Higler stuurt Lozano weg: ‘De assistent zei ook direct: ‘Rood, rood, rood’’

Zaterdag, 17 februari 2018 om

Dennis Higler heeft verklaard waarom hij zaterdagavond een rode kaart uitdeelde aan Hirving Lozano. In de slotfase van de eerste helft tussen PSV en sc Heerenveen werd de Mexicaan weggestuurd na een slaande beweging richting Lucas Woudenberg. Na afloop is dat het meest besproken moment van de wedstrijd.

"Ik zie op dat moment een slaande beweging naar achteren, met kracht en snelheid. Ik had een redelijk goed gezichtsveld. De assistent zei ook direct: 'Rood, rood, rood.' Of ik twijfelde? Heel even", erkent Higler voor de camera van FOX Sports. "We willen zulke slaande bewegingen uit het voetbal hebben. Maar als je de beelden ziet in slow motion, dan kan ik me voorstellen dat je gaat twijfelen."

Zelf wilde Woudenberg niet al te veel woorden vuilmaken aan het incident. Het is volgens de verdediger van Heerenveen de taak van de scheidsrechter om er inhoudelijk op in te gaan. "Ik werd in mijn gezicht geraakt en je ziet dat mijn lip dik is geworden. Ik ga niet voor de grap liegen", wilde hij er wel over kwijt. "Verder is het aan de scheidsrechter."


Poll

Was de rode kaart van Hirving Lozano terecht?


Gerelateerd

122 reacties (laatste reactie door myajaxforever)

Hmm.. toch moeilijk hoor.. kan me idd ook voorstellen dat je twijfelt. Maar vind toch ook dat mét slowmotion, de beweging wel stevig eruit ziet . En ook met moedwil. Nou zat dat gezicht vd heereveenspeler er bij en fluit hij voor rood. Als t tegen zn arm aan zat zou hij er niet voor fluiten. Dis rood,geen rare gedachte.

18 februari 2018 om 09:18

Ik vind het een hele bijzondere gedachte. Dit gebeurt zo vaak in een wedstrijd. Altijd wordt er gezegd dat iemand zich los trok. Nu is het volgens veel mensen hier, verbaasd me dan weer niets, rood. Ik snap het wel. Het is lekker voor Ajax als Lozano er niet bij is. Stop dan ook eens met het bagatelliseren van de rare momenten van Veltman, met z'n rare fratsen, dan is er niets aan de hand volgens velen.

18 februari 2018 om 09:25

Je kan draaien wat je wil. Hij maakt een slaande beweging. Die jongen zn gezicht zit er bij. En in een split seconde fluit hij voor rood. Punt. Veltman heeft hier niets mee te maken. Weet niet waarom je hem erbij haalt. Om een evt gelijk te halen? Wat Veltman evt doet op een bepaald moment.. kan ik niets aan doen. En zal er altijd objectief naar kijken. Tuurlijk gaat Lozano in de verdediging , zeggen dat ie zich los trok. Zo ziet t er in slowmotion niet uit. Daarnaast hoor je iemand over t onterecht buitenspel van Reza en dis geen penal. Daar zat t dus weer mee. Pech man.. maar vooralsnog niets aan de hand toch?

18 februari 2018 om 09:46

Ik haal het aan omdat het hypocriet is en soortgelijke situatie. Bovendien hoor je ook geen psv-er over de vrijkaart die dumfries kreeg. Die kon overtredingen blijven maken. De laatste keer dat wij de scheids mee hadden is heel erg lang geleden.

18 februari 2018 om 10:07

ik hoor jou er over... terechte rode kaart. hij slaat met gestrekte arm onnatuurlijk naar achteren. je neemt zo het risico je tegenstander in zijn gezicht te raken. slaande beweging = rood.

18 februari 2018 om 11:16

Zo kan je wel vanalles terug halen. En dan met hypocriet komen. Tis gewoon rood hoe je t went of keert. Zou me eerder zorgen maken over t spel en de wissels gister van PSV, dan over wat een andere speler van een andere ploeg , weken geleden heeft gedaan. Want zo kan je wel blijven doorgaan. En waarom Ajax? Zij PSV en Ajax de enige clubs hier? Zat voorbeelden van zulk soort situaties. Dat valt gewoon in de categorie 'als'.

En zelfs dan nog. Er zijn zat wedstrijden geweest waar PSV net zulke mindere wedstrijden speelde. Maar t toch op de valreep wonnen. En da's natuurlijk goed voor t vertouwen. Ajax lukt dat minder vaak dus doet psv dat goed.

18 februari 2018 om 12:11

Alleen wint PSV wel op eigen kracht en krijgen geen cadeaus van de scheids

18 februari 2018 om 12:25

Dit is nou typisch weer een geval van per se iets terug willen zeggen. Zélfs als t daar niet over gaat. Nota bene ik meerdere malen aangeef dat PSV dat toch winnen van een wedstrijd..zelfs met slecbt spel wel laat zien en Ajax dat minder vaak voor elkaar krijgt.
Dit laat zien dat je een slechte verliezer bent. En zelfs dan.. wint PSV dit seizoen niet altijd op eigen kracht. Want als dat zo is , hadden ze een eigen goal van Twente niet nodig om daar te winnen in de 93e minuut. Of in t zadel geholpen worden door een goal van ik meen Excelsior toen(?) Te annuleren. Wat óók een keerzijde kán zij zoals de rode kaart gister.

Ooh dus Higler was even revolutionair bezig. Prima, dan ben ik benieuwd of hij en zijn collega’s dit sterke niveau van fluiten continueren. Niet dat Nijhuis zijn gele kaarten thuis vergeet en dat dan een andere voor een licht haken ineens een kaart trekt.

17 februari 2018 om 23:25

Ik denk niet dat Nijhuis de maat moet zijn. Een overtreding is een overtreding. Nijhuis is wat dat betreft een beetje maf door voor zuivere en harde overtredingen niet te fluiten. Dat us dan mannelijk.

17 februari 2018 om 23:36

Nijhuis hoort inderdaad niet de standaard te zijn, maar het contrast is nu wel heel groot tussen de arbitrage.

17 februari 2018 om 23:38

Ja, en geen overtreding is geen overtreding. Dat ziet Nijhuis dan weer bijzonder veel vaker dan andere "top"scheidsrechters. Heb liever dat ze er 1 te weinig zien dan 1 teveel. Maar dat is smaak.

18 februari 2018 om 02:28

Het probleem bij Nijhuis is inconsequent zijn, waar hij 5x niet fluit, is het de 6e keer opeens wel een overtreding. Heeft niks met smaak te maken, die man is niet capabel.

18 februari 2018 om 04:50

Die wedstrijden zijn over het algemeen wel leuker om te kijken omdat die wedstrijden meer op gang komen.

18 februari 2018 om 09:48

Die wedstrijden komen juist niet op gang omdat de verdedigende (mindere ploeg) het voordeel heeft dat zij gewoon overtreding op overtreding kunnen maken. Dat zag je vorig jaar bij Ajax tegen Groningen en Excelsior en pas geleden nog bij een wedstrijd van Psv. Uiteindelijk lopen die wedstrijden uit de hand omdat iedereen maar wat om zich heen begint te schoppen.
Prima hoor, mannelijk voetbal. Maar dat betekent niet dat overtredingen als shirtje trekken en duwen met twee handen geen overtredingen meer zijn. Daarmee haal je namelijk alle snelheid uit de wedstrijd en zorg je ervoor dat de verdedigende ploeg kan doen wat het wil om de aanval te stoppen, zolang ze het maar buiten de zestien doen. Er volgt toch zelden tot nooit geel, behalve als je vervolgens kwaad wordt op Nijhuis, dan heb je de poppen aan het dansen.

Maar goed, dat is mijn mening over Nijhuis. Ik wind me er week in week uit over op haha, dat is misschien ook gewoon niet zo slim.

18 februari 2018 om 13:00

Ja.. maar goed.. als die ene dan in t nadeel valt van je ploeg is t terecht dat je je er druk om kán maken. Wat dat betreft moet er veel consequenter gefloten worden. Dus niet een Nijhuis die onder t mom van 'mannelijk ' niet willen fluiten.. en dan een ander die er wél voor straft. Naar mijn idee loopt zo'n wedstrijd o der Nijhuis ook sneller uit de hand.. spelers denken ' oh dat mag'.. en gaan de raarste dingen doen.

Na het meerdere malen op internet en op tv gezien te hebben, kan ik enkel concluderen dat de kaart niet onterecht is. Vanuit zijn hoek is het duidelijk een slaande beweging.

Of het dan hard of zacht is, doet er niet toe. Het gaat om de intentie. En die was duidelijk. Hirving wilde even aan zijn tegenstander duidelijk maken wie hij is. Hij werd wat vastgehouden, en dacht daarom wel weg te komen met deze overduidelijke slaande beweging.

Met 2-0 voor in een enorme zaadpot, kan ik me wel voorstellen dat hij duidelijk gefrustreerd was, en dan zijn vele zuid-Amerikanen nu eenmaal heethoofden.

In plaats van dat men gaat janken, mag men wel eens goed nadenken over wat hij doet. Dat heeft die jongen niet nodig.

17 februari 2018 om 23:30

Ach als je zelf ooit gevoetbald hebt weet je dat dit niets met een slaande beweging te maken heeft. Lozano wilde Woudenberg met zijn hand/arm van zich af houden, en raakte hem toevallig in zijn gezicht. Een overtreding is het zeker, en voor geel valt nog wat te zeggen, maar rood slaat nergens op. Ik ga er dan ook van uit dat hij vrijgesproken wordt!

17 februari 2018 om 23:38

Ik heb zelf ook wat jaartjes gevoetbald maar nooit in die jaren maak ik een opwaartse beweging naar achteren om iemand van me af te houden? Dat zou een excuus zijn als tegenstander stuk kleiner is maar toch niet als je arm boven je eigen hoofd eindigt. Vrijgesproken zou me verbazen als er geen vormfout gevonden zal worden. Dit is perfect te interpreteren als slaande beweging, zeker vanuit linkerzijaanzicht. Of het bewust is zal alleen Lozano weten maar je kan hem geven en dat is hier dus ook gebeurd.

17 februari 2018 om 23:39

Toevallig vandaag nog gedaan. Iemand pakt je vast en je wilt je gewoon loskrijgen, maar diegene laat niet los, wil je natuurlijk dat diegene je los laat. Dan kan zo'n slaande beweging voorkomen. Echter is het dan max geel.

17 februari 2018 om 23:41

Juist omdat ik gevoetbald heb op hoog niveau zie ik dat een slaande beweging is. Na iets te hard aanpakken door Woudenberg reageert hij door naar achter te bewegen met zijn arm.

17 februari 2018 om 23:43

Je noemt het zelf al een slaande beweging, dat is altijd rood. Is niet alsof het slechts heel is als iemand je vast heeft?

17 februari 2018 om 23:47

Ik heb maar zo'n 20 jaar gevoetbald maar dit is toch duidelijk een bewuste slaande beweging.

17 februari 2018 om 23:53

Persie1987,

Wat een mooi ongeloofwaardig verhaal typ je om zogenaamd je gelijk te halen.
Ten eerste mag je niet met je hand/arm iemand van je afhouden.

Ten tweede, was dit gewoon slaan. Mensen zijn gewoon te grappig voor woorden, om het maar te verdedigen.

Vanuit de hoek van Higler was het gewoon duidelijk rood. Dat Lozano het mogelijk niet zo voor ogen had, doet er niet echt meer aan toe.

Ik brand Ajax vorige week na de winst op Twente met de grond af, voor het gruwelijk vertoond voetbal, en de onterecht winst...

Maar het blijkt altijd maar weer, wanneer er bij Ajax iets gebeurt en mensen klagen zijn het allemaal calimero's en bij een andere club is het altijd de schuld van de scheids is.

Opvallend dat alle Feyenoorders opeens pro PSV zijn...maar ik weet wel de echte reden...alleen al het idee dat Ajax in zou kunnen lopen, is voor veel mensen een reden om te gaan raaskallen.

Maar je geen zorgen, Ajax zal morgen vast wel punten verspelen...

17 februari 2018 om 23:55

sydneyfc33,

Zo is het maar net, uit frustratie doet hij die slaande beweging in de hoop er mee weg te komen. Goed dat het bestraft is.

17 februari 2018 om 23:59

Dus jij kreeg vandaag geel nadat je iemand bewust sloeg? Wees blij dat ik dan je verdediger niet was.

18 februari 2018 om 02:17

Over calimero gesproken😂 ik ben absoluut niet pro psv en niet pro ajax, laat het ze onderling lekker uitvechten en de club die aan het eind bovenaan staat is terecht kampioen. Wij doen al lang niet meer mee jammer genoeg en dat gelul over scheidsrechters altijd, de ene keer valt iets in je voordeel en andere keer in je nadeel.

18 februari 2018 om 04:23

Klopt want hands is toch ook altijd hands? Of je nu wel of niet bewust met de hand naar de bal gaat?

18 februari 2018 om 04:36

Lozano = lozehandjes. Absoluut rood. Bij mij geen twijfel.

18 februari 2018 om 06:17

Verassend dat Ajax supporters het terecht rood vinden😂 Woudenberg vergeet er bij te zeggen dat hij de eerste overtreding maakt en aanleiding is van het hele gebeuren

18 februari 2018 om 07:06

Oooh dus als iemand je vasthoudt dan mag je gaan slaan... nou, als dat de nieuwe regels zijn dan zullen er nog heel wat bokspartijen gaan volgen!

18 februari 2018 om 10:09

Persie dus jij als voetballer slaat meermaals met gestrekte arm naar achteren in een duel? zul je vaak rood hebben gekregen

18 februari 2018 om 11:48

Slaande beweging ja.. je zegt t zelf joh! Daarbij heb ik een jaar of 19/20 gevoetbald en als linkshalf/ buiten vaak zo'n situatie gehad. Lang genoeg om te weten dat je bij deze gewoon t risico loopt om van t veld gestuurd te worden. An arm gaat wel erg ver naar achter om 'alsnog los te komen'. Dus maw. Nog even doorzwaaien ermee.

17 februari 2018 om 23:40

Als Huntelaar morgen zo rood krijgt, zeg je dan hetzelfde? Ik vind het geen rood, ik heb niet het idee dat hij bewust een slaande beweging maakt. Huntelaar gebruikt zijn armen ook en als hij terug wordt gefloten, loop ik ook te zeuren op de scheidsrechter.

Slaan moeten we niet hebben, maar kom op, het is een contactsport hoor. Ik vind dit geen rood. De intentie die jij denkt te zien, is enkel en alleen jouw interpretatie. Geen feiten of wat dan ook. Misschien wilde hij zich gewoon losrukken, wie ben jij om te zeggen dat hij dit expres doet? Ik interpreteer het als losrukken, geel zou kunnen omdat hij wel wat gevaarlijk zwaait met die arm, maar slaande beweging?

18 februari 2018 om 01:12

Echt volledig dit. Het is echt schrijnend om te lezen hoe myajaxforever zijn mening als een vaststaand feit presenteert. Alsof hij er zelf ook heilig van overtuigd is, dat er maar een waarheid is. Je kunt je mening uiten en je kunt jezelf voor joker zetten en je doet nu overduidelijk dat laatste.

18 februari 2018 om 06:20

Omdat hij supporter is van Ajax en blij is dat Lozano rood kreeg. Maar hopelijk zet je gekleurde bril af myajaxforever dat kijkt heel anders namelijk...

17 februari 2018 om 23:41

Wel grappig ... De Ajaxieden staan in de rij om aan te geven dat het rood is. O wee als -pak hem beet- Veltman dit zou gedaan hebben.

Ik begrijp de frustratie van de PSV 'ers wel. Te vaak wordt dit met de mantel der liefde bedenkt of wordt 'slechts' geel gegeven.

17 februari 2018 om 23:49

Je bedoeld dezelfde speler bij wie elk moment 10x aangehaald word en door mensen als excuus om fouten van andere goed te praten gebruikt word? Er valt iets voor te zeggen, net zoals dat van Veltman tegen PSV bijvoorbeeld ook was. Je hebt het van 3 camerastandpunten kunnen zien, 2 ervan lijkt weinig aan de hand en bij 1 is het gewoon overduidelijk een slaande beweging. Ben benieuwd of iemand die niet voor PSV is die tweet van Rik Elfrink (PSV watcher) heeft gezien hier over een onterechte kaart spreekt. Vanuit die hoek zie je dat hij arm naar achter zwaait. Mensen die hierin tegenstander kwaad aankijken wegens theater begrijp ik al helemaal niet. Hij heeft een opgezwollen lip ervan, is niet alsof hij niet geraakt is. Maar tegenwoordig ligt bijna elke speler zo te doen, die selectieve verontwaardiging erbij is dan misplaatst.

18 februari 2018 om 00:00

Njfromvol,

Veltman kan inderdaad ook vaker een rode kaart krijgen. Is een speler waar ik ook veel op scheld.

Vorige week, na Ajax-Twente was ik heel hard in mijn comments, en schreef dat Ajax geen overwinning verdiende.

Maar weet je wat het nu echt is? Het zijn hier allemaal Feyenoorders die reageren met het was geen rood.

Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te leggen dat wanneer dit PSV-Feyenoord geweest was, je het wel een 100% rode kaart had gevonden.

Het is gewoon triest dat mensen hun haat jegens onze club niet kunnen verteren. Je verliest liever thuis destijds van Psv, dan dat Ajax kampioen wordt.

Ik vind dat heel triest. Ik wil dat Ajax altijd alles wint, wie er dan ook kampioen mag worden. Maar misschien wel een beetje begrijpelijk na eigenlijk altijd 6 punten per seizoen tussen onze wedstrijden dat je niet meer objectief kan reageren, en als een stier voor een rode lap reageert.

18 februari 2018 om 00:45

@myajaxforever

Wiens brood men eet, wiens woord men praat is een oud Hollands gezegde en het komt ook op deze site te veel voor. Kortom.... objectiviteit is vaak ver te zoeken.

Verder leg je me woorden in de mond. Ik constateer slechts dat Ajacieden in het algemeen (uitzonderingen daar gelaten) in de rij staan om dit inderdaad als een rode kaart te bestempelen en Psv'ers dit natuurlijk besttrijden. Verder constateer ik slechts dat dergelijke overtredingen ongelijk worden behandeld. Mergens geef ik aan dat deze actie rood of geel zou zijn.

Verder generaliseer je er vrolijk op los. Feyenoorders haten Ajax en zouden zelfs liever thuis van PSV verliezen. Ik heb eerder op VZ gezegd (zoek maar op) dat het me niet interesseert wie kampioen wordt; ik heb daarbij aangegeven ... Of je door de hond of door de kat gebeten wordt. Heel veel Feyenoorders die er hetzelfde over denken.

Jij geeft aan dat je dat triest vindt.ik vind het triest dat je zo een dimensionaal denkt. Je draait zaken om. Jouw vooringenomenheid .... Dat is pas echt triest.

18 februari 2018 om 01:19

Njfromvol,

Nu doe je zelf alsof je roomser dan de paus bent. Je mag al mijn comments nalezen betreffende Ajax. Ik ben altijd erg kritisch als men slecht speelt. Ook als men rood pakt en het is dom schrijf ik dat.

Je zegt dan over mijn vooringenomenheid, terwijl je zelf eerder dit zegt: De Ajaxieden staan in de rij om aan te geven dat het rood is. O wee als -pak hem beet- Veltman dit zou gedaan hebben.

Wat noem je dat dan? Dat is pas triest en generaliserend.
Het valt gewoon heel erg op, dat opeens zowat alle Feyenoord supporters vinden dat PSV zwaar bestraft is.

Maar dat komt gewoon doordat jullie al op een kansloze achterstand staan. Vorig jaar moest je ze horen...

Een aantal jaren geleden toen Ajax kampioen kon worden, als Feyenoord won, wilde een hoop mensen verliezen in de kuip, om het Ajax maar niet te gunnen., zoek het maar terug op Vz...dan kom je het zelf tegen.

En ga niet zeggen dat het niet zo is, bij vele is de haat groter dan de liefde voor je eigen club. Dat is pas triest.

Ik ga niet vertellen dat alle Ajacieden objectief zijn, of dat ik dat altijd ben. Maar ik kan over het algemeen goed objectief oordelen over mijn club, en ben daar ook hard is zoals vorige week. En indien nodig straks ook als men punten laat liggen door belabberd spelen.

Ik las hier opmerkingen van Feyenoord supporters, dat dit eigenlijk niet met een pen te beschrijven valt het onrecht wat er PSV is aangedaan...het moet niet veel gekker worden.

Daarom kan ik maar 1 ding concluderen als ik nuchter op de zaak kijk, en dat is dat aversie mensen blind maakt voor waarheid.

18 februari 2018 om 02:25

Je kunt het ook overdrijven natuurlijk maar volgens jou visie hoop ik dat psv volgend weekend wint en ga ik keihard juichen bij elke Eindhovense goal. Man man wat denk je nou. Boeit mij niks of jullie of psv de titel pakt. Vecht het samen uit en degene die na 34 wedstrijden bovenaan staat verdiend het. Verrassende reactie hé van een Feyenoord supporter

18 februari 2018 om 02:37

Nee hoor. Zat normale feyenoord fans. Mensen die kunnen genieten van een mooie wedstrijd of doelpunt ook als die door een andere club wordt gespeeld/gemaakt. Mensen die vol hun club steunen. En bij elke club zie je mensen die meer bezig zijn met anderen haten, dan het houden van hun eigen club. En helaas is dit percentage bij Feyenoorders opvallend hoger dan bij andere clubs. De gemiddelde feyenoorder is een heel geschikt persoon. Net als de gemiddelde psv'er, ajacied of fan van twente. Het percentage feyenoorder dat meer anderen haat dan dat ze van feyenoord houden hopen liever dat feyenoord verliest als dat bijv Ajax kan dwarszitten. Zonde dat er zo'n percentage nep-supporters bij Feyenoord zit. Een mooie club als feyenoord verdient échte supporters.

18 februari 2018 om 06:10

Je zegt:"En helaas is dit percentage bij Feyenoorders opvallend hoger dan bij andere clubs" Goed verhaal, ik zou graag meer willen horen over die percentages. Of verzin je maar wat 'opvallende' die nooit onderzocht zijn? Te lachwekkend

18 februari 2018 om 11:53

Nog grappiger is t om een Feyenoorders , Ajax te zien aanhalen in een PSV topic. Maar goed .. t blijft een open Voetbal app waar je mag reageren op elke topic dus zo is dat. Ik begrijp de frustratie ook. Je verliest twee punten, die ze volledig zelf weg hebben gegeven. Ten tweede missen ze misschien hun beste speler volgende week. Maar tis gewoon een slaande beweging en da's rood.

18 februari 2018 om 02:20

Hilarisch dit... Neem aan dat dit niet serieus is? Daarbij is Lozano niet eens een Zuid Amerikaan...

18 februari 2018 om 09:24

Het is ongelooflijk hoeveel onzin onze vrienden uit Amsterdam prediken op deze site. Alles van zogenaamde "bad Guy" Veltman goed praten en dit is dan zeker rood, haha wat een onzin. Lozano is aanwezig tegen Feyenoord, kan niet anders.

18 februari 2018 om 11:58

Kom op nou man. Je scheert nu alles over een kam. Jouw vrienden in Amsterdam denken lang niet allemaal t zelfde. Moet je eens voor de grap op een Ajax app kijken hoeveel mensen (ng steeds) klaar zijn met Veltman. Zijn er heel wat. Over een kam gesproken.. in die wetenschap ben jij natuurlijk zo'n PSV'er die vanmiddag als de kippen erbij is om bij een evt kaart vanmiddag te gaan roeptoeteren. Zélfs als er daadwerkelijk niets ad hand is.. Kop op. Je verliest twee punten maar nu weer verder. Nogmaals.. als psv gewoon verder gaat met wat ze t hele seizoen doen worden ze kampioen. Ik zie dit Ajax (helaas) dit resterende seizoen niet alles winnen en da's toch nodig.

18 februari 2018 om 13:11

Nec,

je hebt gelijk, het valt niet onder zuid, maar noord Amerika. Maar het temperament is echt zuid. En Amerika ziet Mexico niet als eigen staat, en willen een grens...niet voor niets.

Ik had beter Latijns-Amerika kunnen schrijven...

Maar goed, we dwalen nu erg af. Je snapt mijn punt wel. Overigens kraak ik Veltman net zo goed af, en vind ik hem soms erg domme actie's maken die rood kunnen opleveren.

Maar hij is aanvoerder en mag dan net iets meer, dus dat zal de reden wel zijn dat hij langer mag blijven staan.

Die Woudenberg ging wel theatraal naar de grond zeg. Als je goed naar de beelden kijkt, zie je dat hij de eerste overtreding maakt. Vervolgens probeert Lozano zich breed te maken. Hij maakt weliswaar een slaande beweging, maar op het eerste gezicht ziet het er erger uit dan het is. Ik snap ook wel dat Higler in een split second een rode kaart trekt, maar na het zien van de beelden, was een gele kaart naar mijn mening voldoende geweest.

Aan de andere kant moet PSV ook naar zichzelf kijken, Als je kampioen wil worden, moet je nooit een 2-0 voorsprong weggeven, al speel je met 10 man.

17 februari 2018 om 23:31

Hahaha serieus breed maken. Je maakt een geintje. Breed maken door met volle kracht de arm naar achteren te zwaaien?

18 februari 2018 om 09:25

Hahaha wat een onzin praat jij joh. Dit gebeurd in elke wedstrijd wel een keer en heb er nooit een rode kaart voor gezien tot nu.

18 februari 2018 om 12:06

Is gewoon slaan dus zuiver rood.

17 februari 2018 om 23:40

Woudenberg maakt inderdaad de eerste overtreding, maar dat neemt niet weg dat een slaande beweging gewoon rood is. Ook dat de tegenstander wat theatraal gaat liggen, neemt niet weg dat een slaande beweging rood is.

Lozano maakt zich trouwens absoluut niet breed, kijk hoe ver die arm naar achter zwaait. Hij zoekt gewoon het gezicht van Woudenberg op, waarschijnlijk uit irritatie omdat Woudenberg op dat moment al een paar seconde bezig is met aan het shirt van Lozano trekken.

Hoe terecht Lozano zijn frustratie is dat Woudenberg hem vast aan het houden is, als je daarna probeert je tegenstander met je arm te raken uit frustratie dan overtreed je een regel die je rood kost.

18 februari 2018 om 06:23

Dus allebei geel was de beste oplossing toch dan?Woudenberg krijgt niks en dat is ook niet juist

18 februari 2018 om 09:26

Hij zoekt het gezicht op, met zijn rug naar Woudenberg toe. Geen dingen gaan verzinnen om het erger te laten lijken.

18 februari 2018 om 10:16

bommel. niet elke overtreding is geel waard. waarom moet Woudenberg geel krijgen precies?

18 februari 2018 om 10:18

@bommelinoranje

Als Higler goed had gefloten had PSV sowieso de vrije trap gekregen, want Woudenberg maakt de eerste overtreding. Voor dat shirttrekken kun je inderdaad geel geven.

Maar voor een slaande beweging moet je gewoon rood geven. Ik begrijp dat het zwaar lijkt, in vergelijking met overtredingen die anders ook rood opleveren. Rood is volgens de spelregels de juiste kleur, dat hebben ze gewoon goed beoordeeld vind ik. Alleen dat Woudenberg zijn overtreding op geen enkele manier (nog geen vrije trap) werd bestraft vind ik wel slecht. Higler floot ook zeker geen goede wedstrijd, maar die rode kaart kun je hem moeilijk kwaad nemen.

@psver4ever

Inderdaad, daarom zwaait hij zo ver naar achter door : hij zoekt het contact met Woudenberg. Het is niet erger dan een slaande beweging, maar ja dat is gewoon rood.

18 februari 2018 om 10:43

Rugnummer omdat hij vasthoudt en Lozano was er met de bal al langs of wil je zeggen dat Woudenberg niks verkeerd deed?

18 februari 2018 om 10:45

Adzevedo ja maar de discussie blijft of het een slaande beweging was of dat hij zich wilde ontdoen van Woudenberg. Het blijft lastig in ieder geval...

18 februari 2018 om 10:15

als hij theatraal naar de grond gaat, dan krijgt lozano een koekje van eigen deeg. die rolt namelijk altijd als een dolle over het veld. typische zuid amerikaan qua kaarten aannaaien.

18 februari 2018 om 10:33

Wel gek dat hij jan rollen als een typische Zuid-Amerikaan, terwijl hij uit Mexico komt...

Afgezien van deze beslissing, verder ook zo slecht gefloten. Eerste helft een moment bij arias aan de zijlijn, waarbij Heerenveen speler overtreding begaat en zelfs al excuses aanbiedt, misschien zelfs in afwachting van een kaart, krijgt doodleuk ingooi mee. Ook twijfelachtig vond ik de buitenspel/penalty in geval van Reza. En dan nog de hele rits overtredingen van Dumphries...etc. Maar of ik het fluiten van Higler slechter vond dan het niveau en de spelopvatting van psv durf ik niet te zeggen.

17 februari 2018 om 23:33

Het eerste halfuur was zeker van een abominabel niveau. Na de 1-0 begon PSV ineens druk te zetten en fel erop te zitten wat tot de 2-0 leidde. Toen ging ik er toch even voor zitten en dacht ik eindelijk een beetje ontspannen een PSV duel te kijken, vervolgens kwam die rode kaart en toen wisten we allemaal wel wat er ging gebeuren qua spelopvatting. Het verbaasde mij eigenlijk al dat Cocu Luckassen en Rosario er niet vanaf de rust erbij had gegooid.

18 februari 2018 om 02:30

Dat ontspannen naar een wedstrijd kunnen kijken heb ik dus vaak met mijn cluppie😂😂 dat zijn er niet zo veel. Zeker dit seizoen niet.

Had Lozano nog een voorwaardelijke kaart openstaan?

17 februari 2018 om 23:32

Ja, van de vorige wedstrijd tegen Heerenveen nog, althans, als ik me niet vergis.

17 februari 2018 om 23:40

Klopt. Die had hij nog openstaan.

17 februari 2018 om 23:44

Dank beiden. Ik had zoiets in mijn achterhoofd maar twijfelde opeens. Dus als de kaart niet geseponeerd wordt, worden het dus zeker drie wedstrijden.

18 februari 2018 om 02:28

Drie wedstrijden voor dit? Een wedstrijd zou al lachwekkend zijn! Hoe kun je hier nou 3 wedstrijden voor krijgen. Zelfs Matavz kreeg maar 1 wedstrijd meer en die deed een poging die speler ko te slaan met zijn elleboog. Terwijl dit een overduidelijke schwalbe was en zeer overdreven was van de linksback.

18 februari 2018 om 09:30

Lozano speelt gewoon mee tegen Feyenoord, kan niet anders. De voorwaardelijke wedstrijd komt er alleen bij als het een gelijksoortige overtreding was, dat was het niet. Rode kaart is helemaal onzin. Veel Ajacieden zeggen dat het rood was zodat ze zelf een beter gevoel hebben bij het gelijke spelletje en nu kunnen ze zeggen dat het door PSV zelf komt dat er punten zijn verloren ipv door higler.

Lozano ziet zijn tegenstander niet eens en wil zich alleen maar van hem losrukken omdat hij zijn shirt vasthoudt. Hoe kan dat dan rood zijn?? Die Higler floot alles tegen PSV. Het wordt nu toch hoog tijd voor de videoscheidsrechter, zelfs bij het shorttracken hebben ze dat, waarom kan dat niet bij het voetbal??

17 februari 2018 om 23:34

Laat je nu net een sport noemen waar toepassen van videoscheidsrechter vreselijk simpel is. Race is gereden, ze bekijken fragmenten die bekeken dienen te worden en maken erna definitieve uitslag bekend. Is niet alsof ze direct bij een valpartij stil leggen, beoordelen en daarna race hervatten?

17 februari 2018 om 23:47

OK, dan kan ik ook hockey noemen. Daar heb je ook een videoscheids!! Iedere voetballer weet dat dit geen rood is. Een niet-sporter kan dit niet beoordelen (zoals Higler).

18 februari 2018 om 00:13

Lozano weet heel goed waar zijn tegenstander is. Terecht rood! Goed rolmodel voor de jeugd. Hoop dat de KNVB een keer door pakt.

18 februari 2018 om 07:37

En jij vind dat Woudenberg met niks weg komt wel terecht?

18 februari 2018 om 09:31

Troll. Kan niet anders als je dit rood vindt. Echt kansloos.

18 februari 2018 om 10:29

Hoezo kansloos als je dit rood vindt? Ik zie een versnelde slaande beweging schuin naar boven die het gezicht van Woudenberg raakt. Als je hier voor fluit is het gewoon een rode kaart.

18 februari 2018 om 09:33

Alsof een videoscheidsrechter hier een oplossing voor is. Ook met de beelden erbij blijft het discutabel of je hem wel of niet moet geven. Higler heeft de slaande beweging gewoon geconstateerd en met beelden erbij veranderd dat niet. Enige wat dan overblijft is hoe je deze moet interpreteren. Dat is geen zwart-wit geval.

Assistent? Welke assistent? De grensrechter die had niet eens gevlagd en kon het ook niet goed zien, omdat de spelers met hun rug tegen de grensrechter stonden. Dus vraag me af welke assistent direct rood rood rood zei?

Ik vind het wel heel grappig dat er zoveel fans waren die vonden dat Veltman rood moest hebben voor de hand in het gezicht maar nu dit terwijl het erger is (wel een slaande beweging) geen rood vinden. Ik zal duidelijk zijn, beide is geen rood tenzij de regels worden aangescherpt (maar dat is niet nodig). De voetbal fan is bijna inherent een hypocriet maar laten we het niet overdrijven.

18 februari 2018 om 09:33

Beide is geen rood. Ik vind dan grappig dat vele Ajacieden dat allemaal geen rood vonden en dit wel. Dat is pas hypocriet. Dit had 0,0 te maken met bewust slaan. Kansloze beslissing.

Slaande beweging met snelheid in het gezicht planten van een Heerenveen speler. Zuiver rood.

18 februari 2018 om 09:34

Bekijk de Veltman momentjes eens terug waar jullie met zijn allen roepen dat er niets aan de hand was.

Nou goed na deze actie weet je voortaan wat je moet doen. Het shirt van je tegenstander vastpakken en dat netzo lang herhalen totdat het een rode kaart oplevert. Sowieso even serieus, de lijn is volledig zoek. Ik heb Heerenveen spelers talloze keren een PSV zien vasthouden, ik heb Higler talloze keren voordeel zien geven nadat er weer een Heerenveener vasthield. En geen enkele keer leverde het geel op. De enige geel die die gaf was aan Schaars ipv Dumrfries, zodat laatstgenoemde later alsnog een kansrijke aanval van PSV kan onderbreken. Dan was er nog dat vage moment rondom die Heerenveen pingel. Echt waar, wat een intens slechte pot heeft Dennis Higler gefloten. Ongekend. Ook continue aan het compenseren met lachwekkende vrije trappen beide kanten op, nadat hij weer eens fout zat. Aanfluiting.

18 februari 2018 om 00:01

Het was zeker ongekend. Dumfries had zeker 4 maal geel kunnen en misschien wel moeten krijgen. Hoe hij aan rood is ontsnapt is mij echt een raadsel.

18 februari 2018 om 00:03

Had hij ook niet eigenlijk, die heeft 2 overtredingen gemaakt waar een gele kaart is getrokken alleen hij heeft er zelf slechts één ontvangen, Schaars kreeg om de een of andere reden die andere.

18 februari 2018 om 00:10

Inderdaad en hij maakte een schwalbe waar normaal geel voor staat en bij die solo actie van Brenet belemmerde hij Brenet meerdere malen om door te gaan. Daar werd voordeel gegeven, maar vervolgens hoort daar gewoon een gele kaar te volgen.

Lozano doet dit gewoon heel dom. Bij een 2-0 voorspeong moet je de scheids nooit voor zo’n keuze stellen. Laat jezelf dan omver trekken of verlies de bal. Slaande beweging is rood, simpel. Als dumfries deze beweging had gemaakt naar een PSV’er had het stadion ook om rood geschreeuwd. En als het in de 85e minuit was geweest had je er niemand over gehoord!

18 februari 2018 om 00:17

Ik denk niet dat er iemand bij PSV had geschreeuwd om rood. Natuurlijk zou er ophef volgen en geschreeuwd worden voor een overtreding en wellicht een kaart, maar ik denk dat iedereen zou kunnen leven met een gele kaart. Volgens mij gebeurde in de eerste minuten van het duel exact hetzelfde met een duel tussen Reza en Isimat. Daar werd Isimat ook in het gezicht geraakt en kreeg Isimat zelfs de vrije trap tegen. Niemand die het er later nog over heeft, omdat het in geen velden of wegen een rode kaart waard was en dat had waarschijnlijk ook zo geweest was de situatie met Lozano met geel afgedaan.

18 februari 2018 om 19:12

Helaas bevestigen een hoop PSV’ers mij vandaag na de ‘elleboog’ van KJH.. objectiviteit bestaat noet voor een voetbalfanaat

Wel eeg grappig dat de voorkeur van de club bepaald of de rode kaart terecht is of niet. En dan nog goed praten door te zeggen, dat ze vanuit alle hoeken de beelden hebben kunnen kijken. Right!

18 februari 2018 om 00:43

Hmm, niet helemaal. Ik heb ook reacties van PSV-supporters gelezen die het rood vonden, net zoals ik reacties van andere supporters heb gelezen, die het geen rood vonden.

Als je zo je arm naar achter zwaait loop je dit risico. Zo kan ik me nog een pingel herinneren die ajax tegen kreeg omdat balotelli zich liet vallen bij een corner, maar dit was gewoon dom verdedigt en dan loop je dat risico. Hopelijk leert lozano er van

Dit deed me denken aan de rode kaart die Messi kreeg nadat hij een paar seconden op het veld stond in zijn debuutwedstrijd voor Argentinië

Ga toch fietsen man! Als dit rood is had Veltman onder andere dit seizoen zo ongeveer 3 keer mee kunnen doen en de rest zou die geschorst zijn geweest. Feyenoorders die letterlijk met ellebogen op iemand hoeken en niet eens kaart krijgen, laat staan een onderzoek.. etc etc.. dit was zelfs niet eens elleboog en krijgt direct rood!???? Ga toch weg meneer highler, ja ik snap je gaat twijfelen na zien beelden want je ziet zelf je de fout in ging!!

18 februari 2018 om 02:13

Wil je svp even precies doorgeven voor welke 20 slaande bewegingen Veltman dan rood had gekregen? Indien je dat niet kunt bewijzen, stel ik voor dat je jouw frustraties richt op Lozano die zo dom was weer tegen een rode kaart aan te lopen en daarmee zijn ploeg te benadelen. Daarnaast, hoe onzeker moet je zijn als je 8 punten voor staat op Ajax en dan nog bang bent, alleen maar vanwege een rode kaart?

18 februari 2018 om 02:33

Niks onzeker PSV is gewoon flink benadeeld en jij zou je hetzelfde voelen als dit morgen bij jouw club zou gebeuren. Maar dat geef jij natuurlijk niet toe. Jij komt waarschijnlijk nog aan met een lul verhaal dat dit rood is. Wat is er dom van Lozano? Dat de scheids in de schwalbe van hem trapt. Dat de scheids niet ziet dat hij vastgehouden wordt en daardoor zichzelf losrukt, dat de scheids niet ziet dat het tegen zijn nek was en niet op zijn neus? Al met al kunnen we zo wel heel veel rode kaarten trekken in een eredivisie seizoen als voor deze kleine dingen al rood getrokken wordt. Higler moet zich schamen dat hij zijn fout niet toegeeft en als ik PSV was dan zou ik zo vaak mogelijk een beroep doen op een opgelegde straf want dit is gewoon lachwekkend.

Natuurlijk weer Ajax in het zadel geholpen. Vorige week onterechte pingel, nu psv zijn wedstrijd naar de klote geholpen. Echt belachelijk hoe scheidsrechters een resultaat hebben op de eindstrijd. Pure competitie vervalsing.

En als dit gezien wordt als rood, dan mogen de scheidsrechters ook rood uitdelen voor toneelspel. Dan kan Veltman beter gaan solliciteren bij de schouwburg want dan speelt hij niet veel meer.

Rood ,r rood rood zegt de Video refereee
psv moet niet altijd zo zeuerwn gewoon die advokaat huren die feyenoord kampioen heeft gemaakt vorig jaar

18 februari 2018 om 07:41

Welke advokaat?Van de gall en gall? En de video referee is er niet aan te pas gekomen dat was zijn assistent die dat zei

De ene keer is een beslissing in je voordeel , de andere keer in je nadeel.
Dat hoort erbij en moet je gewoon accepteren.

Ik zit elke thuiswedstrijd in het stadion en na de winterstop zie ik elke keer zelfs thuis een behoorlijk opgefokte Lozano spelen. Hij is de laatste weken meer bezig met de scheidsrechters om te vertellen hoe erg de overtredingen op hem wel niet zijn dan dat hij met het spel en het team bezig is. Het is misschien een potentiële topspeler en hij maakt regelmatig prima acties, goals en geeft assists. Maar hij heeft ook best veel irritante trekjes. Gaat vragen om kaarten, rolt vaak door na overtredingen op hem, gaat vaak te vaak voor eigen succes. Hij heeft 3x geel en 2 direct rood gehad in 21 potjes. Vind ik veel voor een PSV spits. Zal wel Zuid Amerikaans temperament zijn maar het valt mij heel erg op dat hij al weken met andere dingen bezig is en gefrustreerd oogt.

18 februari 2018 om 10:04

Ach, het is inderdaad een zeurpiet en is erg fanatiek. Maar anderzijds krijgt hij ook wat getrek en geschop gedurende een wedstrijd te verduren. Dit staat uiteraard helemaal los van de rode kaart die hij nu gekregen heeft. Zuid Amerikaans temperament is het in ieder geval niet. Lazano is immers een Mexicaan, en Mexico ligt in ( het zuiden van ) Noord Amerika. Wellicht Noord Amerikaans temperament!

Hier kan toch geen discussie over bestaan ongeacht clubvoorkeur? Het is een slaande beweging, dus rood. De twijfel zit hem erin dat hier niet consequent rood voor wordt gegeven. Dit soort incidenten moeten ook via camerabeelden beoordeeld worden.

Wel mooi om te zien dat Higler achteraf ook blijkt toe te geven dat hij nu twijfelt..en dat is begrijpelijk. Hij is immers afgegaan op zijn assistent.
Weliswaar lijkt deze (onnatuurlijke)beweging op een slaande beweging, maar er is nimmer op de beelden vast te stellen dat het hier gaat om een opzettellijke overtreding-een overtreding dus om hem bewust te raken. Daarnaast speelt die Heerenveen speler hier de stervende zwaan waar die op een vraag van de interviewer amper fatsoenlijk antwoord op wist te geven, waar die zelfs nog even over na moest denken ook. Uit dat antwoord sprak ook totaal niet de indruk uit dat het hier ging om een bewuste opzettelijke harde klap. Ook nog leuk om te vermelden dat hij helemaal niet in zijn gezicht wordt geraakt ,maar de hand/arm via zijn schouder in de nek belandt, terwijl de handen na het incident metéén naar het gezicht gingen. Dit alles en de reactie van Higler bewijst al dat er hier sprake is van een dubieuze rode kaart en als iets dubieus is dan is vrijspraak, wanneer Higler idd inziet dat Lozano hier te zwaar bestraft is, de enige optie, al zal hij tegen Feyenoord wel geschorst zijn ben ik bang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1821
2.Ajax1310
5.AZ119
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

43 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 6 5 1 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
2014/2015 Pachuca 35 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘PSV speelt in op interesse en zet vraagprijs op zestig miljoen’

Hirving Lozano beleefde vorig jaar een uitstekend debuutseizoen bij PSV en ook deze voetbaljaargang weet de Mexicaans international zijn stempel te drukken op het spel van de Eindhovenaren. Bij een eventuele...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 september
Manchester United wil meer dan 225 miljoen euro hebben voor Paul Pogba. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren