De Jong verdedigt afgeslagen miljoenenbod: ‘Wij zijn een voetbalclub’

Woensdag, 14 februari 2018 om 21:15

Newcastle United meldde zich tot twee keer toe voor Nicolai Jörgensen, maar was niet bereid om verder te gaan dan ongeveer zeventien miljoen euro. Feyenoord zette in op een transfersom van zes miljoen meer en dus bleef de aanvaller in De Kuip. Jan de Jong heeft er geen spijt van dat het bod uit Engeland werd afgeslagen.

“Wij wilden Nicolai niet voor dat bedrag kwijt. Wij zijn een voetbalclub, we zijn geen handelshuis”, aldus de bestuurder in een interview met het Algemeen Dagblad. Hij vindt het geen ‘gok’ dat Feyenoord de zeventien miljoen niet heeft geaccepteerd: “We hoeven hem niet te verkopen. Dan blijft hij toch gewoon bij Feyenoord? En het is ook niet zo dat een bod lager dan zeventien miljoen betekent dat we het verkeerd hebben gedaan.”

De 27-jarige Jörgensen, 28-voudig international van Denemarken, heeft nog een contract tot de zomer van 2021. Hij maakte tot dusverre 34 doelpunten in 66 wedstrijden en gaf daar ook nog 20 assists bij. Met Feyenoord neemt hij het komende zondag op eigen veld op tegen Heracles Almelo.Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Feyenoord gaat geen CL spelen, EL wordt het hem ook niet. Het geld heb je keihard nodig. Na dit seizoen moet je bezuinigen omdat je veel geld mis bent gelopen en dan begint de uitverkoop.....

14 februari 2018 om 21:27

Hele simpele reactie van je en goed gezien. Feyenoord is een handelshuis en dat is Ajax ook. Moet Ajax ool de verkoop van Sanchez weigeren? Ik heb het gevoel dat hij alleen hoe Sesamstraat werkt op de npo maar enigszins voetbalgogme heeft hij niet.

14 februari 2018 om 21:30

Voetbalgogme? Waarom zou een bestuurder dat moeten hebben?

15 februari 2018 om 01:21

Als handelshuis moet je niet alleen naar de verkoop kijken, maar ook naar de inkoop. Voor net iets meer dan 10 miljoen haal je ook niet makkelijk een vervanger binnen. Je bent als club met zoveel supporters in het stadion het aan je stand verplicht om een goed team samen te stellen. Kennelijk was er geen goed alternatief.

14 februari 2018 om 21:35

EL is nog een hele goede mogelijkheid en daarnaast hoeft Feyenoord niet te bezuinigen daar ze geen CL of EL in de begroting opnemen en dit dus altijd een extra is.

14 februari 2018 om 21:43

Dat dacht ik ook inderdaad. Ben wel benieuwd waar ze hierboven vandaan hebben dat ze het geld ingecalculeerd hebben. Zou ook niet logisch zijn ivm het vaak mislopen van Europees voetbal en het steeds moeilijker worden hiervan.

14 februari 2018 om 23:37

Is niet ingecalculeerd en hetchampionsleague geld gaat de uefa gewoon nog storten. Kan me echter wel voorstellen dat jörgensen nu een transfer belooft is en dat kan gezien ons seizoenem dat van hem wel zorgen voor een uitverkoop prijs ten aanzien van die 17 miljoen.

14 februari 2018 om 23:38

Niet? Hoe wordt dat nieuwe stadion dan gefinancieerd? Gaat de gemeente die dan betalen ofzo? Lijkt me dat ook Feyenoord dik zal moeten bijdragen en dan is 17 miljoen euro echt een mooi begin.

15 februari 2018 om 00:36

Over de financiering van het eventuele (!) nieuwe stadion zijn genoeg dossiers geschreven. Maar de aanname dat Feyenoord in financieel zwaar weer komt als ze Europees voetbal mislopen is werkelijk op niks gebaseerd.

14 februari 2018 om 21:42

Geld bent misgelopen? Volgens mij hebben ze dit jaar behoorlijk wat geld uit de CL gehaald, o.a. doordat ze de pot in hun eentje mochten verdelen omdat ze uiteindelijk de enige Nederlandse club in de CL waren. Ook hebben ze behoorlijk wat verkocht en ook dus daar leuk geld mee verdient. Verder waarom zou Feyenoord geen EL halen dit seizoen, dat is echt nergens op gebaseerd. Ze staan 4e wat (middels eventueel een playoff) nog steeds uitzicht biedt op die EL. Draaien op dfit moment niet goed maar kan binnen afzienbare tijd ineens anders zijn. Ook zitten ze nog in de beker dus ook die weg is nog open. Dan als laatste kunnen ze het ook proberen met het aankomende WK of Jorgensen misschien meer waard zal worden. Dat is geen garantie, maar dat is het ook niet als je dat niet probeert..

14 februari 2018 om 22:37

@afnanticus1

Rare reactie, Feyenoord begroot de inkomsten van een mogelijk Europees avontuur niet. Men maakt een begroting op basis van zekerheden een mogelijk Europees avontuur wordt als een extraatje geboekt. Kortom echt mislopen doe je niet echt dat gezegd te hebben hoe weet je dat Feyenoord geen Europees zal gaan spelen?

Los van dit elke Nederlandse club van Ajax tot aan Roda JC moet spelers verkopen om extra inkomsten te generen kortom dat zal Feyenoord uiteindelijk ook moeten.

14 februari 2018 om 22:49

Hij kan in de zomer toch ook nog weg. Ze zullen hem überhaupt nodig hebben om voorrondes EL te halen. En waarom zouden ze hier niet in door kunnen gaan? Nu doe je selectie ook weer te kort. Maar Nederlandse clubs zullen de voorrondes wel serieus moeten gaan nemen en op tijd beginnen en hier ook de voorbereiding op af gaan stellen. Hierdoor zou ik ook eerder gaan beginnen aan de competitie. Ik weet dat dit vanwege transfer termijn niet wenselijk is, maar om goed te draaien tijdens de voorrondes lijkt me dit wel beter. Anders zit je te lang in de voorbereiding, en wissel je belangrijke voorronde wedstrijden af met nietszeggende oefenpotjes. En dan kom je niet in je juiste mindset.

15 februari 2018 om 01:38

@afnanticus 1
Wat een onzin, je kan hem na dit seizoen ook nog wel verkopen voor dat bedrag hoor.
Zou trouwens ook niet weten waarom Feyenoord geen EL zou halen dit seizoen, ze kunnen AZ nog inhalen en eindigen sowieso minimaal in de nummers 4 t/m 7 wat betekent dat ze play-offs spelen voor een EL ticket.

Een van de weinige dingen om blij mee te zijn op dit moment. Gelukkig heeft Feyenoord voor het voetbal gekozen. Komende zomer komt er een soortgelijk bod en kan Feyenoord (mits er goed gescout wordt...) daar op anticiperen

14 februari 2018 om 21:38

Ik denk niet dat er nog een soort gelijk bod zal komen. De enige mogelijkheid is dat hij een super Wk speelt.

14 februari 2018 om 22:10

En die mogelijkheid is best groot, schat ik zelf. Hij is de eerste spits van Denemarken en indien hij er een paar inlegt dan stijgt z'n marktwaarde met het uur. Daarnaast is Jorgensen zo ontzettend belangrijk voor Feyenoord dat het de juiste keuze was om te blijven. Voetbal technisch gezien dan. Van Persie moet zich richten op de nummer 10 positie. Daarmee kunnen Jorgensen en Van Persie enorm belangrijk zijn voor dit Feyenoord

15 februari 2018 om 01:25

Het speelt wel lekkerder met Eriksen achter je dan met Vilhena. Twee intikkertjes zijn op een WK vaak genoeg om de interesse te wekken.

Denk dat Feyenoord een heel duidelijk signaal heeft afgegeven aan alle Europese vermogende clubs: als je wil kopen van ons en wij vragen een bedrag ... en jij bied 25% onder onze prijs dan doen wij geen zaken! Hier gaat Feyenoord de vruchten nog wel plukken.. hulde goed beleid!

14 februari 2018 om 23:41

We zullen het zien, prijs en kwaliteit is wel gekoppeld. Echt vermogende clubs kopen maar weinig spelers van Feyenoord en zeker geen spelers voor hoofdprijzen. laten we wel wezen, de beste spelers hebben al een mislukt buitenlands avontuur achter de kiezen.

De kans dat er straks een club meer gaat bieden dan 17 miljoen euro voor Jorgensson die volgend jaar 28 wordt acht ik uitermate klein. En voetballend maakt het niet zoveel uit, je hopeft alleen nog maar de knvb beker te winnen dit jaar.

15 februari 2018 om 07:21

Ik neem aan dat jij doelt op Boetius en Berghuis?

15 februari 2018 om 13:18

Nee ik doel op Berghuis en Jorgensson. Boetius reken ik niet tot de beste spelers van Feyenoord.

15 februari 2018 om 08:03

Denk eerder dat feyenoord zichzelf hiermee in de voet schiet. Zoals Speedy al aangeeft heeft Feyenoord vaak niet de grootste talenten waar de clubs voor in de rij staan.
Heb je een speler waar veel clubs voor in de rij staan, zoals bv een Sanchez van Ajax, dan kun je de clubs tegen elkaar uitspelen en tegen elkaar laten opbieden.
Met Jorgensen hadden ze gewoon de transfersom moeten accepteren en daarbij in hun handjes klappen want ik heb het vermoeden dat die 17 miljoen niet snel meer geëvenaard zal worden en ook dat Jorgensen het niveau van vorig jaar nooit meer behaald.

Dan hadden ze van Persie op zijn positie een half jaar kunnen laten inkomen..die heeft ook speelritme nodig.

Heel goed. We moeten af van die kruideniersmentaliteit die zo velen in Nederland nog hebben. Meteen het eerste bod accepteren. 17 miljoen lijkt heel wat , maar in de PL gingen van de winter mensen die 3 keer de bal hoog kunnen houden voor bedragen van 20-30-40 miljoen van de hand. Die 20+ aanbieding komt nog wel , zeker mocht hij er op het en 2 inprikken . En geef je dan dit seizoen op , ook al is jet kampioenschap dan weg ...want met in de spits of niet-fitte van persie of kroket-etende Kramer of 18 jarige Vente ga je het niet redden . En komt dat bid niet ...nou dan blijft hij toch ...je hebt immers voor volgend jaar ook een spits nodig en voor een beetje kwaliteit jonge spits waarvan je dan maar moet hopen dat die enjgzinds niveau Jorgensen is , betaal je ook zo 10 miljoen . Je bent inderdaad eerst een voetbalclub die het de fans verplicht is om volgend seizoen weer mee te doen om het kampioenschap ...of wordt je liever 4e maar dan met je 17 miljoen opkeek rekening

15 februari 2018 om 07:56

Je vergeet dat de spelers die in engeland voor zoveel geld van club veranderden over het algemeen een stuk jonger zijnen in een hoger aangeschreven competitie spelen

15 februari 2018 om 08:34

Ach die eeuwige overdreven verwring van de PL. Alsof iedereen die daarin speelt goud poept. Maar ik Heb liever een spits die er bij Feyenoord 20 inlegt dan eentje die er 5 inlegde bij Crustal Palace of zo. Niet zo klein en negatief over jezelf denken. 17 miljoen voor Jorgensen is te weinig . Er komt een mooier bod. En zo niet ....dan blijft hij toch ...Feyenoord heeft immers ook volgend jaar een spits nodig en Jorgensen is een uitstekende spits voor Feyenoord .

15 februari 2018 om 10:22

Feyenoord heeft ook geld en continuïteit nidig.

Heb het vermoeden dat ook dit niet slim uigespeeld is door de Jong. Heb namelijk het vermoeden dat vorig jaar het beste uit de carrière van Jorgensen was. Daarnaast is Jorgensen een verdienstelijke spits maar geen wereldspeler en al 28... Denk dat feyenoord er goed aan gedaan had om hem te verkopen aangezien dit al min of meer een verloren jaar is met alleen nog een kans op de beker. Dan beter investeren in jonge spelers en die al een half jaartje mee laten draaien. Maar goed dat is imo.

Wie is die Jan de Jong wel niet......wipt die van Geel uit het zadel ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

39 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 0 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
2015/2016 FC Kopenhagen 31 15 1 0
2014/2015 FC Kopenhagen 25 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Van Bronckhorst grijpt in: ‘Hij krijgt een boete en zit niet bij de selectie’

Feyenoord verloor zondag zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen van De Graafschap en de Rotterdammers maakten het duel vol met slechts negen man. Na een eerdere rode kaart voor Eric...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Tottenham Hotspur zit een transfer van Luka Modric naar Internazionale voorlopig dwars. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren