Rus snuit neus in biljet van 5000 roebel: ‘Want ik heb een loopneus’

Woensdag, 14 februari 2018 om 19:18

Stanislav Manaev heeft bij velen geen goede beurt gemaakt. De middenvelder van FK Tosno plaatste een video op zijn Instagram waarop te zien was hoe hij zijn neus snoot in een biljet van vijfduizend roebel (zeventig euro). Het fotobijschrift luidde: “Ik zou dit briefje aan arme mensen kunnen geven, maar dat doe ik niet, want ik heb een loopneus.” Manaev kreeg een storm van kritiek over zich heen.

De negentienjarige middenvelder besloot de video snel te verwijderen, maar andere accounts en media waren er intussen mee aan de haal gegaan. Zelfs de Minister van Sport van Rusland, Pavel Kolobkov, liet zich over de kwestie uit: “Deze video bewijst dat deze individuele sporter weinig manieren heeft. Voor zover ik weet heeft hij al wel zijn excuses aangeboden en gezegd dat het een grap was. Ik weet zeker dat hij zijn lesje geleerd heeft.”

Manaev bood inderdaad, in gesprek met Sportbox, zijn verontschuldigingen aan: “Het was simpele humor in een video en het was een namaakbiljet. Als het geen grap zou zijn, was het niet eens leuk geweest. Ik heb het gewoon op Instagram gezet en blijkbaar zijn anderen op zoek naar provocatie of soortgelijke dingen. Iedereen heeft het opgeblazen en er verhalen omheen verzonnen.” In de Russische media werd gesuggereerd dat de actie een verwijzing was naar het feit dat spelers van het eerste elftal hun salaris te laat uitbetaald krijgen.

“Bij ons in de jeugd van Tosno krijgen we niet eens betaald en is er dus ook zeker geen geld om zomaar over de balk te smijten. We komen uit gewone gezinnen en sommigen werken naast het voetballen, dus dit was niets meer of minder dan ‘normale humor’. Misschien vindt niet iedereen het leuk omdat geld niet voor iedereen een leuk onderwerp is. Maar wat kan ik daaraan doen? Jonge mensen hebben nu eenmaal een eigenaardig soort humor. Niet iedereen begrijpt dat. Ik hoop dat de mensen inzien dat ik de waarheid spreek.”

“Ik vind ook dat het walgelijk en grof is om zomaar geld te verspillen, maar de wereld kent ook nog zoiets als humor. Maar niet iedereen heeft dezelfde smaak, dat begrijp ik ook”, aldus Manaev, die zijn debuut voor het eerste elftal van Tosno nog moet maken. In dienst van de beloften kwam hij dit seizoen tot één doelpunt in vijftien officiële wedstrijden. Het eerste van FK Tosno, een club op 55 kilometer ten zuidoosten van Sint-Petersburg, staat na twintig speelronden met twintig punten op de veertiende plaats in de Premjer Liga.Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Wat een gezeik weer. Het is zijn geld toch?! Al zou hij het in de brand steken dan nog moet hij dat zelf weten. Het is niet zo dat hij het anders wel aan de arme geeft toch?! Ik ben het er over eens dat dit natuurlijk beter besteed had kunnen worden. Maarja, ook jij en ik bepalen zelf wat we met ons geld willen doen toch !

14 februari 2018 om 19:32

Pff jij bent zeker ook een egoist. Beetje respect voor mensen die zelfs geen brood kunnen vinden. Walgelijk!

14 februari 2018 om 19:36

Absoluut niet! Maar je moet niet net doen of jij je geld aan de armen geeft! Nogmaals hij moet het zelf weten, het filmpje is dan niet heel slim. En dat gelul over mensen die geen brood kunnen vinden gaat helemaal nergens over. Dat is direct het uiterste er bij halen! Doe toch niet zo moeilijk man pannenkoek

14 februari 2018 om 19:38

Kijk of ik geld geef of niet aan armen doet er niet aan toe, maar ga dan niet zo'n walgelijk filmpje maken. Niemand dwingt je om armen te helpen, maar ga ze niet niet kleineren met zo'n video.

14 februari 2018 om 19:39

Ik ben het met je eens dat zo een filmpje te ver gaat! Veder moet er niet te veel aandacht aan worden besteed! Ik blijf er bij dat hij lekker zelf moet weten wat hij met zijn geld doet. Niemand ondervind er hinder van dat hij zijn neus in “geld” snuit toch?!

14 februari 2018 om 19:45

Er is een verschil tussen je geld aan jezelf besteden of het gewoon weggooien met als enige doel te tonen hoe rijk en cool je wel niet bent. Om nog maar te zwijgen van het erbij vermelden dat hij het ook aan de armen kan besteden maar het nog liever weggooit, puur om wat te jennen. Dit is het laagste uitschot van de maatschappij naar mijn mening.

Als je zulke dingen goedpraat moet je dringend je moreel kompas na laten kijken kerel

14 februari 2018 om 20:07

In wezen verschilt het niet met in een restaurant 93 gerechten bestellen terwijl je al van te voren weet dat het je niet lukt om alles op te eten. Maar dat is wel acceptabel? En wat is jouw kijk op hoe de overheid kunstmatig de melkprijs hooghoudt en overgeproduceerd melk dumpt ( letterlijk) .

14 februari 2018 om 20:19

Quar3sma het probleem is dat bijna iedereen ze geld in ze eigen zakken houd dus die mensen worden dan alsnog niet geholpen die geen brood kunnen vinden. er is genoeg geld voor iedereen maar toch geven we het niet weg. misschien in je directe omgeving heb je mensen en zwervers maar jij geef ze ook niet elke dag iets

14 februari 2018 om 20:22

Nee, het was hetzelfde geweest als je 2 gerechten opeet en de overige 91 al lachend voor het oog van enkele bedelaars het riool in kiepert en dat een 'grapje' vind.

Ook jij lijkt het verschil niet te zien tussen je geld aan jezelf spenderen of het nog liever weggooien dan aan armen te geven en daar lekker om te lachen.

Wat betreft die melk heb ik geen idee waar je het over hebt, niets van mee gekregen dus daar kan ik moeilijk een mening over formuleren.

14 februari 2018 om 20:37

Dit komt allemaal door die Amerikanen met hun youtube en andere social media paginas. Waar ze het blijkbaar leuk vinden om geld te gooien op het vliegveld naar reizigers. Of op straat voor een groepje zwerfers geld verbranden.

14 februari 2018 om 20:39

Je overdrijft je punt ook lekker dik. Uiteindelijk geven(gooien) we ons geld allemaal bijna liever zelf uit(weg). We besteden het allemaal aan ons zelf en onze omgeving. Je gaat mij niet wijsmaken dat we hier allemaal ons best doen om de armen te helpen. Ja het is sneu en dit filmpje keur ik absoluut niet goed. Maar je moet niet lopen te janken mrt verhalen over de armen. Wil je ze helpen ga dan lekker je gang, geef jij het geld dat je over hebt maar aan de armen in plaats van je eigen plezier. Nogmaals ik keur het filmpje niet goed, maar jij overdrijft je punt wel heel erg

14 februari 2018 om 21:48

Steeph77, dat komt omdat we hier zelf geen geld overhouden om weg te geven/gooien. In Nederland hebben we een overheid die ipv de armen te helpen, dit geld weggooit.

14 februari 2018 om 22:45

Nee we hebben het allemaal hartstikke slecht hier. Niemand houdt wat over. Dat is inderdaad de schuld van de overheid.

14 februari 2018 om 20:32

Hij mag alles met zijn geld doen maar dan moet je niet zo dom zijn om het te filmen en op internet te zetten om een beetje stoer te doen van kijk wat ik kan doen. Al snuit hij altijd zijn neus met die biljetten lekker doen maar gooi het niet op internet en hou het lekker in je eigen leven. Je ziet het dus in elk land die jeugd die teveel geld verdiend en er gewoon niet mee om kan gaan.

15 februari 2018 om 00:19

Ik weet niet hoe het in Rusland werkt, maar in de veel landen (waaronder Nederland) is het gewoon verboden om geld te vernietigen. Een biljet is een waardebiljet wat officieel eigendom van de staat blijft. Dus hoewel het biljet een waarde uitdrukt die je bezit, bezit je het fysieke geld niet. Als heel het land al zijn geld zou opnemen en verbranden omdat het "hun" geld is, hebben we toch een probleem.

Wat een eikel zeg.. Ze denken dat ze belangrijk zijn als ze veel geld hebben. Je weet niet wat er in de toekomst met je zal gebeuren, kijk bv naar eboue, drm heb ik geen medelijden met voetballers die failliet gaan.

14 februari 2018 om 19:37

Joh ga lekker ergens anders lopen janken!

14 februari 2018 om 19:40

Ga joh egoist, ik denk tenminste aan mensen die minder hebben dan ons. Hoop ooit dat jij ook in armoede terecht komt. Dan zal je anders piepen.

14 februari 2018 om 19:46

Je hebt recht van spreken als je nooit luxe goederen koopt en elke maand netjes een x bedrag over maakt aan de arme mensen. Dus niet meer uitgaan ook, je gaat je er alleen maar van misdragen terwijl je zoveel anderen met dat geld kan helpen! Je claimt tenslotte dat jij wel aan de armen denkt... of blijft het bij denken???

14 februari 2018 om 19:53

Hij hoeft geen geld te geven aan armen, maar hij maakt zichzelf ook niet belachelijk door geld op die manier te verspillen. Bovendien gaat het om de opmerking: "ik zou het wel aan de armen kunnen geven, maar dat doe ik niet omdat ik een loopneus heb". Die opmerking is walgelijk!

Moest opzich wel een beetje lache maar dit kan je natuurlijk niet maken

"Als het geen grap zou zijn, was het niet eens leuk geweest." Als grap is het ook niet leuk, ontzettende patjepeeër. De bedoeling is namelijk exact dezelfde als wanneer het een echt biljet zou zijn geweest. Slappe excuses van deze meneer. Je mag in mijn optiek overal een grap over maken, maar dan hebben andere mensen ook het volste recht om zo'n grap te bekritiseren. Zeker als je weet voor hoeveel mensen in Rusland 5000 roebel enorm veel geld is.

14 februari 2018 om 19:49

ik weet niet we hebben voor democratie gekozen en verschillen in salaris afhankelijk van talent studie ect. als je communisme wilt dan is iedereen gelijk, maar blijkbaar overgrote deel wilt dat niet.
Om dan achteraf te gaan zeiken wanneer iemand succesvol is geworden en doet wat die wilt met zijn of haar geld tja moeten ze zelf weten.
We hebben er met ze allen voor gekozen dat er verschillen zijn tussen arm en rijk.
Er is meer dan genoeg geld voor iedereen, moet je nagaan nederland maakt winst maar toch leven er nog genoeg mensen in armoede? het is eigenlijk te gek voor woorden maar er word niet meer naar de individu gekeken in de laagste financiele klasse.
Nogmaals dat deze man zoveel verdient en doet wat die wilt met zijn geld tja daar hebben we met ze allen voor gekozen

Het enige dat ik erger vind dat lulletjes met zulke smakeloze acties zijn lulletjes met zulke smakeloze acties die het achteraf allemaal goed proberen te praten. Kansloos. Bied je verontschuldigingen aan en hou je koest in plaats van deze schijnheilige zooi

Toch overduidelijk dat het een grap is? 😂 Heerlijk

Een grap met een NAMAAK biljet... Lekker belangrijk.

Kunnen we deze jongen al zijn geld en talent afpakken? Zo jammer dat dit soort eikeltjes geld krijgen omdat ze tegen een bal kunnen trappen.

Een domme grap, maar blijkbaar heeft niemand het artikel gelezen?

14 februari 2018 om 22:43

Precies, iedereen reageert op de titel en leest blijkbaar alleen het eerste gedeelte... Het gaat om een naamaak biljet. Lkkr boeiend. Wij hebben ook wel eens zakdoeken in de vorm van briefgeld gehad thuis. Als het met echt geld was, kon ik me de discussie overigens wel voorstellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rusland

FIFA ranking: 49
43 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Andrey EshchenkoVerdediger40
Sergei IgnashevichVerdediger40
Aleksey KozlovVerdediger40
Igor DenisovMiddenvelder40
Alan DzagoevMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Rusland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Rusland.

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren