PSV’er droomt van Barça, Real, City en United: ‘Ik wil stap voor stap omhoog’

Dinsdag, 27 februari 2018 om

PSV haalde Mauro Júnior afgelopen zomer weg bij het Braziliaanse Desportivo Brazil. In oktober maakte de aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller zijn debuut in het eerste elftal van de Eindhovenaren, in de wedstrijd tegen VVV-Venlo (2-5). De achttienjarige Braziliaan ziet PSV niet bepaald als zijn eindstation in Europa, zo vertelt hij tegenover Omroep Brabant.

“PSV is al een hele grote club, maar ik wil stap voor stap omhoog en blijven werken zoals nu. Ik droom van spelen voor Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United. Ik heb geen voorkeur, het zijn allemaal grote club. Ik denk wel dat het gaat lukken, ik zal daarvoor hard werken”, aldus Mauro Júnior, die in Eindhoven tot medio 2022 tekende afgelopen zomer. Hij speelde reeds twaalf wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij voor één doelpunt en vier assists zorgde.

“Natuurlijk, ik wil spelen. We hebben nog negen wedstrijden, dus we moeten negen keer goed spelen. Ik ben er klaar voor, maar de trainer bepaalt wat het beste is voor het team natuurlijk. Op welke positie ik speel, maakt me niets uit. Ik hou ervan om als nummer 10 te spelen, maar ook als vleugelspeler”, stelt de Braziliaan, die wel even moet wennen aan de kou in Nederland. Hij vertelt dat hij deze kou nog nooit meemaakte.

“In Brazilië is het op z’n koudst tien tot vijftien graden. Vandaag is het min vijf, min zes, dus dat is heel koud voor mij. Maar het is te doen. Ik kan natuurlijk niet zeggen: het is te koud om te trainen. Dit is een goede ervaring voor me”, lacht Mauro Júnior. Hij legt uit dat hij zijn techniek op de straat leerde. “Ik speelde altijd op straat. Ik denk dat veel Brazilianen daarom zo’n goede techniek hebben. Waar ik mezelf over tien jaar zie? Dat is lastig, want ik leef nu. Ik wil stapje voor stapje omhoog. Maar over tien jaar wil ik wereldkampioen zijn met het Braziliaanse elftal.”


Poll

Denk jij dat Mauro Júnior de absolute top zal halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door crema)

Als je kijkt hoe hysterisch er soms over andere talenten in de Eredivisie wordt gedaan, is het opvallend hoe relatief rustig het rondom Mauro Jr is. Een heerlijke voetballer met inzicht, balcontrole en een goede mentaliteit. Voor iemand met zijn postuur krijg je hem ook nog eens niet zomaar van de bal af.

27 februari 2018 om 19:55

Opvallend mild ook de reacties op deze uitspraak! Als een ajacied dit op deze normale manier zegt (bv kluivert) dan zijn de reacties als arrogant etc nietvan de lucht.. deze Mauro heeft net paar x basis gespeeld bij psv en redelijke indruk gemaakt.. ik zeg ook niet dat hij het niet redt maar heeft eveneens de "opgehemelde" ajacieden een lange weg te gaan!

27 februari 2018 om 20:00

'''heb je een droomclub?
“psv is al een hele grote club, maar ik droom van spelen voor Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United. Ik heb geen voorkeur, het zijn allemaal grote clubs.” ''

Letterlijk het stukje gekopieerd uit het interview van de website van Omroep Brabant. De vraag wordt dus letterlijk gesteld: heb je een droomclub. Die heeft hij.

Vind ik nog wel wat anders dan zeggen: ik wil over 5 jaar voor 160 miljoen naar Barcelona, zoals gezegd door de door jou aangehaalde Kluivert..

27 februari 2018 om 20:18

"Kijk: de absolute top bestaat uit vijf à zes clubs. En die top wil ik stap voor stap bereiken. Ik wil geen dingen overslaan. Maar ik wil wel een speler worden die uiteindelijk voor 160 miljoen naar Barça, Real of een van die andere topclubs gaat. Zo denk ik er nu over". Hoe is dat heel veel anders dan dit stuk?

27 februari 2018 om 20:21

Dikke plus voor jou arsen(e)al...dit is precies zoals Kluivert het heeft aangegeven...puur ambitieus. Helaas wordt het e.e.a. weer verdraait en een ieder gaat er , al dan niet gekleurd door clubvoorkeur, op los!

Hij geeft gewoon aan dat hij super ambitieus is, niets arrogant aan!

27 februari 2018 om 20:33

Ik vind het vrij maf om een hypothetisch prijskaartje aan jezelf te hangen om eerlijk te zijn. Het is weliswaar een manier om ambitie te uiten, maar geeft komt zo toch anders over op mij. Is gelukkig ook niet bepaald gebruikelijk.

27 februari 2018 om 20:43

Niks maf aan, als je de huidige bedragen ziet voor talenten kan dit ‘over een paar jaar’ heel realistisch zijn plus dat Kluivert niet zegt dat hij 160 miljoen moet kosten maar zoals Arsen(e)al al aangaf wil hij voor dit bedrag weggaan. Dat betekend dus dat hij ons cluppie Ajax alleen wil verlaten voor een prachtig bedrag waar iedereen van profiteerd!

27 februari 2018 om 21:26

Die 160 miljoen is natuurlijk gewoon ter plekke uit zijn duim gezogen. Althans, hij lijkt me niet de persoon die zn berekeningen erop los heeft gelaten. Het is meer dat die 160 miljoen een symbool is voor hoe waardevol hij is geweest (en hoe goed hij zich ontwikkeld heeft), dat een club als Real bereid is zover te gaan. Tuurlijk had hij het anders kunnen verwoorden, maar ik zie ernst niet zo van in.

27 februari 2018 om 21:38

Geloof je het zelf? Die gaat zelfs transfervrij weg voor een beetje meer salaris. Ga weg man.

27 februari 2018 om 21:43

Ik heb ook niet gezegd dat ik het ernstig vond, of arrogant of wat dan ook. Maar bovenstaande Heiko Herlich haalde Kluivert aan en vond het raar dat er over Kluivert gezegd wordt dat hij arrogant overkomt, maar niet over Mauro Jr. Daarbij impliceerde hij dat de uitspraak van Mauro Jr dus arrogant bedoeld werd.
Vandaar dat ik de uitspraken naast elkaar heb gelegd, waarbij ik ook de uitspraak van Kluivert niet per se arrogant vind, maar er zit wel een verschil in.

27 februari 2018 om 23:14

Doe niet zo sneu man. Hij zegt "bv Kluivert" en bedoelt de opmerking in z'n algemeenheid. Reageer dan op de algemene opmerking en daarin heeft Heiko Herlicht gelijk.

28 februari 2018 om 00:01

De algemene opmerking had ik volgens mij al ontkracht door de vraagstelling te kopieren waarin letterlijk stond dat hem gevraagd werd of hij een droomclub had. Weet niet wat daar 'sneu' aan is?

Altijd lastig inschatten bij een jongen van 18 jaar, vooral in de Eredivisie. Tegenwoordig is het allemaal niet meer te voorspellen in Nederland. Verder is dit wel een leuk talent die behoorlijk kan voetballen.

Ambitie is tuurlijk goed, maar hij heeft nog een lange weg te gaan. Eerst bij PSV een basisplaats en daarna belangrijk zijn

Eerst 4 of 5 jaar goed presteren bij Psv. Dan zien we verder wel hoe ver Mauro JR het gaat schoppen.

Tis een in ieder geval een speler met een goede mentaliteit, werkt keihard, je bent hem na twee keer nog niet kwijt in een duel, en heeft ook nog is een goede techniek. Moet in mijn ogen nog wel iets werken aan zijn fysiek. En ook nog fftjes veel oefenen op vrijetrappen en corners, want die zijn over het algemeen nog matig in mijn ogen. Moet goed komen.

27 februari 2018 om 20:03

Gaat niet gebeuren, speelt hij volgend seizoen sterk en geregeld in de basis dan is hij volgend jaar zomer weg. Zou het fantastisch vinden als hij langer blijft want dit is echt een ruwe diamant. Zou echt 3/4 jaar lang vast in de basis kunnen staan bij PSV en een standbeeld verdienen. Maar verwacht dat hij heel snel weer weg word gekocht.

27 februari 2018 om 20:07

Hmm, zolang PSV hem zoals nu lekker in de luwte kan laten ontwikkelen, weg van alle hypes, voorzie ik nog wel dat hij nog een jaar of 2/3 blijft na dit seizoen. Hij moet sowieso eerst constanter worden natuurlijk.

27 februari 2018 om 21:03

Cuco10 houdt die onzin aub buiten de deur....ruwe diamant gelul. Laat dat maar aan de andere clubs over. Goed voetballertje in wording, maar dat gelul over talenten en diamanten ben ik zo onderhand wel beu en daar hebben we bij ons Psv geen enkele behoefte aan. Wie is er dan verantwoordelijk voor het slijpen......mourinho, Zidane....? De spelers worden beter door met meer ervaren voetballers te voetballen in grotere wedstrijden ipv alleen maar met andere diamanten en talenten te spelen. Memphis, Tete, Fischer, Bazoer, Andersen Kishna el Ghazi, Klaassen....allemaal vroegere talenten en diamanten en wat doen ze....voetballen bij de sub top.....subsub zeg maar. We moeten een s ophouden met ons Nederlands gelul over mooi voetbal en de termen over talenten en diamanten. Heeft het Nederlands voetbal naar de klote geholpen. En heel de Nederlandse voetbalwereld loopt achter deze onzin aan. ....wordt er zo onderhand strontziek van. .....fijne avond verder

27 februari 2018 om 21:54

Dat is wel heel snel denk ik. 3/4 jaar is inderdaad heel lang maar 2 jaar moet toch kunnen. Net als Depay destijds deed. Eerst een jaar ontwikkelen tot een echt bepaalde speler en daarna een geweldig jaar draaien om een toptransfer af te dwingen.

Hij heeft een prima basistechniek en heeft goeie acties in de kleine ruimte. Het klinkt ook als ern verstandige jongen die hard werkt. Hopenlijk kan hij met het vertrek van Ginkel een basisplaats veroveren. Als je structureel op je 19de in de basis speelt en je blijft groeien heb je een mooie carrière voor de boeg. Het is toch afwachten hoe je je als speler staande houdt in een andere competitie. Maar stap voor stap en zien waar je plafond ligt is een prima uitgangspunt. Hard blijven werken om de droom uit te laten komen.

Wie is zijn zaakwaarnemer?

27 februari 2018 om 19:53

Fabio Francez, geen idee wie het is eerlijk gezegd.

Vraag me af hoe hij zich gaat ontwikkelen de komende seizoenen. Vind hem technisch tot nu toe niet echt opvallend in de Eredivisie wedstrijden. Vond hem vooral goed met zijn intercepties hoog op het middenveld, de wil om de bal te veroveren. Is tot nu toe in ieder geval nog niet PSV-basiskwaliteit. Mist ook nog rendement. Lijkt me wel een irritante speler voor verdedigers, met zo'n laag zwaartepunt.

27 februari 2018 om 20:14

Rendement is juist vrij sterk bij hem. Als je kijkt naar betrokkenheid bij goal op basis van minuten heeft alleen lozano een beter rendement bij psv

27 februari 2018 om 20:18

Ja. Ik bedoelde ook qua doelpunten maken. Tot nu toe is ie voor een 18-jarige goed bezig qua assists.

Ik zie in Mauro een hele bangelijke speler voor dit seizoen en voor de komende seizoen. Ik zag hem een paar keer spelen in de Ottencup met de onder 19 en toen maakte hij al enorme indruk. Hij is snel, technisch vaardig, agressief in duels (op een goede manier), balvast, heeft overzicht en hij kan doelpunten maken. Hij heeft dus eigenlijk wel alles om te slagen als nummer 10 of als buitenspeler. Het liefst als nummer 10 trouwens. Daar vind ik hem beter en dan is er nog ruimte voor de ontwikkeling van spelers als Malen, Gakpo en Sidibe om er maar een paar te noemen. Hij is trouwens 1 van de weinige spelers in de eredivisie waarvan ik echt denk dat ze de top kunnen halen.

Op dit moment vind ik Mauro Junior nog een beetje een speler zoals Bergwijn een jaar geleden was: genoeg potentie, genoeg leuke acties, nog te weinig resultaat. Maar er valt voor hem nog heel veel te winnen. Hij is nog heel jong en veel te tenger, maar dat zijn problemen die zich vanzelf op zullen lossen.

Een jaar geleden speelde hij nog in een jeugdteam van een Braziliaanse amateurclub en nu heeft hij al vijf keer in de basis gestaan bij de koploper van de eredivisie. Dat is al een redelijk stormachtige ontwikkeling. Ik denk dat hij nog een jaar of twee relatief rustig gebracht moet worden met geleidelijk steeds wat meer speeltijd en dan kan dit best wel eens een hele interessante speler worden.

27 februari 2018 om 23:27

Ik vind ze juist best veel van elkaar verschillen, waar mauro er gelijk stond, heeft bergwijn heel lang de tijd nodig gehad en sluit nog steeds niet uit dat het niks wordt met hem. Vind bergwijn en kluivert heel erg op elkaar lijken, leuke actie en dan als het erop aankomt een slecht schot/pass. Bergwijn is de laatste weken wel beslissend en bewijst voorlopig mijn ongelijk. Mauro is heel goed in de kleine ruimte en wint veel van zn duels op vechtlust en techniek. Waar bergwijn het vooral van zijn snelheid moet hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder192
C. GakpoAanvaller194
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller133
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 januari
Espanyol heeft zich al bij Real Madrid gemeld met de vraag of het Reinier Jesus kan huren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren