Quaresma beslist Turkse topper in voordeel Besiktas met fantastische treffer

Zondag, 25 februari 2018 om 18:58Yanick Vos • Laatste update: 19:14

In de strijd om de Turkse landstitel heeft Besiktas zondagavond een gevoelige tik uitgedeeld aan Fenerbahçe. Op eigen veld werd het team van trainer Aykut Kocama met 3-1 verslagen. De grote man aan de kant van de winnende ploeg was Ricardo Quaresma. De Portugese buitenspeler was twee keer trefzeker, waarvan een doelpunt van grote schoonheid was.

Besiktas, waar Ryan Babel vanuit de basis startte en Jeremain Lens negentig minuten lang op de bank bleef, kwam niet goed uit de startblokken voor eigen publiek. Al na acht minuten kwam Fenerbahçe op een 0-1 voorsprong via Fernandao. Het was Souza die in eerste instantie leek te gaan scoren, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Fernandao stond op de juiste plaats om van dichtbij vanuit de rebound raak te schieten. De bezoekers wisten de voorsprong tot aan de rust vast te houden, maar na de thee stelde Besiktas orde op zaken.

Domagoj Vida kopte vlak na rust raak vanuit een voorzet van Gokhan Gonul. Met een gelijkspel nam de thuisploeg geen genoegen en er werd jacht gemaakt op de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk via een geniale ingeving van Quaresma. Met de buitenkant van zijn rechtervoet krulde hij de bal in de verre kruising. Met nog een klein kwartier op de klok besliste hij de wedstrijd in het voordeel van Besiktas. Diep in blessuretijd bepaalde hij de eindstand op 3-1. Het lag achterin bij Fenerbahçe helemaal open en vanuit een moeilijke hoek prikte Quaresma zijn tweede van de avond binnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door clutch)

Wat was besiktas toch baas in de twee helft, quaresma en tolgay beide uitstekend gespeeld. Goed voor de moreel op naar de volgende wedstrijd.

Zeer beladen wedstrijd, terechte overwinning voor Besiktas. Maar als je voor de sliding van Quaresma geen donkerrood trekt mag je stoppen met je scheidsrechterscarriere...

25 februari 2018 om 19:21

Echt he, met 2 benen van achteren inkomen en er dan met geel vanaf komen. Dat lukt in Turkije alleen als je Quaresma heet. Dat neemt niet weg dat hij vanavond de beste man van de wedstrijd was. Zonde dat er af en toe een steekje bij hem los gaat.

25 februari 2018 om 19:27

Zeker een van aantrekkelijkste voetballers om naar te kijken, alleen zitten er zeker een paar steken los in zijn koppie. Was ook anders met de juiste mentaliteit een zeer grote ster geweest!

25 februari 2018 om 20:02

Het was idd donkerrood voor q7 maar wat ook belangrijk te benoemen is, is de doelpunt van FB. Was gewoon buitenspel.

25 februari 2018 om 21:07

Arnavut, heb het achteraf bekeken. Schandalig van de arbitrage!

Besiktas is weer terug inde titelstrijd. Er was maar een team dat voetbalde. Terechte uitslag. niet denigrerend bedoel hoor maar wat is fb slecht zeg.

Schaam je kapot dat je tegen zo'n team verliest zonder Pepe en Talisca.

25 februari 2018 om 19:23

Weet niet waar jij op doelt hoor maar Besiktas was heer en meester..met of zonder Pepe en Talisca..

25 februari 2018 om 19:25

Zelfs zonder die twee is Besiktas kwalitatief gewoon veel te goed voor Fener. Verwachtte je hier werkelijk een overwinning van Fener?

25 februari 2018 om 19:27

Ja als je kijk naar beide opstellingen is Fener veel beter

25 februari 2018 om 19:27

Je kan ook overdrijven met je veel te goed, Besiktas is idd kwalitatief beter, maar Fener heeft zich vandaag ook gewoon aardig in de vingers gesneden. Jullie hebben dikverdiend gewonnen hoor daar niet van, maar had Fener gespeeld zoals ze tegen Basaksehir speelden, hadden jullie het zeker moeilijk gehad vandaag.

25 februari 2018 om 19:39

@PogbaDabKing ieder zijn mening dan maar he 😉. @Alex17 Ik wil niet lullig doen, maar wat ik duidelijk wilde maken is dat het een klein wonder mag heten dat Fenerbahce met deze selectie het tot nu toe zo goed doet. Terwijl de selectie van Besiktas prima is en zij teveel steken laten vallen. Tactisch pakt Kocaman het idd echt goed aan, zoals wat jij aangeeft tegen Basaksehir. Vergeet echter niet dat zij toen Emre, Epureanu misten en daarvoor in de plaats met een dramatische Chedjou en Arda (zonder ritme) speelden.

25 februari 2018 om 19:49

Je zegt het precies goed, Besiktas heeft een prima selectie en laat steken vallen. En in je eerste reactie zei je “verwachtte je hier echt een overwinning”. Als Aykut niet zo een lafbek was had Fener hier zeker de punten kunnen meenemen. Maar ik wil niet teveel “als” zeggen, het is wat het is en Besiktas was gewoon beter.

25 februari 2018 om 19:49

-dubbelpost.

25 februari 2018 om 22:00

Beter qua wat?

Een 3-1 gewonnen wedstrijd, maar dit was echt een moeilijke wedstrijd. Ik ga dit eerst zeggen senol je opstelling was zelfmoord! Je hebt geluk dat Q7 en negredo je hebben gered. Alweer de medel-atiba middenveld die ervoor zorgde dat we werden overlopen door fener. Zij waren 1ste helft beter dan ons. Ze kwamen 0-1 voor, maar fernandoa is zo te zien buitenspel. Daarna geeft cuneyt ons een 100% penalty niet! Cuneyt heeft ook geluk dat Q7 hem heeft gered. Na die positie heeft senol tosic LA gezet, adriano Linksvoor, babel de 2de spits en medel in verdediging naast vida want hij zag eindelijk in dat ons middenveld werd overlopen.

We beginnen 2de helft sterk en vida scoort de 1-1. Er was een positie daarna waar q7 schoot en hij slecht had geschoten waarbij ik hem uitschold. Maar hij snoert mij de mond door 2 geweldige schoten! 1 trivela doelpunt en 1 sterke schot. 1ste helft had hij ook een trivela schot die kameni goed had gered.

Gunes alsjeblieft word wakker! We hebben vandaag gewonnen, maar nu moeten we beter spelen en de wedstrijden winnen!

25 februari 2018 om 19:25

In tegenstelling tot normaal heeft Senol nu wel op de juiste manier ingegrepen. Maar nu was zijn basisopstelling verkeerd. Er is altijd wel wat.

25 februari 2018 om 19:30

Inderdaad clutch! Je hebt de woorden uit mijn mond gehaald. Senol is dit seizoen gewoon zwaar uit vorm. Ik hoop dat deze wedstrijd hem de boost geeft om terug tot zichzelf te komen.

25 februari 2018 om 19:36

Zeik niet zo op Güneş bey. Deze man is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor onze historische mijlpalen van de afgelopen jaren. Weet waar we vandaan komen, en wees dankbaar voor waar we nu zijn.

25 februari 2018 om 19:46

Ik weet wie ik dankbaar moet zijn en dat is fikret orman & het bestuur! Hij heeft in een van onze slechtste periode ooit een ploeg gecreëerd die bestaat uit sterren.

Senol heeft ook belangrijke dingen gedaan, maar dit is waar we vandaan zijn gekomen. Fikret orman die zijn hand zette om bergen te verplaatsen voor besiktas. Nadat we in zo een slechte staat overgelaten werden door demiroren kwam fikret orman! De enige die zich kandidaat stelde als president. Hij is na seba de belangrijkste voorzitter ooit van besiktas!

25 februari 2018 om 20:03

Gunes is er ook hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat we dit seizoen zo weinig punten hebben gepakt. En vandaag begon hij weer met een verkeerde opstelling, godzijdank heeft die het nog rechtgezet na een half uur. Ik ben zeker dankbaar voor wat die heeft gepresteerd, maar dat betekent toch niet dat we zijn fouten niet eruit mogen pikken?

Verdiende overwinning voor de zwarte adelaars en mensen dachten dat we het niet konden zonder talisca en Pepe ‘we doen nu weer volop mee met het kampioenschap Adamsin quaresma!!!!!

Ga mij niet vertellen dan Quaresma man of the match wordt want buiten zijn goals speelde hij gewoon slecht. Voor mij Tolgay echt man of the match wat een strijder.

25 februari 2018 om 19:23

Quaresma was absoluut niet slecht, dit was echt zijn beste derby ooit. Constant dreigend, hele tijd acties, vandaag was gewoon Q7-show.

25 februari 2018 om 19:26

Mn boy Medel was motm voor mij. Wat een strijder man. Haalt met zijn 1 meter 25 nog een bal uit de goal. Gaf telkens de juiste pass vooruit. Heeft volgens mij geen balverlies geleden.

25 februari 2018 om 19:44

En ik zou echt geen keuze kunnen maken tussen, Medel, Tolgay en Q7. alle drie gruwelijk goed.

Wedstrijd is eigenhandig beslist door aykut kocaman en quaresma, dat is mijn samenvatting van de wedstrijd. Besiktas heeft een 100% verdiende overwinning, maar waarom ga je bij een 1-0 voorsprong zo erg verdedigen? Probeer de mentale klap uit te delen toen je nog aardig speelde. Wat doet die aatif goed trouwens dat die telkens bij zulke belangrijke wedstrijden mag starten? Deze wedstrijd deed me aan de 2-2 denken in kadikoy tegen gs, waarbij alex en sow wonderbaarlijke wijze scoorde, maar daarna fener zich terugtrok en ook bijna de wedstrijd uit handen gaven. Aykut heeft soms zijn geniale tactische momenten, maar daarbij krijg je soms een tactisch onbenul voor terug.

25 februari 2018 om 19:29

Fener trok zich niet terug...Besiktas forceerde jullie naar achteren

25 februari 2018 om 19:43

Fener trok zich degelijk wel terug. Zelfs bij aanvallen dat we snel gevaarlijk konden zijn kozen ze ervoor om weer een tikkie terug te doen bijvoorbeeld. Besiktas maakte hier uitzonderlijk goed gebruik van, waardoor we inderdaad ook steeds meer geforceerd werden, maar dat is in mijn ogen meer een gevolg dan oorzaak dus. Al bij al gefeliciteerd met een terechte overwinning.

Quaresma en Kocaman de twee mannen van de wedstrijd.


Tweede helft heeft Besiktas Fener he-le-maal kapotgespeeld. Na de 1-1 moet je Valbuena erin gooien, wie gooi je erin? Alper Potuk, voetballer met twee linkerbenen. Ik hou van de voetballer Quaresma, al sinds zijn Porto-tijd ben ik fan. Ik was immers ook ontzettend jaloers toen Bjk hem aantrok. Maar wat heb ik toch een hekel aan de persoon Quaresma, die tackle was donker en donkerrood. Een echte benenbreker. Doet ook zoveel af aan de klasse van hem. Bjk moest ook nog een penalty krijgen.


Chapeau Besiktas, dik en dik verdiend !

25 februari 2018 om 19:28

Dat was gewoon donkerrood. Dat doet die altijd. Als hij denkt dat hij een overtreding mee moet krijgen en hij krijgt hem niet, gaat die als een dolle hond achter zijn tegenstander aan en begaat een onbesuisde overtreding. Classic Q7.

25 februari 2018 om 19:33

Quaresma heeft sowieso een paar steekjes los, helaas. Als hij wat verstandiger was en wat harder had gewerkt was hij absoluut wereldtop. Maar ja, dat is een verhaal dat we kennen. Blijft een heerlijke voetballer ondanks zijn rare streken.

Op basis van de tweede helft is het een terechte overwinning van Besiktas, dus gefeliciteerd. Dit maakt het alleen maar spannender in de top. Wij begonnen de eerste 20 minuten sterk, maar hebben het helaas niet weten door te zetten. In de tweede helft speelde vooral Fernandao erg slecht. Ik zag weer de oude luie Fernandao die geen moeite deed om ballen vast te houden. Op die manier wordt het lastig om als elftal op te schuiven als er voorin geen ballen worden vastgehouden.

25 februari 2018 om 19:21

Het probleem is dat Fernandao eigenlijk gewoon een matige spits is die bediend moet worden. Als je de wedstrijd begint met trage voetballers op de flank, en je tactiek is de wedstrijd naar voren pompen waar Fernandao alleen is, ga je echt geen fuck bereiken. En als je Valbuena pas de laatste 5 min erin gooit, tja.. het zal niet de eerste keer zijn dat Aykut het kampioenschap met eigen hand weggeeft.

25 februari 2018 om 19:29

Voor het niveau dat wij nastreven is het inderdaad een matige spits. Maar in de afgelopen weken, werkte hij keihard voor het team. Vandaag begon hij ook sterk. Vervolgens loopt hij de kantjes er vanaf in de tweede helft. Zijn werklust is sinds zijn komst altijd tijdelijk geweest. Wanneer hij een paar wedstrijden achter elkaar basis staat begint hij weer lui te worden. En in die staat heb je helemaal niks aan hem..

Quaresma heeft dit toch al vaak geflikt hoor met buitenkantje rechts.
In de kampioenswedstrijd van Porto tegen Rio Ave in 2005 en tegen België met Portugal deed hij het ook al eens op bizarre wijze.

Even off topic,
Turkije is kandidaat voor het EK in 2024 las ik laatst.
Ik heb gezien dat zowat elke club in de Super Lig een prachtig nieuw stadion heeft.
Lijkt me een mooie ervaring als het EK naar Turkije gaat.

25 februari 2018 om 21:59

Niet alleen in de super lig maar ook in de 2. Lig van Turkije hebben of krijgen clubs een nieuwe stadion.

Besiktas was heer en meester op het veld. We moesten winnen om aansluiting te houden met Galatasaray en Basaksehir.

"Op eigen veld verslagen". Volgens mij speelde Fener een uitwedstrijd. Blijft toch dichtbij elkaar staan daar in de top en iedereen kan zomaar elke wedstrijd verliezen.

mini mini bir kus.. hoppaaa 3 punten zijn binnen.
Fener is gigantisch slecht, althans voor ons, laat dat maar gewoon duidelijk zijn. 0 kansen dan ben je echt schandalig. Het leek wel alsof we tegen onze wissels speelden of een kampioenskandidaat tegen een degradatiekandidaat.

Het gehuil van Aykut had ze vorige week een onterechte gele kaart voor Pepe en Talisca opgeleverd. Vandaag een onterecht doelpunt, maar toen spraken wij met onze voeten en was het zoals Aykut ook al zei, bam bam bam

Quaresma Medel Tolgay motm. Negredo zijn aandeel ook gigantisch! Nu een tweede klap uitdelen in de beker.

Zwaar verdiend. De Aatif Alper wissel gaf deze wedstrijd weg. Alper alleen maar balverlies en kon geen kans creeren. Hoe kan Aykut geen Valbuena laten spelen ik snap het echt niet.

Wat een goal van Quaresma, zijn trademark Modric beheerst het trouwens ook aardig😉

Dat Fener 15 wedstrijden ongeslagen was, hoe kan dat vraag ik me echt af.... Zo inspiratieloos en geen dreiging telkens domme fouten en dat zie ik meerdere wedstrijden ook tegen de kleinere clubs, dan hebben ze het geluk dat Giuliano nog belangrijk is want zonder hem komen ze niet eens in de 16.... Gefeliciteerd BJK fans, zelfs ik was in schock dat het 3-1 was geworden na zo een eerste helft. Begint echt spannend te worden!!! Akbilspor morgen tegen Gencler zullen ze vast de 3 punten pakken.

Wat mij tegenviel was Cuneyt Cakir, hij floot voor overtredingen wat geen overtredingen waren, wedstrijd heeft hij een beetje kapot gefloten. Q7 had rood verdiend, penalty niet gegeven en de doelpunt van Fernandao rook naar buitenspel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas3820
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
C. LarinAanvaller1711
V. AboubakarAanvaller149
G. YalçınAanvaller131
A. HasićAanvaller62
U. YuvakuranKeeper50
T. BoydAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

106 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren