AS Roma kent uitstekende generale repetitie voor returnduel met Shakhtar

AS Roma heeft een prima generale repetitie achter de rug voor de returnwedstrijd van volgende week tegen Shakhtar Donetsk in de achtste finales van de Champions League. Het elftal van Eusebio Di Francesco rekende dankzij doelpunten van Kostas Manolas, Daniele De Rossi en Lorenzo Pellegrini af met middenmoter Torino: 3-0. I Giallorossi hebben door de zege een gat van vier punten geslagen met nummer vier Lazio.

Roma gaf de 2-4 overwinning die het vorige week verrassend boekte bij Napoli daarmee een goed vervolg. Toch maakte de ploeg lang geen grootse indruk. De bezoekers uit Turijn bleven in de eerste helft betrekkelijk eenvoudig op de been en doken tien minuten voor rust zelf gevaarlijk op voor het Romeinse doel. Een poging van Iago Falque werd echter op fraaie wijze onschadelijk gemaakt door Alisson Becker.

Na de onderbreking tapte Roma uit een ander vaatje, hetgeen na elf minuten voetballen resulteerde in het openingsdoelpunt van Manolas. De Griekse verdediger kopte hard raak na een voorzet van Alessandro Florenzi. De Rossi zorgde daarna al glijdend voor de 2-0, alvorens Pellegrini in de blessuretijd na een snelle counter de eindstand bepaalde. Kevin Strootman stond 89 minuten binnen de lijnen namens Roma.