Update: Voorzitter met vuurwapen op zak mogelijk vijf jaar geschorst

Woensdag, 14 maart 2018 om

Ivan Savvidis, voorzitter van de Griekse topclub PAOK Saloniki, heeft zijn excuses aangeboden voor zijn actie tijdens de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen AEK Athene. Toen scheidsrechter Georgios Kominis vlak voor tijd een doelpunt van PAOK afkeurde, kwam Savvidis het veld op om verhaal te halen. Hij deed dat met een vuurwapen op zak.

“Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle fans van PAOK, alle Griekse fans en de mondiale voetbalwereld. Het spijt me zeer”, zegt Savvidis op de clubwebsite. “Ik had niet het recht om op deze manier het veld te betreden. Mijn enige doel was om de tienduizenden PAOK-supporters te beschermen. Geloof me, ik wilde me niet bemoeien met de tegenstander of de scheidsrechter. En ik heb zeker niemand bedreigd."

Na het incident heeft de Griekse voetbalbond besloten om de competitie tot nader order te staken. De speelronde van komend weekeinde komt te vervallen en door de interlandstop die daarna volgt, zal er ten vroegste in april weer een bal rollen in de competitie. “Dergelijke extreme gebeurtenissen vragen om dappere beslissingen. We kunnen de Super League pas weer hervatten als er duidelijke afspraken en regels zijn over dit soort incidenten”, liet sportminister Georgios Vassiliadis zondag weten.

Update 14 maart 13.07 uur – Voorzitter met vuurwapen op zak mogelijk vijf jaar geschorst
Ivan Savvidis, voorzitter van PAOK, wordt mogelijk voor vijf jaar geschorst, aangezien de Griekse voetbalbond hem heeft aangeklaagd voor meerdere vergrijpen, waaronder gewelddadig gedrag. Savvidis bestormde net als veel andere fans het veld tijdens een duel met AEK Athene en droeg op dat moment een vuurwapen met zich mee. Savvidis heeft reeds zijn excuses aangeboden.

Lees hier een uitgebreid verhaal over de gebeurtenissen van afgelopen zondag tijdens het duel tussen PAOK en AEK Athene.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door harecles)

Het is toch wel een vreemde situatie dit. Er staat nergens vermeld waarom hij met zo´n geweer op zak liep, weet iemand dat toevallig=

13 maart 2018 om 14:07

Hij had een pistool in een holster aan zijn broekriem hangen, zoals ook in de bijgevoegde video te zien is. Dat van een geweer op zak heb ik niet meegekregen. Het is een klein manneke, dus een geweer onder zijn kleding wegstoppen lijkt me sowieso wat lastig.

Nee, Griekse gek, je kwam zomaar het veld op en je had een wapen aan je riem zitten. Mensen die dat doen (geen supporters) krijgen een jarenlang stadionverbod en jij flikt hetzelfde met een zichtbaar wapen.
Vind dat hier echt een flinke straf op moet staan hoor.

13 maart 2018 om 14:33

Die uit de kluiten gewassen bodyguards rond hem heen zagen er ook nogal bedreigend uit. Die had hij ook niet voor niets waarschijnlijk gesommeerd om mee te lopen. De Don Vito Corleone van het Griekse voetbalwereldje.

13 maart 2018 om 15:33

Tja, hij heeft wel connecties met Putin en de griekse premier. Overigens praat iedereen elkaar hier echt na, de Griekse competitie is zo corrupt als wat, ploegen uit Athene krijgen voorkeur boven alles en deze beste man heeft er gewoon genoeg van. Dat het via geweren moet, is weer iets anders.

13 maart 2018 om 15:51

Hoezo praat iedereen elkaar hier na? Ik heb hier een Griekse maat, een diehard Panathinaikos-fan, die mij bijna wekelijks bijpraat over de gang van zaken in de Griekse competitie.

Uiteraard weet ik dat de Griekse competitie een competitie is waar als vanouds bol staat van corruptieverdenkingen en schandalen, rellen en machtswellust aan de orde van de dag zijn. De Atheense clubs zijn ook de traditionele grootmachten en hebben ook een machtspositie.

Maar dat neemt niet weg, dat deze man zich als machtige voorzitter van POAK er net zo goed heeft aan lijkt te bezondigen. en hij de Atheense macht het liefst wil overtreffen. Dat is denk ik voornamelijk waar deze man genoeg van heeft. Dit is echt geen lieverdje.

Verder weet jij ook niet wat er zich op de achtergrond allemaal aan machtsspelletjes afspelen. Deze Savvidis zal ongetwijfeld minimaal zo corrupt zijn als de rest van de Griekse voetbalclub machthebbers.

Wie weet ging hij het veld op, omdat het arbitrale trio zijn vooraf dringende verzoeken tot corruptie niet naleefde. Je kunt het zo gek niet bedenken met een figuur als deze, die gewapend met pistool en beschermd door bodyguards de scheidsrechter een lesje probeert te leren.

13 maart 2018 om 14:41

Volgens mij is het een Georgier welke nog in de Russische doema heeft gezeten (hij is voorstander van Russische expansie in Griekenland). Knettertjeleip die gozer.

13 maart 2018 om 14:58

Het is een Kaukasische Griek. Dat deel zou inderdaad onderdeel kunnen zijn van het huidige Georgië. Hij is groot geworden in de tabaksindustrie.

13 maart 2018 om 15:03

Heb het even nagecheckt. Deze Ivan Savvidis is idd geboren in de voormalige deelstaat Georgië ten tijden van de Sovjet Unie, is een etnische Griek en nazaat van de Pontische Grieken, die zich door de eeuwen heen in de Kaukasus vestigden.

Hij heeft de Russische nationaliteit, diende ooit het Sovjet-leger, is één van Ruslands rijkste zakenmannen en was lid van het Russische parlement. Bovendien schijnt hij goede banden te hebben met Vladimir Poetin. Momenteel woont hij in afwisselend Thessaloniki en Rostov. (bron: Wikipedia)

13 maart 2018 om 15:18

Flink malafide bedoeling dus. Hij zal er wel mee weg komen want money rules in Griekenland (en Rusland).

Mooi ook dat hij aangeeft dat hij de tienduizend Paok supporters wil beschermen terwijl hij het veld opkomt met een wapen en een aantal kleerkasten. Die uitleg raakt natuurlijk kant noch wal. Enge kerel met enge connecties.

13 maart 2018 om 15:26

Je kan toch niet meer met deze rasidioot op de proppen komen als Paok zijnde? Je zal maar als voorzitter van een andere club tijdens Europees voetbal moeten aanschuiven, of moeten onderhandelen om een spelerstransfer bij deze voorzitter van de Federation of Greek Communities of Russia. Ik denk niet dat je rustig zit....

13 maart 2018 om 15:29

Lijkt me ook een tamelijk fout figuur met waarschijnlijk malifide Russische connecties en macht, die ver over de Russische grenzen lijken te reiken. Een eng mannetje.

Dat de Griekse bond gelijk de gehele competitie tijdelijk stopzet omwille van dit incident, voelt voor mij ook als een teken aan de wand. Wellicht is er meer aan de hand dan enkel deze bedreiging. Misschien dat dit de welbekende druppel is om dit soort machtswellust een halt toe te roepen.

Wie weet wat voor foute invloed deze mensen achter de schermen nog meer op de Griekse competitie proberen uit te oefenen.

13 maart 2018 om 17:05

Nou, deze knakkebakker heeft al half Thessaloniki in handen, o.a. ook de haven en hij wil nog wat mediabedrijfjes opkopen. Het gaat volgens mij de goede kant op daar als zulke oligarchen het bewind voeren, daar kunnen alleen maar goede dingen van komen

Neejo wous, je kwam met een speelgoed wapen het veld oplopen om vervolgens te vertellen dat de scheids juist had gehandeld.

Het moet niet gekker worden. Ben benieuwd wat de Griekse voetbalbond hiermee gaat doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PAOK Saloniki

Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren