Vader Bailey wijst naar KNVB: ‘Hij is geen idioot die naar hun pijpen danst'

Zondag, 11 maart 2018 om

Leon Bailey maakt indruk bij Bayer Leverkusen en zodoende staat de twintigjarige aanvaller in de belangstelling van verschillende Europese topclubs. Naast clubs azen ook landen om de diensten van de jongeling. Bailey kan nog voor meerdere landen uitkomen en Craig Butler, zijn agent annex adoptievader, zegt tegenover Goal dat het talent onlangs een uitnodiging van Jamaica afsloeg.

Volgens de belangenbehartiger gaat Bailey en zijn zoon Kyle Butler zich voorlopig focussen op hun carrière bij hun clubs. De regels van FIFA schrijven voor dat een speler minimaal vijf jaar in een land moet wonen om te mogen uitkomen voor het land, maar in Duitsland is deze periode uitgebreid tot acht jaar. Bailey is dan 27 jaar voordat hij mogelijk gaat uitkomen voor Duitsland, maar Butler zegt dat de jongeling bereid is om te wachten.

"Leon en zijn broer hebben een uitnodiging ontvangen van Jamaica. Ik houd van mijn land en ook de jongens. Maar ze hebben geweigerd. Ik heb de Jamaicaanse voetbalbond (JFF, red.) aangeboden hun te laten zien wat ik heb geleerd van de bonden van België, Nederland, Duitsland en zelfs Slowakije wat betreft het opbouwen van een nationaal programma en de problemen van het Jamaicaanse voetbal te verhelpen, maar de JFF weigert te luisteren."

"Mijn zoons zijn twintig jaar oud en Jamaica gaat niet naar het WK komende zomer. We hebben tijd. Iedere dag dat voorbijgaat is een dag dat hij zich kan kwalificeren voor een ander land als hij dat wil. Zo kan hij worden gezien als een man met ruggengraat, een leider; niet een idioot die naar de pijpen danst van mensen die corrupt zijn vanwege de economische problemen die zij ervaren", besluit de vader.Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Kan Bailey nog voor andere landen kiezen trouwens?

11 maart 2018 om 17:01

Nogal misleidend inderdaad. Begrijp ook niet zo goed wat nou zijn punt is. Wilt hij dat zijn zoons voor een land uitkomen waar ze in principe niks mee hebben, maar wel op een hoger niveau speelt dan Jamaica?

11 maart 2018 om 17:01

Eens, ik snap nog steeds niet wat de rol van de Knvb is in dit verhaal.

11 maart 2018 om 17:15

Inderdaad raar dat de KNVB eigenlijk helemaal niet genoemd worden in het verhaal. Snap niet helemaal wat het nieuws nou is. Kan een moderator of ik iemand die het wel snapt even uitleggen wat het nieuws nou is?

11 maart 2018 om 17:19

De rol van de Knvb in dit verhaal is dat de vader van Bailey heeft aangeboden aan de Jamaicaanse voetbalbond te laten zien wat hij heeft geleerd van Belgie/nederland/slowakije en Duitsland wat betreft het opbouwen van een elftal. Noemt idd nergens specifiek de Knvb maar er mag wel vanuit gegaan worden dat hij het daar van geleerd heeft

11 maart 2018 om 17:17

Bailey heeft nog geen enkele wedstrijd voor Jamaica gespeeld. Kan dus (als hij een ander paspoort aanvraagt i.v.m aantal jaar dat hij in dat land speelt) gewoon voor een ander land spelen

11 maart 2018 om 17:19

Zoveel snapte ik. Was alleen benieuwd of hij nog andere nationaliteiten had.

11 maart 2018 om 17:24

Schijnt dat zijn opa en oma uit Engeland komen, dus als hij wilt kan hij voor het Engelse elftal uit komen volgens mij.

Hij wijst naar de KNVB maar wat staat daarover in het artikel? De regels om voor nationale elftallen uit te komen zijn zo krom als maar wat. Het word tijd dat daar duidelijkheid in komt.

Verhaal lijkt wel los zand, wat is nu het punt precies?

11 maart 2018 om 17:06

Vz heeft het heel ingewikkeld verteld om de link met KNVB naar voren te halen. Uiteindelijk zegt zijn vader dat hij niet voor jamaica wil uitkomen omdat ze corrupt zijn en ze de strategie niet willen aanpakken zoals nederland dat doet.

Nog nooit zo'n vreemd artikel als dit gezien.

Ontzettend misleidende titel weer dit van VZ. Ja hij verwijst idd naar de KNVB maar de quote die er achteraan komt heeft voor de zoveelste keer totaal geen betrekking daarop. De vader wijst naar projecten van de Nederlands, Duitse en Belgische bond om hun nationale elftallen goed neer te zetten en dat de bond van Jamaica dit dus niet doet en ook niet van plan is dit te doen. Verder heb ik geen idee wat voor paspoorten deze jongen allemaal heeft. Lijkt me wel vreemd om 8 jaar in Duitsland te gaan voetballen om dan daarvoor uit te komen, dan doe je dat dus alleen maar om te presteren op grote internationale toernooien en niet uit liefde voor je land.

11 maart 2018 om 17:15

Zie op internet dat Bailey in Jamaica, België, Slowakije, weer België en nu Duitsland heeft gewoond maar alleen in Jamaica langer dan 5 jaar. Zal dus of moeten wachten tot z’n 27e en dan voor Duitsland uitkomen of voor Jamaica kiezen.

11 maart 2018 om 19:28

Titel slaat inderdaad nergens op, ze bedoelde de bond van Jamaica maar hebben per ongeluk Knvb geschreven. De vader van bailey heeft niets tegen de Knvb maar zijn zoon heeft simpel weg geen Nederlands passpoort dus kan nimmer utikomen voor Oranje. Bailey senior aggegeerd tegen de bond van jamaica.

Bailey kan volgens mij ook voor Engeland uitkomen, via zijn grootvader. Dus die optie heeft hij ook nog eens open.

Dus omdat de JFF niet naar de pijpen van papa Butler luistert gaan zijn zoons geen internationale carriere beleven? Of hebben ze ook andere paspoorten? Of blijven ze 8 jaar in Duitsland of 5 jaar in een ander land? Geen idee hoe ze anders voor een ander land zouden moeten spelen.

Ik vind dat allemaal met die keuzes zo raar. Net zo als met die Januzaj toen. Die kon voor 5 landen kiezen geloof ik. Bailey kan toch ook spelen voor Belgie? Maar ik vind dat hij moet spelen voor Jamaica. Daar is hij geboren en opgegroeid.

11 maart 2018 om 18:28

had ergens gelezen tijdje terug die ie wel open staat of stond voor belgië

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayer Leverkusen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1 fan
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Neymar is verworden tot het ‘top target’ voor Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren