FC Groningen gaat langer door met Jans: ‘Dit is een heel moeilijk seizoen’

Woensdag, 14 februari 2018 om 17:32

Technisch manager Ron Jans blijft ook komend seizoen werkzaam bij FC Groningen, zo heeft hij bevestigd tegenover RTV Noord. Jans en de club zijn mondeling akkoord over een nieuw éénjarig contract. Eerder op de woensdag werd al bekend dat Danny Buijs vanaf volgend seizoen trainer is van de Trots van het Noorden; Hennie Spijkerman wordt zijn assistent.

Jans keerde vorig jaar zomer terug bij Groningen, de club waar hij eerder jarenlang als trainer actief was. In zijn eerste seizoen in zijn nieuwe rol erkende Jans in gesprek met Voetbal International dat hij soms nog zoekende is. "Ik geef toe dat ik best een beetje zoekende ben in deze rol, maar als ik niet met de technische staf en de spelers mag praten, dan haal je te veel bij me weg."

“Ik ben iemand die veel kijkt en informeert, maar ik probeer de technische staf alle ruimte te geven om te werken zoals ze willen werken. Alles wat ik doe gaat in vragende vorm. Ernest Faber (trainer, red.) heeft ook zelf gezegd dat ik welkom ben en dat alles open is.” De prestaties van Groningen onder leiding van Faber vallen tegen en Jans kan niet ontkennen dat de relatie met de hoofdtrainer wel eens beter is geweest.

Faber uitte bij de bekendmaking van zijn aanstaande vertrek kritiek op de topsportmentaliteit bij Groningen, iets waar de clubleiding verrast over was. Ook de afgelopen transferperiode liep niet soepel, wat leidde tot irritatie bij Faber. "Dit is een heel moeilijk seizoen", erkent Jans bij RTV Noord. "We gaan niet bij de pakken neerzitten. Het is zaak ons zo snel mogelijk veilig te spelen en op de langere termijn weer aansluiting te krijgen bij de subtop. Daar horen wij thuis en ik wil er graag mijn steentje aan bijdragen."


Poll

Een goede beslissing van FC Groningen?


Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door robertfcg)

Helaas. Niet de juiste man voor de FC momenteel. Geeft zelf al aan dat hij nog veel moet leren als TM , maar Groningen heeft op dit moment meer aan iemand met ervaring. Bovendien is het weer een vriendje van Nijland, en lijkt hij ook niet de topsport mentaliteit in te willen stellen die wel nodig is om Groningen te laten groeien.

14 februari 2018 om 19:04

Wie moet het dan doen? Lijkt me dat Jans de tijd moet krijgen. Heeft het als onervaren trainer ook laten zien. Misschien dat hij hetzelfde kan in deze functie. Veel slechter is sowieso niet mogelijk dus ik heb nog hoop.

14 februari 2018 om 20:19

Een ervaren iemand. Niet iemand die als td'er een beginnend trainer aanstelt zodat "hij hem nog kan kneden". Dat is helemaal niet zijn taak. En het liefst iemand die wel het woord topsport normaal kan uitspreken, zonder te moeten kokhalzen, zoals Jans doet.

16 februari 2018 om 17:39

Ja maar concreet noem je niemand. Ik kan ook wel roepen wat onze selectie nodig heeft. Alleen is het vaak om verschillende redenen niet haalbaar..

14 februari 2018 om 20:21

Hou toch op zeg over topssportmentaliteit. Die is prima bij Groningen. Deze uitspraak van Faber is gewoon om zijn eigen falen en onvermogen te maskeren. Groningen heeft te weinig kwaliteit en dat is het probleem. Faber is er niet in geslaagd om van deze matige selectie een team te maken dat voor elke meter wil strijden. Jans Kun je pas in september beoordelen als hij er wel of niet in geslaagd is een betere selectie samen te stellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

13 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Real Madrid gaat Internazionale aanklagen bij het CAS. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren