‘Had het gevoel dat ik de kaart voor Tagliafico niet lang genoeg getoond had’

Maandag, 26 februari 2018 om 13:46Chris Meijer

Nicolas Tagliafico leek zondag in de 37e minuut van het treffen tussen Ajax en ADO Den Haag (0-0) twee keer een gele kaart te krijgen scheidsrechter Pol van Boekel. De Argentijn beging een overtreding en kreeg daarvoor een gele kaart. Er onstond vervolgens een opstootje, waar ook doelman André Onana bij betrokken was. Van Boekel leek vervolgens Trevor David, Onana én Tagliafico op de bon te slingeren.

Tegenover Omroep West vertelt de leidsman dat hij wat reacties op internet las. “Ik wist niet of het publiek en de mensen thuis gezien hadden dat ik Taglifico kort voor het opstootje geel had gegeven. Daarom toonde ik het later nog een keer. Ik had het gevoel dat ik de kaart niet lang genoeg getoond had. Als ik nu de beelden terugkijk valt dat overigens wel mee”, legt Van Boekel uit. Hij benadrukt dat Tagliafico dus geen gele kaart kreeg voor het opstootje.

“In de wedstrijd werd hier niet over gesproken, pas in de bestuurskamer werd ik erop gewezen”, vervolgt de leidsman, die uitlegt dat hij Onana geel gaf omdat hij actief deelnemer was aan het opstootje. “Met keepers is de regel dat zij in het strafschopgebied moeten blijven. Komen zij daar uit en hebben zij een sussende rol bij een opstootje dan is de situatie anders.”


Poll

Snap jij dat Pol van Boekel de gele kaart nog een keer liet zien?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Dat idee had ik ook al, als je de beelden terug ziet is het inderdaad wat verwarrend. Het is nu duidelijk, niks aan de hand dus. Next.

Ik had niet het idee dat hij een tweede geel gaf eigenlijk. Het zag er ook uit alsof hij ze alledrie tegelijk wilde bestraffen. Al vond ik het niet echt een gele kaart, al mocht Tagliafico er wel een krijgen voor het opstootje.

26 februari 2018 om 14:04

Nee?

26 februari 2018 om 14:18

Nee, Tagliafico was keurig beheerst bij het opstootje, hij verdiende absoluut geen geel. Onana, Kluivert (die kreeg hem niet) en David wel. En er kwam nog een ADO speler bij gerend maar die deed ook niet al te veel zover ik weet.

26 februari 2018 om 15:38

Niet voor het opstootje, maar wel voor de overtreding...

... en aldus geschiedde ...

26 februari 2018 om 17:23

Nico deed helemaal niets bij het opstootje, geel voor de overtreding was overigens wel terecht, zeker gezien de eerdere overtredingen.

Ik neem aan dat de scheidsrechter op het wedstrijdformulier maar 1x geel aangegeven heeft, maar kan de Knvb het alsnog als 2x geel aanmerken en hem schorsen ? Iemand daar bekend mee ?

26 februari 2018 om 14:03

Waarom? Tis toch duidelijk dat hij 1x geel gaf na zijn verklaring. Alsof taglifico iets deed om 2x geel te krijgen in 10 seconden

26 februari 2018 om 14:05

Hoezo? Hij zegt toch zelf dat het dezelfde kaart was, maar dat het door het opstootje onduidelijk werd waardoor hij het nog een keer toonde.

26 februari 2018 om 14:25

Waarom zou de KNVB het als 2x geel aanmerken als de dienstdoende scheidsrechter duidelijk toelicht dat het maar 1 kaart betrof? En zeker als overduidelijk op alle beelden te zien is dat Tagliafico niets doet bij het opstootje dat hem een 2e gele kaart zou kunnen opleveren.

26 februari 2018 om 15:54

Scheids moet het opschrijven dus hoe kan de KNVB dan in hemelsnaam iemand schorsen die gewoon een gele kaart heeft gekregen.....

Logische verklaring en ook de enige juiste beslissing in mijn ogen. Tagliafico deed niets meer tijdens het opstootje, dus nog een gele kaart was niet terecht geweest

Tagliafico deed niets tijdens het opstootje, dus zou het raar zijn geweest als hij inderdaad een tweede gele kaart had gekregen. Maar het was wel slordig gehandeld van Van Boekel. Iemand een kaart laten zien en een minuut later nogmaals, terwijl dat dus eigenlijk dezelfde kaart is, dat heb ik volgens mij echt nog nooit eerder gezien.

26 februari 2018 om 14:09

Inderdaad slordig, maar wel cordaat van Van Boekel dat hij nu publiekelijk uitleg geeft. Zorg voor duidelijkheid en hopelijk voorkomt het een hoop discussies tussen verschillende (specifieke) supportersgroepen 😉

26 februari 2018 om 15:39

Opmerkelijk gebeuren, maar een duidelijk verhaal van de scheidsrechter.

Niets aan de hand, doorlopen svp ...

hier het hele stuk van rtvwest. Leuk knip en plakwerk voetbalzone, maar die speler had er gewoon uitgemoeten naar mijn mening. Onana verdiende geen rood vind ik zelf. Maar die overtreding van Veltman op Duplan wel. Pol van Boekel heeft een opmerkelijke verklaring waarom hij Ajax-speler Tagliafico niet wegstuurde na zijn tweede kaart. “Ik zie Tagliafico een overtreding maken waar ik dan direct een gele kaart voor geef”, reageert de arbiter tegen Omroep West. Dan ontstaat er een opstootje waarbij André Onana en Trevor David betrokken zijn.” “Ik wist niet of het publiek en de mensen thuis gezien hadden dat ik Taglifico kort voor het opstootje geel had gegeven. Daarom toonde ik het later nog een keer”, vervolgt Van Boekel zijn excuus. Bijzonder omdat Taglifico ook meedeed aan het opstootje. Een gele kaart een tweede keer tonen voor de zekerheid. Dat is nog niet eerder gezien in de eredivisie. “Ik had het gevoel dat ik de kaart niet lang genoeg getoond had. Als ik nu de beelden terugkijk valt dat overigens wel mee.” Volgens Van Boekel werden er op het veld geen vragen gesteld over de tweede kaart voor Tagliafico. Pas in de bestuurskamer werd hij erop gewezen. De scheidsrechter ontwijkt de vraag waarom Ajax-doelman Onano geen rood kreeg voor het naar de keel grijpen van David “Hij is actief deelnemer aan het opstootje”, geeft Van Boekel aan. “Technisch gezien zou je geel kunnen geven voor het verlaten van het strafschopgebied en het aanstichten van het opstootje. Maar je hebt spelregels en wedstrijdmanagement. Dit valt onder het laatste.”

26 februari 2018 om 14:12

Dat van Onana was ook geen rood. Hij duwde op schouderhoogte, maar ik lees het alsof hij iemand wurgde, want echt niet zo was. Snap niet waarom mensen daar rood van maken. En geel voor verlaten 16. Serieus? Dan zal elke keeper rood krijgen elke wedstrijd.

26 februari 2018 om 14:22

Man ik heb een foto gezien waar hij de speler gewoon bij de keel pakt hoor dus ik weet niet wat jij onder duwen verstaat? En helemaal duwen op schouderhoogte, hoe kom je erbij??!!

Check maar ff op John van Zweden zijn twitter, duidelijker wordt een foto niet!

26 februari 2018 om 14:27

Hahahaha john van zweden de grootste Ajax hater ter wereld. Zal dat moment wel 300 keer terug gespoeld hebben om het heftig te laten lijken. Off: Had de laatste regel van het artikel niet mee gekregen. Een keeper moet in de 16 blijven bij een opstootje.

26 februari 2018 om 14:30

Op het filmpje vind ik het dan weer meevallen, itt de fotos. Zo hard greep ie m niet, maar t was wel bij de keel natuurlijk

26 februari 2018 om 14:37

Uit een stil kun je inderdaad geen oordeel trekken. Maar wat vind je van deze gif: bit [punt] ly/onanakeel

"hij duwde op schouderhoogte" is in ieder geval geen goede omschrijving van wat hier gebeurd. In mijn ogen is dit rood.

26 februari 2018 om 14:41

Op schouderhoogte, tussen de schouders Ik vind het een donkergele kaart en vooral ontzettend stom om je als keeper daar te begeven.

26 februari 2018 om 14:48

Zytto dat je een bepaalde voorkeur hebt weten we maar dat je hier serieus durft te beweren dat die opschouderhoogte was en niet op de keel dat is echt belachelijk hij pakt hem vol bij zijn keel en was op zijn minst een gele kaart want hij heeft daar echt helemaal niks te zoeken. Daarnaast zei onze grootste sterspeler Justin dat die geleerd had van dit soort situaties en zie hier gaat die weer de fout in.

26 februari 2018 om 14:51

Kijk nog eens naar de beelden dan zul je toch zien dat hij niet richting de schouder maar richting keel ging. Hier zou je toch rood voor moeten geven. Of mag een Ajax speler alles ?

26 februari 2018 om 14:58

Ik heb de beelden terug gezien en had het anders in mijn hoofd. Het viel, als het rood moest zijn, wel heel erg mee. Laten we eerlijk zijn. Op die foto ziet het er veel heftiger uit dan dat het daadwerkelijk op het filmpje was.

26 februari 2018 om 15:42

Donkergeel ... een nieuwe ?

Maar het vertolkt wel het gevoel. Wat komt een keeper daar helemaal doen? Rood zou zwaar geweest zijn, maar had gekund. Net als geel ....

Dan kom je denk ik op Oranje uit (=donkergeel?)

26 februari 2018 om 17:33

De enige die rood had moeten hebben was, als ik het goed heb, Beugelsdijk met een absurde tackle. Veel te laat, veel te agressief, kon de benen van de tegenstander wel breken. Hebben we het ook al gehad over de zuivere penalty die Ajax onthouden werd?

26 februari 2018 om 14:23

Naar de keel grijpen? Komop man, hij duwt hem 'gewoon' net onder zijn nek tegen zijn borst. Ongepast? Jazeker, en dus een terechte gele kaart. Maar jij gaat mij niet wijsmaken dat als een ADO speler iemand zo een duw verkoopt jij het ook als 'naar de keel grijpen' omschrijft. Overdreven gedoe zeg..

26 februari 2018 om 14:51

bit [punt] ly/onanakeel

Je kunt uit deze beelden toch moeilijk beweren dat dit niet te classificeren is als naar de keel grijpen?

26 februari 2018 om 18:52

Tja, na zo'n video is er toch geen twijfel mogelijk. Overduidelijk bij de keel grijpen, dus je kan stellen dat Onana daar ontsnapte aan rood.

Nooit het idee gehad dat Tagliafico een tweede gele kaart had gekregen, ook al liet van Boekel hem voor de 2e keer zien. Die overtreding was duidelijk en de kaart ook. In alles wat daarna kwam had hij geen rol waarvoor je ook maar zou overwegen om nog een kaart te geven.

De verklaring rammelt aan alle kanten. Hoezo mag en keeper zijn zone niet uit? Dit gebeurt regelmatig. Tevens werd tagfalico voor de opstoot op de bon geslingerd en ook na de opstoot. Dus rood. Alle 3 namen actief deel aan het opstootje. Tevens iemand bij de keel pakken is rood. Niets meer en niets minder.

26 februari 2018 om 14:14

Keeper mag degelijk zijn zone uit maar niet om verhaal te komen halen bij de scheidsrechter en ruzie lopen zoeken. Theoretisch kan iedereen die zich mee doet met het ruzie maken geel krijgen. Of je nou de keeper of de spits bent. Meedoen = geel

26 februari 2018 om 14:31

Maar ook dat zie je heel vaak. Als er bijvoorbeeld al een rode kaart is gevallen, komt de keeper er heel vaak aangesprint

26 februari 2018 om 14:21

Schei toch uit man. Hij zegt toch duidelijk dat Tagliafico niet actief deelnam aan het opstootje? Hij werd zelf geduwd, verder deed hij niets. Waarom zou je in godsnaam je tweede gele kaart moeten krijgen dan? Over Onana valt nog te discussiëren, maar Tagliafico en rood krijgen is Bullshit met hoofdletter B.

26 februari 2018 om 15:56

Nico nam helemaal niet deel aan het opstootje!!!

Het is maar waar je je druk om maakt. Tagliafico heeft 1 gele kaart gekregen. Punt.

Als hij toch reageert geef dan toe dat hij een panalty had moeten geven. Ja ja Ajax had het zelf moeten doen etc etc. Neemt niet weg dat hij dikke fout heeft gemaakt. Net als vorig jaar toen bassie de oliebollen bakker nijhuis overtreding op onana niet zag en Groningen gelijk kwam. En dan doodleuk vertellen in voetbal inside... wat doet die keeper daar dan ook

26 februari 2018 om 16:24

A gossie gaat het? Soms zit het mee en soms zit het tegen maat! Maar frustratie zit wel erg diep zo te horen

26 februari 2018 om 19:46

Haha dit is wel precies wat ik in mijn vorige topic bedoel. Deze voor de meeste logische verklaring die bijna niet nodig was is een heel discussie topic maar de niet gegeven penalty wel maar dan is het oh gossie. Een 109 procent penalty missen verdiend meer uitleg dan de so called dubbele gele kaart.

Dit was toch te duidelijk voor woorden. Hij deed de kaart omhoog en toen begon meteen dat opstootje en deed ie meteen zn arm naar beneden en snelde hij meteen daarnaartoe. Die kaart was niet goed genoeg gezien door iedereen vandaar dat hij hem gewoon nog een keer goed toonde. Maar ja veel mensen kijken niet goed en gaan dan dingen verzinnen. Zag al reacties van mensen die riepen dat de KNVB Ajax hielp omdat Nico rood had moeten hebben. Echt te triest voor woorden.....

Dit leek me toch vrij duidelijk allemaal.. goed dat hij het bog een keer uitleg, maar wat blijft dit een verschrikkelijke saaie scheidsrechter.. fluit alles af en maakt zo een beetje elke wedstrijd die die fluit kapot.. zo heb je de ene week Nijhuis waarbij je voetbal mag combineren met taekwondo en de week der op maak je kans op deze kwakzalver die rechtstreeks uit het zaalvoetbal komt.

Goedopgelost door Van Boekel. Tagliafico deed tijdens het opstootje niets, hij was lijdend voorwerp. Het lijkt me vreemd als je dan een kaart krijgt. Off. Ik zit te wachten op de psv-ers (oa. Brands) die het een schande vinden dat ajax geen penalty heeft gehad van Pol van Boekel. De vorige wedstrijd hadden ze ook aanmerkingen op de scheids bij de wedstrijd van ajax,maar hier heb ik ze nog niet over gehoord.

26 februari 2018 om 18:17

Was geen penalty. Tagliafico liet zich als een stervende zwaan vallen. Hij had gewoon door moeten lopen de de bal erin moeten tikken na een mooie pass.
Nee meneer moest gelijk naar de grond bij het voelen van een hand. Gelukkig trapte boekel niet in dit toneel. Als dit een penalty is dan moet elke weestrijd elk team 5 penalties gefloten worden aangezien er aan de lopende hand in het strafschopgebied vastgehouden wordt. Tagliafico moet gewoon op zn benen blijven staan. Dat gelijk na de grond gaan bij contact moet afgelopen zijn en moet niet beloond worden.
Ik heb daar zo'n hekel aan dat proberen af te dwingen van een penalty. Gewoon op je voeten nlijven staan. Als je lang genoeg wordt gehinderd dan fluit de scheids. Als je gelijk als een acteur naar de grond gaat dan heeft Boekel de juiste beslissing genomen door acteergedrag niet te belonen. Tagliafico kon gewoon bijven staan dat zijn de feiten.

Ze moeten de smerige overtreding van Veltman in de 81 minuut onderzoeken waar hij vol met gestrekt been op de enkel van duplan landde. Smerige anti voetballer is dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

76 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Turkse media: Overmars reist na EK-deelname Turkije af naar Istanbul

Altay Bayindir geniet concrete interesse van Ajax, zo verzekeren Turkse media. De doelman van Fenerbahçe en het nationale elftal van Turkije kan volgens lokale kranten de overstap naar Amsterdam maken als...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren