‘Wat kletst Ten Hag nou? Het is geen FC Utrecht, het is Ajax’

Zondag, 25 februari 2018 om

In de strijd om het kampioenschap deed Ajax zondagmiddag slechte zaken tegen ADO Den Haag. De ploeg van trainer Erik ten Hag wist in de Johan Cruijff ArenA niet te scoren en moest genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Wim Kieft en Henk Spaan waren zondagavond bij Rondo op Ziggo Sport kritisch op het spel van Ajax, Justin Kluivert en het wisselbeleid van Ten Hag.

Omdat koploper PSV zondagmiddag bij Feyenoord met 1-3 won, is het gat tussen de nummer een en twee van de Eredivisie opgelopen tot zeven punten. “Ongeacht wat er gebeurde, Ajax moest deze wedstrijd winnen”, zei Kieft. “Misschien is het wel een bepaald soort van druk. Je moet toch gewoon met 3 of 4-0 winnen? Ik vind het onbegrijpelijk. Als ik die trainer dan hoor na afloop, waar ik ook doodmoe van word op een gegeven ogenblik, wat kletst hij nou? Het is geen FC Utrecht, het is Ajax. Je moet die wedstrijden gewoon winnen.”

Spaan was kritisch op het spel van Justin Kluivert, die een zware middag had tegen Tyronne Ebuehi. “Justin speelde vandaag tegen een rechtsback die aan het einde van het seizoen naar Benfica gaat. Hij speelde hem helemaal uit de wedstrijd. Volgens hemzelf en zijn zaakwaarnemer is dit een niveau waarop hij zou moeten acteren...”

Ook had Spaan geen goed woord over voor het wisselbeleid van Ten Hag, die in de slotfase Siem de Jong verving door Mateo Cassierra. “Je moet wisselen om iets om te zetten. Hij wisselt een spits voor een spits, dan blijft het hetzelfde. Een paar weken geleden heeft hij helemaal niet gewisseld toen de wedstrijd erom schreeuwde, tegen Utrecht. Nu wisselde hij raar. Waarom zet je Cassierra niet naast Siem de Jong neer?”


Poll

Ajax heeft de titelkansen verspeeld


Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door yoda)

Terecht kritisch. Vond hem ook veelste laat wisselen. Een puntje had je 3x niks aan. Als je dan aanvallend wisselt en je verliest dan heb je er in ieder geval alles aan gedaan. Nu bleef hij poppetjes wisselen ven bracht er een zelfde type popperje voor terug jammer genoeg.

Men moet het natuurlijk ook niet telkens weer overdrijven. Iedereen heeft het over de zwakke punten van Psv, maar niemand praat eigenlijk over de zwakke punten van Ajax. Volgens mij denken een aantal mensen dat ze alle wedstrijden na de winterstop wel even zouden winnen. Ook Ajax is niet heel dominant dit seizoen en spelen lang niet altijd goed.

25 februari 2018 om 21:48

Sterker nog, we hebben dit seizoen Maximaal 10 goede wedstrijden gespeeld, het is echt niet om naar huis te schrijven.

25 februari 2018 om 22:09

Die laatste zin is het understatement van het jaar. Ajax is verre van dominant dit seizoen(en als ze dat al zijn meestal maar voor een minuut of 20) en spelen eigenlijk nooit goed. Op PSV-thuis, NAC-uit en misschien PEC-uit na, bij die laatste had het ook 0-5 kunnen zijn als Ajax wat scherper was.

PSV is misschien niet goed, maar dan wel het minst slecht. En dus terecht kampioen. En die kritiek over dat het niet aanvallend is, of laf, of niet mooi... ik zou er smakelijk om lachen als ik Psv'er was. Je staat 1e, daar gaat het om. Het is voor Ajax zaak om de problemen (instabiliteit, slecht afmaken zijn de voornaamste problemen) eruit te halen en het volgend jaar opnieuw te proberen. Dit jaar achtte ik het al kansloos (al voor de winterstop)en daar heb ik gelijk in gekregen...helaas. Het seizoen begon al dramatisch en daarna is Ajax nooit echt aan de achtervolging gekomen. Want dan zit er altijd weer zo'n potje tussen, waarin Ajax moet winnen maar toch morst.

Ik wacht nog steeds op een overtuigende overwinning. Tuurlijk, 0-8 kun je als overtuigend zien, maar tegen het NAC van die avond had iedereen overtuigend gewonnen. Ik wil Ajax eigenlijk controle zien hebben zoals vandaag tegen Ado, maar dan met wat meer aanvallend succes. Als Ajax 'gewoon' had gescoord vandaag, was het eigenlijk een hele solide pot van Ajax. Nu is dat niet gebeurd, dus is het een slechte wedstrijd. PEC-uit vond ik wat minder. Wel meer kansen natuurlijk, maar naar mijn mening stond het wat slechter en was de controle dus ook wat minder. Als Ajax de lijn in het spel doorzet, dan ziet het er voor volgend seizoen wel wat beter uit. Alleen dan moeten we weer het vertrek van spelers als Ziyech opvangen...als Ajacied moet ik dan maar hopen dat Ajax de sterkhouders beter vervangt dan de concurrent, want PSV krijgt daar natuurlijk ook mee te maken. En misschien doet Feyenoord wel weer mee.

Overigens zijn die mensen die denken dat Ajax altijd wint denk ik de Ajacieden op deze site. Ik mag toch hopen dat er geen analisten zijn die dat denken, of zijn de analisten inmiddels ook al zover weggezakt? Nu had ik wel verwacht dat we vandaag zouden winnen, maar ik begin al te zweten als ik denk aan die potjes die nog moeten komen. Groningen, Arnhem, Eindhoven... geef mij maar een interlandperiode, da's tenminste niet zo stressvol haha

25 februari 2018 om 22:22

@falonso

Ja, de analisten zijn zover weggezakt. Vooral de actieve mensen op deze site zijn eigenlijk vaak best objectief en eerlijk. Natuurlijk verwacht je dat Ajax thuis wel even van ADO wint, maar het gaat me vooral om de manier waarop men al twee maanden praat in programma's als Rondo of zelfs Voetbal Inside. Alsof "ajax wel even alles gaat winnen en PSV krijgt toch wel dat moment waarop ze alles uit handen geven".

25 februari 2018 om 23:02

Ajax had vandaag gewoon pech en het ontbrak aan scherpte. Ik denk dat Keizer het beter zou hebben gedaan dan Ten Hag nu. Jammer want een overwinning vandaag zou PSV wat meer druk hebben gegeven en had je gewoon op 1 puntje achter kunnen staan.

Tis ook bizar dat het geen 3-0 is geworden. Wint Ajax, voelt PSV de druk en gaan ze kansloos ten onder in Rotterdam. Zo is voetbal soms.

25 februari 2018 om 21:38

Haha hij denkt het. Kansloos ten onder... right.

25 februari 2018 om 22:30

Gebeurde 2 weken geleden toch ook in de Kuip? Waarom lach je ?

25 februari 2018 om 21:40

Denk dat het wellicht iets geholpen heeft, maar om nou te stellen dat PSV van winst naar verlies gaat door de wedstrijd van Ajax gaat wel heel ver. Feyenoord was te matig om PSV pijn te doen, dat Ajax niet wint is een extra geluk voor PSV. Met je eens dat Ajax ruim had kunnen winnen maar je moet die goal wel even maken.

26 februari 2018 om 10:16

@neutraal ,Ja idd want PSV kan totaal niet met druk omgaan. Wat een drogreden dat het iets geholpen heeft zal ongetwijfeld maar je moet het nog wel doen

'als we nu alle wedstrijden winnen, worden wij kampioen', aldus ten hag vorige week. Nou, dat gaat niet gebeuren. Pak je biezen weer? Sorry hoor, bij keizer herkende ik Ajax niet en bij deze meneer helemaal niet. Wat is spelopvatting van Ajax? pompen, balverlies lijden en hopen op arbitrale dwaling waardoor je strafschop dan wel vrije trap krijgt die per 100x in gaat? Wat doet frenkie de jong achterin? Waar is de ontwikkeling van van de beek? Waar is neres? Of is die al verkocht voor 100 mio aan man city? Allemaal relevante vragen. Wat ik wil zeggen: geen enkele speler haalt zijn vorm onder deze trainer die eerder werd geprezen bij Utrecht, maar wat blijkt? het ligt niet aan hem. Kijk naar de nieuwe trainer daar! De jong dan maar halen?

25 februari 2018 om 22:03

"waar is Neres? Of is die al verkocht voor 100 mio aan man city?"

Mischien eerst de wedstrijd kijken en dan pas reageren?? Neres heeft minimaal 2 100% kansen gehad..

25 februari 2018 om 22:09

Daar betaal je geen 16 mio voor. Neres heeft ook in voorronde van CL en EL zwak staan te presteren. Dat ie dan tegen Willem 2 opstaat en tegen nac, prima, maar dan ben je geen 16 mio waard, maar simpelweg een, jawel: miskoop.

25 februari 2018 om 22:15

Hm, daar vind k je wel erg kort door de bocht. Maar goed, je zal wel iets zien wat ik niet zie, helemaal met betrekking tot het artikel waarop we reageren, wat jou
reactie betreft totaal off topic is.

25 februari 2018 om 23:00

@badhabbit

Neres speelt de laatste tijd ook niet bepaald best. Zo ver zijn wij toch allemaal wel gekomen? Heeft een korte topperiode gehad voor de winterstop, maar terug in 2016/17 en nu na de winterstop heeft ie vrij weinig laten zien. Voor Ajax valt het te hopen dat ie wat beter begint te presteren, want waar PSV met Chucky een speler heeft die internationaal nog redelijk wat faam heeft en daardoor al een vast bedrag waard is, heeft Ajax met Neres die houvast niet.

25 februari 2018 om 23:34

Neres heeft alle topwedstrijden beslist. Miskoop hoe verzin je het. Lachwekkend hoe je hem neer zet na een mindere pot. Bij 19 goals betrokken dat is wat men ziet...

26 februari 2018 om 05:58

Waar heb jij het nou over? In de voorrondes speelde hij geeneens. Tegen Rosenborg zat die op de tribune. Tegen Feyenoord en PSV liet hij het toch ook zien.
16 Miljoen is veel, maar wen er maar vast aan. En die jongen kan gewoon goed ballen en zal Ajax waarschijnlijk niet met verlies gaan verlaten.

Neem het ten hag vooral kwalijk dat die niet met cassiera begint maar met Siem de jong. Cassiera krijgt 0,0 kans terwijl die het wel verdiend.

Tuurlijk Ajax mist precisie in de afwerking maar het spel wat Ten Hag laat zien is wel erg bedroevend tot nu toe. Geen een keer echt goed spel gezien. Keizer was sinds november best goed bezig jammer dat hij zo uit de beker werd gekegeld en zijn ontslag uiteindelijk was.

Ten Hag is ook geen trainer die een mooi verhaal na een wedstrijd kan vertellen. Communicatief naar de pers toe kwam hij nooit welgemeend over. Een van de mindere punten waar hij in de jaren bij Utrecht niet veel beter op is geworden. Wisselen met een tactische verandering, is een andere punt wat Ten Hag eigenlijk in zijn Utrecht tijd bijna nooit heeft uitgevoerd. Hij hield vaak vast aan zijn 11 basis spelers, waar hij overigens wel veranderingen mee doorvoerden.

Het is ook wel grappig dat Ten Hag aangaf dat Ajax zoveel beter was dan Ado, waar hij de kansen van ADO naast die van Ajax ging neerleggen. Misschien moet iemand hem uitleggen dat geen enkel persoon had verwacht dat ADO vandaag de initiatief zou gaan nemen. Dus met zulke uitspraken wordt je niet echt heel serieus genomen.

De eerste helft heeft Ajax vandaag te weinig laten zien, daar hebben ze deze wedstrijd weggegeven. Pas in het laatste halfuur ging Ajax pas echt goed druk zette en creã«erden ze ook kansen. Je kan het dan pech noemen, maar als ze meteen zo van start waren gegaan, zou de goal waarschijnlijk wel gevallen zijn.

Als het niet loopt dan wissel je in de rust of als je na een donderspeech de spelers in de rust hbt toegesproken dn kn je ze ng ff de tijd geven om een kans te krijgen mr dn wissel je in 60e minuut. Nu krijt Cassiera weinig tijd en Younes al helemaal. Kan Ten Hag ook nog zeggen dat deze 2 ook niks hbbe laten zien mr ze krijgen de kans ook niet

Ik ben het vooral met Spaan eens over Kluivert. Wanneer je hem geen ruimte geeft, heb je er werkelijk geen reet aan en kan je je als supporter er alleen maar aan ergeren. Wat dan ook vooral erg irriteert is dat meneer al twijfelt of hij het niet nu al hoger op moet zoeken en niet bij tekent.
Wissels van Ten Hag begreep ik ook niet. Waarom zo laat en waarom haalt hij Siem de Jong eruit?

De grootste verbazing is dan dat Ten Hag ook nog zegt dat het goed was. Mijn hemel kan die man geen persconferentie verbod opgelegd worden?

25 februari 2018 om 22:18

Siem de Jong was zeer matig vandaag. Ik had hem ook gewisseld voor Cassiera. Maar ik had Eiting en Kluivert veel eerder gewisseld. Verder begrijp ik niet waarom Ziyech weer aan de rechterkant is gezet terwijl hij het erg goed doet op de positie linkshalf? Voor niets liet Bosz hem ook naar linkshalf 'verhuizen'....

26 februari 2018 om 06:20

Tja Kluivert had ik persoonlijk al na 15 minuten willen wisselen. Dat is de nieuwe Younes wat mij betreft. Man wat heb ik me daar "groen en geel" (hoe toepasselijk) aan geërgerd.
En Ziyech....links of rechts? Ja graag naar links. Maar kan die man eens ophouden met zoveel op doel te schieten? Net als Kluivert, zoveel slappe rollertjes. Dan denk ik.......trainen ze daar niet op?

26 februari 2018 om 06:39

Sinds Ziyech als rechtshalf speelde zie je het rendement van Neres, na de winter, minder goed. Ziyech is geen speler voor meter pass maar minimaal 5 meter pass... Neres is snel en loopt graag maar binnen. Dan moet je Ziyech niet als rechtshalf opstellen? Hier begrijp ik ook niets van Ten Hag?

Ten hag is gewoon een pion tussen de machthebbers achter de schermen. Het word tijd bij Ajax voor een grote schoonmaak. Weg met vd sar en overmars. Leuk je centen op de bank maar zo'n grote mond van wij zijn de beste. Voorlopig al 5 jaar !!! Geen kampioen. Het is sneu dat een ten hag zometeen weer geslachtofferd word. Ik zou zeggen haal na dit seizoen vh schip op en schuif een reiziger of winter er bij. Terug naar het voetbal van vroeger. Weg met de slapjanussen achter de schermen en gooi er echt mensen neer met een voetbal visie. Wederom een verloren seizoen zo.

26 februari 2018 om 07:20

En dan? Na volgend seizoen wéér een grote schoonmaak? Ik heb juist het idee dat het achter de schermen weer wat rustiger is na het opzoeken van het technisch hart. Dat keizer zijn congé heeft gekregen is 'collateral damage' geweest om van Bergkamp en Spijkerman af te komen. De voetbalmensen die jij wilt zien, zitten er toch in de vorm van Overmars en vd sar?

Ik vind dat men bij Ajax echt veels te kritisch is over het spel.

Ajax domineerde, op een paar kansjes van ADO na. Een absurd goede Zwinkels en sterk defensieve dag van de ADO defensie voorkwamen een overwinning. Kan gebeuren. Dit soort wedstrijden krijg je nu eenmaal in een seizoen. Zelfs tegen het niveau RKC krijg je dit soort wedstrijden een keertje.

Sjonge jonge, en na zo veel doelpogingen, zo ontieglijk veel kansen, gaat dat publiek ook nog fluiten of Ajax er gewoon geen zin in had vandaag. Kom op zeg.

Je kan zeggen: waarom zet hij Siem de Jong erin. Dat is echt het probleem. Hij loopt de gaten niet dicht en is slecht aanspeelbaar. Vd Beek is drama op dit moment, Maar laten we gewoon inzien dat dit het niveau is wat Ajax kan bereiken. drang. Veel fouten, maar hij probeert het. De amateurs op het veld dat ze denken dat ze bij Barcelona terecht kunnen. Pffffff. Er is er een die aanspraak kan maken en dat is Ziyech: enorme drang en er gaat niet veel goed, maar er gaat ook veel wel goed. Aantallen zijn niet belangrijk, percentages wel. F. de jong passes hoor je niets over, maar qua percentage aankomend is niet hoog.
Te Hoog is het vlgs mij ipv Ten Hag. Als je Cassierro dan toch niet goed genoeg vind, verkoop die jongen dan. Nee Ajax, moet een mislukkeling als de Jong weer een kans geven. Lijkt Pisvee wel, maar die worden wel kampioen. Triest allemaal en brevet van Onvermogen............
Wisselen in 84e minuut. Wat een onvermogen. Middenveld van niets en gewoon laten staan. Oh nee, sorry:in 84e min werd ingegrepen................

Jammer van dit zwakke team, Ajax. Er spelen gewoon teveel slechte spelers bij Ajax. En dat met het duurste team van de Eredivisie. Maar ja, als je steeds omhoog geschreven wordt en als de KNVB-scheidsrechters je helpen, dan ga je misschien geloven dat je geen kruk bent, haha

En maar klagen dat ze zo’n pech hadden dat de bal er niet inging. Je kan beter van geluk spreken dat er niet een paar spelers van Ajax uit gingen. Ajax is nog goed weg gekomen. Die twee gele kaarten voor die rechtsback wat normaal gesproken rood zou zijn (2x geel is rood toch ?). En dan Onana die David bij ze keel grijpt.. die jongen maakt ze debuut word eerst het veld uit geduwd zegt er wat van en krijgt half Ajax over zich heen. Maarja in amsterdam hebben ze het wel
Vaker voorzien op jonge spelers en supporters van andere clubs. Dan Veltman met een vieze overtreding op Duplan wat minimaal geel had moeten zijn.

Ik hoop op het einde van de rit dat psv kampioen word met daarachter Ajax op 3 punten verschil van PSV. Denk dan nog maar goed na over die 4 verloren punten tegen ons.

26 februari 2018 om 01:12

Wat kraam jij nou voor onzin uit? Dat tagliafico 2x een gele kaart te zien krijgt heeft alles behalve met de overtreding te maken. Dat pol van boekel niet overzichtelijk een kaart kan uitdelen is zijn probleem. Daarnaast pleit je voor de oh zo zielige trevor david, nou nou nou wat erg zeg dat hij betrokken raakt bij een opstootje. Je maakt je eredivisie debuut hoor, tegen ajax welgezegd. Dat is niet zomaar een wedstrijdje, daar hoort agressiviteit en strijdbaarheid bij. Dat is nou ook precies wat er gebeurt. Daarnaast begint hij zelf met het duwen van tagliafico, dus dat hij daarna met zijn broek vol stront in de ogen van onana kijkt is zijn eigen schuld. Voor de rest heeft ajax gewoon een prima wedstrijd gespeeld, het is helemaal niet zo dat er geen kansen gecreeerd zijn. Integendeel zelfs want voor hetzelfde geld schiet neres 2 1op1 ballen erin en sta je gwn riant voor. Plus nog een bal van de lijn, frenkie die hem schampt en gorter hem weer van de lijn afhaalt. En dan hebben we het nog niet eens over het eventuele penalty moment, maar goed blijkbaar is iedereen weer blij. Zolang ajax maar verliest is weer de quote van de dag.

Slap gelul van die analisten om achteraf dit soort commentaar te geven. Waar je kritiek om moet hebben is het spel van Ajax in de 1e helft. Daar moet je de trainer kritisch over bevragen!!!! Totaal geen bezieling, laag tempo, veel fouten en nauwelijks kansen. Dat is triest en daardoor win je deze wedstrijd niet.

Allereerst was dit een zeer ongelukkige avond voor Ajax maar toch had dit elftal zonder excusses thuis moeten winnen van ADO!
Pas toen het team hun schroom van zich af mochten(?) schudden en opportuun gingen spelen kwamen de echte kansen.
Ten Hag stuurt dit team conform zijn 'Duitse school' fylosofie met teveel 'vaste' dwingende opdrachten het veld op, dat is een on-Ajax speelwijze die het van oudsher juist moeten hebben van dat typische Ajax onbevangenheid waardoor de individuele klasse veel meer tot volle uiting komt.
Een Ajax team ook met talenten als Kluivert, Neres, Cassierra of Ziyech moeten niet in een keurslijf worden gedwongen dat beperkt juist die onvoorspelbaarheid die dergelijke spelers kenmerken.

Stop er nou eens mee spelers na twee goede wedstrijden in de Nederlandse competitie gelijk een prijskaartje om te hangen van miljoenen!!!!we praten hier over armoedig voetbal,als Justin echt al top zou zijn zoals iedereen maar zegt had hij gisteren tegen ADO zijn kunstje wel geflikt maar er wordt de jonge jongens zoveel druk opgelegd ze bezwijken er onder.neem nu AZ daar lopen hele leuke en goede voor de Nederlandse competitie voetballers waar niemand nog een prijskaartje aanhangt deze spelers lopen lekker in de luwte te groeien geen druk over nou die gaat voor 20 mil naar het buitenland.nee hoor je speelt bij Ajax twee x goed en het contract is al getekend bij Barca ,city ,munchen laat ze toch met rust en laat ze groeien

Ik heb alleen maar de samenvatting gezien, laat ik dat voorop stellen, maar was de wedstrijd dan echt zo slecht van Ajax? Wat ik heb gezien zijn prima aanvallen en enorme kansen die er niet ingingen. Daar zaten miraculeuze missers en ook briljante reddingen bij van de keeper. Maar er werden enorme kansen gecreëerd. Op dat moment hoef je ook niet een extra spits te brengen lijkt me, dat zou ik ook pas doen als je geen kansen krijgt. Is het nu puur omdat het 0-0 blijft dat het slecht wordt gevonden?

26 februari 2018 om 15:47

Klopt. Ajax speelde tegen een team dat alleen maar verdedigde . Zelfs AZ heeft moeite om tegen dit soort teams te scoren. Ajax speelt het beste voetbal maar had pech. Feyenoord heeft de wedstrijd weg gegeven tegen PSV uit haat tegen Ajax

ik zie in ten hag een geacteerde trainer zoals wel meer in het gilde der kaalhoofdige ( zal wel mode zijn) zou bijvoorbeeld john van t schip met nuchtere kijk maar aanvallend ingesteld niet meer resultaat behaald worden. oh nee kan niet hij is niet kaal 😀

Ik zou zeggen....Dit keer in het slangennest niet alleen de trainer er uit, en afkoopsommetjes laten betalen door Marc netto. Mss tijd voor een volgende revolutie?! Haha what a joke

Ik zou frenky de jong op het middenveld laten spelen en ziech verkopen en daar een goeie middenvelder voor terug kopen.één met een betere mentaliteit. Zou ten gaf de laan uitsturen en aroma winter hoofdcoach maken.

Ajax had pech pure pech. Maar kies dan voor een oud speler van Ajax als coach. Reiziger van het Schip en Stanley Menzo. Dat zijn echte ajaxcieden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1821
2.Ajax1310
5.AZ119
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AS Roma 4 0 0 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Eusebio Di Francesco presteert momenteel niet goed met AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren