Update: ‘Weg voor Viergever naar Eindhoven ligt open na besluit Ajax'

Maandag, 12 maart 2018 om

Alleen een medische keuring scheidt Nick Viergever nog van PSV, aldus FOX Sports zaterdagavond. De linksback van Ajax wordt al maandenlang gevolgd door de huidige koploper van de Eredivisie en is komende zomer transfervrij. Zijn contract bij Ajax wordt niet verlengd en dus kan Viergever gratis opgepikt worden door PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Nick Viergever een geschikte linksback voor PSV?


Gerelateerd

91 reacties (laatste reactie door onelovechris)

Viergever? Alsjeblieft niet. Misschien als een backup maar is echt geen basismateriaal.

10 maart 2018 om 23:38

Onbegrijpelijk! psv komt vaak slim in en heeft bijna altijd spelers de er meteen staan en iets toevoegen. Heeft 3 wedstrijden top gespeeld, verder ondermaats en te traag. Vond het echt vreselijk om live naar 2gever te kijken. Mensen werden echt lijp van zn bal aannames, rare kopduels en verkeerde passes. Hij en Veltman irriteren menig Ajacied. Ja hij was top tegen Schalke, wat ik zeg 3 goeie wedstrijden. Willen jullie Joel er ook bij? 2 halen 1 betalen?

11 maart 2018 om 00:04

Aan zijn instelling ligt het meestal niet. Bleef maar gaan tegen Schalcke. Dat leidde uiteindelijk tot de 3-1. Maar de 3-0 was wel echt de fout van Viergever zelf.
Ja tijdens het lezen dacht ik ook al aan een packagedeal met Veltman!

11 maart 2018 om 00:22

dat een statige/deftige club als ajax het moet hebben van spelers met een goede instelling die verder niet goed kunnen voetballen, vind ik toch wel jammer.

ik denk dat hij bruikbaar is bij psv, niet meer dan dat. en hij is al 28 en houd bovendien een jeugdspeler uit de basis als hij gaat spelen.

bewijst maar weer eens dat nederland compleet is uitgemolken jammer genoeg.

12 maart 2018 om 07:37

als je brenet als linksback hebt is zelfs de linksback van een 5e klasser een verbetering

12 maart 2018 om 08:13

Spelers met een goede instelling heb je ook nodig in een elftal. Anders krijg je allemaal van die uitslagen als bijvoorbeeld Willem 2 tegen Psv

11 maart 2018 om 00:34

Daar doe je hem tekort mee. Heeft vorig jaar heel sterk gespeeld, maar is inderdaad meer een linker centrale verdediger. Maar hij is een vooruitgang op wat jullie nu hebben

11 maart 2018 om 06:26

Viergever centraal? 1.83 groot en 77 kilo zwaar? Daar zou ik graag tegen willen spelen als spits zijnde dan.

11 maart 2018 om 07:05

Zeg dat maar tegen Chiellini

14 maart 2018 om 07:47

Viergever speelt die Isimat er binnen no time uit.. Let maar op

In ieder een klasse beter dan Luckassen. Verl plezier met Nick!

10 maart 2018 om 22:19

Inderdaad. En Ajax moet door selecteren. No hard feelings Nick.

10 maart 2018 om 23:14

Goed vergelijkingsmateriaal het is en blijft een matige voetballer. Gaan we nu mindere voetballers verheerlijken?

10 maart 2018 om 23:20

Viergever is zeer zeker geen wonder dokter maar dat zijn Schwaab, Isimat, Brenet ook niet, om over Luckassen maar te zwijgen.. Viergever is zowel centraal als back gewoon bruikbaar, misschien geen échte topper maar heeft het bij ons iig zeer verdienstelijk gedaan

10 maart 2018 om 23:33

Maar precies omdat de rest van de verdediging geen toppers zijn, moet PSV niet de behoefte hebben om Viergever te halen. Bruikbaar is niet waar PSV naar op zoek moet gaan.

10 maart 2018 om 23:50

Als je hem er gratis bij kan pakken zou ik dat zeker doen, puur omdat hij centraal en back kan spelen en ook omdat Psv niet zomaar even miljoenen kan gaan uitgeven voor echt top materiaal, daarnaast kan je Viergever gratis halen dus hou je ook geld over voor een in jouw ogen echte topper

Ik heb het al eerder gezegd. Volgens mij is het al lang rond maar wachten ze met de officiële bekendmaking na het binnenhalen van de titel / PSV-Ajax. Dit om eventuele verdachtmakingen te voorkomen bij bv een blunder van Viergever. Je weet hoe dat gaat helaas.

10 maart 2018 om 22:16

Nee precies want als je het daarna bekend maar is het totaal niet verdacht.. weg van dat mag Ajax ook geen info achterhouden voor zijn aandeelhouders die de koers kunnen beïnvloeden..

10 maart 2018 om 23:17

Ajax is hierin geen partij meer aangezien zijn contract binnen 6 maanden afloopt.

11 maart 2018 om 17:14

floconeve

Je bedoelt dat Ajax, vanwege het aanstaande vertrek van Viergever, een winstwaarschuwing moet afgeven???

Viergever lijkt dan een slechte toekomst te hebben bij Ajax, maar het is natuurlijk wel een stap die gevoelig ligt. Met Max Wober, De Ligt, Schuurs zou Viergever (te) veel concurrentie hebben en weinig uitzicht hebben op speeltijd. Ook zal Viergever weinig opleveren, dus hij hoeft ook niet in de etalagekast te worden gezet. Voor Viergever zelf zou het sportief gezien een prima keuze zijn.

Als Ajacied gun ik Nick een mooie transfer. PSV is naast Ajax de top van Nederland en begrijp ik het volkomen als hij de kans krijgt om over te stappen. Heeft zich prima geschikt in zijn rol en heeft bovengemiddeld zijn waarde getoond voor Ajax.

12 maart 2018 om 14:41

Bovengemiddeld fouten gemaakt idd. Geen snelheid, weinig duelkracht en staat altijd op 3 meter te dekken. Blijft bij aanvallen van de tegenstander ook achteruit lopen, terwijl hij juist druk moet zetten op de bal. Hele matige verdediger, nog slechtere voetballer. Blij dat Ajax eindelijk door selecteert.

Slimme en veilige zet van PSV. Viergever is degelijk en een harde werker die je altijd veilig kan inzetten. Ik snap PSV wel en vind het jammer dat hij zich niet in een breedte rol bij Ajax kan vinden.

10 maart 2018 om 23:02

Heeft niks met zich niet kunnen vinden in een breedte rol bij Ajax te maken. Ajax heeft hem op geen enkel moment een nieuw contract aangeboden en is altijd vaag gebleven over de toekomstplannen met hem. Logisch dus dat hij verder gaat kijken nu zijn contract afloopt en Ajax niks van zich laat horen.

12 maart 2018 om 09:57

Ajax is gewoon stom geweest. Viergever is een oerdegelijke verdediger voor Ajax. Geen Champions League-materiaal, dat zeker niet, maar voor een club als Ajax is een verdediger als Viergever goed als basismateriaal. Met zulke spelers als kern, kunnen talenten als Sanchez en De Ligt ervaring opdoen in een stabiele verdediging. Voor Ajax had Viergever beter geweest als verdediger dan Wober of Schuurs...

Tagliafico is een geweldenaar tot nu als linksback. Ook erg basic (geen Maxwell), maar oerdegelijk. Viergever was dat vorige seizoen echter ook. Ik denk dat PSV uitstekende zaken doet door Viergever transfervrij over te nemen van Ajax. In de huidige markt is een degelijke linksback al ontzettend moeilijk te vinden (zie hoeveel moeite Ajax, Feyenoord en PSV hebben met het invullen van de backposities). Iemand met de kwaliteiten van Viergever gratis binnenhalen is een wereldzet.

11 maart 2018 om 00:13

Wat ik in de zomer vaak aan je zei Thamike, warrig beleid van Overmars!
Hij mocht niet naar Duitsland vertrekken. Maar kreeg ook geen verlenging. Dus dat hij niet als breedte selectiespeler wilde fungeren, weet je helemaal niet.

11 maart 2018 om 00:19

@thamike
Zou Overmars nu Viergever vertrekt Dijks nog een keer een kans geven? We hebben nu links back toch weer een vacature open staan

11 maart 2018 om 00:53

Als Overmars fan zou ik toch zijn vertrek eisen als dit zou gebeuren

On: Jammer dat hij geen nieuw contract heeft gekregen, voetballend niet de beste en ook fysiek geen geweldenaar. Toch lijkt hij een goede instelling te hebben en is hij multifunctioneel. Ik begrijp dat complimenten bij Ajax momenteel niet populair zijn, desondanks heeft Viergever niet gedeeld in de huidige malaise. Bovendien nooit geklaagd en hard gewerkt voor zijn centen. Zou daarom ook hopen dat hij slaagt in Eindhoven. Het is je gegund Nick!

11 maart 2018 om 07:38

Nee viergever deelde in de malaise van geen Europees voetbal en kansloos punten weggeven. Toen hij zijn plek in het centrum verloor ging Ajax met de week beter spelen. Vervolgens verdween hij volledig en daar had Ajax nauwelijks last van.......

Prima stap voor hem. Hopelijk dan wel geen speeltijd meer in 1, tenzij de nood aan de man is. Niet vanwege de overstap op zich, maar seizoen toch al min of meer over, geef zijn minuten dan ook maar aan jonkies voor de ontwikkeling of spelers waar ajax wel mee door wil.

Precies de reden waarom sommige spelers eerder kiezen voor Ajax dan PSV, hebben ze nou echt niks met potentie in de jeugd lopen daar?

10 maart 2018 om 21:44

Wat een flauwe opmerking weer. Roep je dit ook als Ajax weer de zoveelste speler koopt? Dat eeuwige gezeur over de PSV jeugd is inmiddels ook aardig achterhaald.

10 maart 2018 om 22:35

Het is gewoon over het algemeen bekend dat Ajax sneller de jeugd de kans geeft dan dat ze dat in Rotterdam of Eindhoven doen. Dat is gewoon een feit.

10 maart 2018 om 22:35

Daarbij heeft PSV vaker de kassa laten rinkelen dan Ajax.

10 maart 2018 om 23:26

Ten eerste zeg je eerst dat iets algemeen bekend is en daarna dat het een feit is. Welk van de twee is het nou? Ten tweede, gaat het voetbal alleen maar om de jeugd de kans te geven? OK, de jeugdopleiding van Ajax is beter, maar wat heeft dat nou weer met het vertrek van een speler van Ajax naar PSV te maken? Hij komt bij Ajax volgend seizoen wss niet aan de bak terwijl PSV de nodige defensieve versterkingen nodig heeft. Heeft naar mijn mening niks met het verschil tussen jeugdbeleid van beide clubs te maken maar gewoon met de huidige situatie. On: Ik ben benieuwd hoe het loopt. Gratis een speler ophalen die evaring heeft in de top van de eredivisie en in Europa voor een positie waar de nodige verandering nodig is is altijd fijn. Veel slechter dan Isimat of Luckassen kan ook niet echt

12 maart 2018 om 08:05

@Tijnstar4Ajax. De kassa rinkelt veel vaker en harder bij Ajax dan bij PSV. Vergelijk de aankoopbedragen van beide selecties maar eens dan zul je zien dat Ajax tientallen miljoenen meer uit heeft gegeven. Afgelopen weekend speelden zowel Ajax als PSV met 3 spelers uit de eigen jeugd in de basis. Ik ben het wel met je eens dat een speler als Obispo toch de voorkeur zou moeten krijgen ten opzichte van een speler als Viergever. Viergever is bepaald geen topper. Op veel gebieden staat Ajax er beter voor dan PSV maar zeg niet dat PSV de kassa meer laat rinkelen want dat is niet zo.

12 maart 2018 om 08:16

Dat wordt hier dan ook regelmatig geroepen ja. Het is nou eenmaal een spelletje wat supporters blijkbaar heel leuk vinden om te zeggen.

Ben echt klaar met Ajax, Viergever is een stuk beter dan Wober, Schuurs, Sinkgraven en zelfs Tagliafico. Weer met onervaren prutsers opkomen zeker, het beleid bij Ajax is echt dramatisch.

10 maart 2018 om 21:45

Huh, meen je dat nou? Viergever prima speler, maar zeker niet beter dan Tagliafico. On: goede zet van PSV, neem toch aan dat het geen basis speler wordt?

10 maart 2018 om 21:54

Die Tagliafico wordt zo overhyped al, is gewoon zeer kwetsbaar die vent. Viergever is al jarenlang een stabiele kracht.

10 maart 2018 om 22:52

Ben het met je eens dat Viergever onderschat wordt. Speelde vorig seizoen prima in de Europese campagne. Bij AZ deed hij het Europees ook al uitstekend.

10 maart 2018 om 23:03

Viergever was een van de belangrijkste spelers van Ajax in de Europa League vorig jaar.

12 maart 2018 om 07:58

Het grote voordeel van Viergever is dat hij op meerdere posities achterin uit de voeten kan.

12 maart 2018 om 08:20

Sorry maar dan heb je er echt geen verstand van als je Nico overhypt vind. Kijk je iberhaupt wel wedstrijden of roep je zomaar wat? Ik zeg niet dat Nico foutloos speelt maar hij gaat gewoon voorop in de strijd, staat zijn mannetje, wint veel kopduels. Vergeet niet dat hij er net speelt. Hij is voor mij al onmisbaar eerlijk gezegd. Viergever is gewoon een degelijke speler maar eigenlijk geen linksback en voor centraal hebben we er genoeg.

10 maart 2018 om 21:45

Ben je nu serieus of sarcastisch? Viergever beter dan Wöber, Schuurs, Sinkgraven en Tagliafigo?

10 maart 2018 om 22:11

Oké, ik ben het echter niet met je eens, Tagliafigo vind ik echt een stuk beter als verdediger, fel, kordaat en onverstoorbaar, Sinkgraven is technisch een veel betere voetballer en begon steeds beter te worden als linksback, Wöber is een stuk fysieker en heeft een veel betere lange bal en Schuurs moet het nog bewijzen, maar is natuurlijk veel talentvoller dan Viergever. Qua ervaring kan alleen Tagliafigo aan hem tippen, maar zelfs dan zie ik liever Wöber, Sinkgraven en Tagliafigo i.p.v. Viergever.

10 maart 2018 om 23:33

Sinkgraven liever???? Sorry hoor maar taglia en wober hebben zo weinig wedstrijden gespeeld dat je ze hierop totaal niet kan beoordelen

12 maart 2018 om 10:00

Beter dan Schuurs, Sinkgraven en Wober ja. Ondergewaardeerd is hij ook zeker en Tagliafico doet het uitstekend, maar wordt op dit moment inderdaad misschien een beetje overschat.

Viergever is voor Ajax gewoon uitstekend materiaal. Hem transfervrij naar de concurrent laten gaan is echt ontzettend dom beleid. Hetzelfde domme beleid als Vermeer naar Feyenoord liet gaan. We laten spelers die uitstekend zijn voor de Nederlandse top voor haast niks of niks naar directe concurrenten gaan...

12 maart 2018 om 14:44

Dom beleid ? Een speler zonder enige restwaarde, waarvan je weet dat hij qua niveau (net) te kort komt en ook niet beter zal worden. Ik heb me mateloos lopen irriteren aan de verdedigende fouten en het voetballend onvermogen van Viergever. Dan liever een jong talent ala Schuurs of Wober die een foutje maken.

12 maart 2018 om 17:00

Persoonlijk vind ik Viergever tussen de subtop en topniveau van de Eredivisie inzitten. Het is zeker geen Vertonghen, maar net als Botteghin en Schwaab bij onze concurrentie een ervaren en degelijke verdediger. Zit dicht tegen de basis aan of is, indien er even niks echt tops aanwezig is, gewoon een goed alternatief. Als Ajax zijnde kunnen we niet alleen maar grote talenten opstellen, we moeten ook presteren.

Als ik moest kiezen tussen een De Ligt en Viergever? Altijd De Ligt, exceptioneel talent. Duidelijk ook. Schuurs en Wober zijn echter nog niet zover en De Ligt is nog niet ervaren genoeg om ook hun werk structureel op te knappen, dus dan heb ik er liever een Viergever naast staan.

Met een verdediging waarbij alleen Tagliafico ervaren is, ga je bovenop fouten die altijd al gemaakt worden door verdedigers gedurende een seizoen ook nog te maken krijgen met beginnersfouten of de welbekende vormdipjes. Overall biedt Viergever veel meer stabiliteit.

Mijn god. Viergever?? Waarom Brands en Cocu? Dit is toch om moedeloos van te worden. Weer zo'n net niet speler uit Brands zijn AZ verleden. En Obispo dan? Als bijna iedereen het er over eens is dat Viergever niet Ajax waardig is, wat bezieldt Brands dan om hem bij PSV te halen?

10 maart 2018 om 21:50

Laat lekker komen als linksback. Slechter dan Brenet is onmogelijk. In ieder geval een linkspoot en iemand met veel inzet.

12 maart 2018 om 07:59

Ik denk dat Viergever een hartstikke goed (en goedkoop) alternatief is. Heeft ervaring, we weten allemaal dat hij het niveau aankan, brengt wat gif, is transfervrij en kan op meerdere posities achterin uit de voeten. Dat is toch gewoon ideaal?

Viergever is wat mij betreft welkom en ik zal hem niet afrekenen voordat ie überhaupt een wedstrijd voor ons heeft gespeeld. Slechter dan dat er nu staat kan het toch niet.

Nick, welkom!

Ik vind t een stomme transfer. Ten eerste omdat ik Viergever beter vind dan Wober al LCV en zoveel Meer heeft Ajax niet achter de hand. Daarnaast vind ik Viergever geen uitgesproken LB. Tenslotte hou ik qua gevoel niet zo van transfers tussen topclubs onderling, alle kanten op.

10 maart 2018 om 23:06

Ga jij, viergever is niet zo veel beter dan Wober. Sterker nog viergever mocht schuiven naar Lb voor Wober centraal en dat was al onder keizer. Het slippertje tegen Vitesse was Wober zijn eerste weggevermomentje, niet zijn zoveelste. Viergever was een nuttige speler, maar zeker niet meer dan dat. Moest onder Bosz al uitwijken naar Lb voor speelminuten de ligt en onder keizer voor Wober. Vergeet dat niet he. Viergever kunnen we het best missen van alle verdedigers.

Toch wel klote als je bedenkt dat hij in de belangstelling stond van Leverkussen en Ajax hem toen niet wou laten gaan. Viergever speelde heel sterk vorig seizoen bij Ajax en in de Europa League vond ik hem soms ook gewoon een van de beste aan de kant van de Amsterdammers. Benieuwd hoe hij het in Eindhoven gaat doen.

11 maart 2018 om 00:11

viergever is toch een kip zonder kop. hij dacht dat hij marcelo heette denk ik. constant opkomen en mee proberen te voetballen, terwijl hij juist 1 ding niet kan, dat is goed voetballen.

met veel passie kwam die een heel eind, maar viergever is absoluut top club onwaardig.

11 maart 2018 om 09:50

"maar Viergever is absoluut top club onwaardig."

Gedurende de EL reis vorig seizoen, was iedereen lyrisch over Viergever (terecht overgins). En nu zou hij topclub onwaardig zijn? Dat hij de laatste maanden niets heeft kunnen laten zien vanwege een blessure, daar kan Viergever zelf weinig aan doen. Hij heeft nooit geklaagd als hij op de bank bleef zitten, prima speler die Ajax er voor de breedte bij had kunnen houden naar mijn mening. Ik vind hem in ieder geval beter dan Dijks en Sinkgraven achterin.

Ik vind het een slimme zet van Psv. Degelijke speler, die je geen transfer kost, prima gedaan van Brands.

11 maart 2018 om 12:08

Matige fysiek, te onrustig, levert vaak ballen in, voetbalt zonder idee en heb je dat doelpunt gezien tegen Schalke? Die werd gemaakt omdat de verdediger van S een bal tegen hem aanschiet en hij als een wildebras in komt lopen, als enige optie die er nog was.

Daarnaast (als hij basis speler word) houd hij jeugd tegen vanuit eigen opleiding. Wel is hij beter dan Dijks en Sinkgraven, maar dat is niet erg moeilijk.

Misschien zit ik mis, leg ik de lat te hoog, en is dit een speler met 'voldoende' kwaliteiten voor PSV anno 2018. Daarnaast ben je een AZ supporter en heb je hem vaker op het veld gezien dan ik. We gaan het zien, maar ik zou hem nooit hebben gehaald.

12 maart 2018 om 08:02

De man was vorig seizoen en begin dit seizoen nog basisspeler bij Ajax en een paar maanden later is hij ineens topclub onwaardig en heeft hij niet de kwaliteiten avoor PSV anno 2018? Ok, PSV is beter dan Ajax maar zo groot is dat gat toch niet dat de basisspeler van Ajax onwaardig is voor Psv?

Bizar, dat Ajax dit laat gebeuren. Al jaren snap ik niets meer van het beleid

10 maart 2018 om 23:17

Ja echt bizar. De sleutel speler van Ajax gaat weg. De dragende kracht. Hou toch op.

11 maart 2018 om 09:53

Ik snap dat het geen dragende speler is, maar voor de breedte had Ajax hem toch prima kunnen gebruiken? Klaagt nooit, heeft ervaring met het spelen van Europese wedstrijden en ik vind hem toch wel beter als Dijks en Sinkgraven achterin. Of vind jij de laatste twee beter achterin?

Nog bedankt voor de goal tegen schalke. . Dat was genieten

Zijn de PSV supporters hier blij mee? Zou eventueel een versterking kunnen zijn voor PSV, maar in hoeverre speelt het sentiment mee dat hij van Ajax komt?

10 maart 2018 om 23:23

Geen sentiment kennen ze niet bij PSV.

10 maart 2018 om 23:39

Er was anders aardig sentiment toen Suarez aan de muur hing bij het Philips stadion. Het gaat erom wat voor een speler net zoals Siem de Jong is dit gewoon een keurige speler gebleken. Een enkeling zal natuurlijk hem niet willen (zo was het ook bij Siem), maar dit was vorig seizoen gewoon een goede kracht voor Ajax en ook tijdens de Europa League campagne was hij goed. Heel bruikbaar in de matige verdediging van PSV (spelen ze al in op een vertrek van Isimat?)

12 maart 2018 om 08:03

@jasonrhijn

Als je een sneer wilt maken, let dan even op de interpunctie, nu staat er namelijk iets heel anders dan jij bedoelt en dus is je provocatie niets meer waard.

10 maart 2018 om 23:32

Dat hij van Ajax komt maakt mij niet erg veel uit, aangezien hij volgens mij gewoon een goede kerel is die inzet toont (als het bv Veltman was had ik hier compleet anders tegenover gestaan). Overigens is hij gratis op te pikken en kan het nooit veel erger zijn dan Brenet, Luckassen of Isimat. Heeft daarbij ook nog eens ervaring in de top van de eredivisie en speelde vorig seizoen en bij AZ sterk in Europa. Kan niet zeggen dat ik er euforisch over ben, daar ken ik hem (helaas) te slecht voor We zullen zien hoe het loopt maar ik ga hier niet negatief over doen

10 maart 2018 om 23:37

Mooi verwoord, dankje voor je antwoord. Hopen dat elke PSV supporter er zo over denkt, dan kan het best nog is wat worden met Viergever in Eindhoven.

ongelofelijk. viergever kan er niks van en daarnaast houd hij een jeugd speler uit de basis. hebben ze nou nergens bij psv een redelijke linksback rondlopen?

daarnaast wilt niemand viergever nog hebben na psv. te slecht en te oud. hele vreemde beslissing dit van psv. hij is bruikbaar als stand in maar niet meer dan dat.

Mooie stap voor Viergever. Prima inzet altijd. Liet verdedigend wel steken vallen af en toe. Verder prima kerel. Net als Vermeer die voor Feyenoord koos, vind ik dit heel begrijpelijk.

Nu zie ik ook mogelijkheden voor Overmars om Dijks weer terug te halen!

Echt dom beleid van Ajax als hij naar de concurrent vertrekt. Sowieso snap ik niet dat ze er niet in slagen zijn contract te verlengen. Hij is zo een nuttige kracht, heeft vorig jaar een uitstekend seizoen gehad, altijd 100% inzet, echt een vechter (zoals je zag in de EL wedstrijden vorig jaar) en een speler die weet waar zijn plafond ligt en die je langer aan je kan binden, net als bijvoorbeeld Schöne. Je kan niet alleen maar met spelers als Matthijs de Ligt functioneren, talenten die twee jaar voor je spelen en dan een stap maken. Zeker voor de Eredivisie is Viergever gewoon uitstekend. Meerdere posities inzetbaar, niet iemand die klaagt als hij een keer op de bank zit... Ik snap dit echt niet hoor van Ajax..

Na gisteravond weer een blunder van Psv. Ze willen zeker niet kampioen worden: dit jaar met Cocu na de wedstrijd tegen Feyenoord het goede spel overboord gegooid & met zo’n aankoop voor volgend jaar. Ook een manier om Ajax kampioen te maken. Of AZ dit jaar.

Ajax laat hem gaan dus dan is dat prima. Ik ga hem geen titels in Eindhoven wensen, maar bedank hem zeker voor z'n inzet voor Ajax. Het beste Nick.

12 maart 2018 om 10:07

Dus dan is het prima? Volgens mij is Viergever voor Ajax gewoon een oerdegelijke speler. Geen Champions League-materiaal, maar wel iemand die stabiel en goed genoeg is om basis te staan bij Ajax. We hebben dergelijke spelers nodig, zodat talenten als Sanchez en De Ligt zich optimaal kunnen ontwikkelen en niet, zoals afgelopen weekend, zelf de leiders/dragende krachten moeten zijn, maar zich kunnen concentreren op hun prestaties en ontwikkeling.

Spelers als Tagliafico, Viergever, Veltman, Schone, Huntelaar en eigenlijk ook Ziyech moeten zorgen voor een bepaald basisniveau, de wedstrijd aanvoelen en het team sturen. Zodat talenten als Kluivert, De Ligt, Van de Beek, Frenkie de Jong, Neres de kar nog niet hoeven te trekken omdat zij te onervaren zijn.

Aangezien Veltman en Ziyech waarschijnlijk vertrekken, Schone en Huntelaar ook ouder worden had ik zeer graag Viergever behouden. Volgend jaar lijken we voor het centrum en de rechtsbackpositie de volgende onervaren spelers te hebben: Wober, Schuurs, De Ligt, Frenkie de Jong (eventueel nog als verdediger), Kristensen en Ojualea of zo.. Moet dan echt de jonge De Ligt daar de kar van gaan trekken samen met Tagliafico?

De Ligt is een enorm talent, maar op die leeftijd al zoveel verantwoording moeten dragen is te veel. Als het goed gaat is er niks aan de hand, maar in mindere periodes moeten er spelers zijn om zo'n jongen uit de wind te houden.

12 maart 2018 om 12:09

Ik wil Viergever ook niet in een PSV shirt zien, maar als Ajax zelf de verdediger niet meer wil dan zal ik het moeten laten rusten, niet? In principe heb je gelijk en Ajax heeft ook ervaring nodig, maar misschien is Nick ook niet precies een speler die jongens beter maakt. Ik weet ook niet precies wat onze club van plan is wat betreft aankopen. We zullen geduld moeten hebben.

12 maart 2018 om 13:06

We konden vorig seizoen zien dat hij het niveau aan kon en stabiel was. Voor mij is dat voldoende reden om hem te behouden. En stel dat er een ervaren aankoop komt om het gat in ervaring op te vullen, dan nog had ik gekozen voor iemand waarvan je weet hoe hij presteert in plaats van een nieuw gezicht en dus onzekerheid over zijn presteren. Ik zie Ajax niet snel veel beter krijgen dan Viergever..

Grote, grote, grote fout van Ajax. Hij is een ideale back-up op links. Zowel als back als centraal haalt hij nooit een onvoldoende, heeft een geweldige mentaliteit en heeft ervaring waar het bij Ajax nog als eens aan schort.
Psv doet hier hele goeie zaken, speler die echt een meerwaarde is voor je selectie voor niets ophalen bij de concurrent.

12 maart 2018 om 12:25

Precies. Echt ongelooflijk dat Ajax hem zo laat gaan. Waar vind je een verdediger die zo degelijk is en die je ook nog eens voor een langere periode bij je selectie kan houden?

Als dit de door brands beloofde linksback is lach ik mijn ballen uit mijn broek! Een speler die een jaar stilstaat vanwege blessures en op leeftijd is... dat zou echt achterban in de maling nemen zijn van de bovenste plank!

Heel erg jammer, heeft het altijd prima naar behoren gedaan. Had hem ook graag als backup gehouden, is gewoon een modelprof die nooit een onvoldoende haalt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

31 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 5 2 1 0
2017/2018 Jong Ajax 1 0 0 0
2017/2018 Ajax 12 2 2 0
2016/2017 Ajax 29 2 4 1
2015/2016 Ajax 17 0 4 0
Laatste voetbalnieuws

Zoet baalt: ‘Je moet op de middenlijn pootje haken of shirtje trekken’

PSV hield dinsdagavond een halfuur lang stand tegen Barcelona, maar uit een vrije trap brak Lionel Messi de ban. Nadat Nick Viergever vlak buiten het strafschopgebied een overtreding op Ousmane Dembélé...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Barcelona wil pas volgend seizoen met Ivan Rakitic praten over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren