Man United richt zich na doelpunt Van Aanholt op en wint in extremis

Manchester United is maandagavond ontsnapt aan puntverlies. Crystal Palace leek op eigen veld op weg naar de eerste zege ooit in de Premier League tegen the Red Devils, maar moest na een 2-0 voorsprong uiteindelijk toch het onderspit delven: 2-3. Patrick van Aanholt nam het tweede doelpunt van Crystal Palace voor zijn rekening, maar treffers van Chris Smalling, Romelu Lukaku en Nemanja Matic voorkwamen uiteindelijk een heldenrol voor de Oranje-international.

De laatste twee competitiewedstrijden op vreemde bodem gingen verloren voor Manchester United en ook op Selhurst Park liep het lang niet zoals gewenst. Het team van Mourinho kwam bijzonder zwak uit de startblokken en keek al na elf minuten voetballen tegen een achterstand aan. Crystal Palace speelde zich van achteruit knap door het middenveld van de bezoekers heen, waarna de bal via Christian Benteke bij Andros Townsend terechtkwam. De Engelsman produceerde vervolgens van een meter of zeventien een uithaal die David de Gea te machtig was, al leek het leder onderweg nog getoucheerd te worden door een verdediger van Manchester United.

Alexis Sánchez had doelman Wayne Hennessey vlak voor het openingsdoelpunt nog tot een redding gedwongen, maar daarna bleef de thuisploeg, met Van Aanholt in de basiself en Jaïro Riedewald op de reservebank, betrekkelijk eenvoudig op de been. Manchester United hanteerde een te traag tempo om de defensie van Crystal Palace uit elkaar te spelen en kwam dan ook nauwelijks tot uitgespeelde kansen in de eerste helft. Jesse Lingard beproefde zijn geluk nog op slag van rust van afstand, maar zijn poging scheerde voorbij het doel van Hennessey. Namens Crystal Palace stuitte voormalig FC Groningen-spits Alexander Sörloth op De Gea en schoot Townsend over.

De ploeg van Mourinho kwam ook voor de tweede helft slap uit de kleedkamer en werd binnen drie minuten het slachtoffer van de aanvalsdrift van Van Aanholt. De Oranje-international kon na een snel genomen vrije trap vanaf de linkerflank alleen op De Gea af en rondde uiteindelijk beheerst af: 2-0. Het betekende voor de Nederlander zijn eerste doelpunt in twintig competitieoptredens dit seizoen. Zijn treffer bleek voor Manchester United het startsein om aanvallender te gaan voetballen. Crystal Palace werd vrijwel onmiddellijk met de rug tegen de muur gezet en zag zijn riante marge nog voor het verstrijken van het uur verdwijnen.

Antonio Valencia bracht de bal na een afgeslagen hoekschop terug in het strafschopgebied van de thuisploeg, waar Smalling al koppend de aansluitingstreffer op het scorebord kon brengen. Crystal Palace kwam er daarna niet meer aan te pas en ontsnapte zeventien minuten voor tijd aan de gelijkmaker. Hennessey was na een schot van Matic al verslagen, maar de keeper kon op de doellijn rekenen op de hulp van Benteke. Manchester United bleef echter drukken en wist een kwartier voor tijd alsnog de gelijkmaker te forceren. Sánchez teisterde in eerste instantie nog de lat met een van richting veranderde poging, maar Lukaku zorgde in de rebound alsnog voor de 2-2.

Manchester United maakte daarna jacht op de overwinning, maar moest tegelijkertijd geconcentreerd blijven verdedigen. Benteke kroop luttele minuten na de gelijkmaker van Lukaku in het strafschopgebied van de bezoekers voor directe tegenstander Smalling, maar had vervolgens de pech dat zijn kopbal op miraculeuze wijze werd gekeerd door De Gea. Manchester United slaagde er in de slotfase niet meer in het momentum dat het had verworven om te zetten in doelkansen, waardoor puntverlies onvermijdelijk leek. Matic bepaalde in de tweede minuut van de blessuretijd echter toch nog anders, door van grote afstand fraai binnen te schieten.

Had Crystal Palace recht op minimaal een punt?

1
2

Het kan me geen ene reet schelen dat het in de 1e helft weer dramatisch was. Dit was weer een heerlijke ouderwetse comeback van Manchester United zeg! Man wat een wereldgoal van Matic om de comeback te voltooien!

Prachtig ook die ontlading bij de spelers. Geweldig om te zien hoe ze het vierden met de supporters! Hoorde ook nog een mooie F***ing get in van Smalling haha!

5 maart 2018 om 23:03

Helemaal mee eens. Wat een totaal ander beeld de tweede helft. Ik geniet ook altijd zo ontzettend van Rashford, Vandaag was niet zijn beste invalbeurt, maar hij is zo ontzettend dreigend.
Ik had nooit verwacht dat United nog in staat zou zijn om CP zo bij de keel te grijpen na de 2-0. Echt al heel lang niet meer zo een gebrand United gezien.

Hoop dat we de komende tijd vaker dit soort spelopvattingen van United kunnen aanschouwen als in de tweede helft.
Geweldige sfeer trouwens vandaag, zowel van de CP als United supporters!

5 maart 2018 om 23:04

Was een heerlijke ontlading idd. Maar United speelde echt sterk in de 2e helft. Mag toch hopen dat onze Eric Bailly toch wel gaat spelen tegen Liverpool en dat ook Shaw gaat starten. Verder nieuws over Martial gaat die Liverpool halen?

5 maart 2018 om 23:07

Haha idd die hoorde ik ook. Het was ook wel best goed hoor de tweede helft, Palace had helemaal niets te vertellen. Rashford viel goed in en ook Mata. Die leken echt voor hun plek te willen gaan. Waar ik vooral blij mee was hoe Jose wisselde en dat hij eer eens voor durfde te gaan. Jesse op RB is dat een nieuwe uitkomst haha.

Hopelijk gaan ze nu eens vooruit verdedigen en met lef voetballen ipv al dat halve gedoe. Ik heb het gevoel dat ze eindelijk eens de juiste versnelling gevonden hadden (hopelijk hebben de spelers een lef en gaan ze dat zaterdag ook doen) en we winnen hem heerlijk met een stunner in fergie time.

Matic raakte hem ook nog eens zoals scholes dat kan

5 maart 2018 om 23:16

Ja snap het ook niet. Je ziet op dit soort momenten hoe goed deze ploeg kan voetballen. Blijft toch jammer dat José niet van zijn speelstijl lijkt te willen afstappen. Mata en Rashford vielen inderdaad sterk in. Vooral Mata zorgde voor een veel hoger tempo. Heerlijk om hem bij de selectie te hebben. Is eigenlijk te goed voor op de bank, maar je hoort hem nooit klagen en hij doet altijd zijn stinkende best.

5 maart 2018 om 23:47

Ik denk dat het meer ligt aan het extreem aantal wedstrijden dat gespeeld wordt ieder jaar. Je kan niet 90 minuten lang gas geven, 2/3 wedstrijden per week, 40 weken per jaar. Dat is onmenselijk. City komt in de buurt, maar die hebben dan ook alle posities haast 3 dubbel bezet.

Wat betreft Mata, heerlijke voetballer. Heeft natuurlijk bij Chelsea al (te)veel op de bank gezeten. Die wil dat niet nog een keer meemaken. Er is dan maar 1 manier en dat is kei hard je best doen en het laten zien in de minuten die je krijgt.

5 maart 2018 om 23:08

Heeerlijk!! Eerlijk waar.

Maar toch moet er naar gekeken worden. Je kan toch niet zo aantreden in wedstrijd. Kom op man we hebben het hier over Manchester United bruh!

& wat the F bezielt Mourinho om Rashford op de bank te laten!? Die jongen was dreigender dan het gehele team in de eerste helft was.

Aankomend weekend wacht Liverpool. Zoals er in de eerste helft is gevoetbald, zal Liverpool United echt gaan peunen!

5 maart 2018 om 23:14

Haha ja klopt natuurlijk moeten we die 1e helft niet negeren. Maar was net na het laatste fluitsignaal natuurlijk dolblij met deze comeback. Dit moet de spelers wel een enorme boost geven richting de wedstrijd tegen Liverpool aankomende zaterdag.

5 maart 2018 om 23:24

Ik mag het echt hopen. Maar United kennende starten ze altijd wazig aan een wedstrijd zo is de laatste tijd klaar blijkelijk gebleken. Daar moeten ze mee ophouden. Je tegenstander direct vanaf het begin bij de strot pakken simple as that!
Ur F***ing Manchester United!

5 maart 2018 om 23:48

Ahhahah. Analisten hadden na de 2-0 al een reactie klaar liggen om op Mourinho te bashen. Nu moeten ze even hun woorden slikken. Lekker voor ze!

Het kan beter vooral de eerste helft natuurlijk, maar dit was idd Utd die we allemaal kennen.

heerlijk niet het spel, maar de overwinning. bij 2-0 dacht ik nee niet weer er word al weinig gecreëerd. eindelijk wat lef getoond ik de 2de helft en yesssss !!!

waar was martial eigenijk. rust voor zaterdag voor tegen liverpool ?

5 maart 2018 om 22:59

Ja was lichtelijk geblesseerd, kan waarschijnlijk zaterdag wel weer meedoen

JAJAJAAAA HEERLIJK, hele slechte eerste helft, maar dit voelt toch lekker!!! Nemanja, Wooooooh

Heerlijke wedstrijd voor de neutrale kijker. Zuur voor Palace dat ze geen puntje weten te pakken. Van Aanholt maakte een prachtige goal, helaas was het voor hem niet voldoende voor de overwinning. Eerste helft een matig United maar tweede helft werd er beter gespeeld. Vooral de aanval bij die tweede goal van Lukaku zie je dat er wel voetbal in de ploeg zit. Denk dat dat met een andere coach er veel beter uit komt.

Jeetje, wat een verschil met Mata en zonder.

Maar goed, wel gewonnen.

5 maart 2018 om 23:02

Precies dit. Mata veranderde de wedstrijd echt voor United.

5 maart 2018 om 23:11

Niet alleen Mata, het begon al met Rashford zo’n drive vooruit heeft. Heeft goeie rushes vooruit & durft een man op te zoeken & voorbij te gaan.
Iets wat compleet ontbrak in ‘t eerste helft

5 maart 2018 om 23:13

Idd ik zou echt Marcus, Tony en Sanches eens met zijn drieen voorin willen zien dat lijkt me gewoon niet te verdedigen en een complete chaos te worden

5 maart 2018 om 23:22

Ik snap ook niet dat Mou niet is gaan experimenteren. Met een Pogba op 10 als een box to box speler of CM & dan Mata op 10.
Maarja, we hebben het immers over Mourinho toch.

6 maart 2018 om 00:16

Ik doel meer op de voorhoede.
Hij moet ook is wel eens durven om de heren er te laten staan ook als het een wedstrijd minder is of tegen zit. Op een gegeven moment komt er echt wel een flow waarna zij elkaar zullen laten exceleren.

6 maart 2018 om 20:27

Ik roep al een hele tijd dat utd met 3 verdedigers moet gaan spelen. Dat het nu pas duidelijk word is dan wel rijkelijk laat. Maar wel leuk dat het dan goed uitpakt. Gewoon zo blijven spelen nu. Met die drive moeten ze gewoon blijven spelen

Zitten toch wel strijders in dit elftal en conte mag hier toch echt wel wat van leren qua wissels. Vind het een geweldige coach maar beetje eigenwijs. Mourihno blijft gewoon een baas mag ooit terugkomen als we weer in een grote dip zitten en ons dan weer naar de top brengen zoals hij altijd heeft gedaan.

Wat een heeeeerlijke 2e helft van United. Perfecte wissels en systeem verandering van Mourinho. Na terug te komen van een achterstand tegen Chelsea nu een geweldige comeback!

6 maart 2018 om 00:18

Er is altijd heel veel kritiek op Mourinho (niet geheel onterecht), maar deze wedstrijd waren zijn wissels inderdaad fantastisch. Erg gedurfd al vroeg je 3e wissel inzetten, de meeste trainers durven het niet.

ik vind sanchez zo slecht....

Goede comeback hoor, maar ik vraag me toch af waar Manchester zou staan zonder De Gea op doel. Wat een keeper zeg!

Beste lijnkeeper die er is, by far, wat een redding weer op die kopbal van Benteke.

Inderdaad, hij doet dit wekelijks en dat is ook wekelijks nodig

5 maart 2018 om 23:10

Gewoon beste keeper op dit moment. Niet alleen op de lijn ook in 1 vs 1 is hij enorm goed.enige kritiek puntje die je kan hebben is hoe hij met hoge ballen om gaat.

En zelfs daarin is De Gea zoveel beter geworden. De keeper van zijn generatie.

Zoals Peter aangeeft.
De Gea is werelds nummer 1 goalie!
No discussion of what so ever on that fact.

5 maart 2018 om 23:28

Dat valt nog wel mee hoor maar tevens is het ook niet raar dat hij de bal vaker weg pegelt. Die achterhoede op Valencia na raken zo snel in paniek, althans, zo komen ze voor mij over..

5 maart 2018 om 23:32

Neuer is de beste all round sweeper keeper (meevoetballende keeper) vond ik vorig seizoen, dus nu is De Gea allround de beste, maar qua ' sweeping' is Allison en Ederson beide toch wel wat beter.

Ik heb mijn research gedaan, want laat het nou net zo zijn dat Liverpool precies een sweeper keeper nodig heeft

5 maart 2018 om 23:36

@schopp1988

Hebben jullie überhaupt een keeper?

6 maart 2018 om 09:12

Mooie nee jij dan reactie,well done man

United, je laat me huilen, je laat me lachen. Meestal eerst lachen, dan huilen en dan nog meer huilen. Maar vandaag was het een keer andersom. Wat een golazo van Matic. Verder speelde Lukaku en De Gea sterk. Vanuit Sanchez kwam veel dreiging, maar niet alles lukte. Verder is de verdediging van United niet zo sterk meer als de eerste helft van het seizoen. We hebben een speler á la Pique of Boateng nodig. Een echte wereldklasse speler centraal achterin. Al met al spannende pot.

Edit: Mata moet altijd spelen, wat een verschil.

5 maart 2018 om 23:09

Bailly is toch ook wereldklasse, of ben ik nu te subjectief?

5 maart 2018 om 23:18

Ik doelde voornamelijk op de spelers die vandaag speelden, maar ik vind Bailly in potentie wereldtop, momenteel is hij nog iets te roekeloos zo nu en dan.

Sinds Bailly niet speelt vind ik het wat bibberig achterin bij United. Dat is een speler die gewoon zijn mannetje staat. Dat wordt nog een grote mits hij zovaak geblesseerd raakt.

& ja Young moeten ze weg doen. Dat is geen linksback & aanvallend schiet het ook 9 van de 10x niks op.
Lekker aan Everton verkopen.

Wat een comeback van United. Heerlijke knal van Matic maar de Gea dan met een weergaloze save. Pff wat pakt hij ongelofelijk veel punten voor United. Beste keeper dit jaar by far. De enige die ik wel wil zien bij Real voor Navas.

Idd maar gaat helaas voor jou en gelukkig voor ons niet gebeuren.

Weet het niet hoor. United staat alweer 5 (!) jaar droog omtrent de landstitel. CL misgelopen & kan zomaar zo zijn dat we de kwart finales niet eens halen.
Een wereld keeper als De Gea verdient het gewoon om meer prijzen op zijn CV te hebben staan.

Ik ben juist bang, dat hij dit of anders wel volgend jaar onder de lat staat bij Real.

6 maart 2018 om 00:04

United staat misschien wel 5 jaar droog. Maar de weg omhoog is zeker in gezet. Daarentegen Real staat gwn 4e in de la liga waar 2e toch minimaal vereiste is....

Ronaldo gaat volgend seizoen echt niet meer kunnen vlammen zie je nu ook al. Benzema isnokk tijd voorbij. Er moet in de zomer zwaar aankopen gedaan worden. En dan is het nog maar afwachten of de puzzels in elkaar vallen.

Dus de keuze is niet zo moeilijk.

6 maart 2018 om 00:22

Het is ook niet zo gek hoor. Fergie was the big boss. Sinds hij weg is, was er een hoop met hem mee gegaan. Bijna 30 jaar dat hij er heeft gezeten heeft United gemaakt dat het nu is.
Als zo’n iemand vertrekt dan is het ook niet zo gek dat er eigenlijk een ander aanpak nodig is.

Wat Real betreft, die hebben toch aardig wat gewonnen de afgelopen jaren. O.a. 2x de CL achter elkaar. Is niet niks!
Wat Benzema betreft, heb het nooit een Real spits gevonden, snap sowieso niet dat hij er elk jaar nog zit. Higuain bracht naar mijn idee veel meer..

6 maart 2018 om 01:48

Real staat derde. Een uitzondering in een anders uitstekende periode bij Madrid met veel prijzen. Precies het tegenovergestelde van United waar het al jaren een malaise is. Ik denk dat als De Gea mag kiezen hij snel terug onder de Spaanse zon te vinden is. Met zijn eenjarige contract verwacht ik ook niet dat United categorisch afwijzend tegenover een mooi bod staat

Wow dit was als vanouds. Niet heel best maar ik zag een trainer die durfde om in te grijpen, er voor ging en al met al wel drie terechte punten pakte. Het is namelijk altijd terecht als je er meer maakt maar goed.

Voetballend was het weer niet al te best. Pogba, Sanches, Lingard, Lukaku raken zoveel ballen kwijt het is echt niet normaal. Achterin zijn Valencia en Smalling verantwoordelijk voor beide goals en wat een wereld redding weer van The Wall op de 2-2.

Dit United moet eens gaan spelen met overtuiging. Aanvallen met wat meer dicipline en verdedigen met nog meer dicipline alleen dan naar voren ipv naar achteren. Als Jose dat eens door heeft en hopelijk dit weekend Bailly iig weer op gaat stellen en ook Shaw ipv Young dat word het al stukken beter. Zelf zou ik als volgt spelen komende week maar goed wie ben ik.

5 maart 2018 om 23:50

Je hebt helemaal gelijk maar nu de belangrijke vraag. Waarom heeft KFC zon tekort aan gefrituurde kip?

6 maart 2018 om 00:21

Ik snap je opstelling wel, maar vind het toch niet geheel terecht om Lukaku te slachtofferen. Hij krijgt vrijwel geen enkele aanvoer, maar weet toch een heel behoorlijk aantal doelpunten te maken en geeft vrij veel dreiging. Het is zeker niet makkelijk om bij United in de spits te staan, en ik vind dat hij het de laatste weken vrij behoorlijk doet.

Waardeloze eerste helft en ook tweede niet al te best maar het verschil was durf. Ik droom dat Mourinho vanaf eerste minuut offensief speelt want dan zie je dat het genoeg is tegen zulke ploegen. Blijf je afwachten en behoudend spelen dan krijgen die ploegen vertrouwen. Neem je ze direct bij de keel dan gaan ze vooral aan defensie denken. Het was bijna vintage United dit, kreeg bijna tranen in mijn ogen uit ongeloof. Al bij al een spaanende maandagavond gehad. Enorme boost voor het vertrouwen dit!

Normaal reageer je niet zo vaak, dus doe je het nu maar 37 keer haha

Normaal reageer ik niet zo vaak maar, vandaag maak even een uitzondering om even duidelijk te maken dat United absurt veel aanvallende kwaliteiten heeft. De wedstrijd van vandaag was een goed voorbeeld ervan. Je kon duidelijk zien dat Man United de eerste helft met de “Mourinho mentaliteit speelde“ (waarmee overigens weinig succes mee geboekt werd) het niet zo soepel liep en het spel was niet om aan te zien. Na de 2e doelpunt van crystal palace schakelde united over naar een aanvallerende tacktiek en toen kon je de aanvallende kwaliteiten van united duidelijk zien met als gevolg daarvan 3 doelpunten.

Misschien moet Manchester United Mourinho vervangen door een iets meer aanvallend ingestelde trainer zodat ze meer aan de aanval kunnen halen want daar zit zo veel potentie in.

5 maart 2018 om 23:51

Eerste helft mourihno mentaliteit? Dan ken jij mourihno niet. 2de helft is meer mourihno dan de eerste. 2de helft zag je de echte mourihno´s vechters mentaliteit. Eerste helft was zwak en slecht.

Hoop zo dat mourinho nu eindelijk eens begrijpt dat ie offensief moet spelen, met Mata op 10! Ze kunnen gewoon goed voetballen mits je het goed neerzet

Pffff.... Wat een goal van Matic. Wat een goal van Matic.

Nogmaals.

Wat een goal van Matic.

Verder mag Palace opnieuw oppassen voor degradatie. Zaha ook nog eens niet erbij. Het leek even heel goed te gaan, maar het is onderin zo spannend. Op West Brom na.

Vreemd, Sanchez is nu al paar wedstrijden zuur aan het spelen. Bij Arsenal was hij nog top, speelde vaak als een beast. Tsja Mou is spelers gewoon kapot aan het maken.

Klopt ja, Zlatan kan zelfs al een heel seizoen niet aansluiten bij de selectie, wat maakt die Mourinho toch spelers kapot!

6 maart 2018 om 00:05

Pogba komt niet uit de verf, Rashford mag zelfs verder gaan kijken, met Martial wordt gespeeld, basis dan bank en co. Lukaku speelt zuur, alhoewel hij laatste wedstrijdjes weer eens scoort. En ook Sanchez speelt zo mager voor zijn doen en dat is gewoon vreemd. Bij City onder Pep was hij waarschijnlijk nu al aan het vlammen geweest. Mou speelt gewoon zure voetbal en daarbij moet alles en iedereen wijken voor de gegeven taken van Mou, voornamelijk aanvallende spelers.

6 maart 2018 om 01:22

Is het vreemd dat iemand zich moet aanpassen aan een nieuwe club? Het is wel duidelijk dat je geen fan bent van Mourinho en zijn tactiek, ik overigens ook niet, maar dat hij spelers kapot maakt is simpelweg onjuist, daar zijn net zoveel tegenvoorbeelden voor als jouw voorbeelden (die bovendien ook stuk voor stuk te betwisten zijn).

Ze kunnen het dus wel bij Man U. Ongelofelijk dat ze eerst met 2-0 achter moeten komen om te laten zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Begin gewoon met de passie en overtuiging die je de tweede helft laat zien en je loopt over tegenstanders van het kaliber CP heen. Maar afbraakvoetbal schijnt heilig te zijn voor Mourinho in de hoop een 0-1 overwinning te stelen. Zo zonde, met zo'n budget en spelersmateriaal houd je je supporters gewoon voor de gek.... Nochtans een erg sterke comeback, maar ik wil weer 90 minuten het oude United zien en dat is absoluut mogelijk!

5 maart 2018 om 23:52

Wat een onzin weer mou ging helemaal niet voor de 0-1 en gaat daar nooit voor in kleine wedstrijden. United was gewoon ontzettend slordig eerste helft.

In deze vorm hoort Van Aanholt gewoon in Oranje.

6 maart 2018 om 00:07

Snap je, zulke spelers worden zwaar ondergewaardeerd en men heeft liever spelers van de top 3 in Nederland. Hoe zuur is dat? Terwijl spelers als van Aanholt, Pieters enz. al jarenlang zich staande houden in de PL. Maar nee, dan is het opeens niet van belang waar iemand speelt. En ze gaan zelfs Wijnaldum afkraken en niet meer willen hebben, maar wel schreeuwen om Frenkie. Man man man.

United dat 3x scoort, i must be dreaming...Ohja dat was ik ook aan het doen, truste iedereen! :P

5 maart 2018 om 23:53

Uhhhm united scoort rustig het meest na city.