‘Wat we echter niet kunnen accepteren, is dat Joël Veltman wordt uitgefloten’

Dinsdag, 13 maart 2018 om

Het was niet de week van Joël Veltman. De verdediger van Ajax werd niet opgenomen in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman, hij werd zondag gepasseerd tegen sc Heerenveen en tot overmaat van ramp werd hij bij zijn invalbeurt nog eens uitgefloten door een deel van zijn eigen ’fans’. De AFCA Supportersclub baalt van de fluitconcerten.

“We leven in een vrij land met een vrijheid van meningsuiting, waarin iedereen moet kunnen zeggen wat-ie vindt. Wat we echter niet kunnen accepteren, is dat Joël Veltman wordt uitgefloten", zo schrijft de onafhankelijke supportersclub op de eigen website. “Dit is een jongen uit de eigen Ajax-kweek die nooit een onvertogen woord over de club of de supporters heeft gezegd. Je kunt een mening hebben over zijn voetbalkwaliteiten, maar die veranderen niet door hem uit te fluiten.”

“De AFCA Supportersclub vertegenwoordigt de fanatieke Ajaxsupporters en weet dus als geen ander hoe groot de onvrede momenteel is binnen deze groep. Frustraties en irritaties kunnen soms hoog oplopen.” Matthijs de Ligt nam de aanvoerdersband over van Veltman en sprak na afloop al schande van het gedrag. “Joël speelt jarenlang in Ajax 1, is aanvoerder en dan vind ik dat de fans wel wat meer respect mogen hebben. Natuurlijk mogen de mensen een mening hebben, maar dit is – in je eigen huis – schandalig, ja.”

Dat Veltman tijdelijk aanvoerder-af is, deed hem zondag minder dan het feit dat hij zijn basisplaats is kwijtgeraakt. "Ik speelde niet, dus kan je moeilijk op de bank aanvoerder zijn", lachte hij. "Ik had meer teleurstelling dat ik niet speelde. Ik heb gehoord waarom, de trainer heeft uitleg gegeven en het is nu aan mij. Dat ik meer kan, is een feit. Ik ben oud en wijs genoeg om dit op te lossen."Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door datissjakie)

Schandalig idd , natuurlijk is hij niet de beste voetballer van Ajax. Maar geeft altijd 100% , speelt er al zijn hele carriere en is echt niet zo slecht als veel mensen denken. Gaan hem volgend seizoen nog wel missen.

13 maart 2018 om 09:54

Ik snap het gezeik om fluitconcerten nooit echt. Jij zegt schandalig, maar wie fluiten er nou echt. Als er 1 iemand fluit hoor je dat al best luid. Als er 50 mensen fluiten klinkt dat als een heel concert. Dat is 1 op 1000 in het stadion, om over dat groepje idioten nou een heisa te maken vind ik erg overdreven.

13 maart 2018 om 11:27

Ik vind dat als je een kaartje koopt je ook mag fluiten. jij betaald mede ook het salaris van die speler dus fan heb je ook moreel dat recht gewoon.

13 maart 2018 om 12:13

@kantje: de spijker op de kop als je het mij vraagt. Ja, er zijn zeker mensen die fluiten. Alleen zijn dat bij elkaar misschien inderdaad een stuk of 100 op een heel stadion, waarbij de F-side daar structureel niet aan meedoet. We zijn altijd maar overal een punt van aan het maken (bij elke club, sterker nog, bij alles hier in Nederland). De reactie op Ziyech van het stadion door zijn naam te scanderen helpt veel beter dan de aandacht geven aan die paar fluiters in ons stadion.

13 maart 2018 om 13:05

Beetje laf om als supportersvereniging nu na het feit dit soort statements te maken. Houd binnen het stadion gewoon je mensen in bedwang, zou ik zeggen.

13 maart 2018 om 11:45

Idd baradona.

Het ergste is nog wel dat het de (blijkt later) de dagjesmensen waren en de gewone "supporter". De echte fans blijken niet achter het standpunt te staan van die paar zittende supporters die dit verschrikkelijke (en voor mij als buitenstaander) onterechte gedrag vertoonde.

Wel goed van hun, dat de Afca supportersgroep duidelijke stelling neemt in deze.

Off:

Vond het ook zeer opmerkelijk, onverwacht, onverdient en zeer sneu, dat toen ik 's avonds na AZ thuiskwam en Studio Sport terug keek, zag dat hij geslachtofferd werd door die Ten Hag.
Heb het van de week al een paar keer gezegd maar: Hij is in mijn ogen totaal ongeschikt als trainer daar en hoop voor de Ajacieden onder ons dat ze zsm afscheid nemen van deze trainer

13 maart 2018 om 12:17

Haha ja, want na de wedstrijd zijn alle mensen even ondervraagd die hadden gefloten? Even kijken of iemand een dagjesmens is, een pet en sjaal supporter, of iemand toevallig niet onder een Feyenoord dekbed slaapt of dat iemand genoeg tatoeages heeft en zichzelf hooligan mag noemen?

13 maart 2018 om 12:25

@reds1965

Naar wat uit latere standpunten bleek, is idd bewezen dat het niet de "echte" supporters betrof.

Zal mij verder een zorg zijn, maar hoop voor die jongen dat het niet aan hem knaagt. Maar wetende dat de echte fans hem steunen, zal dit hem kracht kunnen geven. Denk dat hij zich daarin wel gesterkt kan voelen.
Die paar onverlaten die (zoals uit o.a. uit dit stanpunt(maar ook hun gedrag) blijkt) niet tot de echte supporters behoren, die zouden hem koud moeten laten eigenlijk

13 maart 2018 om 12:31

En wat is dan die richtlijn om als "echte" supporter gezien te worden?

13 maart 2018 om 13:10

Een echte supporter is wat mij betreft iemand die zijn club en spelers altijd en overal (voor zover mogelijk) onvoorwaardelijk steunt en niet in discridiet brengt.

Volgens mij had het fluitconcert op de defensieve wissel van Ten Hag. Ajax was sterker dan Heerenveen alleen het miste teveel goede kansen. Een andere spits (cassierra) was eerder noodzaak geweest dan het inbrengen van Veltman.

Veltman is aan de bal ook niet uitgefloten, dus het gaat helemaal niet op de man. Het was waarschijnlijk een fluitconcert tegen het zogenaamde tactische brein.... Eth.

13 maart 2018 om 09:34

Precies, in mijn beleving ging het meer om de wissel verdediger - verdediger terwijl huntelaar Kluivert en vd Beek voorin dramatisch stonden te spelen terwijl er een doelpunt nodig was. (Plus het feit dat de wissels ook veel te laat zijn steeds)

13 maart 2018 om 11:56

dan had ie dus beter younes voor kluivert kunnen wisselen , dan hadden we dat gezeik niet gehad en had ten hag younes echt beloont voor zijn goede werk en dan had ten hag zichzelf niet zo voor lul gezet

13 maart 2018 om 10:38

Inderdaad, heel vervelend dat Veltman hier nu slachtoffer van wordt terwijl dit nooit de bedoeling is geweest. De onvrede was overduidelijk richting Ten Hag, veel vrienden van mij hadden liever Eiting gezien en waren ook overtuigd dat de fluitconcerten voor Ten Hag waren. Hopelijk wordt het nog publiekelijk gerectificeerd.

13 maart 2018 om 10:47

Heel vervelend inderdaad dat Veltman nu als soort boeman wordt neergezet door de media.
Als de Ajacieden Veltman echt uitfloten, dan gebeurde het ook tijdens zijn balcontacten. Dat gebeurde niet.
De media zorgt nu voor beeldvorming die totaal niet klopt met de werkelijkheid, heel pijnlijk!
Wanneer supporters spelers daadwerkelijk uitfluiten, gebeurt dat bij de balcontacten.
Niet bij een wissel, waarbij niet duidelijk is wie er wordt uitgefloten: De speler die erin komt of de speler die eruit gaat?

13 maart 2018 om 11:48

Helemaal met je eens. Dit was ook totaal mijn beeld in het stadion, dat mensen dus floten voor de onbegrijpelijke wissel.
Bizar dat dit zo zijn eigen leven is gaan leiden, aangevoerd door Fox sports die hier eindeloos over door ging na de wedstrijd.

Heeft niks, maar dan ook niks te maken met Veltman.

Schandalig dat deze 'supporters' onze eigen aanvoerder uitfluiten. Je kan zelfs nog beter een paar lege plekken in het stadion hebben dan deze idioten.

13 maart 2018 om 09:42

Inderdaad, je mag soms kritisch zijn als supporter en dat zijn ze in Amsterdam erg snel, maar je gaat gewoon nooit een eigen speler uitfluiten die nota bene Ajax ademt omdat hij er "vandaan" komt.

13 maart 2018 om 19:28

Lees de reacties hierboven. Ging niet om Veltman

Joël Veltman is een van de irritantste spelers van de eredivisie. Als hij dan ook nog slecht presteert en eerlijk toegeeft dat je kaarten aan naait... dan mag je best uitgefloten worden. Respect eigen je niet toe, dat moet je verdienen.

13 maart 2018 om 09:40

Die vind ik dan wel weer makkelijk. Dat is iets waar je aan hekelt als niet-Ajacied, een supporter van Ajax zal het juist alleen maar kunnen waarderen. Dat het uitpubliek hem dan uitfluit, ja dat zal hem ook niks boeien.

Door eigen aanhang uitgefloten worden lijkt me respectloos, zeker als je nagaat dat deze jongen alles in zijn loopbaan in het teken van Ajax heeft gedaan. Elke kaart die hij aannaaide, elke keer dat hij makkelijk ging liggen, elke ‘vieze’ overtrededing, dat alles was in het voordeel van de club. Nooit een slecht woord over de supporters, is aanvoerder, kind van de club. En dan uitfluiten als hij het (inderdaad) minder doet.. Aan de andere kant, ik kan me ook goed voorstellen (zoals hierboven aangegeven) dat het fluiten niet zozeer op hem, maar de wissel in zn algemeenheid was gericht. Zo onderhand krijgt ten Hag in de achterban namelijk ook minder steun..

Nu Veltman uitgefloten werd komt er gelijk een reactie vanuit de supportersvereniging. Waarom niet ditzelfde bij Ziyech? Alleen omdat hij geen eigen kweek is? Wat mij duidelijk lijkt is dat een eventueel vertrek van Veltman makkelijker op te vangen is dan van Ziyech, welke ook een aardige transferwaarde herbergt. Desalniettemin nooit een eigen speler uitfluiten, kritisch zijn mag maar tijdens de wedstrijd gewoon voor 200% steunen.

13 maart 2018 om 09:45

Cali ben t dus 100% met je eens!

13 maart 2018 om 09:47

Nou heeft Ziyech dan ook overal wel mot gehad. Heerenveen, bij ons en bij Marokko heeft hij allemaal incidentjes met teamgenoten, publiek of trainer. Dan kun je ook eerder verwachten dat het publiek wat eerder snauwt. Heb sowieso een hekel aan eigen spelers uitfluiten hoor, dus wil die ‘supporters’ ook ab-so-luut (nadruk) niet verdedigen. Maar probeer me even in die koppies te verplaatsen. Je laatste zin: spot-on!

13 maart 2018 om 10:10

Tukkertje91:

Veltman heeft elke wedstrijd akkefietjes en mot en loopt de hele wedstrijd te zuigen. Iets wat Ziyech niet doet.
Het is meten me 2 maten.

13 maart 2018 om 10:19

Met tegenstanders ja, ik heb het over intern: bij je eigen club. Nogmaals, ik kan me er sowieso niet in vinden. Maar dat hij in het veld het bloed onder de nagels haalt bij tegenstanders, dat doet er voor het thuispubliek niet toe. Toch?

13 maart 2018 om 10:33

Die reactie kwam direct na het uitfluiten van Ziyech toen hij als man of the match werd bekend gemaakt. Enkele "supporters" begonnen met fluiten en meteen daarom scandeerde 10.000de supporters zijn naam. Een mooie en beter statement kun je niet hebben. Zelfs Ziyech applaudisseerde ervoor gedurende de wedstrijd. Dit liet precies zijn hoe het is, een paar chagrijnen fluiten en dan wordt er gezegd de ajax supporters fluiten hem uit, het zijn er echter maar enkele de meerderheid waardeert hem wel.

Ik vind het vrij complex... laatst hoorde ik dat de fluitconcerten richting Ziyech 'begrepen' werden door menig kenner.. Joel mag zelfs geboren zijn op de toekomst. . Dat betekend niet dat de aanhang geen mening mag hebben. .. hoe cru die ook is. .. van mij.mocht hij afgelopen zomer al verkassen ... maar helaas ... ze bombardeerden hem tot aanvoerder. .. imo totaal ongefundeerd. .. iets over ajax dna. .. ziyech is al twee seizoenen de leider .. maar .. helaas! !! Joel .. het ga je goed jongen .. wat mij betreft het begin van het einde bij ons Ajax.. en gun je een bijzondere overstap naaar een gerenommeerde club.

13 maart 2018 om 09:34

Verschil is dat de supporters bij Ziyech volgens min geïrriteerd raakten omdat hij veel voor zichzelf speelde. Afstandsschoten die nergens over gingen etc. Die jongen heeft ook belachelijk veel balverlies geleden. Toen de supporters dit kenbaar maakten (nog niet met fluiten) toen maakte Ziyech een aantal gebaren die ik persoonlijk erg arrogant vind. Alsje balverlies lijd mogen supporters dat kenbaar maken vind ik. Als je dan met wegwerpende handjes reageert dan kan je ervan op aan dat dat je reputatie niet goed doet. Veltman heeft dit soort dingen nooit gedaan. Ben geen fan van hem en ben hem liever kwijt dan rijk in de eredivisie met streken als natrappen en de bal niet over dr zijlijn schieten bij een blessure enzovoort. Maar hij heeft zich altijd keurig opgesteld tegenover de supporters. Dan mag je best kenbaar maken dat je liever niet hebt dat hij speelt, maar om hem uit te fluiten gaat mij dan wel een beetje ver... hij doet gewoon z'n best, ook voor de supporters.

13 maart 2018 om 10:13

Zinedane. Hou toch op joh om het meten met 2 maten te verdedigen. Veltman loopt elke wedstrijd te zuigen en is constant irritant. Tel daarbij op dat hij vaak enorm ongeconcentreerd speelt en ook nog eens zich vaak laat aftroeven door te slapen. Hoezo is dat minder erg dan Ziyech?

13 maart 2018 om 10:19

Sinds wanneer is "constant irritant zijn" een doodzonde? Lekker objectief Ik vind uitfluiten echt niet kunnen maar de kansloze afstandsschoten irriteren mij ook mateloos

13 maart 2018 om 10:33

Bombanera, ik bedoel dat Ziyech zijn reacties naar het publiek richt. Vind zelf Ziyech een speler met honderd keer meer potentie. Maar het is gewoon niet slim om jezelf tegen het publiek te keren. Dat zijn toch de mensen voor wie je speelt.

13 maart 2018 om 10:36

Vind het een teken van spelbederver wanneer je een Sparta speler laat geloven dat je je bekommert om je medespeler puur om er gewin uit te halen. Het is zeker geen doodzonde, ook niks om voor uitgefloten te worden als je het veld betreed. Maar wat mij betreft heb ik zo'n speler dan liever buiten de eredivisie. Mag lekker elders op vervelende manieren gaan spelen.

13 maart 2018 om 13:20

Ziyech die voor zichzelf speelt meen je dit nou kijk jij wel wedstrijden? De beste man kiest steevast voor de assist , in plaats voor eigen succes te gaan.

13 maart 2018 om 09:44

Creëert meeste kansen van de eredivisie, paasjes waar je u tegen zegt en daarbij beste speler van de eredivisie en dan fluiten nah stelletje debielen zijn t! En heb het dus over Ziyech

13 maart 2018 om 10:21

Maar net hoe je het bekijkt. Hij lijdt ook veruit het meeste balverlies van alle spelers in de eredivisie. Er moet een balans in de twee zijn. Want balverlies betekent ook dat je kwetsbaar bent in de omschakeling. De ene groep kijkt alleen naar het positieve, de andede alleen naar het negatieve. Bij zyech is het ook nog eens zijn houding, die erbij komt kijken

13 maart 2018 om 11:21

Alle spelers die de meeste kansen creëren leiden ook veel balverlies. Ga maar eens naar De Bruyne, Silva, Ozil en Eriksen kijken. Die lijden ook constant balverlies. Dat komt gewoon doordat die gasten veel risico in hun passing stoppen. En dat is maar goed ook, anders zouden ze geen kansen creëeren. Het probleem van Ajax ligt niet bij het balverlies van Ziyech. Het probleem van Ajax ligt bij het feit dat Ajax geen stofzuiger heeft en dus geen omschakelmomenten van de tegenstander de kop in kan drukken.

13 maart 2018 om 13:37

welke houding ik hoor overal houding, houding, houding wat is dat??? Dat hij niet vrolijk kijkt? doet "nuchtere ijskonijn" dolberg ook niet ooit iemand over zijn houding gehoord? nogmaals wat is dat houding? laten we naar de feiten (voetbal) kijken positief: 1.meeste kansen creeëren van de eredivisie 2.meeste balveroveringen, 3. loopt vaak de meeste kilometers per wedstrijd. 4. heeft de meeste keypasses. nu naar het negatiefe 1.lijdt veel balverlies 2.schiet vaak onodig. al met al kun je die 2 negatieve punten wegstrepen tegenover de 4 positieve hou +2 over. Dus je blind staren op alleen balverlies is niet alleen kortzichtig maar ook nog eens oneerlijk. En ik denk dat wij fatsoenlijke mensen zijn toch en niet iemand oneerlijk willen behandelen omdat zijn "houding" ons niet aanstaat.

13 maart 2018 om 15:53

Rassar jij weet dus wat je zegt! Ben t helemaal met je eens, we moeten blij zijn met zulke jongen in de eredivisie

13 maart 2018 om 10:51

@samiko:
Ziyech is een geweldige voetballer hoor, maar alles behalve een leider. En al zeker niet 2 seizoenen lang. Dat soort jongens moet je ook geen band gaan geven, die moeten de focus hebben op lekker voetballen.

De beste speler in een team is niet direct de beste aanvoerder/leider.

Als 'niet-Ajax supporter' ben ik stiekem wel een beetje blij, aangezien ik Veltman graag de eredivisie zie verlaten. Is gewoon te veel betrokken bij nare streken en brengt het niveau van Ajax niet dusdanig omhoog. Neemt niet weg dat er geen reden was om deze jongen uit te fluiten. En dat verdient hij natuurlijk ook niet. Niemand verdient het om zonder reden uitgefloten te worden. Als je je dan toch op iemand richt, richt je dan op de jongen die weigert in te vallen zou je zeggen......

13 maart 2018 om 10:23

Nigmaals volgens mij was het fluitconcert gericht op de wissel zelf niet de persoon veltman. Fluitconcerten zijn niet altijd makkelijk te interpreteren

Er heerst overduidelijk verdeeldheid op de tribune. Na het bekendmaken van de MOTM (Ziyech) afgelopen zondag begon een deel te fluiten en een ander deel te klappen. Resultaat, knokpartij op de tribune. Benieuwd wat de AFCA daar van vindt.. Veldman daarentegen is populair bij de harde kern. Altijd tijd voor een foto, handtekening en praatje. Vertoond zich ook op de tribune en supportersavonden.

Ik vond het ook volstrekt belachelijk dat hij werd uitgefloten, een ras ajacied in hart en nieren, die zich elke week voor de volle 100 procent geeft voor zijn club, en dat al jaren lang. Ik had dit dan ook totaal niet aan zien komen, dat hij überhaupt op de bank moest starten en dat als aanvoerder, wekte bij mij en vele andere al de nodige verbazing.

Ik moet wel zeggen dat ik een beetje het gevoel kreeg dat het gefluit op Ten Hag was gericht, vanwege de wissel, wat ik dan persoonlijk ook niet zo goed begrijp, want ik vond Wober hellemaal niet zo goed spelen zondag, al kwam die terug van een blessure.

Hou toch eens op met dat fluiten, spelers gaan daar geen meter meer voor lopen, en gaan er zeker niet beter door spelen.

13 maart 2018 om 09:41

Eigen spelers uitfluiten hoort zwz niet! Maar had wel graag tzelfde reactie verwacht toen Ziyech werd uitgefloten, dat was toen niet zo een big deal

13 maart 2018 om 09:47

De wissel was best logisch omdat wober idd terug kwam van een blessure. Echter waren veel mensen van mening dat er aanvallend iets moest veranderen, en daarnaast wisselt ten hag gewoon steeds veel te laat. Onvrede over zijn wisselbeleid snap ik persoonlijk wel. Het incident met Younes is daar ook gewoon een gevolgd van. Wie zet je er nou in de 92e minuut in bij een 4-1 stand? Tijdrekken is het niet lijkt me bij die stand. Wat gaat iemand nog voor invloed op een wedstrijd hebben in 2 of 5 minuten?

13 maart 2018 om 09:58

@louis

Klopt, de gevraagde wissel van Younes was ook onnodig, en zelfs een beetje vernederend als je het mij vraagt. Het wisselbeleid vind ik bij heel veel trainers zeer matig, om het maar even bij Ajax te houden, hadden Bosz en ook Keizer daar een handje van, half Nederland ziet dat er gewisseld moet worden, maar brengen de nodige versterking pas zeer laat, wat tot veel frustratie kan leiden.

Maar in plaats van te fluiten als er een speler wordt in gebracht kan je ook met vele op de tribunes ''wisselen' schreeuwen om een punt te maken. Het werkt toch totaal niet motiverend, en Veltman weet op dat moment ook niet of het aam hem is gericht of op de trainer.

13 maart 2018 om 10:05

Het was 100% op Ten Hag gericht. Ben ik echt van overtuigd. Veltman is bij geen enkel balcontact uitgefloten, niet één. Het enige moment van uitfluiten was het moment van de wissel. In de arena zijn de enige spelers die worden uitgefloten op het moment van wisselen spelers van de tegenpartij.

Eigen spelers worden uitgefloten na balcontacten, niet bij wissels. En het gefluit richting ten Hag kan ik 100% begrijpen, alles wat fout gaat ligt aan de groep, nooit aan hem. We verliezen twee keer achter elkaar punten, ja de groep pakt het niet goed op. Had natuurlijk niets te maken met zijn waardeloze keuze qua spitsen. De voorhoede laat te veel kansen liggen en creert delen van de wedstrijd te weinig, ja ligt aan de rechtsback (een of andere deense prima donna die verdedigd op 20 meter is zogenaamd beter).

Ten Hag wilt zich bewijzen en zich laten gelden over de ruggen van spelers. Maar de woorden dat heb ik verkeerd gezien of waren slechte keuzes van mij heb ik nog niet gehoord. Tot nu toe is het echt een eng nek die veels te weinig persoonlijkheid heeft om coach van Ajax te mogen zijn.

13 maart 2018 om 10:25

Daarom benoemde ik het dus ook dat ik het idee kreeg dat het aan de trainer was gericht, al komt het voor een speler die net binnen de lijnen komt natuurlijk wel heel raar over, ik moest het helaas zondag waarnemen via de tv, en voor mij kwam ook over alsof het op Veltman was gericht. Wij (supporters in de Arena) krijgen dit soort dingen onderling wel mee om wie er gefloten wordt, maar een speler hoort dat niet, die kan alleen het fluiten waarnemen.

Met het live meepraten gaf ik dat dus ook al aan, ik vind Kristensen momenteel echt niet de betere back tegenover Joel (al speelde hij toch best aardig afgelopen zondag). De ervaring die Veltman met zich mee brengt is voor mijn gevoel van een vele grotere waarde aangezien we met veel jonge spelers op het veld staan. Kent de club, spelers, en weet precies wat er van hem gevraagd wordt, ook in een mindere fase op het veld. Ik ben benieuwd of hij er tegen Sparta weer in staat vanaf de aftrap.

Ten Hag wil zich graag laten zien, dat is duidelijk. En de fouten liggen inderdaad nooit bij hem, dat viel mij ook al op. Een beetje zelfreflectie is wel op zijn plaats, en zeker als trainer bij een club als Ajax.

Als deze supportersvereniging weet hoe groot de onvrede binnen de fanatieke supportersgroep is over het uitfluiten van Veltman, mag ik dan namens mezelf en een groot deel van mijn medesupporters in het stadion in de arena vragen of ze door kunnen geven aan de 'fanatieke supporters' hoe verschrikkelijk irritant ik het vind dat ze Ziyech uitfluiten en daarna mensen in elkaar meppen die de naam van Ziyech scanderen. Dat vind ik namelijk nã³g irritanter en erger dan dat Veltman wordt uitgefloten.

Er is volgens mij in de gehele geschiedenis van het voetbal niet 1 speler geweest die beter ging presteren doordat ie door zijn eigen aanhang werd uitgefloten. Iedereen mag kritisch zijn, maar eigen spelers uitfluiten doe je niet! Blijf dan thuis!!

13 maart 2018 om 10:25

Kan ik me alleen maar bij aansluiten. Ik snap dat er met vlagen onvrede heerst, maar een speler gaat toch geen meter extra lopen als er tien-, twintig-, dertigduizend man hem uitfluiten. Het heeft echt geen zin.

Nu moet ik wel aangeven dat ik aanwezig was bij de thuiswedstrijd van PSV tegen PEC en dat Brenet in de eerste helft door het publiek werd verguisd vanwege zijn vertoonde spel en in de tweede helft een assist leverde en zelf nog scoorde.. Misschien is er dan één speler in de hele geschiedenis

Helemaal eens met steller bovenstaand stukje. Ajax is al jaren matig bezig, maar elke thuiswedstrijd hopen 50.000 mensen op een goede wedstrijd van de thuisclub. En dan is het toch vaak teleurstellend. Bij onze collegaatjes in Rotterdam worden die modale spelers dan naar een hoger niveau geschreeuwd. Zo niet in Amsterdam. Daar is het heel gewoon je eigen spelers uit te fluiten, zodat ze niet alleen een tot op het bot gemotiveerde tegenstander hebben, maar ook nog eens in de rug worden aangevallen!
Heel goed bezig jongens!

Fluitconcert was voor Ten Hag! Waardeloze wissel. Wissel hem dan voor Kristensen. Net een beer van een vent ingebracht, Veerman, gaan wij 10cm lengte uit het centrum halen..

Domme wissel een beer er uit halen Kristensen en kleine Veltman erin terwijl heerenveen net die lange Veerman erin heeft gedaan. Over veltman stelt zich altijd netjes op naar buiten en wat ik zag ban Kristensen sorry ik ben daar niet gecharmeerd van dam liever veltman

Waarom mag het dan niet? Wie slecht speelt....is geen incident. .. mag je in kader van vrije mening best uitfluiten. Goede verdediger als ie niet telkens steuctureel beslissende fouten maakt.

Och de sensatiepers heeft weer een stok gevonden om een hond mee te slaan. Jammer dat er niet gevraagd wordt aan de fluitende toeschouwers waarom ze floten (bij wijze van spreken). Jammer.

Dat de rest van de wereld Veltman uitfluit lijkt me logisch, maar door Ajacieden zelf, tja.

Sowieso snap ik die ophef over uitfluiten niet. Als je het goed doet gaat het publiek juichen en als je het slecht doet, dan moeten ze ook juichen? Gladiatoren gingen uit niet janken als het publiek ze uitfloot. Niet zo miepen, gewoon ballen.

13 maart 2018 om 12:17

Wat een emotioneel gezeik zeg! Supporters kopen merchandise, duur smerig festivalbier en steeds duurdere seizoenskaarten terwijl het niveau van het voetbal achteruit holt. En terwijl media en analytici op de waan van de dag meedeinen en elke week weer blijk geven van verbaal opportunisme moet de bepalende fan zijn bek houden en onvoorwaardelijk het product dat tweewekelijks voor zijn ogen het kampioenschap verspeelt blijven steunen? Hou eens even op zeg. Kennelijk moet je alles leuk vinden aan je club. Of dat nu Joel Veltman of The Tunnel Club heet…

Sowieso mag Veltman van geluk spreken dat hij niet al eerder mikpunt van spot is. Als CV viel hij al door de mand, en buiten enkele verdienstelijke optredens is het vooral een wekelijks foutenfestivalletje op de rechterflank sinds hij aan de zijlijn staat. Dit seizoen grossiert hij met wat volgens sommigen ‘slimmigheidjes’, maar volgens mij en vele anderen vooral ‘onsportief gedrag’ is om zijn onkunde te compenseren. Als ik Ajax-fan zou ik doodmoe worden van zo’n gast in ‘mijn’ elftal. Wat een failliet als je geen geschiktere leider hebt dan Veltman om je ploeg naar de titel te brengen. Alsof Brenet captain van PSV zou zijn. Misschien moet Veltman het gefluit eens ter harte nemen en eens kritisch naar zichzelf kijken.

Haha deze statement is, indirect, een 'zeer mooie' reactie naar Ziyech toe.
Dit ziet en hoort hij namelijk ook...

Ja maar Ziech is ook uitgefloten. Dan had men toen al moeten optreden

13 maart 2018 om 15:56

Thanxx Martin helemaal mee eens, en dan roepen Veltman is op en toon Ajacied, dat s Ziyech nu ook en veel en veel belangerijker dan Veltman, met alle respect natuurlijk voor veltman! Maja laat ze lekker fluiten of wat dan ook Ziyech zijn ze toch kwijt die gaat n de zomer 100% weg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1821
2.Ajax1310
5.AZ119
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

166 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 0 0 0 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
2014/2015 Ajax 25 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ten Hag deed in Eindhoven in feite hetzelfde als Van Bommel in Barcelona’

Ajax ging zondagmiddag met 3-0 onderuit op bezoek bij PSV. Door een blessure van Matthijs de Ligt moest trainer Erik ten Hag, evenals in de wedstrijd tegen AEK Athene, Frenkie de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Eusebio Di Francesco presteert momenteel niet goed met AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren