Topkandidaat bij Go Ahead droomt van Vitesse: ‘Daar ben ik grootgebracht’

Woensdag, 14 februari 2018 om 20:47

John Stegeman verlaat Heracles Almelo na dit seizoen, zo werd woensdag bekend. De trainer acht het moment rijp om 'verder te kijken', maar weet nog niet waar hij aan de slag gaat. Volgens Voetbal International is Stegeman topkandidaat om het roer over te nemen bij Go Ahead Eagles; beide partijen zouden 'snel' met elkaar om de tafel gaan.

Stegeman kwam als speler drie seizoenen uit voor Go Ahead. De nummer zestien van de Jupiler League ontsloeg Leon Vlemmings in december en staat momenteel onder leiding van interim-trainer Jan van Staa. Zelf lijkt Stegeman echter te hopen op een stap hogerop. Hij heeft wel oren naar Vitesse, geeft Stegeman toe in gesprek met RTV Oost. Bij de Arnhemmers houdt Henk Fraser het in de zomer voor gezien.

Bij Vitesse zette Stegeman zijn eerste stappen in het betaald voetbal. "Dat is een club waar ik ben grootgebracht natuurlijk. Ik heb zeven jaar lang bij Vitesse mogen voetballen, en mijn kinderen voetballen er nu. Dat is in alle facetten natuurlijk wel een grotere club dan Heracles Almelo", geeft de oefenmeester aan. "Als dat zou langs komen zou ik daar wel serieus over nadenken."

Op dit moment is Stegeman nog niet bezig met een nieuwe club, zegt hij. Stegeman voegt toe dat hij de tijd heeft om over elk aanbod na te denken. "Mijn zaakwaarnemer begint er weleens over, maar ik ben er totaal niet mee bezig geweest. In de komende periode gaan we kijken of clubs geïnteresseerd zijn in John Stegeman."


Poll

Is John Stegeman een geschikte trainer voor Vitesse?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door drdfdh&v)

Prima kandidaat, als Vitesse slim is leggen ze nu al contact met Stegeman.

14 februari 2018 om 21:06

Zou inderdaad niet verkeerd zijn. In Arnhem lopen er meer met een Heracles verleden.

Ik denk niet dat vitesse op alle vlakken een grotere club is dan Heracles. Zeker niet op het gebied van supporters. En ik denk dat vitesse in feite arm lastiger is dan Heracles. Vitesse heeft daarintegen wel echt gras.

14 februari 2018 om 20:59

Arm lastiger??? Haha dat denk ik dus niet in welk opzicht dan ook

14 februari 2018 om 21:10

Je kunt wel lachen, maar de toppers zijn van een club genaamd Chelsea. Er is weinig van vitesse. Zonder overheidssteun waren ze al lang failliet geweest. Qua supporters staat vitesse als 1 van de minste clubs aangeschreven. Al spelen ze tegen Barça, het stadion zit daar nooit of te nimmer vol. Als vitesse in het linkerrijtje terecht zou komen, zitten er nog geen 5.000. Laat me aub niet lachen en wees eerlijk, Vitesse is een grote bubbel.

14 februari 2018 om 21:19

Het linkerrijtje ja? Hopelijk neem jij jezelf wel serieus, want aan de hand van jouw verhaal zullen anderen dat niet doen.

14 februari 2018 om 21:28

Klopt zitten ook geen 5000 mensen .. 12.000 maar , Vitesse eindigt al jaren in het linker rijtje, linssen , rasicha , matavz en Serero van Chelsea? Nee gekocht door Vitesse ... nu kom met betere dingen of spreek de waarheid , fijne avond

14 februari 2018 om 21:29

Ik weet dat je aan het trollen bent maar toch vind ik het leuk om je uit je droom te helpen. Heracles is een grijs clubje vergeleken met Vitesse. Vitesse eindigt historisch structureel hoger dan Heracles op de ranglijsten. Vitesse heeft een trouwe achterban van 16/17k supporters, in de nacompetitie toentertijd zaten er 19k man op de tribune. Grootheden als Rooy Makaay en Philip Cocu hebben er meerdere seizoenen gevoetbald. Recenter hebben Nemanja Matic en Wilfried Bony er gevoetbald. De club van culthelden als Theo Bos, Edward Sturing en Theo Janssen. Trainers zoals Theo Bosz en Ronald Koeman hebben erna een opstap naar een grotere club gemaakt. Je kan er 3 x zoveel loon verdienen... moet ik even doorgaan?

14 februari 2018 om 21:32

@stadiarotterdam, kom ik je hier ook weer tegen over Vitesse supporters. Het kan niet anders of jij hebt iets vervelends meegemaakt met mijn cluppie. Toen Vitesse nacompetitie speelde zaten er meer dan 20.000. Hoezo 5000 man als het slecht gaat. Jij begrijpt niets van ons vreemde cluppie Vitesse. Ja, Karel Aalbers en onze oude stroman Jordania stonden bekend om hun grootheidswaanzin, maar wat heeft dat met ons supporters te maken? Het stadion zit niet vol, omdat het te groot is. Nou en! Er zit nog steeds veel volk, maar jij let alleen op de lege plekken.

14 februari 2018 om 21:37

Hahahaha, nu lach ik nog harder!!! De toppers van Chelsea? Ga jij nog maar eens de feiten bekijken

14 februari 2018 om 21:55

Maakt mij niet uit, maar zonder Chelsea wordt het linkerrijtje een serieuze optie. Het is de bikkelharde waarheid.

14 februari 2018 om 21:59

Wij blijven in het linker rijtje , zorgen jullie nou maar dat je uit het rechter rijtje komt ... nu heb je genoeg onzin gepraat

14 februari 2018 om 22:26

Toen Vitesse nacompetie speelde zat er 21000 man in het stadion, wat nog steeds een record voor de eredivisie is. Trouw zijn we echt wel, alleen gaan veel mensen niet (meer) door hoe slecht het bestuur ze behandeld.

14 februari 2018 om 22:53

Zonder kunstgras was Heracles al lang weer een eerste divisie club geweest. Liever een club met overheidssteun dan kunstgras.

15 februari 2018 om 08:50

Waarop baseer je dat? Of roep je maar iets?

15 februari 2018 om 11:38

Laten ze in Arnhem niet een al te grote mond hebben en Heracles afschilderen als een 'kleintje' vergeleken met hen. De verschillen zijn niet groot, Heracles is een financieel gezonde club, zonder steun van buitenaf en autonoom. Dat kunnen ze in Arnhem niet zeggen, daar wordt vanuit Londen wel degelijk invloed uitgeoefend. Jullie zijn in leven gehouden, na het e-check met (keizer) Karel Aalbers, door jullie gemeente. Vervolgens kwamen er de marionetten van mijnheer Abramovitsj en de club kon met steun van buitenaf verder. Het is niet meer hã©t Vitesse zoals ze was en daarom keren zich ook veel Arnhemmers zich tegen te club en komen niet meer. Die vele lege stoeltjes zeggen veel, heel veel!

14 februari 2018 om 21:01

Bij Heracles zitten bij thuiswedstrijden zo'n 11k mensen op de tribune en bij Vitesse 16k. Lijkt me dat Vitesse op het gebied van supporters toch duidelijk groter is. Bij Vitesse liggen er dankzij de connecties ook wat meer mogelijkheden en de faciliteiten zijn natuurlijk ook een stuk beter.

14 februari 2018 om 21:15

Je moet alles in verhouding zien. 16k tov 32k capacteit of 11k tov 12k capaciteit. Daarnaast is Almelo de helft kleiner dan Arnhem. Dus misschien heb ik het een beetje aangedikt, maar met deze statistieken is het toch meer dan duidelijk dat Arnhem weinig heeft met Vitesse. Het is wel een mooie gezellige stad overigens.

14 februari 2018 om 21:25

In verhouding is 16k bezoekers op 150k inwoners gewoon prima. Utrecht heeft 334k inwoners en 'slechts' 18k toeschouwers gemiddeld. Daar is het volgens jouw beredenering dus helemaal waardeloos gesteld met de interesse. Gelredome heeft overigens helemaal geen 32k capaciteit. Feit is dat het Gelredome te groot is voor de stad Arnhem, maar dat betekent niet dat het treurig is gesteld met de interesse in de club.

14 februari 2018 om 21:29

Kunnen in de gelr3dome maar 22.000 mensen ... geen 32.000

14 februari 2018 om 21:59

Gaat om de capaciteit vriend. Maar ik maak me er verder niet druk over, jullie wat meer. Ik geef alleen aan hoe ik tegen vitesse aan kijk. Vroeger hadden ze veel (grote) talenten, nu zijn in mijn optiek geen baas meer in eigen huis.

14 februari 2018 om 22:14

Oww, nu gaat het ineens over capaciteit. Je loopt hier gewoon een hoop onzin te verkondigen en jouw argumenten raken kant noch wal. Dat is de reden waarom je reacties krijgt.

14 februari 2018 om 22:29

32000 capaciteit? Waar heb jij het over? Gelredome heeft een capaciteit van 20000 en zelfs voordat de noodtribines weggehaald waren was de maximale capaciteit nooit meer dan 24000. Verder gaat het wel degelijk om absolute getallen. Heracles kan ook wel gaan uitbreiden naar 20000 plaatsen, maar als het nu al niet vol zit heeft dat weinig nut natuurlijk...

14 februari 2018 om 22:41

Ik heb me er nog even in verdiept en moet je gelijk geven. Er is begonne met een capaciteit van 29 k. en tijdelijk voor het ek 2000 verhoogd naa 30k. Daarna is de capaciteit geleidelijk aan verlaagd naar 21,5k. Dus ja, je hebt gelijk. Trouwens, de reden voor deze verlaging is de tegenvallende interesse in de geel-zwarten. Jullie kunnen en mogen allemaal boos op me zijn, maar dit zijn helaas de feiten. En zo kijkt de supporterswereld echt tegen jullie cluppie aan. En eerlijk is eerlijk, zonder overheidsgeld, russische roebels en/of Chelsea was de Gelredome enkel een evenementenhal. Wat het eens ook even was, toen het voetbal moest wijken voor Marco Borsato...

14 februari 2018 om 23:49

Als je mee wilt praten moet je wel goede argumenten komen. Capaciteit gelredome is 25500( nu idd 21500). Een bekerwedstrijd tegen Ajax moest wijken idd, maar niet voor Marco Borsato, maar voor een housefeest.

15 februari 2018 om 21:34

@stadiarotterdam, als je je echt eens ging verdiepen, dan zou je andere reacties plaatsen over Vitesse.
Ondanks die verlaging trekken we nog steeds meer toeschouwers dan de meeste andere clubs in Nederland. Je ziet steeds meer stadions waarin de lege stoeltjes toenemen, maar die noem je niet. De "supporterswereld" heeft simpelweg weinig sympathie voor ons vanwege de buitenlandse eigenaar, grootspraak in het verleden en de band met chelsea. Dat kan ik dan nog enigszins begrijpen. Jouw reacties tillen die negativiteit echter naar een nieuw niveau. Geen enkele weldenkende supporter zal namelijk beweren dat Vitesse een van de kleinste clubs is qua achterban. Of het moet zijn om te provoceren.

14 februari 2018 om 21:09

Haha laten we er toch vanuit gaan dat Vitesse groter is als Mn clubbie ja! Zou mooie stap zijn Vitesse, ben echt benieuwd wie dat rare gerucht over Eagles de wereld in heeft gebracht. Staan 16e in de Jupiler League....

14 februari 2018 om 22:24

Vitesse niet groter dan Heracles? Zeker niet op het gebied van supporters? Dan mag je mij toch eens uitleggen hoe er dan meer supporters naar Vitesse gaan dan naar Heracles en Vitesse zelfs vierde staat qua kijkers op fox? Kortom, de fans zijn er wel, alleen is het wedstrijdbezoek veel te laag. Dat heeft overigens zijn redenen (slecht supportersbeleid door diverse besturen waarbij supporters alleen als geldezel behandeld worden). En de toppers van Chelsea? Noem ze eens dan? Mount is inderdaad een topper en staat bij Chelsea onder contract, maar de een na beste (Serero) en twee na beste (Linssen) zijn gewoon vasn Vitesse zelf...

14 februari 2018 om 22:51

Vitesse is op alle vlakken groter dan Heracles. Qua stadion, spelersgroep, historie en ja ook qua achterban.

Zou mooi zijn voor vitesse. Maar als ik ga kijken als willem ll fan dan wil ik hem ook wel in tilburg. En waarom niet. Van der Looi was ook redelijk verassend als opvolger van Streppel

Kijkt me ook geen reële optie voor Go Ahead. Natuurlijk mikt Stegeman hoger dan dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.PEC Zwolle44-12
11.Excelsior40-15
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Bram CastroKeeper10
Bart van HintumVerdediger10
Jeff HardeveldVerdediger10
Tim BreukersVerdediger10
Wout DrosteVerdediger10
Robin PröpperVerdediger10
Reuven NiemeijerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren