Ziyech lost meeste schoten en creëert meeste kansen in de Eredivisie

Zondag, 4 maart 2018 om

Ajax lijkt na de remise tegen ADO Den Haag kansloos voor het kampioenschap, maar Erik ten Hag zei op de persconferentie nog in de titel te geloven. Dan zal er wel gewonnen moeten worden van Vitesse, de nummer zeven van de Eredivisie die slechts één keer wist te winnen in de laatste vier speelronden. Opta blikt vooruit op het duel in GelreDome, zondag vanaf 14.30 uur.

o Vitesse verloor vier van de laatste vijf Eredivisieduels met Ajax en kwam in drie van die ontmoetingen niet tot scoren, maar wist dit seizoen het heenduel met de Amsterdammers te winnen (1-2).

Van de twintig bezoeken aan GelreDome in Eredivisieverband verloor Ajax de eerste vijf duels, terwijl de Amsterdammers slechts vier de laatste vijftien ontmoetingen verloren.

o Vitesse won dit Eredivisieseizoen slechts vier van de twaalf thuisduels en moet alle resterende thuiswedstrijden winnen om het aantal thuiszeges van 2016/17 nog te evenaren (9).

o Vitesse is de enige ploeg buiten de traditionele top drie die dit seizoen tweemaal van Ajax, Feyenoord of PSV won; drie zeges op deze teams zou voor de Arnhemmers voor het eerst sinds 2012/13 zijn.

o Vitesse noteerde dit seizoen meer voorzetten dan elk ander team (488), terwijl Roy Beerens gemiddeld meer voorzetten gaf dan iedere andere speler met minstens 90 speelminuten (8,5 per 90 minuten).

o De negentienjarige Mason Mount was dit seizoen al goed voor zeven goals en twee assists. Van alle spelers met minstens vijf treffers/assists is alleen Justin Kluivert jonger (6 doelpunten, 4 assists).

o Ajax stond in de laatste veertien seizoenen slechts één keer bovenaan na 25 speelronden; in zes van de laatste zeven seizoenen waren de Amsterdammers steeds tweede.

o Ajax kwam onder Erik ten Hag in evenveel Eredivisieduels niet tot scoren (2 keer in 7 duels) als in de 51 wedstrijden onder Peter Bosz en Marcel Keizer samen.

o Erik ten Hag verloor als trainer nog nooit een Eredivisieduel met Vitesse, terwijl Henk Fraser alleen zijn meest recente ontmoeting met Ajax wist te winnen.

o Hakim Ziyech noteerde dit seizoen de meeste schoten (123) en gecreëerde kansen (110) in de Eredivisie, maar is ook de speler die het vaakst de bal verloor (782 keer, minstens 197 keer vaker dan iedere andere speler).


Poll

Wat verwacht jij van Vitesse - Ajax?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door josh1953)

Wellicht is het goed als Ziyech Ajax in de zomer gaat verlaten. De wisselwerking met het publiek is niet optimaal en Ziyech rendeert dit seizoen minder dan vorig jaar. Een stap hoger naar de Bundesliga of de Premier League zou goed voor hem zijn. Daar wordt echter zoveel balverlies niet getolereerd en zou Ziyech zich op dat vlak echt moeten verbeteren.

2 maart 2018 om 14:30

Ja en dan Frenkie de Jong op Ziyech zijn plek met Eiting op de plek van Schone en van de Beek naast de Jong geeft toch een heel talentvol en bewegelijk middenveld. Ziyech lijkt er niet heel veel zin meer in te hebben als je zijn lichaamstaal ziet maar van mij mag hij ook nog wel een jaar blijven het is wel een geweldige speler en heeft in mijn ogen teveel punten waardoor hij het een stuk hogerop niet zal gaan redden (subtop/top Europa). En het is geen speler voor degradatie voetbal in Engeland.

2 maart 2018 om 17:31

raar dat je vindt dat hij er weinig zin in heeft terwijl hij de meeste kms maakt, de meeste kansen creeert, de meeste schoten lost, het meeat aan de bal is, de meeste balveroveringen heeft van de eredivisie heeft. Wel vaker balverlies maar hij is dan ook twee zo vaak aan de bal dan andere spelers. als ze de kansen afmaken die hij creeert dan had hij zo een record aan assists.

2 maart 2018 om 21:59

Kan je nagaan wat Ziyech allemaal kan als hij er wel zin in heeft!

3 maart 2018 om 10:26

Van mij mag hij ook wel wat vrolijker kijken, wat minder op doel schieten en wat beter met kritiek omgaan.
Hoop ook dat hij nog een jaar blijft. Twijfel of de stap hoger nu al kan

2 maart 2018 om 14:56

Ajaxpubliek moet eens een keer normaal doen en niet bij het minste of geringste spelers afschrijven en uitfluiten. Die jongen heeft een dramatische voorbereiding gehad, twee trainerwissels en is wanhopig op zoek naar zijn vorm.. Heel Ajax blinkt nou niet bepaald uit als collectief maar er wordt er maar 1 uitgepikt om op in te hakken.
Geen wonder dat Ziyech erbij loopt alsof hij het niet erg naar zijn zin heeft.

Dus ja, snel vervangen voor een zoveelste Siem de Jong of Klaassen

2 maart 2018 om 15:12

@nick

Het is mijns inziens wel te verklaren. Ik denk dat het vooral door hem zelf komt. Behalve alle vervelende gebaren die hij steeds maakt en waarmee hij het publiek tegen zich in het harnas jaagt, maakt hij (zelfs op mij als buitenstaander) een ongeinteresseerde, ongemotiveerde en inspiratieloze indruk. Het moet vooral niet te veel moeite en energie kosten lijkt wel. Ik snap dat je daar als Ajacied zijnde knettergek en horendol van zou worden. Zeker gezien zijn grote mond in de media. Daar is hij negatief over zijn club, negatief tegen verslaggevers (wil niet met helene hendrix praten bijvoorbeeld), voelt zich altijd onheus bejegend. Eerst bij Heerenveen, later bij Oranje, dan weer bij Ajax. Daarnaast voelt hij zich verheven boven alles en iedereen, ook bij Marokko. Zelfs daar presteert hij het om ruzie te krijgen.

Ik snap de Ajacieden onder ons heel goed in deze.
Ik vind het ook zo makkelijk dat (sommige) media naar het publiek aldaar wijst. Zou het niets met Ziyech te maken hebben?

Hoe komt het dat een Dijks of een Veltman (die vanuit de media mega veel kritiek kregen) niet massaal worden uitgefloten? Zij proberen hun best te doen voor Ajax en dat dat dan soms met wisselend succes was oke, maar verder zijn ze altijd vol lof en respect richting hun werkgever en diens trouwe supporters.

Ik vind Ziyech in deze echt de schuldige en het zou voor onze Amsterdamse vrienden een absolute verademing zijn als deze stoorzender vertrekt.

2 maart 2018 om 15:21

DatisSjakie Dat heb je goed verwoord, wie kritiek uit krijgt kritiek over zich heen. Uitfluiten vindt ik niet kloppen en wat je zegt over Veltman en Dijks ja soms spelen ze slecht of maken ze de verkeerde keuzes er zijn weinig mensen die kritiek op deze 2 hebben omdat ze vol in de strijd gaan en niet klagen dat is het verschil met Zyich

2 maart 2018 om 15:57

Tuurlijk is uitfluiten pijnlijk voor degene die het overkomt. Maar in dit specifieke geval heb ik wel het idee dat hij het over zichzelf afroept.

Daarnaast denk ik als we de wedstrijd tegen Nac erbij pakken (toen waren die handgebaartjes toch?) dat hij het echt zelf veroorzaakt heeft. Daarvoor was het mijns inziens niet op de persoon namelijk. Toen was het op de situatie. Gebeurt toch wel vaker in een stadion dat wanneer het niet loopt of er een kansloze bal gegeven wordt (zo ook zijn vrije trappen) dat daar gemor over ontstaat? Voor deze wedstrijd was het nooit op de man gespeeld, daar er vaak zat "ziyech, ziyech" door de stadions galmde van Ajax supporters.

Maar meneer heeft kritiek op situaties gespiegeld naar zijn eigen gekrenkte ego. Om dan vervolgens elke keer weer gebaren te maken en/of negatieve uitingen te plaatsen... tsja mijns inziens lokt hij het daarmee zelf uit.

Maar goed, wat ik zeg, het is te hopen dat stoorzender ziyech snel ergens anders gaat mokken dan in de eredivisie

3 maart 2018 om 11:11

Ziyech gaat ook het meest van allemaal voor eigen succes. Dan ben jij ook natuurlijk de eerste waarbij eens gefloten wordt. Heeft mijns inziens ook niets met uitfluiten te maken.
Kijk als jij 10/10 schoten op doel een losse Flodder produceert, denkt het publiek ook eens van kap daar eens mee. Ikzelf wel ieder geval. Daar moet je als speler zelf ook wat mee doen. Hij oogst ook applaus bij mooie diepte ballen bijvoorbeeld. Dus het publiek is echt niet tegen hem......vandaar dat ik het geen uitfluiten vind. Laat hem zelf ook eens in de spiegel kijken waarom dit gedaan wordt.

2 maart 2018 om 17:07

Wensen jullie nou serieus dat je beste speler maar vertrekt omdat hij nooit blij kijkt? Kasper Dolberg straalt ook geen drop uit en verricht nog niet de helft van de arbeid die Ziyech levert. Vinden jullie hem ook zo vervelend? Ik zie ook wel dat hij niet elke wedstrijd top is, maar als de mensen voorin normaal omgegaan waren met al die kansen die hij ze gaf dan stond hij al op 20+ assists. Zet die oogkleppen af en waardeer de man die voorop gaat in het doorjagen. Ja hij moet stoppen met die vrije trappen. Ja hij kan beter. Zonder de speler zou het helemaal armoedig zijn bij Ajax... Waardeer het nou maar nu hij er nog is..

Vindt het echt een leuke voetballer maar het zou hem sieren als hij de vrije trappen en/of corners over laat aan een ander want die zijn dramatisch en dat kan hij zelf niet ontkennen lijkt me.

Meeste schoten, meeste 'kansen' en meeste balverlies.

Meer, meer, meer. Wanneer komt er nou eens een verstandig iemand die zegt: 'niet meer, maar minder, minder minder!'?

Geintje mensen.

Wel opvallende statistiek. Als je deze drie zaken combinieert krijg je dus een speler die ongeveer in elke actie maximaal risico legt.

2 maart 2018 om 15:43

Klopt, helemaal als je die 47 keer balverlies grondig analyseert. Slechts 4 keer onnodig of knullig balverlies door slordigheid. Voor de rest lijdt hij alleen al 20 keer balverlies na een voorzet. Dan blijven nog de corners en vrije trappen die niet aankomen over. De mislukte schoten van Ziyech worden ook meegerekend als balverlies.

In elke vorm van balverlies zit een idee om een kans te creëren. Zijn balverlies is niet eens gevaarlijk voor Ajax. Met een succesvolle pass percentage van 85% mag je best stellen dat met zijn passing niets mis is. Hij legt echter risico in zijn spel om kansen te willen creëren. Dit levert geen risico voor Ajax zelf op.

3 maart 2018 om 11:24

Ik wist niet eens dat een mislukte voorzet telt als balverlies. Dan snap ik het beter inderdaad.

Maar zelfde geldt denk ik voor wat je zegt over de passing. Jij noemt een percentage, maar dat wordt berekend op basis van alle passes natuurlijk. Daar zitten ook de tikkies over vijf meter naar een medespeler bij. In die zin zegt een succesvolle pass percentage mij altijd bijzonder weinig als statistiek. Ik bedoel, speel als CV die bal effe in een minuutje tien keer naar elkaar breed en we hebben allebei tien succesvolle passes gerealiseerd.

3 maart 2018 om 13:55

Het klopt dat passes niet altijd veel zeggen maar dat doet het balverlies ook niet in dit geval. Als je dus naar Ziyech kijkt dan weet je dat hij bijna altijd vooruit speelt en ook veel lange passes geeft dus dan ziet die 85% er wel goed uit naar mijn mening.

Die Ziyech gaat de vierdubbele cijfers wel halen qua balverlies. Lachwekkend gewoon en maar huilen als daar opmerkingen over gemaakt worden. Het leggen van risico in je spel heeft daar lang niet allemaal mee te maken.

2 maart 2018 om 15:28

De manier waarop hij balverlies lijdt is natuurlijk heel relevant. Hij lijdt geen verlies door de bal aan de tegenstander te geven die zo een counter kan opzetten waardoor het gevaarlijk wordt. Het aantal keer van balverlies bij hem dat berekend wordt zit hem ook in de schoten die naast of over gaan. Ja als je 20 keer per wedstrijd schiet waarvan er 0 in gaan zit je ook al op 20 keer balverlies. Daarnaast voorzetten die niet aankomen, steekpasses die te hard zijn. Crosspasses die niet aankomen.

Ziyech geeft gewoon ontzettend veel van dat soort passes. Zijn pass percentage ligt op 85 dus het ligt echt niet aan simpel balverlies lijden hoor. Bovendien als je 5 kansen per wedstrijd creã«ert mag je van mij 100 keer balverlies lijden als de tegenstander er maar geen kansen door krijgt. Dat is echt heel zelden het geval bij balverlies van Ziyech. Analyseer dat maar eens zelf zou ik zeggen.

Edit: van de 47 keer balverlies waren er slechts 4(!) onnodig of knullig. 20 keer balverlies komt voort uit voorzetten die werden weggekopt door de verdedigers of die te hoog waren. Daarnaast tellen ze de corners die niet aankomen ook me. De schoten van hem die geblokt werden, naast gingen of de keeper pakte. Bovendien naast zijn balverlies is hij ook diegene met de meeste balveroveringen.

2 maart 2018 om 17:15

Als ie 20x schiet en er 0 in gaan, wellicht moet ie dan eens minder schieten, omdat ie daar schijnbaar helemaal niet zo goed in is. Het is ook niet dat uit zijn schoten rebounds komen of dat de keeper vaak moet ingrijpen. Kortom dat is gewoon matig.

Voorzetten die niet aankomen, of steek/crosspasses dat begrijp met zijn zijn spel en het risico wat hij neemt en daarom mag zijn foutenlast ook hoger liggen. Maar 1000 ballen is te veel voor wat zijn risico oplevert. Jij stelt dat de tegenstander zelden kansen krijgt na balverlies van Ziyech. Ik analyseer dat de 0-1 tegen FC Utrecht dit seizoen, de 0-2 tegen Vitesse en de 2-1 tegen Heracles allemaal direct uit balverlies van Ziyech zijn voortgekomen. Niet alleen levert het balverlies van Ziyech dus gevaar op, het kost aantoonbaar punten. Dan heb ik nog niet eens gekeken naar eventuele kansen die er niet zijn ingegaan of wat geen punten gekost heeft. Ben zeer benieuwd hoe jij hierop reflecteert.

3 maart 2018 om 14:02

Je noemt nu 3 dingen op over een heel seizoen terwijl Ziyech goed is voor minimaal 5 gecreã«erde kansen per wedstrijd. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Dus je bent benieuwd hoe ik daarop reflecteer.

Heel simpel eigenlijk. Zolang hij 5 kansen per wedstrijd kan creã«ren mag hij van mij 100 keer de bal verliezen zolang de tegenstander maar niet gevaarlijk wordt. Dit is dus zelden (2x in een seizoen een tegengoal opgeleverd) dus dat mag je echt wel tegen elkaar wegstrepen.

"hij kost aantoonbaar punten" Nou als je zo redeneert dan heeft Ziyech alle punten voor Ajax binnengesleept dit seizoen met zijn gecreã«erde kansen.

Hij heeft dus 4 keer van de 47 onnodig balverlies geleden. Dat is verwaarloosbaar. Verder heeft hij veruit de meeste balveroveringen. Dat telt voor mij ook enorm zwaar mee.

Het enige waar ik het mee eens ben is dat hij wat minder snel moet schieten. Daar kan hij beter doorvoetballen en minder risico nemen als je het zo kunt noemen. Dat zit nou eenmaal in zijn spel. Bij Twente pakte het juist bijna altijd goed uit en bij Ajax nog niet.

3 maart 2018 om 17:08

Ik ontkracht jouw stelling dat er bijna geen gevaar uit balverlies van Ziyech voortkomt, door alleen al 3 tegentreffers te noemen in wedstrijden die werden verloren. Dat zijn natuurlijk lang niet alle momenten over een seizoen gemeten, maar slechts enkele voorbeelden, waarvan er nog wel meer te vinden zijn. Voetbal wordt beslist op momenten en 3 negatieve momenten vind ik veel als ze zo'n beslissend karakter hebben.

Overigens creëert hij lang geen 5 kansen per wedstrijd. Gemiddeld wellicht, maar als het er om gaat staat ie er niet. Bijvoorbeeld FC Utrecht uit waar wij geen kans gehad hebben.

Jij vindt dat hij bij 5 kansen 100x de bal mag inleveren. Ik noem dat totale onzin. Elke keer dat je de bal kwijt bent, moet je als ploeg weer naar achteren en dat kost kracht die je weer later te kort komt. Als ie wat geduldiger is en niet altijd voor de moeilijke bal gaat komen er wellicht nog meer en betere kansen dan nu. Ook ben je minder energie kwijt. Afgelopen weekend moest je alleen al door Ziyech elke 2 minuten naar achteren, dan hebben we het balverlies van de andere spelers niet eens meegenomen.

Wat mij betreft nemen we in de zomer gewoon afscheid van Ziyech voor een mooi bedrag. Een goeie speler, maar ik vind niet dat hij voor Ajax positief het verschil maakt.

2 maart 2018 om 16:59

Wat elmatador27 hieronder zegt is zeker een mooie nuance, al heeft Ziyech natuurlijk wel veel balverlies. Maar hoeveel assists had Ziyech al gehad als zijn teamgenoten normaal konden afmaken? Misschien wel 25 in een seizoenshelft. Ook in zijn mindere wedstrijden zet hij gewoon 2/3 keer iemand voor de keeper. Zo'n bal afgelopen weekend op Frenkie. Dat is toch prachtig? Ik ben het ermee eens dat hij de directe vrije trappen moet afstaan (als schone erin staat) maar ik snap er werkelijk niks van dat een groepje mensen het in hun hoofd halen hun beste speler te gaan uitfluiten. Zonder hem is het al helemaal armoedig.

2 maart 2018 om 17:13

Zeker een goede nuance van Elmatador27. Ik denk dat iedereen het er ook wel mee eens is dat Ziyech vooral creatief moet zijn maar toch blijft het balverlies erg hoog als je dit allemaal in ogenschouw neemt. Hij kan hier zelf verschillende dingen aan doen. 1. Geen directe vrije trappen meer nemen of meer oefenen. Want betreft vrije trappen is hij net zo goed als Ronaldo. 2. Niet alle corners willen nemen.(wat dus ook mede tot balverlies lijdt) kluivert / neres kunnen dit doen. Ziyech voegt bij een corner veel meer toe in en rond de zestien dan kluivert of neres. Zijn al twee zaken om zijn statistieken te verbeteren en uiteindelijk meer waarde te hebben voor het team. Daarnaast wil Ziyech het liefst alleen maar geniale pasen geven. Hij moet ook leren om af en toe te temporiseren. Meer dan eens geeft hij een riskante pas waar hij het beter even simpel kan houden (bijvoorbeeld als er veel ajacieden voor de bal staan). Gaat het een keer mis (wat ook gebeurt en logisch is) is er gelijk een gevaarlijk counter van de tegenstander.

2 maart 2018 om 17:19

Wat Elmatador zegt is een leuk, maar het balverlies van Ziyech kost Ajax dus aantoonbaar tegentreffers en gevaar voor de tegenstanders. Daar zit de frustratie in, dat hij te veel wil en doet. Bijvoorbeeld met die vrije trappen die hij moet afstaan, maar ook zijn vele kansloze schoten die 0 gevaar opleveren. Zijn hoekschoppen zijn dit seizoen ook dramatisch, nu Ajax zelden gevaarlijk wordt uit dit soort situaties. Al met al kan ook van zijn kant de foutenlast minder, zonder dat ie zijn hele spel hoeft aan te passen.

2 maart 2018 om 17:39

Nou nou je noemde drie doelpunten in je andere reactie. In een heel seizoen. Hoe dom kan je zijn.

2 maart 2018 om 20:21

Ik vond het niet waard om alle wedstrijden, doelpunten en gevaarlijke momenten terug te kijken. Met 3 doelpunten in wedstrijden die allemaal verloren gingen heb ik de stelling dat er weinig gevaar uit het balverlies van Ziyech naar voren komt wel ontkracht. Ik ga niet alle 782 ballen terug kijken.

Maar als je er nog eentje wilt hebben FC Twente - Ajax. Op een 2-3 stand verliest Ziyech om 83:15 de bal waarna uit de tegenstoot FC Twente de bal op de paal schiet.

4 maart 2018 om 01:27

ja en ook de vierdubele cijfers in de meeste kansen creëren. dus wat is je punt? staar jullie nou eens niet zo blind op balverlies het zegt zo weinig over het algemene spel van een speler.

Als statistieken zoals assist en doelpunten niet goed zijn verbloemen we dat door de meeste meters, meeste schoten en meeste kansen creëren. Ziyech moet gewoon zorgen dat hij 15 doelpunten maakt en 12 assist geeft. Is belangrijke wedstrijden zijn stempel drukken met een doelpunt of assist. Wat een onzin statistiek.

als je niet meer met een verslaggeefster van fox sports wil praten omdat ze enkele ( terrecht ) kritische vragen stelt ben je nog langer niet toe aan een buitenlandse competitie ben ik bang

2 maart 2018 om 17:40

SUPER onzin, genoeg spelers in het buitenland die boos worden in interviews, een Scholes nam niet eens deel aan interviews. Laat zulke dingen gewoon terzijde man pff als je vind dat hij er binnen het veld niet klaar voor is oké maar wat boeit het nou als hij buiten het veld geen interview wilt geven.

3 maart 2018 om 09:57

na een wedstrijd hoor jij als prof gewoon een interview te geven omdat de kijker die jou salaris betaald dat graag wil , boos worden mag en je hoeft het ook niet met de interviewer eens te zijn , maar de topcompetities zijn competities voor volwassen mensen en niet voor kleine kinderen

Vraag me af wat men verstaat onder " kansen creeren". Is dat een pass geven waaruit een schot (op doel) ontstaat? Maar wat als Ziyech gewoon slechte passes geeft ? Vergeet niet , bij Ajax staat Huntelaar of dollverg in de spits . Dat zijn voor eredivisie begrippen zeer goede spelers/ afmakers dus aan zijn medespelers ligt het niet . Ik denk dat Ziyech perfect bij een subtopper in Europa past . Het spel en alle Spelers op hem afgestemd en waar hij alle ballen kan opeisen.

2 maart 2018 om 15:05

Ja want Dolberg en Huntelaar blinken beide uit in kansen afmaken? Laat me niet lachen zeg. Dolberg raakte al een tijdje geen pepernoot, Huntelaar legt er geen 20 meer in. Maar vooral volhouden dat Frenkie, Donny, Justin, Matthijs, Dolly en KJH potentiele wereldtoppers zijn (of waren) en dat het allemaal aan Ziyech ligt. Maar zie jij een van die wereldtoppers in spe opstaan?
Ziyech probeert tenminste nog iets in een niet draaiend elftal.

2 maart 2018 om 15:17

Oh ja vertel mij dan eens in welke wedstrijd hij dit jaar het verschil heeft gemaakt?? De man weet niet wanneer het tijd is voor een risico volle pass of gewoon even rustig iedereen op zijn positie om van daar uit verder te voetballen. Ik erger me eigen de pest aan zijn manier van voetballen.
Ik heb een vriend uit Enschede die tegen mij zei op het moment dat Ajax Ziyech overnam. "daar gaan jullie spijt van krijgen" En ik wilde hem niet geloven maar daar ben ik nu toch wel achter gekomen

2 maart 2018 om 15:44

Kuwas, labyad spelen met spelers die nog slechtere afmakers zijn dan huntelaar. Waarom hebben ze net zoveel assist als Ziyech maar minder kansen nodig ? Aan zijn medespelers ligt het dus niet dat zijn aantal assist zo laag ligt .

2 maart 2018 om 16:51

Als je dat zegt heb je echt niet op zitten letten dit jaar. Hoe vaak heeft deze man mensen één op één gezet met de keeper maar faalden ze? Ajax had afgelopen wedstrijd 30 schoten, maar scoorde geen enkele keer. Lag het dan aan de voorbereiding of aan het afmaken? Huntelaar was altijd duidelijk maar heeft begin dit jaar gewoon enorm veel gemist. Ook al speelt Ziyech niet altijd een goede wedstrijd. Elke pot zet hij wel 2/3 keer iemand voor de keeper. Door zijn houding willen jullie het gewoon niet meer zien maar dit is gewoon de beste speler van Ajax die jullie aan het uitfluiten zijn...

2 maart 2018 om 17:50

Serieus? Je vraagt je af waarom andere spelers met mindere afmakers voor hun meer assists hebben? Maar kijk je ook naar de verhouding gecreëerde kansen? Kijk je ook naar de kansen die de ‘betere aanvallers’ gewoon missen? Heel makkelijk en gewoon dom wat je zegt. Ziyech kan een pass van 80 meter geven en een Huntelaar 1-1 met de keeper zetten en KJH mist, Kuwasje Jan hetzelfde doen en zijn spits maakt het af of Kuwas tikt een bal breed en zijn spits schiet van 20 meter die bal erin. Beide gevallen krijgt Kuwas een assist achter zijn naam en Ziyech geen door het falen van zijn spits. Als je dit allemaal niet snapt ben je gewoon dom of wil je graag naar Ziyech wijzen, en nee ik ben geen Ziyech fanaat die niet ziet dat hij hele slechte wedstrijden speelt en ontiegelijk veel balverlies heeft.

2 maart 2018 om 17:42

Rentree vergeet jij of weet jij niet dat Dolberg in een super slechte vorm was? En Huntelaar van alles en nog wat mist, daar zijn ook Opta artikelen over geweest, dus om er bij te halen dat het fantastische spitsen zijn dus gecreëerde kansen weinig zeggen is gewoon heel raar. Hij speelt vaak belabberd maar aan de gecreëerde kansen ligt het niet.

2 maart 2018 om 16:11

Stel dat hij ooit bij real zou komen te voetballen zal zijn statistieken waarschijnlijk wel beter worden. Ikk verwacht dat bij real er wel iemand is die hem er op wijst dat zijn rendement bij vrije trappen ed zo laag is dat ze daar wel iemand anders deze laat nemen.

2 maart 2018 om 16:55

Want die hebben Ronaldo ook succesvol verteld dat hij moest stoppen met die vrije trappen van 30/40 meter en überhaupt de vrije trappen beter door Bale/Modric/Kroos kon laten nemen? Nog zo'n voorbeeld van een geweldige speler die weg moet blijven bij de vrije trappen.

2 maart 2018 om 17:54

Of 0 assists. Heb je gezien hoeveel kansen er bij Real worden gemist? Kroos, Modric, Marcelo etc creëren genoeg kansen maar de meesten worden dit seizoen gemist. Buiten de gemiste kansen wordt door de middenvelders veel minder balverlies geleid, met dr gemiste kansen en hoe de tegenstanders kansen wel afmaken zou het echt wat zijn als Ziyech daar stond en 47x balverlies zou leiden. Het is een beetje makkelijk gezegt dat hij met 30 assists kan eindigen daar.

2 maart 2018 om 18:48

Nou als je goed oplet is het de probleem bij real wel de eindpasses ze dribbelen wat en thats it, isco is een egoïst die dribbelt en altijd vast loopt, real zou een speler als ziyech echt wel kunnen gebruiken met zijn passing

3 maart 2018 om 11:33

@sharifmhend: Sorry hoor maar Ziyech zie ik niet bij Real Madrid spelen. Ik denk dat zelfs de subtop van Spanje voor Ziyech te hoog gegrepen is. Met zoveel balverlies zit je bij ploegen in de grote Europese competities zo op de bank. En niet alleen in de grote competities. Was ik zijn trainer dan zat hij bij mij ook op de bank. Alle beslissende pasjes ten spijt maar dat balverlies is niet te tolereren. Heeft een te groot negatief effect op een elftal.je wordt als kijker al helemaal gestoord van dat balverlies. Wat doet het voor een medespeler of trainer die moeten toch ook moedeloos worden.

3 maart 2018 om 21:46

Haha alsof Ziyech speeltijd zou krijgen bij Real. Kom op zeg...
De cijfers van Neres zijn bijvoorbeeld veel beter, denk je dat hij er ook 40 in gaat schieten bij Real?

Ach ja als er van die 123 schoten er ook nog zeg eens 23 in gaan dan zeg ik niks,maar 123x schieten en hij raakt nog amper een pepernoot.
Schieten om het schieten kan iedereen wel,schieten om te scoren is al heel wat anders.

Meeste schoten, die bijna allemaal mis gaan. Dus Ziyech heeft gewoon een laag rendement.
Ik weet niet of hij het gaat redden in een sterke competitie. Hij is in de eredivisie 1 van de besten, dat wel.
Maar oogt me te langzaam voor twee stappen hogerop, maar dat zou ook kunnen komen door de mensen die om hem heen spelen.

Ik zou het echt heel fijn vinden wanneer Ziyech deze zomer verkocht wordt. Hij krijgt veel te veel aandacht maar waar het uiteindelijk om gaat is Ajax. En Ajax speelt dit seizoen wederom niet meer voor de prijzen.

Het ontbreekt Ziyech gewoon volledig aan het vernuft om het juiste moment te kiezen. Er gaan ook heel veel mogelijkheden verloren doordat hij zo vaak de bal verliest en zo vaak kansloos over en naast schiet (de vraag is dus of het totale rendement van Ajax niet juist omhoog zou gaan als ze de speler die de meeste kansen creëert juist zouden vervangen). Als hij dat zou leren, dan zou hij denk ik dichtbij het niveau van een Eriksen kunnen komen. Nu is hij daar nog heel, heel erg ver van verwijderd.
Het klinkt misschien lullig maar ik denk toch echt dat het bij hem met mentaliteit te maken heeft: hij is zo snel gekwetst en wilt zichzelf zo graag bewijzen dat het allemaal geforceerd wordt en dat hij geen oog meer heeft voor de juiste situatie maar alleen maar met zichzelf bezig is om koste wat het kost die assist te geven of dat afstandschot te scoren. Als hij daarin wat zelfverzekerder en koeler wordt dán kan hij écht goed worden. Dat hij buitengewoon veel talent heeft en een heerlijke voetballer is ziet iedereen.

aanvoerder is een lachertje...heeft een zeer negatief rendement als het er op aankomt

Keeper loopt te kloten als er aangevallen moet worden

is Donny nog steeds met vakantie?

een sprintje met de bal naar voren wil nog niet zeggen dat je een spelbepalende speler bent

Denken dat je goed bent en het team kan dragen maar het niet kan vanwege valse trots maakt je geen topvoetballer en heb je geen toegevoegde waarde voor het team.

foute pas en bal verlies blijft een foute pas en balverlies ook als je denkt dat je goed bent.

bestuur.....................dit is het 4de jaar............maak je belofte waar en stap op.

trainer kijkt nu eens goed naar je team en loop niet de lullen wat andere willen horen je hebt geen team

Vroeder hadden we lef, branie en trots op onze club maar boven al we konden voetballen als een team toen waren we nog Godezonen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

211 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 12 7 1 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax krijgt Ziyech met knieklachten terug van interlandperiode

Hakim Ziyech is dinsdag niet van de partij als de Marokkaanse nationale ploeg een oefeninterland speelt tegen Tunesië. Teamarts Abderrazzak Hifti heeft zaterdagavond laat namelijk bevestigd dat de middenvelder van Ajax...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 november
Tottenham Hotspur gaat een bod van veertig miljoen euro uitbrengen op Nicolò Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren