Coutinho: ‘Een ongelooflijke goal, hij zette iedereen op het verkeerde been’

Zondag, 25 februari 2018 om 08:25Daniel Cabot Kerkdijk

Barcelona maakte zaterdagavond korte metten met streekgenoot Girona. De promovendus vertrok met een 6-1 nederlaag uit het Camp Nou. Philippe Coutinho startte in de basis en nam een assist, bij de 4-1 van Luis Suárez, en een doelpunt, de 5-1, voor zijn rekening. De voltreffer van de Braziliaan mocht er zijn. Hij trok vanaf links naar binnen en schoot het leer met een fraaie curve in de uiterste hoek achter doelman Yassine Bounou.

“We hebben een belangrijke wedstrijd gewonnen. Een verdiende zege, we hebben goed gespeeld en ik ben blij met mijn eerste doelpunt in het Camp Nou”, vertelde Coutinho na afloop. De Braziliaan was lovend over Messi, die via een bekeken vrije trap een van zijn twee treffers maakte. Hij schoot de bal niet over de muur, maar onder de voeten van de opspringende spelers. Net als Ronaldinho in het verleden deed in het tenue van de Catalanen. “Een ongelooflijk doelpunt. Hij zette iedereen op het verkeerde been.”

Sergio Busquets keek ook zijn ogen uit. “Hij is uniek, met niemand te vergelijken. Dit is het team met de beste speler ooit in de voetbalgeschiedenis”, claimde de middenvelder, die bijval kreeg van Marc-André ter Stegen. “Hij is jarenlang doorslaggevend. Maar de complimenten zijn voor het hele team. Omdat we een team zijn. Eén speler kan het verschil niet maken. Messi wellicht wél, maar wij maken hier ook onderdeel van uit", krabbelde de doelman enigszins terug.

Ernesto Valverde kreeg na afloop ook diverse vragen over de treffer van Messi. “Het is moeilijk om aan dit soort dingen te wennen. Wanneer een voetballer alles al lijkt te hebben bereikt, verrast hij je alsnog. Iedereen verwachtte uiteraard een vrije trap over de muur en toen deed hij dat. Als je het ziet, denk je: ah, logisch. Hij laat het makkelijk lijken, maar zo makkelijk is het niet.”


Poll

Lionel Messi is de beste voetballer aller tijden


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door modricmagic)

een Speler maakt nooit het verschil
zelfs Messi heeft zijn medespelers nodig.. of zie je Messi in zijn eentje sparta of Roda JC uit de degradatiezone trekken met spelers als Breuer of van Peppen achter je?

haha

25 februari 2018 om 08:58

Eerlijk gezegd dat ik dat messi idd dat wel zou kunnen😂 die man scoort elk jaar minimaal 50 doelpunten. Bij sparta zou die alle ruimte krijgen om te voetballen omdat clubs nou eenmaal nuet bus gaan parkeren tegen Sparta

25 februari 2018 om 10:01

Niet de bus parkeren met Messi tegen ze? Ik denk dat er alleen al 4 man om hem komen.

25 februari 2018 om 08:58

Eigenlijk wel uit de degratie zone je passt die bal naar hem en hij scoort wel in deze mickey mouse competitie

25 februari 2018 om 09:05

Zucht, en weer iemand die de eredivisie niet op waarde kan inschatten.
De Nederlandse competitie is zo slecht nog niet, maar ja ik ga niet weer alle argumenten boven water halen.
Het is meermaals al uitgelegd waarom.

25 februari 2018 om 09:13

Ben het daar zeker mee eens, maar om eerlijk te zijn denk ik dat Messi Roda wel uit de degradatiezone zou halen; niet omdat de Eredivisie zo absurd slecht is, maar omdat Messi ongelooflijke kwaliteiten heeft waardoor Roda JC best wel eens twee tot drie plekken zou kunnen stijgen.

25 februari 2018 om 09:53

Zou ze titelkanidaat rekenen

25 februari 2018 om 10:15

Dus je loopt te zuchten omdat iemand een ander waardeoordeel heeft over de Eredivisie, wil zelf geen argumenten meer geven en presenteert min of meer je oordeel als feit gezien je laatste zin.

Edit: mijn reactie is op Fraxz

25 februari 2018 om 10:22

Je mag het weer uitleggen hoor als je wilt. Als ik o.a. in de CL kijk zie ik heel wat anders. Op Europees niveau zijn ze niks. Dat incidentje van Ajax is het enige succes.

25 februari 2018 om 10:30

Fraxz,

Toch wel benieuwd naar alle argumenten eigenlijk.
Want op het vorig seizoen met Ajax na kan ik mij de laatste 10 jaar eigenlijk weinig succes herinneren bij het Nederlands voetbal in Europa.
Sterker nog: ik kan mij eigenlijk alleen nog maar teleurstellingen herinneren. Met Utrecht tegen de halve amateurs uit Luxemburg als 'hoogtepunt'.

25 februari 2018 om 10:25

Jij denkt van niet lfcx?
Ik denk serieus dat Messi, bij welke club dan ook in Nederland, er hier met gemak 40 inschiet en daarbij eerst met twee vingers in de neus 5 man voorbij pingelt.
Niveau (van verdedigen) hier is echt wel 2 klassen minder dan in Spanje.

25 februari 2018 om 10:57

Messi in de Eredivisie ziet er uit alsof je in FIFA met een speler op moeilijkheidsgraad amateur door je tegenstanders heen loopt. Dus ja, een Messi zou een Eredivisie degradatiekandidaat eigenhandig uit de degradatiezone kunnen trekken.

Genoten van gister. Messi was echt de eerste helft geweldig. Tweede helft nam couthino en in mindere matte dembele het over. Hoop dat dembele snel zijn vorm weer terug krijgt zodat hij in de cl kan schitteren!

Messi kan in zijn eentje het verschil niet maken voor het team het is een teamsport. Als hij het kon mocht Messi wel meer doen tegen Chelsea in plaats van wandelen. En ja, hij heeft gescoord maar dat was het ook een beetje.

25 februari 2018 om 09:35

Een wedstrijd als uitgangspunt nemen...zucht

25 februari 2018 om 10:19

Je leest alles wel heel letterlijk hé, ik noem een voorbeeld. Alsof Messi God is, in Nederland zitten jullie allemaal kritiek te uiten op elke speler behalve Messi, want die is heilig. Waarom zie ik jullie bij andere spelers altijd een wedstrijd als uitgangspunt nemen? maar als Messi iets doet dan is het heilig en mag je geen kritiek uiten. Als Messi een keertje tegen Nederland de winnende scoort in de finale van een WK zullen we kijken hoe jullie gaan praten en of het nog zo mooi is. Hypocrieten.

25 februari 2018 om 11:45

Hij maakte letterlijk het verschil omdat het door hem 1-1 werd i.p.v 1-0. Wat snappen mensen niet aan "het verschil maken"?

25 februari 2018 om 11:59

Nederland speelt geen WK.

25 februari 2018 om 14:39

Het gaat om in je EENTJE het verschil maken, die goal kwam door Iniesta

25 februari 2018 om 18:43

Dindybala21

Ik denk dat de ruimte die hij zou krijgen vs een NAC of een Roda of een Excelsior dat hij 10 momenten krijgt elke wedstrijd om iets geniaals te doen....als zelfs Kramer al mogelijkheden krijgt bij Sparta om te scoren en de ruimte die hij krijgt in de omschakeling...ik weet zeker dat Messi de juiste oplossingen vind en dat hij de spelers om zich heen ook beter maakt...

Want ze weten dat Messi er iets goeds mee doet..vervolgens haal je wedstrijden erbij die totaal niet het niveau weergeven waar we het over hebben...messi zou met Sparta zeker bij de eerste 10 eindigen...

Het feit dat je nu boos wordt op de rest omdat wij zogenaamd Messi altijd in bescherming nemen is ook weer iets wat jij ter plaatsen verzint...messi speelt wel degelijk slechte wedstrijden maar over zijn gehele carriere is Messi toch wel de meest constante factor gebleken in het mondiale voetbal....zowel voor club als L A N D...nee hij heeft met Argentinië nog geen grote prijs gewonnen maar als je 4 grote finales weet te bereiken moet je toch ook iets goeds doen....

Ik heb vaak kriteik gehad op Messi maar noem 1 speler op die doet wat Messi doet al 10 jaar en die nog zoveel kriteik krijgt van allerlei zogenaamde voetbal kenners....hij is toch met afstand de beste dribbelaar...passer...afmaker....verdleler....arch... is niemand beter in wat hij doet en allemaal kan...

Of vind jij van wel?

25 februari 2018 om 21:22

Wat zeg jij eignlijk allemaal over Sparta ik zei toch ook dat hij in NL elk team kampioen zou kunnen maken maar hij maakt niet altidj het verschil voor Barca dat doet hij samen met zijn medespelers wat anders zou zijn bij Sparta

25 februari 2018 om 09:53

Het zit je diep, dat Messi soms ongelofelijke dingen kan doen. Waardoor er weer argumenten bij komen waarom Messi beter zou zijn dan Ronaldo.

25 februari 2018 om 10:02

Hahaha stel dat het klopt wat je zegt eh .. waarom zie ik jou dan geen commentaar geven over Ronaldo die eigenlijk de laatste paar wedstrijden in de Champions league eigenlijk alleen maar aan het wandelen is en zo af en toe scoort ... zoals de meest recente wedstrijd in CL tegen PSG. Hij had zelf niet eens door dat hij een doelpunt zou maken bij die bal tegen de knie. Verder kreeg hij daarvoor een penalty voorgeschoteld. Maar buiten die 2 momenten was dat het ook maar een beetje voor Ronaldo.

On topic: Messi is natuurlijk wel de speler die in zn eentje het verschil kan maken. Dit heeft hij al vaak genoeg bewezen bij Barcelona en niet heel lang geleden nog bij de nationale ploeg van Argentinië.

25 februari 2018 om 10:15

Wat heeft Ronaldo met Messi te maken, dit topic gaat over Messi en of ik op Ronaldo kritiek geef bepaal ik zelf wel. Ik weet niet wat jij wilt zeggen met je Ronaldo dit dat want daar gaat mijn comment en dit artikel niet over dus jij wilt gewoon provoceren en een reactie uitlokken. Hou Ronaldo hierbuiten en ga de discussie over Ronaldo aan bij een ´ronaldo´ artikel.

25 februari 2018 om 10:43

Hij haalt Ronaldo erbij omdat dat jouw felheid tegen Messi verklaart. Je ‘beschuldigd’ Messi van wandelen, maar de zogenaamd beste speler ter wereld doet precies hetzelfde op hetzelfde platform, de CL.

25 februari 2018 om 10:50

Maar nog steeds gaat het daar niet over en wil ik geen discussie beginnen over Ronaldo. En jouw felheid tegen Messi verklaart? Waar heb jij het allemaal over, Ronaldo verklaart niks. Heb hem ook nergens beste speler ter wereld genoemd, je leest wat je wilt lezen

25 februari 2018 om 10:16

Hij heeft ook prima het spelverdeeld hoor neemt Barça zeer vaak op sleeptouw. Maar goed azijnpissers zoals jij zoekt altijd een excuus om nog even met stront te gooien.

25 februari 2018 om 10:51

Altijd het zelfde argument, spelverdelen. Heb hem dat niet zien doen die wedstrijd als je het daarover hebt, soms wel, maar deze keer niet.

25 februari 2018 om 13:30

Kan toch ooit wel wat minder spelen? Welke speler heeft dat niet als ik vragen mag? Het is en blijft gewoon de beste speler ter wereld.

25 februari 2018 om 18:48

vs Chelsea bedoel je???

Je voetbalt zelf ook neem ik aan? want als dat zo is dan zou je weten dat niet alles zo makkelijk is als jij dat probeert te schetsen...messi speelde gewoon goed vs Chelsea...nee hij was niet dwingend aanwezig als het gaat om kansen te Creeëren maar daar was ook totaal geen ruimte voor op dat akkerveld bij Chelsea..(neem aan dat je het daar over hebt)...+ ik vind dat ondanks dat Chelsea heel erg defensief speelde je hun ook credits mag geven op de manier waarop Chelsea verdedigde.

25 februari 2018 om 11:03

Volgens mij kan geen een speler het verschil maken.
Zet Messi alleen tegen 11 van de tegenstander en hij verliest met meer dan 110 - 0.

Niemand kan in zijn eentje winnen
Je hebt keeper nodig, verdedigings nodig etc.

Geen Ronaldo, geen Pele, geen Maradona kan/kon het in zijn eentje.

Maar toch vind ik Messi de aller beste ooit. Hij heeft dingen laten zien waar ik van denk waaaaaw is hijern mens of een robot.

25 februari 2018 om 11:16

Dat lijkt me logisch, maar 'in je eentje tegen 11' of 'in je eentje het verschil maken' vind ik toch twee verschillende dingen. Dat laatste lijkt me namelijk wel het geval bij grote spelers.

25 februari 2018 om 11:44

Wat ik er mee wil zeggen is dat er veel vz leden die vaak hebben geroepen Maradona heeft in zijn eentje WK gewomnen. Als of hij andere 10 spelers niet nodig had.

Messi heeft in talloze wedstrijden het verschil gemaakt.

Alleen sommigen willen dat niet inzien omdat ze daarna moeten toe geven dat hij de aller beste ooit is.

25 februari 2018 om 13:13

Ah oké, ja daar kan ik me ook wel in vinden.ik ben er in die tijd niet bij geweest dus ik kan niet beoordelen hoe goed het team van Argentinië toen was en hoeveel Maradona heeft bijgedragen aan aan de toernooiwinst. Maar aan de reacties te horen van vele mensen die dit wel hebben gezien, moet dit toch een grote bijdrage zijn geweest. Ik heb echter net als jij toch een beetje het idee dat dit af en toe een beetje overdreven wordt. Ik kan me niet voorstellen dat die andere 10 een stel koekebakkers zijn geweest.

25 februari 2018 om 14:41

Klopt

Heerlijk om Messi en Ronaldo beide weer in top vorm te zien. Nog steeds by far de beste 2 van de wereld. Ik geniet er nog altijd van zeker omdat beide al over de 30 zijn nog meer

25 februari 2018 om 10:09

Messi is al heel het seizoen in topvorm hoor

25 februari 2018 om 10:51

Daarom zegt hij ook beide denk ik.

25 februari 2018 om 21:46

Bedoelde beide weer in topvorm te zien niet dat Messi weer in topvorm is. Messi is dit hele jaar al heel goed maar nu is Ronaldo het ook weer.

25 februari 2018 om 10:38

Weer in topvorm? Messi is al het hele seizoen in topvorm maat

25 februari 2018 om 11:06

Messi is sinds dag 1 in topvorm.
Ik weet dat mensen dat gauw vetgeten. Messi scoorde aan lopen band vanaf het begin. Ronaldo was drama hele begin van het seizoen.
Nu scoort Ronaldo weer aan lopendeband. Einige wat die twee gemeen hebben als ik mijn mening mag geven.

Nouja, zo’n doelpunt scoren is niet heel speciaal meer. Ook Coutinho zelf heeft op deze manier gescoord. Neymar ook, en meer dan 1 keer. Alleen krijgt Messi altijd meer aandacht.
Salah maakt ook mooie goals, maar niemand heeft het over hem. Ik wil niet zeggen dat Messi geen lof verdiend, dat zeker, maar deze goal is toch niet heel speciaal meer?

Come on Lio. Nu Argentinië wereldkampioen maken zoals Diego het ook deed. Dan zijn zelfs de alle haters overtuigd dat jij de beste ooit bent. Het is mogelijk! Het is nu of nooit. Als iemand die het kan ben jij het. go messi!! Messi Go go go and Messi scores argentina wins the fifa world cup 2018 by goal of lionel Messi!! Haha ik zie het al voor me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3762 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren