Jong Ajax verliest koppositie; derde periode volledig op zijn kop

Vrijdag, 9 maart 2018 om 21:56Demen Bulbul • Laatste update: 22:08

Jong Ajax is zijn koppositie in de Jupiler League kwijt. Het team van Michael Reiziger ging vrijdagavond op eigen veld verrassend onderuit tegen laagvlieger Go Ahead Eagles en weet zich daardoor op de ranglijst gepasseerd door NEC, dat gelijktijdig een simpele overwinning boekte. FC Emmen liet op zijn beurt een uitgelezen mogelijkheid liggen om de derde periodetitel te winnen en is zijn koppositie in de derde periode nu met nog één speelronde voor de boeg kwijt aan FC Dordrecht.

Jong Ajax - Go Ahead Eagles 0-2
Na een overtreding op Dennis Johnsen kreeg Zian Flemming vanaf de strafschopstip een uitgelezen mogelijkheid om Jong Ajax na een half uur spelen aan de leiding te brengen. Zijn poging van elf meter werd echter uit het doel gehaald door Sonny Stevens. Ajax, met onder anderen de weer fitte Nick Viergever in de basiself, had het daarna lastig met de kwakkelende Deventenaren en moest na een uur spelen zelfs in de achtervolging. Rick Ketting kopte bij de eerste paal raak na een hoekschop van Stefano Beltrame. Patrick Maneschijn was in de slotfase dicht bij de 0-2, maar hij schoot oog in oog met Stan van Bladeren naast. De 0-2 kwam er echter alsnog: Azor Matusiwa werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd, waarna Pieter Langedijk de strafschop benutte.

NEC - FC Volendam 3-0
Een briljante vrije trap van Arnaut Groeneveld vormde het hoogtepunt in de eerste helft. De 21-jarige aanvaller mocht na een klein half uur op een meter of 25 aanleggen voor een vrije trap en verraste doelman Hobie Verhulst vervolgens door in één keer op doel te schieten: 1-0. NEC had weinig te duchten van Volendam en sloeg op slag van rust via Frank Sturing ook nog voor een tweede maal toe in de eerste helft. Na de onderbreking gooide Guus Joppen de wedstrijd met het hoofd op slot na een voorzet van Groeneveld.

FC Emmen - Jong AZ 0-2
Emmen had een kleine kans om de periodetitel veilig te stellen, maar het was daarvoor wel afhankelijk van puntverlies van de concurrentie. Het team van Dick Lukkien had zelf echter ook de grootse moeite met de beloften van AZ. De eerste helft leverde geen doelpunten op, al had Emmen wel de pech dat een poging van Alexander Bannink de onderkant van de lat trof. Na de onderbreking maakte de thuisploeg jacht op de openingstreffer. Doordat periodeconcurrenten De Graafschap, Telstar en FC Volendam gelijktijdig op achterstand stonden in hun wedstrijden, had Emmen aan een doelpunt genoeg om de periodetitel veilig te stellen. Zo ver kwam het echter niet. Sterker nog: AZ ging er in de slotfase zelfs nog met de zege vandoor doordat een schot van Jamie Jacobs via verdediger Gersom Klok binnenviel en Jelle Duin een strafschop benutte.

FC Eindhoven – Fortuna Sittard 1-3
In de jacht op de landstitel en de koppositie heeft Fortuna Sittard vrijdagavond geen fout gemaakt op bezoek bij FC Eindhoven. Via Djibril Dianessy kwamen de bezoekers uit Sittard na dik een halfuur spelen op 0-1. Eindhoven stond toen met tien man op het veld, daar Abdelmalek El Hasnaoui werd behandeld aan een blessure. In de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld via Todd Cantwell op aangeven van Lisandro Semedo. Dorian Kortstam deed een kwartier voor tijd nog wat terug namens Eindhoven. De eindstand werd daarna bepaald op 1-3 door Stefan Askovski.

De Graafschap - FC Dordrecht 0-1
Dordrecht is na zes overwinningen in de laatste acht wedstrijden weggekomen uit de onderste regionen van de Jupiler League en de ploeg van Gérard de Nooijer bood ook De Graafschap prima tegenstand op De Vijverberg. Toch was de grootste kans in een doelpuntloze eerste helft voor de thuisploeg: Mark Diemers trof al na drie minuten voetballen de paal. Dordrecht verweerde zich ook na de onderbreking kranig en kwam na een uur voetballen zelfs op voorsprong. Denis Mahmudov benutte een strafschop na een overtreding van doelman Filip Bednarek. Dordrecht greep daarmee de macht in de derde periode en kan de periodetitel maandagavond op eigen veld tegen RKC Waalwijk definitief winnen.

Telstar - Helmond Sport 2-3
De thuisploeg ontsnapte op eigen veld na een kwartier aan een achterstand, nadat Jordy Thomassen uit een lastige hoek de paal trof namens de bezoekers. Die mogelijkheid leek Telstar wakker te schudden, want Melvin Platje bracht niet veel later na een lange pass van Frank Korpershoek de 1-0 op het scorebord. Helmond herpakte zich na rust echter goed: Thomassen schoot eerst een vrije trap binnen en zorgde op het uur ook voor de 1-2, door na een lange bal doelman Rody de Boer te omspelen en vervolgens eenvoudig te scoren. Telstar weigerde zich echter neer te leggen bij een nederlaag en kwam een kwartier voor tijd via Platje weer langszij. Genoeg voor een punt was het echter niet, want Ron Janzen kopte daarna nog de 2-3 binnen.

RKC Waalwijk - Jong PSV 3-2
De Eindhovense beloften beleefden een droomstart in het Mandemakers Stadion. Ramon Pascal Lundqvist legde de bal na een kwartier voetballen met veel gevoel neer bij de tweede paal, waar Nikolai Laursen vervolgens van dichtbij de 0-1 kon binnenlopen. PSV had weinig te duchten van de thuisploeg, maar moest op het uur wel plots te gelijkmaker incasseren doe toedoen van Johan Voskamp. Lang kon RKC echter niet genieten van de gelijke stand, want Laursen bezorgde PSV met een intikker vrijwel onmiddellijk weer een nieuwe voorsprong. RKC toonde echter karakter en trok de wedstrijd dankzij doelpunten van Mohammed Mezghrani en opnieuw Voskamp (schitterend hakje) uiteindelijk toch nog naar zich toe.

MVV Maastricht - Jong FC Utrecht 3-1
MVV had voor eigen publiek wat goed te maken, nadat het maandag met 3-0 onderuitging op bezoek bij streekgenoot Fortuna Sittard. De thuisploeg schoot sterk uit de startblokken en wist na 23 minuten de score te openen. Kelechi Nwakali vond van een meter of twintig de verre hoek. De huurling van Arsenal speelde sowieso een goede wedstrijd en maakte vlak na de rust zijn tweede doelpunt van de avond. Met een verwoestende uithaal vond hij de bovenhoek. Nick Venema zorgde daarna nog voor de aansluitingstreffer, maar door een doelpunt van Atilla Yildirim herstelde MVV zijn voordelige marge van twee weer in ere.


Poll

Stelt FC Dordrecht de derde periode maandag veilig?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door forzazitterd)

ik ging dus naar de winkel om een toto te zetten voor 1 hele euro dus zet op eagles dordrecht en jong az qoutering kwam op 500+ euro ik vroeg de vrouw om mijn briefje te annuleren omdat ik over de 455 ong het blaadje moet opsturen voor belasting. heb ik alles maar x2 gedaan en 37 euro gewonnen wat baal ik :P

9 maart 2018 om 22:16

Dude fuck de belasting wat gaan ze doen dan hoe of wat of.... bet via bwin heb nog nooit belasting betaald

9 maart 2018 om 22:26

als je zeg maar via toto en een bet zet en je komt hoger dan 465 qoutering uit kan je het geld niet in de winkel ophalen maar moet je het opsturen naar toto zelf en daar halen hun gelijk de belasting van af.

9 maart 2018 om 22:33

Ok wist ik niet alleen daarom zou ik daar al niet betten

9 maart 2018 om 23:08

Gewoon via bwin doen, of als je niet verlegen bent van winst opbouwen over langere periodes unibet (gebruik ik zelf).

9 maart 2018 om 22:25

je maakt je serieus druk over belasting? wtf...

9 maart 2018 om 22:28

ja fout van me denk niet nog een keer met 3 teams van 8+ qout te winnen haha

9 maart 2018 om 23:26

Is dat gek dan? Boven de 450 euro betaal je 30.1 procent belasting. Dan kun je beter onder die drempel blijven. En in tegenstelling tot veel gokkantoren is belastingontwijking bij Toto onmogelijk.

10 maart 2018 om 01:58

Haha daar heb ik ook op gezet. 1 euro op combi Jong AZ - Dordrecht - Eagles, alleen dan via Unibet. Ka-ching: € 885,00
Normaal zet ik minimaal 5 eurie op een lijstje.. dat was helemaal lekker geweest. Maar ach, ik ben er blij mee!

We staan weer bovenaan! Het wordt nog een spannend eind in de strijd om het kampioenschap. Wat was die keeper in godsnaam ook aan het doen bij de 1-0?’

9 maart 2018 om 22:05

Wat zullen de NEC supporters blij zijn. Dit keer geen bus opwachten. Maar kwalitatief horen ze in de Jupiler League. De eredivisie hebben ze te weinig kwaliteit.

9 maart 2018 om 22:15

Ja maar lopen heel veel contracten af dit seizoen. Houden alleen Joppen, Sturing, Kadioglu, Dijkstra, Groeneveld, Braken en Jansen over, de meeste contracten lopen allemaal af. Dus daar zullen weer spelers voor gehaald moeten worden.

Geen best seizoen voor Go Ahead maar wel 2x winnen van Jong Ajax terwijl ze beide keren ook bovenaan stonden.

En dan was er vanochtend nog iemand die tegen mij zei dat Sanchez niet veel verbloemde voor Viergever.... Wat was Viergever vandaag slecht zeg tegen de nummer 17 van de JL. Zonder Eiting en Mazraoui is dit Jong Ajax inspiratieloos. Volgend jaar staat er wel een elftal met een paar leuke spelers, maar dit jaar is het zonder Eiting, Mazraoui en Cassierra echt 3 keer niks.

Fortuna op jacht naar de landstitel? Toch knap om vanuit de Jupiler landskampioen te worden

9 maart 2018 om 23:09

Ook allemaal dankzij Sunday Oliseh

Wat heerlijk dat jong Ajax verloren heeft, puur vanwege het feit dat ze eredivisie spelers "ritme" willen laten opdoen in de JL. Niks tegen belofte-elftallen, maar de regels moeten aangescherpt worden dat ze er meer uitzien zoals het reglement die gebruikt wordt voor beloftes van Spaanse (en Catalaanse) ploegen.

9 maart 2018 om 23:14

Ja, nu deed Viergever een keer mee voor 60 minuten, terug van een blessure, maar daar tegenover staan meerdere jeugdspelers uit de A'tjes. Dat streept elkaar weg, dus waar zit nou het probleem? Als je in de Eredivisie wilt spelen moet je ook Jong Ajax kunnen verslaan, anders heb je er gewoon niks te zoeken.

10 maart 2018 om 01:55

Om het je gemakkelijk te maken, Fortuna moest voor de periodetitel thuis tegen jong Ajax op 12 januari. Maar op die datum was het eerste van Ajax op trainingskamp, met daarbij ook de beloftes zoals Eiting e.d. waardoor Fortuna het uiteindelijk op moest nemen tegen een B-elftal.

Dit hele verhaal over je wilt in de Eredivisie spelen slaat nergens op, je gaat toch ook niet tegen Messi spelen in Barcelona B als hij pas komt van een blessure toch?

10 maart 2018 om 00:14

Als Jong Ajax met een vaste selectie speelt worden ze makkelijk kampioen. Ze laten vooral punten liggen als ze niet met de vaste opstelling spelen.

10 maart 2018 om 01:19

Als Cassiera speelt is ie te duur, als Viergever speelt laat Ajax spelers ritme op doen (gebeurt echter maar zeer zelden) en zo zijn er wel meer redenen die men aanhaalt tegen de Jong teams. We zijn nu jaren verder en dat geneuzel gaat maar door. Ajax heeft dit jaar echt niet zoveel met eerste elftal spelers gespeeld hoor. Je kunt ook blij zijn dat je in een profcompetitie nog naar je eigen club kunt kijken, want dat zou waarschijnlijk een van de eerste clubs zijn die wegvallen zonder het contract met Fox.

10 maart 2018 om 08:37

Daarom alleen spelers ruilen in de transferperiode , dat kan de trainer kiezen jong of 1 !

10 maart 2018 om 08:55

Feyenoord speelde dit seizoen tegen Manchester City... ga er naar uitrekenen hoeveel de selectie van Manchester City kostte... competitie vervalsing? Want Feyenoord kan dit nooit betalen en investeren net als veel andere clubs...

En nog kon Manchester United vrijwel jaarlijks minimaal 100 miljoen euro uitgeven zonder grote prijzen (qua inkomen) te winnen....

Wat was het slecht vanavond. Passes van dichtbij die niet aankomen, alleen maar hoge en terwijl de verdedigers van Helmond allemaal een kop groter waren. Hopelijk een incident en spelen we maandag weer beter.

Maandag 12 maart, heb er nu al zin in! Er staat hier dat Dordt goed tegenstand bood, maar als ik de samenvatting van FOX zie mogen we toch op onze blote knietjes dat we de 3 punten hebben meegenomen naar ons eiland. Maandag vol er tegen aan tegen Rkc, alles ligt in eigen handen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior2210
5.Jong AZ192
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder110
H. AcheffayAanvaller110
G. KorteAanvaller112
H. JurjusKeeper110
J. KoningsAanvaller103
D. HaenAanvaller83
D. GravenberchAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

31 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren