Janssen al ruim twee maanden aan de kant: ‘Nu wil Vincent volledig herstellen’

Dinsdag, 20 februari 2018 om

Vincent Janssen staat voorlopig nog langs de kant. De spits maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Tottenham Hotspur naar Fenerbahçe om meer aan spelen toe te komen, maar door een blessure staat hij al sinds begin december buitenspel. Zaakwaarnemer Louis Laros laat aan Voetbal International weten dat het onduidelijk is wanneer Janssen weer inzetbaar is.

Janssen viel op 8 december tijdens het duel met Bursaspor (0-1 winst) vlak voor rust uit. Hij is geblesseerd aan een botje onder zijn voet. “Hij werkt een aangepast programma af en er wordt echt van dag tot dag bekeken hoe het gaat met zijn herstel. Dit kan alleen herstellen met rust en voorzichtigheid is daarom geboden”, aldus Laros. “Hij had er al langer last van, maar heeft er nog even mee doorgespeeld, nu wil Vincent eerst volledig herstellen. Fenerbahçe heeft daar nauw contact over met Tottenham.”

De kans dat Janssen er eind maart bij is als Oranje het opneemt tegen Engeland en Portugal, lijkt klein. “Het heeft geen zin om er een datum aan vast te hangen, dat zorgt alleen maar voor onnodige extra druk. Het is echt afwachten. We verwachten wel dat hij dit seizoen nog kan spelen”, zegt Laros, die geen duidelijkheid kan scheppen over de toekomst van Janssen. Vooralsnog is een langer verblijf in Istanbul niet aan de orde. “Daar hebben we nog helemaal niet over nagedacht, dat is ook niet belangrijk”, klinkt het.Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door binny)

Kan die jongen niet beter terug gaan naar Nederland om zijn vorm weer te hervinden? Misschien op huurbasis zonder behoud van zijn hoge salaris bij Spurs. Dan hoeft hij ook niet naar Turkije te gaan, omdat zij de enige zijn die in staat zijn om zijn salaris over te nemen.

20 februari 2018 om 10:44

Spurs zal sowieso zijn salaris een deel bij moeten betalen dan, zoals het bij bv Van Ginkel en Siem de Jong was. Voor Spurs is het beter om een half salaris betalen voor een verhuurde speler dan een heel salaris voor een tribuneklant.

20 februari 2018 om 10:45

Waarom zoals je ziet is hij geblesseerd? Verandert niks aan de situatie. Volgens mij deed hij het voor zijn blessure ook gewoon aardig daar. Waarom zou hij daar niet fit worden en proberen weer om basisspeler te worden? Ook nog beter weer daar

20 februari 2018 om 11:04

Omdat ik denk dat een stap terug hem goed zal doen, vrijwel klassiek voorbeeld van een speler die te vroeg naar het buitenland gegaan is en beter naar de top in Nederland had kunnen gaan. Als hij zijn vorm van toen vast kon houden was hij zowat de beste spits in Nederland geweest op dit moment. Ja ik weet het, als als...

Nu kon hij alleen verhuurd worden aan een club in Turkije, terwijl hij misschien liever in Engeland actief wilde blijven, omdat die competitie nu eenmaal veel beter aangeschreven staat. Turkije heeft als enige argument het klimaat, dat zegt toch genoeg?

20 februari 2018 om 12:27

Typisch geval van een speler die een keer een uitschieter heeft gehad in de matige Eredivisie. Heeft gewoon niet het niveau van Engeland en ik denk zelfs niet voor Turkije. Valt voor mij in het rijtje: Malki, Flemmings etc...

20 februari 2018 om 18:18

Nou ik begrijp de vergelijking wel omdat het eendags vliegen waren, maar zij waren vooral goed in op dejuiste plaats staan. Janssen liet toch echt wel zien meer kwaliteiten te hebben, maar het is duidelijk dat hij veels te snel weg is gegaan. Blij dat we hem bij Ajax niet hebben gekocht.

20 februari 2018 om 10:48

Turkse competitie is fysiek zwaar, zie Van Persie die ook totaal mislukte in Turkije en nu de eredivisie kapot speeld. Vincent Janssen kan het vergeten, want fernandao doet het geweldig nu.

20 februari 2018 om 10:55

Het verschil is dat Janssen 23 jaar en V persie al in de 30 was en bijna alles al gewonnen had wat er te winnen viel. En V persie die de eredivisie kapot speelt? Hij kon maar 60-70 min meedoen, omdat hij er al doorheen zat. Janssen krijgt echt wel weer zijn minuten als hij fit is. Kun je altijd inbrengen als er gestreden moet worden. Ik vind overigens dat hij voetbaltechnisch wel tekort komt voor een topclub.

p.s. speelt*

20 februari 2018 om 11:00

De eredivisie kapot speelt? Heeft pas net een wedstrijd wat kunnen laten zien. Verder dan een mooie actie en goal was het niet veel bijzonder hoor. Niveau was verschrikkelijk. Ben zeer benieuwd wat hij tegen psv kan laten zien. Janssen zie ik nog wel een keer bij de top3 van Nederland spelen.

20 februari 2018 om 11:15

Van Persie liep 1 op 2 in Turkije, totaal mislukt?

En Eredivisie kapot speelt? Hij heeft 1 keer in de basis gestaan en een goal gemaakt tegen Heracles.

Vreemde standaarden hou jij erop na.

edit: oh je bent voor een rivaal van Fener, zal wel de reden zijn, laat maar.

20 februari 2018 om 13:50

Moet je nagaan als Van Persie op zijn volle kunnen had gespeeld, het probleem met hem was dat hij er de grote wedstrijden wel stond en beslissend was, maar de rest van het seizoen was hij of in de ziekenboeg of speelde hij op 50%. Voor een andere spits zijn deze statistieken voldoende maar van een speler van het kaliber Van Persie werd gewoon meer verwacht. Dirk Kuyt was veel populairder, en Vincent Janssen was goed op weg om zo een status te krijgen maar helaas raakte hij geblesseerd. Fener supporters houden gewoon van bikkels die ook nog echt iets toevoegen aan het team.

20 februari 2018 om 11:18

Ben ik met je eens, zou niet ontevreden zijn als hij naar Feyenoord komt bij vertrek van Jorgensen deze zomer.

Waar hebben ze het over , Oranje? Denk Janssen dat hij überhaupt verdient om geselecteerd te worden of ze zaakwaarnemer? Twee kwalificatie lang schreeuw ik dat deze jongen het niet verdient om geselecteerd te worden. Heeft een half jaar goed gespeld bij AZ en That 's IT. Twee kwalificaties lang maakt de ene na de andere bondscoach gebruik van deze beperkte en in mijn ogen de Slechtste spits van Oranje aller tijden en wat heeft het gebracht? Twee toernooien niet aanwezig. Je kan zien dat de Media en Nederland hunkert naar een Hollandse spits maar deze jongen mag van niemand maar ook niemand de veters strikken. Helaas is hij geen Van Nistelrooy niet in duizend jaar. Het was stuitend te zien dat deze jongen continu werd geselecteerd en een basis plaats kreeg terwijl heel engeland hem uitlachte en alleen maar zit blaren had van de bank.heeft geen techniek en geen controle geen gogme. Is gewoon een zeer beperkte spits die werd en nog steeds word opgehyped door de Media. Spelers die wel een basis plek verdiende of niet eens geselecteerd werden moeten zich dood geërgerd hebben dat Blind en Advocaat deze jongen wel continu een bais plaatrs gaven maar een scorende spits in Duitsland en Portugal amper minuten kreeg. Het spel aanpassen aan Janssen en Robben heeft ons totaal en totaal niks gebracht zogenaamd een meevoetballende spits. Nou laat me niet lachen deze jongen zijn plafon is AZ en niet meer. Engeland en Turkije volledig geflopt!!!!

20 februari 2018 om 10:47

Mee eens. Ik denk dat hij zelfs voor de top3 van Nederland te kort komt. Luuk de Jong, Dolberg, Huntelaar en Jorgensen zijn allemaal een stuk beter naar mijn mening.

20 februari 2018 om 10:54

ja juist hij heeft toen alleen de tweede helft van het jaar heel veel gescoord bij az , maar voor de rest heeft ie echt nergens bewezen echt een top spits te zijn , ik hoop wel dat ie het ooit word want vind het wel een symphatieke jongen maar hij zal toch echt beter moeten gaan presteren want je kunt niet eeuwig blijven teren op dat goede half jaar az

20 februari 2018 om 11:01

Turkije geflopt? Beetje snel oordelen als je hem niet hebt zien voetballen. Hij speelde tot zijn blessure gewoon sterk en dat zeg ik als fener fan. De fans waren gewoon heel tevreden over hem, in tegenstelling tot de grote van Persie. Het is maar dat hij geblesseerd is en afwachten is hoe hij terugkomt met combinatie dat de spurs niet veel verlies willen permiteren wat fener niet kan betalen, anders hadden wij m zeker willen kopen. Niet mis met een spits die bij fener goed doet en az topscorer is geworden toch?

20 februari 2018 om 14:13

Een intikker en een penalty, van Persie mag dan vaak geblesseerd zijn. Die heeft meer voetbal alleen in zijn linker teen dan Janssen in zijn hele lichaam ooit zal hebben. Van Persie is op zijn 34 nog steeds 10 klasse beter dan Janssen die niks maar ook niks heeft bewezen. Drie penalty in Engeland en 1 intikker in Turkije met een penalty. Fenerbahce stelt al jaren niks meer voor, sinds die Braziliaanse aanvoerder weg is. Fener is geen schik van wat het was, dus ik snap dat de fans dan tevreden zijn met een beperkte en slome spits als Janssen die de mouwen opstroopt en vecht. Ook het enige wat hij goed kan is sleuren en soms een leuk schot voor de rest is hij zo beperkt en zal hij nooit een goede spits worden. Voor AZ ja want de top 3 wordt meer gevraagd dan hij kan. Noem alle spitsen eens op die in Oranje hebben gespeeld en kijk dan naar Janssen. Werkelijk onbegrijpelijk maar deze jongen verdient het niet met zijn spel om in Oranje te staan!!!!

20 februari 2018 om 14:41

Ik zeg nergens dat van Persie een slechte speler is/was en dat janssen een betere speler als robin is. Ik zeg alleen dat de prestaties van Janssen de fans en club heel erg tevreden mee was, in tegenstelling tot van Persie dit jaar. Ik heb janssen ook niet in engeland gevolgd, maar heb al zijn wedstrijden in turkije gezien (iets wat 90% van de leden hier zeker niet eens eentje hebben gekeken) en kan je garanderen dat hij goede potjes heeft gespeeld. Leuk dat je naar de statistieken kijkt, wat ook zeker relevant hoort te zijn voor een spits, maar als zowel de fans als de clubleiding tevreden over je zijn, doe je het zeker niet slecht. En geloof me de fans zijn nooit snel tevreden, al helemaal niet voor de spitspositie. Verder over "die braziliaan" die alex heet, na zijn vetrek is fener kampioen geworden in april, wat nog nooit een ander turkse club heeft bereikt en een halve finale in de europa league. Nou zal je met de europa league niet heel enthausiast worden wat ik volkomen begrijp, maar fener was het nog nooit eerder gebeurd en dat zonder alex. Alle lof overigens naar Alex want dat is naar mijn mening de beste speler die we ooit hebben gehad. Voortaan maar eerst wat verdiepen in de club en misschien wedstrijden meepakken als je een mening wilt vormen.

20 februari 2018 om 11:04

Janssen was nog geen spits tijdens de EK kwalificatie, enkel in acht WK kwalificatiewedstrijden.

20 februari 2018 om 11:06

Sensatie zoeker. Janssen is nog hartstikke jong. Begon goed in Istanbul en is er zeker niet geflopt. Voorlopig toch beter dan al de andere spitsen die we rond hebben lopen. Je kan het armoede noemen, maar het is zoals het is en je zult het er maar mee moeten doen.

20 februari 2018 om 11:13

Het is toch wel wat magertjes voor een spits, 1 veldgoal in 12 wedstrijden (ruim 800 minuten voetbal) in de Turkse Superlig plus de beker. Plus 2 penalties erin geschoten, dat wel.

20 februari 2018 om 11:23

Wat nog niet is meegerekend is het aantal penalties die hij heeft meegekregen en het aantal assist dat hij heeft gegeven. Neemt trouwens niet weg dat de doelpunten nog steeds onder niveau zijn, maar hij speelde goed en Fener was duidelijk sterker met dan zonder Janssen. Overigens wel een mooie statistiek dat Janssen heel vaak Penalties meekrijgt (ook altijd terrecht). Dat Janssen overschat werd in de periode van AZ naar Tottenham mogen duudelijk zijn, maar we moeten Janssen ook weer niet onderschatten.

Tja te snel de stap gemaakt dat de engelse top. Er zijn niet veel spelers die van een subtopje in Nederland meteen naar de top(sub) club kunnen preseteren hoor. Janssen moet gewoon een stapje terug doen en veel wedstrijden spelen, hij bakt er zelfs weining van bij Fb(ondanks zijn blessure) . Gewoon een jaartje AZ ofzo.

20 februari 2018 om 10:53

Bij Fener vind ik hem wel goed, maarja teveel geblesseerd netals van persie.

20 februari 2018 om 11:09

Goed? 12 wedstrijden 3 goals !

20 februari 2018 om 11:14

Waarvan 2 penalties.

20 februari 2018 om 13:46

Statisieken zeggen helemaal niks, Janssen scoorde misschien niet heel veel maar er kwam wel veel dreiging van hem uit en hij was zeker een toegevoegde waarde voor het team. Heel veel supporters baalden dan ook toen hij geblesseerd raakte, maar nu begint het team aardig te lopen met Fernandao in de punt.

20 februari 2018 om 15:38

Nou ja top zulke salaris ontvangen en enkel dreigen, net als Lens. Mijn geduld begint langzaam op te geraken met hem en hij is niet eens een spits. Dus ik snap niet dat jij het dreigen zo fantastisch vind.

20 februari 2018 om 10:57

Meen je dat je hem niet goed vond? Ik vond hem juist heel sterk spelen in combinatie met het team. Hij wint veel duels, werkt hard en zet goed druk. Ook maakt hij veel ruimte vrij voor spelers als valbuena en guliano waardoor zij meer aan voetballen komen. Helaas geblesseerd anders was hij gewoon onze basisspits dit seizoen.

20 februari 2018 om 11:08

Vriend, hij is een spits toch, en hij scoort 3 goials in 12 wedstrijden. Sorry maar met deze cijfers vind ik je ondermaats.

20 februari 2018 om 11:32

Zet cenk of gomis erin bij fener zijn eerste seizoenshelft en zij had er echt niet veel meer gescoord. Je kan dat aan het spelsysteem van fener wijten, dat hij veel meer taken krijgt dan alleen scoren. Zegt toch genoeg dat fener na gala het meest heeft gescoord, terwijl de spitsen aandeel 11 doelpunten in totaal zijn. Dus 33 doelpunten door andere spelers dan de spitsen. De spitsen spelen gewoon in staat van de team en in janssen heeft hij veel meer toegevoegde waarde dan alleen scoren waardoor andere spelers ook makkelijk kunnen scoren. Kijk bijvoorbeeld fernandao, de spits die bij bursa alleen in de 16 te vinden was sprint naar de verdediging om mee druk te zetten, denk je dat diegene ooit dan aan zijn aantal goals zoals bij bursa makkelijk kan evenaren? Trouwens vond ik janssen ook best effecient omgaan met zijn kansen, zijn kans/goal ratio zal ook best voldoende volgens mij. Iets wat misschien wel de grootste probleem bij besiktas is bijvoorbeeld (geen haat reactie).

"Een datum geven geeft onnodige extra druk." Je bent wel gewoon een spits die bij een grote club speelt. Fenerbahçe betaalt ook gewoon voor hem. Je mag echt wel een indicatie geven van wanneer je hoopt terug te zijn. Ik kan me toch niet voorstellen dat hij in een revalidatietraject zit zonder specifieke doelen

20 februari 2018 om 11:08

Die hebben ze vast wel, maar dan hoef je het nog niet naar buiten te brengen.

20 februari 2018 om 11:57

Waarom zou je het niet naar buiten brengen

20 februari 2018 om 13:42

Weet ik niet. Daarvoor moet je bij Janssen of Fener zijn. Alleen kun je er vanuit gaan dat ze vast wel een schatting hebben wanneer hij weer fit zou kunnen zijn, echter kan je de duur van z’n blessure niet helemaal vastsstellen.

Janssen heeft wat! Is een echte spits, ongelooflijk doelgericht en schiet makkelijk uit alle hoeken en vanuit de draai. Als we zo'n spits hadden gehad in plaats van Robin van Persie op de Wk"s van 2010 en 2014, had ik het nog wel willen zien. Dan had er meer in gezeten.
Maar hij heeft tijd nodig, heeft een zware fase gekend met weinig vertrouwen van zijn club. Liet wel goede dingen zien in Oranje, maar de laatste interlands ging het minder. Dat is waar. Maar ja, Oranje als geheel was pover. Op Robben na. Janssen kan en moet de spits van Oranje worden. Maar moet ook beter bediend worden en nu vooral een serie wedstrijden gaan spelen. Ritme en vorm zijn belangrijk nu! Maar eerst genezen.

20 februari 2018 om 11:57

dit is echt de grootste onzin reactie die ik ooit gezien heb , want ik weet niet hoe lang jij al het voetbal volgt maar van persie was in 2010 en 2014 iets wat janssen nooit is geweest en ook nooit gaat worden ben ik bang , namelijk een topspits bij een topclub in engeland

20 februari 2018 om 13:41

Mag toch hopen dat je dit sarcastisch bedoeld want dit is verder niet serieus te nemen anders

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Bursaspor5-1
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Mauricio IslaVerdediger10
Ismail KöybasiVerdediger10
Roman NeustädterVerdediger10
Martin SkrtelVerdediger11
Aatif ChahechouheMiddenvelder10
Mathieu ValbuenaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

54 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 september
Manchester United wil meer dan 225 miljoen euro hebben voor Paul Pogba. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren