Stegeman gaat Heracles Almelo verlaten: ‘Goed om verder te kijken’

Woensdag, 14 februari 2018 om 17:46

De wegen van John Stegeman en Heracles Almelo scheiden na dit seizoen. Dat meldt de club woensdag via de officiële kanalen. Zodoende komt er na vier seizoenen een einde aan het hoofdtrainerschap van Stegeman bij de Eredivisie-club. “In goede harmonie hebben we besloten beiden na dit seizoen een andere weg in te slaan”, reageert algemeen directeur Rob Toussaint.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door fcbogarde)

Jammer John, had gehoopt dat je zou blijven! Gun je een mooie club.
Hoop dat mijn club Heracles overschakeld naar van der Gaag van Excelsior!

14 februari 2018 om 18:01

Had ik ook gehoopt, maar zag de bui al hangen in dit jaar van absolute leegloop.

Heeft paar jaar uitstekend gepresteerd, met best matig materiaal steeds redelijk makkelijk veilig spelen en zelfs een keer de play-offs gewonnen. Denk een uitstekende trainer voor menig eredivisie club buiten de top 3.

Heeft het uitstekend gedaan met Heracles zie niet in hem een toptrainer maar echt geweldig gepresteerd. Vind het wel een leuke man voor de camera altijd boos.

14 februari 2018 om 22:18

Altijd boos? Zo kijkt hij altijd als je het mij vraagt.

Vier prima jaren in Almelo, maar meer ook niet. Het is niet een hele speciale trainer, maar misschien met betere spelers zul je zijn hand wel zien. Wordt vervolgd.

Mooi zo. Ik mag hopen dat dit sujet nergens in het betaalde voetbal meer emplooi zal vinden. Nare houding als trainer/coach, jegens zijn spelers, jegens zijn collega's en media. Doet ook net alsof hij trainer is van een club in de topdrie, door na een nederlaag zijn spelers de grond ink te trappen en de suggestie te wekken dat het normaal zou zijn dat een club als Heracles structureel top zes speelt of zoiets. Je bent trainer van Heracles, beste man!

Sportief gezien heeft hij één seizoen uitstekend gepresteerd, maar daarna werd het eigenlijk ieder jaar minder. Dus inderdaad tijd voor hem om op te krassen. Ijsselmeervogels of ACV lijkt me wel wat voor hem. Maar in het betaalde voetbal wil ik deze kerel niet meer zien.

14 februari 2018 om 18:07

Nare houding? De man is gewoon een winnaar en ambitieus, en eist het maximale van zijn groep. Zoals het een coach betaamt. Wat ik van Stegeman gezien heb, is hij juist erg respectvol, realistisch en collegiaal en in het heetst van de strijd kan hij fel zijn. Part of the job.

Als je je reactie aan een leek zou zien zou diegene denken dat deze Stegeman al na een half jaar ontslagen had moeten worden.

Heeft geschiedenis geschreven met Heracles en deed het ieder jaar weer naar behoren. Deze man gaat wel een mooie en verdiende stap maken lijkt me.of heeft hij je wat aangedaan?

15 februari 2018 om 09:34

Mgmv

Een 'winnaar'? Hoe bedoel je? Wat heeft hij dan gewonnen precies? 14e, 6e, 10e geworden en dit seizoen, naar verwachting ergens rond plek 13-14. Hoezo een winnaar eigenlijk?

Verder vind ik dat er nogal een verschil bestaat tussen gezonde ambitie en werklust en je concrete gedrag dat je vertoont als coach en naar de media en je collega's. Dat fel zijn in het heetst van de strijd 'part of the job' zou zijn bestrijd ik. Het klopt dat er een heleboel trainers zijn die hun emoties volstrekt niet de baas kunnen en als halve zolen langs de lijn tekeer gaan constant, maar dat vind ik absoluut geen functionele felheid die part of the job is. Is dat part if the job hoe die Benitez of Klopp als clowns bezig zijn? Welnee. Is gewoon een totaal verkeerde taakopvatting en een gebrek aan mentale kracht wat mij betreft. En vraag maar eens hoe spelers dat vinden. Weet niet of jij zelf gevoetbald hebt en op welk niveau, maar ik had een bloedhekel aan die nerveuze idioten die langs de lijn stonden te schreeuwen, gebaren en druk doen. Heen en weer rennen. Ik werd dáár juist heel nerveus van. Blijf eens rustig, daar heeft een ploeg veel meer aan. Ik vind het echt niks te maken hebben met taakopvatting of dat het erbijn hoort. Het hoort enkel bij bepaalde types, niet de job op zich.

En in het geval Stegeman valt me iedere keer weer op dat die tekeer gaat tegen collega's, niet alleen in de media maar ook tijdens wedstrijden. Jij legt dat uit als ambitiie en winnaarsmentaliteit, kennelijk, ik vind het naar gedrag wat tot niets leidt. Doe gewoon normaal!

En nee, hij heeft mij niets aangedaan. Hoe kom je daarop, als ik vragen mag?

14 februari 2018 om 18:24

Absoluut geen slechte coach. Maar op een gegeven moment is de chemie uitgewerkt, en dat was het voor mij na drie jaar. Kan zijn spelers niet meer motiveren zoals hij dat deed in het seizoen met Europees voetbal, omdat het oogt alsof hij dit jaar zelf wat meer problemen heeft met de motivatie. Toch hebben wij na Gertjan Verbeek eindelijk weer een nuchtere trainer (gehad). Hij doet er alleen altijd even over voordat hij een bepaalde speler inpast (zie Monteiro en Vermeij). In Almelo zijn we, na heerlijke periodes onder Verbeek en Bosz, weer eens toe aan een trainer met een aantrekkelijke speelwijze. Kom er maar in, Van der Gaag!

14 februari 2018 om 18:39

In deze reactie herken ik Stegeman absoluut niet. Een aimabele en realistische trainer in mijn optiek. Vitesse en Heerenveen zijn mogelijke nieuwe clubs voor hem.

15 februari 2018 om 09:37

Aimabel en realistisch...??? Okay, dan hebben wij inderdaad een mening die diametraal tegenover elkaar staat. Want ik vind dat er echt niks aimabels is aan hem en hij is juist bijzonder ver van het realistische af komen te staan. Hij is trainer van en club die rond plek 10-14 hoort te spelen. Hij had één keer een uitschieter, dat was op zich knap. Maar als hij na afloop gaat beweren dat zijn ploeg hem zo enorm heeft laten barsten waarbij hij de suggestue wekt dat ze eigenlijk veel beter kunnen en ongeveer het niveau AZ en Utrecht moeten presteren, dan ben je alle gevoel voor realisme totaal kwijt in mijn ogen.

15 februari 2018 om 20:05

Hij werkt de hele week met zijn elftal en dan mag hij best weleens hoge verwachtingen hebben. En als dan bepaalde afspraken niet nagekomen worden in een wedstrijd, mag (moet) hij daar kwaad om zijn.

Verder wordt de stand niet bepaald door de begroting. Het juist knap om met een mindere selectie beter te presteren. Iedereen kan een Lozano of Ziyech scouten, maar het gaat om spelers beter te maken...

Op dezelfde dag dat Buijs naar Fc Groningen gaat. Had liever Stegeman gezien als nieuwe coach. Helaas gaat dat niet door! Succes bij je eventuele nieuwe club.

De trainer die ons gered heeft van de puinhoop die Jan de Jonge heeft achtergelaten. Daarnaast met hem voor het eerst in de geschiedenis de Europa league bereikt met Heracles. Heeft veel voor ons betekend! Bedankt John.

Heracles is echt zijn plafond. Waarom niet gewoon langer blijven?

14 februari 2018 om 19:25

Omdat hij nog nooit bij een club heeft geprobeerd die hoger staat als Heracles, dus dat kan hij niet weten! Gelukkig bestaan er nog van die luitjes als jou

Heeft het uitstekend gedaan bij Heracles. Hij heeft zelfs de play-offs gewonnen met (veel) slechter materiaal dan de andere teams. Lijkt mij een leuke trainer voor een Belgisch team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.PEC Zwolle44-12
11.Excelsior40-15
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Bram CastroKeeper10
Bart van HintumVerdediger10
Jeff HardeveldVerdediger10
Tim BreukersVerdediger10
Wout DrosteVerdediger10
Robin PröpperVerdediger10
Reuven NiemeijerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Real Madrid gaat Internazionale aanklagen bij het CAS. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren