Premier League-wedstrijd ontspoort volledig: ‘Ik verdedig mezelf’

Zaterdag, 10 maart 2018 om

De wedstrijd tussen West Ham United en Burnley ontspoorde zaterdagmiddag. Supporters betraden meermaals het veld; een van de raddraaiers zocht Mark Noble op en werd naar de grond gewerkt door de aanvoerder van West Ham. Vervolgens kwam een man op het veld met de cornervlag, die hij in de middenstip probeerde te planten. Steeds was de beveiliging in eerste instantie in geen velden of wegen te bekennen.

Trainer David Moyes van West Ham is niet blij met het gedrag van de supporters. "Ik denk niet dat ik ooit bij een voetbalwedstrijd ben geweest waar ik zoiets heb gezien", vertelt hij na afloop aan de BBC. De Schot heeft een boodschap voor de mensen die het veld betraden. "Het enige wat ik tegen ze zou zeggen, is dat wij de supporters nodig hebben. We vechten met z'n allen voor de punten. We hebben onze supporters op een andere manier nodig als we op zoek zijn naar doelpunten."

West Ham verloor met 0-3 en ging al driemaal op rij onderuit in de competitie. Moyes heeft begrip voor de onvrede bij de fans. "De spelers begrijpen dat zij voor de supporters spelen. Ze willen het goed doen en ze zijn teleurgesteld dat ze vandaag niet genoeg hebben laten zien", geeft hij aan. "We willen de steun van onze fans, maar als ze op het veld komen dan gaan ze een grens over. Veel van mijn spelers hebben er goed op gereageerd." West Ham staat zestiende, met drie punten afstand tot de degradatiezone.

Noble heeft geen spijt van zijn reactie op het veld, zo maakt hij na afloop duidelijk. "Ik ben een mens. Ik weet dat ik als voetballer onder een vergrootglas lig, maar als iemand mijn richting op komt, dan verdedig ik mezelf. Dat zouden veel andere spelers ook doen", geeft hij aan. "De supporters waren vandaag niet gelukkig. Maar wat er vandaag ook gebeurd zou zijn: het leek erop dat ze sowieso iets gepland hadden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door scouserper)

Wel mooi van de spelers van Burnley

10 maart 2018 om 19:34

... wat was mooi van de spelers van burnley? Ik lees niets en zie in filmpje niets met spelers van burnley..

10 maart 2018 om 22:13

Hij bedoelt dat ze kinderen uit het publiek haalden en op de reservebank neerzetten om pitch-invaders te voorkomen

10 maart 2018 om 19:48

Wat was er mooi aan ? Of bedoel je omdat ze het zo goed doen dit jaar ?

Ik vind de reactie van Noble volkomen juist. Hij heeft zichzelf verdedigend en hij heeft die idioot laten zien wie de baas. En dan heeft hij die fan ook nogeens niet zwaar verwond. Die gekken die het veld op rende een levenslang stadion verbod geven de volgende wedstrijden betere beveiliging gebruiken en dan is alles opgelost lijkt me.

10 maart 2018 om 19:59

Laten we eerlijk zijn, als je het veld betreedt vraag je om een hardhandige aanpak, niet?

10 maart 2018 om 20:20

Dat zeg ik toch zo ongeveer?

11 maart 2018 om 07:15

Fans zijn de baas niet de spelers. Spelers komen en gaan en west ham word in een diep gat gegooid met dat verschrikkelijke stadion en de prestaties zijn er niet beter op geworden. Er zijn al meerdere protesten geweest maar zonder gehoor..

11 maart 2018 om 08:42

Daar heb je opzich wel een punt. Uiteindelijk zijn fans belangrijker voor een club dan Mark Noble natuurlijk. Ik heb ook niets tegen protesten van fans en er mag ook best naar geluisterd worden (mist het geen opportunistisch geschreeuw is natuurlijk). Maar zodra fans regels gaan overtreden en als een gek over het veld gaan rennen dan ben je geen fan met een relevante mening meer maar een domme idioot die je niet in het stadion moet willen. Met de rest van de boze fans ben ik het wel eens qua kritiek op het bestuur. Een paar seizoenen geleden was West Ham nog een mooie subtopper met goeie spelers en hadden ze een geweldig stadion en nu zijn ze een degradatie kandidaat in een stadion dat totaal geen sfeer heeft.

Gooit die fan nog eens extra weg. Je kan het zelfverdediging noemen, maar denk dat hier een schorsing uit komt. Niet dat ik het niet met Noble eens ben, die gasten moeten gewoon lekker op de tribune blijven zitten. Maar ben benieuwd hoe de FA dit beoordeeld.

De wereld wordt gek. Waarom?

11 maart 2018 om 02:02

Overdrijven is ook een kunst. Gewoon paar domme heethoofden die op een juiste manier werden behandeld. Niets mis mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

West Ham United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Everton17-9
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
D. RiceMiddenvelder170
S. HallerAanvaller165
A. YarmolenkoAanvaller153
R. SnodgrassMiddenvelder122
F. BalbuenaVerdediger91
A. CresswellVerdediger123
Voor de complete selectie: Clubpagina West Ham United.

5 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren