Isimat-Mirin: ‘Als de rest mooi voetbal wil spelen, moeten ze dat vooral doen’

Donderdag, 1 maart 2018 om

PSV heeft dit seizoen al veel kritiek te verwerken gekregen over de gehanteerde speelstijl, maar staat intussen met een voorsprong van zeven punten op achtervolger Ajax bovenaan in de Eredivisie. Nicolas Isimat-Mirin heeft de kritiek op PSV meegekregen. De Franse verdediger haalt er zijn schouders over op. Hij benadrukt dat het niet uit moet maken hoe er gewonnen wordt, zolang de drie punten maar in huis worden gehaald.

"PSV moet kampioen worden en het liefst goed voetballen. Maar als we te aanvallend denken en spelen, geven we uiteraard ook ruimte weg. Dan is het logisch dat de tegenstanders kansen krijgen en af en toe een goal maken. In plaats daarvan kunnen we ook heel gecontroleerd spelen, wachten op de fout van de tegenstander om dan in de omschakeling met een snelle counter snel toe te slaan," legt Isimat-Mirin uit in een interview met Voetbal International. "Het is misschien niet heel Nederlands, maar het gaat er vooral om dat we winnen.”

In de Eredivisie is PSV al sinds 10 december vorig jaar ongeslagen. "Wij laten in elk geval wel zien dat het niet gaat om het hebben van het meeste balbezit. Het gaat erom wat je met de bal doet als je hem wel hebt. Wij doen dat goed en effectief, anders sta je niet bovenaan in de Eredivisie. Met het meeste balbezit word je geen kampioen, wel als je de meeste punten hebt. Het gaat er niet om hoe je wint, maar dat je wint.”

Isimat-Mirin vindt dat er in Nederland wat minder moet worden gekeken naar de speelstijl en de focus meer gelegd mag worden op het winnen van wedstrijden. Daarbij maakt hij de vergelijking met andere competities. "In Frankrijk, Engeland en Duitsland hoor je nooit iemand over mooi voetbal. Alleen in Nederland. Maar wat heb je aan mooi voetbal als je niet wint? Daarom mag van mij iedereen zeggen wat hij wil over PSV. Wij vechten voor de punten om kampioen te worden. Als de rest mooi voetbal wil spelen, moeten ze dat vooral doen.”


Poll

PSV is het plafond voor Nicolas Isimat-Mirin


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Je moet inderdaad naar je mogelijkheden spelen. Dar doet psv prima en ajax gaat daar ook steeds meer heen. Vind t schandelijker van chelsea en manchester utd met zulk materiaal hetzelfde als psv spelen. Psv doet t goed naar mogelijkheden. Meer zit er niet in en als dat een kampioenschap oplevert prima toch?

1 maart 2018 om 15:04

Denk inderdaad dat PSV momenteel geen selectie heeft waar je schitterend voetbal van hoeft te verwachten en dus is de huidige speelwijze volstrekt logisch. Hoop alleen wel dat het streven is om wel een selectie samen te stellen waar dit wel mee mogelijk is, want erg leuk voor de neutrale kijker is het niet echt een feest

1 maart 2018 om 16:23

Ik denk dat clubs zich niet zo'n zorgen moet maken over de neutrale kijker en meer over hun eigen fans. Voor jouw is het misschien wat minder maar voor de supporters van een club is het vieren van een prijs het mooiste wat er bestaat.

1 maart 2018 om 18:04

Snap ik, ik heb een paar jaar terug mijn Club zien promoveren uit de juup en dat was toen fantastisch. Daarom zei ik ook dat ik het hoop, niet omdat ik vind dat ze aan mij iets verplicht zijn, maar omdat ik graag goed voetbal zie.

1 maart 2018 om 15:17

Hoezo is het schandelijker van Chelsea? Die verdedigen massaal tegen Barcelona ja, maar dat zie ik psv thuis tegen excelsior doen. Gezien de financiele verhoudingen zou psv juist tot meer in staat moeten zijn dan Chelsea. Niet dat ik het afkeur.

1 maart 2018 om 16:31

Je vindt het schandelijk van Chelsea en man united, maar van psv niet, leg dat eens uit? Als psv tegen Sparta of Excelsior speelt mag je toch ook initiatief van psv verwachten?

1 maart 2018 om 23:18

Het gaat meer om de kwaliteiten van spelers. Je mag van de beste spelers vd wereld die toch bij oa chelsea en man utd spelen verwachten dat ze ook aanvallend spel teweeg brengen. Psv daarentegen mag met hun kwaliteit verwachten en hopen dat de spelers 1 systeem beheersen en in hun nopjes zijn als ze elke wedstrijd in ned winnen op wat voor maniier dan ook

Prima verwoord van Isimat. Klinkt ook logisch, zolang je de punten maar pakt. Liverpool, City en Barcelona zijn sowieso ploegen die goed voetbal spelen en de punten, Liverpool in mindere mate, de punten vaak palt met mooi voetbal. Maar uiteindelijk gaat het erom of je kampioen bent. Niemand onthoudt een tweede plek.

1 maart 2018 om 15:19

Die ploegen kunnen ook mooi voetbal spelen omdat ze het materiaal er voor hebben. Als wij nog steeds zo vermogend waren (in verhouding) als in de jaren 80 en 90 konden wij ook goed voetbal combineren met goede resultaten. Nu is dat simpelweg niet meer zo. Toen PSV in de champions league overwinterde was dat ook niet met het mooiste voetbal, maar wel voetbal dat bijzonder effectief was. Atletico ging er bijna aan ten onder.

Op zich is dit vrij logisch. Voorafgaand aan het seizoen en na de wedstrijd tegen Osijek werd PSV door de "kenners" en vele leden van VZ niet als titelkandidaat gezien. Sterker nog, zelfs Utrecht werd hoger ingeschat en Feyenoord en Ajax zouden uitgaan maken wie er kampioen werd.

Als je dan ziet hoeveel punten PSV gehaald heeft, dan is dat hartstikke knap. Alleen zou ik als PSV supporter toch wel gek worden van het wisselbeleid. Dat de tactiek wat verdedigend is dat vind ik hartstikke goed te verdedigen, maar Cocu brengt tegenwoordig bijna iedere wedstrijd Luckassen in voor een aanvallen ingestelde speler. Als je dan toch al vanuit de controle speelt, bijna niks weggeeft, wissel dan een aanvaller voor een talentvolle andere aanvaller.

Tegen Groningen heeft je dit ook punten gekost, doordat je niemand meer voorin had lopen en Groningen dus vooral uitnodigde om het nog maar eens te proberen.

Verder vind ik het enorm knap wat Cocu presteert, maar dit is wel een puntje waar ik mij aan erger

1 maart 2018 om 15:21

Zo vaak brengt hij Luckassen niet hoor. Als ik zie dat PSV het lastig heeft in de laatste 10 minuten dan heb ik liever dat ze de winst over de streep trekken dan dat ze vol voor de 2-0 gaan en hem misschien nog tegen krijgen.

1 maart 2018 om 15:24

7x ingevallen in 25 wedstrijden, een keer per 3 a 4 wedstrijden een verdediger inbrengen is niet get einde van de wereld

1 maart 2018 om 16:21

En daarbij zie je vaak dat de tegenstander bij een achterstand vaak aanvallend wisselt. Waarom zul je dan meer risico nemen door achterin 1 op 1 te gaan spelen als je ook nog een goede verdediger op de bank hebt zitten waardoor je het gevaar van de tegenstander beter kunt neutraliseren?

1 maart 2018 om 15:23

"dat de tactiek wat verdedigend is dat vind ik hartstikke goed te verdedigen, maar Cocu brengt tegenwoordig bijna iedere wedstrijd Luckassen in voor een aanvallen ingestelde speler."

Je overdrijft nogal. Luckassen is in 25 wedstrijden pas 7 keer ingevallen en dat was niet eens elke keer een verdedigende wissel. Zo kwam hij er thuis tegen Twente in voor Hendrix (de ene verdedigende middenvelder voor de andere) en uit tegen Twente juist om de backs meer ruimte te geven om op te komen (waarna Arias de 0-2 maakte).

1 maart 2018 om 15:49

Dan toevallig tijdens de wedstrijden die ik heb gezien, 7x is inderdaad niet bijzonder veel

Mensen vergeten ook vaak dat Propper en Guardado zijn vertrokken deze zomer. Onze 2 belangrijkste spelverdelers. Tell daarbij op dat psv ook nog de best voetballende cv verkocht. En een linksback met een goed linkerbeen verloor. Daar staan nu meer middelmatige spelers. Aanvallend zijn ee sterler geworden met chucky. Cocu doet het gewoon goed. Kijk wat er bij feyenoord gebeurt als er een paar belangrijke spelers weggaan. Dat is gewoon moeilijk op te vangen

1 maart 2018 om 15:25

Dat is altijd het verhaal van Nederlandse clubs, en ook in mijn ogen een reden waarom we het Europees zo lastig hebben. Nederland is nog altijd een populaire talentenvijver waar grote clubs bij aankloppen. Dat betekent echter wel dat wij, nog meer dan andere kleine competities, snel onze goede spelers kwijt raken, waardoor het voorafgaand aan elk seizoen maar weer de vraag is hoe je ervoor staat, wie je kwijt bent en of het gelukt is een vervanger te halen en of die vervanger het ook ggoed gaat doen. Voorrondes zijn voor onze clubs altijd naar, omdat we dan altijd met een half nieuw team op het veld staan die zich weer aan elkaar moeten aanpassen. Dan kun je nog een trainingskamp hebben gehad, maar op het veld, tijdens een officiële (europese) wedstrijd is het toch anders.

Volgens mij hebben we nu momenteel wel een redelijke lichting om het een en ander intern op te vangen, gezien er komende zomer veel gaat vertrekken. Die linksback en een nieuwe doelman zijn zeer gewenst, maar verder hebben we met jongens als Obispo, Gudmundsson, Malen, Romero en Mauro wel een aantal jongens die doorgeschoven kunnen worden (op termijn).

1 maart 2018 om 15:29

PSV werd vorig seizoen kansloos derde en is sindsdien kwalitatief alleen maar zwakker geworden. Ten opzichte van vorig seizoen zijn vijf basisspelers gebleven (zoet, Arias, Isimat, Van Ginkel, De Jong), vijf zijn vervangen door een mindere speler (moreno door Schwaab, Willems door Brenet, Guardado door Hendrix, Propper door Ramselaar, Locadia door Bergwijn) en op maar één positie (lozano) is PSV beter geworden. Desondanks staat PSV zeven punten los. En dan nog zijn er mensen die roepen dat Cocu niet het beste uit zijn spelers weet te halen...

1 maart 2018 om 16:04

Wie was die best voetballende CV?

1 maart 2018 om 16:05

Moreno.

Zo mag ik het horen Isi! Laat de rest zich maar focussen op het zogenaamde mooie spel. Zolang PSV maar resultaat blijft behalen stomen we door richting de titel. Dan zullen we wel aan het einde van het seizoen zien waar men eerder bij gebaat is.

De Nederlandse visie op voetbal is sterk verouderd vind ik. Je ziet in de Europese campagnes ook goed terug hoe archaïsch de visie is en dat het nogal achterhaald is. Met het naïeve opbouwend en op het aanvallend aspect gerichte voetbal word je er hard uit gecounterd door de geslepen ploegen. Het zou beter zijn als de voetballiefhebbers in Nederland de realiteit onder ogen zien.

Daarnaast is de hele discussie ook zo subjectief als wat. Want wat houdt ''mooi voetbal'' nou precies in? De een heeft een voorkeur voor gecontroleerd voetbal, terwijl de ander snelle uitbraken prefereert.

1 maart 2018 om 15:51

Als 'liefhebber' vertik ik het anders om de realiteit onder ogen te zien. Ik ben liefhebber van het spelletje, geen successupporter die enkel maar een overwinning wil zien. Dat is een mening die veel van mijn medesupporters zullen delen. De visie zoals Cruijff die voor ogen had werkt nog steeds. Als je naar de absolute top van Europa kijkt dan domineren de ploegen met aanvallend spel nog steeds. Aanvallend spel loont dus nog steeds. Niet voor niets hebben mensen het nog steeds over het Barca onder Pep, het Ajax van begin jaren 70, etc. Dat zijn teams die met aanvallend dominant voetbal historie schreven. Dat zijn teams waar ik als supporter trots op ben. Ik zou me oprecht kapot schamen als Ajax kampioen zou worden met countervoebtal. Je pakt dan wel een titel, maar wat is dat waard als je je eigen idealen overboord gooit? Dat andere clubs het anders doen is hun goed recht, maar dat de Nederlanse visie van Cruijff verouderd is ben ik het absoluut niet mee eens. Ajax bereikte vorig jaar nog de finale van de EL met deze visie om maar een recent voorbeeld te geven.

1 maart 2018 om 16:04

Wat moeten we dan? Vol op de aanval spelen en 3e worden? Vorig jaar werden we dat al en nu staan we met een minder goede selectie 7 punten los. Ik kijk PSV omdat ik fan ben, als ik mooi voetbal wil zien ga ik geen Eredivisie kijken.

1 maart 2018 om 16:29

''ik zou me oprecht kapot schamen als Ajax kampioen zou worden met countervoebtal. Je pakt dan wel een titel, maar wat is dat waard als je je eigen idealen overboord gooit?''

Je reageert schromelijk overdreven vind ik. Hoezo moet je je kapot schamen? Wat een onzin. Wat is het waard vraag je? Wat dacht je van vele miljoenen indien de CL wordt behaald en een titel die de club aan haar palmares kan toevoegen.

De ploegen waar jij het over hebt bezitten dan ook exceptionele kwaliteiten. Het Barcelona van Pep was een van de best voetballende ploegen van de afgelopen decennia. Bij Manchester City zie je dezelfde kwaliteiten ook terugkomen maar daar hebben ze een De Bruyne en Silva rondlopen. Wie hebben ze dan bij -met alle respect- Ajax rondlopen met soortgelijke kwaliteiten?

Een meningsverschil mag. Het voetbal van Cruijff werkt naar mijn mening enkel als je hiervoor de kwaliteiten hebt. Zo niet dan zul je toch echt moeten inschikken. Op dit gebied vind ik de visie die men bij PSV hanteert een stuk realistischer dan bij Ajax.

1 maart 2018 om 16:30

Ik waardeer dat je het zelf verwoordt als realiteit onder ogen zien. De realiteit is dat onder de boer 4 kampioenschappen op rij zijn behaald met een soortgelijke speelstijl als PSV nu hanteert.
Gezien je naam vraag ik me stiekem af of je toe ook principieel weigerde om blij te zijn. Het vertoonde spel was immers niet aanvallend, eerder behoudend.

1 maart 2018 om 16:57

"ik ben liefhebber van het spelletje, geen successupporter die enkel maar een overwinning wil zien."

Een successupporter is niet iemand die resultaten belangrijker vindt dan mooi voetbal. Een successupporter is iemand die er alleen is als het goed gaat.

"de visie zoals Cruijff die voor ogen had werkt nog steeds. Als je naar de absolute top van Europa kijkt dan domineren de ploegen met aanvallend spel nog steeds."

Dat zijn ploegen die kunnen domineren met aanvallend voetbal omdat ze spelen met een elftal waarvan elke speler tientallen miljoenen gekost heeft. De Nederlandse clubs zullen het anders aan moeten pakken.

"je pakt dan wel een titel, maar wat is dat waard als je je eigen idealen overboord gooit?"

Je kunt wel proberen om een eventuele titel van PSV te marginaliseren door net te doen alsof een titel niet echt telt als je er niet mooi voor gevoetbald hebt. Maar dat is onzin. Voetbal draait in de basis om niets meer of minder dan meer goals maken dan de tegenpartij en aan het einde van de rit het hoogste aantal punten hebben. En hoe je dat doet is helemaal niet relevant.

1 maart 2018 om 17:14

@arjan4ajax Haha dan heb ik medelijden met jou! Je hebt jezelf een tijdje terug voor een periode van 4 jaar geschaamd (niks van dominantie gezien). Verder respecteer ik jou mening, smaken verschillen, gelukkig maar! Om maar een voorbeeld te noemen ik kon ook zeker genieten van het countervoetbal van Real Madrid een tijdje terug (heb verder niks met die club maar heb soms echt genoten met bijvoorbeeld een opstomende marcelo in de counter!!). Bij mij blijft winnen het belangrijkste en mooiste aan een sport hoe je dat doet vind ik niet zo belangrijk (aanvallend spel is miss mooi meegenomen) maar kan ook net zo goed genieten van strijd en passie. Als je er echt zoveel waarde aan hecht kan je dan niet beter een sport volgen waar er daadwerkelijk wordt gejureerd en waar het vertoonde spel de uiteindelijk winst bepaald? Ik vind het aardig kortzichtig dat er maar één juiste visie bestaat? Jouw seizoen kan in ieder geval niet meer stuk. Flinke achterstand op de nummer 1 maar wel een paar wedstrijden leuk voetbal gezien, top!

1 maart 2018 om 16:22

@thefatman

Logisch, het gaat uiteindelijk om de punten. Dit geldt zeker voor een Psv, Ajax en Feyenoord. Maar als ik AZ dit seizoen zie spelen, zeker na de wat stroeve start, kijk ik daar toch 10 keer liever naar dan naar een PSV op dit moment.

Nou is het voor mij makkelijk praten, omdat AZ niet per se kampioen oeft te worden. Maar voor AZ 3rde staan, beker finale halen en aantrekkelijk voetbal spelen is toch zeker een geslaagd seizoen.

Omdat de druk bij de "normale" top 3 veel hoger ligt, zal daar de nadruk puur op de punten liggen. Kan me dan ook volledige Isimat's reactie prima voorstellen. Jullie staan bovenaan, who cares hoe de punten gehaald worden.

1 maart 2018 om 16:46

Slaat natuurlijk nergens op wat je zegt. Volgens mij gaat het bij City wel aardig dit seizoen en Barca onder Pep ook. Daar werd toch echt volgens de Cruijff visie gespeeld.
En klopt mooi voetbal is subjectief. Maar vind jij het spel wat PSV nu laat zien (buiten de wedstrijd tegen Feyenoord) mooi dan? Mag uiteraard, maar betwijfel het.
Ik snap ook wel dat er mensen zijn die liever prijzen winnen maar dan alsnog mag je wel kritisch zijn op vertoonde spel.
Ook lees ik hier reacties dat PSV er het materiaal niet voor heeft wat City wel heeft. Niemand verwacht ook dat ze Juventus van de mat tikken maar tegen Willem II of VVV moet dat toch wel lukken? Ik ben overigens niet allen kritisch op PSV hoor, ook op Ajax. Die spelen maar net een beetje spannender maar houdt ook niet over.

1 maart 2018 om 17:00

"niemand verwacht ook dat ze Juventus van de mat tikken maar tegen Willem II of VVV moet dat toch wel lukken?"

Is ook gelukt. PSV heeft dit seizoen met 4-0 gewonnen van Willem II en met 2-5 van Vvv.

Voor mooi voetbal moet je zeker niet in nl zijn. En al helemaal geen Ajax. Breien als oma's is in mijn ogen geen topnotch voetbal. Barça City girona napoli dat zijn de clubs met het mooiste voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

22 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Atlético Madrid wil twintig miljoen euro betalen aan Sporting Portugal als compensatie van de omstreden transfer van Gelson Martins. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren