Atlético Madrid laat duo voor 48 miljoen euro naar China vertrekken

Maandag, 26 februari 2018 om

Yannick Ferreira Carrasco en Nicolás Gaitán zijn niet langer speler van Atlético Madrid, zo laat de club uit de Spaanse hoofdstad weten via de officiële kanalen. De twee aanvallers blijven wel teamgenoten, aangezien zij beiden de overstap maken naar Dalian Yifang. De Chinezen betalen naar verluidt dertig miljoen euro voor Carrasco, terwijl Gaitán achttien miljoen zou kosten.

Carrasco gaat volgens de laatste berichten tien miljoen euro per jaar verdienen bij Dalian. Atlético mag de dertig miljoen euro die de 24-jarige Belgisch international opbrengt niet helemaal zelf houden, aangezien 7,5 procent van het bedrag nog naar zijn vorige werkgever AS Monaco moet. Carrasco speelde sinds 2015 voor los Colchoneros en werd verder in verband gebracht met een transfer naar de top van de Premier League, terwijl ook Bayern München geïnteresseerd zou zijn.

DONE DEAL! Dalian Yifang neemt Yannick Carrasco en Nicolás Gaitán voor een totaalbedrag van 48 miljoen euro over van Atlético Madrid! #donedeal #transfer #carrasco #gaitan #china #atleticomadrid

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Voor Gaitán komt er na anderhalf jaar een einde aan zijn periode in Madrid. De Argentijn werd in de zomer van 2016 voor 25 miljoen euro opgepikt bij Benfica, maar slaagde er bij Atlético nimmer in om uit te groeien tot een dragende speler. In totaal speelde hij 49 wedstrijden voor de Spanjaarden, waarin hij goed was voor 13 goals en 12 assists. Carrasco kwam tot 124 duels, 23 doelpunten en 17 assists.

Dit seizoen zat Carrasco meer op de bank dan hem lief was. Hij kwam tot zeventien competitiewedstrijden, waarvan slechts acht als basisspeler. De bijdrage van Gaitán was deze jaargang nog kleiner. Hij verdedigde in LaLiga zesmaal het shirt van Atlético; slechts één keer kreeg hij een basisplaats van Diego Simeone.


Poll

Goede transfer voor Yannick Carrasco en Nicolás Gaitán?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door bon jovi)

Niet slim van Carrasco hij vergooid nu zijn hele carriere de nesten in

26 februari 2018 om 18:08

Boeie. Die kerel gaat waarschijnlijk 15 tot 20 miljoen per jaar verdienen (schat ik als Gudelj 6 miljoen per jaar verdiend). Dan ben je gewoon weg als rationeel mens.

26 februari 2018 om 18:17

In de tekst staat letterlijk 10 miljoen per jaar. Dan verkies ik toch eerder een jaarloon van 6 a 7 miljoen bij een club als Bayern, Arsenal, Inter... maar goed, het is hij die beslist. Hij kan natuurlijk nog altijd een transfer maken, zoals Paulinho.

26 februari 2018 om 18:18

10 miljoen. Had je kunnen weten als je het stuk had gelezen.

26 februari 2018 om 18:31

Toen ik reageerde stond er nog "later meer....". Maar goed 10 miljoen per jaar laat je ook niet lopen.

26 februari 2018 om 18:44

Wel als je al 6 miljoen kan verdienen. Wat hier boven ook genoemd wordt. Belachelijk van Carrasco. In zijn hele carrière kan die genoeg verdienen. Ga je naar China op deze leeftijd. Heel zonde.

26 februari 2018 om 19:42

Hoezo, deze gast is allang binnen. Veel voetballers houden het niet langer dan een jaar vol in china. Gaitan en Carrasco zijn geweldenaars, wat hebben ze daar te zoeken man!

26 februari 2018 om 20:05

Vergeet niet dat in Europa de salarissen bruto zijn en in China vrijwel altijd netto..

26 februari 2018 om 20:52

De bedragen die hier genoemd worden bij Europese clubs zijn net zo goed netto. Ronaldo verdient 30 miljoen per jaar bij Madrid, maar jij denkt toch niet dat ie van dat bedrag nog 15 miljoen gaat inleveren?

27 februari 2018 om 02:36

Gaat ie WK wel mislopen als speler straks...

26 februari 2018 om 18:17

Hahahaha "je carrière de nesten ingooien". Is dat Italiaans Zambrotta? Ondanks dat heb je helemaal gelijk.

26 februari 2018 om 19:05

Die contaminaties escaleren compleet uit de hand hier!

26 februari 2018 om 19:40

Nog een extra factor is dat het WK aankomt met de huidige concurrentie zal die wel niet geselecteerd worden.

Dat is wel heel weinig geld. Voor alleen carrasco al zou er een bod van 50+ moeten komen..

26 februari 2018 om 18:18

Omdat de club uit China komt en geld heeft? Toch niet omdat carrasco zo goed is lijkt me.

26 februari 2018 om 18:20

Beide hebben dit seizoen amper gespeeld en nog minder laten zien in de minuten die ze krijgen. Gaitan wist wat die zou zijn, selectievulling. Maar Carasco wou graag de ster zijn maar dan moet je daar wel naar presteren. En dat heeft die al een hele tijd niet meer gedaan. Wel jammer dat die dan naar China trekt, heeft wel de potentie om bij een club net een niveau lager weer tot bloei te komen. Had m wel bij Valencia of Sevilla willen zien.

26 februari 2018 om 22:00

Vond het ook opvallend dat Carasco steeds werd gewisselt. Elke wedstrijd opnieuw werd hij vroeg gewisselt vergeleken met andere en hij werd sowieso ook het meest gewisseld van iedereen, jammer dit. Gaan hem vast wel zien op het WK.

30 miljoen voor carrasco vind ik wel wat aan de lage kant, zeker gezien het feit het een chinese club betreft.

26 februari 2018 om 18:25

Wanda group (een deel eigenaar van atleti) heeft ook banden met deze club volgensmij. Daarom dat het zo goedkoop is gok ik.

26 februari 2018 om 19:04

Wanda is eigenaar van de stadionnaam van Atletico en is een sponsor maar niet langer aandeelhouder, de aandelen werden onlangs verkocht.

Maar de goede band tussen beide partijen zal er idd wel voor iets tussen zitten.

Die zijn beide helemaal gek geworden. Je gaat toch niet je carriere vergooien om in china veel geld te verdienen.

26 februari 2018 om 18:10

Blijkbaar wel. Het doel is toch zoveel mogelijk geld verdienen lijkt me. Kan daar 3 jaar zitten en dan weer terugkomen. Zie een Paulinho

Geld maakt meer kapot dan je lief is. Ongelooflijk wat die Chinezen uitgeven aan transfersommen en vervolgens salaris!

Dit meen je niet? Carrasco vergooit zn hele carrière? Waar gaat het heen? Die andere snap ik nog wel. Maar deze jongen heeft nog een hele carrière voor zich. Die kan spelen later bij elke topclub?!

26 februari 2018 om 18:15

Och als hij over 3 jaar terug komt naar Europa zal er vast wel een subtopper zijn die het met hem wil proberen. En dan heeft hij er toch lekker 30 miljoen bij. Daarnaast kan werken in China ook gewoon een mooi avontuur zijn natuurlijk.

26 februari 2018 om 19:36

Of ga naar bayern, win de titel, misschien een Champions league en je hebt 15 of 20 miljoen op je rekening. China is goed voor als je 30 bent. Of als je 35 miljoen krijgt zoals Tevez. Maar voor 10 miljoen? Wat een grap.

26 februari 2018 om 22:09

Je kunt wel roepen "Ga naar Bayern" maar dan moet Bayern wel eerst een bod doen van 30 milj natuurlijk.. Wie zegt dat er clubs in Europa zijn geweest die zo'n bos gedaan hebben?

Zonde en voor "weinig geld" in de huidige markt

Zonde van Carrasco. Vond het wel een leuke speler om naar te kijken.

30 mil voor Carrasco is een schijntje!!! Chelsea had hem best mogen ophalen voor de zomer transfer.

30 miljoen voor Carrasco is wel zeer weinig. Ik neem aan dat er nog genoeg Europese clubs interesse hebben in hem. Hij was vaak de smaakmaker in de wedstrijden waarin ik hem zag spelen.

30 miljoen voor Carrasco? Wat een grap, die gozer is echt goed en kan nog veel beter worden. Ik snap die voetballers die daar op deze leeftijd heen gaan totaal niet, ze verdienen als rete veel. Carrasco had goed naar bijv. Bayern gekund als Ribery of Robben klaar is daarzo.

26 februari 2018 om 18:19

Wat valt er niet aan te snappen? Niet iedereen voetbalt om een grote carrière te hebben, voor sommige is geld belangrijker. Snap verder ook niet wat hij te zoeken heeft bij Bayern? Heeft niet eens een basisplek bij Atletico en dan moet hij bij een van de beste clubs ter wereld in de basis?

26 februari 2018 om 18:28

En waarom heeft hij die niet? Omdat het een moeilijk ventje is en hij problemen had met Gabi, Koke en Simeone, niet omdat ie niet kan voetballen. Twee jaar geleden speelde hij in de CL finale Real Madrid op een hoopje.

Natuurlijk is hij niet altijd even consistent en heeft hij soms oogkleppen op maar ja, hij heeft echt wel talent. Dat nog veel meer tot uiting zou komen bij een dominanter team, lijkt me. Het spel van Atletico is zijn ding niet helemaal. Coman had trouwens ook geen basisplaats bij Juve en redt zich wel bij Bayern.

26 februari 2018 om 19:01

Ja en dat is al reden genoeg om te zeggen dat hij niks bij Bayern te zoeken heeft. Dat hij talent heeft geeft ik zeker toe, maar alleen talent is niet genoeg om bij een topclub te spelen. Je moet ook hard werken en jezelf verbeteren. Zo veel heeft hij zich nou ook weer niet verbeterd, het is vooral heel hard rennen en wat trucjes en that's it. Deze transfer laat ook zien dat hij meer voor het geld voetbalt dan voor zijn carrière. Geen schande maar geen speler voor de absolute top i.m.o.

Weer een speler die zijn carriere vergooit. Gaitan kan ik nog bergrijpen, maar Carrasco. Man man man wat doe je nou. Zou hem graag willen bewonderen in de PL naar het zijt zo helaas.

30miljoen voor Carrasco wat een koopje en ook zo zonde voor zo'n goeie en jonge speler. Ik hoop dat hij snel weer terug naar Europa gaat, hij had bij bijna elke topclub om een basisplaats kunnen strijden en die ideale vervanger van Robben/Ribéry kunnen worden

Carrasco zou toch gewoon een prima versterking zijn voor Spurs, Liverpool of Dortmund. En dat voor maar 30 miljoen, waar hebben we het over.

26 februari 2018 om 18:12

Bij Spurs en Liverpool zou hij niks meer dan een speler voor de breedte zijn

26 februari 2018 om 18:37

Ik denk dat jij Carrasco behoorlijk onderschat. Hierboven ook al

26 februari 2018 om 18:42

Nou voor 30 miljoen zou ik hem best voor de breedte halen. Waar haal je een speler van zijn klasse voor zo een bedrag. Promes hoor ik al bedragen van rond de 40 miljoen voor, nou ik zou het wel weten dan.

26 februari 2018 om 19:02

Ik denk dat jij hem behoorlijk overschat

26 februari 2018 om 21:00

Denk je echt dat hij bij Liverpool in de basis zou staan met zo’n instelling en zulke oogkleppen? Die jongen voetbalt voor zichzelf, niet voor het team. Dat is ook te zien aan deze transfer, anders had hij wel voor het sportieve gekozen en de stap naar bijv. Bayern of welke geinteresseerde, Europese club gemaakt. Tel daarbij nog eens op dat Mane, Firmino en Salah prima draaien en je kan op een hand uittellen dat hij nooit en te nimmer daar basis zou staan. Ook bij Spurs zie ik dat niet zomaar gebeuren, terwijl Dortmund Reus heeft wanneer fit. Nee, Carrasco zou het ook daar niet redden. Hij is het schoolvoorbeeld van het feit dat talent alleen niet genoeg is.

26 februari 2018 om 21:43

@real8madrid

Voor wie zou je hem dan bvb bij Liverpool in de basis willen zien? Zowel Salah als Mane zijn een stuk beter en daarbij ook nog eens veel effectiever. Bij Spurs zou hij wellicht in de basis kunnen staan aangezien hij van een hoger niveau is dan een Lamela maar dat systeem past hem niet helemaal (denk ik).

30 miljoen is voor Carrasco relatief gezien een koopje in deze markt. Heeft Atletico zo’n brede selectie dat ze Carrasco niet meer nodig hebben? Is toch wel een goede speler. Gaitan heeft nooit echt kunnen overtuigen bij Atletico, terwijl hij in jaren bij Benfica echt een goede speler was.

Gaitan begreep ik nog wel, want die heeft niet kunnen brengen wat hij had moeten brengen. Maar Carrasco.... Enorm jammer, want ik was echt fan van die jongen. Al sinds die bij Monaco speelde. Maar Atletico heeft geld nodig, dus vandaar dat die verkoop noodzakelijk was.

Dit zijn nou echt spelers die bij een klein niveautje lager een basisplaats zouden hebben. Zonde dat ze nu al voor het grote geld kiezen. Bij clubs als dortmund, monaco, valencia zouden deze spelers altijd spelen.

26 februari 2018 om 18:31

Als ik me niet vergis, komt Carrasco zelfs van Monaco af. Zou inderdaad mooi zijn als hij bij z'n oude club een heldenrol zou kunnen spelen of iets dergelijks!

Snap er werkelijk niets van. Ben je 24 ga je nu al in China teren. Competitie stelt niets voor. Als ik Martinez was zou ik nadenken wat te doen met Carrasco en witsel. 2 geweldige spelers maar spelen in een competitie wat niets voorsteld.

In verband met die Chinese regelgeving betaald zo'n club dus gewoon 96 miljoen euro in totaal voor deze twee spelers..

In de huidige markt is dit niet veel. Zeker voor winterse transfers is dit gewoon weinig.

Gewoon 3 jaar cashen en dan weer terugkomen. Als die 27 is kan die ook nog wel heus wel mee in de top van Europa. Maar dan is die wel 30/45 miljoen rijker

Spijtig van Carrasco. Had die graag bij chelsea gezien als vervanger van Pedro. 30 mil is een koopje.

Daar gaan zijn kansen voor het wk

26 februari 2018 om 18:24

Waarom denk je dat? Hij gaat sowieso mee naar Rusland, geen twijfel mogelijk, en als ik mag gokken ben ik ook gewoon vrij zeker dat hij zijn basisplaats behoudt.

26 februari 2018 om 21:46

Is hij normaal gesproken zeker van een basisplaats dan? Ik zou toch eerder aan Mertens, Hazard, de Bruyne en Lukaku/batshuayi denken voor de aanvallende posities. Het is wel een ideale speler om in te brengen in de 60ste minuut als je 1-0 voor staat ofzo. In de omschakeling is hij echt van een belachelijk hoog niveau.

26 februari 2018 om 22:06

Belgie speelt 343 met Carrasco en Meunier als wing backs en Mertens en Hazard als echte flankaanvallers. Carrasco is de enige Rode Duivel die die positie als linker wing back aan kan, dus hij gaat sowieso mee, en wellicht blijft hij gewoon in het elftal staan.

Anders moet het systeem volledig veranderd worden. Maar met 4 achteraan spelen gaat ook niet want een echte linksback hebben we ook niet.

26 februari 2018 om 22:23

Vertonghen kan toch wel linksback spelen? Kompany lijkt me (mits fit) wel zeker van een basisplaats, zeker op de manier zoals hij gisteren speelde. Verder Alderweireld ook wel lijkt me, als hij op tijd fit is en zijn niveau weet te halen. Dan lijkt mij 343 met Dembele en De Bruyne in het midden op het middenveld wel erg risicovol tegen landen als Spanje, Duitsland en Brazilie. Zou ik persoonlijk toch liever Radja nog bij zetten.

27 februari 2018 om 17:01

Maar voor hoe lang is Kompany nu weer fit? 3 weken? 6 weken? Kan je niet op rekenen.

Het beste duo centraal is Vertonghen-Alderweireld, die kennen elkaar door en door.

Zal niet lang in China blijven. Ben benieuwd wat z'n volgende bestemming zal zijn.. Hoop Milan AC.

Zo jong, zo getalenteerd en dan naar China gaan..

Ik weet het niet, goed voor zijn bankrekening hoor maar jammer. Ik hoop dat hij een Paulinho stunt probeert.

Ben ik nu de enigste die 30 miljoen een redelijk laag prijs vind voor hem....zeker als we kijken naar de huidige marktprijzen.

26 februari 2018 om 18:27

Of je de enige bent? Lees de reacties anders ff. Zowat iedereen zegt hetzelfde.

Hij verdient op dit moment nog geen 2 miljoen per jaar bij Atletico als ik Sportsmaza.com mag geloven. Als je dan ergens anders 10 miljoen kan krijgen dan valt het nog wel enigszins te begrijpen moet ik zeggen.

Ik volg Atletico niet heel erg, dus geen idee of hij goed speelt, maar zie wel dat hij pas 8 van de 17 wedstrijden dit seizoen in de basis is begonnen. Loonsverhoging zou er dus op de korte termijn niet inzitten en interesse van clubs die hem wel veel meer zouden kunnen bieden denk ik ook niet.
Ik vind het altijd een beetje een slappe keuze om op zo'n jonge leeftijd voor het geld te kiezen, maar als je je salaris met 500 procent kan verhogen dan moet je erg sterk in je schoenen staan om dat te weigeren.

Poeee wel een misgelopen kans voor menig 'top'-teams! Kon wel goed gebruikt worden bij b.v. Bayern en Chelsea! maar ach ja, Paulinho vertrok ook op zijn 25e naar china om lekker 3 jaar te spekken en vervolgens terug te keren naar Europa voor Barcelona! Dus, die reacties van 'vergooit zijn carriere' vind ik nog iets te ver gezocht, tijd zal ons leren of dit wel zo verstandig was of niet...

Ben je je hele leven aan het trainen om de Europese top te halen. Sta je aan het begin van een Europese topcarrière, kies je voor de knaken in een Mickey Mouse compitie in China. Want 60 miljoen bij elkaar voetballen in Europa is blijkbaar niet genoeg. Dan vind ik je oprecht sneu.

Ik zie hierboven mensen die zeggen dat Carrasco een wereldtopper is en naar een topclub had moeten gaan maar zo goed is hij lang niet. Hij heeft nooit een vaste basisplaats gehad bij Atleti, dat komt omdat hij gewoon niet constant was. Carrasco is gewoon (nog) niet goed genoeg om bij een topploeg in de basis te staan. Tuurlijk is het dan beter om naar een suptobber te gaan zoals terug naar Monaco maar zeker nu de transferperiode al gesloten is snap ik wel dat hij liever in China speelt dan dat hij op de bank zit bij Atletico.

26 februari 2018 om 20:31

hij had de afgelopen 2 seizoenen een basisplaats bij atletico ,enkel dit seizoen zat hij veel op de bank. qua potentie kon hij het zeker schoppen tot een bayern of chelsea

Die is in de zomer weer in europa. Engelse club betaalt 70/80 milj waarvan er 10/20 naar Athleti gaat en deze Chinezen een winst maken van 20/30 miljoen.

Twee spelers die geen toekomst bij Atletico Madrid hebben onder Simeone vertrekken naar China. Voor de ene speler de laatste financiële klapper op een toch tegenvallende carrière in Madrid, voor de ander een financiële klapper (hopelijk) halverwege zijn carrière. Toch is het opvallend wat hier in de laatste periode is gebeurd. Guaitan en Carrasco vertrekken namelijk naar de Chinese club waar Wanda (direct of indirect) eigenaar van is. Hetzelfde Wanda dat het nieuwe stadion gedeeltelijk financierde en hetzelfde Wanda dat onlangs nog haar aandelen in Atletico Madrid verkocht. Deze transfers hangen aan elkaar van relaties in een 'old boys network' en dat zou wellicht de schappelijke transfersom van Carrasco kunnen verklaren.

Voor Atletico Madrid lijkt me dit geen groot verlies, ze hebben immers andere spelers die beter presteerden op hun posities.

Ik hoop dat hij het gewoon doet als tussenstap op speelritme te blijven behouden en dat hij tijdens de zomer gewoon terug gaat naar een topclub.

Voor die prijs Carrasco verkopen? Da's echt flut geld.

Ach al dat gezeur weer over hun carrière...een club uit China of Duitsland, dat zou vooral Gaitan niks uit moeten maken aangezien deze al voor het grote geld heeft gekozen door Argentinië te verlaten.

Gaitan vind ik echt zonde hij had prima statistieken en Carrasco snap ik wel hij had zich tenslotte onmogelijk gemaakt...maar jongens 60 miljoen voor deze 2 spelers had minstens gekund en eigenlijk wel gemoeten...

En dit is precies de reden dat België geen prijs gast winnen met deze generatie!!

Jammer dat Carrasco weggaat. Hij heeft het talent om richting het niveau van Hazard te gaan maar hij doet er gewoon te weinig mee. Voor dat geld snap ik trouwens wel dat je naar China gaat. Een paar jaar lekker voetballen daar zorgt er voor dat er nooit meer iemand in je stamboom hoeft te werken zo ook ongeveer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
MorataAanvaller135
João FélixAanvaller122
G. BurgosKeeper
J. OblakKeeper160
Á. CorreaAanvaller111
FelipeVerdediger110
Diego CostaAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

België
16 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren