Mahrez kijkt terug op mislukte transfer: ‘Manchester City is verleden tijd’

Donderdag, 8 maart 2018 om

Riyad Mahrez had de afgelopen transferperiode zijn zinnen gezet op een vertrek bij Leicester City. Manchester City leek zijn volgende werkgever te worden, maar omdat de clubs niet tot een akkoord wisten te komen over de transfersom, bleef de Algerijns international bij the Foxes. Na de slotdag van de transferperiode verscheen Mahrez anderhalve week niet op de training. Terugkijkend op die periode, zegt de buitenspeler dat hij spijt heeft van de manier waarop hij het heeft aangepakt.

“Ik bleef weg omdat ik tijd nodig had om na te denken”, zegt Mahrez in gesprek met Sky Sports. “Het was een lastige situatie. Manchester City is een mooie stap voor wie dan ook, maar dat is verleden tijd. Ik heb het achter me gelaten. Als we er nu weer over gaan praten, dan is het alsof de transferperiode weer terugkomt en ik wil juist vooruitkijken, alles geven voor het team. Je zal altijd spijt hebben van bepaalde dingen, maar op dat moment dacht ik dat het het juiste was om te doen.”

Gevraagd naar zijn afwezigheid bij Leicester City zegt Mahrez dat hij altijd in contact is blijven staan met de club. “Het was lastig, maar de club is er ook goed mee omgegaan”, aldus Mahrez, die afgelopen weekend tegen Bournemouth met een rake vrije trap in de 97ste minuut een punt redde voor Leicester. “In de voetbalwereld is het een komen en gaan van spelers. Ik ga nu niet zeggen of ik blijf of vertrek. We gaan zien wat de zomer brengt. Op dit moment ben ik speler van Leicester.”


Poll

Riyad Mahrez is bezig aan zijn laatste maanden bij Leicester City


Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door sirius)

maar dat bericht dat die stopte klopt dus niet omdat zijn Facebook gehackt was?

8 maart 2018 om 16:14

Ja

8 maart 2018 om 16:20

Geweldige voetballer! Kan overal wel terecht, hoorde iets van man u ook, maar zolang mou daar zit zou k niet gaan! Mafkees maakt alles kapot

8 maart 2018 om 17:47

Een speler die niet op komt dagen op trainingen als hij even zijn zin niet krijgt is nou ook niet bepaald aantrekkelijk voor clubs. Het wordt tijd dat voetballers eens even de definitie op gaan zoeken van het woord "contract".

8 maart 2018 om 18:13

Dat zullen ze vast wel weten, Sirius. Gezien Mahrez' voorgeschiedenis, met schijnbaar valse beloftes van de club, kan ik me er ook prima in vinden. Daarnaast denk ik dat een speler die regelmatig uitblinkt in de PL juist erg aantrekkelijk is voor veel clubs.

Wanneer komt Leicester met een excuses? Aandoenlijk hoe hij steeds weer de schuld op zich neemt en zijn excuses aanbied, maar laten we ook eens kijken naar het waarom... Leicester beloofde hem een mooie transfer nadat hij nog een jaar was gebleven. Als je er alles aan doet om die belofte niet na te komen mag je als mens zijnde kwaad worden.

8 maart 2018 om 17:44

Vergeet niet dat Leicester zijn riante salaris en bonussen betaalt en dat Mahrez gewoon een contract heeft. Leicester wil een marktconform bedrag (wat dat tegenwoordig ook is) en als een club niet genoeg biedt, houdt het op.

Het is ronduit schandalig hoe spelers zomaar denken weg te kunnen blijven op trainingen. Het is mentaal ook zo extreem zwaar om nog een half jaar te voetballen voor slechts 55.000 pond per week bij de club waar je groot bent geworden.

Veel voetballers zijn simpelweg verwende onvolwassen mannetjes die tegen de wind in zeiken als ze hun zin niet krijgen. Hele bekende recente voorbeelden zijn Dembele, Aubameyang en Mahrez, maar er zullen jaarlijks honderden spelers zijn die zich er schuldig aan maken.

8 maart 2018 om 17:49

Mahrez en Auba zijn dingen belooft. Ben het ook niet perse eens met het overslaan van trainingen, maar laten we ze niet alle schuld toeschuiven en zij moeten niet alle schuld op zich nemen. Dembele daarentegen had er net 1 jaar op bij Dortmund en is amper twintig. Auba is waarschijnlijk aan zijn laatste jaren bezig en Mahrez gaat straks ook zijn laatste fase in. Laten we ook eens kijken naar beloftes die niet zijn nagekomen.

8 maart 2018 om 17:50

En btw dat half jaar waar jij het over hebt was voorbij inzake Auba en Mahrez.

8 maart 2018 om 17:54

Dan hadden ze die beloftes contractueel moeten laten opnemen. Dat is nou niet bepaald hogeschool-wiskunde. Dat moet een voetballer wel kunnen snappen. Is dat niet het geval, is het sowieso maar goed dat ze voetbaltalent hebben.

8 maart 2018 om 18:40

Je hebt geen ongelijk, maar ik vind hen niet de ultieme boeman in deze. Het is een principekwestie waar we het niet perse met elkaar eens hoeven te zijn .

9 maart 2018 om 02:41

Het blijft inderdaad gissen en het ligt er maar net aan welk perspectief je wilt belichten. Dit soort onderwerpen blijven interessante discussies waar beide partijen gelijk en ongelijk hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Everton6-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Harry MaguireVerdediger10
Wes MorganVerdediger10
Christian FuchsVerdediger10
Demarai GrayMiddenvelder10
Daniel AmarteyMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Leicester City.

34 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren