PEC Zwolle bereidt zich voor op leegloop en identificeert twee doelwitten

Zaterdag, 24 februari 2018 om

PEC Zwolle moet rekening houden met een leegloop in de zomer. De Stentor somt zaterdag de nodige spelers op die vermoedelijk gaan vertrekken en schrijft dat PEC al rondkijkt op de transfermarkt. VVV Venlo-middenvelder Clint Leemans en NEC-aanvaller Mohammed Rayhi zouden op het lijstje staan bij de huidige nummer zes van de Eredivisie. Leemans is dit seizoen een van de uitblinkers in Venlo; het contract van Rayhi loopt af.

PEC is bezig aan een sterk seizoen en krijgt te maken met de keerzijde van die medaille. Philippe Sandler verkast hoe dan ook naar Manchester City en Ryan Thomas lijkt te azen op een stap hogerop. Youness Mokhtar en Mustafa Saymak lopen waarschijnlijk transfervrij de deur uit, want het tweetal beschikt over een aflopend contract.

Aanvoerder Bram van Polen heeft een clausule in zijn contract die hem in staat stelt om te vertrekken, indien een club uit zijn droomland Australië zich meldt. Kingsley Ehizibue en Younes Namli hebben zich bij verschillende clubs in de kijker gespeeld en daardoor is ook hun toekomst onzeker. Tot slot gaat assistent-trainer Dwight Lodeweges aan de slag bij het Nederlands elftal.

Technisch directeur Gerard Nijkamp slaapt er niet minder om, zegt hij. "Omdat dat eigenlijk elk jaar het geval is bij ons. Dat hebben we vorig seizoen ook meegemaakt. Het is een kwestie van zaaien en oogsten. Je haalt talentvolle spelers, gaat er aan de slag mee en probeert dan zo goed mogelijk te oogsten. Dat zal de komende jaren niet heel anders zijn."


Poll

Clint Leemans en Mohammed Rayhi zijn allebei goede aanwinsten voor PEC Zwolle


Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door peinke)

Dat zouden twee ideale versterkingen zijn voor ons, al denk ik wel dat de concurrentie om deze spelers binnen te halen enorm gaat worden. PEC doet er verstandig aan om de selectie snel op orde te krijgen, zoals afgelopen seizoen ook het geval was.

24 februari 2018 om 18:27

Denk dat ze het beste Jordy de wijs kunnen halen als vervanger van Sandler. Vind het verder moeilijk in te schatten welke (haalbare) spelers echt een waardige vervanger kunnen worden van Mohktar, Thomas en Ehizubue!

Ik kan me niet voorstellen dat er eredivisie clubs zijn die interesse hebben in NEC spelers

24 februari 2018 om 17:42

Ik zou Kadioglu anders graag naar Arnhem zien komen...

24 februari 2018 om 19:26

Dat snap ik , maar had wel meer van hem verwacht , maar misschien is de eredivisie beter dan de jl voor hem als speler . want dit jaar speelt hij niet zo best

24 februari 2018 om 17:50

In Kadioglu en Rayhi zal vast interesse zijn. Echter, als NEC die beide verkoopt is de kans aanzienlijk dat ze volgend jaar weer linea recta terug de JL in vliegen vrees ik..

Brammetje hoopt op een baantje bij Ajax en ik zeg "bram, Bram je bent niet kansloos."

Bram kan heel veel. Afgelopen zondag deed hij even een examentje Mondeling voor de camera en het ging werkelijk superb. Bram heeft de kwaliteiten, spreekt de taal, kan voor een boodschap gestuurd worden en zal niet teleurstellen. Verborgen talenten die ontdekt gaan worden. Tijd voor een stap hogerop Bram.

Bram, jij zult de wereld niet teleurstellen. Ik zie het talent van je afdruipen.

24 februari 2018 om 17:40

Ahh heeft Bram je gekwetst? Goed dat je het eruit gooit. Dat is beter dan opkroppen. 😉

24 februari 2018 om 17:55

Zelden zo'n onzinnig en raar bericht voorbij zien komen op VZ. Dit allemaal omdat de Zwolse aanvoerder aangaf dat hij het allemaal wel mee vond vallen met die situatie met Huntelaar? Bram is gewoon niet zo'n jankbal als de meeste voetballers, hij zegt gewoon ja ik trok flink aan hem, ik zwaai zelf ook weleens met m'n armen om los te komen. Hij raakte me, kan gebeuren, boeiend! Neemt niet weg dat Huntelaar rustig een rode kaart had kunnen krijgen hoor, maar de reactie van Van Polen vind ik prima! En jij komt uit Eindhoven zeker? :D

Nijkamp, hij is wakker geworden na de belachelijke wijziging van de doelstelling! PEC is al weken veilig en dat zou voor Nijkamp veel rust moeten geven om nu al aan de slag te gaan met nieuwe spelers. Als het goed is, maar bij hem weet je het nooit, is er een transfersom betaald voor Lodeweges, ik schat in 250.000 euro. Dan ontvangt PEC 2,5 miljoen voor Sandler, maar hebben daar nog 6 ton van nodig om het verlies te compenseren. Blijft er al met al toch zo'n 2 miljoen over. En die zal hij hard nodig hebben, want Saymak (gratis); Mokhtar (gratis); Nijland (gratis); Parzyczek (miskoop); Israelson (miskoop); v.d. Pavert (miskoop); Achabar (miskoop); Karagounis (miskoop door blessures); Koppers (miskoop door blessures). Thomas zal zeker niet meer dan 1 miljoen opleveren, waarvan nog een behoorlijk gedeelte richting ,,spelers-investeringsfonds'' moet. De centjes die dat ooit heeft voortgebracht zijn al op. 1 jaar contract geeft PEC niet meer dan 5 ton netto. Als alle genoemde spelers vertrekken, dan is 2,5 miljoen niet zo heel veel.
Nijkamp is beter in zaaien dan oogsten! Niet erg, maar dan wel heel snel aan de slag om nu (transfervrije) spelers binnen te halen. En die doelstelling EL, laat maar lopen!

24 februari 2018 om 19:11

Het is zuur voor pec dat de smaakmakers zometeen transfervrij weglopen. Echter denk ik dat met een beetje onderhandelen wel 1,5-2 miljoen voor Thomas te vangen valt. Hij is namelijk echt een geweldige speler vind ik. Rahyi en Leemans zullen goede versterkingen zijn, voor zowel pec als voor de spelers zelf. Nijkamp verdient wel iets meer credits vind ik, er staat een goede selectie, die ook nog eens goed voetbal speelt.

faick van excelsior is ook een topper hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.NAC Breda3-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

5 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Neymar is verworden tot het ‘top target’ voor Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren