‘Clubeigenaar Fortuna ergerde zich kapot aan omgangsvormen van Oliseh’

Donderdag, 15 februari 2018 om 08:50

Het ontslag van Sunday Oliseh zorgt voor de nodige onrust bij Fortuna Sittard. Enkele weken geleden leek het er al op dat de Nigeriaan zijn biezen moest pakken, maar hij mocht destijds toch nog een tijdje aanblijven. Volgens de Limburger had Oliseh zich al onmogelijk gemaakt bij de clubleiding, maar nu was er ook onvrede vanuit de spelersgroep.

Voorafgaand aan het duel met Jong AZ, dat met 2-0 verloren werd, hebben enkele bepalende spelers geklaagd over de vele rustdagen en de omgang van Oliseh met zijn staf. Keeperstrainer Sieb Dijkstra mocht bij de lunch bijvoorbeeld niet meer aan tafel zitten met de Nigeriaanse oefenmeester. Isitan Gün, eigenaar van Fortuna Sittard, zou zich al langer ‘kapot geërgerd’ hebben aan de omgangsvormen van Oliseh.

Oliseh 'bejegende spelers en medewerkers van de club bepaald niet zachtzinnig’ en nam zijn reservespelers naar verluidt niet serieus. Er zouden te weinig trainingsuren gemaakt worden en Oliseh zou het sportieve succes teveel naar zich toegetrokken hebben. Vorig seizoen lag de Nigeriaan al in de clinch met Sjoerd Ars, Ferry de Regt en assistent-trainer Tini Ruijs, die allen vertrokken uit Sittard. Oliseh heeft nu een advocaat in de arm genomen om financieel het maximale uit de onderhandelingen over het afkopen van het contract te halen.


Poll

Snap jij dat Fortuna Sittard om deze redenen afscheid genomen heeft van Sunday Oliseh?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door forzafortuna)

De clubleiding is niet transparant. ze proberen hun eigen straatje schoon te vegen.
De overgrote deel van de supporters wilden dat de train bleef.
Fortuna heeft een middelmatige ploeg. de trainen en staf hebben er het beste uit gehaald.
Beter wordt het helaas niet. Ik de zomer afscheid nemen was een betere oplossing geweest.
Hopelijk kan de ploeg er een leuk einde aan breien.

15 februari 2018 om 09:59

Na zijn werkweigering tegen fc emmen toen hij demonstratief weigerde te coachen was een groot gedeelte van de aanhang in het stadion al klaar met hem. Maar wat supporters van hem vinden is niet eens belangrijk. Wat de spelers van hem vinden is het belangrijkste.En vanuit die hoek heb ik nog geen enkele steun voor Oliseh kunnen bespeuren. Zelfs de door oliseh benoemde aanvoerder Schuurs draaide er vorige week omheen. En dat lijkt me toch wel een goede graadmeter over hoe slecht de werksfeer was.

15 februari 2018 om 10:46

Werkweigering tegen Emmen? Niks van gehoord maar was het zo erg dan? Ik zie af en toe is een samenvatting van jupiler league wedstrijden en vanuit daar zou ik toch zeggen dat oliseh het niet slecht gedaan heeft, fortuna heeft in jaren niet zo goed gepresteerd. Maar zoals ik zei weet ik verder niks

15 februari 2018 om 11:34

Ik kreeg juist het tegenovergestelde te horen.
Het gaat uiteindelijk om het winnen van wedstrijden. (voor de Club en de Supporters).
of mensen nou blij zijn of niet. Denk dat de club zal glijden in de ranglijst.
Een gemiste kans.

Het gaat zo ie zo als slecht met de clubs in het zuiden.
Zie een fusie in de toekomst.
FC Limburg op de horizon.

Zo het moddergooien is begonnen, iemand die hier wat meer vanaf weet?

"oliseh heeft nu een advocaat in de arm genomen om financieel het maximale uit de onderhandelingen over het afkopen van het contract te halen."

Zozo, stukje tendentieuze journalistiek hoor. Zou het wellicht ook nog kunnen dat Oliseh via een advocaat zijn reputatie probeert te redden? Volgens mij weet nog niemand precies wat er echt gaande is bij Fortuna. Die voorzitter is sowieso al geen lieverdje. Want als je enorm nare tweets over je eigen trainer de wereld in slingert, dan zit er iets goed mis. Maar wat Oliseh daarna zegt over illiegale praktijken dat is natuurlijk ook een soort 'bom'. Ben wel benieuwd wat er allemaal achter zit, hopelijk zijn er nu journalisten van lokale en landelijke media aan het graven om hier de waarheid boven water te krijgen.

Wordt dus vervolgd.

15 februari 2018 om 09:58

Ik wilde net precies hetzelfde opmerken. Erg tendentieus deze slotzin. Zolang precieze details nog niet publiekelijk bekend zijn, is het maar de vraag wie wat roept om financieel het onderste uit de kan te halen en er met de minste imagoschade vanaf te komen.

Deze meneer Gün komt me met zijn straatvechtersmentaliteit en openlijke moddergooierij ook niet bepaald als een onschuldig engeltje over. Tot nu toe laat hij zich vooral gelden met openlijke zwartmakerij en subjectieve uitspraken.

15 februari 2018 om 10:24

buitenspelval

Misschien zijn dat soort opmerkingen ook geplaatst bij stukken over Dennis Bergkamp die zowat de duurste advocaat van Nederland heeft ingehuurd met Harro Knijff in zijn ontslagzaak tegen Ajax. Maar die heb ik dan gemist.

Hoe dan ook, wordt wel een leuke zaak weer, dit. Neem aan dat er momenteel voldoende journalisten op deze zaak zijn gedoken dus ik mag aannemen dat er nu snel meer duidelijk gaat worden wat er allemaal speelt.

15 februari 2018 om 11:08

Dat hoop ik met je. Ik ken Oliseh natuurlijk niet persoonlijk, maar hij lijkt me niet de duvel hemzelf, zoals hij bijkans door deze Gün wordt afgeschilderd.

Wat me overigens laatst opviel in het recente interview met Oliseh, is dat hij nogal specifiek beklaagde over nieuwe selectiespelers, die hij plotseling in de kleedkamer vond, zonder dat hij daarover vooraf geïnformeerd was.

Hij wist niet eens of ze links of rechts waren, wat hun positie was en waar ze vandaan kwamen. Het waren meestal ook niet de soort aanvullingen voor posities, waar hij om versterking vroeg.

Oliseh had het over illegale praktijken op de club, die het daglicht niet kunnen verdragen. In die context moest ik even aan een link denken. Wellicht witwasserijen bij transfers of zo? Maar goed, dat is natuurlijk zuiver speculeren van mijner zijde. Ik vond het echter wel een opvallend gegeven.

15 februari 2018 om 13:54

Ja, ik moest ook aan dat soort dingen denken. Bij mij is zelfs ook matchfixing als optie voorbij gekomen. Maar dat kan ook mijn eigen rijke fantasie zijn natuurlijk.

Maar als het over spelers gaat dan kan dat inderdaad gaan over een mogelijkheid om spelers in de etalage te zetten, zoals eerder ook Vitesse dat was onder Jordania. Wat dat betreft vind ik het wel interessant dat die Gun ook gewerkt heeft bij Galatasaray. Misschien wil Gun inderdaad via de club geld verdienen met transfers van spelers.

Eerlijk gezegd denk ik ook wel dat die Oliseh een beetje rare man is.
Komt niet heel erg stabiel over.

15 februari 2018 om 10:02

da zal mssn wel maar voor een "instabiele" trainer presteert ie toch heel erg goed want het is jaren geleden dat fortuna zo goed voetbalde en zo hoog stond en daar draait het volgens mij toch om in het voetballen

15 februari 2018 om 10:30

Maar als je vervolgens een aantal wedstrijden niet gaat coachen en 4 verliest en niemand wil meer met je verder wat moet je dan als clubleiding?

15 februari 2018 om 11:42

nou volgens mij is die clubleiding ondanks zijn goede prestaties al een tijdje bezig met hem , hou als leiding gewoon je mond en ontsla hem dan in de zomer maar ga niet tijdens het seizoen voor onrust zorgen

De beerput gaat open.
Helaas zullen de sportieve prestaties waarschijnlijk negatief beinvloed gaan worden.
Jammer als je jarenlang in het 2e rijtje JL hebt gestaan en het nu wat beter ging.

Vraag me af waar de waarheid nou ligt in dit verhaal.

15 februari 2018 om 11:35

Ik denk in het midden.

Wat ik bovenal vreemd vind is dat men hier beweert dat er vanuit de spelersgroep onvrede was over de vele rustdagen. Fortuna presteert voor het eerst in jaren weer fatsoenlijk, en dat met een matige spelersgroep. Ik zie niet in hoe je als spelersgroep zou kunnen klagen over rustdagen, als de betreffende aanpak overduidelijk werkt voor de prestaties van deze spelersgroep. Buiten dat klinkt het ergens ook wel een beetje als iemand die in de omgang wat lastig is, maar tevens gefocust is op de topsport mentaliteit en er zit om te presteren. Daar kunnen ze blijkbaar niet goed mee om gaan, maar dan kan je jezelf afvragen of je een professioneel voetbalclub bent of een buurthuis met een hobby voetbalelftal

15 februari 2018 om 21:21

de vele rustdagen zijn pas gekomen na het winnen van de periode. dit was een spel van Oliseh om de eigenaren te frustreren. De laatste 4 weken heeft Oliseh er echt de pet naar gegooid met weigeren te coachen tijdens de wedstrijd tegen Emmen, kritiek op wisselspelers, rare taktieken, rare wiseels etc. De keeprstrainer mocht niet meer aan de lunch tafel van Oliseh zitten en zo kunnen we nog wel door gaan.
Oliseh heeft zelf bewust op een breuk aangestuurd door alles intern aan zijn laars te lappen sinds de winterstop. Tot aan de winterstop was hij ook al autoritair en eigenzinnig maar waren de resultaten er wel. Toen was het moeilijk hem te ontslaan maar na het winnen van de periode heeft hij er echt een zooi van gemaakt en was er maar een mogelijkheid namelijk hem ontslaan voordat er 10 nederlagen op rij waren.

Als je ziet dat het vorig jaar al een paar spelers en de assistent trainer zijn opgestapt vanwege de trainer, dan zou het me niets verbazen dat de verhalen rondom zijn persoon gewoon waar zijn. Tenzij alles en iedereen liegt, behalve Oliseh....

15 februari 2018 om 13:29

Je weet er werkelijk helemaal niets vanaf. Je hebt geen idee waarover Oliseh het heeft. Voor hetzelfde geld wilde de eigenaar hem deels zwart uitbetalen rechtstreek van een bank in Turlijke naar Nigeria zodat de Nederlandse fiscus geen enorme belasting bedragen kon inwinnen, weet jij veel?

Tot op heden is er gedonder geweest bij elke Nedelandse club die in buitenlandse handen kwam. Wellicht is Fortuna hierop de uitzondering maar laten we eerst eens even afwachten wat er nou precies aan de hand is voor we oordelen.

Dan doe je het zo goed bezig in de JL dit jaar en sta je eindelijk weer eens op promoveren en dan ben je het in principe aan het vergooien op persoonlijke problemen. Ik zal dit soort ego's nooit begrijpen.

Overigens als die eigenaar zich echt 'groen en geel' ergerde aan Oliseh vanwege de manier waarop hij met de mensen binnen de oganisatie omging, dan had de eigenaar moeten doen wat een normale eigenaar had moeten doen.

Dan nodig je Oliseh voor een gesprek uit. Je vertelt hem wat je vindt van zijn gedrag en je vraagt of hij bereid is iets te doen met de kritiek die je hebt. Vervolgens geef je het tijd. Als dat niet werkt, dan zet je Oliseh op non-actief, ontheft hem van zijn functie en je treft een fatsoenlijke regeling (die er grofweg op neer komt dat Fortuna hem gewoon het restant of bijna het restant geeft van zijn salaris over zijn contract).

Maar dat is niet de weg die deze voorzitter koos. Ik sluit echt niet uit dat Oliseh's gedrag hier kenneljik een bijdrage heeft geleverd aan deze situatie, maar zelfs als klopt dat er spelers zijn die niet met hem overweg zouden kunnen, dan nog is dat simpelweg geen reden om hem daarom maar te ontslaan zonder hem een vegoeding te hoeven betalen.

15 februari 2018 om 21:33

je weet totaal niet waar je het over hebt. oliseh is diverse keren aangesproken op zijn gedrag maar deed er niks mee sterker nog als je iets van fortuna afweet dan weet je hoe oliseh zich gedragen heeft in de wedstrijd tegen emmen 3 weken geleden. dit was nadat hij voor de zoveelste keer was aangesproken op zijn gedrag. vervolgens heeft oliseh nauwelijks met de spelers getrained en de kkeepertrainer geshoffeerd en wisselspelers geschoffeerd. ook weigerd hij om de aankopen van de club op te stellen of hij stelt ze op op verkeerde posities. fortuna heeft een speler vanuit engeland (norwich) gehuurd en die kreeg geen kans terwijl hij in england miljoenen waard is. raar raar

zoals oliseh de laatste weken heeft gehandeld moet hij nog salaris terug betalen aan fortuna en zeker geen vergoeding krijgen voor ontslag

16 februari 2018 om 10:12

Ah, mooi! Eindelijk iemand die echt weet hoe het zit en hoe het is gegaan!

Maar dan ben jij dé perfecte persoon om de volgende vragen even te beantwoorden, aangezien jij weet hoe het zit en jij dus ook het compleete schriftelijke dossier hebt gelezen.
Dus, ik zou graag van je willen weten hoe vaak Oliseh exact is aangesproken in totaal. Op welke data? Door wie? Er is natuurlijk een verslag bijgehouden van die keren dat Oliseh is aangesproken, wat stond er in die verslagen? Heeft Oliseh op de aangevoerde punten van kritiek gereageerd? Is dat ook in het dossier opgenomen? Welke concrete afspraken zijn er bij die gelegenheden met Oliseh gemaakt? Is onderzocht in hoeverre de gegeven kritiek te makenheeft met tekortkomingen vanuit de club? Zo ja, is daar sindsdien wat aan gedaan? Zijn er tools en hulpmiddelen met Oliseh afgesproken om zijn functioneren te verbeteren? Is er een coachingstraject met hem afgesproken? Wie zou dat coachingstraject gaan doen, voor hoe lang? Wat waren de afgesproken evaluatie momenten? Is Oliseh een 'laatste kans' gegeven? Is die schriftelijk vastgelegd?

Benieuwd naar je antwoorden. Maar als jij zegt dat dit allemaal niet nodig zou zijn, dan vrees ik namelijk dat jij degene bent die niet weet waar hij over praat. Dit zijn namelijk de eisen die de rechter stelt voor ontslag bij disfunctioneren en deze eisen worden door de arbitragecommissie van de Knvb (waar Fortuna mag proeberen om Oliseh zonder vergoeding te ontslaan) ook gewoon toegepast. Dus als Fortuna dit schriftelijke dossier niet heeft, dan heeft Fortuna gewoon geen poot om op te staan. Zo werken die dingen nu eenmaal forzafortuna. En nu even in de week dat hij ontslaen wordt snel nog even wat verklarinkjes laten opstellen dat werkt dus ook niet. Daar kijken rechters dwars doorheen, want dat is ook helemaal niet geloofwaardig. En een trainer is natuurlijk ook gewoon verantwoordelijk voor de opstellingen, dus als hij spelers niet opstelt omdat hij anderen beter vindt, dan is dat noit een teken van niet goed functioneren. Integendeel zou ik zeggen. De trainer namelijk die spelers opstelt omdat de voorzitter dat zegt, die moet zelf ontslag nemen want die is ongeschikt als trainer.

Overigens, mocht je dit allemaal niet snappen of, erger nog, het hier heel erg mee oneens zijn, dan zou je ook gewoon eens bij jezelf te rade kunnen gaan. Stel nou eens dat jouw werkgever zo met jou zou omgaan? Zou jij dan denken, ach, mijn werkgever heeft vaak genoeg gezegd dat hij vind dat ik mijn best niet doe en niet geschikt ben, laat ikmaar gewoon mijn salaris aan mijn baas terug betalen en gewoon weggaan? Of zou jij een advocaat in de arm nemen en aanvoeren dat jij nooit bent aangesproken, dat het nooit schriftelijk is gebeurd en dat er dus niet vaststaat dat jij gedisfunctioneert heeft? Ik denk het laatste. Want dat soort werknemers ben ik in mijn praktijk nog nooit tegen gekomen. Maar misschien ben jij de enige witte raaf in heel Limburg. Zou zomaar kunnen.

16 februari 2018 om 10:25

speler uit engeland is onderdeel van iets anders denk ik. net als die turkse voetballer die terug is gegaan. huub stevens weigerde ook de spelers van nol hendriks die niets konden op te stellen in de jaren 90. en hoe hub reageert weten we allemaal, sunday mocht t niet zo blijkt

16 februari 2018 om 11:29

@constant kante
je bent vast een hr functionaris ergens in een bedrijf. mooi juridische opsomming van hoe je een werknemer moet ontslaan. ik heb gereageerd op jou aantijging dat je eerst in gesprek moet gaan met de trainer. nou dat geef ik aan dta is diverse keren gebeurt en daar heeft oliseh alleen maar contra productief op gereageerd. bovendien geef je aan dat je dan de trainer op non -actief moet zetten nou dat is precies wat ze gedaan hebben als je goed geinformeerd was.
of alle andere door jou in je tweede stuk genoemde regels goed zijn toegepast is nu aan de arbitrage commissie. we zullen zien wat daar uit gaat komen. maar ik vermoed dat er uiteindelijk wel ergens een schikking gata komen die in het midden ligt van waar beide partijen nu op aan sturen. neemt niet weg dat ik vind (en dat is mijn mening) dat hij helemaal niks verdiend met hoe hij de laatste weken geacteerd heeft.

overigens is in een officieel statement van de clug het volgende gezegd:

fortuna sittard is bij de beslissing om sunday oliseh op non-actief te stellen uitdrukkelijk niet over ã©ã©n nacht ijs gegaan. de talloze verwijtbare handelingen alsmede de verstoorde arbeidsrelatie aan de kant van sunday oliseh hebben fortuna er helaas toe doen besluiten om hem op non-actief te stellen. fortuna sittard heeft zich gedurende het gehele traject extern juridisch laten adviseren door de federatie van betaald voetbal organisaties (fbo).

ik heb er het volste vertrouwen in dat de fbo ook niet achterlijk is

jou tweede deel van je relaas is erg tendentieus en totaal niet van toepassing want je suggereert dat ik dingen niet weet of niet mee eens ben terwijl je daar totaal geen aanwijsbare argumenten voor hebt

het nieuwe succes van fsc verdoezeld waarschijnlijk en helaas toch de waarheid achter het succes. onlangs ook turkse voetballer vertrokken met 0 wedstrijden achter zijn naam bij fortuna. op dat moment moest ik meteen aan een docu op tv denken waarbij spelers in handel worden gezet met louter negatieve doelen. en heel eerlijk kan ik dan niet minder dan oliseh geloven erna. kijk dus nog eens naar https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2017...
naam docu: einde speeltijd op pagina van 2doc

Opvallend: het verschil tussen mensen die Fortuna nauwelijks volgen en die de successen van Fortuna vooral toeschrijven aan Oliseh en het merendeel van de Fortuna-supporters die blij zijn met het vertrek van Oliseh..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Perr SchuursVerdediger00
Wessel DammersVerdediger00
Kai HeeringsVerdediger00
Christopher BraunVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

0 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Tottenham Hotspur zit een transfer van Luka Modric naar Internazionale voorlopig dwars. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren