Carrasco gaat miljoenen verdienen: ‘Het sportieve project heeft me overtuigd’

Maandag, 26 februari 2018 om 22:08Dominic Mostert • Laatste update: 22:20

Voor een geschat bedrag van dertig miljoen euro vertrekt Yannick Ferreira Carrasco naar China. De aanvaller verlaat Atlético Madrid samen met ploeggenoot Nicolás Gaitán voor een lucratief avontuur bij Dalian Yifang. Naar verluidt gaat Carrasco tien miljoen euro per jaar verdienen in de Super League. Zijn transfer naar China betekent niet dat Carrasco deelname aan het WK in Rusland heeft opgegeven, benadrukt hij in een eerste reactie.

Dalian Yifang promoveerde vorig seizoen naar het hoogste niveau van China. De club is in handen van de Wanda Group, die ook de naamgever is van het stadion van Atlético. "Ik ken de sponsor al van bij Atletico en nu wil Wanda investeren in het Chinese voetbal", zegt Carrasco tegen Sporza. "Het sportieve project heeft me overtuigd. Ik wil net zoals Hulk, Ezequiel Lavezzi, Fabio Capello en natuurlijk mijn goeie vriend Axel Witsel mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de sport in dit land."

"Maar ik wil benadrukken dat mijn vertrek uit Europa niet betekent dat ik niet meer gemotiveerd ben om mee naar het WK te gaan", voegt Carrasco daaraan toe. De 22-voudig international van België deed veelal mee in de kwalificatiereeks, maar zat dit seizoen bij Atlético meer op de bank dan hem lief was. "Ik zal alles doen om ook de komende maanden aan de bondscoach te tonen dat ik klaar ben om mee te gaan naar Rusland."


Poll

Had jij in de positie van Yannick Ferreira Carrasco hetzelfde gedaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door memphisdepay)

Sportieve project? Of toch het geld?

26 februari 2018 om 22:25

Tja.. wat moet je anders zeggen.

26 februari 2018 om 22:27

Natuurlijk voor het geld, maar je kan beter zeggen dat het voor de sportieve uitdaging is. Wat ik niet begrijp is, dat een getalenteerde speler van Atletico naar China gaat op zijn 24e? Carrasco vind ik een geweldenaar. Echt zonde dat hij naar China gaat.

26 februari 2018 om 22:50

Hij gaat het chinese voetbal proberen te helpen in haar ontwikkeling, en hij krijgt daar een kleine vergoeding voor.

27 februari 2018 om 14:59

Het is maar wat je klein noemt haha

26 februari 2018 om 22:31

Zoals hij zegt, hij kan nog steeds naar het WK. Dus die droom zal wel niet in duigen vallen. Zoveel heeft hij de laatste tijd ook niet gespeeld dus in China in ieder geval meer speeltijd.

Maar ja als je mocht kiezen om voor 1,5 miljoen bij Atletico op de bank te zitten of 10 miljoen in China te verdienen dan weet bijna iedereen de keuze wel toch ? Paulinho speelt nu ook bij Barcelona dus mocht hij na een paar jaar weer terugkomen met een flinke zak geld bij zich kan dat altijd nog. Hij is in ieder geval financieel onafhankelijk straks.

26 februari 2018 om 22:34

Wie zegt dat een WK zijn jongensdroom was/is?
En natuurlijk is 10 miljoen per jaar niet te weigeren. Mensen kunnen hem wel veroordelen daarover, maar dat is puur omdat ze zelf nooit voor zo een keuze hebben gestaan. Makkelijk praten dus..

26 februari 2018 om 23:06

Je mag er hopelijk wel vanuit gaan dat dat zijn jongensdroom is. Natuurlijk kan hij daar hartstikke veel geld verdienen maar op andere plaatsen kon hij ook genoeg verdienen. Het slaat eigenlijk nergens op om zo'n transfer te maken vanuit zijn positie.

27 februari 2018 om 00:04

Hoezo slaat het nergens op? Omdat jij er niet mee eens bent? Als hij naar china wilt om lekker te voetballen en bakken met geld te verdienen dan moet hij dat lekker doen.

27 februari 2018 om 01:48

Hij mag van mij gewoon in China voetballen hoor. Maar Carasco is toch een speler die toch makkelijk naar clubs als Manchester united, Chelsea, Liverpool etc. zou kunnen gaan? Nu ben je uit de picture bij het Belgische team met een team dat een goede lichting heeft en misschien zelfs wel kans maakt op het wk, je speelt in een flut competitie, je bent ver van je omgeving verwijderd en je kan bij andere teams ook flink verdienen. Bij dit soort topics heb je altijd mensen zoals jij die even aan kunnen geven dat een speler lekker zelf moet weten wat hij doet. Wat natuurlijk zo is maar ga mij dan niet vertellen dat ik niet moet zeggen dat ik deze stap nergens op vind slaan. Hetzelfde zou zijn als alle spelers van Real de avond voor de CL finale met zijn alle opstap gaan waardoor ze waardeloos spelen dat zou jij dan ook terecht nergens op vinden slaan. Maar volgens jouw redenering zou dat natuurlijk niet zo zijn want de spelers moeten lekker doen wat ze zelf willen.

27 februari 2018 om 15:03

Maar dat heeft dan helemaal niks met de sport te maken wat ke zegt over gaam stappen. Dit gaat puur om de sport en wekelijks kunnen voetballen. Dat is wat hij gaat doen maat dan in China. En als hij wel mee gaat naar wk? Voetballers moeten op voetbalgebied gewoon doen wat ze zelf willen. Als je niet gelukkig bent bij een club dan ga je daar weg. Als hij niet hard wilt werken voor miljoenen dan snap ik dat wel. Komop man, een paar chinezen het bos in sturen en zo lekker 10 miljoen verdienen? Heerlijk. Wie weet komt hij over een jaar of 2 terug.

27 februari 2018 om 18:06

Natuurlijk is heel veel geld verdienen geweldig dat valt niet te ontkennen. Maar kijk bijvoorbeeld is naar f1 waar jongens als Lance Stroll flink betalen om hun droom waar te maken dat is toch juist mooi. Carrasco kan moeiteloos een contract tekenen dat hem 25 miljoen oplevert en naar China gaan kon misschien ook wel over 4-5 jaar. Als voetballer ga je daar in de meeste gevallen achteruit omdat je jezelf niet meer uitdaagt iedere dag. Een voetbalcarriere kun je daarnaast niet overdoen dus om nu te gokken dat hij over 2 jaar wel terug kan is een risico. Het wk winnen met België zou daarnaast prachtig zijn maar het zal voor hem lastig zijn om basisspeler te worden zeker gezien de concurrentie.

26 februari 2018 om 22:47

Precies wat ik dacht 💪

26 februari 2018 om 23:00

Hij maakt een nog grotere jongensdroom waar; dikke stapels met geld! Dat WK kan me ontnomen worden. Ga die wedstrijden wel via mijn ivorentoren bekijken!

Hou toch op. Echt waar hoor. Als je daar heen gaat voor het geld zeg et dan gewoon. Heb in ieder geval de ballen om et toe te geven nu zet je jezelf voor schut. Alsof het sportieve plaatje bij clubs in europa niks voorstelt

26 februari 2018 om 22:50

Welke idioot gaat nou zeggen ''lekker boeiend het voetbal daar ik ga er voor het geld heen''. Zijn nieuwe werkgever zal ook dolblij zijn als hij zulke uitspraken doet...

26 februari 2018 om 23:03

Nee welke idioot geloofr dat ie voor het sportieve aspect gaat

26 februari 2018 om 23:14

Hij zegt het waarschijnlijk ook niet voor de geloofwaardigheid maar omdat hij niks anders kan zeggen.

Ik geef hem groot gelijk met zn keuzr. Voor hetzelfde geld was hij geblesseerd geraakt en had hij nooit meer kunnen voetballen, nu pakt hij lekker 10 milj per jaar mee. Sportief gezien is dit geen goede optie, maar naar het hele plaatje gekeken is dit een safe optie om lekker te cashen

26 februari 2018 om 22:27

Dat is altijd zo'n dooddoener. Voor hetzelfde geld raakt hij in China geblesseerd... en so what als hij geblesseerd raakt voor het leven (die kans is nihil)? Buiten dat ie niet meer op hoog niveau kan voetballen (wat blijkbaar toch niet een drijfveer is), heeft ie allang zn zakken gevuld. Met zijn jaarsalaris kan je een prachtig leven leiden zonder te werken. Safe optie? Met die redenatie kan 95 procent van voetballend Europa daarnaartoe verkassen

26 februari 2018 om 22:29

Want met het geld dat hij verdient heeft bij Atletico is niet genoeg om heel je leven te kunnen leven? Hij maakt deze keuze niet omdat hij misschien ooit 'geblesseerd' zou geraken maar eerder om nog luxer te leven, nog meer cijfers te kunnen zien op zijn bankrekening.

Uiteraard zijn keuze maar zeg aub niet dat hij met deze actie zichzelf onafhankelijk maakt want dat kon hij ook door niets te doen en rustig op de bank zitten bij Atletico

26 februari 2018 om 22:37

Dus jij denkt dat hij die 750.000 per jaar niet voor een groot deel uitgeeft? Als je meer verdient ga je echt niet op dezelfde manier blijven leven als een gemiddeld persoon. Bovendien verdient hij dat bedrag zo lang nog niet dus zoveel zal hij niet gespaard hebben om 60 jaar lang vooruit te kunnen. 1 jaar China brengt daar dus wel verandering in, terwijl hij bij Atletico minstens nog een aantal jaar zou moeten blijven voor hetzelfde geld.

Ik zeg niet dat het onmogelijk is maar als je de keuze hebt tussen deze twee opties lijkt mij de keuze niet moeilijk.

26 februari 2018 om 22:43

750000 per jaar? Denk je het zelf? Enkele spelers bij Ajax verdienen zelfs meer dan dat. Die zal echt wel minstens 2 miljoen opstrijken. Waarschijnlijk meer

26 februari 2018 om 22:45

Als hij nou gemotiveerd bleef en nog steeds grote honger toonde en de wil had om te presteren dan had hij in no time net als Griezman geld verdiend en die verdiend 10 miljoen euro per jaar als ik mij niet vergis.

Hij is nog jong, zoveel geld heeft hij niet nodig. Talent heeft hij zat als hij nou gebruik van zijn talent maakte had hij bij elke topclub grof geld verdiend, hij koos het makkelijkste weg.

26 februari 2018 om 22:47

@arsenal

Inderdaad, Hij verdient ongeveer 2 miljoen euro per jaar excl sponsoring/reclame geld.

Zal makkelijk rond de 3-4 miljoen euro brutto zijn.

26 februari 2018 om 23:10

Oh ja, want profvoetballers betalen geen belasting... Netto houdt meneer Carrasco 750.000 over. We hebben het hier over netto inkomen natuurlijk. De rest kan hij niet uitgeven namelijk. Uiteraard verdient hij nog zat aan sponsordeals etc. dus slecht zal hij het niet hebben nee

27 februari 2018 om 09:08

Ga eens naar de bank en vertel ze wat je netto verdiend mensen moeten alleen praten over bruto

Speelt dit seizoen heel weinig na onenigheid met Simeone. Wil denk ik alsnog naar het WK. Dan maar door minuten te maken in China. Witsel wordt ook nog opgeroepen. Denk dat dat de voornaamste reden is. Alhoewel het geld zeker heeft geholpen.

Ach kerel, lul niet man! Je hebt gewoon gekozen voor de centen. Wees een vent en zeg gewoon waar het op staat! Als ze mij vandaag 10 mil bieden per jaar ga ik ook wel een jaartje of 2 á 3 die kant op. Maar helaas haha

26 februari 2018 om 22:29

Als ze mij het dubbele zouden bieden van wat ik nu verdien zou ik het echt niet doen. Laat staan als je al ontelbaar veel geld verdient en opties zat hebt

26 februari 2018 om 22:29

Al maak ik maar een 'schamele' 15 euro per uur

26 februari 2018 om 22:34

Ah weet je als zij mij het dubbele geven wat ik hier verdien zou ik het wel doen, wij zijn zo erg afhankelijk van het kleinste geld terwijl prof voetballers bijna alles hebben.

Yannick verdiende ongeveer 2 miljoen euro per jaar excl sponsoring en reclame geld. Had hij meer nodig? Misschien, niet perse.

Wij hebben wel elke euro nodig.

26 februari 2018 om 22:45

Ligt eraan hoeveel je verdient en wat je andere bezigheden zijn natuurlijk. Ik ga voor 30 euro per uur niet mijn studie onderbreken om naar de andere kant van de wereld te gaan. Dat bedrag zou je hier op den duur ook kunnen gaan verdienen als je ambities hebt.

26 februari 2018 om 22:50

Uiteraard als je hoog geschoold bent natuurlijk.

Ik ben dat niet en zou het voor mijn part wel goed zijn bijvoorbeeld. Als ik het dubbele zou verdienen, minder belasting zou moeten betalen dan zou ik denken waarom niet.

26 februari 2018 om 22:59

Begrijpelijk

Wat een gelul. Zeg gewoon dat je het puur voor het geld doet want dat weet toch iedereen.

26 februari 2018 om 22:33

Is niet echt netjes tegenover je werkgever. En daarnaast weet toch iedereen dat hij het voor het geld doet wat hij ook zegt.

wat een onzin. In China zit geen sportief traject, alleen geld.
Ze proberen het niveau om hoog te trekken met buitenlandse aankopen. Helaas mogen ze maar 3 buitenlanders opstellen. Dus wat voor sportief traject heb je dan? De rest is van een dramatisch niveau.

Ik weet niet wat we met spelers uit de Chinese competitie moeten. Als je op een bedenkelijk competitie niveau voetbalt, wat heb je dan te zoeken bij het Belgisch elftal.

Snap dit soort transfers altijd wel. Die jongen hoeft zich nu, indien hij op een verantwoorde manier met het geld om kan gaan, op financieel vlak nergens meer druk over te maken. Sportieve aspect bla bla.. wij kunnen niet voor hem bepalen wat voor hem het ultieme sportieve aspect inhoud. Misschien vindt hij het echt een uitdaging! Plus, China is een prachtig land dus ik snap zijn keuze volledig.

Er is wel degelijk een sportief project gaande in China. Laatst heb ik gekeken naar ‘Door het hart van China’ van Ruben Terlou waar een aflevering uit ging naar het voetbal in China. Massale trainingscomplexen werden uit de grond gestampt om jongens op te leiden en China voor 2050 wereldkampioen te maken. Tuurlijk gaat er veel geld in om maar dat is nou eenmaal nodig om spelers uit Europa naar China te halen. Het voetbal leeft echt onder de bevolking en het werd ook duidelijk dat spelers uit Europa met veel enthausiasme onthaalt werden. Kortom, ik snap m wel. Veel geld verdienen en daarnaast echt helpen met een groot project (bijna revolutie). Heel wat anders dan voetbal in de zanbak waar het wel om geld draait.

Sportieve project..

Weet je als je hem zag voetballen dan had je het gevoel dat hij echt van het spelletje hield maar als je dan met zo een transfer afkomt dan denk ik altijd : Jongens als hem zijn een schande voor ons prachtig spelletje.

Geld heeft voetbal mooier gemaakt, kwaliteit is omhoog gegaan het maximum uit spelers naar boven gehaald. Professioneler gemaakt naar voeding, rust en levensstijl maar geld heeft ook kapot veel jonge getalenteerde voetballers kapot gemaakt.

Yannick is er bij.

26 februari 2018 om 23:48

Een schande? Meer een schande dan dat je zulke woorden gebruikt omdat iemand zo'n stap maakt? Laat hem lekker. Hij speelt gewoon nog hetzelfde spelletje hoor, maar dan in een ander land.

Iedereem die Nee invult in de pol zijn juist de mensen die een stijve krijgen wanneer ze in zijn situatie zitten. Kan idd beter doen met zijn carriere maar nu heeft hij garantie dat hij altijd rijk zal zijn. Paar jaar daar voetballen 10 mil per jaar innen en dan lekker zoals Paulinho een comeback in Europa maken voor een paar jaar om vervolgens naar Qatar te gaan en meer te innen?

26 februari 2018 om 23:20

En die zou niet altijd rijk zijn als hij naar een (sub)top club in engeland zou gaan. Houd toch op . Hij verdient nu ook al zo'n 3 á 4 miljoen op jaarbasis inclusief sponsoring etc. Ga toch weg. Dat geld krijgt hij van zijn leven niet op.

26 februari 2018 om 23:46

Tyson had geloof ik 300m en nu haast niks. Onzin dus. Ligt er naar net aan wat voor leven je wilt hebben.

Bovendien is nee zeggen tegen 6-7m per jaar extra (misschien nog meer want ik denk dat die 10m netto is) gewoon onverantwoord tegenover je kinderen en andere familie. Desnoods geef je het aan goede doelen!

Dat ie t zn strot nog uit krijgt.. t sportieve plaatje.. witsel wordt wel nog geselecteerd geloof k dus zullen m alsnog wel meenemen. Gun m het geld, maar jammer dat ie niet maar bayern of engeland is gegaan..

Op zich belachelijk dat hij niet gewoon zegt dat het om geld gaat. Maar nog belachelijker de reacties hier .. Dat geblaat zeg dat hij zn carriere vergooit. Of dat 3m per jaar ook zat is. Hallo he 3x zoveel verdienen = dus carriere vergooien ..

Carrasco lag al niet lekker bij de gevestigde orde binnen de selectie. Dat hij een stap heeft gemaakt is wel logisch. Maar deze stap is naar mijn mening niet de juiste. Met oog op het WK ook niet. Financieel gezien natuurlijk wel.

Dat bedrag valt nog mee, Las dat Juventus hem wilde, veel succes in China

Ik vind dat geraaskal van zo'n speler dat ie voor het sportieve aspect vertrekt ook een vorm van minachting naar zijn fans,atletico fans en neutraal voetbalpubliek.iedereen weet dat het om geld gaat,geen probleem natuurlijk...zeg dat dan ook gewoon.zou meer respect opleveren dan deze drogreden verkondigen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller389
L. SuárezAanvaller3221
J. OblakKeeper380
João FélixAanvaller317
L. TorreiraMiddenvelder191
FelipeVerdediger310
J. GiménezVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

België
16 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren