Update: sc Heerenveen neemt ook afscheid van assistent-trainer

Woensdag, 21 maart 2018 om

Jurgen Streppel vertrekt komende zomer bij sc Heerenveen, zo weet de Leeuwarder Courant dinsdag te melden. De trainer van de Friese club heeft een aflopend contract en de Eredivisionist is niet van plan om Streppel een nieuwe aanbieding te doen. De slechte prestaties van Streppel met Heerenveen is de voornaamste reden van het vertrek.

Heerenveen staat na de nederlaag tegen Ajax (4-1) in het rechterrijtje in de Eredivisie. Streppel begon in de zomer van 2016 aan zijn klus in Friesland. De eerste seizoenshelft van het seizoen 2016/17 verliep boven verwachting, maar na de winterstop ging het stukken minder met Heerenveen. De club behaalde nog wel de play-offs, maar werd daarin uitgeschakeld door FC Utrecht.

Afgelopen zomer mocht Streppel enkele nieuwe gezichten verwelkomen en daarom werd er ook veel verwacht van dit seizoen. Heerenveen pakte uit de eerste zes wedstrijden veertien punten, maar daarna ging het wederom mis. De mindere resultaten, in combinatie met de lage toeschouwersaantallen, heeft Heerenveen doen besluiten een andere koers te varen, zo klinkt het. Het is nog niet bekend wie Streppel gaat opvolgen.

Update 13 maart 13.03 uur – Heerenveen bevestigt vertrek Jurgen Streppel
De wegen van Jurgen Streppel en sc Heerenveen scheiden na dit seizoen. Dat maakt de club dinsdag bekend via de officiële kanalen. “Er is de afgelopen weken uitvoerig gesproken tussen alle partijen. We hebben na onderling overleg samen besloten om het aflopende contract van Jurgen Streppel niet te verlengen”, laat algemeen directeur Luuc Eisenga weten op de clubwebsite. “We zijn Jurgen zeer dankbaar voor zijn inzet bij sc Heerenveen. Alle partijen zullen tot het einde van de competitie alles op alles zetten om het seizoen samen goed af te sluiten en de beoogde doelstelling, het bereiken van de play-offs om Europees voetbal, te behalen.” Met Gerry Hamstra gaan de Friezen wel langer door. De club heeft besloten het lopende contract van de technisch manager te verlengen tot medio 2020.

Update 21 maart 13.48 uur - sc Heerenveen neemt ook afscheid van assistent-trainer
Naast Jurgen Streppel is ook Michel Vonk bezig aan zijn laatste maanden aan zijn laatste maanden in het Abe Lenstra Stadion. De Friezen laten woensdagmiddag namelijk via de officiële kanalen weten dat het aflopende contract van de assistent-trainer niet wordt verlengd. De voormalige hoofdtrainer van Telstar was sinds begin dit jaar werkzaam in Heerenveen.


Poll

Een goed besluit van sc Heerenveen?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door pinko)

Blijft er nog ergens een trainer zitten komend seizoen? Het lijkt wel of bijna alle ploegen van trainer gaan wisselen

13 maart 2018 om 11:25

Alfons Groenendijk blijft deze zomer gewoon bij ADO

13 maart 2018 om 11:25

Word aankomende zomer de grootste trainers wissel ooit voor mijn gevoel.
Gertjan Verbeek zal er ook nog wel bijkomen denk ik zo

21 maart 2018 om 16:09

Dat verwacht ik ook maar die spelen dan geen eredivisie meer

13 maart 2018 om 11:28

Valt me ook altijd op dat diezelfde trainers binnen de Eredivisie van stoel verwisselen. Alsof ze nergens anders willen kijken dan buiten de Eredivisie om. Kan me niet voorstellen dat er in de lagere divisies of in het buitenland geen opties zijn. Zelden zie ik een hoop nieuwe namen.

13 maart 2018 om 11:55

Gert Jan Verbeek heeft al 5 Eredivisie clubs gehad, Groenendijk al 3 clubs en dan types Dwight Lodeweges, Robert Maaskant, Frans Adelaar, Alex Pastoor en dergelijke lijken altijd weer een club of plekje te vinden in de Eredivisie. Er zijn veel middelmatige trainers die inderdaad continu blijven rouleren en dat zie ik ook wel gebeuren bij Faber of Streppel bijvoorbeeld.

Ik hoop dat Danny Buijs iedereen gaat verrassen, dat meer clubs het gaan aandurven om een amateurtrainer aan te stellen. Het blijft nu veelal hetzelfde clubje.

13 maart 2018 om 12:48

ja dat zijn de "hoeren" van de eredivisie toch heeft faber het hier bij fc eindhoven goed gedaan met leuk aantrekkelijk voetbal en ook nog de play offs gehaald , bij nec heeft ie het ook wel goed gedaan alleen bij groningen valt het tegen
ben benieuwt waar streppel heen gaat heeft nooit echt resultaat gehaald als trainer , vond overigens wel dat ie uit bij psv uitstekent wisselde waardoor heerenveen terug kwam van een 2-0 achterstand

13 maart 2018 om 17:07

De taak van een trainer is om spelers beter te maken. Dat is bij Heerenveen niet gebeurd ... Geen aantrekkelijk voetbal, geen passie, te weinig punten en teveel vasthouden aan spelers die onvoldoende presteren (reza!) en ja, dan is de achterdeur de consequentie.

We hadden veel meer lef van deze trainer verwacht ... jammer!

Vond Heerenveen nooit echt mooi, verzorgd technisch voetbal spelen. Of dat een must was, laat ik in het midden, maar ging Odegaard juist niet daarom naar Heerenveen? Hoe dan ook, misschien iets voor Van der Gaag?

13 maart 2018 om 11:30

Van der Gaag wil naar het buitenland.

13 maart 2018 om 11:36

Hij sluit ook niks uit in Nederland. Kan alle kanten op met hem.

13 maart 2018 om 11:41

Ok thanks dat had ik niet gelezen. Dan kan dat wel een goede zet zijn, heeft met minimale middelen toch steeds een topprestatie geleverd bij Excelsior.

13 maart 2018 om 13:13

Streppel wilde aanvallend en aantrekkelijk voetbal spelen. En daarvoor zou ik Odegaard op 10 zetten en een snelle verrassende speler als Rojas of Mihajlovic op rechtsbuiten. Maar Streppel zet liever overal middenvelders neer. Dan wordt het nooit aantrekkelijk. Dan wordt het eindeloos breien voor de goal met 75% balbezit. En in een counter verlies je de wedstrijd ook nog. Van der Gaag zie ik wel graag komen. Of een buitenlander.

13 maart 2018 om 13:22

Heb ergens zon gevoel dat een man als Fraser hoog op de lijst staat in Friesland.

13 maart 2018 om 14:07

Heb het gevoel dat Fraser echt totaal niet zou passen bij Heerenveen. En als je goed voetbal wilt, moet je bij hem niet wezen. En qua resultaten eigenlijk ook niet echt.

Ik las de kop dacht dat Streppel ontslag had gekregen. Logisch dat Heerenveen niet met hem doorgaat toch een goede selectie en dan zijn de resultaten slecht. Benieuwd wie de opvolger wordt van Streppel.

Terecht. Met zo'n selectie met topspelers als Odegaard, Zeneli, Thorsby etc. moet je minimaal in de top 6 eindigen

13 maart 2018 om 11:45

@janpenningaa Topspelers ? Odegaard is een talent, maar dat wil niet zeggen dat hij ook uitgeroeid tot een topspeler. Zeneli doet het soms leuk, maar speelt heel wisselvallig, kijk maar naar zijn goals en assists. Leuke spelers voor Heerenveen, maar helemaal geen zekerheid dat ze ook bij een topclub zouden presteren. Kijk maar naar de talenten van Ajax die bijna allemaal als toptalent in het eerste komen en vervolgens weg gaan en op de bank belanden. Dus denk dat het wel meevalt met de topspelers bij Heerenveen.

Bizar wat een carrousel aan trainers er plaatsvindt in de Eredivisie. Willem II, FC Groningen, SC Heerenveen, Excelsior, Vitesse, Heracles, Sparta zijn al zeker van een trainer die weggaat en bij Psv, Feyenoord, VVV en Twente zou het zomaar nog kunnen gebeuren na het seizoen.

Van der Gaag zou ik een goede trainer vinden voor Heerenveen, maar hij lijkt graag naar het buitenland te willen en ik denk niet dat Friesland telt..

13 maart 2018 om 20:09

Is het al zeker dat Dick Advocaat weg gaat?

Streppel is een hele aardige man, maar dat is niet genoeg in de voetbalwereld. Heerenveen en Streppel is geen goede combi gebleken. Een logisch besluit dus van de directie.

Misschien zit ik er naast hoor, maar volgens mij worden Erwin van de Looi en Jurgen Streppel elk jaar de laan uit gestuurd bij hun club. Faber heeft ook potentie om in die roulatie-poule terecht te komen.

Is het niet eens verstandig voor dit soort clubs om een keer "iets anders" te proberen, wat dat dan ook mag zijn?

13 maart 2018 om 11:35

Ik kan voor je bevestigen dat je er naast zit. Vd Looi zat van 2013 - 2016 bij grunn. Streppel zat voor Heerenveen van 2011-2016 bij Willem.

13 maart 2018 om 11:51

Je kunt er niet verder naast zitten gok ik...

Streppel was bij Willem II de langst zittende trainer van de eredivisie, van 2011 tot 2016.
Daarvoor zat ie van 2007 tot 2011 bij Helmond Sport.

Met slechts 3 clubs in 11 seizoenen, zonder ook maar een dag zonder club te hebben gezeten, denk ik eerder dat je een van de stabielste trainers bent wat dat betreft...

13 maart 2018 om 12:25

@afcaeric, dat heeft Heerenveen destijds gedaan met Trond Sollied, en promt in dat jaar won Heerenveen voor het eerst de beker.

Niet geheel vreemd dat het contract niet wordt verlengd. De selectie van Heerenveen is minder dan AZ, Utrecht en Vitesse, maar toch op zijn minst beter of gelijkwaardig dan die van Pec, Ado, Heracles en Excelsior. Een zevende/achtste plek moet toch haalbaar zijn, maar goed, dat is ook nog steeds haalbaar.

13 maart 2018 om 11:48

De positie op de ranglijst speelt natuurlijk mee, maar de speelstijl die Streppel hanteert is voor veel supporters om mij heen een veel groter struikelblok. Heerenveensupporters willen aanvallend voetbal zien met druk op de tegenstander.

Streppel presteerde het om zelfs tegen NAC thuis de tegenstander op de eigen helft op te vangen. Dit laffe voetbal wordt niet gewaardeerd in Heerenveen. Ik hoop dan ook van harte dat de clubleiding deze keer besluit een trainer aan te stellen die zijn ploeg met wat meer lef laat spelen. Dan maar eens hard onderuit, maar een eind aan die oersaaie potjes klinkt al als een verademing.

13 maart 2018 om 12:30

Ik denk dat je Heerenveen overschat. Het is vrij armoedig. Net als bijvoorbeeld Groningen en Twente overschat worden qua spelers...

13 maart 2018 om 13:17

Ik geef ook aan dat het minder is dan Vitesse, AZ of Utrecht. Maar Heerenveen heeft spelers als Schaars, Odegaard, Zeneli, Reza, Kobayashi, Dumfries, Pierie en Hansen. Dat is toch zeker wel beter materiaal dan Groningen en Twente, en ook dan Ado, Heracles, Excelsior en Pec.

13 maart 2018 om 13:26

Twente doet zeker aanvallend gezien niet onder ten opzichte van een Heerenveen of Groningen. Met Assaidi, Tigadouini, El Hamdoui, Boere en Slagveer hebben ze aanvallend meer kwaliteit lopen dan Heerenveen en zeker Groningen. De wanprestaties van Twente is geheel de verdienste van Verbeek, want die Scandinavische middenvelder kan er ook wat van! Als Verbeek vanaf het begin ging spelen met buitenspelers was het nooit zover gekomen.

13 maart 2018 om 13:47

@ Birambi
De enige aanvaller van Twente die bij Heerenveen aan spelen toe zou komen is Assaidi. El Hamdaoui, die presteert al jaren niets meer en is ook al jaren niet meer topfit. Tighadouini, in potentie prima, maar komt er niet echt uit, dit jaar vooral niet. Boere is echt niet beter dan Reza. Zelfs Veerman is beter dan Boere. Slagveer kwam tekort voor Heerenveen.

13 maart 2018 om 15:22

Mwah, Hansen is echt niet beter dan Boer, en Odegaard kan mij niet overtuigen. Voor de rest zie ik de spelers van Heerenveen graag komen.
Nee, de aanval van Heerenveen is wel degelijk beter dan die van Twente.

Nou, die zagen we niet aankomen! Logisch besluit om hem zijn contract uit te laten dienen, scheelt weer vertrek premie. Ook logisch om niet te vertrekken, alleen bij vlagen goed voetbal, te weinig punten en zelfs play offs raken uit zicht.
Ik vraag mij alleen al sinds oktober af wie er dan trainer moet worden?
Erwin Koeman? Patrick Kluivert? Gertjan Verbeek? Jaap Stam? Maar ik verwacht Henk Fraser.
Als ze asje asje aaaaasjeblieft maar niet Alex Pastoor aanstellen, omdat hij een verleden heeft bij de club!

13 maart 2018 om 12:01

Probeer Paco Jémez, misschien onbekend voor jullie maar kan zeer mooi voetbal spelen met zijn teams maar ook als het moet op resultaat.
Enige nadeel het is een typische spanjaard en ja die kunnen niet echt Engels

13 maart 2018 om 12:16

Van der Gaag lijkt me wel een goede keuze

13 maart 2018 om 18:20

Stam of Kluivert lijkt me wel wat. Slechter kan niet en 3e worden we ook niet. Plezier maken dus maar

Bijna alle NLse trainers zijn middelmaat. Een andere NLse coach is gewoon de ene middelmaat inruilen voor de ander

13 maart 2018 om 11:56

Past bij de clubs die ze training toch. Zie je ook in Engeland, Spanje, Duitsland em Italië. met name in Engeland natuurlijk, met Pullis, Big Sam, Moyes, Hughes etc.

13 maart 2018 om 11:59

Ja klopt Engelse trainers zijn ook middelmaat. In Spanje, Duitsland en Italië heb je er nog een paar die wat kunnen.
De rest van de trainers doen aan rouleren en aan stoelendans.
Grof geld verdienen met gebakken lucht verkopen.

13 maart 2018 om 12:03

En toch heeft een Streppel het prima gedaan bij Willem II. erwin won de beker bij Fc Groningen. Buitenlandse trainers hebben het vaak erg moeilijk hier, zie bijv. Petrovic.

Bijna alle NLse trainers zijn middelmaat. Een andere NLse coach is gewoon de ene middelmaat inruilen voor de ander

Ach, is al jaren niks meer. Nieuwe trainer zal er ook geen verandering in brengen.

13 maart 2018 om 12:37

Nog altijd beter dan Groningen

Als ik Heerenveen was ging ik volledig voor van der Gaag.

Jonge ploeg die moet groeien, dan moet je je verwachtingen ook bijstellen

Altijd leuk die trainerswissels... Dan kan het speculeren weer gaan beginnen! Komen Frank de Boer en Jaap Stam weer terug naar de Eredivisie? Word Martin Jol de nieuwe trainer van Sparta? Gaat Gio naar Arsenal, en word Henk Fraser zijn opvolger bij Feyenoord? Ik vind het altijd leuk die speculaties!!

Heerenveen speelt te veel op balbezit en begint standaard met gebrei achterin. Meestal meer balbezit dan de tegenstander maar ik mis passie, strijd en vooruit verdedigen. Toppunt was voor mij de wedstrijd thuis tegen Excelsior. Bij 0-1 achter en 4 minuten in blessuretijd werd de bal nog 4x achterin heen en weer gespeeld. Toen ben ik afgehaakt. Met Veerman in de spits moet die bal gewoon hoog naar voren om nog wat te forceren. Dan mag je pech hebben gehad met ballen op de paal en de lat, maar dan mag het best opportunistisch op het laatst. Mooi voetbal zie ik graag maar het moet ook effectief zijn.

Een wijs besluit, hopelijk gevolgt door straks een wijze beslissing. Mijn voorkeur: toch Verbeek, ondanks de teleurstellingen die op zijn naam staan zou ik het een kans willen geven. Want slaagt het wel, dan is de continuiteit gewaarborgd voor de komende jaren en kunnen wij echt weer wat opbouwen in plaats van de vele wisselingen vannde afgelopen jaren!

Is Wim Jonk niet wat voor sc Heerenveen?

Jammer dat Gerrie Hamstra wel contractverlenging heeft gekregen. Is geschikt als amateurtrainer, maar niet als TD van een Bvo. Daar heb je specifieke kennis voor nodig, en die heb ik amper kunnen ontdekken in deze man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Emmen7-7
13.Excelsior6-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

15 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Eusebio Di Francesco presteert momenteel niet goed met AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren