‘Droomkandidaat van ‘bijna iedere Ajacied’ weigerde rentree bij Ajax’

Dinsdag, 13 maart 2018 om

Danny Blind wordt door Ajax voorgedragen om toe te treden tot de raad van commissarissen van de club. De aandeelhouders zullen op een buitengewone algemene vergadering op maandag 23 april een besluit nemen over zijn aanstelling. De voormalig bondscoach van Oranje moet de opvolger worden van Theo van Duivenbode, die in augustus vorig jaar opstapte uit onvrede over het technische beleid van de Amsterdamse club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Edo Ophof te licht en dan wel Danny Blind aanstellen. Ik weet niet hoe Ophof functioneert en het kan zomaar zijn dat hij niet geschikt is voor deze functie maar Blind heeft de laatste jaren overal gefaald wat maakt hem wel geschikt?

13 maart 2018 om 08:35

Ach het is natuurlijk nooit goed. Als er types uit het bedrijfsleven in de RvC zitten dan hoor je weer dat die mensen geen idee hebben hoe het eraan toe gaat bij een BVO en als er types zitten met een voetbalachtergrond dan roept men weer dat een miljoenenbedrijf als Ajax niet zomaar door voetballers gerund kan worden..

Blind is een vd weinige verbaalvaardige oudvoetballers. Een vd weinige die volzinnen kan spreken en geen onzin uitkraamt. Ook tijdens zijn bondscoachschap. Veel zullen nu de ‘offday uitspraak na Bulgarije’ aanhalen als tegenbewijs, maar daar had Blind natuurlijk gelijk. Blind had hetzelfde gepresteerd als advocaat zoals keizer dat had als ten Hag en Hake als Verbeek.

Volgens mij een prima keuze. Intelligente vent met een Ajaxverleden.

13 maart 2018 om 08:48

Grappig: ik las eerst je comment en wist eigenlijk direct al dat jij het was VO
Ik vind het bijzonder opvallend dat iemand (blind in dit geval) blijkbaar geschikt geacht wordt voor het bekleden van alle volgende functies binnen 1 organisatie:
Directeur Spelersbeleid
Trainer van de A1
Hoofd Jeugdopleidingen
Hoofdtrainer
Technisch manager
Assistent-trainer
terug naar Technisch manager
Technisch directeur

Ja, Blind spreekt in volzinnen. Chapeau, In mooie volzinnen hoorde ik hem als analist toch echt oreren over het feit dat het erg belangrijk is als centrale verdediger om ervaring te hebben om grote en belangrijke wedstrijden te spelen. Hij vindt verdedigen echt een ervaringsvak. Vanaf dat moment heb ik toch echt moeite hem nog serieus te nemen.

Even terug naar zijn bondscoachsschap:
Ik ga het nog een keertje voor je op een rijtje zetten. Kwalificatieduels onder Blind:
Ijsland 0-1, turkije 0-3, kazachstan 2-1, tsjechie 2-3 zweden 1-1, witrusland 4-1, frankrijk 0-1, luxemburg 3-1, bulgarije 0-2

Laten we advocaat er eens naast zetten:
luxemburg 5-0, frankrijk 0-4, bulgarije 3-1, witrusland 3-1, zweden 2-0

Hoe kun je nu blijven beweren dat Blind hetzelfde gepresteerd zou hebben als Advocaat?

13 maart 2018 om 09:29

Altijd leuk als IJsmuts reageert. Dat je meteen zag dat het van mij was is niet heel bijzonder. De naam staat immers boven en niet onder het stuk 😉

Vwb zijn bekleedde functies kun je het ook omdraaien. Door alle zittende besturen (en die zijn nogal van samenstelling gewijzigd in die pak weg 15jr) werd Blind blijkbaar in staat geacht een dergelijke functie te bekleden. Keer op keer. Zouden al die commissarissen, functionarissen, bestuursleden en technisch verantwoordelijken er dan naast zitten, of is jouw mening wellicht wat gekleurd door die van de massa..?

Vwb de verdediger... kortzichtige reactie natuurljk. Wie was het alternatief die wedstrijd waar jij indirect naar verwijst? Hoedt..? Die Hoedt die bij zijn eigen debuut eveneens een cruciale blunder maakte..? Die Hoedt die ook door advocaat achter De Ligt werd gezet in de rangorde maar vervolgens niemand over klaagde?

Vwb de uitslagen. Doe mij een lol en zet de voorselecties even naast elkaar en vervolgens de selecties waar Blind het uiteindelijk in de wedstrijden mee moest doen en waar advocaat het mee moest doen. Precies. Nagenoeg dezelfde voorselecties alleen kreeg blind structureel 4 basisklanten in de lappenmand als het eenmaal zover was.

Advocaat blunderde tegen Frankrijk en blind - als al - tegen Bulgarije. Daarbij had advocaat niet de waslijst aan blessures die blind wel had.

13 maart 2018 om 09:40

@supervo, ijsmuts heeft hier gewoon volledig gelijk. Blind is vanaf dag 1 ongeschikt geweest. Hij heeft er nooit een team van weten te maken en de enige goeie wedstrijd die ze gespeeld hebben is Wit-rusland 4-1. Daarbovenop komt nog het falen omtrent de keuze voor marokko van ziyech. En het ergste vond ik eigenlijk nog dat hij allesbehalve zelfkritisch was, hij heeft gewoon werkelijk bijna niks goeds gedaan en hij vond dat hij geen fouten had gemaakt. Gelukkig is er bij de knvb nu een omslagmoment plaats gevonden, waar er nu mensen zitten die werkelijk verstand hebben van een organisatie leiden en/of verstand van voetbal.en in de tijd van blind, was het 1 grote chaos, waar niemand kennis van zaken had en er zomaar keuzes gemaakt werden op basis van helemaal niks.

13 maart 2018 om 10:04

@supervo:
Er zijn 2 conclusies die ik kan trekken op basis van de vele aanstellingen van 1 persoon binnen 1 organisatie: ze kiezen voor een (bekende) naam, of ze achten hem in alle gevallen geschikt voor het invullen van de functie.
En dat terwijl er toch echt vele verschillende kwaliteiten gevraagd worden. Ik kan me niet voorstellen dat er 1 persoon geschikt is voor al die verschillende functies. Kortom: In de ogen van het bestuur is Blind dus een soort algemeen expert op elk gebied, of het bestuur kijkt niet zo nauw. In dit geval ben ik geneigd het laatste te bedenken.
Kijkend naar de verschillende selecties die de coaches tot hun beschikking hadden, kijk je dan ook naar het materiaal dat Blind tijdens de kwalificatie voor het EK tot zn beschikking had? Die is namelijk ook gewoon van hoger niveau dan het materiaal waar Advocaat mee werkte in de laatste kwalificatiewedstrijden voor het WK.
En nee: hoedt was geen geschikt alternatief voor de Ligt. Maar zoals Blind zelf zegt is verdedigen een ervaringsvak. Dan had hij dus niet die jonkies moeten selecteren en beter voor vdheijden (op dat moment prima draaiend bij de aankomend kampioen) of Viergever kunnen kiezen. Blind heeft zich zelf in de positie gemanoeuvreerd een jonkie op te moeten stellen.

13 maart 2018 om 10:27

Psv66, heeft advocaat dat wel? Tegen Zweden werd ook goed gespeeld. Alleen koos de alom geprezen Strootman ervoor Marcus Berg oog in oog met de keeper te zetten en werd er een goal van Dost onterecht afgekeurd. Cruciale beslissingen want bij winst was NL 2e geworden.. Zo dicht kan succes en falen bijelkaar liggen. En vwb Ziyech.. kom op. Ziyech had niet de status van nu he. Hij zat er 1 potje niet bij en kiest voor Marokko.

13 maart 2018 om 10:36

IJsmuts, bedankt dat je op de EK kwalificatie wijst. Dat is nl het perfecte voorbeeld. Gelukkig hoorde ik laatst Van Marwijk hetzelfde zeggen, namelijk dat Blind de bondscoach in de geschiedenis is met de meest bizarre pech.

Tegen IJsland valt Robben na 25 minuten uit. Weg plan A. Vervolgens pakt Indi een paar minuten later rood. Weer wat minuten later veroorzaakt Wiel een penalty.. Doei plan b en c. Lekker begin...

Tegen Turkije en Tsjechië kopt Van persie in eigen goal en gaan Strootman, de vrij en Zoet (duikt 2x in verkeerde hoek) de fout in. Spelers die iedereen zou hebben opgesteld. Sterker nog Zoet werd door druk vd media en gepeupel door de strot geduwd. En als het dan misgaat? Handjes ervan af...en de vingertjes richting Blind..

Ow en vwb het bestuur.. ik zei niet voor niets dat die besturen nogal van samenstelling zijn gewijzigd de afgelopen jaren. Bijelkaar zullen het wel een mannetje of 40 zijn geweest. Conclusie daar is dus: voor de bune moet er altijd iemand met een Ajaxverleden worden aangesteld. Als het dan gaat om bestuursfunctie kijkt men naar een bepaalde generatie. Binnen die generatie zoekt men dan mensen die kunnen praten, lezen, schrijven en denken. Dan kom je uit bij Sar, Overmars, Seedorf, Reiziger en Blind. Of een oudere generatie met Van Basten en Schip

13 maart 2018 om 13:35

En al die gerenommeerde namen die faalden, faalden alleen zo erg onder Blind. Dus als je in het ene argument aandraagt dat Blind een mindere selectie tot zn beschikking had en in het andere argument aandraagt dat goede spelers faalden op belangrijke momenten, dan zet dat je argumentatie geen kracht bij.

en vwb bestuur... het feit dat Blind in het pulletje valt qua verleden en generatie, maakt hem dat dan de meest geschikte persoon voor al die functies? Of is het te kort door de bocht van de leidinggevenden dat ze niet verder (durven) kijken?

14 maart 2018 om 11:35

Ijsmuts..dezelfde namen faalden onder Hiddink. Onder advocaat speelde Depay inmiddels weer bij zn club, was Robben terug... En als Strootman een blunder begaat wil dat niet zeggen dat de overige 10 spelers eerste keuze is he...

Vwb bestuur: ik zeg niet dat ik Blind er neer zou zetten, ik zeg alleen dat het neersabelen van Blind obv een naar mijn mening onterecht slecht imago nergens op slaat. Juist in de voetballerij niet, alwaar men nu eenmaal simpel denkt..en met de waan vd dag.

Als dit waar is dan Ajax heel erg ziek. RvC doet waar het zin in heeft en heeft totaal geen loyaliteit met de club en al helemaal niet met de achterban. Danny Blind komt in alles te kort, was een zeer goede voetballer maar daar blijft het bij. Danny Blind is een konte kruiper 1e klas. Als Blind binnen is, dan zal over de top van Gaal wel volgen. Als dit doorgang gaat vinden dan is het einde zoek.

13 maart 2018 om 08:18

Ok..los van het feit of ik danny wel of niet wat vind, kom maar op. Ik hoor heel veel mensen dingen roepen over Blind maar niemand komt met feiten. Alleen media papaegaaien.. Dus vertel mij maar eventjes haarfijn waarom hij een kontekruiper is, en niet met aannames komen, maar graag feitelijkheden. En ook dat hij niet voor de lijn Cruijff was, want een.andere mening hebben maakt je nog geen rat..

13 maart 2018 om 08:31

Mooie reactie , als er in dat strontprogramma vi wat wordt geroepen door die Derksen en co dan papegaait iedereen dat na die is er altijd als eerste bij om iemand de grond in te trappen en te beledigen zonder dat degene zich kan verweren dat is altijd makkelijk scoren , en het is bij deze man zo als je niet op de Cruijff lijn zit ben je per definitie tegen dus je kan er toch niet tegen in gaan want dat heeft geen enkele zin , dus ik zie niet in waarom er altijd zo met Blind wordt omgegaan het lijkt wel als een rode lap op een stier te werken lange tijd was ook zijn zoon het doelwit walgelijk gewoon hoe mensen reageren en alles maar napraten zonder onderbouwing .

13 maart 2018 om 08:41

Volledig eens. Het mooie is dat dezelfde mensen die blind als anti Cruijff bestempelen vervolgens wel roepen dat overmars eens de knip moet trekken, Bergkamp een tiran is omdat hij op eigen jeugd koerst en aankopen tegenhoudt, en de aanstelling van Keizer (trainer die doorstroomt vanuit de eigen organisatie) volstrekt belachelijk was.. Maw de mensen die zelf precies dat roepen wat haaks staat op plan Cruijff..

Erg jammer dat Frank Rijkaard wederom kenbaar maakt geen ambities meer heeft in Nederland, zonde! Ik ben geen voorstander van Blind, de teleurstelling om de 2 gemiste eindtoernooien werkt nog teveel door en mijn vertrouwen voor hem is tot het nulpunt gedaald, alhoewel een functie bij de rvc bij Ajax geen gevolgen mag hebben.

Erg mooi dat Blind terug mag komen. Dat Ajax niet zo klein is en over de fout van Cruijff heen kan kijken. Hij had nooit zo weggejaagd mogen worden. Zijn hart ligt duidelijk nog steeds bij Ajax, hij is een boegbeeld en icoon van de club. Ik ben blij dat hij weer een functie kan krijgen.

Dit moet je als club toch niet willen. Heeft overal gefaald en draait met alle winden mee. Het is maar net hoe het hem uitkomt. Er zullen vast meer mensen zijn die deze funktie naar behoren kunnen invullen. En ook nog niet eens op de kandidatenlijst.

13 maart 2018 om 11:35

Overal gefaald..... hou toch eens op met die onzin.

Zowel De Boer als Van Gaal zijn zeer lovend over Blind. Blind is echt een man met voetbalkennis, handig om zo iemand in de RvC te hebben. En dan zeker iemand met een echt Ajaxhart.

Hoe vaak komen we nog bij Rijkaard uit en hoe vaak moet hij nog zeggen er geen trek n te hebben? Ik denk dat als Frank zin heeft in een rol bij een club, dat hij zichzelf wel zal melden.

Frank Rijkaard polsen....ik zie t inmiddels meer als een manier om aan de buitenwacht te laten zien dat je er serieus mee bezig bent, maar dat je helaas helaas je droomkandidaat niet kon strikken. En dat dan dus de 4e keus het max haalbare bleek....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1821
2.Ajax1310
5.AZ119
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

4 fans
Coach, 63 jaar

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Eusebio Di Francesco presteert momenteel niet goed met AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren