Uitblinkende Cillessen bezorgt Barcelona Copa Catalunya

Woensdag, 7 maart 2018 om

Barcelona heeft woensdagavond beslag gelegd op de Copa Catalunya, het jaarlijkse voetbaltoernooi tussen voetbalclubs uit de regio Catalonië. De club van trainer Ernesto Valverde was in Camp d’Esports in Lleide na strafschoppen te sterk voor Espanyol: 1-0. Jasper Cillessen groeide uit tot de grote held van Barcelona, want de doelman verrichtte in de reguliere speeltijd een paar goede reddingen én stopte de beslissende in de penaltyserie.

De doelman van het Nederlands elftal moest in de eerste helft een paar keer ingrijpen. Na zeven minuten stopte hij een inzet van Pablo Piatti met de borst, nadat Sergi Palencia de bal zomaar bij de aanvaller had ingeleverd. Cillessen had later ook een antwoord op een schot van de bedrijvige Adrià Carmona. Aan de andere kant was de beste kans voor Denis Suárez.

Opnieuw moet Jasper Cillessen in actie komen en opnieuw doet hij dat voortreffelijk. 💪 Lekker bezig!

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 7 maart 2018

De middenvelder kon afspelen, maar ging voor eigen succes en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied over de kruising. Hij moest zich later vanwege een spierblessure in het linkerbeen laten vervangen door Christian Rivera. In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Barcelona: Paco Alcacér vergat een afgemeten voorzet van Aleix Vidal echter binnen te tikken.

Espanyol liet zich in het tweede bedrijf ook niet onbetuigd en was ruim een kwartier voor tijd dicht bij de 0-1: Alex López kon na een mooie aanval uithalen, maar zag zijn schot weg gebokst worden door Cillessen. Later raakte Espanyol ook nog de lat. Aan de overzijde kreeg Alcácer een tweede goede kans: zijn kopbal na een vrije trap werd gekeerd. Het bleef 0-0 en hierna werden er direct penalty’s genomen. Espanyol miste twee keer: Sergi Darder schoot over en de inzet van José Jurado werd gekeerd door Cillessen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door chihinho)

Wereldnieuws! Jasper Cillessen pakt een strafschop!

Voor degenen die Barcelona minder intensief volgen en waarschijnlijk niet hebben meegekregen dat Barcelona het vanavond in de Catalaanse Supercup opnam tegen Espanyol even de opstelling waarmee Barcelona aantrad. Rivera, Hongla, Carles Pérez, David Costas, Abel Ruiz, Marcus Mcguane en Juan Miranda kwamen nog binnen de lijnen.

Cillessen; Palencia, Yerry Mina, Cuenca, Digne; Aleñá, Gomes, Denis; Vidal, Alcácer, Dembélé

Moet eerlijk zeggen dat de eerste tien minuten aan me voorbij zijn gegaan, kwam immers terug van een lange dag op het Beursplein. In het restant van de wedstrijd maakte het centrale duo met Yerry Mina en Jorge Cuenca een behoorlijke indruk. Denk dat beide heren zich wilden profileren als typische Barcelona-verdedigers. Comfortabel aan de bal, snel de aansluiting zoeken met het middenveld en proberen de bal vroeg te onderscheppen door in te stappen. En dat lukte eigenlijk heel aardig, denk dat ze indruk hebben gemaakt op Ernesto Valverde. Ook Jasper Cillessen, André Gomes en Carles Aleñá speelden een aardige wedstrijd.

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich Lucas Digne en Denis Suárez. Zij maakten ook vandaag geen indruk en lijken aankomende zomer een andere club te mogen zoeken. Op een verdwaalde steekbal van Denis gaat er eigenlijk geen dreiging uit van beide heren. Tot aan zijn blessure liet Denis op geen enkele wijze zien dat Valverde het de afgelopen maanden bij het verkeerde eind had. Alejandro Grimaldo, Marc Cucurella of Juan Miranda lijken me (de ene op korte termijn, de anderen op langere termijn) uitstekende vervangers voor de Fransman. De vervanger voor Denis Suárez hebben we vandaag al aan het werk gezien. Carles Aleñá maakt volgend seizoen deel uit van de selectie van Valverde. Andere spelers die geen indruk op me maakten zijn Sergi Palencia (al waardeer ik het wel enorm dat hij zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder van het B-elftal pakt tijdens de strafschoppenserie en zijn slechte periode eigenlijk beperkt bleef tot de eerste helft), Ousmane Dembélé (al heeft hij de tijd nodig om ritme op te doen en zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving) en Aleix Vidal.

Tot slot begrijp ik niet waarom dertien-in-een-dozijn-voetballers (en huurlingen) als Marc Hongla en Christian Rivera speeltijd krijgen in het eerste elftal. Denk dat zelfs Valverde niet de illusie heeft dat zij ooit van waarde zullen zijn voor hem. Begrijp dat Juvenil A een belangrijke wedstrijd heeft in de Youth League tegen Atletico Madrid en door de blessure van Oriol Busquets weinig te kiezen is. Had liever gezien dat piepjonge spelers als Riqui Puig of Alex Collado dan voor de ‘leeuwen’ werden gegooid dan dit soort onzinnige speelminuten voor spelers die toch het eerste nooit gaan halen. Neemt overigens niet weg dat ik het enorm waardeer dat Valverde spelers als Palencia, Cuenca, Miranda, Carles Pérez en Abel Ruiz oproept. Dat zijn spelers die de potentie hebben om wel van waarde te zijn in de toekomst (al dan niet als breedte-speler in de selectie).

7 maart 2018 om 20:59

Ik heb echt genoten van Palencia. Wat een motivatie heeft die jongen om voor Barcelona te spelen. Mooi dat hij ook zijn penalty erin schoot.

7 maart 2018 om 21:08

Ben echt blij dat je van zulke wedstrijden heb en daarmee wil ik zeggen dat je dan de spelers van barca b ziet spelen. Palencia kan een grote jongen worden wat speelde hij goed zeg. Ik heb niet heel de wedstrijd kunnen zien en ik wil weten hoe deed Dembele het.alvast bedankt

7 maart 2018 om 21:14

Nou, de eerste helft was hij toch echt een van de zwakkere spelers bij Barcelona hoor. Leek behoorlijk nerveus te zijn, wat resulteerde in knullig balverlies en onnodige/overbodige loopacties. In de tweede helft leek hij die zenuwen van zich af te hebben gezet en dan lijkt hij toch een behoorlijke rechtsback te zijn. Veel loopvermogen, ijzersterk in directe duels en een behoorlijke voorzet. Maar laten we eerlijk zijn, het pure talent ontbreekt soms nog wel eens. Ben erg benieuwd hoe Valverde naar zijn wedstrijd heeft gekeken.

Vond overigens de strafschop van Abel Ruiz echt fenomenaal ingeschoten. Daar sprak zoveel overtuiging uit! Denk dat het sportief plan duidelijk is. Bijtekenen, dan nog anderhalf seizoen bij Barcelona B en dan doorgeschoven worden naar het eerste elftal.

7 maart 2018 om 21:24

Wat schrok ik van Denis zeg. Liep zich alleen maar vast en heeft echt een schrikbarend tekort aan overzicht. Die man heeft volgens mij bij elk balcontact weer de bal verloren.

7 maart 2018 om 21:30

Denk dat het gebrek aan zelfvertrouwen een enorme rol speelt. Dat zag je bijvoorbeeld ook bij André Gomes. Het is echt een wereld van verschil hoe hij bijvoorbeeld in Camp Nou tegen Atletico speelde en vandaag tegen Espanyol. Ja, het is een tegenstander van een ander formaat. Maar de Portugees speelde echt ontzettend goed in de Busquets-rol vandaag.

Denis Suárez zou er verstandig aan doen om komende zomer naar Napoli te vertrekken. Aan talent ontbreekt het niet, fysiek lijkt hij toch weinig stappen te maken en denk dat Valverde daarom hem minder kansen geeft. Hij wordt veel te makkelijk van de bal gezet en dat bleek vandaag eens te meer.

7 maart 2018 om 21:24

Kan je me aub zeggen hoe Dembele het deed heb niet alles kunnen zien, alvast bedankt.

7 maart 2018 om 21:33

Niet denderend. Startte vanaf de linkerkant en kreeg relatief veel vrijheid om met de bal aan de voeten naar het centrum te trekken. In de eerste helft ging dat behoorlijk, maar naarmate de wedstrijd vorderde leek hij steeds vaker de bal te verspelen.

Denk wel dat we geduld moeten hebben met Dembélé. Als spelers van het niveau Ibrahimovic, Fábregas, Henry en Luis Suárez al een aanpassingsperiode nodig hebben van minimaal een half seizoen, dan moeten we Dembélé die tijd ook gunnen. Laat hem eerst maar eens een half seizoen (fit) spelen en dan mogen we hem bekritiseren.

7 maart 2018 om 21:39

Zo is het maar net, goed om jou reactie te lezen man! Velen hebben Dembele al afgeschreven, wat ik persoonlijk schandalig en belachelijk vind. Ik heb al vaker gezegd, dat niet iedereen Suarez is! Die zich overal gelijk aanpast, en welke competitie dan ook alsof het niets is.. 😒

7 maart 2018 om 22:00

Suarez heeft ontzettend veel slechte wetstrijden voor barca gespeeld. Maar omdat hij natuurlijk een behoorlijke staat van dienst heeft hij vaker de tijd gehad om zich terug te knokken. Bovendien kan suarez uit het niets doelpunten maken dus ook al speelde hij bijv begin van het seizoen tergend slecht wil je hem altijd in de ploeg hebben

7 maart 2018 om 22:19

Suarez had niet echt aanpassings problemen. Je kan eerder neymar noemen maar Suarez was on fire

7 maart 2018 om 22:22

Suarez had eerste drie maanden niet gescoord in La Liga.

7 maart 2018 om 22:26

3 maanden. Hij kwam ook van een lange schorsing en als je 3 maanden niet scoort en daarna wel in je eerste jaar vind ik dat heel erg knap. Ik heb het over het eerste seizoen waar nieuwe spelers zich moeten aanpassen. Er zijn spelers die het eerste seizoen niks presteren dus 3 maanden vind ik helemaal niet erg. Ik zag net een paar highlights van Dembele en hij had toch paar mooie acties in huis

7 maart 2018 om 23:03

Suarez gaf in zijn 1ste pot (el classico) gelijk een assist op Neymar.

7 maart 2018 om 23:59

Wat betreft je laatste alinea, ik begrijp dat je liever die jonkies ziet in dat geval maar ik kan me inbeelden dat je dan wel behoorlijk aan kwaliteit/ervaring inlevert? Mocht dat het geval zijn maakt dat de wedstrijd ook minder leerzaam voor de iets oudere talenten die er vandaag in stonden zoals Palencia, Cuenca en Alena.

het waren sowieso maar invallers geweest natuurlijk maar niemand wordt beter van een halve wedstrijd achter de bal aanrennen

Ja eindelijk een penalty gestopt. Moet ook voor hem een heerlijk gevoel zijn. Hopelijk pakt hij ze nu vaker.

Cillessen die een penalty stopt?!?! Nee zonder grappen. Hoort gewoon op goal te staan in het Nederlandse elftal.

7 maart 2018 om 21:10

Je hebt mensen die het niet eens met jou zouden zijn want ik vind ook dat hij gewoon de eerste keeper moet zijn bij oranje. De trainingen die hij bij Barcelona krijgt zijn van een heel hoog niveau en je ziet echt wel dat Jasper stappen heeft gemaakt. Natuurlijk hoort hij liever te spelen dat is duidelijk maar die trainingen die hij krijgt hebben hem echt een veel betere keeper gemaakt. Ik vind hem relaxed overkomen en altijd goeie pass in huis wat weinig keepers hebben.

7 maart 2018 om 22:55

Trainen met Messi en Suarez leer je als keeper meer van dan op zondagmiddag Henk Veerman of Lars Veldwijk als spits tegenover je te hebben.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Cillessen stopt een strafschop en daardoor meteen een prijs. Toch een klein mooi momentje om het voor te bewaren.

Als Cillessen nou ook al penalty's gaat stoppen. Nee even zonder dollen, de wedstrijden die hij keept laat hij toch zien dat hij niet voor niets is aangetrokken door Barca. Speelt toch uitstekende wedstrijden (als die speelt. Zou het toch beter vinden als hij 1ste keeper zou worden bij een subtopper in Europa!

7 maart 2018 om 21:01

Klopt bij Roma als Alisson vertrekt of bij een Arsenal.

7 maart 2018 om 21:13

Klopt, maar is Borussia te hoog gegrepen voor hem. Zie Burki niet als een ideale keeper voor een team als Dortmund

7 maart 2018 om 22:06

Arsenal zou ik niet heen gaan nu. Beetje chaotische verdediging voor je neus.

7 maart 2018 om 23:01

Ik denk dat Cillessen prima zou slagen bij Borussia. Als hij speelt bij Barcelona doet hij dat doorgaans meer dan prima. Hij is zeker wel beter dan die Burki.

Wat een onzin zeg de Supercup van Catelonië. Wat mij betreft vliegt FC Barcelona uit La Liga als ze zo graag onafhankelijk willen zijn.

7 maart 2018 om 21:56

Deze wedstrijd heeft niks met onafhankelijkheid te maken is gewoon een traditie

Blessure denis wel tegenvaller. Hoopte op hem om in cl iniesta te vervangen. Zal nu wel weer gomes of paulino worden (weet niet wat erger is....)

Weet iemand waarom espanyol de tegenstander is en niet Girona? Uitgaande dat wedstrijd is tussen de 2 beste ploegen van catalonie?

8 maart 2018 om 01:20

Gaat om de stand van vorig seizoen als ik het goed heb. Mohiem Girona zat toen in de 2e divisie.

8 maart 2018 om 10:55Antinederlander...Ik meende toch echt dat er maar 1 keeper het doel schoonhield bij Barča of heb ik het mis...stond er ook een andere buitenlandse keeper onder de lat dan?
Hey...dit is toch een Nederlandse website niet? Waarom zo verontwaardig doen?, jij hoeft hier niet mee te gluren en zeker anti-lieden niet!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

283 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren