‘Ziyech is aan laatste seizoen bezig bij Ajax en maakt transfer in zomer’

Woensdag, 14 februari 2018 om 22:15

Een deel van het lezerspubliek van Voetbalzone gaat ervan uit dat Hakim Ziyech aan zijn laatste seizoen bezig is in Amsterdamse dienst. De relatie tussen de middenvelder en het publiek van Ajax liep de afgelopen weken de nodige deukjes op en zelf sloot de linkspoot ook al niet uit dat hij in de zomer gaat vertrekken.

Op de vraag van verslaggever Hans Kraay jr. of hij Ajax na dit seizoen gaat verlaten, antwoordde Ziyech na de zege op Roda JC Kerkrade: “Dat weet ik niet, dat moet de toekomst uitwijzen.” De Marokkaans international speelt sinds de zomer van 2016 in de Johan Cruijff ArenA en heeft er nog een contract tot medio 2021.

De afgelopen dagen kon er op onze frontpage gestemd worden op de poll Is dit het laatste seizoen van Hakim Ziyech bij Ajax? Er werden ruim 6.200 stemmen uitgebracht en 85 procent vinkte de antwoordmogelijkheid ‘Dat denk ik wel’ aan. Daar tegenover staat dat vijftien procent van de stemmers denkt dat Ziyech ook volgend seizoen voor Ajax speelt.Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

Met of zonder goede band met het publiek was het algemeen bekend dat Ziyech na dit seizoen (en het wk) de volgende stap wil zetten in zijn carrière. Heeft er ook de geschikte leeftijd voor.

15 februari 2018 om 01:23

Precies, een speler met de kwaliteiten van Ziyech blijft niet zijn hele carriere in de Eredivisie voetballen, hij zou denk ik bij Ajax nog wel veel kunnen leren (effectiviteit, doelpunten, momenten beter kiezen en daarmee het balverlies verminderen), maar hij kan zeker nu al een stapje hoger gaan pakken (ik denk aan een club als Sevilla, Villareal, AC Milan, Roma).
Onana en Veltman zullen ook wel gaan. De Ligt zeker niet, en Kluivert en Neres denk ik ook nog niet.

Prima.. na een goed wk voor een mooie prijs! KAN heerlijk voetballen maar te vaak begint een gevaarlijke tegen counter bij hem.. voor iemand met zijn kwaliteiten veels tevaak balverlies en nee echt niet alleen bij risico passes.. Wanneer en in welke grote wedstrijd stond hij echt op? En ook zijn gedrag vind ik Ajax onwaardig.. Daar erger ik me echt aan..

15 februari 2018 om 00:42

Wanneer hij opstond is dit een serieuze vraag???? Ajax Feyenoord vorig seizoen assist op Dolberg en op Neres , dit seizoen speelde hij El Ahmadi uit de wedstrijd in de kuip en tegen PSV speelde hij ook een goede wedstrijd

Ik ben van mening dat je daar als Ajax niet heel rouwig om hoeft te zijn. Een goede prijs uitonderhandelen en een strik erom om een nieuwe creatieve speler op te halen die wel bij Ajax past en, ook niet onbelangrijk, niet zo wisselvallig is. Plus dat je met de rest van het geld de selectie verder kan versterken

14 februari 2018 om 22:37

Ik geef Ajax weinig kans dat ze iemand halen die meteen de waarde kan leveren die Ziyech voor Ajax heeft. Ziyech is op dit moment gewoon veruit de beste middenvelder waardoor het hele spel van Ajax beter verloopt.

14 februari 2018 om 23:06

Ik geloof dat er momenteel in de laatste linie een verdwaalde middenvelder staat, ene Frenkie de Jong, die dat prima zou kunnen.

15 februari 2018 om 00:40

Ik vind Frenkie de Jong ook een groot talent maar er zo maar even van uit gaan dat hij dat prima zou kunnen vind ik vrij dom. Ziyech is toch een stuk meer aanvallende middenvelder naar mijn mening. Creatief kan hij echt nog niet brengen wat Ziyech kan en kwa scorend vermogen is hij echt stukken minder. Het is gewoon heel simpel Ziyech creëert gewoon gemiddeld 4,2 kansen en geeft ook nog is 2,9 voorzetten en die statistieken zijn echt ongekend. Het is overduidelijk dat Frenkie de Jong een zeer bal vaste speler die zich makkelijk onder druk uit kan spelen maar naar mijn mening kan je hem beter als verdedigende middenvelder of als centrale middenvelder inzetten.

15 februari 2018 om 01:30

Het scorend vermogen van Ziyech bij Ajax is tot nu toe ook weer niet zo geweldig hoor: vorig seizoen 28-7, dit seizoen tot nu toe 23-6. Schöne en v/d Beek hebben bijvoorbeeld dit seizoen meer gescoord.
Ben het wel met je eens dat Frenkie nog niet op het niveau van Ziyech zit, hoewel ik denk dat hij daar wel kan komen en zelfs beter dan Ziyech kan worden. Ziyech is nu denk ik de beste speler van Ajax na de Ligt, en een van de beste van de Eredivisie. Ik denk wel dat hij bij Ajax nog veel zou kunnen verbeteren, zoals zijn afstandschot, het beter kiezen van momenten voor die beslissende pass en momenten om simpel te spelen (i.e. minder balverlies), vrije trappen (op goal), dominanter aanwezig zijn en ook naar de rest van de ploeg toe een leidersrol innemen.
Er zijn ook veel dingen die hij al geweldig doet: spelhervattingen (als het geen directe schoten zijn), creativiteit, assists, dribbel, arbeid, ballen afpakken, flair etc.

15 februari 2018 om 02:08

Frenkie de Jong kan ongetwijfeld beter worden dan Ziyech hoor dat zal ik niet ontkennen hoor. Maar het is gewoon een ander type speler van Ziyech (ondanks dat hij niet heel veel scoort) weet je dat hij dicht bij de 16 moet staan omdat hij met zijn schoten en creatieve passes daar het meeste gevaar kan verrichten. Frenkie de Jong is meer iemand die zich in laat zakken en daar een beetje op gaat bouwen en in ieder geval minder gevaarlijk is bij de 16 van de tegenstander. Ik ben wel van mening dat de Jong een speciaal talent is omdat hij op dit niveau zich onder druk vrijwel geen balverlies lijdt en dat kunnen toch niet heel veel jongens in de eredivisie. Ook heeft hij een uitstekende lange pass en kan hij erg goed dribbelen. Maar het zijn gewoon echt hele andere type spelers dus of hij nou beter wordt of niet dat maakt nog niet eens zo veel uit want naar mijn mening wordt het spel gewoon minder dreigend zonder Ziyech.

15 februari 2018 om 07:34

De statistieken van Ziyech zijn mind-blowing, dat ben ik zeker met je eens. Maar zeggen dat De Jong op creatief vlak niet hetzelfde kan brengen vind ik net zo dom als mijn naïviteit. Ik bedoel ook niet per se dat hij er direct zal staan met dezelfde statistieken, maar iedereen heeft het maar over zijn talent, dan mag en moet hij het ook laten zien op die positie. Hij heeft die kans nog niet serieus gekregen, dus wie zegt dat hij dat niet kan? Overigens vind ik het wel interessant om ook aan de cvm positie te denken.

14 februari 2018 om 22:40

Even een creatieve speler halen die zo goed is als ziyech en ook.nog bij ajax past. Nu je het zegt heb ik nog zo 1 op zolder kunnen ze die mij halen.

14 februari 2018 om 23:10

De meest geschikte opvolger van Ziyech hadden we in huis, maar is helaas nooit meer in staat om een normaal leven te leiden.

Ik vind het merkwaardig dat Ajax de laatste jaren op bovengenoemde na geen creatieve nummer 10 meer kan opleiden. Aan een type Klaassen en Siem de Jong heb je voor het huidige systeem niks aan. Misschien is Odegaard een optie? Zal waarschijnlijk wel wat kosten, maar je kan het proberen.

14 februari 2018 om 23:20

Alsof je een creatieve speler kan opleiden.... een back kan je opleiden.. desnoods een verdedigende middenvelder... maar een nummer 10... dat zijn de pareltjes..

14 februari 2018 om 23:11

Even over je laatste zin. Bij Ajax klotst het geld tegen de plinten dus de verkoop van Ziyech is niet zo nodig om de selectie te versterken.
Verder ben ik niet heel onder de indruk van Ziyech, en dan met name zijn wisselvalligheid en zijn gedrag

15 februari 2018 om 11:53

Daar heb je een punt NJ. Ajax is zowat rijker dan de Rabobank verder snap ik alle ophef over Ziyech niet. Zijn gedrag is gewoon abominabel slecht, hij is ontzettend wisselvallig en als je een keer met 8-0 wint dan is ie betrokken bij 6 doelpunten, maar hij staat er wanneer hij zin heeft lijkt het wel

Hopelijk maakt hij voor het eerst de juiste keuze. Koos destijds voor Twente toen hij naar Feyenoord kon wat een domme keuze was, koos voor Marokko en kreeg later spijt, koos voor Ajax en wint geen prijzen. Elke keuze van Ziyech lijkt steeds de verkeerde...

14 februari 2018 om 22:57

Dat hij uiteindelijk niet voor Feyenoord koos was (voor ons) erg jammer ja, maar uiteindelijk koos hij voor vaste speeltijd bij Twente, het creatieve voetbal bij Ajax en na wat geruzie met de bondscoach van Marokko nu toch wel een vaste keus. En het heeft hem voldoende opgeleverd achteraf..

Een Europa League finale en een plek op het WK dalijk.. Geen kampioen geworden, nee, maar overal waar hij speelde absoluut zijn stempel weten te drukken. Qua prijzen dus verkeerd, maar loopbaantechnisch gewoon goed.

15 februari 2018 om 02:31

Klopt hij moet lekker weggaan dan kan hij in het buitenland lekker op de bank gaan zitten nu speelt hij ieder wedstrijd en dan niet meer zoals zovele die zijn vetrokken.

Hij is de ED allang ontgroeid zou een leuke speler voor as Roma zijn

15 februari 2018 om 08:09

Als een voetballer de Eredivisie allang ontgroeid is, dan speelt hij wekelijks stabiele wedstrijden over minimaal één seizoen, dan laat hij wekelijks zien er met kop en schouders bovenuit te steken, dan neemt hij een elftal wekelijks op sleeptouw en scoort hij in het geval voor een aanvallende Ajax-middenvelder het aantal doelpunten, dat bij die positie past.

Dat is bij Ziyech allemaal niet bepaald van toepassing. Ziyech is een bijzondere voetballer, met soms geniale ideeën en assists maar is zo flegmatiek als maar kan en zo wisselvallig als de Hollandse weersomstandigheden. Soms schijnt het zonnetje en soms staat de lucht op onweer of valt de neerslag met bakken uit de hemel.

15 februari 2018 om 15:15

Ik zou m eerder als vervanger van Mahrez zien bij Leicester.

In tegenstelling tot anderen hier denk ik dat we ziyech echt gaan missen. Brengt veel tempo en creativiteit, speelt altijd vooruit.

15 februari 2018 om 07:47

Frenkie op zijn plek en het is opgelost.

15 februari 2018 om 15:13

Frenkie is nog lang niet zo ver als Ziyech.

15 februari 2018 om 07:51

Die gaan we zeker missen! Iedereen kan het altijd alleen maar hebben over zijn balverlies, maar lijken bijna niet meer te zien wat hij wel goed doet, en een karren vracht mee brengt aan kwaliteit op het veld.

Ik hoop dan ook dat hij nog 1 seizoen er aan vast plakt, maar ik denk dat hij gewoon weg is na deze zomer.

15 februari 2018 om 09:09

Natuurlijk gaan we Ziyech missen, maar onmisbaar is hij denk ik ik niet. Bergkamp miste we ook toen hij beginjaren negentig Ajax verliet, maar onmisbaar bleek hij niet, toen ene Litmanen daar ineens was.

Daarnaast vind ik niet, dat men alleen maar naar zijn balverlies kijkt. Zijn positieve voetballende inbreng wordt zelfs de door grootste negatieveling wel onderkend. Iedereen ziet en weet dat hij onmiskenbare kwaliteiten heeft. Maar ook dat hij zoveel onnodig balverlies lijdt, dat constant een gevaar voor zijn eigen elftal vormt. Daar kunnen we ook niet omheen.

Een jaartje erbij op dit niveau zou voor Ziyech zelf ook niet verkeerd zijn om stabieler te worden, zowel voetballend, als mentaal.

15 februari 2018 om 09:37

Ik snap je punt, maar ik zie Ajax geen speler halen voor 11? miljoen die gelijk staat aan de kwaliteiten die Ziyech bezit. Zijn houding zal wel moeten veranderen als hij zou willen slagen in het buitenland, daar weten ze ook wel raad met hem als hij niet naar behoren speelt.

Wie wordt dan zijn opvolger volgens jou, Siem? Lijkt me dat er een middenvelder gekocht gaat worden deze zomer als hij vertrekt. Frenkie zal volgend seizoen de plek van Lasse gaan overnemen, en Donny zal blijven staan.

15 februari 2018 om 10:47

Op dit moment is het zwaartepunt van het elftal gebaseerd op Ziyech als de spil, de spelmaker waar het hele elftal omheen is gebouwd en voor werkt. De overige negen veldspelers spelen bijna in dienst van hem en teren op zijn acties en ingevingen.

Ziyech bepaalt momenteel het ritme van de aanval, maar ook het ritme van terugverdedigen. Veel van de tegenaanvallen gebeuren na vaak simpel en onvoorzien balverlies van Ziyech.

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen, is dat de hele compositie nu afgesteld is op Ziyech. Wanneer hij vertrekt, zal je de accenten anders moeten of kunnen leggen, een nieuw evenwicht moeten vinden in het creëeren van een homogeen team, dat individueel elkaars kwaliteiten kan compenseren, opvangen en benutten.

Het zal even zoeken zijn naar een nieuw evenwicht. Litmanen was ook een totaal ander type dan Bergkamp. Het hele elftal verschoof daardoor wat, accenten werden verlegd, maar werd er zeker niet minder door.

Met andere woorden: de mogelijke vervanger van Ziyech hoeft geen kopie van Ziyech te worden. De coach en de TD kunnen vooraf in de zomerreces bekijken welke kwaliteiten de selectie bezit, welke jeugdspelers de stap kunnen maken en of er eventueel een vervanger moet komen.

Je kunt binnen het elftal schuiven, dr selectie is breed en gevarieerd. Het gaat er denk ik meer om, dat je met een eventueel vertrek van Ziyech creativiteit waar dan ook aanvult of anders benut. De enige creativiteit hoeft niet persé op zijn positie.

Een aanvallende speler als Bandé is denk ik zo’n creatieve speler, Kühn lijkt me, van wat ik van hem zag,een creatieve speler, Neres en Kluivert hebben hun artistieke ingevingen.

Als je spelers als Schöne, Van de Beek, Frenkie de Jong en in minder mate Eiting op het middenveld hebt, dan heb je ook jongens,die met een steek- of dieptepass deze jongens kunnen bedienen en vrijspelen.

Ik denk wel dat er voor in de breedte een creatief groeibriljantje voor op het middenveld bij kan komen. De plek van de natuurlijke opvolger Nouri is helaas vakant maar zal toch ingevuld moeten worden. Wie een eventuele creatieve aan te trekken jonge middenvelder moet zijn weet ik niet zo direct. Het is een mooie taak voor Overmars, Ten Hag en de scouting om de markt daarvoor af te speuren.

Ik ben wel benieuwd wie hem dan zal vervangen. Met vd Beek, de Jong en Schone red je het niet.

14 februari 2018 om 22:53

Idd, zijn te lieve karaktertjes. Maar Ziyech eist wel te veel aandacht op en zo goed en bepalend is hij nou ook weer niet. Vind hem maar een lastpak voor Ajax. Maar als Ziyech weggaat, dan heeft Ajax nieuw gif nodig, maar dan iemand, die met druk en kritiek kan omgaan. Daar moet Overmars gewoon de portemonnee voor gaan trekken. Ziyech de deur uit voor 30 mil en er gewoon 1 van 20 mil voor weer halen, maar dan een voetballende verdedigende middenvelder van 26/27 met een ijzeren discipline en karakter. Zeg maar een type Guardado.

14 februari 2018 om 22:54

Als ik Ajax was dan zou ik voor Adam Maher gaan.

14 februari 2018 om 23:09

Hebt Ajax 5 jaar geleden al gescout hebben ze goed gezien denk ik

Volgend seizoen dan maar zo Onana Kristensen,Wober,De Ligt,Tagliafico Frenkie,Schone,Van de Beek Neres,Dolber,Kluivert Ervan uitgaand dat veltman een transfer maakt

Lijkt me ook wel logisch. Heb ook wel het gevoel dat hij (onbewust) behoefte heeft aan meer uitdaging. Heeft er nu ook de leeftijd en bagage voor en zeker na het WK is het een ideaal moment eigenlijk.

F De jong Op 10 zo als in de jeugd ,Ziyech kan beter in Nederland blijven hier is en blijft hij een patron op en buitenhet veld zou niet weten in welk land hij zo een status zou kunnen werven

Ziyech wordt dan wel gemist maar frenkie kan hem wel opvangen denk ik. Kan een slechte zomer worden trouwens. Bem niet zo zeer rouwig om het vertrek van Ziyech of Veltman maar Onana gaat denk ik ook wel weg wat ik nog het ergste vind. Lamprou is matuurlijk onder peil en Vann Leer heeft niet veel gespeeld maar komt ook net te kort denk ik. Zou niet weten waar je een klasbak als Onana kan ophalen. Van de jeugdkeepers als Alblas Leeuwenburgh word ik ook niet gelukkig van.

Ziyech kan wel voetballen maar het probleem is zijn gedrag. Bij zijn eerdere clubs Heerenveen en FC Twente en nu ook Ajax, heeft het publiek een hekel aan hem. Die maniertjes, zijn matige inzet, het wekt weerstand op. Denk dat een grote club hem niet gaat kopen...

Ik zou echt voor Labyad gaan heeft natuurlijk niet de geweldige passingen en steekballetjes van ziyech maar wel een betere dribbel en snelheid, is ook beter in de kleine ruimtes en een betere schot. Je zult dan wel een andere soort voetbal spelen maar ik denk dat Labyad echt een aanvulling voor Ajax kan zijn zowel op 10 als op de flanken (als het moet)

Daar gaan we weer , Ziyech gaat bankzitter worden in het buitenland wat denken ze nou allemaal die jonge jongens dat er op hun gewacht wordt in het buitenland hahaha.als Ziyech zo een gewilde vpetballer zou zijn had Ajax wel een bod gehad waar ze twee maanden terug al niet om heen hadden kunnen gaan.voor Nedereland ,belgie ,schalke of Leverkussen in Duitsland dat is zijn eindstation.

Lekker vertekken zijn alleen maar onruststokers ! Bij Ajax is er nog nooit een van Marokkaans afkomstige speler geslaagd !!! Dus labyad zeker niet kopen ! Nogmaals kijk of Klaassen weer terug te halen is !!!

Gewoon aan het contract houden. Waarom zou Ajax willen verkopen?

Zou hem echt zeer graag bij Spurs willen zien. Naast Eriksen hebben we niemand die het spel kan verdelen. Ziyech zou dit gat in de selectie perfect opvullen. Hij kan overal voorin (behalve spits) en zijn werklust is heel goed. Het zou me verbazen als de club geen interesse in hem zou hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

201 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Kans op vertrek Ziyech bij Ajax ‘steeds kleiner’; rechtsback mag weg

Ajax heeft geen plannen om de transfermarkt op te gaan, vertelt trainer Erik ten Hag vrijdagmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie. De Amsterdammers hebben nog twee weken om zaken te doen, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren