Faye geïrriteerd: ‘Als u het beter weet, gaat u dan maar in het veld staan’

Zondag, 18 februari 2018 om

Een ongelukkig moment van Lassana Faye kostte Vitesse zaterdagavond de kop tegen Excelsior. De verdediger wilde de bal wegwerken, maar schoot aan tegen de aanstormende Mike van Duinen. Die zorgde daarmee voor het winnende doelpunt van Excelsior (1-2). Hoewel Vitesse zwak speelde, is de nederlaag volgens Faye vooral te wijten aan pech.

"We beginnen de wedstrijd goed, maar vallen daarna terug. Dan krijgen we ook nog een goal tegen vlak voor rust, alles wat verkeerd kon gaan ging verkeerd", geeft hij aan in gesprek met Omroep Gelderland. "Ik denk dat we na de 1-0 de 2-0 moeten maken. Maar we waren ongelukkig." Of dat de enige verklaring is van Faye? "Ja, dat hoort u toch?"

"Ik dacht dat Thomas Oude Kotte hem weg zou schieten en hij dacht dat ik dat zou doen", blikt de negentienjarige mandekker terug op het beslissende doelpunt. "Ik schiet hem uiteindelijk weg, maar tegen Mike van Duinen aan." Hij reageert vervolgens geïrriteerd als de verslaggever zich afvraagt of Faye de bal niet over de zijlijn had moeten werken. "Als u het beter weet, dan moet u in het veld komen staan."


Poll

Verdiende Excelsior de zege op Vitesse?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door janenjans)

Ik begrijp zijn gefrustreerde reactie wel. Die jongen baalt al genoeg van het moment. En weet nu ook wel dat-ie anders had moeten handelen. Vervelend voor hem én Vitesse.

18 februari 2018 om 10:54

Dan moet hij dat zeggen. Dit slaat in ieder geval nergens op.

18 februari 2018 om 11:01

Ik snap hem ergens wel die journalisten denken alles beter te weten terwijl sommige nog nooit tegen een bal aan hebben getrapt. Hij heeft hier dus helemaal gelijk in komt zo een man je na afloop intevieuwen alsof hij het heeft uitgevonden.

18 februari 2018 om 11:03

Die jongen weet dat dus niet. Hij maakt dit soort fouten namelijk keer op keer en leert er gewoon niet van. Sterker nog, hij heeft een enorm arrogante houding en verwijt zijn eigen falen continu aan anderen terwijl een spiegel goed zou zijn voor hem. Zeker nadat hij tegen zowel Heerenveen, ADO als Excelsior ons minimaal 4 punten gekost heeft. Wij zijn een beetje klaar met deze jongen, maar wellicht kunnen jullie nog een matige zichzelf overschattende pleintjesvoetballer gebruiken?

Wat een dwaas. Speelt al tijden dramatisch en als er een kritische vraag gesteld wordt komt hij met dit antwoord. Deze jongen is rijp voor de sloop. Dan liever een 20kg te zware Büttner op zijn plek.

18 februari 2018 om 11:00

Nou .. met alle respect maar ik heb liever een Lassana Faye op de links achter positie dan een Büttner die 20 kg te zwaar is en eigenlijk vanaf het moment dat hij weer aansloot bij Vitessr, alleen maar meer naast zn schoenen is gaan lopen en niks anders heeft gedaan dan zich als het mannetje gedragen en bezig zijn met zn petten-lijn en weet ik veel wat voor lijn. Dit is een jonge jongen die nog af en toe iets teveel last lijkt te hebben van zenuwen maar het is wel een jongen die er fysiek staat. En bij zn leeftijd passen zulke fouten wel .. als het maar niet wekelijks gaat gebeuren. Zie dit als een leermoment, en weer door!

18 februari 2018 om 11:04

Liever beide niet! Beide zijn arrogant, kunnen niet voetballen en vinden zichzelf te goed voor een club als Vitesse terwijl zelfs de 1e divisie eigenlijk nog te hoog gegrepen is voor ze...

Nog een jonge jongen, die gefrustreerd is. Niet te zwaar aan tillen. Normaal gesproken zal hij met de jaren leren om hiermee om te gaan. Zo'n nederlaag waarin je zelf een belangrijk aandeel hebt, is altijd heftig. Beetje begrip voor zijn positie is wel op zijn plaats.

Lekker zuigen van die journalist bij een jonge jongen. Kan hij weer een primeurtje koppen, voetbal journalistiek is walgelijk.

18 februari 2018 om 12:00

Je bedoeld tegen een jonge jongen die keer op keer de fout in gaat en dan vervolgens anderen daarvan de schuld geeft? De wereld is hard, de voetbalwereld misschien zelfs nog harder dan de normale maatschappij. Als je daar als prof niet tegen kan en blijkbaar niet leert van je fouten hoor je daar wellicht niet thuis?

18 februari 2018 om 12:41

Wat ben jij een vervelende vent , jij was het toch die Faye zo geweldig vond ook op het forum en nu is hij arrogant en kan die niet voetballen , jij kraakt alles ga lekker met je camera de kermis fotograferen , en dan zit je ook nog met verschillende namen op forums alles af tekraken . Faye heeft gelijk met zijn opmerking ,

18 februari 2018 om 12:41

Dus wie niet politiek correct reageerd hoort niet in de normale maatschappij en/of in de voetbalwereld thuis? Ik vind die norm die men stelt over hoe een ander dient te reageren zo ongezond. Niemand mag meer reageren hoe hij of zij wil. Men moet reageren hoe het gros wil dat je reageert. Dat dit tegen je principes of gevoel in druist moet je maar op zij schuiven. Ik zou zeggen Faye als je je geïrriteerd voelt door een opmerking mag je dat gewoon laten merken. Zeker als een journalist zo een ‘mosterd na de maaltijd’-opmerking erin gooit waar je helemaal niets aan hebt.

18 februari 2018 om 13:14

Inderdaad. faye moet lekker zelf weten hoe hij reageert. Ook de journalist moet lekker vragen wat hij wil, staat ze allebei vrij.

18 februari 2018 om 13:56

Gaat hij lekker Jans? Hoe is t met Buttner? Is hij zijn overtollige kilo's al kwijt? Toch knap hoe je in een week zoveel aan kan komen. Ik heb nooit gezegd dat Faye geweldig was, ik heb alleen gezegd dat hij minder slecht is dan Buttner en daar blijf ik bij...

18 februari 2018 om 13:12

Vreselijk. Beter volg je het dan niet meer, dan sterft het misschien uit. Zo'n journalist mag dat toch allemaal best vragen of zeggen?! En Faye mag ook antwoorden wat hij wil, misschien had hij het beter moeten doen, dan had die'vervelende' journalist er geen clicks voor gekregen.

18 februari 2018 om 13:16

Die journalist krijgt er net zo min clicks voor als Faye.. vz is wel de lachende derde..

Zowel hij als en Dabo horen te gaan banken, wekelijks de zwakste schakels.... Tijd om Lelieveld rechtsback te zetten(deed het goed wanneer hij speelde) en Karavaev linksbacks te zetten. Ben je van de grootste problemen af.... Ook het gemis van Kashia en Miazga samen kan gewoon (nog) niet opgevangen worden. Het is gewoon zorgelijk hoe Fraser met deze selectie presteert, hij kan er geen team van maken en veel te verdedigend spelen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper100
E. DasaVerdediger100
A. BrojaAanvaller105
L. OpendaAanvaller105
D. DoekhiVerdediger90
M. WittekVerdediger90
O. DarfalouAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren