‘Ik zei tegen Depay: ’Wat is dat nou met die hoed? Houd daar eens mee op‘’

Dinsdag, 13 maart 2018 om

Kees Jansma is jarenlang perschef geweest van het Nederlands elftal en heeft zodoende verschillende generaties bij Oranje meegemaakt. De presentator van FOX Sports laat in gesprek met de VARAgids weten dat er vaak te lovend wordt gesproken over de huidige talenten in Nederland. Jansma is namelijk niet ongekend enthousiast over de huidige spelersgroep.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Ronald Koeman gaat slagen als bondscoach?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door datissjakie)

Haha gelukkig dat Jansma inzag dat Depay hier wel gelijk in had. Compleet kansloos die discussie over hoeden en petten. Wel erger ik me aan het diva gedrag en “de wereld is tegen mij houding” van veel jongens als Vilhena, Promes, Depay etc

13 maart 2018 om 11:18

Ik denk dat veel Nederlanders die hoed als een uiting van dat diva gedrag zien.

13 maart 2018 om 11:19

Dan moeten die Nederlanders maar lekker normaal doen. Kom op, het is een hoed.. Er zijn echt wel belangrijkere dingen om je druk over te maken in ons land.

13 maart 2018 om 11:24

Ik denk dat nog meer Nederlanders die hoed moeten zien voor wat het is: een hoed.

13 maart 2018 om 11:31

Het gaat niet om die hoed. Het gaat erom dan men bezig is met randzaken i.p.v. met het voetbal en presenteren op topniveau.

Zie ik er goed uit? Maak ik een mooie rapplaat? Dat lijkt belangrijker dan presteren op het veld. Het publiek raakt geïrriteerd als de prestaties dan tegenvallen.

Gisteren bij peptalk gaf Doornbos het ook al aan. Verhuizen naar Londen en de prestaties gingen omlaag. Terug naar de buurt van Milton Keynes en de prestaties gaan weer omhoog. Focus!

13 maart 2018 om 11:33

depay komt misschien arrogant en als een diva over maar dat is ie echt totaal niet , na elke training bij psv ging depay gewoon met iedereen op de foto die dat vroeg , ook is ie hier in eindhoven een keer over de kermis gelopen en ook daar nam ie eigenlijk voor iedereen de tijd terwijl ie daar eigenlijk kwam om te ontspannen met wat vrienden en niet om te werken

13 maart 2018 om 15:33

@ lekkerbek waar slaat dat op dat je niet bezig moet zijn met randzaken? Die jongen moet toch ook gewoon kleren aan? En als hij vind dat daar een goed bij hoort is toch zijn goed recht? Mag iemand wel een sjaal om? Of ben je dan ook bezig met randzaken?

13 maart 2018 om 17:01

@pruimert Ja idd, bij psv was het nog een leuke, ietwat bescheiden jongen. Zowel op het veld als daarbuiten.

13 maart 2018 om 11:18

Ja, ben het eens over het 'diva-gedrag' om het zo maar te noemen. Ze roepen altijd niks aan te trekken van de buitenwereld, maar zodra ze een goal maken weten ze niet hoe snel ze rare dansjes of bewegingen moeten doen.

In dat opzichte kan je best wel goed een van Persie/huntelaar/robben/sneijder er nog bij hebben. Kunnen ze de gasten die dat doen direct een schop onder de kont verkopen.

13 maart 2018 om 11:22

Jeugd van tegenwoordig is totaal anders. Ik ben 30 en werk met jongeren, ze zijn gewoon asociaal, omdat ze nauwelijks buiten hebben gespeeld. Hele dag binnen en achter hun mobiel of ps. Je moet het gewoon accepteren, ze zijn totaal anders.

13 maart 2018 om 11:49

'wel erger ik me aan het diva gedrag en “de wereld is tegen mij houding” van veel jongens als Vilhena, Promes, Depay etc.'

Promes kun je wat mij betreft schrappen van dat lijstje.

Ergens begrijp ik Depay zijn houding wel. De diarree die hij over zich heen krijgt is veelal persoonlijk / op de man gericht en hebben weinig met zijn functioneren op het veld te maken.

Sommige (leunstoel)analisten moeten hun plek kennen. Het gaat eigenlijk niemand iets aan wat hij draagt, of dat hij ervoor kiest om zijn rug te tatoeã«ren, dat hij in zijn eigen vrije tijd ervoor kiest om (rap)muziek te maken of dat hij in een RR rijdt.

Mensen moeten hem zo objectief mogelijk proberen te beoordelen op de wedstrijden die hij speelt of zijn inzet op de trainingen. Wat hij daarbuiten doet is zijn goed recht, zo lang het maar niet ten koste van zijn spel gaat vind ik.

Buiten dat krijg ik bij Depay veelal de indruk dat de 'kritieken' die hij krijgt niet goed bedoeld zijn. Je ziet het ook al een beetje met Justin Kluivert. Mensen roepen de gekste dingen vanuit hun onderbuik, omdat ze iemand niet mogen. Ze vinden hen niet nuchter, slim, kunnen zichzelf niet met die jongens identificeren en nog meer van dat soort onzin.

Uiteindelijk moeten die gasten het laten zien op het veld. Wat zij in hun vrije tijd doen is irrelevant, tenzij het ten koste gaat van hun werk...

13 maart 2018 om 12:33

Analisten moeten hun plek kennen?

Voetballers moeten hun plek kennen. Ze krijgen goed betaald om het volk te vermaken. Ze zijn de moderne versie van de hofnar. Alleen in plaats van onthoofd te worden als ze niet voldoen staat er nu een lullig verhaal over ze in het AD.

13 maart 2018 om 13:17

Mwoah, Escobar?

13 maart 2018 om 13:25

Haha, oké maar dat is wel een beetje een incident

13 maart 2018 om 12:02

Kan me wel vinden in de mening van Jansma betreft het te snel ophemelen van Spelers. Al heeft bijvoorbeeld een Justin Kluivert het vorig jaar wel op een zeer hoog niveau bewezen natuurlijk. Is nu alleen zaak dat zulke jongens het drie achtereenvolgende jaren bewijzen.

Verder snap ik goed wat hij over Koeman zegt. Het was een zeer voor de hand liggende keuze (die eigenlijk 6 jaar te laat gemaakt is). Maar ook ik zag liever het soepzooitje helemaal over de kop gaan en een jongere trainer bondscoach worden. Bij voorkeur eentje die ook als speler veel gewonnen heeft en veel interlands heeft gespeeld.

Met Koeman is toch iets meer voor de "oudere garde" gekozen. Al is het natuurlijk ook weer geen fossiel, maar dit had beter en verfrissender opgepakt kunnen worden mijns inziens.

Al is Koeman in de basis (naar mijn mening) geen slechte coach. Al vind ik hem wel een trainer die dagelijks/wekelijks met een groep moet werken. Wat dat betreft zijn interlands en clubvoetbal heel anders natuurlijk. Iets anders wat mij tegen staat is de (tot nu toe) gekozen staf. Die had veel sterker en uitgebalanceerder moeten zijn als je het mij vraagt.

Maar goed we gaan het zien. lets hope for the best! Ek2020 moeten we wel weer een keertje bij zitten hoor, Zeker nu we zelf een speelstad afvaardigen!

Oh en wat betreft die hoed. Tsja het was een belachelijke actie ontstaan uit hoogmoed. Maar moet ook een keer klaar zijn. Volgens mij staatie momenteel iets meer met beide voetjes op de grond

13 maart 2018 om 15:38

Ik vind Koeman dus wel een slechte coach. Kijk maar eens terug naar waar hij gewerkt heeft. Het begon meestal redelijk en daarna ging het alleen maar bergafwaarts. Hij is niet in staat een team beter te maken. Ik vind hem enorm over het paard getild. Maar ja, wie anders dan als bondscoach. De nieuwere garde heeft ook nog niets bewezen. De Boer liet Ajax ook niet echt lekker voetballen en zowel Cocu als v Bronckhorst zijn er na jaren nog niet in geslaagd voetbal in hun teams te brengen. Dusssssssssss

13 maart 2018 om 16:07

Frank de Boer heeft naar mijn mening de eerste jaren gewoon zeer goed en verzorgd voetbal gespeeld, wat leiden tot meerdere landstitels en zeer knappe prestaties in mega zware CL groepen.

Maar denk dat geen enkele trainer op die voet door kan gan als er sterren als Alderweireld, Vertonghen, Suarez, Eriksen, Stekelenburg (destijds een van de betere ter wereld), van der wiel, Blind, Emanuelson (ook zeer goed toen) en ga zo maar door elke keer worden weggekocht en spelen bij internationale topclubs, (voor doorgaans niet eens de hoofdprijs) en als klap op de vuurpijl komt er redelijk weinig voor terug. Denk dat vrij weinig coaches, denk zelfs geen een, het dan voor mekaar krijgen om prachtig oogstrelend voetbal te blijven spelen.

Verder vind ik het niet helemaal terecht wat je stelt over Koeman, want hij heeft vooral bij Ajax en p SV (inter)nationaal zeer goede prestaties verricht en vrijwel altijd mooi voetbal gespeeld en bij vrijwel elke club prijzen gepakt. Enige waar ik me in kan vinden is dat Koeman altijd (behalve bij ons) een puinhuip achterlaat en/of mensen die met mekaar in de clinch liggen

13 maart 2018 om 14:38

Ben ik met je eens.Beter dit soort jongens niet meer selecteren. Voorbeelden stellen.Waar zijn de types als Wijnstekers,van Aerle,van Tiggelen,Koemannen,van Deinsen,Neeskens,Wouters,Vlaars gebeven.Jongens met een geweldig karakter en zonder capsones.Daar ging het maar om één ding.......VOETBAL.

Haha gelukkig dat Jansma inzag dat Depay hier wel gelijk in had. Compleet kansloos die discussie over hoeden en petten. Wel erger ik me aan het diva gedrag en “de wereld is tegen mij houding” van veel jongens als Vilhena, Promes, Depay etc

Haha gelukkig dat Jansma inzag dat Depay hier wel gelijk in had. Compleet kansloos die discussie over hoeden en petten. Wel erger ik me aan het diva gedrag en “de wereld is tegen mij houding” van veel jongens als Vilhena, Promes, Depay etc

Daar gaan we weer. Het blijft een van de meest trieste discussies ik ooit heb mogen meemaken. Een heel land dat even te klein is wanneer iemand een hoed draagt. Chapeau Nederland!

13 maart 2018 om 12:07

Ik kan er met mijn pet (hoed) niet bij inderdaad. Het RTL Boulevard gehalte spat er vanaf en we hebben het over de modekeuze van een voetballer.

Ik blijf me afvragen wat de criteria zijn voor het dragen van een hoed of een grote sjaal. Hoe veel moet je scoren, wat moet je presteren? Verschrikkelijke non discussie waardoor Depay bijna alles fout doet bij azijnzeikers die thuiszitten. Bah.

13 maart 2018 om 12:42

Grappig dat je afsluit met Chapeau Nederland. Dat is nou precies wat ze willen dat Depay doet

13 maart 2018 om 12:54

Al die trieste discussies komen vooral door een ding:

Mensen klikken erop, mensen lezen het en de media blazen daarom elke mug tot een olifant op. Ik denk dat 99 procent van de Nederlanders zo'n verhaaltje als dit wel kunnen relativeren en zich er niets van aantrekken, zoals het hoort. Maar er zijn er maar een paar nodig die het weer schandalig vinden en dan hebben de roddelmedia weer een verhaaltje om over te schrijven.

Als je het wil voorkomen dan moet je het dus vooral negeren en je ook realiseren dat veruit de meeste mensen het net zo verafschuwt als jij zelf, zie ook reacties in dit topic.

Ik denk dat Koeman zich prima kan inleven in de 'jonge generatie'. Daarnaast, waarom zou Depay moeten ophouden met het dragen van een hoed bijvoorbeeld, Depay heeft gewoon gelijk. Het is maar een hoed.

Alleen maar goed dat Koeman veel besloten trainingen gaat houden met Oranje en de deur sluit voor de pers. Dan krijg je dat soort non-nieuws zoals de klederdracht van Depay ook niet meer. Focus moet op het voetbal, niet op de randzaken.

13 maart 2018 om 11:20

Dat is allemaal prima, maar dan ook geen huldiging meer als ze iets winnen en zeggen dat ze goed waren.

Ik snap dat gejank van die voetballers niet zo. Natuurlijk, ze zeggen je hebt een stomme hoed, maar ze bedoelen gewoon je raakt geen knikker, doe niet zo stoer. Zodra Memphis goed gaat spelen mag hij in een tuinbroek op klompen met een roze bolhoed rondlopen in Noordwijk en kraait er geen haan naar.

13 maart 2018 om 11:29

Maar waarom mag je je niet kleden zoals je wilt ongeacht de prestaties op het veld?

13 maart 2018 om 11:46

Dat mag best en daar mogen wij dan wat van vinden. Die jongens roepen altijd zo hard dat ze niet bezig zijn met de buitenwereld en ze hun eigen ding doen. Nou wat maakt het dan uit dat we hem belachelijk maken. Die hoed is namelijk ook belachelijk.

Als ik naar werk kom met zo'n hoed word ik over 10 jaar nog steeds uitgelachen.

13 maart 2018 om 12:16

'nou wat maakt het dan uit dat we hem belachelijk maken.'

Waar komt precies die drang vandaan om bepaalde spelers belachelijk te maken? En wat heeft zijn kleding inhoudelijk gezien met zijn functioneren op het veld te maken?

'als ik naar werk kom met zo'n hoed word ik over 10 jaar nog steeds uitgelachen.'

Je werk beperkt zich tot hoeveel man max? Dat is een schijntje vergeleken met de ~ 17 miljoen leunstoelanalisten die allemaal wat over jou denken te kunnen roepen.

En als jij een lelijke broek o.i.d. naar werk zou dragen, devalueert dat de kwaliteit van jouw (wellicht uitstekende) werkzaamheden? Nee, toch?

13 maart 2018 om 12:23

Tja, mijn werk ontleent zijn bestaansrecht dan ook niet aan de media. Als de media voetbal voortaan massaal links laten liggen, kan Memphis fluiten naar z'n centjes.

Voetballer zijn heeft veel voordelen, je wordt er stinkend rijk van, je hebt veel fans en je hobby is je werk. Het heeft ook nadelen, je bent een publiek figuur en ondervindt hier ook de keerzijde van. Dan word je belachelijk gemaakt om je hoed en dat is naar, maar ik ben blij dat het in onze samenleving niet strafbaar is om Memphis Depay belachelijk te maken met zijn hoed.

Bottom line, Memphis moet lekker dragen wat hij wil en als we hem daarmee belachelijk maken. Tja, boe fukking hoe.

13 maart 2018 om 12:28

"je werk beperkt zich tot hoeveel man max? Dat is een schijntje vergeleken met de ~ 17 miljoen leunstoelanalisten die allemaal wat over jou denken te kunnen roepen."

Waarom zou je daar dan niet verstandig mee om gaan als voetballer? I.p.v. de discussie te voeden? Iedereen is vrij te dragen wat hij wil, maar als je weet dat dit soort zaken discussies uitlokken en je wordt er moe van waarom ben je dan niet verstandig en kleed je je 'neutraler'? Depay heeft gelijk, maar een beetje logisch nadenken over oorzaak en gevolg mag best.

13 maart 2018 om 13:21

@ Juicher

Ik snap je punt. Ik zeg dit ook vaak tegen bepaalde mensen dat zij geen voer moeten geven, zodat anderen negatief over hen kunnen praten. Maar aan de andere kant is het te absurd voor woorden dat jij (en ik denk dat af en toe eerlijk gezegd ook) vervolgens zegt, dat een persoon zich 'neutraler' moet kleden.

We hebben het wel over een hoed. En neutraler ten opzichte waarvan precies? Wat is de norm? Het is niet zo dat hij de swastika draagt o.i.d. Een hoed is mijns inziens neutraal en draagt geen zwaar beladen betekenis.
Dus moet een individu zich anders gaan kleden / gedragen om een stel buitenstaanders, die niets, maar dan ook niets, met diegene te maken hebben, te plezieren?

Je bent al snel een talent als je een weekje leuk speelt. Laat het eerst maar een paar seizoenen zien in de Eredivisie. Spelers worden te snel gehyped, omdat ze een paar leuke wedstrijden spelen.

13 maart 2018 om 11:20

Exact, je ziet het overal in de Eredivisie. Bij Feyenoord nog recentelijk met Malacia. Laat die gasten nou eerst eens zorgen dat ze een seizoen lang basisklant zijn, om vervolgens uit te groeien tot dragende speler binnen een elftal.

Vilhena heeft er al 170 duels opzitten in Feyenoord 1, maar als ik hem soms zie voetballen kan ik nog niet zeggen dat hij toe is aan een nieuwe stap.

13 maart 2018 om 11:53

Ook al laat je het in de erdivisie zien. Je kan gelijk zien of iemand een talent is. Dat zie je aan de keuzes die men maakt in combinatie met het voetballend vermogen. Ik zie geen enkel "talent" die slim is in het veld. Ook de gehypte de Ligt niet.

Jansma had beter een rol als vaderfiguur moetn nemen met een jongen als Depay. Dat jong voelt zich nergens begrepen en daarvoor had Jansma hem onder zijn hoede kunnen nemen dan achteraf dit roepen. Ten tweede ontkracht hij zichzelf in de zin erna met 'daar had hij wel een beetje gelijk in'. Wat ik wel erbij wil vermelden is dat ik zeer kritisch ben op de ontwikkeling en houding van Depay maar wellicht dat Jansma invloed uit had kunnen oefenen.

Ik vind het super zielig als je valt over een hoed. De media in Nederland is debet aan het gedrag van spelers wat ze vervolgens weer veroordelen. Media is tegenwoordig een misselijkmakend media dat alleen maar sensatie zoekt, de daadwerkelijke onderzoeksjournalistiek is miniem en qua interessante stukken ook vrij karig. Jansma ziet in dat Depay gelijk heeft, maar dat je denkt dat het normaal is om eerst uit te spreken dat hij normaal moet doen met zijn hoed, laat die gast een hoed opzetten of een feestmuts. Wat mij betreft komt hij aan in een burkini, lekker boeiend.

Koeman heeft het aanvaard omdat hij zijn salaris van Engeland dan iet kwijtraakt. Als hij voor een club had gekozen dan zou hij zijn salaris uit Engeland kwijt zijn geraakt. Dat is de hoofd reden waarom hij heeft gekozen voor het bondscoach schap

Een hoed is een hoed . Randzaken zijn randzaken daar mag iedereen van denken wat je wil . En spelers ook . Hoofdzaken zijn wat je presteert op het veld. En dat je wint . En dat de spelers zichzelf niet kunnen verwijten dat ze niet alles hebben gegeven . Technisch en tactisch of met gewoon kwaliteit. Romario , de Ronaldo s , Messi , (uiteraard nog meer spelers )dat zijn de spelers die lichaamlijk niet alles hoefden of hoeven te geven en toch wedstrijden beslisten. Depay heeft dat een heeeeeeeeellll klein beetje vergeleken met hen . Maar hij zal wel keihard alles moeten geven ,omdat hetzelfde te bereiken wat de andere genoemden met 2vingers in de neus kunnen en al bewezen hebben. Helaas ontbreekt dat besef Welleens bij hem en anderen in het huidige Nederlandse voetbal .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2187 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

793 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Olympique Lyon 5 1 0 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
2015/2016 Manchester United 29 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Depay en Tete willen geschiedenis schrijven tegen Manchester City

Manchester City liet dit seizoen pas twee punten liggen en hoopt die positieve lijn door te trekken wanneer men het woensdag in Groep F van de Champions League opneemt tegen Olympique...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Neymar is verworden tot het ‘top target’ voor Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren