Keiharde brief richting PSV: ‘Ik schaam mij dood, knok verdomme, lamzakken’

Dinsdag, 13 maart 2018 om

PSV verloor zaterdagavond met 5-0 van Willem II, een historische nederlaag die hard aankomt bij de fans van de Eindhovense club. Ook Willibrord Frequin is zeer teleurgesteld in de selectie van trainer Phillip Cocu. De voormalig presentator en journalist laat in een ingezonden brief aan het Eindhovens Dagblad geen spaan heel van PSV, om zo de spelers 'op scherp te zetten'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

PSV wordt kampioen


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door asroma8)

Jezus Christus wat een dramaqueen. Ze verliezen één wedstrijd door een complete off-day en Willibrord doet alsof ze stijf onderaan staan. Als je je zo ellendig voelt van een bijzaak in het leven is het misschien handig om een andere hobby te zoeken.

13 maart 2018 om 09:10

Misschien pakt deze historische nederlaag voor PSV gunstig uit voor het seizoensslot. Liever een keer flink op je bek en koppie weer bij de les, dan vijf keer uitschuiven met 1-0 en dat het besef er niet komt.

13 maart 2018 om 09:20

Met een off day verlies je 2-0.. Bij 3-0 moet je je gaan schamen.. Bij 5-0..... Maar goed het is natuurlijk duidelijk dat ik als Ajax fan kritischer naar voetbal kijk dan PSV'ers. Geeft niks.

13 maart 2018 om 09:24

Kan me voorstellen dat je als Ajax supporter kritischer kijkt. Arme supportertjes hebben al jaren geen prijs meer gewonnen. Zou gel zijn als je niet ontzettend kritisch zou kijken inmiddels na jaren wanbeleid met voormalig topsporters op posities waar je ze niet wilt hebben!

13 maart 2018 om 09:32

Ik moest hier om lachen maar vooral als een boer met kiespijn

13 maart 2018 om 13:17

Voetballiefde

Ajax fans kijken even kritisch (of niet kritisch) naar voetbal als PSV fans dat doen. Alleen zijn Ajaxfans, inderdaad, wat kritischer naar het voetbal van andere ploegen dan naar hun eigen ploeg. Keken ze maar net zo kritisch naar het voetbal van hun eigen ploeg. Ze zouden er spontaan hun seizoenkaart van opzeggen namelijk en zondag middag in de woonboulevard prefereren boven het kijken naar het controle voetbal van een trainer zonder uitstraling (die man past totaal niet bij Ajax op dat vlak, het is een PSV trainer) die met hese stem alleen maar onzin uitkraamt.

13 maart 2018 om 09:21

Je kunt moeilijk beweren dat PSV de rest van het seizoen aan het shinen is geweest tot nu toe. Ja, de resultaten zijn goed, maar het niveau is echt dramatisch... dat geldt voor de hele Eredivisie, maar daar hoef je je nog niet bij neer te leggen.

13 maart 2018 om 10:04

Maar waarom zou PSV moeten shinen? Het hele seizoen word er al gezegd dat PSV een mindere selectie heeft dan andere teams en boven zijn kunnen presteert..
Ik sta liever bovenaan met alle spanning die dat meeneemt met wat minder spel, dan af en toe een wereldpot spelen (bijvoorbeeld 0-8 winnen), om vervolgens ver achter te staan..

13 maart 2018 om 13:42

Dat is je goed recht, maar begrijp wel dat de meeste voetbalsupporters in Nederland nooit een titel mee zullen maken van hun club en daarom liever voetbal zien waar ze trots op kunnen zijn in combinatie met bovengemiddelde resultaten, dan klotevoetbal voorgeschoteld krijgen en een paar keer extra winnen.

Maak je niet druk Willibrord! PSV wordt gewoon alsnog kampioen en dan is iedereen deze complete offday weer vergeten.

13 maart 2018 om 09:13

Dit complete offseizoen bedoel je? Dit schandalige seizoen waarin psv normaal gesproken nooit kampioen zou mogen worden. We hebben het wel is over: normaal zou je met dit spel deze wedstrijd 9 van de 10 keer winnen. Psv heeft minstens 5 wedstrijden gewonnen die ze bij 9 keer opnieuw spelen op die manier keihard zouden verliezen.

13 maart 2018 om 09:17

Normaal dit normaal dat, PSV staat gewoon verdiend bovenaan deal with it. De rest bakt er helemaal niks van, vandaar het punten verschil.

13 maart 2018 om 09:18

Naar welke wedstrijden verwijs je dan? Ik kan alleen naar PEC Zwolle wijzen die we echt onterecht hebben gewonnen. Verder zijn er veel wedstrijden in de laatste minuten beslist, maar in veel van die wedstrijd had PSV ook meer doelpogingen. Zie bijvoorbeeld PSV Twente, elk schot van Twente vloog erin en PSV beslist het in de laatste minuten.

13 maart 2018 om 09:22

@ajaxaddict

"dit schandalige seizoen waarin psv normaal gesproken nooit kampioen zou mogen worden."

Niet dat ik het er mee eens ben, maar wat zegt dan wel niet over de rest, met minimaal 7 punten achterstand? Degene die bovenaan staat na 34 wedstrijden is gewoon de kampioen, hoe slecht, dramatisch of vernederend in jouw ogen dan ook. En het als verhaaltje kennen we onderhand wel, dat is niet van toepassing.

13 maart 2018 om 09:55

@rombomcu:
ik kijk liever verder dan het aantal doelpogingen. Dat zegt helemaal niets namelijk. Tenzij je van tevoren afspreekt met je tegenstander allebei vanaf dezelfde plek op het veld te gaan schieten.
IN principe wordt afgeraden het ExpG-model te gebruiken voor individuele wedstrijden, maar ze geven wel een idee wanneer een team relatief gezien goed beloont wordt met 3 punten op basis van de kwaliteit van de doelpogingen.
Het model liet in de wedstrijd tegen Feyenoord (1-0 ) een verhouding van 1,35 tegen 1,85 (voor feyenoord) zien. De 1-0 was dus wel een flink maximale beloning op basis van de doelpogingen.
Verder springt de 1-0 tegen PEC er inderdaad uit (1,6 tegen 2,1 voor PEC in het expg-model). Veel grote verschillen zijn er verder eigenlijk niet.
De volgende die opvallen zijn: twente (2-0 ) met een expg van 1,9 tegen 1,7 (een gelijkspel was logischer geweest). Sparta 2-1 (1,6 tegen 1,3 ) en Utrecht 4-0 (1,1 tegen 0,8).
PSV kreeg zelden te weinig. Volgens het model was de 0-3 op basis van doelkansen tegen Ajax geflatteerd.

Relatief gezien stelen ze dus weinig punten.

13 maart 2018 om 09:59

Een wedstrijd duurt 90 minuten plus blessure tijd, doet er niet toe welke minuut je scoort, snap niet dat mensen dat geluk noefen. Veder iedereen onder psv is dramatischer. Ik sluit bij je tekst aan

13 maart 2018 om 10:02

Ja idd, psv heeft inderdaad een paar hele slechte wedstrijden gespeeld, in die wedstrijden misten ze bijna elke keer een belangrijke speler, en psv met deze smalle selectie kan ze amper missen. Maar in al deze wedstrijden wist psv wel dat ze niet goed genoeg waren om leuk voetbal te laten zien, dus speelden ze gewoon naar hun kwaliteiten en dat is 1 vd belangrijkste dingen in het voetbal. Maar het was zo'n matig elftal na de wisselingen dat tegenstanders wel genoeg kansen krijgen en dan zegt iedereen maar dat de tegenstander die wedstrijden had moeten winnen, maar in de ed zijn die ploegen niet genoeg om dat af te maken. Dus eigenlijk moet ajaxaddict boos zijn op al die tegenstanders die niet goed genoeg waren om het af te straffen. Als psv cl zou spelen, zouden ze er ook finaal af gaan, en heeft het verlies van osijek het seizoen van psv gered in de competitie, omdat ze zo smalle selectie hebben.

13 maart 2018 om 10:46

Heracles uit... was ook zo een wedstrijd.

13 maart 2018 om 12:14

@jaouadamhaouch
Natuurlijk is dat geluk. De manier waarop in twee gevallen al helemaal. Tegen PEC maakt Boer een blunder en tegen Twente win je door een eigen goal. En kom nou niet met de dooddoener als hij hem niet geraakt had, had die of die hem wel gemaakt, want hij (ik dacht Thesker) kon die bal makkelijk anders verwerken.
Maar het maakt allemaal niets uit. Na 34 wedstrijden staat de kampioen terecht bovenaan. Probeer alleen aub niet een appel voor een banaan te verkopen.

13 maart 2018 om 13:22

@ ajaxaddict dan moeten julie zorgen dat julie meer punten pakken das toch niet zo heel moeilijk ofwel , je piept nou net als een 4 jarig kind wat een kleiner kado heeft gekregen als zijn zusje

Krachtige verwoording, maar wel met minstens een kern van waarheid. Een dergelijk gebrek aan passie en strijd hoeven supporters ook echt niet te accepteren en ik denk dat iedereen een antwoord verwacht komend weekend. Niet dat ze daarmee de verloren 3 punten terug krijgen, maar waarmee ze laten zien dat ze alles voor dat kampioenschap over hebben.

13 maart 2018 om 10:09

Ze moeten is niet zo dramatisch doen, 1 idioot slechte wedstrijd waar alles tegen zit en puur dit gezeur omdat het 5-0 was. Terwijl ze 2 makkelijk gegeven penalty's tegen krijgen. Psv levert juist altijd passie en strijd, 1 keertje niet. Doe alsjeblieft niet zo dramatisch dan. Ik snap dat 5-0 hard aankomt, maar relativeer een beetje. Je speelt met een minder team dan normaal, daardoor vallen veel vastigheden weg. Willem 2 speelt enorm goed, en maakt geweldig gebruik van dat psv alles of niets ging spelen. Volgende wedstrijd met lozano en hendrix staat psv er gewoon weer.

13 maart 2018 om 12:21

Mee eens. De pingels (en dus twee keer geel voor Lukassen) hadden beide niet gegeven hoeven worden. Het was zeker geflatteerd.
Verder ben ik met je eens dat voor dit PSV spelers als Lozano en met name Hendrix (voor de balans) extreem belangrijk zijn. Ik zie dan ook geen vuiltje aan de lucht met 7 punten voorsprong. Ik had het uiteraard liever anders gezien.

Precies. Psv wordt de zwakste kampioen ooit. De resultaten verbloemen een zeer zwak, lui en verschrikkelijk elftal. De verbazing was groot bij de 5-0 nederlaag, terwijl het enige verschil met vele andere wedstrijden alleen de uitslag was.

13 maart 2018 om 09:32

Oeff wat kom je over als een slechte verliezer zeg, helemaal als je ziet dat Ajax het nog slechter doet.

13 maart 2018 om 14:46

Slechte verliezer inderdaad. Bijzonder want ajacieden hebben de afgelopen jaren goed kunnen oefenen.

13 maart 2018 om 09:41

Als PSV de zwaktse kampioen ooit wordt, terwijl Ajax financieel er véél sterker voor staat, zegt dat meer over Ajax dan over Psv.

13 maart 2018 om 09:42

Kan me herinneren dat Ajax met 71 schamele puntjes kampioen werd. Was toch wel iets zwakker dan PSV nu....

13 maart 2018 om 09:59

Dat Ajax met o.a Alderweireld, Moisander, Cillissen, Blind en Eriksen zou dit seizoen veel meer punten halen dan dat..

13 maart 2018 om 10:07

Tuurlijk, en over een paar jaar roep je dat Ajax met De Ligt, Veltman, Ziyech Huntelaar, Dolberg en Neres de teams van die periode compleet van de mat zouden vegen..
PSV speelt naar zijn kunnen en staat daarmee bovenaan. Daar is PSV blij mee. Kan me de onmacht en gevoel van onrecht wel voorstellen hoor, was in de periode van De Boer namelijk omgekeerd..

13 maart 2018 om 12:11

Dat zeg ik helemaal nergens. Ik zeg alleen dat ze meer dan 71 punten nu zouden pakken.

13 maart 2018 om 10:13

Ajaxaddict

De frustratie is hoog bij jou

Maar een echte kampioen wint ook zijn slechte wedstrijden en dat is het verschil tussen psv en ajax.
Want ook ajax speelt niet goed
Dus deal with it

13 maart 2018 om 13:29

Ajaxaddict

Jonge vriend, je vergist je. Ajax in 1990 was de zwakste kampioen ooit.

De selectie van PSV is gewoon zwak. Daar heb je gewoon gelijk in. Daarom riepen we in juli allemaal: 'dit PSV gaat vierde of vijfde worden." Niks mis mee verder, dat is gewoon realiteit.

Maar voor de rest leef jij in een droomwereld.

Ten eerste is de zin dat 'de resultaten veel verbloemen' een pure drogreden. Resultaten kunnen helemaal niets 'verbloemen'. Voetbal is geen sport die erom gaat vast te stellen welke club de beste selectie heeft. Evenmin gaat het om de schoonheid van het spel. Sowieso, wat is schoonheid dan precies? Dat is een subjectief begrip. In talie genieten ze van cattenaccio. Wil jij ze daar gaan uitleggen dat eindeloos en oeverloos balletjes achterin rondtikken juist hét summum van schoonheid is? Nee dus. Subjectief! Dus resultaten verbloemen niks, resultaten zijn juist datgene wat je moet bereiken. Dáár gaat het om.

En ten tweede is het nonsens dat dit PSV 'lui' is. Pure bullshit. Integendeel. PSV toont dit seizoen juist enorm veel vechtlust en bereidheid om hard te werken voor elkaar en voor het team. Juist dat stukje werklust (had Ajax daar maar wat meer van gehad, wie weet waar Ajax dan nu gestaan had) zorgt voor het verschil. Cocu mag dan ook tevreden zijn over de getoonde inzet van de spelers. Dat dit afgelopen zaterdag tegen Willem II anders was, dat klopt. Maar dat was een uitzondering. Aan die inzet heeft het verder het restant van het seizoen simpelweg niet gelegen.

Verder mis ik in jouw verhaal wel die noodzakelijke volgende stap die je nog moet nemen. Als dit lamlendige en vreselijke PSV Ajax al zo ver voor blijft, wat zegt dat dan, in jouw woorden, over Ajax van dit seizoen? Want ik ben wel benieuwd, na al die superlatieven, hoe jij dan Ajax zou willen kenschetsen. Dat moet wel heel erg ernstig zijn, denk ik dan op voorhand. Dus kom maar op dan, vertel ons eens hoe jij naar Ajax kijkt op dit moment!

The Floor is yours!

13 maart 2018 om 13:41

@ajaxaddict jij bent gewoon een kleine baby die al kan typen , willem 2 was gewoon geweldig zaterdag en ik kan dat als psv supporter gewoon accepteren , jij gaat volgens mij in mei een zelfmoord poging doen omdat jij niet kan accepteren dat psv het dit jaar gewoon beter doet als ajax , veel succes met je miserabele leventje
@conte kante , als ik vind dat je onzin verteld zeg ik het maar dan is het wel zo eerlijk om dan ook te vermelden als ik het helemaal met je eens ben en vind dat je gelijk hebt , bij deze dan

Nou nou, wat een pessimist zeg.
PSV staat nog steeds 7 punten voor en maakt net als elke club dat wel een keer per jaar overkomt een enorme misser.
Voorbeelden zijn Az-excelsior 0-2, Nac-Ajax 0-8, Sparta-Feyenoord 0-7, utrecht-Psv 2-7 geloof ik...etc etc

Ik zou zeggen lekker boeien en doorgaan, zoals Zoet al zei, beter 1x 5-0 verliezen dan 5x 1-0..zo is het toch ook wel weer.

13 maart 2018 om 13:27

Het was een wanprestatie wat PSV er neer zette, ze speelden uiter mate slecht, maar vergeet niet zij staan nog altijd bovenaan. Die worden kampioen en hoe ze dat worden kan hen geen reet schelen!

Je hoort het hem ook zeggen die Willibrord. Schaam je, schande, dat zijn de stopwoordjes die al zijn programma's groot hebben gemaakt, ze werden nog vaker gebruikt dan lidwoorden. Zijn beste interview was met Rob Muntz trouwens.

De man moet zich niet zo aanstellen, als je straks die beker omhoog houdt heeft niemand het meer over deze nederlaag.

Ze spelen bijna het hele seizoen ruk en als pussies. Maar daar mag je van de psvers niets van zeggen. Nu het resultaat er een keer naar is is er gelijk paniek. Sit back and enjoy the show

13 maart 2018 om 09:55

Oh, er is geen paniek hoor. Schofterige nederlaag, gevalletje collectief door de ondergrens, zeker. Alleen je staat nog 7 punten voor terwijl de nummer 2 nog bij je op bezoek komt, veel meer in eigen hand kan je het niet hebben.

Ik heb liever een coach en ploeg die naar hun kwaliteiten spelen en daarmee kampioen worden dan geforceerd aanvallend spelen en daarmee tweede of derde worden omdat je er de voetballers niet voor hebt.

13 maart 2018 om 11:03

Ik zou ook niet in paniek zijn idd, enige hoop voor Ajax is/was dat PSV denkt er al te zijn, met een klein verlies tegen Willem 2 had dat kunnen bestaan ('kan een keer gebeuren bla bla bla) maar met 5-0 moet het niet zo moeilijk zijn de ploeg weer op scherp te krijgen met behulp van trainer, supporter en media. Zijn nog 7 wedstrijden waarvan 5 tegen mindere goden van de competitie die PSV normaal gesproken wint zonder groots te spelen. Zal een mooi sfeertje hangen wanneer Ajax op bezoek komt.

Willibrord zou groot gelijk hebben ware het niet dat PSV bovenaan staat met de nodige punten verschil, natuurlijk was die nederlaag beschamend, maar in de Kuip kwamen ze toch wel sterk tegen mijn favo club voor de dag. Ook als je het verloop van het seizoen ziet hebben clubs de zwakke punten van PSV slecht weten aan te pakken dus dat laat zien dat ze zeer solide zijn. Feyenoord heeft dit seizoen er niets van gebakken, geen Kuyt, geen Elia, langdurig geblesseerd verdedigend centrum, onbegrijpelijke keuze Gvb, te vaak de ondergrens aangetikt en Ajax laat in de goede wedstrijden vaak zien dat zij de beste spelers van Nederland hebben maar in de wedstrijden dat het minder draait zie je toch dat ze wel heel erg veel kansen nodig hebben om bevrijdende treffers te maken. En PSV die zijn gewoon solide, scoren iedere wedstrijd, geven de tegenstander weinig kansen en blijven met uitzondering van afgelopen weekend op een constant niveau hangen, het is niet als Ajax de ene keer een 9 en dan weer een 5 of 6 maar iedere keer een zeventje en dat zal genoeg zijn om kampioen te worden.

Willibrord Frequin, de man die als "journalist" complete reportages uit z'n duim zoog, die geen vijf minuten kan praten zonder minimaal één waanzinnig seksistische opmerking te maken en die volgens mij al jaren niet meer nuchter op TV is verschenen... Nee, laten we die vooral heel serieus nemen...

Hij doelt, zoals ik het lees, niet alleen op de 5-0 nederlaag maar over het spel en met name de gedachte achter dat spel, van het hele seizoen. Dat is topclub onwaardig. Leuk dat ze winnen, vaak met geluk, maar je mag als supporter meer verwachten.

Wat een drama jongens, PSV staat toch niet 7 punten achter of wel dan?

VVV ruikt bloed na die 5-0/ Ben heel benieuwd of de Limburgers punten gaan pakken in Eindhoven, wat niet veel ploegen lukt namelijk.

5-0 is een keiharde tik. Zou het geluk op zijn?

VVV speelde 12x gelijk dit seizoen ;-)

13 maart 2018 om 11:34

Verwacht een reactie van Psv. Mogelijk komt die 5-0 verliespartij juist heel ongelegen voor Vvv.

Jammer voor PSV maar ze zullen nog meer puntjes verliezen zodat Ajax alsnog kampioen word...

Zwaar terecht deze brief. 5-0...als trainer had ik misschien zelfs wel de handdoek geworpen. Ik weet alleen niet of je dan moet gaan wijzen naar zoiets ontastbaars als 'de absolute wil om te winnen' en 'vreet het gras op'. Dat is juist hetgeen waar het als op papier sterker zijnde ploeg niet om gaat. Je bent voetballend beter dus zal je kwalitatief gezien meer moeten brengen. Hoewel ik zelf nu misschien ook verzand in figuurlijke dingen ga ik het toch proberen. Je zal moeten proberen het baltempo hoog te houden. Blijven bewegen. En de verdediging kapot moeten spelen. Daarnaast wil ik er aan toevoegen dat je als trainer in een uitwedstrijd rekening kan houden met de werkethiek van een speler als Pereiro. Tevens wilde ik nog melden dat ik velen mensen zie neertikken dat het allemaal wel meevalt. Nou niet dus. Dit is een mokerslag a la grande. Het kan goed zijn om positief te blijven maar positivisme kan ook leiden tot het sluiten van de ogen voor de werkelijkheid. Ik ben bang voor de mensen die het vinden meevallen dat er sprake is van het laatste geval. PSV moet eerst tegen AZ en dan tegen Ajax als je die allebei verspeelt heb je nog maar 1 punt...en is het hele seizoen voor niks geweest. Ik hoop dat het goed afloopt.

13 maart 2018 om 17:53

Maar goed dat jij geen trainer bent, relativeer is een beetje. Psv speelde als een drol, w2 geweldig. Psv speelt dan dom alles naar voren en w2 schiet in de counter er 2 ballen in en 2 makkelijke penalties. Als psv niet met de beste basiself speelt is het gewoon een heel matig ploegje, nu gaat alles fout en dan pakt het zo uit. Des te knapper dat ze al die andere wedstrijden hebben te winnen. W22 g2 v3, dat zijn gewoon bizar goeie statistieken. Als er 1 al lang de handdoek had moeten werpen is dat Gvb, ook verbeek en in mindere mate molenaar en streppel. Steijn, van der gaag, vreven, advocaat, jp de jong, vd brom en cocu leveren gewoon goeie prestaties.

Het moment dat critici zich gaan bemoeien met andermans club. Als jullie werelds voetbal willen zien zou ik zeggen, City Barça Bayern etc. Willibrord heeft gewoon gelijk. PSV is een club met uitstraling allure en vooral een warme club. Er is veel haat jegens psv omdat andere supporters zich bemoeien met psv hun speeltstyle. Nou een wakeupcall psv is psv ze zullen nooit te nimmer zich aanpassen. Want hun succes is niet te danken aan landstitels nee omdat het boeren zijn met een eigen style van doen en de rest kan hun niet deren. Forza psv

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1821
2.Ajax1310
5.AZ119
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

94 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Fenerbahçe
2013-2018 PSV
2012-2013 PSV U19
2012-2012 PSV
2007-2008 Al Jazira
Laatste voetbalnieuws

‘De Boer deed iets soortgelijks, blijkbaar vond Cocu dat nog niet kinky genoeg'

Na de beschamende 4-1 nederlaag in de eerste Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb is de druk op Phillip Cocu bij Fenerbahçe verder toegenomen. De oefenmeester won met de Turkse topclub slechts...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Eusebio Di Francesco presteert momenteel niet goed met AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren