Update: Carragher rest van het seizoen geschorst na spuugincident

Woensdag, 14 maart 2018 om

Jamie Carragher ligt onder vuur. De oud-verdediger annex analist van Sky Sports verloor zijn zelfbeheersing na de 2-1 nederlaag van Liverpool tegen Manchester United zaterdagmiddag terwijl hij tijdens het autorijden uit de tent werd gelokt door een fan van the Red Devils. Carragher besloot tijdens het rijden zijn raampje omlaag te doen en de provocateur te bespugen.

Carragher werd meerdere malen geprovoceerd door de man die naast hem reed. Hij herhaalde de uitslag meerdere malen tegenover de voormalig stopper van Liverpool, die op een gegeven moment besloot zijn speeksel in de strijd te gooien. Carragher spuugde richting de provocerende bestuurder, maar de veertienjarige dochter, die ook in de auto zat, is ook geraakt door het speeksel.

Jamie Carragher laat zich uit de tent lokken! ??????

Posted by voetbalzone on Monday, March 12, 2018

De beelden kwamen al snel online en Carragher besloot zodoende op Twitter zijn excuses aan te bieden: "Het ging twee, drie keer door. Ik reed in eerste instantie gewoon weg, maar het bleef doorgaan. Ik verloor mijn zelfbeheersing. Ik ging mijn boekje te buiten. Ik heb persoonlijk mijn excuses aangeboden aan de familie."

Sky Sports, de werkgever van Carragher, is absoluut niet blij met de actie van de analist. Het televisiestation heeft besloten in gesprek te gaan met de oud-voetballer: "Het is onacceptabel gedrag en we zullen dit zeker met Jamie gaan bespreken." Verschillende media in Engeland speculeren dat het incident kan leiden tot het ontslag van de veertigjarige Carragher.

Update 12 maart 16.32 uur - Jamie Carragher voorlopig geschorst na ‘spuugincident’
Jamie Carragher heeft van Sky Sports te horen gekregen dat hij voorlopig niet op een klus als analyticus hoeft te rekenen. De voormalige verdediger van Liverpool kwam dit weekend negatief in het nieuws nadat er beelden opdoken waarin hij naar een auto van een Manchester United-fan spuugde. De omroep laat weten ‘dit incident extreem serieus op te vatten en Jamie’s acties te veroordelen.’ “Het voldoet bij lange niet aan de standaarden die we verwachten van onze mensen”, voegt Sky toe. Het is nog niet duidelijk of deze schorsing het definitieve einde van Carragher betekent, of dat hij slechts tijdelijk het veld moet ruimen.

Update 14 maart 12.20 uur – Carragher rest van het seizoen geschorst na spuugincident
Jamie Carragher is voor de rest van het seizoen geschorst door zijn werkgever Sky Sports. De analist spuugde na afloop van de wedstrijd van Manchester United tegen Liverpool naar een provocerende fan van United; een video van het incident ging viral. "Jamie heeft de volle verantwoordelijkheid op zich genomen voor wat er is gebeurd", luidt het statement van Sky Sports. "Hij belooft dat hij de hulp zoekt om te garanderen dat dit nooit meer gebeurt. Voor de start van het volgende seizoen gaan we weer om de tafel en bespreken we of Jamie klaar is om terug te keren."


Poll

Moet Jamie Carragher ontslagen worden?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door constant kante)

Icoon van de club,maar zoiets doe je niet!onacceptabel

12 maart 2018 om 09:09

ik ben benieuwt wat jij zou doen als er iemand naast je komt rijden en je blijft provoceren ik vind het ook schandalig en onacceptabel hoor maar ik vraag mezelf dan wel af hoe ik zelf zou reageren

12 maart 2018 om 09:34

Reactie is logisch, maar Carragher is er ook goed in om spelers af te branden op tv.
Als je dan vervolgens jezelf uit de tent laat lokken door maar een paar gebaren, ben je in mijn ogen een klein kind. Wel mensen afkraken, maar dit kan je niet hebben.

Overigens neemt het niet af dat ik het een geweldige speler vond. Maar Als analist denkt hij het allemaal maar te weten.

12 maart 2018 om 09:58

Reactie logisch?!? Je kan ook gewoon je hoofd omdraaien en net doen of je niets hoort, muziek harder zetten, sarcastisch zwaaien en of provocerende handkusjes uitdelen. Maar het raampje open doen en spugen lijkt mij totaal onnodig.

12 maart 2018 om 11:12

ik heb het idee dat dat 14 jarig meisje de verstandigste was van de 3 waar het over gaat , ik had een andere vraag hij is annalist bij sky sports maar dat kan ik niet ontvangen weet jij me te vertellen hoe ik daar aan kan komen misschien ??

12 maart 2018 om 11:28

@bassie1967, als je club net verloren heeft en mensen peperen het erin en blijven doorgaan, dan kan daar een reactie uit voortkomen. Of het goed is dat is het tweede.

14 maart 2018 om 12:22

''blijft provoceren'' hou toch op man. Die man riep 2-1 2-1. Dat is provoceren tegenwoordig? Dan heb je wel heel erg gevoelig als je daar zo boos van wordt om van te moeten spugen.

14 maart 2018 om 14:42

pruimert

Voor Sky Sports moet je een schotelantenne hebben, want de zender is op geen enkel kabelnetwerk beschikbaar, en dan moet je een abonnement nemen bij Sky Sports. En ik kan je vertellen, dat is geen goedkope grap.

Het 14-jarige meisje dat slachtoffer is van het gedrag van 2 volwassenen. Enige persoom waar je medelijden mee kan hebben in deze situatie.

12 maart 2018 om 08:53

Eens!
....
blijft triest dat in dit geval er wordt geschreven dat een familie het slachtoffer is geworden van een dikke fluim. Blijkbaar is het normaal naast iemand te blijven rijden en te blijven roepen (en misschien wel meer?).
Gekke wereld waarin mensen die van zich afbijten aan de schandpaal worden genageld.

12 maart 2018 om 08:57

Klopt, daarnaast roept het meisje aan het begin van de video dat haar vader moet stoppen, wat indiceert dat hij voor de opname dingen had lopen roepen. Wie weet wat dat allemaal geweest kan zijn.

12 maart 2018 om 11:14

kortom dat meisje was de enige volwassene en de verstandigste van de 3 personen

12 maart 2018 om 16:54

Dat meisje was de meest volwassene van de drie. Wat genant zeg.

Die gast heeft toch nooit iets zinnigs weten te melden, ik denk niet dat je hem zal missen daar.
Hoe haal je het in je hoofd om ook maar zoiets te gaan doen.

Deze man provoceert United en haar fans constant en gaat spugen wanneer het andersom gebeurt, triest figuur.

12 maart 2018 om 11:40

Noem dan eens wat voorbeelden van provocerend gedrag van Carragher richting United fans?

12 maart 2018 om 17:05

Zie filmpjes tussen Neville en Carragher op Sky Sports.

Als analist verkoopt hij toch alleen maar onzin en heeft hij niet eens het respect om iemand anders 2 seconden uit te laten praten. Blij dat we nu hopelijk van deze idioot af zijn

Hoe ziek ben je ook om met voorbedachte rade deze jongen zo uit te lokken? Anders film je dit niet natuurlijk?!

12 maart 2018 om 09:44

Hopen op een reactie als deze en dan de popi jopi uithangen op social media. Dat is de gedachtegoed van veel mensen tegenwoordig. Fatsoen is ver te zoeken.

Carragher is zo dom om er in te trappen.

Jamie Carragher is als analist veel te veel speler en supporter. Iemand bespugen is zo'n beetje het laagste wat je kunt doen. Gewoon ontslaan en een goede analist aannemen

Beetje kinderachtig dat Carragher zich zo makkelijk uit de tent laat lokken als oud prof en volwassen man.

Ten eerste: waanzinnig rare en onprofessionele reactie van Carragher. Wat de situatie ook is, hij mag zich nooit zo uit de tent laten lokken. Ten tweede: welke volwassen man gaat, met zijn 14-jarige dochter op de achterbank, al rijdend iemand bewust provoceren terwijl je aan het filmen bent. Dat de dochter er slechts met een vieze fluim vanaf is gekomen, mag een wonder heten. Voor hetzelfde geld krijgen ze een aanrijding door dit ondoordachte gedrag.

Jamie Carragher iemand met zo'n staat van dienst 500 wedstrijden voor Liverpool en dan laat je je zo provoceren een volwassen man , gewoon omdat zijn club verloor bij United steek je duim op en rij door wat een kinderlijk gedrag zeg .

12 maart 2018 om 09:18

Praat het niet goed want zo'n reactie kan gewoon niet maar het is ook maar een mens he! Als je al een tijd weet ik veel wat allemaal naar je hoofd krijgt kan het gebeuren dat je gewoon even de controle verliest, dan nog steeds is het niet goed. Maar welke volwassen kerel gaat met zijn dochter op de achterbank maar constant door met uitlokken, dan heb je ze ook niet allemaal op een rijtje.

Het kan niet, maar het verhaal is Carragher bespuugd 'united fan' en niet 14 jarig meisje, die toevallig ook geraakt 'zou' zijn. Engelse media ten top, bah bah

Let the witch hunt begin....

Waardeloze supporter ben je dan, getuigt van weinig respect voor een groot voetballer.

20-18 in kampioenschappen blijft pijn doen bij de scousers. En dat kwam nu blijkbaar naar boven bij hem. Van beide kanten belachelijk gedrag

14 maart 2018 om 13:50

Ja denk dat ie daar nog steeds slapeloze nachten van heeft, hoeveel stond het ook al weer in Champions Leagues..?

Idiote actie van Carragher die gestraft dient te worden. Net als het overduidelijk filmen en bedienen van de telefoon van de bestuurder achter het stuur. Focus ligt (terecht) op Carragher, maar mensen die totaal niet met het verkeer bezig zijn, maar meer het maken van een leuk filmpje tijdens het rijden zouden geen rijbewijs mogen hebben.

12 maart 2018 om 09:48

Ongeoorloofd claxonneren is hier ook 95 euro :P Maar helemaal met je eens voor de rest.

12 maart 2018 om 09:57

Volgens mij zelfs nog meer, meen zelfs plusminus 300 euro.

Die vent die hem provoceert is minstens zo triest, maar goed Carragher moet hier boven staan.

Snap de comments dat hij een waardeloze analist is niet trouwens, ik vind hem juist een van de betere.

12 maart 2018 om 12:22

vind je? Niet normaal hoe subjectief hij altijd is en geen seconde naar een collega kan luisteren

12 maart 2018 om 13:22

Dat subjectieve maakt me niet zoveel uit, dat is iedereen. Ik vind van die mensen die krampachtig objectief proberen te zijn veel vervelender. Zo'n Ronald Waterreus of Mario Been ofzo. Geef mij maar Carragher of John de Wolf

Hij is in ieder geval gepassioneerd en dat vind ik wel leuk om te kijken.

12 maart 2018 om 14:17

Dat hij gepassioneerd is staat vast. Verder is het kwestie van smaak natuurlijk, snap wel wat je bedoelt

ach ja die vader met zijn dochter moet ook gewoon normaal doen. Lekker voorbeeld zo´n vader - ZOU ME Kapot Schamen - Caragher aan de andere kant verliest zelf beheersing en spuugt tsja tis geen slaan maar wel vies. Jammer maar met zoveel media training had Caragher ook gewoon kunnen zeggen ja we hebben verloren, gefeliciteerd , ciao

Eigen schuld heel simpel. Als je iemand zo uitdaagt kun je zoiets verwachten. Het hoort niet uiteraard laten we dat voorop stellen maar dan moet die fan maar niet zo provoceren.

ook even de werkgever van die vader vragen of ze dit normaal gedrag vinden ? pest hij ook zijn collega´s zo ?

Heb die kerel altijd al een rare vogel gevonden. Weet nog dat hij tijdens een benefietwedstrijd een jongen aan het intimideren was die in de spits stond bij de tegenpartij. Misselijk figuur.

Je gaat als volwassen man zijnde, tegen willens en wetens in, een andere man provoceren, waar ook nog eens je dochter bij betrokken is? Als die malloot zich had gedragen, dan zou z'n dochter ook niet (per ongeluk!) bespuugd worden. Dit is een gevalletje zoek en gij zult vinden.

Als Carragher zijn baan hierdoor verliest, dan mag wat mij betreft die andere vent ook zijn baan kwijtraken en dochter afstaan aan de kinderbescherming...

Komt door dat Scouser accent natuurlijk

Off: hoe laag moet je zijn om te spugen op iemand? Je weet dat alles gefilmd wordt anno 2018. Met jouw statuut en verantwoordelijkheid...onbegrijpelijk en smerig.

En terecht! Ik begrijp dat je soms je cool kan verliezen, maar op iemand spugen gaat toch een stap te ver.
Vooral met zo een publiekelijke functie, moet je toch leren om je zelf in bedwang te houden, hoe erg iemand je ook uitlokt!

Hij heeft een fout gemaakt en moet nu gewoon boete. Gewoon een prima straf. Kan bij dit soort type spelers gewoon gebeuren. Ik vind die supporter nog de grootste kneus. Die doet het erom. Gewoon weer doorgaan met leven, niks aan de hand.

Wie de bal kaatst kan em ook terug verwachten. Shit happens en daar hoeft Carragher niet zijn baan om te verliezen of iets dergelijks. Netjes is het niet nee... maar emoties kan je niet altijd im controle houden... je reageert wel eens... Misschien als mensen ook direct luisteren naar "hou op", dan krijg je ook minder van dit soort dingen.... Dat gebeurd ook zelden tot niet... Dus dan gebeurd er wel eens wat... Jammer dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1510
4.Watford125
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

Engeland
27 fans
Verdediger, 40 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren