‘Veltman zinspeelt op vertrek’: ‘Dit is niet de eerste keer, nee’

Maandag, 12 maart 2018 om

Joël Veltman heeft op sportief gebied misschien wel de zwaarste week uit zijn carrière achter de rug. De rechtsback van Ajax werd door bondscoach Ronald Koeman niet opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, verloor tegen sc Heerenveen zijn basisplaats en aanvoerdersband, en werd bij zijn invalbeurt uitgefloten door een deel van de eigen aanhang. Uit zijn reactie na de wedstrijd maakt De Telegraaf op dat Veltman zinspeelt op een vertrek uit Amsterdam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

69 reacties (laatste reactie door 030fcu)

Ik hoorde gisteren met plaatsvervangende schaamte het gefluit aan. Ongelofelijk triest.

12 maart 2018 om 07:09

Het gefluit hoort niet zeker niet bij Veltman! Maar eerlijk nls elftal hoort ie niet en ik zie m graag vertrekken bij Ajax niet goed genoeg zeker niet als rb

12 maart 2018 om 07:14

Bij mij het zelfde ook bij het fluiten naar Ziyech gingen me haren overeind staan.vraag me ook af waarom dat soort mensen nog naar een stadion gaan en waarom er niemand wat van zegt erg storend en demotiverend voor een gister goed spelende hakim.

12 maart 2018 om 12:42

Volgens mij waren er gevechten in de F-side vanwege dat mensen het ook niet pikte dat ze eigen spelers zaten uit te fluiten, met name in de richting van Zyech die gister gewoon wel 3 assist aflevert, en nog aandeel had gehad in 2 andere doelpunten als we in de eerste 6 minuten na rust gewoon 3 van de 4 100% kansen erin knallen.

12 maart 2018 om 08:09

Triest??? Toch wel de slechtste verdediger van Ajax en dan ook nog is de aanvoerder? Verwacht je dat mensen keihard gaan juichen als hij er in komt? Hij mag blij zijn dat ie t zolang heeft volgehouden bij Ajax. Tijd om te vertrekken, ik ben nog het meest geschokt dat Veltman de fluitconcerten niet snapt want hij heeft echt niet het talent van een DeLigt , VdBeek of Kluivie.

12 maart 2018 om 08:22

Grappig, ik kon mij altijd herinneren dat de supporters op vz vonden dat Veltman goed was en zelfs beter dan de Vrij... nu wordt er gezegd dat hij al die tijd niet goed genoeg was? Wat is dat toch...

12 maart 2018 om 08:36

Wat is dat toch? Het is ook maar wat je wil lezen natuurlijk. Dat is dat toch! Ik heb de afgelopen jaren genoeg supporters van Ajax gezien die helemaal klaar waren met Veltman. Alleen is het een beetje raar dat ze nu pas gaan fluiten terwijl hij het dit seizoen beter doet dan voorgaande seizoenen. Wat de Vrij er verder mee te maken heeft geen idee. Slechte poging tot een Feyenoord - Ajax discussie

12 maart 2018 om 08:47

Omdat een speler je niet zint.. of je m niet goed vindt betekend niet dat je zo'n jongen moet uitfluiten.. dat is zeer triest. Je fluit je eigen speler gewoon niet uit. Wie t ook is.. of je nou Ziyech, Veltman, Blind bent..

12 maart 2018 om 09:40

De slechtste verdediger van Ajax die onder 4 trainers altijd een basis plaats had. Is hij dan echt zo slecht of mag je hem gewoon niet? Veel spelers hebben iets tegen Veltman, terwijl de statistieken echt tonen dat het een prima verdediger is.
De helft van het team heeft niet het talent van De Ligt, VD Beek of Kluivert, moeten die dan ook allemaal maar worden uitgefloten? Wat een belachelijke redenatie om iemand uit te fluiten.

12 maart 2018 om 11:40

En ik schrik van het feit dat jij het normaal vind dat een supporter zijn eigen clubmensen uitfluit. Iemand die zich zoveel jaren van zijn leven inzet voor een club verdient echt veel meer respect dan waar jij met deze instelling recht op zou hebben. Talent of niet, je moet kijken naar wat iemand brengt voor zn club en of hij er slechts op doorreis is naar een andere club of een kind van de club is ....

Veltman is een kind van de club en je kan je afvragen of hij goed genoeg is voor Ajax 1, maar dat is iets anders dan dat je dat het recht geeft om hem zo respectloos uit te fluiten.

Persoonlijk vind ik Veltman soms heel ongelukkig in zijn acties, maar wel iemand die er altijd vol voor gaat en die instelling zie ik 10 keer liever dan talent. Dani, Fisher, en zo kan ik nog wel een heel rijtje opnoemen met jongens met meer talent dan Veltman komen waarschijnlijk niet zo ver als Veltman omdat ze de juiste instelling ontbreken (bazoer bijvoorbeeld). Dat zijn jongens met talent maar niet het vermogen om terug te knokken.

Maar laten we als supporters eerst maar eens leren achter onze club te staan in plaats van ze samen met de tegenstanders uit te fluiten want zo verdien je als supporter namelijk geen kampioenschap. Wat dat betreft mogen Ajacieden een voorbeeld nemen aan 010...

12 maart 2018 om 09:55

Het gefluit was voor ten hag! Wat een waardeloos onnodige wissel!

12 maart 2018 om 10:35

Wöber komt net terug van een blessure, doe eens kalm.

12 maart 2018 om 10:09

Onzinnig hoe het gefluit totaal verkeerd geïnterpreteerd wordt. Het was gefluit tegen een verdedigende wissel bij een nipte 2-1 voorsprong. Cassiera had bijv ingebracht moeten worden, die had zeker wel 1 van de vele kansen gescoord. Veltman is naderhand ook niet uitgefloten, dus het was ook totaal niet op de man. Waanzinnige en overtrokken reacties allemaal !

12 maart 2018 om 10:39

Ik vond het triester dat een groepje supporters "Hakim rot op" zong nadat hij verkozen werd tot motm.

Ik zag het gefluit tijdens de wissel veltman/huntelaar. Was dat gefluit niet omdat er een aanvaller voor een verdediger af ging bij 2-1 10 minuten voor tijd? Dat zou ik zelf logischer vinden nml dan je eigen voor alig aanvoerder uitfluiten

12 maart 2018 om 07:14

Veltman kwam erin voor wöber, dus het was geen Huntelaar.

12 maart 2018 om 08:38

ah dank, dan heb ik niet goed genoeg opgelet

12 maart 2018 om 07:17

Veltman kwam gewoon voor Wober toch?

12 maart 2018 om 07:18

Dat klinkt idd logischer. Volgens mij is er veel respect voor Veltman bij de fans.

Edit: oh voor Wober dus, dan begrijp ik er niks van. Ik zou gewoon lekker naar een sterke competitie in een mooi land gaan als ik Veltman was. Beetje gevalletje Blind. Bijna hun hele leven bij de club, die uitgefloten worden en die beter verdienen dan de Ajax 'fans'.

12 maart 2018 om 08:58

Het gefluit was inderdaad gericht op het wisselbeleid van ten Hag. Heerenveen brengt veerman in dus je weet dat er lange ballen gaan komen. Dan haal je toch niet wober (die foutloos speelde) eraf voor veltman die een kop kleiner is, en recent in de fout goud met kopduel. Vreemde keuze

12 maart 2018 om 09:10

Haha wober foutloos? Welke wedstrijd heb jij zitten kijken? Vind dr reactie ook zeer overdreven. Ik hoordr wat gefluit maar heel massaal was het niet. Ook weet je niet precies wat de reden is dat er werd gefloten.

12 maart 2018 om 12:45

Wober was na Kluivert misschien wel de slechtste man op het veld bij Ajax...

Het is idd triest om 1 speler uit te lichten en die uit te fluiten. Een heel team uitfluiten na een wanprestatie zoals PSV bijvoorbeeld moet zeker gebeuren om te laten zien dat het onacceptabel is. Aan de andere kant hebben we het hier wel over Veltman die dapper deed toen Ziyech werd uitgefloten en toen Ziyech daarop reageerde vond hij dat niet kunnen. Nu is het zijn beurt en geeft die gelijk op en praat die over een transfer. Vecht je terug maat. Er zijn nog genoeg speelronden te gaan. Ps: ik kon echt genieten van Amin Younes hoe hij weigerde te kijk worden gezet. Altijd mooi om te zien dat er nog echte kerels zijn waarbij eer onbetaalbaar is.

12 maart 2018 om 07:17

Je bent geen kerel je bent een man als je gewoon je werk doet en vervolgens even naar het kantoor van je coach gaat om hem even haar fijn te zeggen dat je het belachelijk vind!

12 maart 2018 om 08:18

Dit is echt een cultuurverschil dan. Als de trainer mij publiekelijk wilt vernederen dan ga ik dat toch niet accepteren om daarna niet publiekelijk mijn recht te halen. In veel niet westerse culturen is openlijk iemand te kijk zetten of voor de groep iemand een reprimande geven echt not done! Eer en trots weegt heel zwaar. Al is mijn werk om te voetballen. Ik laat me door niemand vernederen. Hoofd omhoog ten alle tijden. De trainer laat zien het respect te hebben verloren door zoiets te doen en achteraf in t interview nog eens in te wrijven. Waarom zou je onrespectvol gedrag beantwoorden met respectvol gedrag. Iemand spuugt je in je gezicht voor 40.000 man en jij moet gewoon accepteren. Never nooit!

12 maart 2018 om 08:30

Eer en trots worden zo verschrikkelijk zwaar overschat. Waarvan akte.

12 maart 2018 om 08:35

Legt eraan of het vragen aan je werknemer respectloos is of dat de werknemer respectloos is naar ze werkgever/collega’s die het wel een eer vinden om elke minuut te mogen genieten van je voorrecht om profvoetballer te zijn.en als het nu de cl finale zou zijn?zou hij het dan ook doen of zou hij dan wel graag de minuten maken.want dan blijft het ook oneervol. Gewoon je werk doen en nog meer je best doen om weer bij de basis te komen das het enige wat je kan doen.hier helpt die jongen zich eigen niet mee.

12 maart 2018 om 07:38

Dus jij vind dat het normaal is om je tegen je ploeg te keren als het een keer minder is? Tuurlijk was het een schande hoe ‘PSV’ in dit geval voetbalde.... Met pijn aan mijn ogen de wedstrijd afgekeken, maar uitfluiten? NOOIT, in goede en zeer zeker in slechte tijden laten zien dat je supporter bent!!! Aan jou reacties te zien ben je een typisch voorbeeld van een succes supportje, die je alleen hoort als het goed gaat....

12 maart 2018 om 08:02

Er is toch niks mis met je onvrede te laten uiten? Ik was ook goed boos op Feyenoord afgelopen tijd, maar dat weerhoudt mij er niet van om niet meer te gaan.

12 maart 2018 om 08:22

@Joey, kalmeer en tel tot 10. De die hard supporters zijn juist zij die hun emoties tonen en uit hun dak gaan bij een goal maar ook woedend worden als t zo ondermaats is. Niet iedereen gaat naar een wedstrijd alsof die naar een voorstelling gaat. Dan krijg je van die sfeerloze clubs. Het moet een heksenketel zijn.

12 maart 2018 om 16:29

Kunnen inderdaad nog een voorbeeld nemen aan NAC in dat opzicht.

12 maart 2018 om 22:49

Ja, met een trainer die vaker op de tribune zit dan in de dug-out

12 maart 2018 om 14:06

Waar haal je in hemelsnaam vandaan dat Veltman praat over een transfer? Zo moeilijk is begrijpend lezen toch niet?

De titel van dit artikel is een citaat, tussen aanhalingstekens. Voetbalzone citeert De Telegraaf, dus Voetbalzone geeft aan dat De Telegraaf iets zegt. Zie het als een journalistieke versie van roddelen. Als het een feit was, had Voetbalzone het namelijk niet tussen aanhalingstekens gezet.
En er staat duidelijk, uit de mond van De Telegraaf: Veltman Zinspeelt op vertrek. (mocht je niet weten wat zinspelen betekent: "niet openlijk, maar in bedekte termen aanduiden vb: hij zinspeelde erop dat hij zou vertrekken". Dat is de bewering van De Telegraaf, dat Veltman zinspeelt op een vertrek. De Telegraaf geeft dus ook al aan dat Veltman het niet letterlijk over een vertrek heeft.

En dan inhoudelijk, de tekst van het artikel op Vz:
'"of die houding ooit nog verandert, weet ik niet. Ik hoop het wel voor die jongens”, aldus Veltman, die volgens het dagblad met deze uitspraak zou verwijzen naar een zomers vertrek.'

Veltman hoopt voor "die jongens" dat die houding bij het publiek stopt. Dat is alles wat hij zegt. Waarschijnlijk doelt hij met "die jongens" gewoon op zijn medespelers die er minder goed tegen kunnen om uitgefloten te worden.

De Telegraaf meent daaruit af te kunnen leiden, omdat hij het over "die jongens" en niet over "ons" heeft, dat hij in zijn hoofd al afscheid genomen heeft van Ajax. Hele dikke vette onzin natuurlijk, maar het is lekker sensatie maken met dikke chocoladeletters in je simplistische krantje. En jij stinkt er helaas vol in...

En vervolgens kan die arme Veltman weer wekenlang lopen lullen als Brugman om recht te breien wat nooit krom was, alleen maar omdat De Telegraaf die valse suggestie wekt en er mensen zijn die dat blind voor waar aannemen.

Dat hij uitgespuugd wordt door andere clubs snap ik voor 200%. Maar door zijn eigen club, haha. Dat is weer des ajax. Heeft hij het toch mooi geregeld om in een rijtje met Zlatan te staan.

12 maart 2018 om 08:03

Op het veld is Veltman gewoon een klootzak. Maar ik vind hem ook een goede verdediger. Ziet er niet spectaculair uit, maar wel uiterst efficient.

12 maart 2018 om 08:15

Door zijn eigen club?..omdat in het stadion een paar man misschien iemand uitfluit, is het mwteen de gele club? Ik kreeg in het stadion gisteren het idee dat het helemaal niet om veldman persoonlijk ging maar eerder om de verdedigende wissel. Keizer deed ook al van die rare wissels en.werd ook uitgefloten. Ajacieden houden niet van verdedigende wissels, in ieder geval niet bij wedstrijden op dit niveau

12 maart 2018 om 13:21

Gebeurt bij jullie nooit he? Bilal, Nelom, Diks, Kramer. En nogmaals zoals hierboven ook al benoemd is, ik zat in het stadion en hoor om me heen vooral verontwaardigde reacties over de soort wissel niet puur op Veltman gericht.

Als dit waar is (was er gisteren zelf niet bij) is het een schande. Ik vind Veltman een van de betere spelers bij Ajax. Natuurlijk maakt hij ook wel eens een foutje, maar dat is menselijk.

Hij staat er altijd en is verdedigend echt één van de betere verdedigers op de Nederlandse velden. Schande.

Blijf erbij, ik had niet het idee dat Veltman uitgefloten werd, maar juist de wissel en houding van ten Hag. Zo we staan 2-1 voor. Ff vers bloed in de verdediging om de voorsprong beter te verdedigen. Dat pikt het Ajax publiek niet en het is niet de eerste keer dat ten Hag dergelijke wissels toepast.

Na de wissel werd er immers geen enkele keer gefloten, het was puur tijdens de wissel. Spelers als Blind en Ziyech werden uitgefloten na balcontacten. Veltman werd na geen enkel balcontact uitgefloten.

Heb een beetje het idee dat de supporters al ver klaar zijn met ten Hag. De aanvoerder wordt eruit gehaald voor een deen, terwijl juist de aanvoerder degene was die haast elke wedstrijd er alles aan deed om te winnen. Veltman is al weken lang niet meer het pispaaltje. Iedereen heeft zich erbij neergelegd, dit zijn de kwaliteiten en niveau, is geen hoogvlieger, maar doet wel zijn stinkende best.

Raken twee keer punten kwijt en de man die presteert naar zijn kunnen wordt gewisseld. De spelers die niet presteerde krijgen een nieuwe kans. Kluivert of Neres een keer laten banken had iedereen begrepen. Maar die verliespunten hadden verdomd weinig te maken met de rechtsback van Ajax.

De reden die ten Hag gaf voor het banken voorafgaand aan de wedstrijd was nog veel erger. Hij mistte diepgang en dynamoek bij de rechtsback en dat zou met deze rechtsback wel anders worden. Helemaal niets van gezien. Sterker nog we kregen een rechtsback voorgeschoteld die verdedigend nog echt een hele hoop stappen moet zetten en aanvallend nou niet geweldig veel liet zien.

En dan hebben we het geen eens erover dat het puntenverlies voor 90% te wijten is aan de coach die tot twee keer toe begint met een middenvelder in de punt terwijl een echte spits op de bank zit en tot twee keer toe werkt het voor geen meter.

Dat Veltman eens verder wil kijken is al langer bekend, met de aktie van gisteren zijn er hoogst waarschijnlijk opties bij gekomen die voorheen geen optie voor hem waren.

12 maart 2018 om 08:34

Jij hebt er kijk op. Dit verhaal klopt helemaal. Gisteren werd idd nog even belicht hoe slecht die rb doordekte etc. Veltman is mijn favoriet ook niet maar puntverlies de afgelopen periode hadden niets met de verdediging te maken maar met andere plus de coach (spitspositie).

12 maart 2018 om 10:13

Nou moet wel gezegd worden dat de bal die Veltman, puur door onkunde, over de achterlijn trapte uiteindelijke de eerste tegengoal opleverde tegen Vitesse.. Dat was gewoon echt te matig van Veltman en aanleiding voor dat tegendoelpunt.

Hoe dan ook was de onderbouwing voor Kristensen in geen velden of wegen iets dat op kritiek op Veltman leek. Ten Hag wilde meer dynamiek aan de rechterkant. We kunnen veel over Veltman zeggen, maar dat het weinig dynamiek aan de rechterkant brengt is voor iedereen duidelijk. Dat brengt die Deen veel meer. Het was puur een tactische beslissing en, gezien de verschillen in kwaliteiten van de spelers, een geldige keuze voor de Deen.

Persoonlijk had ik dan echter wel Veltman in het centrum met De Ligt gezet voor de ervaring, om je aanvoerder niet teveel af te vallen en omdat De Ligt nu al aanvoerder maken ook vraagtekens op ging leveren. Als ik Ten Hag was, had ik mij al dat gedoe bespaard..

Hoort/ziet dan niemand dat dit slechts een klein chagrijnig gedeelte van het publiek is? Mooi was het dan ook om te zien/horen dat toen Ziyech (onterecht) werd uitgefloten het publiek massaal zijn naam scandeerde.
Als een paar mensen fluiten klinkt dat meteen vrij hard maar dat wil niet zeggen dat de meerderheid dat vindt.

Lekker eenzijdige interpretatie van 'die jongens'. Zou kunnen refereren naar zowel de supportersschare als de spelersgroep. Lijkt me dus uit de lucht gegrepen door VZ. Let wel, zou er niet rouwig om zijn als hij vertrekt.

Hoewel ik het natuurlijk niet goed keur denk ik dat dit wel een beetje opsomt hoe Ajax er nu voor staat. Het gaat natuurlijk eigenlijk ook gewoon voor geen meter. Het seizoen begon met een onervaren coach die gelijk 1 van de zwaarste momenten ooit meemaakt in de vorm van Nouri. Na lang puzzelen begon het eindelijk ergens op te lijken en plotseling wordt je er uit gewipt. Vervolgens komt Ten Hag die ook nog geen credits heeft verdiend want het voetbal is gewoon niet best de laatste tijd. Of het is aantrekkelijk en er worden geen punten gepakt, of er worden punten gepakt en het is slaapverwekkend saai.

Dan heb je ook nog de haat/liefde verhouding tussen Ziyech en de fans en als laatste heb je dan nog onze 18 jarige bikkel die gister met de aanvoerdersband staat. Er is van alles gezegd over Veltman en ik denk ook echt niet dat het een wereldtopper zal worden maar je kan niet van hem zeggen dat hij er niet voor wil strijden.

Ik denk echt dat het gister een optelsom was van de supporters en helaas was Veltman (onterecht) de pineut. Als er dan toch gefloten moest worden waren het er maar 2 die het gister verdiende, Huntelaar omdat hij wederom alles voor open doel mist of Ten Hag omdat hij Huntelaar telkens maar op blijft stellen. Er staat een jonge gast genaamd Cassiera te popelen om zich te laten zien en hij scoort aan de lopende band in jong Ajax. Dan verdien je toch op z'n minst een kans(je).

De 4-1 verbloemd veel van de wedstrijd en ik zou graag optimistisch willen zijn m.b.t. de titel, maar zelfs als Ajax zou winnen van PSV zie ik de titel niet naar Amsterdam gaan. De rotte appels moeten weg, er moet een duidelijke lijn komen en er moet potverderorie na 10 jaar weer eens een spits komen die die ballen er gewoon eens in ramt, want Kluivert en Neres hebben het de laatste al moeilijk genoeg om te blijven staan en van Ziyech weten we ondertussen dat hij niet scoort bij Ajax.

Spelers moeten niet zo zeiken ! Ze verdienen een godsvermogen voor 2 x 3 kwartier als je bij Ajax speelt weet je dat de druk hoog ligt ! Veltman is al weken een drama tevens is dit niveau voor hem te hoog hij is eigelijk een kopie van Dijks ! Supporters betalen een hoop geld voor de voetbal , hij wil wel beter zegt maar geloof me beter word ie niet dus vertrek lekker , hetzelfde geld voor younes ik snap ook wel dat je er niet meer in wilt in 93 ste minuut maar het is je werk dus werk wijgering zou zeggen ontslag op staande voet ! Dat die ter hag niet goed bij z'n hoofd is om dit te doen klopt .

12 maart 2018 om 09:23

Nou je hebt gelijk wat Veltman betreft maar om Younis te laten invallen in de 93 ste minuut vind ik op zijn zachts gezegd schandalig en dan ook nog erbij zeggen dat het een beloning is voor zijn goede invalbeurt van vorige week laat hem dan als beloning 20 minuten of een half uur spelen maar niet laten invallen in de 93 ste minuut met een 4-1 voorsprong zo ga je volgens mij niet om met mensen .

Een vertrek is sowieso logisch na al die jaren Ajax.

Maar dat uitfluiten, wat vreselijk ! Zijn dat dezelfde supporters die hem zo toejuichten in de sterke thuiswedstrijden tegen Feyenoord en PSv ...

Vooropgesteld, ik heb de samenvatting gezien, maar daar zijn die aanvallende impulsen van Kristensen me ook niet opgevallen. Sterker nog, het niet doordekken viel me op, hij liet ruimtes vallen.

En verder is De Ligt ondanks zijn 18 jaar een veel betere en natuurlijke aanvoerder dan Veltman. De Ligt heeft meer coachend vermogen, meer teamgevoel (oppeppen en over teleurstellingen heen helpen) en heeft hij van nature een uitstraling van leiderschap !

12 maart 2018 om 17:22

Veldman is heel veel beter dan Kristensen. Ten Hag is bezig Ajax kapot te maken.

Het is natuurlijk belachelijk dat ze Veltman uitfluiten. Ik ben ook geen fan van Veltman en vind ook niet dat hij in Ajax 1 thuis hoort. Hij hoeft zijn excuses ook niet te maken, want als je hem iets niet kunt verwijten dan is het wel inzet of clubliefde. Dat is er altijd juist wel. Hij heeft alleen 1 probleem waar hij zelf niks aan kan doen. Hij heeft niet voldoende kwaliteit. Dat is niet erg, maar dan is een vertrek inderdaad beter.
Maar zo langzamerhand kunnen ze beter die Zyech eruit gooien. Man wat erger ik me aan die gozer. Constant balverlies, ja hij speelt alles naar voren, maar direct bij de tegenstander in de voet.en daar komt dan bij dat de rest het werk weer kan opknappen, dat doet meneer niet. En dan die vrije ballen telkens. Kan iemand hem daar niet bij vandaan halen. Lachwekkend gewoon. Tuurlijk heeft hij op het laatst wel de assists, maar Vind zijn meerwaarde niet zo groot en denk dat Ajax beter speelt zonder Zyech.

Ik denk dat Ter Hag Kristenssen al wil klaarstomen voor volgend seizoen. Het seizoen is toch al verloren dus kan je al beter aan volgend seizoen denken. Hopelijk wordt Veltman voor een mooie prijs verkocht. Hij heeft veel betekent voor Ajax en verdient ook een waardig afscheid, maar er zit gewoon geen rek meer in. Hij blonk bijvoorbeeld niet uit met zijn ervaring zoals Viergever dat vorig jaar wel deed.

Als ze Veltman aan het uitfluiten waren, dan zouden ze dat ook doen wanneer hij de bal raakte en dat was niet het geval. Het (zeer kleine gedeelte van het) publiek was het niet eens met de wissel. Sensatiejournalistiek optima forma weer!!

Ook zo mooi hoe de media werkt, er zijn wat halve zolen die fluiten en meteen wordt er gemeld dat er massaal werd gefloten. Was destijds ook bij Ziyech wat later een positieve reactie van een groot deel van het publiek heeft uitgelokt. Media willen graag heel veel vinden. Prima dat ze melden dat er wordt gefloten, want helaas gebeurde dat. Maar wees dan wel even correct en geef aan dat het gelukkig maar een beperkt deel was.

Ten Hag had een logische en goede onderbouwing voor de keuze van Kristensen als rechtsback; meer dynamiek op de rechterflank. Kristensen brengt dat ook gewoon meer, dus klaar. Ik had graag Ten Hag willen horen waarom hij Veltman dan niet naar het centrum verplaatste, omdat De Ligt nu als jong pikkie ''de kar maar moest zien te trekken in de verdediging''. Zeker door hem ook de aanvoerdersband te geven, legt hij De Ligt onnodige druk op.. Had de band aan Huntelaar of Schone gegeven en je had niemand gehoord.

Ten Hag kwam bij Utrecht over als een trainer die wist waar hij mee bezig was, logische keuzes maakte en iets neer kon zetten. Zo was hij ook bij Go Ahead. Bij Ajax lijkt hij, op zijn positiefst gezegd, nog zoekende te zijn. Persoonlijk zou ik in die fase dan ook nooit beslissingen nemen zoals het aanvoerder maken van een 18-jarige met alternatieven als Schone, Huntelaar en Ziyech. Dat zorgt alleen maar voor extra discussie en levert niks op.

Ik was dus voorstander van Ten Hag en denk nog altijd dat hij wel iets neer kan zetten bij Ajax, maar voor dit seizoen zal dat te laat zijn.

Veltman moet niet zeuren. Hij heeft nooit echt goed gelegen bij de supporters. Dat komt door zijn voetballende kwaliteiten, want zo geweldig zijn die niet. Dat hij als een verwende ventje nu gaat roepen dat hij overweegt bij Ajax te vertrekken is te gênant voor woorden.

12 maart 2018 om 17:19

Een echte fan fluit zijn eigen spelers nooit uit en al helemaal niet als hij in moet vallen. Dit gefluit is Ajax onwaardig.

stadia Rotterdam,dat is weer des ajax, wat is dat voor opmerking, bij Feyenoord slopen ze de boel om het bestuuur weg te krijgen, of trainer.hoe vaak word er bij een club niet gefloten als het niet lekker draait , als psv afgelopen zaterdag thuis met 5-0 had verloren hadden de supporters dan klappend het stadion verlaten, dacht het niet.nu is het uit dan hoor je niet zo veel.

Veltman komt ook al op een leeftijd dat hij al niet meer in de Eredivisie zou moeten spelen.
Dat hij dat nog niet doet geeft al aan dat er geen grote clubs op hem zitten te wachten.
Hij kon naar Dortmund met Bosz mee, maar dan had hij nu waarschijnlijk tribuneklant geweest.
In Nederland in het gewoon een goede verdediger, maar ik denk dat hij in het buitenland er als speler voor de breedte bijkomt.
Als die dan een kans zou krijgen moet die hem pakken anders blijft het een reservespeler.

Dat gefluit kan natuurlijk niet, daar ben ik het mee eens. Ik word ook altijd kwaad wanneer ik het hoor, maar in mijn vak valt het altijd wel mee.
Het wordt ook tijd voor Veltman om te vertrekken. Hij heeft genoeg ervaring in de eredivisie en ik geloof niet dat hij nog veel beter gaat worden hier. Misschien kan hij nog een stap maken als hij op een hoger niveau gaat spelen. Wel blijf ik sceptisch. Ik denk dat Veltman iets te lief is om een echte goede, harde verdediger te worden. En voetballend komt hij tekort om dat te compenseren..

Uitfluiten bij een invalbeurt hoort niet. Al zullen die fluitende supporters het optreden van Veltman vorige week tegen Vitesse nog in hun achterhoofd hebben zitten. Dat hij een middelmatige verdediger is, klopt wel. En dat Ajax afscheid moet nemen van een gros van de huidige selectie, is ook een gegeven. Misschien dat Ten Hag nog iets goed gaat doen de komende tijd. Al is vervanger Kristensen ook niet overtuigend op de rechtsback. Lijkt meer een middenvelder dan een verdediger. Had handen vol aan de invallende Zeneli toen Heerenveen een tijdje na de 2-1 aandrong, en stond in de eerste helft vaak lucht te dekken. Het was toch de bedoeling dat hij op zou komen? Neem een voorbeeld aan Tagfiaglico. Die laat zien wat van een moderne back wordt gevraagd.

Die gasten die fluiten zijn die 20 papegaaien die elkaar na doen en juiste de gene zijn die je niet serieus neemt er toch nooit iemand geweest die beter is geworden door te worden uitgefloten

Veldman is vaak een van de betere spelers in het team en verzaakt nooit als er strijd geleverd moet worden. Er zijn er genoeg die veel slechter presteren en toch mogen blijven staan.

Bij dat fluitconcert heb ik de tv maar uitgezet. Dit zijn mijn vrienden niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

166 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 0 0 0 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
2014/2015 Ajax 25 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag hakt knoop door: Veltman geen aanvoerder meer van Ajax

Joël Veltman hoeft dit seizoen niet meer te rekenen op de aanvoerdersband. De verdediger is langdurig geblesseerd, maar ook na zijn herstelperiode wordt hij geen captain van Ajax, zegt Erik ten...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Sébastien Haller mag hopen op een toptransfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren