Ronald de Boer pareert Mourinho: ‘Bij Ajax zou hij dan wel spelen’

Dinsdag, 13 maart 2018 om

Frank de Boer joeg onlangs José Mourinho tegen zich in het harnas door te stellen dat het ‘jammer’ is dat Marcus Rashford de Portugees als manager heeft en de trainer van Manchester United sloeg maandag hard terug door te stellen dat De Boer de ‘slechtste trainer ooit in de Premier League’ is. Ronald de Boer neemt het op voor zijn broer en geeft aan dat Frank weldegelijk respect heeft voor de prestaties van Mourinho.

“Trainers hebben allemaal een andere filosofie als het aankomt op het ontwikkelen van jonge talenten. Niet goed of fout, maar gewoon anders, en daar moet je respect voor hebben”, legt hij uit in gesprek met Sky Sports. “Mourinho haalde Alexis Sánchez in januari en het is natuurlijk de waarheid dat dat niet goed is voor Rashfords ontwikkeling en dat hij nu minder zal spelen.”

“Rashford is ongetwijfeld een van de grootste talenten in de Premier League en kan deze zomer op het WK in Rusland een grote rol gaan spelen. Frank heeft veel respect voor José en hij wees er alleen maar op dat als Rashford voor Ajax had gespeeld en een of twee slechte wedstrijden had gespeeld, hij alsnog een basisplaats zou krijgen in de derde. Hij zit echter bij Manchester United en na twee slechte wedstrijden zal het anders lopen en zit hij op de bank”, sluit De Boer af.


Poll

Vond jij de reactie van José Mourinho terecht?


Gerelateerd

148 reacties (laatste reactie door ajaxcunian)

Slechte vergelijking. Ajax is een club met veel minder spelersmateriaal dan Man Utd. Logisch dat een kaliber Rashford dan een basisplaats zou hebben bij Ajax. Rashford zou logische wijs de ster zijn bij Ajax. Ronald de Boer zou beter Man City of Tottenham Hotspur kunnen gebruiken als voorbeeld dan Ajax. Tottenham Hotspur en Man City (man City van nu) geeft ook veel kans aan jeugd en zij zijn van gelijke, eigenlijk hoger niveau dan Man Utd met alle respect.

13 maart 2018 om 15:31

Die spelen veel minder met jeugd dan United. Vooral City gebruikt amper eigen jeugd eigenlijk.
Zie een Lingard, Mctominay, Rashford dit seizoen, waar Tfm, Tuanzebe, Pereira, Gomes ook daadwerkelijk kans hebben om aan te sluiten bij het eerste. Guardiola wou letterlijk nieteens een jeugdspeler in zijn selectie opnemen toen hij een blessuregolf kende. Hij is op dit moment de beste trainer maar wat een veren gaan er in zijn kont zeg, kan niks fout doen.

13 maart 2018 om 15:38

het gaat om jeugd in het algemeen, niet specifiek eigen jeugd, en zeg nu zelf guardiola werkt nu eenmaal veel meer met jeugd dan Mourinho... en lingard serieus? die gast is 25.. het gaat er gewoon om dat toptalenten niet zoveel kansen krijgen bij mourinho dan bij andere trainers, omdat mourinho nu prestaties wil, en niet persee iets wil opbouwen

13 maart 2018 om 15:41

Dat is onjuist, anders had hij Zlatan wel gehouden en niet Lukaku gekocht. Of anders had hij wel een middenvelder erbij gehaald en niet McTominay gepromoveerd. Er spelen genoeg jonge spelerd die nog alles moeten bewijzen bij United. Zie Bailly, Lindelof, Shaw, McTominay, Martial, Rashford, zelfs Lukaku in enige mate.

13 maart 2018 om 15:49

@AjaxCunian, Man City werkt weldegelijk met jeugd. Kijk maar naar: Foden, Diaz, Tosin en Zinchenko. Krijgen allemaal geregeld speelminuten. Zeggen dat ManCity met veel minder jeugd speelt is een grote grap.

13 maart 2018 om 15:53

Is ook niet heel moeilijk om met de clubs waar hij trainer is geweest succes te behalen, laat ze is bij een kleinere club met minder mogelijkheden werken. Dan zie je pas echt of hij echt zo goed zijn als er beweerd wordt

13 maart 2018 om 15:53

Die krijgen bij elkaar veel minder minuten dan Rashford en McTominay.

13 maart 2018 om 15:58

Een paar minuutjes pakken in de PL met een invalbeurt of een basisplaats een nietszegende bekerwedstrijd. Ja, City gebruikt volop jeugd. United gebruikt veel meer jeugd dan City. Mourinho wordt er op afgebrand dat hij geen jeugd zou gebruiken, en over Guardiola hoor je niks i.v.m. jeugd. Meten met selectieve waarden is makkelijk

13 maart 2018 om 16:26

Sané, Jesus, Zinchenko en Sterling zijn opzich ook jeugd toch? Die zijn vrij belangrijk voor City. Zijn er misschien niet opgeleid, maar toch wel echt jeugd.

Als Lingard nog mag worden meegenomen onder het begrip jeugd kan je Ederson, Mendy en Stones er ook nog aan toe voegen.

13 maart 2018 om 16:32

Ja dan kan je Bailly, Shaw, Lukaku misschien net ook nog meenemen, dat is het punt niet denk ik. Dat zijn jonge spelers van kwaliteit op hoogste niveau. Maar het wordt gevoeliger als het gaat om talenten die nog niet constant van niveau zijn, een Sane speelde vorig seizoen veel minder dan nu.

13 maart 2018 om 16:44

Vage discussie. Ten eerste, wat is in deze discussie de definitie van jeugd? Ten tweede, wat is de definitie van kansen geven? Alleen namen van (relatief) jonge spelers over en weer noemen gaat niet echt een winnaar of duidelijkheid opleveren..

13 maart 2018 om 16:51

@shivagizmo:
Kijk even wat Maurinho met Porto en mindere maten Inter heeft bereikt.

13 maart 2018 om 17:17

@De Toekomst Zowel qua jonge spelers als qua eigen jeugd zal Mourinho erg hoog scoren qua speeltijd. Ik heb de stats niet, maar verwacht eigenlijk zelfs als hoogste. Heeft ook nog steeds record voor PL winnen met jongste gemiddelde leeftijd ooit. Jonger dan het United vol kids destijds.

13 maart 2018 om 17:20

Precies, beide geven voldoende kansen aan jeugd spelers. Het is alleen dat het trainers zijn van top teams en ze verantwoordelijk zijn voor het hele team en niet alleen voor de ontwikkeling van jeugdspelers. Een Sane heeft geen betere concurrent op zijn positie en hij word alleen nog beter. Rashford heeft meer ervaren concurrenten van een gelijk of zelfs beter niveau. En Guardiola laat heel het team beter spelen want het zijn niet alleen de jeugd spelers die groeien onder Guardiola.

13 maart 2018 om 17:27

sane, eigen jeugd? die komt van schalke 04 hoor.

13 maart 2018 om 17:31

Het gaat vooral om eigen jeugd, niet jeugd die voor miljoenen is gekocht

13 maart 2018 om 17:45

Ach de geheugen van de gem. voetbaljournalist is niet best. Waarschijnlijk wordt er teveel bier gedronken na afloop.. En de fans zijn niet veel beter. Die drinken al tijdens de wedstrijd.
Vorige jaar om deze tijd ging het vooral om wie de opvolger van Guardiola moest worden bij City. De man had immers bewezen buiten Barcelona niet te kunnen presteren. Hij was bij Bayern mislukt en ook City kreeg hij toen niet aan het voetballen.
Hij zou 3e eindigen met liefst 15 punten achterstand op Chelsea. De zoveelste mislukte coach daar. Nu is hij weer het mannetje en staat iedereen in zijn schaduw. Voor zolang het duurt dan.

13 maart 2018 om 15:35

ach, hij wilt er enkel mee zeggen dat talenten meer kansen krijgen om zich te ontwikkelen dan bij de ploegen van mourinho.. dat snap je zelf toch ook wel.. rashford is gewoon een toptalent, die bij 9 van de andere 10 trainers veel meer minuten zal maken

13 maart 2018 om 15:40

Dat is gewoon onjuist, is helemaal niet waar. Of althans niet bij de Europese topclubs, Mourinho geeft juist relatief de meeste minuten aan eigen jeugd.

13 maart 2018 om 15:52

Hou nou gauw op hoor. Ten eerste durf ik Manchester United niet eens een Europese Topclub meer te noemen. Niet recentelijk in ieder geval. Ten tweede geeft hij never nooit de meeste minuten aan eigen jeugd, en tot slot hadden we het over jeugdspelers, niet eigen jeugd. Als jij Lukaku nog toch jeugd rekent en Bailly, dan zijn er zat clubs vergelijkbaar met United die meer minuten bieden.

13 maart 2018 om 15:54

Dat is jouw zaak vriend, ze behoren niet bij de beste teams maar zijn absoluut een topclub. En het gaat hier toch om jonge spelers? Okey jeugdspelers dan Martial, mcTominay, Rashford? Vorig seizoen ook nog een Tuanzebe daarbovenop?

13 maart 2018 om 16:07

Ik zal je aanraden te bekijken hoeveel speeltijd Rashford dit seizoen heeft gehad, bijvoorbeeld te vegelijken met Asensio. Mourinho staat er inderdaad niet bekend om, maar met betrekking tot rashford is het echter niet van toepassing, die krijgt een prima aantal speelminuten voor zijn leeftijd en fase waarin ie zich bevind.

13 maart 2018 om 16:57

De mening van Frank de Boer is gebaseerd op helemaal niets. Als meneer zijn huiswerk had gedaan, had hij gezien dat Rashford boven het gemiddelde zit met het aantal minuten. Echter is hij nog geen topspeler die wekelijks beslissend is, net als Martial. Aangezien Mourinho zijn baan afhangt van zijn prestaties, kiest hij logischerwijs voor iemand die wel elke week kan presteren. Dat is dan weer het verschil tussen Ajax en United, aangezien Ajax geeft om de knaken die ze verdienen aan het opleiden, terwijl United geeft om de knaken - logisch ook met het geld waar zij voor spelen - die verdient worden met een hoge eindklassering in de PL en CL.

13 maart 2018 om 16:00

En toch heeft de Boer gelijk. Het gaat er namelijk niet om of Rashford met zijn kwaliteiten basis zou staan bij Ajax. Rashford heeft de potentie om een speler van wereldklasse te worden, daar gaat het om. Hem nu vertrouwen geven kan in de toekomst er voor zorgen dat hij de beste speler van het team wordt. Dat moet je als club koesteren en dus moet je geduld hebben. Mourinho heeft al keer op keer bewezen dat hij dat niet heeft. Overigens de reacties hieronder over city kloppen niet. Guardiola heeft toen duidelijk toegelicht waarom hij geen jeugdspeler toevoegde en dat was omdat hij liever een speler bij de beloften liet spelen, dan dat hij zo'n speler 90 minuten op de bank zette.

13 maart 2018 om 16:09

Hij heeft er al meer dan 1400 minuten opzitten dit seizoen in de BPL (omgerekend 16 volle wedstrijden van de 30) en zal dit seizoen waarschijnlijk het totaal minuten van volgend jaar gaan overschrijden; kortom; progressie. Denk dat het juist tekenend is dat hij meer minuten gaat maken dan vorig jaar zelfs met de aankopen die gedaan zijn.

13 maart 2018 om 17:37

Het is tekenend dat hij in zijn eerste half jaar onder van Gaal 11 basisplaatsen had in de Premier League en daarin 5x keer scoorde en dit seizoen er pas 6 in heeft liggen in zijn 14 basisplaatsen en 13 invalbeurten. Vorig seizoen had hij 16 basisplaatsen. Zo'n groot talent moet je als trainer toch gewoon 10 wedstrijden achter elkaar laten staan en als het dan nog niet loopt, dan ga je hem pas weer op de bank zetten.

Dit kalenderjaar (tot nu toe 9 wedstrijden) heeft hij elke wedstrijd van Manchester United meegedaan. 3x stond hij in de basis en 1x viel hij in de rust in. De rest zijn invalbeurten die variëren tussen de 10 en 19 minuten. Niet 1x stond hij 2x op rij in de basis.

Kijkend naar dit seizoen, heeft hij pas 1x 3 wedstrijden achter elkaar in de basis gestaan (namelijk de serie Everton, Burton (voor de League Cup) en Southampton in September. Verder heeft ie maar 6x de 90 minuten vol gemaakt.

Ik weet genoeg, als Mourinho vertrouwen in hem had, dan liet ie hem wat langer staan.

13 maart 2018 om 16:38

Rashford zou bij elke Engelse club meer speelminuten maken dan Manchester United en Mourinho zou bij een club als Crystal Palace ook werkelijk niets presteren met een geblesseerde Zaha. De hele discussie is volledig overbodig en het zegt eigenlijk genoeg dat Mourinho op de uitspraken van De Boer moet reageren als hij gewoon z'n eerlijke mening geeft.

13 maart 2018 om 17:03

Mourinho heeft zijn strepen al verdient door o.a. met een Porto en Inter de CL te winnen. Daarom hoeft hij geen clubs van niveau Crystal Palaca meer te coachen. Wat heeft De Boer gepresteerd? En inhoudelijk.. Rashford heeft enorm veel wedstrijden gespeeld dit seizoen, zowel als basisklant en invaller. Mourinho gebruikt trouwens enorm veel eigen jeugd sinds hij bij United zit.. Rashford, Mctominay, Lingard. Spelers die echt veel spelen onder Mourinho. Guardiola gebruikt niemand uit eigen jeugd, maar die kan natuurlijk niets fout doen. Maar goed, ik dwaal af.. het feit dat Frank voor Rashford zou kiezen (en dus een wereldspeler als Alexis Sanchez op de bank houden) geeft precies aan waarom Frank internationaal totaal niets presteert.

13 maart 2018 om 17:07

Jouw heksenjacht op Mourinho begint triest te worden, echt zwaar triest.

Ten eerste, Rashford zou zeker niet meer spelen bij City omdat Sane, Bernardo Silva, Sterling op dit moment gewoon beter zijn. Jesus en Aguero ook.

Bij Chelsea is hij ook minder dan Hazard, Willian en Pedro, wellicht zou hij wel met Morata kunnen concurreren.

Bij Liverpool is hij ook duidelijk minder dan Mane, Salah, en Firmino om eerlijk te zijn.

Spurs zou wel ruimte wellicht voor hem kunnen maken door Eriksen een linie te laten zakken.

Maar daarbuiten dat je het falen van de Boer op de blessure van Zaha neerzet, laat zien dat je werkelijk geen idee hebt over het trainer zijn. Net zo flauw alsof ik zeg dat Mourinho een wereldcoach is omdat hij zonder Martial, Pogba, Zlatan toch van Liverpool won.

13 maart 2018 om 17:15

Mensen blijven het gewoon zeggen, zodat het hun waarheid kan blijven Nr 8 in de selectie qua speeltijd.dan ben je gewoon basis-11. Maar toch alle andere coaches zouden hem meer opstellen .. Ga toch weg man!

13 maart 2018 om 17:35

Schijnbaar heeft Rashford de meeste wedstrijden gespeeld voor United sinds Mourinho er is

13 maart 2018 om 17:46

@ajaxcunian

Geen heksenjacht, gewoon mijn mening. Ik beschuldig jou ook niet van subjectiviteit.

Verder gooi ik het falen van De Boer helemaal niet op de blessure van Zaha. Ik zeg alleen dat hij wel de enigste speler is met Townsend die iets kan creeeren en het is veruit de beste speler van Crystal Palace. Ik benoem dus simpelweg een factor. De Boer heeft zelf ook genoeg fouten gemaakt en die heb ik ook aangekaart en de topics die daarover gingen destijds.

"laat zien dat je werkelijk geen idee hebt over het trainer zijn" is nogal een lachwekkend argument, aangezien werkelijk niemand een idee heeft hier hoe het is om trainer te zijn van United. Dat betekent niet dat we onze meningen niet mogen geven.

13 maart 2018 om 17:51

Het is weldegelijk een heksenjacht, omdat het totaal ongefundeerd is. Losse statements helemaal op niets gebaseerd. Echt werkelijk niets.

Ik weet dat ik United fan ben, maar ik ben geen fan van Mourinho. Ik denk zelf al aan een vervanger omdat ik zijn voetbal afgrijselijk vindt, maar soms is de kritiek op hem gewoon volkomen onterecht. Zoals in dit geval.

13 maart 2018 om 17:57

Betreft Rashford is het gissen, maar mijn kritiek op de manier waarop hij reageert op De Boer is wel gefundeerd en gebaseerd op iets.

Iemand de slechtste coach van de PL noemen is niet alleen een mening, maar dat is moedwillig iemand proberen te kleineren. Ik ben ook niet zo'n grote fan van Frank de Boer, maar daar gaat Mourinho zijn boekje ver te buiten, puur en alleen omdat Frank de Boer iets als analist zegt.

13 maart 2018 om 18:13

Dat kan je vinden, vind ik ergens ook wel zo. Maar ik vind dit stiekem net zo een aanval van de Boer op Mourinho omdat zijn kritiek ook redelijk ongefundeerd is dat Mourinho geen goede trainer voor Rashford zou zijn. Hoe moet Rashford bijvoorbeeld denken over zijn relatie met Mourinho en zijn perspectief bij United na het horen van dergelijke onzin? Is onnodige en onzinnige kritiek van een trainer die de laatste jaren keihard gefaald heeft, dat Mourinho dan zo ver gaat is ook weer iets anders.

13 maart 2018 om 18:17

Er is geen enkele speler die meer wedstrijden heeft gespeeld onder Mourinho dan Rashford (93). Zelfs De Gea heeft minder wedstrijden gespeeld (81).

Vind het ook wel een heel erg overdreven reactie van Mourinho. Volgens mij was het niet eens beschuldigend bedoeld van Frank.

13 maart 2018 om 15:29

Hoezo overdreven Boer mag alles over Mourinho zeggen, Mourinho mag dat niet? Hij mag van zich afbijten..

13 maart 2018 om 15:31

En moet er dan meteen zo hard op de man gespeeld worden? Of kan je met onderbouwde argumenten ook kritiek weerleggen?

13 maart 2018 om 15:35

Nee hoor dat is gewoon de waarheid wat Mourinho verteld, 7 keer verliezen nul goals is echt heel erg beschamend voor De Boer. Mourinho laat geen spaan van De Boer, maar is wel de waarheid wat hij over de Boer verteld... Blijft het feit dat De Boer in het buitenland overal is mislukt als trainer.

13 maart 2018 om 15:38

Mourinho is gewoon een stampende kleuter als hij zijn zin niet krijgt of (opbouwende) kritiek te verwerken krijgt.

Mourinho is als het kind in de supermarkt. Krijgt hij zn lolly is die blij, zegt mamma dat het beter is om geen lolly te kopen gaat hij janken en op de grond liggen jengelen

13 maart 2018 om 15:41

bespaar je de moeite samcro, gezien de 2e reactie valt het kwartje toch niet

13 maart 2018 om 15:53

Aqua je feiten kloppen niet eens. Je praat Mourinho na maar hebt blijkbaar geen idee waar je het over hebt. Hoe moet ik de rest wel serieus nemen? De Boer heeft een geweldige carrière gehad en mag zich over alles en iedereen uitlaten in de voetballerij, hij doet dit genuanceerd en onderbouwd en krijgt dan van een nobody als Mourinho een veeg uit de pan. Mourinho heeft in zijn hele leven niks betekent voor de voetballerij en dan heeft hij niet eens het fatsoen om inhoudelijk te reageren. Helaas is het gemiddelde iq van een voetbalsupporter dusdanig laag dat de meeste het nog eens zijn met Mourinho ook. Lachwekkend.

13 maart 2018 om 15:55

@aqua1: 1. het is niet de waarheid, want het waren er 4. Dat is wel een groot verschil. 2. Het had geen enkele waarde om te zeggen wat hij deed. Hij gaf geen enkel argument waarom het niet waar was wat de boer zei. Het enige wat hij deed was vrij triest de boer zijn prestaties uitlachen. Dat geeft wel aan wat voor man mourinho is, namelijk een vrij onbeschofte.

13 maart 2018 om 15:59

Bergkamp2 3x de champions league gewonnen als trainer en dan heb je niks betekend in het voetbal. Je hoeft echt geen fan te zijn van hem maar wat jij zegt is echt lachwekkend

13 maart 2018 om 16:01

Bergkamp2 als je Mourinho een nobody noemt kan je beter tennis gaan kijken. Pure frustratie bij jou

13 maart 2018 om 16:12

@ bergkamp2 de boer heeft inderdaad een geweldige carriere als voetballer gehad maar wat jij over mourinho zegt is echt zware onzin , jij hebt als je zoets zegt een veel lager iq dan de gemiddelde voetbalsupporter

13 maart 2018 om 16:20

Mourinho een nobody? Omdat die geen voetballer is geweest? Als de boer slim was had die een beetje naar nobody mou gekeken dan was die waarschijnlijk niet bij allebei ze buitenlandse clubs ontslagen binnen een half jaar

13 maart 2018 om 16:26

Tja, de Boer speelt toch ook op de man?

Feit is dat er bij de topclubs in de grote competities nauwelijks spelers van de leeftijd van Rashford zijn die meer spelen dan hij doet. Puselic en Mbappe zijn de enige 2 veldspelers en die hebben nou ook niet bijzonder veel meer minuten gemaakt. Een 2 jaar oudere Asensio speelt minder dan Rashford bijvoorbeeld.

Van de 9 veldspelers in de top 10 van de Golden Boy, zijn er dus 2 die meer spelen dan Rashford en de rest speelt allemaal (veel) minder. Zelfs Chiesa, die bij Fiorentina veel minder concurrentie dan Rashford heeft, krijgt minder minuten. Waar baseren mensen dan op dat Rashford onder een andere manager veel meer zou spelen? Want de feiten weerleggen dat duidelijk.

13 maart 2018 om 17:08

Mourinho een nobody? Als speler ja.. als trainer is er geen 1 die meer prijzen heeft behaald (en ook met mindere clubs) als Mourinho. Frank was natuurlijk een fantastische voetballer, maar als trainer niets gepresteerd. Je merkt hier op VZ gewoon dat er enorm veel Mourinho haters zijn, die zo gefrusteerd zijn dat ze niet objectief kunnen kijken naar zijn handelen. Rashford speelt dit seizoen meer dan een Asensio, Jesus etc. Alleen Mbappe speelt meer, als je kijkt naar die leeftijdscategorie. Maar goed, als je puur kijkt naar feiten kun je niet zo makkelijk bashen natuurlijk.

13 maart 2018 om 18:34

Het leven is hard, zeker in een vak waar je onder extreme druk staat sta je niet te wachten op commentaar van iemand met een track record als dat van frank.

Ajax is ook al jaren geen topclub meer, logisch dat Rashford bij Ajax basis zou blijven staan na 1 of 2 slechte wedstrijden. Bij Man utd, heb je een Lukaku, Sanchez, Martial, lindgard en Mata rondlopen die allemaal voorin kunnen spelen.

13 maart 2018 om 15:32

Maar Rashford liet zaterdag zien dat hij en niet Lukaku in de spits hoort te staan. Dat trage gesjok van Lukaku is ook saai om naar te kijken

13 maart 2018 om 15:38

Lukaku speelde voortreffelijk, die ruimtes vind en krijgt Rashford niet in de spits. Daarom is hij nog niet goed genoeg voor die positie. Mist duelkracht en is nog te zwak in de lucht en met zijn rug naar de goal.

13 maart 2018 om 16:21

Door met name een lukaku kon rashford zo excelleren eerste helft

Haha en daar blundert de volgende de Boer. Ajax vergelijken met United is gewoon een grap!

13 maart 2018 om 15:31


Sommige mensen moet ook alles worden uitgelegd voordat ze de essentie van een bericht snappen. Gelijk hun woordje klaar en toont ook weer de vergelijking met de bekrompen reactie van Mourinho. En die vergelijking is geen grap.

13 maart 2018 om 15:34

Haha en daar blundert de volgende Manchester United supporter! Hij doelt erop dat je bij een kleinere club als Ajax langer de kans krijgt dan bij een grote club als Manchester United, waar na 2 mindere wedstrijden de volgende speler klaarstaat.

13 maart 2018 om 15:35

Omdat er gewoon geen andere opties zijn bij dergelijke clubs. Ajax moet van een Kluivert naar een Younes of Johnsen, dat is dramatisch. Maar zegt niks over de trainer.

13 maart 2018 om 15:41

En bij een Amateur club speelt je jaren omdat je de enige keus bent. Nogmaals, wtf? Rashford heeft 16 volle wedstrijden aan speel minuten gehad dit seizoen, van de volle 30 - dat is toch meer dan genoeg voor iemand van zijn leeftijd? Ik snap het probleem niet.

13 maart 2018 om 15:41

Ja dat klopt, maar wat jij zegt is toch eigenlijk hetzelfde als Ronald de Boer zegt?

13 maart 2018 om 15:44

het gaat er niet eens zo zeer om dat je bij een kleinere club langer de kans krijgt, bij guardiola bijvoorbeeld zal rashford waarschijnlijk ''gewoon'' 8 van de 10 wedstrijden basis staan, bij het meerendeel van de topcoaches overigens die ergens aan bouwen, maar voor veel mensen is het lastig na te denken en de essentie van een bericht te snappen wat tmm0 hierboven ook aangeeft.

13 maart 2018 om 15:48

Net zoals bij Jesus toch? Heel veel onwaarheden.

13 maart 2018 om 15:49

Jesus is gelukkig ook al 2 seizoenen blessurevrij he.. daarnaast staat er ene aguero op dezelfde positie die all time club topscorer is.. en heeft guardiola voor die positie niet meerdere spelers aangetrokken...

13 maart 2018 om 15:56

Guardiola gaf een Iheanacho nieteens de kans, Rashford concurreert toch ook gewoon met een Martial die ongeveer net zo jong is en net zo talentvol?

13 maart 2018 om 16:07

Baseer je op niks en rashford heeft 6 van de 10 basis gestaan. Met super veel conccurentie.

13 maart 2018 om 17:59

Dat bedoel ik dus ook. Het is toch ook logisch. Ik lees net overigens dat Rashford de speler is met de meeste strarts onder José dus dan slaat het helemaal nergens op.

13 maart 2018 om 15:48

Hoezo een blunder? Snap je niet helemaal.

Volgens mij miszegt noch Frank, noch Ronald de Boer iets toch?
Frank de Boer geeft een logische verklaring, Mourinho reageert zoals we van hem gewend zijn weer als een over het paard getilde malloot. En Rondald de Boer probeert vervolgens in Jip en Janneke taal nogmaals duidelijk te maken wat Frank de Boer wilde vertellen, zodat zelfs Mourinho het misschien zou kunnen begrijpen.

Daarnaast kan je ze redelijk met mekaar vergelijken toch? De Ajacieden onder ons zullen zeggen dat hun club op basis van historie groter is, de united supporters zullen zeggen dat zij momenteel dankzij geld een betere selectie hebben en ik als buitenstaander zeg dat ze afgelopen jaar allebei de finale van de Europa Cup gespeeld hebben, allebei de grootste club van hun land zijn qua marktwaarde en achterban en allebei momenteel nog 2e staan of misschien wel blijven staan. Dus ze zijn idd wel te vergelijken ergens

13 maart 2018 om 15:58

Als een speler van 20 bij 1 van de grootste clubs in de wereld in 1 van de sterkste competities in de top 6 staat qua gespeelde minuten in de laatste 2 seizoenen dan is het natuurlijk Niet logisch om te stellen dat hij niet genoeg speelt en eigenlijk weg zou moeten. Dat klinkt meer als iemand die gewoon wat roept om iets te roepen zonder zich er in verdiept te hebben.

13 maart 2018 om 16:29

Allebei de Boer's maken zichzelf een beetje belachelijk. Ze roepen van alles maar er is weinig inhoud. Rashford zou zogenaamd niet genoeg spelen maar was vorig jaar de speler met de meeste wedstrijden en ook niet seizoen zijn er maar 3 spelers die meer wedstrijden hebben gespeeld bij United.

13 maart 2018 om 16:40

Hij doelt niet op het niveau, maar de wijze waarop Ajax jonge spelers de kans geeft. Dat lijkt me toch niet zo moeilijk te begrijpen. Natuurlijk vergelijkt hij het niveau van beide clubs niet.

13 maart 2018 om 18:05

@iedereen hierboven. Als er in Engeland samen met soton en wham een ploeg is die jonge talenten de kans geeft dan is het United. Ook spelers die het niet redden komen bijna allemaal in de PL of Cs terecht. Drinkwater, Keane, Simpson, Shawcross en zo kan ik ff doorgaan. Mourinho heeft tijd gegeven in twee jaar aan Tuanzebe, Joël en Andres Pereira, Mensah, Gomes, McTominay, Lingard en Rashford. Ook hebben Williams en Hamilton op de bank gezeten dus nogmaals het is gewoon allemaal onzin

13 maart 2018 om 18:47

Met andere woorden. United en Ajax zijn prima met elkaar te vergelijken.

Goh zou het.. kijk hoe slecht Ajax is hij zou direct de beste zijn.

13 maart 2018 om 15:39

Want United is een wereldteam? Van impossante club die de CL won is het 10 jaar later een club die met de staart tussen de benen in de eigen 16 staat tegen een Spaanse subtopper.

13 maart 2018 om 15:43

Ja, united is een wereld team, op basis van populariteit, inkomsten, spelers kwaliteit en prestaties.

13 maart 2018 om 15:49

Een wereldkundig misschien... Maar als club hebben ze bar weinig gepresteerd afgelopen jaren. Ondanks dat grote geld en achterban ect.. Dus nee ze zijn niet goed bezig. Ik snap de opmerking wel. Beschamend dat je zo als United moet spelen

13 maart 2018 om 15:57

Rashford heeft al meer dan 1400 minuten gemaakt dit seizoen (meer dan Asensio, bijvoorbeeld) Man United staat 2e in de BPL en heeft vorig jaar de EL gewonnen (wat overigens voor veel Engelse clubs een makkelijkere route is naar de CL dan 4e worden) Nogmaals; ik snap het probleem niet, snap de heisa niet, en vind de opmerkingen van de boers ongefundeerd.

13 maart 2018 om 16:42

@church89

United is een wereldclub. Qua selectie horen ze niet bij de absolute wereldtop en qua prestaties van de afgelopen 5 jaar ook niet.

Verder speelt Asensio daadwerkelijk in een absoluut wereldteam. Asensio zou bij Manchester United hoogstwaarschijnlijk (bijna) alles spelen, terwijl Rashford bij Real Madrid niet verzekerd is van veel speelminuten. Niet te vergelijken dus.

13 maart 2018 om 16:53

@zytto,

Als ik je 10 groene duimpjes kon geven had je ze van me gekregen.

Hulde voor jou reactie, je slaat hiermee gewoon de spijker mee op zijn kop. United is geen schim meer van hoe het een dikke 7 jaar geleden was, het is beton voetbal geworden, waarin het zelfs tegen de kleinste clubs moeite heeft. City heeft het daarom ook terecht overgenomen, met voetbal wat ten eerste 50x zo leuk is om naar te kijken, en gewoon weg een veel beter team heeft.

Hoe slecht iedereen Ajax hier ook noemt, moet ik er stiekem toch best een beetje om lachen. Het grote United, dat zelf alles 90 minuten lang blind naar voren staat te rammen in de finale afgelopen zomer, waarin het met 600 miljoen meer op het veld staat, tegen de jonkies uit Amsterdam. Terecht gewonnen trouwens, Ajax had niets te vertellen tegen het betonvoetbal van Mourinho.

13 maart 2018 om 17:19

@Church, je gaat nu toch zeker niet Asensio vergelijken met Rashford? Real Madrid is de absolute top, ook op basis van de afgelopen jaren waarin ze veel prijzen winnen waaronder de CL. De concurrentie bij Real is wel even wat anders dan bij United.. dat je het nu leuk vind of niet, het is niet meer wat het was, daar hebben de buren in het blauw wel voor gezorgd. Real veegt de pan aan met United, zo wel uit als thuis. Buiten dat vind ik Asensio ook de betere speler. Ik vind Man Utd een fantastische club, maar het heeft veel ingeleverd de afgelopen jaren.

13 maart 2018 om 18:15

Was Real Madrid ook de absolute wereldtop toen ze iets van 7 jaar niet meer verder kwamen dan de 1/8ste finale in de Champions League. Je bent nu op je pikke getrapt omdat je de waarheid niet leuk vindt.

13 maart 2018 om 18:48

De vergelijking met Ajax en United is appels met peren vergelijken, dus nee, het doet me niets. Tuurlijk is United de betere ploeg, De investeringen die worden gedaan, en voor welke bedragen er spelers worden gekocht is een immens groot verschil. We praten toch over het heden nu? Asensio en Rashford zijn van deze tijd, niet van 7 jaar geleden.

13 maart 2018 om 18:50

Ja, want dat is voor Real de absolute bodem. Voor United is dat wat anders.

13 maart 2018 om 19:01

Of ben jij op je pik getrapt dat je de waarheid niet leuk vind? Ik heb al lang geaccepteerd dat Ajax alleen in Nederland nog telt, maar de United supporters praten hier alsof ze zelf van het niveau Barcelona zijn. Dat zijn jullie al 7 jaar niet meer. Tegenwoordig spelen jullie voetbal dat niet om aan te gluren is, staan jullie met 11 man in de eigen 16 tegen Anderlecht, Ajax, Sevilla en Celta, maar ondertussen kopen jullie wel middelmaat als Lindelof voor 40 miljoen en Pogba voor 100 miljoen. Met al die mega bedragen eindigen jullie weer op 20 punten van de titel en presteren niks in Europa tegen de absolute top. In de zomer hebben jullie weer grote praatjes over Ronaldo, Bale, Neuer en Verrati, maar uiteindelijk komen jullie met Kluivert, Pickford en Sessegnon voor veel te veel geld.

13 maart 2018 om 19:03

Nouja er werd beweerd hier dat United geen wereldclub meer is. Dus nam ik als vergelijking Real Madrid dat een droogte kende waar je u tegen zegt maarja dat is geen leuke waarheid natuurlijk. Over dat Ajax bijna 3 keer zoveel heeft uitgegeven als PSV over de afgelopen 3 jaar. Hoeveel landstitels? Een dikke vette 0. De speler op jouw avatar waar speelt hij nu? Tottenham he? Hij ging natuurlijk ook weg omdat Ajax niet zo een hele goede club is. Laatste keer knockout fase CL? Speelde onze altijd vriendelijke Klaasjan er nog in zijn eerst termijn. Gaan de alarmbellen al af?

13 maart 2018 om 19:08

“Jullie” ? Ik ben voor Preston North End komend zoals de al aanduid Preston. Gezellig clubje spelend in de Championship ongeveer zelfde niveau Ajax. 11 man stonden de United spelers in de 16 tsjaa maar ze wonnen en hielden de beker omhoog. Wat hield Ajax omhoog?

13 maart 2018 om 19:32

Preston North End zelfde niveau als Ajax.... Hou op zeg. Ik heb ze 3x zien spelen en die zijn nog slechter dan excelsior. En je weet dat psv oa romero, lozano, luckassen, propper, pereiro, ramselaar, moreno en luuk de jong voor 50 miljoen heeft gehaald de afgelopen 3 jaar? Kun je mij even vertellen waar Ajax 150 miljoen heeft uitgegeven? Ajax heeft de afgelopen 3,5 jaar voor +- 70 miljoen gekocht iets meer als psv.

13 maart 2018 om 19:42

Ik ben niet voor Real als je dat soms denkt, maar inderdaad wel voor de Spurs en Ajax. Apart dat je nu Ajax moet gaan afbranden omdat United al jaren geen knikker meer raakt en de grootste moeite heeft met clubs van het niveau “subtop”. Wat Zytto ook al aan geeft, heb ook ik een hele tijd geleden al geaccepteerd dat Ajax in Europa niet meer mee telt, we kunnen simpel weg niet meer mee met de bedragen die er worden uitgegeven, dat maakt die finale plek dan ook alleen maar mooier omdat werkelijk niemand dat had verwacht. Dat Ajax dan uiteindelijk ten onder gaat tegen het grote United die alleen maar op eigen helft te vinden was, wil dat ook wel iets zeggen. Dat ter zijden worden alle spelers met potentie in Nederland weggekocht door alle grote clubs in Europa, je staat als topclub in Nederland dus gewoon machteloos. Tuurlijk is Eriksen naar een grotere club gegaan, wat is punt nu precies? Ronaldo ging ook van United naar Real, iedere speler wil het hoogst haalbare bereiken, net als wij dat willen met onze carrière.

Het wachten is op de mensen die nu deze De Boer belachelijk gaan maken vanwege de vergelijking Utd en Ajax. Die hebben er dan net zo weinig van begrepen.

Mourinho was vooral de rust zelve geworden, gedroeg zich niet als een clown aan de zijlijn en deed volgens mij ook echt wel zijn best om een respectabele coach voor Utd te gaan worden. Jammer genoeg laat hij zich gemakkelijk uit de tent lokken door een paar analisten, eerder Neville en nu De Boer. En dan in een interview nogmaals aanhalen dat 'de mensen in de studio hem niet interesseren'. Juist dan laat je jezelf kennen.

13 maart 2018 om 16:44

Mourinho begint altijd rustig aan een klus en na het eerste seizoen gaat hij langzaam scheuren vertonen. Dat zie je nu ook weer terug bij Manchester United en mits hij blijft, verwacht ik dat het volgend seizoen weer misgaat zoals het altijd misgaat bij Mourinho als hij ergens te lang zit.

13 maart 2018 om 18:11

Nu begrijp ik je fff niet meer. Mourinho reageert als een clown maar dat doet hij toch omdat het onzin is wat de broers verkopen. Of die opmerkingen zijn uit hun verband gehaald. Rashford maakt in twee seizoenen een van de meeste minuten en Joes heeft zover ik me kan herinneren 8 jeugd spelers minuten gegeven in twee jaar in de PL. Dus hoezo mag je hier niet op reageren

13 maart 2018 om 18:53

Gezien Mourinho alles behalve inhoudelijk reageert kun je stellen dat hij zich wederom als een clown gedraagt. Dat je hem op dit punt serieus verdedigt is toch wel treurig.

13 maart 2018 om 19:42

Ik bedoelde dat Mourinho serieus op weg leek om zich te gaan gedragen en nu binnen korte tijd haalt hij uit naar twee mensen die iets van kritiek uiten.

ik zie de volgende persconferentie van mourinho al verschijnen , ik heb iets gelezen van iemand die nog nooit iets gepresteerd heeft als trainer .......ronald de boer
vind ronald wel een goede analist overigens

Daarom verloor Ajax de EL-finale ook met 0-2 van Manu. Inkoppertje voor Mourinho...

Die vent kan nooit tegen kritiek ,zelfs niet als het opbouwende kritiek is.hij vind zich immers de beste coach van de wereld. Ik denk dat hij gewoon een kort lontje heeft en niet accpeteert dat de Boer iets zegt over zijn manier van coachen en dat zo'n speler bij een andere coach of club mss meer kans krijgt.ieder zijn eigen visie maar deze portugees is een klein jongetje die niks van niemand kan verdragen.

Ahhh rot op. Rashford heeft in totaal alleen al 16 volle wedstrijden in de EPL aan speel minuten gehad, dat is meer dan de helft. Prima voor zijn leeftijd en bij een club als man u. De Boer laat zich hier echt kennen.

13 maart 2018 om 15:37

Alleen Mbappe is van Rashford's leeftijd en speelt meer bij Europese clubs, zie Dembele/Asensio/Rugani/Foden etc bij Real/City/PSG/Barca/Bayern/Chelsea.

13 maart 2018 om 15:45

Prima dus toch? Bovendien is Rashford een speler van de club die niet voor miljoenen is binnengehaald (dus minder druk om er meteen te staan) We hebben het hier wel over de BPL - Rashford komt er echt wel - en als zn gebrek aan speeltijd nu echt crimineel laag was, allez - maar dat is gewoon echt niet het geval.

13 maart 2018 om 15:48

Rashford is dan ook wel van een andere klasse dan rugani en ouder dan foden.. daarnaast heeft dembele een vol seizoen in de basis gestaan en een toptransfer gemaakt en is direct 2x geblesseerd geraakt dus een rare vergelijking.. en speelt asensio bij real madrid waar iets meer concurrentie is & was toen hij doorbrak.. waar mourinho rustig aankoop na aankoop deed terwijl hij al beschikte over een rashford bijvoorbeeld

13 maart 2018 om 15:49

Ja precies, dat is top voor zijn leeftijd en dit platform.

13 maart 2018 om 15:50

Ja zo heeft elke speler zijn verhaal. Heeft dan niks met trainers te maken.

13 maart 2018 om 15:52

Vind ook dat je deze spelers niet echt kunt vergelijken, Dembele is voor veel geld gekocht, en Mpabbe ook. Bovendien heeft Rashford dit seizoen meer minuten gemaakt dan Asensio..

13 maart 2018 om 15:57

Die AfcaAjax lijkt me gewoon zuur vanwege de EL finale. Laat zijn agenda wel heel erg merken. Als dan Rashford alles speelde zou hij wel zeuren over Martial die te weinig speelt.

13 maart 2018 om 16:04

En ik als PSV'er ben het niet vaak eens met Ajax supporters, maar hier heb je me wel

13 maart 2018 om 16:10

Jonge jonge toch volgende EL-finale beter, Rashford krijgt gewoon genoeg speeltijd, al helemaal als je bedenkt dat er nog andere jonge spelers zoals Mctominay en Martial in de selectie zitten, die veel spelen.

13 maart 2018 om 15:46

Hij heeft 4 wedstrijden negentig minuten gespeeld dit jaar.

13 maart 2018 om 15:50

Hij heeft al 1441 bpl minuten geklokt tov van 1702 totaal vorig jaar - dus de kans is dat hij meer minuten gaat maken dan dat hij vorig seizoen gedaan heeft. Nogmaals, ik snap de heisa niet.

13 maart 2018 om 16:10

Ik las bij één van jouw reacties dat hij 16 volle wedstrijden heeft gespeeld in de PL. Dat zijn er 4.. 14 basis waarvan 10 x gewisseld. Maar dat hij geen kansen krijgt is onzin van R. De Boer.

13 maart 2018 om 16:13

Yep 1440 minuten is omgerekend 16 volle wedstrijden. (Tenzij ik hier iets fout doe?) Nogmaals, het gaat me om de speeltijd, niet om het aantal keren dat hij de 90 minuten daadwerkelijk volmaakt. Dat is helemaal nog niet nodig voor hem.

13 maart 2018 om 16:23

Iemand een volle wedstrijd laten spelen geeft iemand wel meer vertrouwen uiteraard. Als je bijna elke wedstrijd weer gewisseld wordt lijkt me dat niet prettig.

13 maart 2018 om 16:29

Ik neem aan dat ze een professioneel plan hebben opgesteld en dat ze een goede relatie met 'm hebben, waarbij ze de data ook kunnen gebruiken. Ik vind niet dat ie te klagen heeft. Die jongen komt er wel.

Mijn god. Deze mannen weten echt niet wanneer ze zich stil moeten houden. FdB zei dat het jammer was dat Rashford door Mourinho gecoacht wordt. Dat is gewoon een aanval op de man en getuigt van weinig respect. Gaat het om speeltijd dan had hij beter kunnen zeggen dat het jammer is dat hij voor United speelt, of dat Rashford zich beter kan laten verhuren o.i.d.. Het is gewoon een domme popiejopie opmerking geweest van FdB en hij verdiende het om op zijn plek gezet te worden door Mourinho. En dan nu als RdB zijnde Alexis Sanchez er bij halen om te speculeren op de speeltijd van Rashford in de toekomst, terwijl ze nota bene samen in de basis startten, om het op die manier goed te proberen te praten.. Klasse hoor.

13 maart 2018 om 16:00

Nee wat de boer zei was absoluut geen aanval. Het was gewoon een analyse van wat voor coach mourinho is. Namelijk een berdedigende die niet zo snel jeugd gebruikt. Daar kan je het mee eens zijn of niet, maar een aanval is het zeker niet. Als je zegt dat iemand slecht wisselt of slecht speelt is het toch ook geen aanval, maar een analyse. Bij een coach als van gaal zou rashford nu gewoon altijd spelen net als muller bij bayern vroeger. Dat mourinho allemaal dingen erbij haalt die er werkelijk niks mee te maken hebben slaat dan ook nergens op.

13 maart 2018 om 16:25

Hij staat er inderdaad niet bekend om, maar in het geval van rashford is dit helemaal niet van toepassing; apart voorbeeld om aan te halen van de boers, dus.

13 maart 2018 om 16:25

Je kan wel zeggen dat Rashford bij een andere club wellicht meer speeltijd had gekregen, maar dan ga je terug naar de subtop waarschijnlijk. Bij de huidige top 6 had hij of evenveel kansen gekregen of minder. Oftewel, meneer de Boer denkt niet na voordat hij uitspraken doet en geeft daarbij ook geen voorbeelden waar Rashford dan beter had kunnen zitten.

Zie overigens ook niet waarom het een probleem zou zijn dat hij niet iedere wedstrijd speelt. Dat betekent dat zijn concurrent op dat moment beter is, waardoor hij zich ook zal moeten verbeteren om weer te spelen. Concurrentie is goed, dat maakt je beter. Speeltijd is geen garantie dat een speler daadwerkelijk beter wordt, kijk maar naar Davy Klaassen die onder FdB voldoende speeltijd kreeg maar in zijn ontwikkeling stil stond.

Sanchez is naar mijn weten een vleugelspeler en Rashford is een spits dus misschien kunnen we de gebroeders de Boer als het om voetbal gaat even niet serieus nemen.
Mourinho speelt elke wedstrijd om te winnen of in het uiterste geval niet te verliezen, waar de Boer dacht het hele systeem om te kunnen gooien en het Ajax systeem te gaan spelen.
Weten wat de kwaliteiten van een team zijn vind ik belangrijk als manager en niet mensen iets laten doen wat ze niet kunnen zoals de Boer deed.
En Mourinho doet het toch uitstekend voor iemand die begon als tolk en nauwelijks voetbalervaring heeft.
Dat het spel soms niet om aan te gluren is neemt Mourinho op de koop toe.

Vorig jaar waren er 8 spelers in de United selectie die meer hadden gespeeld als Rashford (34 volle wedstrijden) en dit jaar ook (bijna 24 volle wedstrijden). Om dan te stellen dat hij niet genoeg speelt en ergens anders naartoe moet gaan is natuurlijk absurd. Maar de Boer riep maar wat om interessant te doen en speelde het daarnaast ook behoorlijk op de man door te stellen dat het een pity was hij Mourinho als coach heeft.

Neem een willekeurig ander talent van zijn leeftijd (19/20) en je hoort niemand over dat hij te weinig zou spelen (bailey van Leverkusen heeft bijv maar 20 volle wedstrijden gespeeld maar niemand zal zeggen dat hij te weinig speelt)

Vervolgens probeert De Boer zich nog half te redden maar zet zich alleen maar meer voor lul, want volgens hem is het kennelijk dus beter om 40 wedstrijden in een Mickey Mouse competitie te spelen dan 35 wedstrijden bij 1 van de grootste clubs in 1 van de grootste en sterkste competities in de wereld.

13 maart 2018 om 15:55

je begrijpt de essentie van zijn punt niet gezien je laatste alinea? het gaat er vooral om dat je bijvoorbeeld tal van aankopen doet waardoor rashford minder speeltijd krijgt en zijn ontwikkeling niet zo vlot zal gaan.. en dat zal bij een ajax (op ajax niveau) niet gebeuren.. anders was bijvoorbeeld ene Kluivert allang gepasseerd, was er vorig jaar een nieuwe CV gekocht en werd de ligt op de bank gezet en zo kan ik nog wel even doorgaan..

daarnaast is het logisch dat je minder hoort over het feit dat bailey niet zoveel speelt gezien het feit dat een toptalent van United nu eenmaal veel meer aandacht krijgt dan een speler van leverkusen

en natuurlijk maakt hij zijn minuten wel, maar er zijn vaak genoeg momenten waarbij je denkt, waarom zit rashford in hemelsnaam op de bank?

13 maart 2018 om 15:58

Tal van aankopen? Noch Alexis en nog Lukaku spelen op de positie waarvoor Mourinho Rashford van waarde ziet, linksbuiten. Alexis speelt vooral rechtsbuiten en op 10, en Lukaku in de spits.

Als je gewoon geen fan bent van Mourinho, van zijn stijl en spelopvatting, van zijn persoonlijkheid, daar kan ik me enigszins in vinden. Maar dit geneuzel begint heel triest te worden.

13 maart 2018 om 16:10

Dat is een hoop speculatie zeg. Hoezo zou zijn ontwikkeling dan niet zo vlot gaan? Hoezo is meer concurrentie niet goed voor hem als hij gemiddeld 30 volle wedstrijden per seizoen blijft spelen, wellicht is het wel beter voor hem. Leert hij er meer van en wordt hij zo wat rustiger gebracht, een argument waarmee je werd doodgegooid als je ajax fans wees op het lage aantal minuten van Nouri destijds. Verschillende spelers reageren nu eenmaal anders op veranderingen. Misschien maakt dit hem wel beter.

Je hoort niemand over Bailey omdat niemand daadwerkelijk vind dat als je dat aantal minuten speelt je niet genoeg speelt. Dat is de echte reden, ik volg genoeg duitse media en Duits voetbal dat ik wel doorheb dat niemand uberhaupt dat in hun hoofd krijgt om dan te stellen dat hij te weinig zou spelen. Bij Ajax zou je ook niemand horen dat Neres met zijn 2.351 minuten dit jaar niet genoeg speelt en een andere club zou moeten zoeken.

Er zullen natuurlijk af en toe momenten zijn dat je denkt hoezo zit hij op de bank, maar dat staat los van het feit of hij wel of niet genoeg speelt.

13 maart 2018 om 16:17

Das apart, hij is enorm hard bezig om meer minuten te gaan maken dan vorig seizoen; ondanks de aankopen. Aparte uitspraak..

Wat een bullshit. De beste die speelt. Zo werkt het bij United, bij Ajax, bij FC Lienden en waar dan ook maar nog meer tenzij het een kwestie is van rust geven o.i.d. Als je kijkt hoe dicht alles op elkaar zit in de Premier League kan je het je fans niet maken om betere spelers te passeren omdat een ander toevallig zo'n leuk talent is. Snap nu ook wel waarom Frankie het zo moeilijk heeft in het buitenland.

Waarom nou weer terugkrabbelen en over respect voor Mourinho beginnen? Alsof iemand Mourinho een slechte trainer vindt. Als je zolang in de top meedoet, kan het niet anders dan dat je goed bent in wat je doet. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen kritiek mag hebben over bepaalde facetten. En laat het zo zijn dan overal waar Mourinho komt dat hij aanvallende spelers overlaadt met taken. Waarom mag De Boer dit niet constateren? Dit heeft toch helemaal niks met respect voor prestaties van Mourinho te maken. Politiek correct geneuzel. Dan maar liever Mourinho, die dan wel de discussie compleet wegkaapt, maar zorgt tensminste wel voor vuurwerk.

13 maart 2018 om 16:02

Mourinho is zeker geen slechte trainer! Maar zeker niet de beste trainer! En ja hij verpest vaak jonge talenten, onder van gaal was ie basisspeler geweest nu, en mou moet niet zo zeiken! Frank de boer kan nu ook begonnen over t feit dat mou nooit een balletje heeft getrapt en de boer Ajax barca en was een zeer goede speler! Zorg nou maar dat city geen kampioen bij jou thuis kampioen word! Wat waarschijnlijk gaat gebeuren, heerlijk! Naar mannetje die mou

13 maart 2018 om 16:03

Ze spelen niet op Old Trafford.

13 maart 2018 om 16:03

Niet? Volgens mij toch wel? Kan fout zitten hoor

13 maart 2018 om 16:04

K dacht Everton en dan man u thuis, maar je zou zomaar gelijk kunne hebben

13 maart 2018 om 16:05

United heeft al thuis van City verloren, 1-2.

13 maart 2018 om 16:07

Oh daar zeg je wat, ja je heb helemaal gelijk. Oepsie 😁

13 maart 2018 om 17:28

Onder Van Gaal was Rashford basisspeler geweest, omdat toppers als Sanchez en Lukaku niet wilden komen.

13 maart 2018 om 18:00

Goede reactie MR_United. Word zo gaar van al die halve reacties die mensen plaatsen. 95% volgt United nieteens echt. Als ze dat wel deden wisten ze dat Rashford de speler met de meeste wedstrijden onder Mourinho is, 12! meer dan De Gea die de tweede plek bezit. Daarnaast klaagt Rashford nergens en hoeft hij geen uitleg van Mourinho. Waar maken de Boertjes een probleem van zeg XD

Alsjeblief zeg, wat voor redeneringen zijn dit? Ten eerste je kan de clubs niet vergelijken en we weten ook niet hoe rashford presteert op trainingen ( waar de elftal uit wordt gekozen) vorig seizoen zat hij id top 5 van speeltijd krijgen (met pog en de gea bijgerekend)

Kinderachtige discussie dit, met mannetjes die zich op hun pik getrapt voelen

Typisch Mourinho om meteen te zeggen "wat heb jij dan gepresteerd om zo over mij te praten?"

Dat zou je kunnen verwachten, Frank. En dat Roland daar overheen wenst te gaan: ook te verwachten

Je kunt zeggen van Mourinho wat je wilt, hij speelt vaak afschuwelijk voetbal met United maar hij heeft wel een lijst met prijzen achter zijn naam en zal niet aarzelen dit aan ieder die het maar wil horen (en ook niet wil horen) duidelijk te maken

Vanuit Nederland moeten wij misschien ook maar eens stoppen om overal kritiek op te hebben (geen mooi voetbal, geen aanvallend voetbal) en weer eens een grote mond op te zetten als we zelf weer meedoen om de prijzen

Als je als Calimero een grote bek op zet kan je een klap verwachten

13 maart 2018 om 18:56

Het kan zo maar zijn dat Mourinho de komende tien jaar niets wint. Is hij dan minder geloofwaardig? Daarnaast is Frank de Boer een grootheid in het voetbal, en heeft hij recht van spreken. Of hij het bij het rechte eind heeft is een ander punt, maar daar gaat het inmiddels nauwelijks over. Rara hoe kan dat?

Tja, bij Ajax mag Veltman ook niet meer dan 2 wedstrijden als een natte krant spelen.....

nederland is een opleidingsland en in engeland moet je presteren,jammer maar waar

De Boer is geen trainer. Daar kan hij niets aan doen. had geluk dat spelers als Christian Eriksen bij Ajax speelde

Ja da's niet eerlijk, je tweelingbroer erbij halen. Daar kan Jose niet tegenop!

Alsnog een achterlijke vergelijking. Als Ajax over Sanchez, Martial, Lukaku en Mata zou beschikken zou Rashford ook niet alles spelen. Rashford heeft trouwens veruit de meeste wedstrijden gespeeld van alle spelers onder Mourinho. Op de tweede plek staan De Gea en Herrera met 12/13 wedstrijden minder.

Die 48% die het een terechte reactie vonden van Mourinho zijn jaloers dat Ajax onder De Boer kampioen is geworden ofzo, anders kan ik dat niet verklaren. Mourinho reageerde als een kleinzerig kindje op een juiste analyse omtrent het jeugdbeleid bij ManU, niet meer niet minder. Heb een respect voor dat soort figuren. Leuk dat hij als trainer meer prijzen won dan De Boer, De Boer won als speler veel meer prijzen dan Mourinho als trainer. Appels met peren? Ja, lekker belangrijk. Iedereen respecteert Mourinho omwille van die prijzen, ongeacht de manier waarop die gewonnen zijn en met wat voor topmateriaal, dus mag datzelfde respect er ook zijn voor iemand die het NL voetbal veel gebracht heeft. Maar zoals ik hier wel vaker zie wordt alles wat uit het buitenland komt groter gemaakt dan dat het is en zijn de NL spelers en trainers minkukels. Raar.

13 maart 2018 om 18:15

Dat is het nou, die analyse is niet juist en berust op helemaal niks eigenlijk. Mourinho speelt wel degelijk met jeugd en geeft Rashford veel minuten. Ik denk dat het meerendeel op deze topic Rashford nieteens volgt en geen idee heeft hoe zijn seizoen is verlopen qua vorm etc,

13 maart 2018 om 18:19

Je moet wat meer na Manu kijken! Wat hoop k op Sevilla vandaag zeg weg met die mieterig voetbal

13 maart 2018 om 18:18

Groot gelijk DRL ma we kennen Mourinho nou wel, huilie huilie, maja hooguit nog een jaartje man u en weg s ie, want zolang guardiola daar zit word mou geen kampioen

Domme reactie van Mourinho, heel kinderachtig ook. CP had aan het begin van het seizoen enkele blessures, bij belangrijke spelers. Daarbij trainde hij niet een ManU of een andere club van die grootte, maar relatief het nietige CP die op voorhand al eerder omlaag moet kijken dan omhoog. Dan komt er een nieuwe trainer in de vorm van FdB die een nieuwe speelstijl erin moet trainen en dan kan het inderdaad weleens misgaan. En als het zo mis gaat, dan beginnen bepaalde spelers zich ook te roeren en ben je exit. Helaas heeft hij het bij Inter ook slecht gedaan en dan ziet men het als een brevet van onvermogen om bij grotere clubs succesvol te zijn. Het kan ook gewoon pech zijn. Mourinho heeft hij de laatste periode bij Chelsea ook heel slecht gedaan, gezien de middelen, bij ManU bakt hij er ook weinig van, gezien de bemiddelen... Kortom, Mourinho moet ophouden met kinderachtig moddergooien, presteert zelf ook al jaren niks. EL winnen voor en club als ManU is geen prestatie.

Accepteer gewoon dat Mourinho van een ander kaliber is. De beste training van de wereld klaar.. Overal successen behaald

Frank liet Boilesen 33 wedstrijden slecht spelen om hem vervolgens de 34e wedstrijd ook nog een basisplaats te gunnen. Bij wijze van spreken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Everton6-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

48 jaar
53 fans
Laatste voetbalnieuws

Derksen kritisch: ‘Hij was wel erg bezig om te laten zien hoe goed hij was’

Hirving Lozano liet maandag op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Barcelona weten dat de Catalanen eerder deze zomer interesse hadden getoond en dus waren de ogen in het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren