ADO deed ‘maximale aanbieding: ‘We hebben het over een jochie van 19’

Woensdag, 21 februari 2018 om

Alfons Groenendijk is niet van plan om nog tijd en energie te steken in Shaquille Pinas. De negentienjarige centrale verdediger wees een contractaanbieding af en werd daarop door ADO Den Haag uit de selectie van het eerste elftal gezet.

Groenendijk laat aan het Algemeen Dagblad weten dat Pinas ‘een meer dan fatsoenlijke aanbieding’ heeft gekregen: “We hebben het over een jochie van negentien dat zes weken geleden bij de A-selectie is gekomen en heel blij was dat hij mee mocht op trainingskamp naar Belek. Dit gaat om investeren in je toekomst.”

Het verschil tussen vraag en aanbod is volgens Groenendijk groot: “Dan ga ik daar geen tijd meer in steken.” Technisch manager Jeffrey van As erkent dat ADO een ‘maximale aanbieding’ heeft gedaan: “Als hij daar ‘nee’ tegen zegt, gaan we door met anderen. Jammer dat het zo is gelopen, maar ik kan hem moeilijk een pistool op zijn hoofd zetten.”

Pinas’ zaakwaarnemer John Veldman reageerde dinsdag verrast: “Ik ben daar (bij ADO, red.) vier keer met de vader van Pinas geweest om te onderhandelen. Dan is het heel jammer dat je er niet met elkaar uitkomt. Vervolgens krijgen wij te horen dat Shaquille naar de beloften wordt teruggezet. Dat zagen wij totaal niet aankomen en dat betreuren we.” Pinas speelde tot dusverre vijf wedstrijden in het eerste van ADO.


Poll

Een goed besluit van ADO Den Haag?


Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door sirius)

Inderdaad een jochie van nog maar 19, verdient nieteens een post op voetbalzone imo.

Goed gehandeld van Ado.

21 februari 2018 om 17:05

Enerzijds wel, je moet niet toegeven aan de kuren van zo'n kind. Aan de andere kant staat hij nog wel gewoon onder contract en schijnbaar kan hij wel wat, dus waarom zou je hem dan uit de selectie zetten?

21 februari 2018 om 17:21

Principes en je zet ook een voorbeeld voor de rest.

Goed gedaan Ado. Niet toegeven aan een snotneus die net komt kijken. Het gaat prima dit jaar, dan moet je geen onrust in de selectie willen creeren door zo'n snotaap een voor ADO begrippen top-contract te geven. Vond die Van As eerst maar een rare vogel, maar voor nu niets meer dan lof voor zijn werk bij ADO Den Haag!

Tja andere jongens rond zijn leeftijd in Den Haag zijn bezig met vakken vullen voor een paar Euro per uur. Aan de andere kant weten dit soort jongens niet veel van onderhandelen denk ik. En komt het meestal door zo'n zaakwaarnemer die gekke bedragen op tafel. Hoe dan ook heeft Ado juist gehandeld.

21 februari 2018 om 17:14

Pinas voetbalde bij Dordrecht voor een appel en een ei en ging daarna bij ADO al een veelvoud verdienen. Nu krijgt hij (en zijn zaakwaarnemer inderdaad vooral lijkt me) de eurotekens al in de ogen en omdat hij het even 'lekker deed' zou hij een maximale aanbiedingen moeten krijgen op deze leeftijd. Iets meer geduld is wel op z'n plaats. Vind het ook goed opgelost door Ado.

21 februari 2018 om 17:27

Niet helemaal waar. Hij voetbalt bij ADO op amateurbasis.

21 februari 2018 om 19:34

Ja, maar dat is ook al veel meer dan dat hij bij Dordt kreeg. Ik heb het ook niet direct over tonnen in de zin van veelvoud.

21 februari 2018 om 19:56

Van 50 naar 250. Dat is een veelvoud ja. Bij amateurcontracten krijg je alleen onkostenvergoeding. Je weet zelf dat je veel meer bedoelde dan dat. Als amateur krijg je geen volwaardig salaris

21 februari 2018 om 19:45

Er speelt bij ADO nog een pikkie van zijn leeftijd die ongeveer 200K pakt... Wellicht wilde hij ongeveer hetzelfde verdienen.

Is niemand opgevallen dat er een grote tegenstijdigheid in dit artikel zit. Er wordt gesproken over een maximale aanbieding, maar ook over "investeren in je toekomst." Door het eerste wordt er gesuggereerd dat hij een topaanbieding heeft geweigerd en een geldwolf is. Het tweede suggereert dat hij wellicht een goede aanbieding heeft gekregen tov zijn huidige amateurvergoeding, dat het relatief "weinig" is wat is aangeboden, maar dat hij hiermee investeert in zijn toekomst

Hij heeft een contract op AMATEURBASIS nu. De aanbieding die Ado gedaan heeft is echt niet een aanbieding die hem een groot verdiener maakt.

21 februari 2018 om 20:08

Tja, een 19-jarige speler die net een aantal weken bij de A-selectie zit, hoort ook geen grootverdiener te zijn of iets dat erop lijkt. Gewoon weer zo'n jongen die waarschijnlijk naar het buitenland vertrekt en allang weet dat hij ergens veel kan gaan verdienen.

21 februari 2018 om 20:55

Als hij echt zo een talent is dan gaat hij natuurlijk niet voor een appel en een ei tekenen. Genoeg opties binnen Nederland waar hij heen kan als hij de kwaliteit ervoor heeft

22 februari 2018 om 11:53

En op basis waarvan denkt die jongen zo'n talent te zijn? Hij heeft nog nauwelijks gespeeld en een grote naam heeft hij ook zeker (nog) niet. ADO is nou niet bepaald zuinig als het op salarissen aankomt.

Goed gedaan van de club. Je komt net kijken, je kan ook gewoon tevreden zijn met wat je krijgt en dan jezelf omhoog voetballen. Wie weet zou je dan na een paar jaar een vaste waarde kunnen zijn en dan wel goed verdienen. Jammer want er zit veel potentie in hem, maar met zulke zaakwaarnemers kom je niet verder in je carierre!

Sowieso merkwaardig dat een jonge speler die net komt kijken en nog werkelijk niets heeft laten zien met hoge salariseisen komt. Vaak zit er dan ook wel wat achter. Waarschijnlijk een buitenlandse club die veel meer kan bieden voor dit soort spelers, of een zaakwaarnemer die geld ruikt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. ImmersMiddenvelder347
S. BeckerAanvaller337
D. MaloneMiddenvelder291
T. NecidAanvaller269
T. GoppelAanvaller220
T. BeugelsdijkVerdediger260
M. LorenzenAanvaller222
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 juni
Keylor Navas is niet gewild. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren