Emery wijst naar arbitrage: ‘Hij had evenwichtiger moeten fluiten’

Donderdag, 15 februari 2018 om 00:15

Unai Emery dacht woensdag een goed resultaat mee te nemen uit het Santiago Bernabéu, maar door doelpunten van Cristiano Ronaldo en Marcelo werd het nog 3-1 voor Real Madrid. Het is voor Paris Saint-Germain de eerste keer sinds april 2015, toen Laurent Blanc nog de leiding had, dat men twee Champions League-wedstrijden achter elkaar heeft verloren. Emery was dan ook flink teleurgesteld.

Dat was de Spanjaard niet alleen in het resultaat, maar ook in het optreden van scheidsrechter Gianluca Rocchi. Emery vond dat de bal misschien wel op de stip had gemoeten na een handsbal van Sergio Ramos, bij een 1-1 stand: “Mij is verteld dat het mogelijk hands was van Ramos. Ik heb het zelf niet gezien, maar het is mij verteld. Het is aan de scheidsrechter om een oordeel te vellen en als het een strafschop is, dan moet hij daarvoor fluiten…”

Over zijn penalty wordt nog gediscussieerd, maar deze is vrij duidelijk…

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 14 februari 2018

“Ik probeer geen excuses te zoeken, maar we hadden terug kunnen komen als de beslissingen van de scheidsrechter ook niet totaal de andere kant waren uitgevallen. Ik zit dan ook met een dubbel gevoel. Bij 1-1 putte Real hoop uit een erg twijfelachtige beslissing van de scheids”, doelde Emery op de verkregen strafschop. “We waren goed aan de bal en hadden de controle, maar een twijfelachtige beslissing bood Real de kans om terug te komen.”

“Real kan je pijn doen met snelle uitvallen. Als we secuurder hadden gespeeld en de scheidsrechter evenwichtiger had gefloten, dan hadden we gelijk kunnen spelen of zelfs met 1-2 kunnen winnen aangezien we in de zeventigste minuut dicht bij een doelpunt waren. Real blijf nu de favoriet. Zij zijn de titelhouders en hebben drie van de laatste vier edities gewonnen. Maar: we hebben de kwaliteiten om dit nog om te draaien”, aldus Emery.


Poll

Deel jij de kritiek van Unai Emery?


Gerelateerd

77 reacties (laatste reactie door memphisdepay)

Ja meneer Emery en jij had evenwichtiger moeten wisselen. Rob Geus zou zeggen: Man, man, man...

15 februari 2018 om 00:58

Precies, exact dezelfde fout als verledne jaar tegen Barcelona. Emery heeft er niets van geleerd, hij is te angstigm heeft teveel respect voor de tegenstander. Juist de rechtsback die hij inbracht, kon Assenjo niet houden waarna het mis ging. Daarvoor was het duel gewoon in evenwicht.

Maar ja, trainers die hun ploeg in problemen brengen, het lijkt wel mode tegenwoordig. Tijdens de wedstrdij van systeem veranderen werkt niet, het werkt juist averechts.

15 februari 2018 om 01:15

Kunnen jullie aub wat meer respect tonen voor Emery? Toen Cavani eruit ging begon PSG wel neter te spelen hoor. Emery is misschien geen Pep maar het is een echte cupfighter. Hij zal altijd in het hart van Sevillia blijven! Als het 1-3 zou worden zou ik jullie niet horen praten over Emery.

15 februari 2018 om 01:22

Domme wissel. Verdediger voor een aanvaller. Marcel Keizer deed het ook in de CL en EL voorronde. Beide keren ging het mis.

15 februari 2018 om 01:32

Snap je nou echt niet dat Alves rechtsbuiten ging en Kylian in de spits? Meneer Keizer zette een verdediger erbij achterin, Emery’s verdediger ging naar voren en er kwam 1 bij die de plek achterin opzich nam. Alves was overigens de beste in de 2e helft dus lekker dom om hem los te laten gaan in de ruimte die open lag daar.

15 februari 2018 om 07:23

WoW dat heb je helemaal goed!

15 februari 2018 om 07:59

Het werd geen 1-3, maar 3-1. Emery heeft laf gewisseld. Cavani eruit en Meunier erin? Met Di Maria op de bank? Man man man....

15 februari 2018 om 09:58

Nee want dan had Emery ook niet geklaagd over de scheidsrechter.
Hij heeft gewoon weer dom gewisseld.

15 februari 2018 om 10:41

Ongelooflijke klungel is Emery, ga je een van de gevaarlijkste spitsen op de wereld wisselen en vervolgens een van de beste buitenspeler 90 minuten op de bank houden. Als ik Di Maria was zou ik hier een Issue van maken, niet eens 1 minuut terwijl het school jochie Mbappe gewoon niks maar ook niks goed deed. Emery houdt aub je mond want je hebt niks maar dan ook niks opgestoken van je fouten van vorig jaar in Barelona. PSG moet een andere coach aanstellen, die wel de ballen en het lef heeft!

15 februari 2018 om 08:00

Ik heb een leuke pot gezien waarbij het net zo makkelijk 1-3 had kunnen zijn. Het was van Zidane tactisch gedurfd om Marcelo naar voren te schuiven. Zidane had wel een gelukkige hand van wisselen met Assensio. Dat verschil moet er nu eenmaal zijn. Zo heel gek vond ik de wissels van Emery niet. Dit Maria inbrengen geeft je ook geen zekerheid. Cavani en Neymar zijn te veel ego's en met name Neymar. Als team is PSG minder sterk en dat maakt op dit niveau het verschil. Maar het mooie is dat we waarschijnlijk een wereldpartij gaan krijgen in Parijs. Ik heb er al zin in.

Hij kan alleen naar zichzelf wijze door Cavani te wisselen waarop Zidane uitstekend wisselde. Dat heeft het verschil gemaakt vandaag en niet de scheidsrechter.

15 februari 2018 om 00:57

Dat vind ik toch wel een tikkeltje overdreven. De wissel was niet de beste wissel maar het gaf niet de doorslag naar mijn mening. Real komt gewoon door een lucky goal op voorsprong naar mijn mening. Ook PSG kreeg nog wat kansen na de wissel van Cavani. Met iets meer geluk had PSG kunnen winnen. Die 3-1 hadden ze ten koste van alles moeten voorkomen want nu wordt het wel een heel lastig verhaal omdat Real volgende wedstrijd haar spelletje kan spelen. Verder vind ik het raar dat hij voor Lo Celso koos zeker omdat je op de bank gewoon Draxler en Di Maria had maar die Kimbempe was gewoon een uitstekende speler (die krijgt een mooie toekomst) en die linksback vond ik ook niet heel slecht spelen maar of hij beter dan Kurzawa is betwijfel ik.

15 februari 2018 om 07:24

En de goal van PSG van niet lucky? Via nacho in de voeten bij rabiot... zet je bril af aub

15 februari 2018 om 07:47

Hoezo zet je bril af. Alles wat hij zegt klopt gewoon over die goal. Evenals dat de goal van rabiot ook Lucky is dat die bal voor zijn voeten komt. Maar voor de lucky goal van ronaldo had je eerder het gevoel dat psg de goal zou maken ipv madrid

15 februari 2018 om 10:13

Ooh het maakt mij helemaal niet uit hoor dat Real won sterker nog ik was zelfs voor Real. Die goal kwam misschien ook wat gelukkig tot stand maar daar gaat het niet om. Het enige wat ik er van kan zeggen is dat het ook zo maar gelijk had kunnen worden.

15 februari 2018 om 13:11

Je zegt wel lucky goal maar het is niet zo dat Ronaldo de bal tegen zich aan kreeg. Als je goed kijkt dan zie je gewoon dat het een reflex is, die bal zal er 9 van de 10 keer in gaan maar ik wil wel zien of Benzema of Higuain ook zo hadden gereageerd. Geluk dwing je af en Asensio gaf de doorslag. Zonder zijn rushes en acties was er geen "lucky" situatie onstaan.

15 februari 2018 om 15:52

De afronding was niet slecht hoor. Maar die bal kwam wel een beetje gelukkig voor zijn voeten. Verder inderdaad goede acties van Asensio. Maar om nou te beweren dat Real beter was gaat mij te ver en dat ze mede door een geluksgoal winnen valt ook niet te ontkennen.

Psg mocht van geluk spreken dat ze nog met 11 man mochten blijven staan na de duik van Neymar. Ik vond de scheids over de gehele wedstrijd niet zeer sterk, maar beide partijen hadden hier last van.

15 februari 2018 om 01:21

Gek he. Duik van Neymar noemen en wereld schwalbe van Kroos niet lekker objectief.

15 februari 2018 om 02:31

Er is een verschil wanneer ze aan je trekken en wanneer jezelf als een vallende zwaan à la neymar/suarez naar de grond gaat.

15 februari 2018 om 07:11

Romeo, bijna iedereen is t erover eens dat het geen penalty was die van Kroos. Dat was geen vasthouden. Hoe kun je vasthouden met 3 vingers op de wang?

15 februari 2018 om 07:26

Wat doen 3 vingers van een PSG speler op de wang van een Real speler in het 16 meter gebied van Psg? Vragen om problemen lijkt me.

15 februari 2018 om 07:26

Adil, ik weet dat je een hekel hebt aan Madrid een door je subjectieve mening neemt niemand je serieus. Kroos was al doorgebroken en de verdediger kwam gewoon te laat. Dan is er licht contact en gaat Kroos slim liggen. De verdediger komt van achteren en maakt contact. Dan zou jij ook gaan liggen

15 februari 2018 om 07:28

Wereldschwalbe ja - of die van de eerste helft vergeten om ook pingel te versieren?

15 februari 2018 om 07:42

Volgens mij bedoelt die inderdaad de schwalbe van kroos die helemaal in het begin van wedstrijd wordt gemaakt bij nog een 0-0 stand. Dat was wel echt een wereldschwalbe en had geel moeten zijn. Evenals die van neymar

15 februari 2018 om 07:53

Mensen, dan had Kroos dus geel gehad en Neymar rood. Dat zou enkel voor Real geweldig zijn en daar teken ik voor als de scheids consequent was.

15 februari 2018 om 08:03

Kroos liet zich gewoon vallen in de 1e helft. Daar zat niemand aan. De scheids floot ervoor, maar het was een fopduik.

15 februari 2018 om 14:07

Als jij 3 vingers op de wang een overtreding noemt dan kun je beter Korfbal gaan spelen. Contact hoort erbij. Ook bij een corner en scrimage enz.

15 februari 2018 om 14:38

Haha je spreekt over 3 sporten in 1 zin, van het ene uiterste naar het andere en voetbal er tussenin.

Bij voetbal hoort inderdaad contact, maar geen armen. Dat is ten allen tijde verboden. Lo Celso gebruikt heel opzichtig zijn armen en dat is niet toegestaan. Veel simpeler wordt het niet

15 februari 2018 om 15:47

Dat is theorie maar in de praktijk gebruikt iedereen beetje armen. Bijna ieder kopduel. Als de scheids bij ieder handcontact zou fluiten dan wordt de extra tijd langer dan de wedstrijd. Maw is onredelijk dit.

Ach schei toch uit man. De enige schuldige ben jij zelf Umery. Ten eerste zie je dat Lo Celso hele domme fouten maakt waadoor Real bijna tot scoren kwam. Ipv dat je hem wisselt voor Lass of Motta laat je hem staan. Vervolgens krijg je uit het niets een ingeving om Cavani te wisselen voor Meunier. Om te spelen met Alves als rechtsbuiten, hoe dom kun je zijn? En dat terwijl je aan het domineren bent. Nee niks de scheids, kijk maar in de spiegel. Waarschijnlijk is volgende week je laatste wedstrijd bij PSG. Waarom liet je Di Maria niet spelen? Hij is in bloedvorm, dan laat je hem 90 minuten op de bank. Wat een lafaard. Real ging wel lekker wisselen, met Asensio erin. En die maakte meteen het verschil. Eigen schuld dikke bult.

Ja emery heeft weer laf gespeeld en gefaald, maar de scheids heeft real weer adem gegeven door die schwalbe van kroos. Vorig jaar waren de hypocriete madrid fans wel om precies de zelfde schwalbe van Suarez te janken. Nu hoor je ze niet he?

15 februari 2018 om 00:26

en jij vind oprecht niet dat er verschillen zitten tussen beide situaties?

15 februari 2018 om 01:25

Ik vind van wel Suarez werd door Marquinhos juist bij zijn nek gepakt en er uit gehaald terwijl bij Kroos heel licht contact was. Emery heeft gelijk ieder jaar weer hey zelfde liedje. Net wanneer de grote clubs dreigen uitgeschakeld te worden grijpen de scheidsrechters in. Kan geen toeval meer zijn. UEFA wil grote clubs in de eind vase. Levert ze meer geld op. Al jaren dezelfde liedje.

15 februari 2018 om 01:36

Het was een vergelijkbare situatie.

Bij Suarez stond Marquinhos letterlijk met zijn rug naar waar de bal vandaan kwam en had hij letterlijk alleen maar oog voor Suarez; met andere woorden hij had nooit kans om de bal te spelen (hij ging niet voor de bal en dat kon dus ook niet omdat de bal van achter hem kwam en hij geen enkele keer omkeek). Hij rende daarbij tegen Suarez aan, die ten alle tijden zijn oog op de bal had, en verpeste daarmee een redelijke kans door met zijn arm tegen Suarez zijn nek aan te lopen en Suarez ook nog te raken bij zijn benen.

Allebei een 100% domme overtreding. Allebei een wat overdreven reactie. Maar het gaat niet om de reactie, het gaat om de actie dat daartoe leid (elke reactie komt na een actie). Het maakt niet uit of de spelers de stadion uitvliegen of op hun benen blijven staan, een overtreding is en blijft een overtreding en we moeten daaruit baseren of het een overtreding was, de reactie hoort er eigenlijk niet eens aan toe te doen.

15 februari 2018 om 01:58

Hahahah jij bent nog erger. Suarez was volledig terecht en dit was te licht. Geloof je me als ik zeg dat ik nooit iemand op dit forum heb gezien die subjectiever en minder serieus te nemen was dan jij?

15 februari 2018 om 02:33

Wtf die van suarez vind je wel terecht en die van kroos niet terwijl het eigenlijk zo goed als hetzelfde situatie is? Subjectiever kan niet.

15 februari 2018 om 07:43

Wat een vreemde redenatie. PSG is ook een hele grote club dus in deze tweestrijd word er sws een favoriet uitgeschakeld.

15 februari 2018 om 00:27

Gewoon een domme overtreding. Je ziet een hand over Kroos zn schouder. Eigen schuld dikke bult. Je moet niet trekken in de zestien. Heel wat anders dan Suarez die tegen iemand aanspringt en valt.

15 februari 2018 om 01:39

Kom op nou. Suarez die tegen iemand aanspringt en valt? Heb jij het over een andere situatie?

Het was toch duidelijk Marquinhos die tegen Suarez aanliep. De bal komt van achter Marquinhos vandaan en hij staat er met zijn rug naartoe. Tenzij hij ogen in zijn rug of achterhoofd heeft, heeft hij de bal nooit kunnen zien en volgde hij alleen Suarez zijn bewegingen om te gokken waar de bal zou komen, waarna hij tegen Suarez aanloopt met zijn arm uitgestoken.

Beiden waren 100% penalty's volgens de regels.

15 februari 2018 om 00:29

Jij bent helemaal van het padje af. De schwalbe werd niet beloond, maar de overtreding van Lo Celso op Kroos op een ander moment werd bestraft. Ik zeg nog zo tegen jou dat je je neus niet moet voldouwen met dat witte poeder, alleen omdat Real een wedstrijd wint.... het is maar voetbal.

15 februari 2018 om 06:18

Gast, serieus wanneer haat de bovenhand begint te krijgen dan zou je u eigen toch eens moeten laten nakijken. Ontopic; dit was net hetzelfde zoals vorig seizoen met Suárez, kroos werd gewoon aan zijn schouder/nek vastgehouden en dat is een penalty. Heel dom van die verdediger. Emery heeft misschien wel gelijk dat Psg een beetje is benadeeld, want Parijs had ook gewoon een penalty moeten krijgen.

15 februari 2018 om 07:27

Heerlijk dat je zo verzuurd bent. Dit was gewoon een overtreding.. je kan ook zeggen waarom Neymar geen rode kaart kreeg. Hoor je niets over? Alleen wat Madrid meekrijgt, kinderachtig

Ik vond dat hij ofwel beide penalties had moeten geven, of beide niet. Bij Kroos was het echt minimaal contact, een licht aaitje waarvoor op het middenveld doorgaans niet eens gefloten wordt. Wel dom, maar een wel erg politiek correct gegeven strafschop in de zin van 'contact is contact'. Maar in diezelfde zin had dan ook 'hands is hands' moeten gelden, ookal waaide Ramos z'n handen niet in het rond. Je kan naar mijn mening niet zeggen dat Real meer recht op haar penalty dan PSG dat had. Ondanks dat, Emery jij flapdrol.. dit is de tweede keer dat dit je binnen 12 maanden overkomt. Je team gaat lekker en jij denkt even het gaspedaal los te laten. Terwijl je halve verdediging jonger dan ik is. Oh oh oh.

15 februari 2018 om 08:12

Lo Celso heeft ze de wedstrijd gekost. Dom moment met de penalty en veel balverlies op het middenveld. Emery had überhaupt nooit met hem moeten beginnen.

15 februari 2018 om 13:06

Als je je armen naast je lichaam hebt kan het nooit hands zijn. Daarnaast trok Ramos zijn armen zelfs naar zijn lichaam toe terwijl hij aangeschoten werd.

15 februari 2018 om 13:35

Ramos zelf is het daar niet mee eens, want die ging een stukje theater opvoeren met dat ie hem op de borst kreeg. Die was echt verre van zeker van zijn zaak. Punt is, Ramos zijn handsbal heeft net zo veel of net zo weinig gehinderd als het aaitje waardoor Kroos ter aarde ging. Als je voor lichte hands niet fluit, doe dat dan ook niet voor licht contact, zelfs een schouderduw was 3 keer zwaarder geweest dan dit.

Real had wel iets het voordeel bij de scheids maar hij floot inderdaad niet sterk. Maar goed Emery had het ook beter kunnen doen door een in vorm Di Maria in te kunnen brengen.

Logische reactie van Emery. Hij weet dat de hele wereld op scherp staat als het om de scheidsrechters en Real gaat. De schapen kunnen met deze uitspraken leven, terwijl hij zelf ook dondersgoed weet dat het aan hem en hem alleen lag dat Madrid er 3-1 van mag maken. Vooral toen ik Zidane extreem aanvallend zag wisselen wist ik dat die doelpunten er zouden komen. ‘Normaliter’ zou Zidane hooguit Casemiro eruit hebben gehaald voor Asensio ofzo, maar hij ging voor een 4-2-4 en dat was de perfecte ingreep om de wedstrijd te kantelen (blijkbaar).

Ach wat een gejammer.

Die penalty van Madrid was licht maar gewoon terecht. Hoe dom en opzichtig Lo Celso daar te werk gaat...

Die bal ging wel degelijk op Ramos' arm, maar hij heeft beide armen strak naast het lichaam. Hij maakt geen beweging naar de bal, nog geen milimeter. Dat is nooit een penalty.

Verder zijn er wel degelijk enkele kleine dingetjes zoals vrije trappen de kant van Madrid opgevallen. Die schwalbe van Modric bijvoorbeeld is er eentje van.

Aan de andere kant, stel de scheids fluit een perfecte wedstrijd dan mag jouw sterspeler inrukken na die schwalbe. Die fluit hij terecht, dat hij dan geen geel trekt kan er bij mij als amateur scheidsrechter niet in, op simulatie staat geel, zo staat het letterlijk in de reglementen. (en ja, ook Modric en Kroos moesten geel krijgen voor een schwalbe, maar die hadden nog geen geel natuurlijk)

Nee dit duidt voor mij op een zwakke persoonlijkheid Unai. In plaats van naar externe factoren te wijzen misschien de hand in eigen boezem steken na jouw idiote wissels. Niet de scheids, niet Ronaldo, niet Asensio maar jij bent imo de grootste verantwoordelijke voor dit resultaat. Je hebt Madrid in de touwen hangen en ipv voor de knock out te gaan zet je 2 stappen achteruit en geeft ze de kans om er uit te komen. Je geeft notabene de gevaarlijkste man van de wedstrijd, Marcelo, de vrije baan om weer op te rukken net wanneer hij er doorheen lijkt te zitten en constant terug wordt gedrukt.

Zelfs Rabiot keek naar zichzelf. Een speler die gewoon een uitstekende wedstrijd speelt en ook scoort is niet tevreden met zichzelf en eist beter. Jij maakt cruciale fouten en slaagt er nog steeds niet in een spiegel voor te houden

15 februari 2018 om 00:31

Wat je over Sergio Ramos zijn 'handbal' zegt doet mij denken aan wat Marc Degryse zei, overigens wel gelijk in mijn ogen.

Ramos maakt zich klein maar houd zijn armen strak tegen zijn lichaam. Je kan er voor fluiten zoals Marc ook aangaf maar ook weer niet.

Trouwens weet jij waarom Gilles de Bilde opeens zo negatief was jegens Real Madrid? Meestal een grote Madrid fan

15 februari 2018 om 00:54

Ben ik het niet mee eens. Zoals Degryse zei: er zijn tegenwoordig veel spelers die hun armen achter de rug houden uit voorzorg. Dat doe ik als verdediger ook soms, maar dat is meer om er zeker van te zijn dat ik niet met mijn onhandige ledematen loop te zwaaien en de bal met een 'onnatuurlijk beweging' tegenhoud.

Zo je armen achter de rug houden is misschien slim maar niet verplicht. Zolang je armen naast het lichaam hangen, zoals hier het geval was, kan het nooit strafschop zijn. Tenzij de speler wel zijn arm tegen het lichaam houdt maar expres nog een stap opzij zet in de baan van het schot waardoor hij met zijn arm de bal opvangt. Daar is hier geen sprake van, Ramos beweegt niet richting de bal, niet met zijn arm, noch met zijn hele lichaam. Tenminste, zo is het mij aangeleerd en zo bekijken mijn collega's het meestal ook. Marc Degryse houdt er misschien een andere mening op na maar dat zegt mij heel weinig.

En inderdaad, De Bilde is een grote Madrid-fan. Hoewel ik vind dat hij doorgaans erin slaagt relatief objectief te blijven. Vandaag leek hij inderdaad redelijk negatief te zijn. Misschien uit een poging om te compenseren?

Ik ben geen fan van De Bilde maar ik geloof wel dat hij gewoon meende wat hij zei. Als hij dingen zei zal hij ze ook zo gezien hebben, hoeft geen specifieke reden voor te zijn. Gek genoeg de enige van de 5 heren vanavond op tv die een hart voor Madrid heeft en tevens de enige die de strafschop onterecht vond

15 februari 2018 om 01:45

Op Bein Sports lieten ze die "handsbal" van Ramos nog eens zien en ik denk dat er toch wel een klein beetje sprake van opzet in zat.

Ik zal even uitleggen waarom ik dat denk. Ramos zijn arm stond, op het moment dat Rabiot trapte, wat verder van zijn lichaam. Ramos brengt daarna inderdaad zijn arm strak langs zijn lichaam. Maar als je goed kijkt, zie je dat hij dan ook zijn lichaam (terwijl zijn arm tegen zijn lichaam aan zit) iets meer naar de bal toe beweegt, waarna de bal via zijn arm van richting wordt veranderd. Volgens de regels is dat gewoon een handsbal (hij beweegt naar de bal toe).

Ramos doet het gewoon slim, door eerst zijn arm langs het lichaam te houden en daarna zijn hele lichaam te bewegen richting de bal, waardoor het niet echt opvalt op het eerste gezicht.

15 februari 2018 om 09:02

Moet hij dan als verdediger van de bal wegduiken misschien?

15 februari 2018 om 09:09

Nee, natuurlijk niet.

Maar uiteindelijk blokt hij toch de bal met zijn arm en, nogmaals, hoewel zijn arm inderdaad strak langs zijn lichaam staat beweegt hij toch met zijn lichaam en arm naar de bal, waardoor hij zijn arm dus opzettelijk gebruikt om de bal te blokkeren. Alleen, zoals ik zeg, hebben we slow motion beelden nodig om dat te zien, het was haast onmogelijk om het in real time waar te nemen.

15 februari 2018 om 01:18

Even off-topic: Marcelo speelde echt een geweldige wedstrijd. Heeft mbappe meerdere malen gedwongen om terug te zakken. Heeft real echt op sleeptouw genomen. Zou hij geen goede linksbuiten zijn? Heeft een geweldige traptechniek, kan zijn mannetje voorbij en is ontzettend snel.

Vraag me echt af wat die Emery doet tussen die grote sterren als coach, straalt niks uit en hij maakt telkens de zelfde fout.

Ik snap het niet, PSG zat lekker in de wedstrijd de 2e helft waarom haalde hij Cavani eruit om Dani Alves als rechts voor te gebruiken? Alsof Dani Alves meer zou brengen dan Mbappé vanaf rechts?

En dan Draxler erin gooien, puur uit wanhoop en onwetendheid.

Nee ben totaal niet geliefd van deze coach, en nu kan hij wel klagen maar als ik de sjeik was van PSG had ik Carlo (ancelotti) wel gebeld om te spreken over een contract.

Deels met hem eens. Ja, we hadden geluk met de scheids maar ook met die beslissingen had PSG hier gewoon kunnen winnen. Maar door de domme wissels (hij dwingt Zidane om aanvallend te wisselen) ging het toch mis.

15 februari 2018 om 00:33

Wat vond jij eigenlijk van Neymar? Hij speelde in mijn ogen een fantastisch wedstrijd maar heeft zijn stempel niet gezet terwijl hij wel daarvoor is gehaald en als PSG over 3 weken eruit ligt zal er toch kritiek zijn en dan niet alleen op Emery

15 februari 2018 om 06:11

Neymar mocht wel wat meer over spelen had uitstekende kansen niet benut om andere aan te spelen in een betere positie. Ik geloof dat PSG anders 2 of meer doelpunten had gemaakt als neymar wat minder voor eigen succes ging spelen, ook jammer dat Di Maria niet begon.

15 februari 2018 om 06:53

Neymar speelde weer eens zijn eigen wedstrijd , leuke acties maken maar uiteindelijk levert het weinig op.

15 februari 2018 om 09:56

Nou ja, Ik weet miet welke wedstrijd jullie hebben gezien maar hij jeeft bijvoorbeeld Mpabbe 1 op 1 op de keeper gezet. Creeerde zelf ook kansen Voor Dani Alves bijvoorbeeld en ook kansen voorzichzelf via solo’s. Laten we de haat opzij laten en objectief zijn please?

15 februari 2018 om 10:04

Neymar was ook fantastisch. Hoe hij ala Messi de backs en Mbappé tussen de linies bereikte met een fantastische dribbel/pass was schitterend.

PSG was in mijn ogen tussen minuut 10 en 80 beter dan Real. Ik vond dat 2-2 op zijn minst een terechte uitslag zou zijn geweest voor PSG en natuurlijk zou dit een heel andere uitgangspositie zijn dan nu het geval is. Bij 2-2 konden ze in Parijs zelf met een gelijkspel 0-0- of 1-1 al doorstoten naar de volgende ronde en was het Real Madrid die mocht aanvallen in Parijs. Nu met 3-1 ligt het nog steeds open maar voor PSG zal bijna alles nu makkelijker moeten meevallen. Real krijgt bij een 1-1 opnieuw een meevaller door eern betwiste en zeker lichte penalty. Daarnaast had PSG ook in een dergelijk geval een penalty moeten krijgen want Ramos maakte hands. Real supporters zullen dit meteen afkraken en zeggen dat het zijn schouder was of aangeschoten is maar volgens mij was het eerder ter hoogte van de elleboog en dan moet die scheids hier ook makkelijk voor fluiten. Daarom zeg ik 2-2 en een heel ander verhaal voor Real. De kers op de taart was een flutdoelpunt van Real, kampioen worden wordt je vaak als er meerdere dingen meevallen. Bij Real heb ik dit al in de laatste 3 CL gezien.

15 februari 2018 om 12:22

Heb verdere beelden gezien en wat kan Kroos goed faken. Duidelijke swalbe. Jammer dat Real op deze manier maar weet te winnen. Hopelijk een remontada van PSG en Neymar. Ik zie het nog gebeuren 2-0, 3-1, 4-1 daar moet een goed PSG met een beetje geluk in kunnen slagen. Wat mij betreft mag Barcelona ook eens 3x op rij evenzwaar bevoordeeld zijn zoals Real Madrid in de CL. Vorig seizoen kreeg Barcelona enkel 1 penalty goal cadeau tegen PSG en dat was het dan ook. Real daarentegen kreeg dan nog voordeel met buitenspel fases, penals, kaarten etc de voorbije jaren.

Voor mij de enige fout die de scheids maakte was dat hij Neymar geel geeft, terecht of ongerecht, dat maat ik in het midden. Iets nadien doet Modric bijna dezelfde fout en trekt hij geen geel! Voor de rest vond ik hem niet eens zo slecht fluiten. Real was de eerste helft baas, PSG (overduidelijk) de 2de. PSG haalt een spits naar de kant, Real brengt juist aanvallende kracht tussen de lijnen, daar lag het verschil op het einde, denk ik.

Was totaal geen hands! Ramos kan z'n arm d'r niet afhakken en de arm was netjes naast het lichaam. De pingel vond ik iets te makkelijk maar vooral dom van die kerel van psg. Die moet beter weten en gaf nu de kans om een pingel te verdienen. Emery is een huilenbalk en heeft gelukkig verloren na z'n laffe wissel. Angsthaas! Je had real kunnen pakken als je anders had gewisseld!

Lucky goal van CR7, valt die niet per ongeluk via zijn knie dan had ik het nog moeten zien.

Tja net als vorig seizoen tegen Bayern, heeft Real op moeilijke momenten de scheids mee. Elk duel werd in het voordeel van Real gefloten, en bijna elke keer met een kazrt bestraft. Terwijl voor dezelfde overtredingen die Real maakte niet eens werd gefloten. Dan die penaltie heel licht, terwijl die van Ramos veel duidelijker was maar niet werd gefloten. Met deze uitslag ligt Psg eruit

15 februari 2018 om 10:07

Ramos had zijn arm strak langs het lichaam en Kroos werd handtastelijk betast

Nou Emery, je kunt wel naar de arbiter wijzen maar als je structureel al seizoen achter mekaar dezelfde fout maakt in de CL mag je wel je hand in eigen boezem steken. Mochten ze de volgende ronde niet halen mag hij zijn valies al beginnen inpakken. Dit is eigenlijk al wat ik dacht, ze denderen al heel het seizoen door de Ligue 1 zonder enige weerstand, en dit is eigenlijk de eerste wedstrijd van het seizoen waar je getest wordt. PSG was over het algemeen wel beter maar ze missen die koelheid en ervaring om zulke wedstrijden naar hun hand te zetten, dit onderscheid de elite van wereldklasse.

Hij zegt het zelf "hij zoekt geen excuus omdat ie verloren heeft". Voordat iedereen kritiek begint te geven. Hij heeft wel zeker gelijk. Ik zeg niet dat hij voor Real floot maar die vent gaf kaarten voor dingen terwijl die speler niet eens aangeraakt werd. Bijvoorbeeld bij Rabiot en Isco. Isco werd niet eens met een haar aangeraakt en Rabiot krijgt natuurlijk geel. Toen Lo Celso volgens mij bij Modric. Precies het zelfde verhaal. Modric heeft zich hartstikke hard laten vallen en dan nog zeggen dat de gele kaart terrecht was mizzerig klote ventje. Dat had ik echt niet van hem verwacht. Al met al kon ook deze scheidsrechter er werkelijk waar geen ene klote van. Vorig jaar floot Danny Makkelie een CL wedstrijd tussen Chelsea en nog iemand ben vergeten wie. Maar Danny floot dus echt serieus foutloos. Fantastisch gefloten. Dus misschien dat hij een kans krijgt.

Zijn wissels waren bepaald niet een succes Kijk dus eens in de spiegel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AS Monaco8040
5.Rennes586
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger20
Thiago SilvaVerdediger20
Layvin KurzawaVerdediger20
Dani AlvesVerdediger20
Ángel Di MaríaMiddenvelder20
Marco VerrattiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

5 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2018- Arsenal
2013-2016 Sevilla
2012-2012 Spartak Moskou
2008-2012 Valencia
Laatste voetbalnieuws

‘Emery heeft minstens drie of vier transferwindows nodig’

Ian Wright neemt het op voor Unai Emery. Meerdere oud-spelers van Arsenal hebben zich kritisch uitgelaten over de trainer van Arsenal, die in zijn debuutwedstrijd in de Premier League met 0-2...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren