ADO grijpt in na weigeren contractverlenging en zet verdediger uit selectie

Dinsdag, 20 februari 2018 om

Shaquille Pinas is door ADO Den Haag uit de selectie gezet, zo meldt de Eredivisionist dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De negentienjarige verdediger bereikte met de clubleiding geen akkoord over een nieuw contract, waardoor de club heeft besloten de jongeling terug te zetten naar het tweede elftal.

Afgelopen zomer maakte Pinas nog de overstap van FC Dordrecht naar de residentieclub. Trainer Alfons Groendendijk zag in het talent geen basisspeler, maar liet hem al wel vijf keer meespelen in de Eredivisie. ADO was tevreden over de ontwikkeling van Pinas en wilde daarom graag verlengen, maar beide partijen zijn geen nieuwe verbintenis overeengekomen.

"ADO Den Haag laat Shaquille Pinas weer aansluiten bij de tweede selectie. Dat is besloten naar aanleiding van gesprekken over een langere samenwerking. ADO Den Haag wilde graag verder met de negentienjarige verdediger, maar de gesprekken leverden niet het gewenste resultaat op. Daardoor is besloten om Pinas terug te schuiven naar ADO Den Haag 2", zo luidt het korte statement.

John Veldman, de zaakwaarnemer van de verdediger, laat in een reactie aan Omroep West weten dat men de intentie had om te verlengen bij de Eredivisionist: "Wij hebben altijd de intentie gehad er uit te komen met ADO. Je hebt alleen wel te maken met vraag en aanbod. Daar komen we nu niet uit. Wie weet wat de toekomst biedt."


Poll

Verwacht jij dat Shaquille Pinas nog in actie gaat komen voor het eerste van ADO Den Haag?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door denhaag21)

Wat is dit nou weer? Toch niet dat die Pinas nog maar een contract heeft tot de zomer of zoiets en hier gestraft wordt omdat hij er met ADO nu niet uit komt in de onderhandelingen mag ik hopen?

Denk dat die jonge gewoon redelijk eisen heeft gesteld waar Ado niet mee instemmen. Hij wilt waarschijnlijk aantal zekerheden. Het heeft geen zin om op de bank bij ado te zitten kan je beter volgend jaar naar een club gaan die pas gepromoveerd is met een kans op een basisplaats.

Laten zien wie de baas is...19 en al gelijk veel willen...laat ze het eerst maar bewijzen!

20 februari 2018 om 14:56

Hoe weet jij dat hij veel wilde? Dat staat nergens. Misschien was het aanbod van ADO wel extreem belabberd.

20 februari 2018 om 15:41

Tja belabberd. Wat is belabberd. Waarschijnlijk belabberd ten opzichte van een Lex Immers ja. Kan me niet voorstellen dat deze Pinas voor een minimum loon heeft moeten voetballen. Investeren in je toekomst kennen die knulletjes niet.

Das lekker voor mn scorito

Als je tegenwoordig niet tekent dan proberen ze je carrière kapot te maken. Pure intimidatie.

20 februari 2018 om 17:04

Ja, ergens heb je gelijk, maar vergeet niet dat er andersom ook voetballers zijn die hun opleiding volgen bij een club en vervolgens lekker transfervrij weggaan. Dat is evengoed niet netjes natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan Labyad die zoiets bij PSV heeft gedaan.

Ik begrijp dat een voetballer vrij is om zelf te kiezen of hij een contract tekent of niet, maar ze moeten ook niet vergeten dat ze een dure opleiding te danken hebben aan de club die daar jarenlang in investeert. Ergens mag je dan wel loyaliteit tonen aan je club.

Dus omdat gesprekken over verlenging niet gaan zoals ADO wil word een speler naar het 2e elftal gezet?

Lachwekkend.

Sommige reacties zijn werkelijk lachwekkend hierzo.

Deze jongen is op amateurbasis overgekomen en heeft zichzelf moeten bewijzen. Dat heeft hij prima gedaan! Maar die lijn moet je wel doorzetten, en niet denken na 4 á 5 wedstrijden dat je een grote jongen bent/wordt.

Pinas heeft een heel redelijk aanbod gekregen, die weet ik toevallig. Deze is bijna gelijkwaardig aan de ''groot verdieners'' van Ado. Lees goed ''bijna'' gelijkwaardig. Na zo een aanbieding zou je heel blij moeten zijn als Pinas zijnde, maar helaas speler en zaakwaarnemer zien geld als eerste prioriteit.

Daarom ben ik heel blij met Van As, zo vaak belachelijk gemaakt waar dan ook, maar hier absoluut sterk handelen.

Take it or leave it!

20 februari 2018 om 15:32

Denhaag21

Ah kijk, mooi om wat meer te horen van een insider. Dank voor de info.

Maarreh, kan jij niet een vraag terugleggen bij Van As voor mij? Kan jij hem vragen wat precies de reden is dat ADO zich niet als een goed wrkgever opstelt en hem niet gewoon zijn contract laat uitdienen als speler van de eerste selectie? Ik bedoel, jij stelt wel dat ADO een 'redelijk aanbod' heeft gedaan. Als ik even aanneem dat dit zo is, in die zin dat ik het ook raar zou vinden dat hij evenveel zou gaan verdienen als de best betaalde spelers van Ado, geen idee wie dat zijn trouwens, wat was dan het tegenvoorstel? Waarom was dat dan niet redelijk, volgens jou? Want ik kan mij niet voorstellen dat die jongen een salaris vraagt dat het ADO salarisgebouw ver te boven gaat, toch?

Oftewel, dit verhaal kent niet alleen de kant van ADO maar ook die van de speler. En ik stoor me al jaren aan dat rare gedrag dat contracten, kennelijk, niet meer duren voor de periode dat ze duren maar dat die eerder al eindigen en clubs de vrijhid nemen om mensen maar op een zijspoor te zetten uit rancune en/of wraak. Dat vind ik een slechte zaak kn het voetbal en zegt, in mijn ogen, veel meer over de vecrantwoordelijken van een club dan over die speler.

20 februari 2018 om 15:57

Ik begrijp en snap al je vragen, en zal er het liefst ook op willen antwoorden.
Echter, als ik deze zou beantwoorden zal dat ook niet eerlijk zijn van mijn kant naar de mensen van Ado toe die dit mij hebben verteld. Hopende daar op begrip.

Ado is een redelijk werkgever. Kijk naar de mensen die in belangstelling stonden van andere clubs en toch bij Ado zijn gebleven. Denk hierbij aan het financiã«le gebeid.

Er zijn spelers die bij Ado 400.000 per jaar pakken, en een klein aantal wel meer.
Ado laat zijn contract gewoon uitdienen alleen niet in het eerste. Ado is dermate teleurgesteld in de houding van speler en zaakwaarnemer, dat ze hebben besloten tot deze actie over te gaan. Niet iedere speler op zo een leeftijd krijgt zo een mooi contract aangeboden. De tegeneisen waren voor Ado niet bespreekbaar omdat dit voor Ado het maximale was.

Ik denk wel, in je laatste alinea, je het iets anders moet bekijken.
Hoeveel spelers krijgen mooie kansen bij bepaalde clubs, en hoeveel spelers zijn na het presteren bij die club weg? Meer dan de helft ervan. Dus wat heb je eraan? Je verdiend niks want ze verlengen niet en zijn transfervrij.

Dan vind ik, en welke club het ook is, verder moet gaan met de jongens die willen spelen voor de club en realistisch genoeg zijn EN niet onbelangrijk iets voor de club terug betekenen vanwege de kansen die je hebt mogen krijgen. Spelers moeten zich niet laten bespelen door zaakwaarnemers.

20 februari 2018 om 16:36

Denhaag 21

Ik heb best wel moeite met jouw verhaal. In het 1e stukje zeg je dat Shaquille Pinas een aanbod heeft gekregen wat bijna gelijkwaardig is aan de grootverdieners. In je 2e stukje zeg je dat er spelers zijn die 4 ton per jaar pakken en sommige nog meer. Nu vind ik dat al belachelijk hoog voor een club die in het midden van de eredivisie speelt maar dat zou tevens inhouden dat Shaquille Pinas volgens jou een aanbod heeft gekregen dat bijna gelijkwaardig is aan die 4 ton die jij de grootverdieners van ADO toeschrijft.

Ik geloof er weinig van dat ADO een 19 jarig jochie die nauwelijks bekend is bij voetbalminnend Nederland zo'n contract heeft voorgeschoteld.

20 februari 2018 om 16:44

Kaassie,

Klein aantal die meer dan 4 ton verdien zijn er hooguit 2. Klopt, had het beter moeten formuleren.

Verder, ik weet niet of je bekend bent en de vorige directeuren allemaal gefaald hebben? die bedragen zijn gedaan door de mensen die nu ontslagen zijn, die hebben allemaal gestrooid met riante contracten terwijl daar helemaal geen geld voor was in die tijd.

Jij zegt in je laatste zin: 'ik geloof er weinig van dat ADO een 19 jarig jochie die nauwelijks bekend is bij voetbalminnend Nederland zo'n contract heeft voorgeschoteld.'

Ado heeft hem niet voorgeschoteld het was Pinas en zijn zaakwaarnemer die juist zo een contract wou hebben.

20 februari 2018 om 17:32

Je schrijft zelf het volgende;
"pinas heeft een heel redelijk aanbod gekregen, die weet ik toevallig. Deze is bijna gelijkwaardig aan de ''groot verdieners'' van Ado. Lees goed ''bijna'' gelijkwaardig"

Nu zeg je dat Pinas en zijn zaakwaarnemer zo'n contract willen hebben.

Ik blijf erbij dat ik niet kan geloven dat ADO hem een contract aan heeft geboden wat bijna gelijkwaardig is aan de grootverdieners. Mocht het toch waar zijn dan is hij een enorm uilskuiken dat hij niet heeft getekend en zijn de huidige directeuren nog meer met geld aan het strooien dan hun voorgangers.

Maar even wat anders, hoe is het met die Chinees en zijn aandelen? Ik kan wat gemist hebben maar ik heb al heel lang niets meer van hem gehoord.

21 februari 2018 om 13:07

Ik ga het kort nog even samenvatten, want ook mijn zinnen zijn niet waterdicht blijkt.

Pinas wilt net zo een contract als de grootverdieners die rond de 4 ton liggen. 1 Ã⡠2 spelers verdienen iets meer. Pinas wilt graag naar het bedrag van 4 ton toe. Ado heeft een aanbieding gedaan, die zeer riant is, en niet echt veel naast zit, alleen is de vraag voor jullie: wat is er veel naast zitten? Dat kan en ga ik gewoonweg hier niet kenbaar maken.

Jij zegt dat het een uilskuiken is als het waar blijkt te zijn en niet heeft geaccepteerd. Dat klopt, hij is een uilskuiken.

Verder zeg je: de directeuren strooien met geld dus die vind je blijkbaar ook een uilskuiken.. Hoezo? Je wilt toch investeren, spelers beter maken, en met winst verkopen als ze zich door ontwikkelen? Deze jongen heeft prima wedstrijden gespeeld, dus waarom is dat gek om zo een aanbieding te doen als ze potentie in iemand zien? Naar mijn menig is deze jongen een pareltje. Maar zijn vader en zaakwaarnemer zien het blijkbaar anders en willen cashen over de rug van Pinas.

Hier Groendendijk: Hij heeft een meer dan fatsoenlijke aanbieding gekregen. Maar daar komen we al weken niet uit omdat er een verschil zit tussen vraag en aanbod. En niet zo'n klein beetje ook. Dan ga ik daar geen tijd meer in steken.''

Groenendijk noemt het nog 'fatsoenlijk'. Stom van die jongen en zijn zaakwaarnemer.

Met China zijn de contacten behoorlijk verbeterd. Wang zit niet meer in de Rvc. Daar zit een andere chinees nu, en het gaat prima.

Laatste wanhoops poging tot macht. Een prima verdediger, Ik had hem een stuk ouder verwacht. Dat zegt al wat over zijn spel. Sub top clubs gaan zich wel melden

Laatste wanhoops poging tot macht. Een prima verdediger, Ik had hem een stuk ouder verwacht. Dat zegt al wat over zijn spel. Sub top clubs gaan zich wel melden

En niet meer dan terecht. Hij heeft bij Ado de kans gekregen dan kan je prima iets voor de club terug doen. Zo niet ook prima maar dan moet je niet verwachten dat de club nog tijd en geld in jou steekt

We hebben het hier over een reserve speler. Spelen die normaal gesproken bij het tweede?

Pinas is als amateur overgekomen naar ADO. Kreeg kans als speler 2de elftal zich te ontwikkelen. Werd ( als amateur) bij 1ste team gehaald als invaller i.v.m. blessures en schorsingen -Kanon, Beugelsdijk, Meijers. Na een paar goede wedstrijden, waarin hij geen volledige wedstrijd volhield en in 2de helft vervangen werd, nu een goed contract aangeboden gekregen. Evenwel zonder garantie op basis plaats..... ADO wil graag met hem door.

Ongelooflijk kinderachtige reactie.

Als een speler wilt vertrekken, kan een club op z'n strepen staan en weigeren te verkopen en dan is het okee. En als een speler als reactie weigert te trainen, toont hij geen respect.

Maar andersom is het dan weer hulde. Niet verrassend hoe krom men hier in is, maar dan moet je ook niet klagen over hoe iedereen aan zichzelf denkt in de voetballerij.

Sow, dat zal hem leren.. de schavuit.. 😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.ADO Den Haag36-11
12.PEC Zwolle35-9
13.VVV-Venlo34-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. ImmersMiddenvelder306
S. BeckerAanvaller295
T. NecidAanvaller226
M. LorenzenAanvaller212
T. GoppelAanvaller200
E. HooiAanvaller191
T. BeugelsdijkVerdediger230
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
De samenwerking tussen Heracles Almelo en Adrián Dalmau lijkt beperkt te blijven tot een seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren