‘De Ligt laat zijn keuzes voor toekomst niet afhangen van aanvoerderschap’

Dinsdag, 13 maart 2018 om

Matthijs de Ligt werd enkele dagen geleden verrast door trainer Erik ten Hag met de vraag of hij de nieuwe aanvoerder van Ajax wilde worden. De trainer zette Joël Veltman zondag tegen sc Heerenveen op de bank en had daarom een andere captain nodig. "De Ligt moet een van de dragende spelers worden. Hij motiveert en corrigeert, daar wilden wij hem extra voor motiveren door hem aanvoerder te maken”, lichtte Ten Hag eerder zijn beslissing toe.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Matthijs de Ligt is het grootste verdedigende talent van de Eredivisie


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door datissjakie)

Een jeugdspeler die net komt kijken aanvoerder maken doe je alleen om de marktwaarde op te krikken. Dit kan alleen in Nederland, alsof Kluivert naar De Ligt gaat luisteren.

13 maart 2018 om 07:58

De Ligt is ook de speler die in kleedkamer de peptalk voor wedstrijden doet las ik laatst (paar weken geleden) toevallig. Maar dat hij aanvoerder zou worden was al iets dat zeker was na Lyon uit waar hij de chant van uitsupporters deed sturen. Dat leer je niet, zo moet je zijn.

13 maart 2018 om 08:03

Het zal best, maar een speler van 18 jaar heeft geen gezag. Daar luistert de helft niet naar. Het gaat ook om de momenten dat het niet loopt in een wedstrijd.

13 maart 2018 om 08:05

Waarom zouden ze niet luisteren? Leiders hoeven geen band, alsof hij rest van het seizoen niet heeft liggen aansturen in verdediging en alsof Huntelaar nu opeens niet zou doen wat hij deed toen Veltman aanvoerder was; namelijk spelers op scherp zetten.

13 maart 2018 om 08:05

Waarom zouden ze niet luisteren? Leiders hoeven geen band, alsof hij rest van het seizoen niet heeft liggen aansturen in verdediging en alsof Huntelaar nu opeens niet zou doen wat hij deed toen Veltman aanvoerder was; namelijk spelers op scherp zetten.

13 maart 2018 om 09:16

Ja, dus omdat de Ligt een liedje zingt met supporters wist jij al dat hij aanvoerder zou worden.

13 maart 2018 om 09:47

@wouterke Nou wouterke, dit kan helemaal niet alleen maar in Nederland. Torres was op z'n 19d aanvoerder van atletico, Totti op z'n 21e En zo zijn er genoeg voorbeelden. Neymar van het nationale elftal van Brazilië bijvoorbeeld.

13 maart 2018 om 10:34

Ik snap ook niet waarom hij geen aanvoerder kan zijn. Hij heeft het natuurlijke charisma en waarschijnlijk ook wel de status binnen de groep. Zette vanaf zijn eerste duel in Ajax 1 de verdediging neer en is vrij nuchter en realistisch. Ik zie niet in waarom een Kluivert daar niet naar zal luisteren.

13 maart 2018 om 13:33

Niet ik alleen, dat was de bevestiging van vermoeden dat er al vele hadden. Die jongen zou aanvoerder zijn voor zijn 20ste, mits hij bleef.

13 maart 2018 om 08:00

Nou zal het coachen van Kluivert wel ongeveer de minst belangrijke taak zijn van De Ligt, zo vaak zal hij niet met hem te maken hebben. Bovendien zou het me niet verbazen als De Ligt in de jeugd al de aanvoerder over Kluivert is geweest. Ik vind het ook een opmerkelijke zet, deed me aan Fortuna en Schuurs denken. Maar wellicht blijft De Ligt zo wat langer?

13 maart 2018 om 08:04

De Ligt is in jeugd inderdaad al paar keer aanvoerder geweest van een team van Kluivert, is vorig seizoen ook aanvoerder geweest van Jong Ajax. Langer blijven is voor de Ligt als speler niet per se beste idee, wat heeft hij te winnen in Nederland nog buiten prijzen? Niets. Hij moet tegen spelers als Rondon, Cornelis, Lukaku spelen waar hij het fysiek niet tegen zal halen dus op andere facetten stappen moet zetten. In Nederland krijgt hij dat niet genoeg vrees ik.

13 maart 2018 om 08:22

Ja, ik denk ook dat hij deze zomer wel de stap kan maken, zoveel is er niet meer te leren. Ik zei het vorig jaar al, zodra De Ligt geen fouten meer maakt bij Ajax zal hij vertrekken. Dit soort talenten zijn goudmijntjes, maar je zal nooit hun potentie bij jou tot uiting zien komen.

13 maart 2018 om 12:20

Het is voor het Nederlands voetbal te hopen dat hij tot tenminste Ek2020 blijft. Wie weet kan hij wederom onze competitie een mooi aanzien geven in internationale club toernooien.

Het is misschien utopisch in 2018, maar hoop zo dat zulke jongens weer tot tenminste 23 jaar in Nederland blijven.
Laten we wel zijn, als 23-25 jarige ben je in Engeland nog steeds een puppy

13 maart 2018 om 08:03

Denk het eerlijk gezegd wel, die jongen is een natuurlijke leider. Een van de meest constante spelers dit seizoen, en in mijn ogen gek genoeg zelfs bijna klaar aan een stap hogerop komende zomer. De andere opties voor aanvoerder waren spelers die op hun retour zitten (Schöne en Huntelaar), of, en wat mij betreft het enige andere goede alternatief, Ziyech. Als ik zo redeneer denk ik niet dat deze beslissing uit financiele belangen is gemaakt. Eerder een mogelijke bijkomstigheid.

13 maart 2018 om 08:11

Denk idd aan schuurs van Fortuna/Ajax

13 maart 2018 om 08:12

Sommige mensen kunnen op jongere leeftijd soms al volwassener reageren en/of beslissingen nemen dan anderen.
Cuijff was zo iemand, en Seedorf en.misschien.Matthijs ook wel.

13 maart 2018 om 08:21

Ik begrijp je punt en tegelinkertijd zou Klui ert absoluut naar de Ligt moeten luisteren. Die is inmiddels veel verder in zijn spel, volwassenheid en uitstraling dan Kluivert

13 maart 2018 om 09:11

Onzin natuurlijk. Dit gebeurt wel eens vaker, ook in het buitenland. Zo was Ruben neves bij porto of Benfica de jongste aanvoerder ooit in de CL maar 18 jaar. Verder kan ik her goed begrijpen, ik vind Ziyech, Onana, tagliafico, kluivert en neres geen aanvoerder. Schöne is niet verzekerd van een basisplek dus dan blijft er weinig over.

13 maart 2018 om 09:45

Nou wouterke, even voor jou info. Dit kan helemaal niet alleen in Nederland. Torres was op z'n 19e aanvoerder bij atletico, Totti op z'n 21e. En zo zijn er genoeg voorbeelden.

Ik ga ervanuit dat het geven van de aanvoerdersband volledig losstaat van de ‘dreigementen’ van Raiola en de Ligt aan het adres van Ajax... Naast mijn aanname dat er in de Ligt een ‘natuurlijke leider’ schuilt, is dit van Ajax m.i. een financiële zet om hun vraagprijs op te krikken.

Matthijs is slim genoeg om pas te vertrekken op het juiste moment. Als aanvoerder met die schaal in de lucht,voor een uitzinnige massa mensen. Mooi dus dat ie blijft !

Dat er op de poll nog 9 procent nee stemt, wat een afgunst.

Ik zie verder ook geen enkele reactie, en dus ook geen onderbouwing wie het dan wel zou moeten zijn. De Ligt maakt een stormachtige ontwikkeling door, wat goed is voor het Nederlandse voetbal, maar opnieuw een moeilijk verhaal gaat worden voor Ajax om hem te behouden. Hopelijk begrijpt hij zelf ook dat hij pas 18 jaar is, en die stap vanzelf komt. Het is niet verkeerd om nog een seizoen in Amsterdam te blijven, al is zijn eis aan voor het deelnemen aan een europees toernooi dan ook logisch, daar hoort Ajax dan ook elk jaar deel van uit te maken (el).

Het beloofd in ieder geval weer een spannende zomer te worden.

Alsof Ajax de marktwaarde van de Ligt moet opschroeven......en iedereen ademloos naar Veltman luisterde, kom op hé

Dat natuurlijke overwicht heb je of heb je niet. Blijkbaar heeft De Ligt dat wel. Nu is de rest van Ajax 20, dus dan maakt die 18 jaar ook niet zoveel uit. En zijn sportieve prestaties maken dat hij het respect van zijn medespelers ook verdiend heeft. Wat de toekomst brengt? De Ligt lijkt me slim genoeg om te snappen dat ie vlieguren moet maken en daar naar de acteren, of dat nou nog jaren bij Ajax is of een stapje hogerop.

Een aanvoerder moet naast leiderscapaciteiten ook een onbetwiste basisspeler zijn. Aangezien dat Veltman dat niet is vind ik het een logische keuze dat hij geen aanvoerder meer is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1821
2.Ajax1310
5.AZ119
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Roemenië
34 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Eusebio Di Francesco presteert momenteel niet goed met AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren