Titel Manchester City lonkt tegen United: ‘Deze kans krijgen we nooit meer’

Dinsdag, 13 maart 2018 om

Manchester City heeft de landstitel in zicht. Maandagavond werd Stoke City met 0-2 verslagen, waardoor de ploeg van Josep Guardiola nog twee overwinningen nodig heeft voor het kampioenschap. Bij een zege op Everton op 31 maart, kan de koploper van de Premier League het karwei afmaken in het Etihad Stadium op 7 april tegen rivaal Manchester United. Volgens Vincent Kompany kan het niet mooier en komt zo’n kans nooit meer voor.

“Ik denk dat iedereen aan de blauwe kant van Manchester weet dat dit een once in a lifetime opportunity is. Maar we hebben nog een wedstrijd te gaan voor het duel met United, en dat wordt een lastige. Dus we gaan het zien. Ik weet in ieder geval wel zeker dat we het niet cadeau krijgen. We zitten nu in een fase waarin je merkt dat iedere stap die je zet, je dichter bij je doel brengt. De manager zei voor de wedstrijd nog dat we dit niveau tot aan het einde van het seizoen vast moeten houden, en hopelijk ook volgend seizoen nog.”

Guardiola is ervan overtuigd dat Manchester City kampioen wordt. Het maakt hem niet heel veel uit wanneer het gebeurt. “We zijn er heel dichtbij”, zei hij maandagavond tegenover diverse Engelse media. “Twaalf maanden, 81 punten. Dat zijn er heel wat. We hebben maar een wedstrijd verloren. Het is niet makkelijk om kampioen te worden. Het is in onze clubgeschiedenis niet vaak voorgekomen. Om te groeien moeten we de meest prestigieuze prijs in Engeland winnen. Hoe sneller, hoe beter. Maar het maakt me niet uit wanneer.”

“Het gaat erom dat je kampioen bent”, aldus Guardiola. “Voor de wedstrijd tegen Manchester United hebben we nog kwartfinales, dus de focus gaat eerst op de Champions League. Ons doel is nu het winnen van de eerstvolgende wedstrijd tegen Everton. Als we zo blijven spelen als vandaag (maandag, red.), dan worden we vroeg of laat kampioen.”Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door scouserper)

Haha dan wil ik wel de kop zien van Mourinho. Er is niets geweldiger dan kampioen worden tegen je aartsrivaal.

13 maart 2018 om 11:23

Deels zal Mourinho balen, maar anderzijds weet hij ook wel dat Man City al kampioen is. Mourinho kan beter gewoon aantal spelers rust geven voor de CL kwartfinale (als Man Utd doorgaat ten koste van Sevilla). De kwartfinale CL is namelijk precies tussen Man City - Man Utd. Hetzelfde geld eigenlijk ook voor Man City.

13 maart 2018 om 11:52

Zie Mourinho er ook nog wel voor aan om spelers tegen City te sparen met het smoesje dat ze voor de Cl willen gaan. Zo voorkomt die gezichtsverlies als hij met z'n sterkste 11 van de mat wordt gespeeld.

13 maart 2018 om 12:06

Tactisch gezien zou dat ook gewoon de beste optie zijn, ervan uitgaande dat United dan nog in de CL zit. Verder zou ik als ik Mourinho was United gewoon een erehaag laten vormen die wedstrijd. Lijkt mij een goede zet om de spelers van United te motiveren om zoiets niet nog een keer te laten gebeuren.

13 maart 2018 om 12:35

Het zou ook gewoon een logische keuze zijn Gooner4, je maakt er nu iets meer sensatie van dan je gewoon bij de logica te houden.

13 maart 2018 om 13:47

En dan zul je net zien dat ze in de champions league ook tegen elkaar loten. Dat zou pas geniaal zijn.

13 maart 2018 om 15:33

Erehaag wordt alleen gedaan bij de eerstvolgende match nadat een ploeg kampioen is geworden. Je gaat nu op voorhand al een erehaag doen want dan ga je eigenlijk gewoon er al vanuit dat je verliest.

13 maart 2018 om 11:25

Haha prachtig zou dat zijn! Dat gun ik mourinho wel ;-)

Bovendien is het veel leuker om de titel in een thuiswedstrijd te pakken, dan kan t feest direct beginnen. En tegen de aartsrivaal is het natuurlijk helemaal fantastisch

Dat had niemand verwacht toen ze een aantal jaren geleden werden overgenomen en ze jongens als Onuaha, Santa Cruz, Jo en Ben Haim aantrokken. Lijkt me echt bijzonder pijnlijk voor de (oudere) Manchester United fans die een flinke schifting hebben meegemaakt qua voetbal in Manchester.

13 maart 2018 om 12:24

@ Mike C, in de tijd van Ferguson was Man.united veruit de rijkste club van Engeland en had haast geen concurrentie vandaar dat het voor Ferguson ook wel makkelijker was om zo succesvol te zijn. Je hebt nu echt een top 6 in Engeland en dus veel meer concurrentie.
Als Ferguson nu coach van Man.united was had die het ook veel en veel lastiger.

13 maart 2018 om 12:26

Liever afbraak voetbal en prijzen dan andersom? Poeh, daar verschillen we nogal van mening in dan. Ik zou het verschrikkelijk vinden als een Mourinho Arsenal omtovert tot een betonnen muur maar daarmee wel de PL wint, dat meen ik oprecht.

13 maart 2018 om 12:39

Het zou in ieder geval in 1 opzicht beter gaan dan in de huidige situatie, maar ik snap je gedachtegang wel als je kijkt naar de historie van Arsenal.

13 maart 2018 om 11:29

Nouja United zal zeker de komende 50 jaar de grootste blijven, Het is een beetje Alsof Excelsior met geld uit de zandbak allemaal topspelers koopt en dan kampioen wordt. wellicht betere selectie dan Feyenoord op dat moment, maar toch blijft Feyenoord een grotere club

13 maart 2018 om 13:37

50 jaar? Als ze 10 jaar geen kampioen worden dan wordt het gewoon een 2de liverpool. Zijn ga nu naar jaar 5 dus zijn bijna op de helft

13 maart 2018 om 13:53

Liverpool is ook groter dan Man City nog steeds

13 maart 2018 om 15:15

Liverpool heeft al bijna 3 decennia geen landstitel binnen gehaald. Liverpool is nog steeds vele malen groter dan Man City

13 maart 2018 om 17:36

Hoe definieer je groter? Dat is een kwestie van perspectief. Jullie brengen het als een feit, ik vind Manchester City groter als Liverpool. Manchester United blijft voor nu nog de grote broer van Manchester City, maar het jonge ambitieuze broertje komt in een rap tempo dichterbij.

13 maart 2018 om 11:34

Had niemand verwacht? Bijzonder pijnlijk? Nee hoor. Toen ze werden overgenomen was het wel duidelijk dat er flink geïnvesteerd zou worden. Dat is ook gebeurd en gebeurt nog steeds. Er is €500 miljoen aan oliegeld in de selectie gepompt in de 5 jaar na de overname. City koopt de titel met oliegeld, net zoals PSG dat doet. Het was pas pijnlijk geweest als City het met een fatsoenlijk beleid en eigen geld was gelukt, dus op "natuurlijke" wijze zoals United dat altijd heeft gedaan. Daar zou ik veel meer respect voor hebben dan hiervoor. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het nooit leuk is om als United fan City kampioen te zien worden, en ook het voetbal dat City speelt is bewonderenswaardig. Maar bijzonder pijnlijk? Nee. Ik heb weinig respect voor City. De club die populair is geworden als tegengeluid tegen het grote geld, tegen de reus Manchester United, maar vervolgens zelf het monster is geworden dat men verachtte.

13 maart 2018 om 11:53

Pijnlijk? Nee. Je weet wat voor club City is en daarom is het juist niet pijnlijk.

13 maart 2018 om 12:32

Wat een onzin lees ik hier weer? Pijnlijk was toen city kampioen werd op doelpuntsaldo. Dat mocht gewoon niet gebeuren. wat betreft dit jaar... klopt allebei hebben ze met geld gesmeten. Maar city is meer voor dubbele bezetting gegaan en united meer voor specifieke posities. Resultaat, wanneer pogba wegviel of Bailly zag je die verschil heel duidelijk. Er is geen back up voor Matic die moest alles doen zelfs al was hij in mindere vorm. In tegendeel tot City was alles dubbel bezet. En ik kan het fout hebben maar als ik me niet vergis heeft City de duurste bank van de premier leauge. Ik ben allang blij dat we van die tijd weg zijn van moyea en van gaal. En dan mag je lullen wat je wilt. Onder die 2 was het gewoon puntenverlies om de wedstrijd. Teams kwamen naar old trafford om punten fe halen dat was pijnlijk. Nu niet .... Wanneer we gewoon 2e staan en dus de meeste duela hebben gewonnen t.o.v. Iedereen behalve City. Aankomende zomer een backup voor Matic en extra verdediger dan moet het goedkomen.

Om een of andere reden zie ik Mourinho er dan ook nog wel voor aan dat ie een wedstrijdje ervoor "toevallig" met een B-elftal gaat spelen en de kans groter maakt op puntenverlies, zodat City de titel al een week eerder kan/moet vieren zou wel geniaal zijn als ze kampioen worden in de stadsderby. Volgens mij nog niet vaak voor gekomen.

13 maart 2018 om 11:54

Echt he anders gewoon eigen goaltje in de laatste minuut de pot er voor haha.

13 maart 2018 om 11:55

Als ze doorgaan in de Cl zie ik Mourinho nog wel een B-elftal opstellen idd. Puur om gezichtsverlies te voorkomen en om zich alvast in te dekken voor het verlies.

13 maart 2018 om 12:40

Of om spelers te sparen zodat hij volle bak kan knallen in de CL. Je kan in alles wel wat negatiefs zien natuurlijk.

13 maart 2018 om 14:16

Die Cl plek hebben ze idd al best stevig in handen. Maar goed, ik vind spelers sparen vaak wat overdreven. Af en toe een speler sparen snap ik, maar ze moeten toch makkelijk 2 potjes per week op 100% kunnen spelen. Aan de andere kant, je speelt dadelijk ook nog tegen ploegen die echt moeten en de kans op blessures wordt niet kleiner richting het einde van het seizoen.

Alleen maar respect voor Guardiola, je zou zeggen dat de team verslapping zou kunnen tonen omdat ze zover los staan kwa punten, het is echt een kunst om de mannen zo geconcentreerd te houden week in week uit. Nogmaals es het bewijs dat Guardiola echt een top manager is, je kan nu wel zeggen dat ze met geld gesmeten hebben maar dit hoort helaas bij de hedendaagse voetbal en de breedte van de bank maakt bijzonder veel uit. City heeft niet alleen een topelftal maar ook een hele goede bank. Chapeau voor dit City, ze spelen leuk en aanvallend voetbal en het is een genot om spelers als aguero en de bryne te zien spelen daar.

Hoop dat ze dan kampioen worden. Hoewel ik niks heb met clubs als Psg en City, kan ik wel genieten van de geweldige spelers en het spel dat ze spelen. Qua club is United het tegenovergestelde van City, maar juist aan United heb ik een 'hekel' gekregen in de afgelopen jaren. Dan hebben ze ook nog Mourinho als trainer, iemand die ik uitkots, dus het zou geweldig zijn als City United een enorm pak rammel geeft.

13 maart 2018 om 12:10

Waarom heb je dan een hekel aan United gekregen als ik vragen mag?

13 maart 2018 om 12:24

Het is een enorme club, een traditionele club en het 'was' altijd een mooie club. De club had een eigen identiteit, een eigen filosofie en noem maar op. In mijn ogen hebben ze dit allemaal weggegooid. Het geld strooien kan ik nog enigszins begrijpen, je wordt tegenwoordig gedwongen om het te doen anders raak je achter. Waar ik me meer aan erger zijn de salarissen die er worden betaald. Waarom moet elke speler direct zo'n idioot salaris krijgen? Waarom kreeg bv Rooney elke keer als die een beetje dreigde om te vertrekken weer 1 of 2 miljoen extra? Dit zijn gewoon dingen waar ik me enorm aan erger. Maar goed, het ergste is het voetbal. Ze hebben van Gaal voor de groep gezet, dat was al slecht voor het voetbal. Er kwam enorm veel commentaar op het spel en uiteindelijk moest hij vertrekken. Wat doen ze dan? Zo'n enorme kwal als Mourinho aan het roer zetten. Mourinho is een verschrikkelijke hypocriete man die de hele identiteit van een club naar de malle moeren kan helpen. Door Mourinho krijgen mensen een 'hekel' aan de club en als mensen een hekel krijgen aan een club dan worden alle kleine dingetjes nog 10x erger gemaakt. Het is gewoon een enorme deuk voor je imago om zo'n man voor je groep te zetten, maar United 'verkloot' hun imago maar al te graag en er is weinig meer over van de ooit zo mooie club.

13 maart 2018 om 14:29

De salarissen die worden betaald waren helaas nodig om United aantrekkelijker te maken in een tijd dat de sportieve prestaties niet goed genoeg meer waren. Het voetbal was onder Moyes en Van Gaal inderdaad niet om aan te zien. Dat ben ik met je eens. Dat is nu wel verbeterd. Je kunt een hekel aan zijn persoonlijkheid hebben, maar hij zorgt er wel voor dat er bij United een stijgende lijn zichtbaar is. Het voetbal is beter geworden, evenals het aankoopbeleid.

Dat Mourinho een negatieve reputatie met zich meebrengt heb je ook gelijk in. Dat wijt ik echter voornamelijk aan de media en de supporters die niet voor zichzelf kunnen nadenken en alleen maar refereren aan zaken die jaren en jaren geleden gebeurd zijn. Ik zie een Guardiola en Klopp volledig door het lint gaan langs de lijn, scheidsrechters en de FA bekritiseren, op een gegeven moment zelfs ruziemaken met een andere manager, en het wordt door iedereen opgehemeld en bestempeld als passie. Mourinho schopt tegen een flesje aan en hij krijgt een schorsing. Het is enorm hypocriet in mijn ogen.

Iedereen roept dingen over Mourinho zonder ook maar iets van onderbouwing. Zo zouden jeugdspelers onder hem geen enkele kans krijgen, hij zou slecht zijn voor hun ontwikkeling, etc. De Boer durfde het laatst zelfs nog te roepen zonder wat voor onderbouwing dan ook. Dat terwijl Mourinho bij United allang heeft bewezen de jeugd een kans te geven. Vervolgens begint men over zijn "negatieve" spelopvatting, terwijl United op koers is om de meeste goals te scoren sinds het seizoen 2012/2013. De wedstrijden waarin United de bus parkeerde waren uitwedstrijden tegen topploegen op het moment dat bijna de volledige defensie geblesseerd was (bailly, Jones, Rojo) en men met koekenbakkers als Smalling moest spelen. Dat wordt voor het gemak dan maar even vergeten.

Al met al denk ik dat er totaal niet objectief naar Mourinho en United wordt gekeken.

Dat is inderdaad geweldig om kampioen te worden uit bij je aartsrivaal. Galatasaray deed dat uit bij fener kampioen worden en de beker op tillen in het stadion van fener 😂. Maar ik zie mourinho zo een wedstrijd niet verliezen.

13 maart 2018 om 12:59

City speelt thuis tegen United. Ze hebben eerder dit seizoen met 0-1 gewonnen op Old Trafford. Desondanks is het een mooi scenario. Kampioen worden tegen je rivaal.

13 maart 2018 om 13:10

Kan gewoon alle kanten op in de Etihad.
Tevens heb je de heen wedstrijd niet gezien & weet je er niet veel van op na dat United thuis verloor.
Het werd namelijk 1 - 2.

13 maart 2018 om 13:30

Oke bijdehandje. Sorry dat ik de uitslag niet meer goed wist van een wedstrijd van 4 maanden geleden. Ik kon me vaag herinerren dat City met een doelpunt verschil had gewonnen.

Ik hoop dat het een nulletje of 6 voor City word...
Verschrikkelijk om die Mourinho te zien langs het veld.
Sevilla mag ook wel winnen deze week en dan heeft Mourinho helemaal niks!
Al zal Mourinho zijn excuses al wel weer klaar hebben liggen haha

13 maart 2018 om 12:32

Guardiola is minstens net zo erg. Wat een schijnheilige kwal is dat zeg. Zou het wel lekker vinden als Mourinho hier gewoon met een c elftal aan komt.

13 maart 2018 om 13:03

Die heeft ook zo zijn kuren, maar die speelt nog wel aantrekkelijk voetbal waardoor ik graag naar City kijk...
United van Mourinho is alleen maar afbraakvoetbal en lekker voor de pot hangen, topclub onwaardig ondanks dat hij in het verleden er succes mee heeft geboekt....

Er is niks mooiers dan het af te kunnen maken tegen je rivaal, en dan ook nog eens in eigen huis, pff dat wordt een vreselijke dag voor het rode Man United, City zal die klus dan ook met overtuiging gaan klaren. Ze zijn op alle fronten de betere ploeg, ook voetballend brengen ze zo veel meer. Gewoon weg een onmogelijke missie.

Mourinho zal vast en zeker met een B-Elftal op komen draven, daar kennen we hem goed genoeg voor.

Dat wordt een Airbus die José gaat parkeren die wedstrijd. Zie City die niet winnen

1 x verloren?
Van wie dan?dat zou de enige echte kampioen zijn...
City natuurlijk de terechte kampioen zeker als ze zo vroeg al onbereikbaar worden voor de concurrentie.
Genot ook om dat aanvalsspel te zien.
Tja en dan de discussie weer...welke club is het grootste en het beste?.....veel plezier daarmee,iedereen heeft gewoon zijn voorkeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1510
4.Watford125
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

268 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 20 september
Barcelona houdt de ontwikkeling van Nicolas Pépé scherp in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren