wk2018

Update: Flinke boete en leeg vak voor Go Ahead na wangedrag fans

Dinsdag, 10 april 2018 om 16:30

De politie heeft zeven arrestaties verricht naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van Go Ahead Eagles - De Graafschap (0-4). Tijdens de Jupiler League-wedstrijd werd er vuurwerk gegooid, waardoor het duel kort stil kwam te liggen, maar na het laatste fluitsignaal ging het volledig mis. Supporters van Go Ahead betraden het veld en vielen spelers van De Graafschap aan.

Te zien is dat de spelers van de Doetinchemse club flink van zich afbijten en dat de stewards van Go Ahead ingrijpen. In een statement meldt Go Ahead zich 'diep' te schamen. De club distantieert zich van de gedragingen en veroordeelt ze scherp. "De club stelt alles in het werk om gepaste maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken", laat Go Ahead weten. De boodschap wordt op Twitter gedeeld door clubvoorzitter Edwin Lugt.

"Dit past bij geen enkele club en zeker niet bij Go Ahead", reageert trainer Jan van Staa bij FOX Sports. "Het is heel vervelend als de frustratie toeslaat en mensen zich gaan misdragen. Hier beschadig je de club mee." In mei 2016 liep een duel tussen De Graafschap en Go Ahead helemaal uit de hand, toen spelers van de Deventer ploeg werden aangevallen hooligans van De Graafschap. Daar zouden de gebeurtenissen van zondag een reactie op zijn.

Update 5 maart 12.50 uur – De Graafschap doet geen aangifte: "Het is aan Go Ahead en KNVB"
Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap laat aan Omroep Gelderland weten dat de club geen aangifte gaat doen naar aanleiding van de rellen op het veld van Go Ahead Eagles. Aanhangers van Go Ahead vielen zondag na het duel spelers van De Graafschap aan. "Het is aan Go Ahead en de KNVB om maatregelen te nemen. Go Ahead heeft een statement gemaakt en daaruit blijkt dat zij er heel serieus mee omgaan", aldus Ostendorp.

Update 6 maart 13.38 uur – Go Ahead: 'Veldbetreders nooit meer welkom in De Adelaarshorst'
De personen die na de wedstrijd Go Ahead Eagles-De Graafschap het veld betraden om voetballers van de Doetinchemse club en leden van de Veiligheidsorganisatie aan te vallen zijn nooit meer welkom in De Adelaarshorst, zo meldt Go Ahead dinsdag. De supporters die zich misdragen hebben op het veld moeten rekening houden met een levenslang stadionverbod. Hetzelfde geldt voor de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan andere misdragingen. Het is noodzakelijk om ingrijpende maatregelen te treffen, om de veiligheid van eenieder in het stadion te kunnen waarborgen, zo klinkt het.

Update 10 april 16.30 uur – Flinke boete en leeg vak voor Go Ahead na wangedrag fans
Go Ahead Eagles begint het nieuwe seizoen met twee duels zonder publiek op Vak 19. Ook krijgt de Jupiler League-club een boete van 12.500 euro. Go Ahead krijgt de sancties vanwege de ongeregeldheden rond het thuisduel met De Graafschap op 4 maart. Na het laatste fluitsignaal kwamen fans het veld op en vielen zij de spelers van de bezoekende ploeg aan. Go Ahead laat weten akkoord te zijn gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.Gerelateerd

97 reacties (laatste reactie door erikvites)

Deze “supporters” verdienen een enorm zware straf! Een tijdje de gevangenis in met deze lui en nooit meer naar een voetbalwedstrijd!

4 maart 2018 om 19:19

Daarbij ook gewoon zwak geregeld van GAE. Bij ons staan er altijd best wat politie auto’s en politie op paard. Een paar ongetrainde stewards mochten het oplossen vanmiddag dat een aantal debielen zich misdroegen. Deze wedstrijd heeft simpelweg wat verleden, dan moet je daar als club ook voorzorgsmaatregelen voor nemen. Zeker als de club zo vernedert wordt.

6 maart 2018 om 16:03

Komt omdat ze er ook om de haverklap beginnen te meppen

4 maart 2018 om 19:48

Alleen deze ‘supporters’? Nee hoor, die verdienen nog de minste straf in mijn ogen. Als je als club zijnde zo bizar weinig beveiliging op de been hebt (lees: waar is de politie, ik zie alleen stewards?) gedurende zo’n risicowedstrijd, ben je gewoon verantwoordelijk voor wat hier gebeurd. Gewoon het vak van de harde kern de rest van het seizoen leeg houden en de mensen die hier iets mee te maken hebben een levenslang stadionverbod geven. Ik zag overigens ook een aantal spelers trappen uitdelen en hoopte stiekem toch wel dat een van die stumpertjes neer was gegaan.

4 maart 2018 om 20:09

Je ziet redelijk wat politie in burger op het veld als je oplet. Heel vaak het geval bij wedstrijden. Politie in uniform staat meestal buiten omdat de club formeel verantwoordelijk is voor de orde binnen.

5 maart 2018 om 13:15

En helemaal terecht hoor als spelers zo'n stumper te grazen nemen, zelfde als esteban toen in die bekerwedstrijd Ajax - AZ deed. Supporters hebben niks op veld te zoeken en al helemaal niet voor dit zielige trieste gedoe, stelletje kansloze figuren, lekker hard aanpakken. Beetje rivaliteit en geintjes over en weer moet kunnen maar om nu spelers of supporters van tegenpartij aan te vallen, serieus joh echt triest gedoe

6 maart 2018 om 15:51

dus omdat 7 man het veld opgaan moet er tegenwoordig een heel vak gesloten of wat , dus als jou buurman wiet op zolder heeft dan moet heel jou wijk uit huis worden gezet , er szaten een paar duizend man in dat stadion waarvan er 7 zich niet kunnen gedragen die moet je keihard aanpakken maar laat de mensen die er niks mee te maken houden gewoon met rust

Misschien wel handig om het provocerende filmpje van de graafschap spelers er ook bij te laten zien. Met dat erbij en in het achterhoofd wat er de vorige keer tussen deze clubs is gebeurd was dit onontkoombaar.

4 maart 2018 om 19:16

Welk filmpje bedoel je?

4 maart 2018 om 19:20

Onontkombaar als je een beheersingsniveau van 0 hebt. Je naait je eigen club hiermee! Wie is hier blij mee op een paar stumperts of "hooligans" na dan. Go Ahead doe je hier veel verdriet mee schat ik zo in.

4 maart 2018 om 19:20

Onontkoombaar? Echt? Al stond de gehele selectie van de graafschap de harde kern te moonen dan alsnog heb je met je poten van elkaar af te blijven. Provoceren van het publiek door spelers stoor ik mij al jaren mateloos aan maar als jij dit gevolg onontkoombaar vindt hoop ik dat wij in de toekomst hogere eisen aan de samenleving mogen stellen. Wat een idioten daar, natuurlijk niet alle supporters maar wel de maloten die het veld op komen en de mensen die dat schijnbaar normaal vinden. Bah.

4 maart 2018 om 20:03

Ben het zeker eens met je punt en dit zou ook echt niet moeten gebeuren. Ik denk alleen dat BMI-RMA-GAE bedoelt dat als je weet wat er in die promotie wedstrijd gebeurd is, dat er zeker mafkezen op wraak uit zijn. Daarmee probeer ik het niet goed te praten maar ik vind dat je als club zijnde hoe jammer het ook is, je moet voorbereiden op dat er wat mafkezen wat proberen uit te halen.

5 maart 2018 om 13:21

Inderdaad het zijn gewoon stumpers, wat er ooit gebeurt is is ook niet goed maar op deze manier ben je niet beter. Club is weer de dupe, keihard aanpakken en degene die dit enigszins goed proberen te praten zijn net zo gek. Kansloos gedoe, niet meer niet minder

4 maart 2018 om 19:21

Als je je laat provoceren door een stel halve zolen achter een raampje dan is het sowieso triest gesteld met je. Die gasten die provoceren zijn al enorm laag en dom, er op ingaan is precies wat ze willen. Gezond verstand gebruiken zit er tegenwoordig niet meer in. En om dan de spelers het te laten ontgelden is helemaal vreemd.

4 maart 2018 om 19:25

Van spelers die een 0-4 overwinning vieren, dat is tegenwoordig al provocerend? Dus supporters die juichen is ook provoceren? Nee sorry, dit gedrsg vsn jouw medesupporters kan je niet goedpraten.

4 maart 2018 om 19:25

Bij mensen met een gezond denkvermogen die niet elke wedstrijd een pilletje nodig hebben om zich te vermaken gebeuren dit soort dingen niet. Gewoon een stel primitievelingen die het uiteindelijk verknallen voor hun club, want uiteindelijk worden de clubs gestraft.

4 maart 2018 om 19:25

Ga je dit nou echt proberen recht te praten? Dit zijn gewoon idioten die de club waar zij "supporter" van zijn maximaal voor lul zetten op nationaal niveau door als volwassen gast met een sjaal voor je gezicht je te laten gaan.

4 maart 2018 om 19:28

Goede reactie! Wat een niveau en hoe kun je dit nog recht lullen? Geloven er waarschijnlijk daadwerkelijk echt in wat ze zeggen helaas

4 maart 2018 om 19:40

Probeer je dit nu echt goed te praten?

4 maart 2018 om 19:45

Mooi dat jij ook een duit in het zakje doet betreffende GAE supporters met een verstandelijke beperking. Klasse man, je zo op laten naaien door een filmpje. Die gasten strafrechtelijk vervolgen voor openbaar geweldpleging. Dit spul moet dus niet leidend worden in een voetbalstadion!

4 maart 2018 om 20:43

Ik zat zelf op de hoofdtribune en die idioten naast het uitvak maakte zelf oerwoudgeluiden en aapgebaren naar Myenty Abena dus kom nou niet aan met dit soort onzin van provocerende graafschap spelers. Die doorgesnoven “fans” waren de hele wedstrijd al aan het gooien met bier, vuurwerk en weet ik wat nog meer. GAE had hier al veel eerder op moeten anticiperen en ze hebben dus gewoon de zelfde domme fout gemaakt als de graafschap 2 jaar geleden. De enige manier waarop dit te was voorkomen was met een peloton ME.

4 maart 2018 om 21:34

Held vanaf de hoofdtribune licht jij de vorige wedstrijd ook ff toe... in ons DTC gebeurt nooit wat ....Vullen huichelaars zijn jullie.....ik keur het absoluut niet goed maar kan me heel goed voorstellen dat dit bij sommige mensen gevoelens losmaakt

4 maart 2018 om 22:11

Je bedoelt dat go ahead fans stonden te provoceren?

4 maart 2018 om 22:57

Als jij je kan verplaatsen in dat soort figuren ben je waarschijnlijk net zo capabel... Succes nog dit seizoen, al stelt het voor jullie waarschijnlijk niet veel meer voor. Volgend jaar beter hè!

5 maart 2018 om 13:27

Waarom reageren mensen op kansloos gedrag van een ander? Als ze je gezin aanvallen heb ik hier nog begrip voor maar het is voetbal, echt een leuke sport alleen nemen sommige (laat ik mensen zeggen) dit veel te serieus en krijg je dit idiote gedrag. Je eigen club is echt blij met zulke idioten, zetten je club echt positief op de kaart zo

6 maart 2018 om 16:15

@ pinothadon0314 als de spelers van de graafschap net zo provoceerden als dat jij met deze reactie doet dan begrijp ik de gae fans wel ....

7 maart 2018 om 11:54

Als dit al onder provoceren valt.... Ik kan alleen maar respect hebben voor het uitvak vol Graafschap supporters dat de hele wedstrijd al vuurwerk, bier, pis en weet ik wat over zich heen kreeg en zich alsnog gedragen heeft. Figuren die smoesjes zoeken voor het gedrag van hooligans heb ik geen begrip voor.

5 maart 2018 om 13:18

Ja joh, dat filmpje rechtvaardigd het wel en dan moet dit maar oké zijn. Gewoon hersenloos gedrag en meer is het niet al kom je met 20 filmpjes

6 maart 2018 om 15:54

ik ben het wel met hem eens dat je als speler na een doelpunt gewoon kunt juichen en geen olie op het vuur hoeft te gaan gooien zoals die rare japanner van groningen deed voor vak p en de de graafschap spelers in deventer , maar je moet je als voetbalsupporter gewoon beheersen anders hoor je niet in een stadion thuis

Zit hier geen geschiedenis achter? Dat het de vorige keer omgekeerd was gebeurd, of ben ik compleet abuis?

Hoe dan ook, volkomen debiel natuurlijk, ik neem aan dat het Go Ahead bestuur een heleboel stadionverboden voor een lange tijd gaat opleggen.

Meerdere wedstrijden zonder publiek, een gigantische boete, puntenaftrek en een verplicht hek om het veld. De zoveelste keer dat een deel van dat publiek zich misdraagt.

4 maart 2018 om 19:22

De gasten zijn opgepakt die dit deden, neem aan dat je de rest daar niet voor hoeft te straffen.

4 maart 2018 om 19:26

Een club is er verantwoordelijk voor en dit is niet de eerste keer.

4 maart 2018 om 19:57

De club moet hier gewoon voor gestraft worden. Er is te weinig gedaan om dit te voorkomen; zeker gezien het een risicowedstrijd is. Dat je daarmee de andere supporters straft, is te verwijten aan de hooligans en de voorzorgsmaatregelen van de club.

4 maart 2018 om 21:50

GAE kan de veiligheid van spelers, staf en eigen vrijwilligers niet garanderen. Enige straf van de KNVB is dan volgens mij ‘wedstrijden zonder publiek’.

6 maart 2018 om 15:57

dit is onzin want de gemeente beslist hoeveel politie er ingezet word en niet de clubs , er waren volgens mij vrij veel stewards die probeerden in te grijpen , maar dat er ergens iets gruwlijk mis is gegaan is wel duidelijk maar dit hoeft niet altijd de schuld van de club te zijn

Deze kansloze figuren stadion verbod voor het leven geven aan spelers kom je niet !!!!Maarja zal wel weer een werkstraf worden voor deze eencelligen

4 maart 2018 om 20:07

lekker terug de tijd in met stenen en stokken je emotionele gevoelens verwerken. Vak104 je bent echt om te kotsen!

4 maart 2018 om 20:13

Dank je!! Xxxx

6 maart 2018 om 16:03

@vak104 ik zie 1 reactie van jou staan en die vind taeyoungrutte al om te kotsen , ik denk dat deze man een maagprobleem heeft als je van zoiets al moet gaan kotsen , dus vak104 hou je voortaan in vlerk want sommige mensen moeten kotsen van een normale reactie

Het is al veel langer bekend dat een deel van de supporters in Deventer een steekje los heeft. In en in triest voor een (als het mee zit) leuke club.

Dit is natuurlijk weer het vak naast het uitvak. Stel idioten zijn dat. Bijna elke week weer ruzie zitten te zoeken met het uitvak. Vak voorlopig maar leeg laten? Wel zonde voor de goede supporters in dit vak. Go Ahead staat bekend om het trouwe publiek. Dit schaad de club

Ze zullen er net als de Graafschap een paar jaar terug wel heel makkelijk mee weg komen. Bij zo'n Go Ahead Eagles is het wachten op een volgend incident, net zoals dat je weet dat het bij de Graafschap ook weer misgaat zodra er spanning op komt te staan bij de fans.

4 maart 2018 om 19:46

Dit klopt inderdaad wel, bij GAE is inderdaad vaak wel iets te doen.

4 maart 2018 om 20:09

De graafschap kreeg een geld boete en een wedstrijd zonder publiek. Gae zsl minimaal dezelfde straf krijgen.

Go ahead eagles had nog een voorwaardelijke straf staan dus dat wordt minimaal 1 wedstrijd zonder publiek.

Schandalig... deze gasten in geen enkel stadion met binnen laten!!! Hoe verzin je het om dit in je hoofd tree halen... Ik zeg minimaal 5 jaar gevangenisstraf!!

Ik begrijp die supporters op het veld niet, het veld is al slecht bespeelbaar door de tijd van het jaar en dan ga je het ook nog betreden, nee niet slim natuurlijk want hier heeft het veld ook onder te lijden.

GAE heeft een op papier karakterstiek sfeervol, Engels stadion. Supporters dicht op het veld. Dat kan sfeerverhogend zijn, maar zonder goede beveiliging zijn zogenaamde supporters met opgekropte frustraties snel het veld op. Kortom: GAE moet de beveiliging rondom het veld flink opschroeven om dit soort incidenten te voorkomen.

trek de licentie maar in van gae ,er is altijd wel wat,voetbal is al een paar jaar een drama publiek is een frama wat een tokkie volk daar in deventer

5 maart 2018 om 00:25

@Caddy. Als je een poging wil doen om een goed beargumenteerd verhaal te vertellen. Leer dan op z'n minst eerst Nederlands.

De supporters zijn neem ik aan bekend bij Gae. Aantal zijn gearresteerd. Hoop dat de politie ze zo lang mogelijk als kan vast houd. Laat ze thuis maar uitleggen aan vrouw en kinderen waarom papa niet thuis was. En misschien nog wel beter, de baas op het werk. Daarnaast natuurlijk torenhoge boete geven die gasten en levenslang geen stadion meer van binnen mogen zien. Helaas hebben we nog steeds geen meldplicht in Nederland.

6 maart 2018 om 16:11

jij bent nog niet zo goed op de hoogte van wat ze in nederland wel of niet hebben want stadion verboden met meldplicht is er echt al jaren , en ja ze moeten gestraft worden maar ik ben toch niet van plan om hun bijstandsuitkering te gaan betalen omdat deze heren dadelijk ontslagen worden op hun werk , dus ze verzinnen maar een andere straf , bijv 10 jaar lang bij wedstrijden van gae vrijwillegers werk doen in een bejaardentehuis

Engels systeem invoeren. KLopt lange weg van wetgevingen. Maar zitten ouders met kinderen tussen. En dit soort hersenloze mensen geven de norm aan van tollerantie in nederland. Als je me uitdaagd dan mag ik handelen. Whahahah beetje jennen van spelers naar publiek moet kunnen. Weet niet maar vroeger scholden ze spelers kapot of hadden wel liedjes over spelers. Dit is gewoon sneu en triest en belachelijk. Het is niet eens boeiend over welke club het gaat. Het gaat om de mensen die denken dat dit normaal is

Walgelijk dat dit moet en kan gebeuren!
Zowel club als supporters moeten zich schamen.
Heb er zelf ook een paar jaar gezeten met een seizoenskaart, maar ik vond de stewards altijd vrij soepeltjes en 'te vriendelijk'.
Voor dit soort wedstrijden, met de voorgeschiedenis in het achterhoofd zul je gewoon betere stewards of politie moeten hebben staan.
De club heeft zichzelf hier dus ook geen gunst mee gedaan en ja een paar dombo's met alcohol en andere spullen op zagen hun kans schoon om de aanval in te zetten op oa de graafschap.
De club mag hier ook wel een gigantische boete voor krijgen, bijv een wedstrijd zonder publiek.
Ontoelaatbaar!

6 maart 2018 om 16:53

Stewards vriendelijk? Die Dordrecht speler (Hamer) mag zijn vriendin niet eens kussen of er stond al een boze steward bij. En nu het wel moet schoten ze te kort.

7 maart 2018 om 12:12

Aan die kant heb ik het niet mee gemaakt, maar dat is natuurlijk ook wel onzin ja. Maar aan de andere kant ook wel begrijpelijk!
Benieuwd naar de straf..

6 maart 2018 om 17:30

Alleen al het feit dat ze (zover ik begrepen heb) al 2 voorwaardelijke straffen hebben staan voor misdragingen van supporters zal leiden tot een wedstrijd zonder publiek. Deze straf, samen met een geldboete, komt overeen met de straf die de Graafschap kreeg.

Krijgen nu de veldbetreders of de 7 personen die aangehouden zijn een stadion verbod ? Want in totaal hebben veel meer dan 7 "supporters" het veld betreden.

Een levenslang stadionverbod voor deze losers is zeker op zijn plaats. Echter gae mag zichzelf ook wel eens achter de oren krabben want het is regelmatig raak daar bij de club. Diezelfde supporters vinden dat prachtig want dat is lekker stoer tov andere losers van andere clubs. Men vergeet daarbij wel dat het met de club nooit goed zal komen. Er was een opleving met een eredivisie uitstapje. Alleen daalt men nu steeds verder af. Vooral ook nu de grote broer enkele kilometers verderop wel voetbalminnend Nederland veroverd. Daar hangt een zeer mooi en positieve sfeer. Gae teert nog steeds op het verleden en de ligging van het stadion. Ik zou zeggen gooi er eens wat voetbalminnend neer en haal alle emotiebestuurders er weg. Wie weet word het dan nog wat. Het niveau waar gae nu speelt is in en in triest en als dan ook nog de supporters dat niveau aantikken is het gauw klaar daar in Deventer.

Ronduit belachelijk. De graafschap kreeg een wedstrijd zonder publiek voor de incidenten met de spelers van GAE. Gae krijgt een leeg vak. Met de knvb weet je pas waar je mee af bent. NOT

10 april 2018 om 17:05

De KNVB zal wel weer een vorm fout gemaakt hebben...

Dus als ik het goed begrijp kun je beter het veld op klimmen om spelers van de tegenstander te bestormen, dan vuurwerk afsteken. Schijnbaar is dit erger..... Wat een zwakke beslissing zeg, gewoon een veelste lage straf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.FC Oss46-12
16.Jong AZ46-13
18.RKC Waalwijk37-24
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Dennis HettingaVerdediger00
Lum RexhepiVerdediger00
Xandro SchenkVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren