‘Nu zijn voetballers alleen maar geïnteresseerd in rondjes lopen met de hond’

Woensdag, 7 maart 2018 om 16:30Tim Siekman

Juan Román Riquelme kan zich totaal niet identificeren met de huidige generatie profvoetballers. De oud-middenvelder van onder meer Barcelona, Villarreal en Boca Juniors vindt dat de spelers van tegenwoordig vooral met zichzelf bezig zijn en niet meer zoveel geven voor het voetbal als Riquelme en generatiegenoten van de oud-spelmaker dat deden.

"Wij hielden vroeger van voetbal. We interesseerden ons niet in dansjes (na het maken van een doelpunt, red.) of iets van gelijke strekking. Nu zijn de voetballers alleen maar geïnteresseerd in op de foto gaan met de hairstylisten en rondjes lopen met de hond", wordt de 55-voudig international van Argentinië geciteerd door ESPN.

"Ik hield er altijd van om alle spelers echt te kennen en was van mening dat ik iedere dag leerde door naar het voetbal te kijken. Ik voelde dat ik bijleerde. Nu zie ik dingen die echt niet konden vroeger. Ik weet niet of ik daarmee had kunnen omgaan. Godzijdank leef ik in een ander tijdperk", besluit de 39-jarige Riquelme, die in 2015 besloot zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.


Poll

Ben jij het eens met Juan Román Riquelme?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door macereal)

Ben ik het helemaal mee eens. Ik mis tegenwoordig ook vaak passie bij de spelers. Winnen of verkiezen maakt niks uit, als ze maar dat dik salaris krijgen en 1mlj likes op instagram.... niet dat de voetballers vroeger allemaal slim waren (Berry 😉) maar lijkt ook wel of ze tegenwoordig allemaal dommer zijn. Wat trouwens ook geen noodzaak is om goed te kunnen voetballen maar toch...

Of ik ben gewoon een oude lul aan het worden

7 maart 2018 om 17:05

Ik ben er ook 100% mee eens. Mensen die hier mij kennen weten al dat ik hedendaagse voetbal niks meer vind. Alles draait om het geld, dure autos en mooie vrouwen. Voetbal is een bijzaak voor vele voetballers. Ik mis echt stylisten als riquelme, rdinho, Totti, Del Piero, Rui Costa, Rivaldo, Zola, Recoba, Deco, Ballack, Ortega, Hagi, Zidane, Ronaldo, Veron, Pires enz.. Hedendaagse voetbal lijkt meer vrouwensport dan mannensport.

7 maart 2018 om 17:14

Tegenwoordig is de domheid veel toegankelijker. Als ze vroeger vlogs en gekke filmpjes online konden zetten hadden we precies dezelfde gedachtegang. Echter maken de centen ze nu soms net even wat meer extravert. Ik erger me er niet zozeer aan hoor, je kan het mensen ook niet kwalijk nemen als ze al vroeg een groot vermogen hebben en weinig tot geen educatie genoten hebben. Leef en laat leven.

7 maart 2018 om 17:16

ik denk er net zo over. En, ja piotr. Ik denk dat de meeste die er zo over denken toch echt ouwe lullen aan het worden zijn. Dat besef maakt het nog extra pijnlijk.

7 maart 2018 om 17:24

Ik ben 30 en voel me zeker geen oude lul. Het is gewoon een feit dat voetbal is overgenomen door de rijke elite en een speeltje van hun zijn geworden. Als de eigenaars geen zin meer hebben in hun hobby, gaan clubs als Chelsea, Man City en Psg het echt zwaar krijgen. Neymar gedraagt zich meer als een hollywoodster dan een topvoetballer of een depay die nog niks heeft bereikt, maar zich gedraagd als een wereldster.

7 maart 2018 om 17:40

quar3sma je hebt gelijk kerel, maar ik durf te wedden dat 90% van de mensen die het met riquelme eens zijn minimaal 30 of ouder zijn. De mensen die dezelfde acties, of het nou hoeden, rare trucjes, instagramaccounts of onlogische carrierestappen/geld verdedigen zijn 9/10 keer een stuk jonger. ik ben zelf 35 en voel me over het algemaal nog niet oud, behalve als ik kritisch naar het voetbal en de spelers van tegenwoordig kijk.

7 maart 2018 om 20:35

@Quar3sma; De verandering in de media zorgt er ook voor dat dit soort figuren extra opvallen. Nu heb je ook Kane, Messi, Ronaldo, Suarez, de bruyne, Lewandoski, Aguero etc etc. Het verschil met vroeger is dat nietszeggende mannetjes een medium hebben om op te vallen. Natuurlijk geloof ik ook dat het in verhouding meer is geworden maar de (social) media versterkt de bias die veel mensen hebben wel erg.

Wat een speler was dit. Hij heeft wel een punt, al is dat ook gewoon hoe de wereld nu is. De huidige generatie is nog erger dus zal het zeker niet meer minder worden.

Dat zijn echte liefhebbers, de spelers van nu kennen ook hun mede voetballers maar meer door FIFA.

Rique 1 van de mooiste langzaamste en slimste spelers ooit die het spelletje hebben gespeeld. Ik ben 1 van de gellukige die hem een aantal keer live aan het werk hebben gezien. Wat een genot.

El Ultimo, the dying breed. Wat was ik verliefd op zijn manier van spelen, zulke spelers (als in speelwijze) bestaan er jammer genoeg niet meer, uitgestorven.

Over zijn statement; vele ex-voetballers geven ditzelfde aan en ik vind dat ze over het algemeen wel gelijk hebben. Een duidelijke generatieverschil, waarschijnlijk door de mega impact van social media. Als je op het net een video tegenkomt van teamgenoten in de kleedkamer, zitten ze allemaal met telefoon in de hand; een video in de bus of in het vliegtuig, ze zitten allemaal met dopjes in de oren. Maar ja, ik ben zelf iemand die aangeeft dat het vroeger mbt voetbal het 'beter' was, misschien verklaart dat mijn positie hierin.

7 maart 2018 om 17:00

Ik deel jouw mening ook. Het is gewoon zo, we hebben beelden ter beschikking die bewijzen dat de spelers van Riquelme’s generatie beter zijn. Een paar maanden geleden deed Dybala een ‘truukje’ door een sombrero te doen. Niet bij de tegenstander, maar bij zichzelf. Iemand die ik ken was zo lyrisch over dat momentje en ik keek zo van ‘wtf krijg jij nu?’ Roman Riquelme gaf zijn tegenstanders panna’s van de hoogste graad! Draait rond zijn as en met de hak van zijn voet poort die je, doe dat maar eens een keer na!

7 maart 2018 om 17:05

Vele ploegen beschikten toen ook naar mijn gevoel meer toppers, er was een betere verdeling. Misschien is het nu niet zo omdat, zoals jij zegt, dat er simpelweg een tekort is 'goede' voetballers, of dat de topploegen alles kapen.

Een van mijn favoriete spelers ooit. Waar is die mooie tijd gebleven. Een beetje show kan geen kwaad, maar het is gewoon te veel van het goeie geworden. Het is niet eens een kwestie van dat het vroeger zoveel beter was. De spelers zijn gwn niet meer zo goed als vroeger, en dat is een harde feit.

Iedereen die ja stemt maar wel zelf continue op hun telefoon zitten in de auto, op straat en social media volgooien..

Ach, vroeger kon je dezelfde avond nog een peuk roken en een paar hamburgers inslaan. Tegenwoordig kan dat echt niet meer. Voetbal is topsport geworden.

Vroeger had je dan ook geen smartphones, social media was niet zo toegankelijk, werd er niet gesmeten met geld en kon je spelers alleen volgen in de krant of als je al die kanalen had op TV, niet iedereen had een computer met internet.

De spelers nu zijn rondlopende merken maar ik neem ze dat niet kwalijk, zo'n facebook, youtube en instagram maken het mogelijk om via betaalde ads nog meer aandacht te krijgen en zo nog meer geld te genereren, een Beckham bijvoorbeeld had er echt van genoten als dit allemaal al in zijn tijd mogelijk was.

Wat ik ook jammer vind is dat spelers meer met zichzelf bezig zijn, oordopjes in, alleen op de foto's met bekers voor Instagram... Wel jammer.

Ze zeggen wel eens dat het komt door social media en modernisering van de maatschappij. Ik vraag me alleen af hè waarom nu dat verschil zo groot is met al onze voorgaande generaties. Die generaties liepen juist wel naadloos in elkaar over. Ik denk dat de millennials gewoon minder gehard zijn op straat maar groot geworden met de gadgets en computers van tegenwoordig. Zijn toch leukere dingen dan buiten vechten om een voetbalplein bijvoorbeeld. Geen schande maar een logisch gevolg van onze welvaart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1814
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller74
R. De PaulMiddenvelder61
Á. Di MaríaMiddenvelder61
E. MartínezKeeper60
G. Lo CelsoMiddenvelder60
L. ParedesMiddenvelder60
G. RodríguezMiddenvelder61
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

Argentinië
66 fans
Middenvelder, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Juventus wil niet meer dan twee miljoen euro neertellen voor Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren