordde dat dit voor mijn gevoel een eerste stap is en wil nu niet achterover gaan leunen", aldus de Ajacied, die tot op heden tot drie invalbeurten is gekomen in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

"Ik krijg de laatste tijd alleen maar mooi nieuws te horen, dat doet iets met je. Het gevaar is dat je naast je schoenen gaat lopen, maar ik heb goede mensen om me heen. Familie, zaakwaarnemer, de boys bij het eerste", vervolgt Mazraoui, die voor het bericht van Ten Hag al de felicitaties kreeg van Hakim Ziyech: "Ik kreeg maandag een appje van Hakim. 'Ik ben trots op je', las ik. Ik vroeg me alleen af waarom. Toen appte Hakim een foto en zag ik dat ik een plek krijg in de A-selectie."


Poll

Een goede beslissing van Erik ten Hag?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door datissjakie)

De meeste verhalen over Ziyech als persoon zijn negatief en daar kan ik me tot zekere hoogte ook in vinden, maar ik vind dat hij dit goed doet.

Een jonge jongen als Mazraoui zal toch opkijken tegen jongens als Ziyech binnen de selectie en je wil je toch geaccepteerd voelen binnen zo'n groep, waarbij ik me kan voorstellen dat een bericht van Ziyech je goed doet als jonge speler.

13 maart 2018 om 15:56

Ik vind eerlijk gezegd van niet. Hoezo voelt meneer Ziyech zich geroepen om hem dingen te appen alvorens de trainer het persoonlijk vertelt heeft?

Ook dit soort zaken zijn dingen die deze man gewoon niet moet doen. Als hij vandaag het berichtje verzonden had oke, maar niet de trainer voorbij lopen.

13 maart 2018 om 16:01

Wat een onzin. Hij is gewoon enthousiast en trots op zn maat.

13 maart 2018 om 16:05

Sjakie, om de simpele reden dat Ziyech wellicht niet wist dat ten Hag het nog niet had medegedeeld? Dat is juist het probleem in de media en haar volgers, ze vullen alles zelf in en dan het liefst op een negatieve manier. Als je enkel de filmpjes van bijvoorbeeld de training bekijkt, zie je Ziyech constant geintjes uit halen en lachen. Ziyech is een prima gozer, maar met karakter. Liever dat, dan schoothondjes of media getrainde lui dat zegt wat je wilt horen, maar niet hun daadwerkelijk mening laat weten.

13 maart 2018 om 16:20

Karakter houd ik ook van Lunny, maar dat heeft Ziyech in mijn ogen juist niet.

Als je ziet hoe hij zich met gebaartjes presenteert op het veld, als je ziet dat hij een vrouwelijke journalist niet meer te woord wilt staan omdat ze ooit kritiek had (volgens mij kan die dan beter mediastilte houden), als je ziet hoe hij zijn club en diens supporters in discrediet brengt en zichzelf het mannetje vind maar eigenlijk mag het niet te veel moeite kosten.
Vind het ook zeer opmerkelijk dat hij ruzie weet te creeeren bij alle clubs waar hij gezeten heeft incl. Oranje en Marokko.

Dat hij onderling aardig kan zijn mag zo wezen, maar karakter heeft hij nul komma nul. Neeskens, Van Hanegem, boefjes in hun tijd, maar karakter hadden ze. Ook al zoop Neeskens zn kop eraf in de nachtclub, volgende dag liep hij bij Oranje voorop op de training, kater of niet.
Dat waren ook niet de makkelijkste jongens (of schoothondjes zoals jij stelt), maar wel jongens met karakter.

Daarnaast kan het zo zijn dat dat zijn intenties waren, maar dan nog is het niet aan hem. Laat hem dan de volgende morgen een appje sturen. Hij weet dat die jongen nog een wedstrijd te spelen had. Met een beetje gezond verstand ga je dan niet dit soort dingen doen mijns inziens, zeker niet als je dan de trainer ondermijnt/passeert

13 maart 2018 om 16:45

Dus om wille van jouw bovenstaande reactie vind je dat je dit ook maar in het negatieve moet trekken.
Ik zie hier het kwaad niet van in.
Waaruit maak je op dat Ziyech op de hoogte was van het feit dat ten Hag het nieuws nog niet had medegedeeld? En waarom had ten Hag dat nog niet gedaan alvorens de A-selectie te publiceren?
Ziyech heeft echt wel wat dingetjes anders kunnen doen in het verleden (ook bij zijn vorige clubs), maar om hem hiervoor de zwarte piet toe te spelen zie ik niet.
Ik ben blij met zo'n sieraad op de Nederlandse velden, want die zijn schaars (en dan bedoel ik niet Stijn).

13 maart 2018 om 17:08

@desteek77

Dat Ziyech kan voetballen (als hij er toevallig zin in heeft) staat buitenkijf. Dan is hij de beste van de eredivisie.

Maar Ziyech, hoe goed ook, moet vertrekken bij Ajax. Hij heeft naar mijn mening een negatieve invloed (behalve op deze mazraoui dan misschien). Maar het ruzie zoeken met zijn eigen publiek brengt een negatieve sfeer rondom zijn club. Daarnee maakt hij het ook veel lastiger voor de rest. Ik zou hem zo snel mogelijk van de hand doen. We moeten als eredivisie volgers maar hopen dat hij een werelds WK speelt zodat onze comp er nog heel dik aan kan verdienen.(als Ajax het ontvangt profiteert indirect iedereen). Maar thats it.

En nogmaals, mmisschien was het dit keer niet met opzet of wat ook, maar dan nog moet hij dit gewoon niet doen. punt. Het is niet aan meneer om dit soort acties te ondernemen.

Als iemand van de spelers het al moet doen, dan hooguit een van de aanvoerders. Maar het is gewoon aan Ten Hag (of de staf) en niemand anders. Zeker niet aan meneer Ziyech.

Ik denk dat de negativiteit rond deze man, waar ook jij aan refereert, vooral door hemzelf komt.
Voetbalminnend Nederland is deze man gewoon zat qua persoon en trekjes (denk ik). Daar schaar ik mezelf ook toe. Je moet dit niet in je selectie willen, voor welke club je ook bent. Althans, ik zou het niet willen.

Dan maar liever iemand die qua techniek misschien ietsjes minder goed is, maar door een positieve vibe en 150 procent inzet toch beter dan een luie, lakse, op zn piep getrapte en over het paard getilde speler die de sfeer in een stadio niet ten goede komt...

13 maart 2018 om 17:28

Wat een gezeur om niks zeg. Als Ziyech het niet als eerste mag zeggen dan moet Ten Hag het Mazraoui gewoon eerder vertellen dan de overige Ajacieden. Ziyech doet hier niets fout, laat juist z'n goede kant zien.

13 maart 2018 om 17:36

Wel een beetje hypocriet vind ik het om die jongens aan te kaarten als jongens met karakter op een goede manier... In het hedendaagse voetbal zouden zij worden uitgekotst, aangezien zij elke wedstrijd een elleboog uitdeelden. Nu staan er tig camera's rondom het veld en wordt alles opgenomen. Als Ajacied stoor ik mij niet per se aan zulke gebaartjes. Handig? Nee. Ben ik het met hem eens? Nee. Maar net als zijn mening geen feit is, is de mijne dat ook niet. En als een appje al gezien wordt als iets ergs, waarschijnlijk gestuurd in alle enthousiasme en juist typerend hoe betrokken hij is met zijn teamgenoten, maar nu toch aangehaald wordt om lekker te kunnen zeiken op hem, kunnen we ons beter aanmelden voor de forum van de Linda...

13 maart 2018 om 17:46

Precies dat. Altijd zeuren dat we bij Ajax geen jongens met gogme en karakter hebben. Dan heb je er een en dan gaat iedereen erover vallen. Ik ben blij met ziyech, en al ben ik het niet met al zijn uitingen eens, ben dat hij erbij is. Brave schoothondjes hebben we tegenwoordig genoeg...

13 maart 2018 om 18:02

@thebrightone

Nee ben ik niet met je eens. Suarez, Pantelic, Vertonghen, Poulsen etc waren in een recent verleden ook geen schoothondjes. Sneijder, Van der Vaart, Nigel de Jong, Stam, Davids etc evenmin. Maar die hadden niet zijn rare fratsen.

Ik snap heel goed dat gebaartjes, het negeren van een vrouwelijke journalist, de lakse houding, en het niet hebben van respect richting zijn club en/of supporters. Het niet juichen na doelpunten en ga zo maar door. Ik snap heel goed dat je als echte Ajacied, die mega veel geld uitgeeft om je club overal te kunnen volgen, een speler als ziyech die zich verheven voelt boven jou en je provoceert, dat je dan klaar bent met zo iemand.

voorgenoemde spelers hadden dat niet, maar beschikte wel over branie en waren geen schoothondjes om in jouw vocabulair te blijven

13 maart 2018 om 18:33

Hoe Ziyech al dan niet op stelt in de wedstrijd kun je over discussiëren wat je er van vindt. Mij maakt niet uit. Hij mag, terecht of onterecht, best van zich af bijten. Maar dat staat in mijn ogen toch volledig los van bovenstaand artikel. Dat gedrag kun je niet vergelijken met het feit dat hij een jonge knaap laat blijken dat hij trots op hem is. Dat is toch mooi voor zo'n jongen!?

13 maart 2018 om 18:59

Dus als jij goed bevriend bent met een ploeggenoot van je en je ziet wat moois zal jij dus omdat het niet jouw taak is nooit een appje sturen met hoe trots je bent? En waar zoekt hij ruzie? Reageren is wat hij heeft gedaan.. volgens mij werf hij toegezongen afgelopen wedstrijd! En die paar supporters die hem uitfloten hebben een pak slaag gehad (;

14 maart 2018 om 08:23

Als Ziyech het eerder wist dan de persoon zelf dan is dat een fout van ten Hag, ziyech doet dit goed door die jongen te steunen. Ik vraag me alleen af of hij dit ook bij een niet Marokkaanse jongen had gedaan, of begeef ik me nu op glad ijs?

Soms mis je iemand pas als diegene vertrokken is / uit je leven is. Denk dat deze uitspraak uitstekend bij Ziyech past! Schijnt veel te doen bij jonge spelers en dit getuigt ervan.

13 maart 2018 om 15:51

Ziyech zet zich altijd in voor jonge jongens, gedaan bij nouri, frenkie enz enz, ik ben fan van Ziyech zoals jullie horen, maar echt geloof me tis een hele lieve bescheiden jongen! Jammer dat t zijn laatste jaar is.

13 maart 2018 om 15:52

Bij Ajax natuurlijk bedoel k dan met laatste jaar

13 maart 2018 om 17:42

Ik ben zelf ook een fan van Ziyech. Ook wel als persoon geloof ik, mede door dit soort berichten. Alleen in het veld is hij gewoon wat te dwars. Hij moet zijn ego af en toe op zij leren zetten. Maar verder, harde werker en goede voetballer. Waarom geen fan van zijn zou ik zeggen?

Vind dit een goede speler, gaat niet zo lekker met Jaxie maar ik word wel blij als ik jongens zoals Frenkie, Eiting, Mazraoui, Bakker zie spelen.

ik heb vaak kritiek gehad op ziyech maar zondag was ie echt geweldig

Niet dat het Mazraoui wat uitmaakt, maar waarom weet Ziyech het eerder dan die jongen zelf? Bespreekt Ten Hag dit niet eerst met Mazraoui alvorens het naar buiten te brengen. Soms snap ik de communicatie in het voetbal niet, het ligt vaak eerder op straat dan dat je door hebt

13 maart 2018 om 20:19

Omdat het op Ajax.nl stond al, daar kwam die foto ook vanaf las ik. Wel merkwaardige communicatie, paar duizend man wisten het dus al voor Mazraoui zelf. Best bijzonder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 juli
Als Paul Pogba deze zomer afscheid neemt van Manchester United, komt Sergej Milinkovic-Savic in beeld als opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren