Oliseh schakelt politie in: ‘Ik wil niet in de gevangenis eindigen’

Woensdag, 14 februari 2018 om 17:26

Sunday Oliseh heeft een verklaring afgelegd over zijn vertrek bij Fortuna Sittard. De nummer drie van de Jupiler League besloot de Nigeriaan op non-actief te stellen vanwege zijn houding. Volgens Oliseh zijn er dubieuze praktijken gaande bij Fortuna en is hij de laan uitgestuurd omdat hij zich niet wilde wagen aan illegale praktijken.

“Door zijn ontoelaatbare handelen heeft de oefenmeester de samenwerking met vele mensen binnen de organisatie onmogelijk gemaakt. Van spelers tot medewerkers. Fortuna Sittard betreurt het besluit, maar stelt dat het clubbelang boven alles gaat”, zo klonk het statement van Fortuna. Oliseh is geschokt. “Ik heb het team van de negentiende plek naar de top geleid. Met mijn spelers heb ik geweldig samengewerkt", zegt hij aan Revier Sport.


De oefenmeester is keihard over de clubleiding van Fortuna: “Wat er binnen de club gebeurt, is gewoon illegaal. Met deze praktijken wil ik niets te maken hebben, ik wil niet in de gevangenis eindigen. Ik heb mijn advocaat en de politie al ingeschakeld." De Nigeriaan heeft ook via Twitter gereageerd: “Ik geef toe: doordat ik weigerde om deel te nemen aan illegale activiteiten en de wet te overtreden bij Fortuna Sittard, ben ik geschorst van mijn taken als hoofdtrainer door de buitenlandse eigenaren van de club."

"Jammer voor de schitterende fans, mijn spelers en onze positie om te promoveren." Fortuna heeft in Claudio Braga een voorlopige vervanger gevonden voor de op non-actief gestelde Oliseh, zo meldt Fortuna woensdag. Totdat de Sittardse club een nieuwe trainer heeft gevonden zal Braga de dubbelrol van hoofdtrainer en Hoofd Jeugdopleidingen vervullen.


Poll

Begrijp jij de keuze van Fortuna Sittard om Sunday Oliseh op non-actief te stellen?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door constant kante)

WoW hij doet het super goed als trainer jammer want ze zouden een zeer grote kans op promotie hebben.

14 februari 2018 om 21:03

Ik hoop voor hem dat hij de waarheid spreekt, anders verkloot hij met deze aantijgingen zijn verdere trainerscarrière. Want, wie neemt er een coach aan die bij ontslag dergelijke dingen kan gaan roepen!?

Nou ben eens benieuwd Want eerlijk gezegd hier hebben niks aan..

14 februari 2018 om 17:39

Ja, lijkt wel of er binnenkort een beerput van jawelste wordt opengetrokken... Maar daar zullen de journalisten straks wel weer bovenop duiken.

14 februari 2018 om 18:14

Hoe meer onrust daar des te beter voor ons

14 februari 2018 om 19:16

Als Fortuna fan gun ik het NEC van harte. Aan de andere kant vind ik het wel jammer dat NEC nu 99.9% kampioen word door het falen bij de andere titelkandidaten.

Vertel dan ook even het hele verhaal, ipv mensen in het ongewisse laten. 'Illegaal' is natuurlijk een breed begrip.

14 februari 2018 om 17:47

Zou de club zelf niet ook eerst het hele verhaal moeten vertellen dan? Die ontslaan hem, volgens de club zelf vanwege "het herhaaldelijk verwijtbaar handelen gedurende langere periode door de trainer jegens meerdere personen in de organisatie". Vager heb ik een ontslagreden nog nooit gehoord.

14 februari 2018 om 17:56

Ik reageer inhoudelijk op het bericht van Oliseh. Hij beticht Fortuna van 'illegale praktijken'.

14 februari 2018 om 18:01

Maar als je de media volgt is dat wat de club de wereld in slingert. Waarom kan je dat niet meenemen in je beoordeling en val je alleen Oliseh aan? De club werkt die ongewisheid toch, op zijn minst mede, in de hand?

14 februari 2018 om 18:29

Wanneer de hele zaak in onderzoek is, er een advocaat op is gezet en de zaak bij de politie is gemeld, dan lijkt het me raadzaam en niet ongebruikelijk om de precieze details in het midden te laten

14 februari 2018 om 23:09

Waarom dan toch wél de media opzoeken om dit te vermelden, alleen er verder niet op in gaan. Dit vraagt natuurlijk naar antwoorden. Vandaar mijn reactie.

15 februari 2018 om 09:06

Omdat de club dat ook gedaan heeft en een heel vaag bericht de wereld in geslingerd heeft waar eigenljik niets in staat en wat dus aan;leiding geeft tot vragen. Logisch dat Oliseh dan van zijn kant reageert. Kennelijk omdat er ernstige zaken spelen (als hij dat verzint, is zijn carriere in Nederland wel voorbij natuurlijk) en de club daar niets over meldt.

14 februari 2018 om 18:54

Misschien moet er eerst een zaak gemaakt worden en moet de politie eerst onderzoek doen? Dit is mogelijk.

Desalniettemin had hij beter zijn mond kunnen houden totdat er meer duidelijkheid is, want dit is vooralsnog een Halbe Zijlstraatje.

edit: nu ik de Tafel van Kees gezien heb vanmorgen, ben ik bang dat Oliseh geen bewijzen heeft. De verhalen over witwasserij lijken mij vooralsnog geruchten.

14 februari 2018 om 22:29

Of hij deed er verstandig aan dit direct op de publieke leestafel te leggen. Geen verhalen achteraf maar lik op stuk.

Als je de club beschuldigt van illegale activiteiten en het overtreden van de wet moet je ook open zijn over waarom je dat vindt. Als hij naar de politie is gestapt en ik neem aan aangifte heeft gedaan dan, dan kun je best duidelijkheid geven over het waarom want dan komt het toch wel naar buiten. Op deze manier beschadig je alleen maar de club en heeft niemand er wat aan.

14 februari 2018 om 17:43

Als er echt sprake is van illegale activiteiten én hij heeft aangifte gedaan, dan vind ik niet dat het aan hem is om openheid van zaken te geven. Als er een serieuze zaak uitkomt kan dat het onderzoek alleen maar schaden. Dan zou het OM ooit moeten mededelen wat er speelt/waarvan het bestuur wordt verdacht.

14 februari 2018 om 17:48

Zolang hij duidelijk is tegen de politie en bij een (eventuele) rechtszaak, is dat voldoende. Kan hij niets bewijzen van zijn beschuldigingen, dan is dat smaad en wel strafbaar.

14 februari 2018 om 18:01

Waarom? Dat is toch niet iets om in de pers te gooien. Leuk dat de mensen dat allemaal willen weten en nieuwsgierig zijn maar je moet je verstand er wel bijhouden. Dat is iets wat binnenskamers opgelost moet worden en daarvoor hij schakelt de politie en advocaat in. Fortuna moet zelf naar buiten komen met redenen en niet Oliseh.

14 februari 2018 om 18:46

Dat is allemaal prima, maar dan had hij gewoon helemaal niets moeten zeggen tot het onderzoek was afgerond. Nu beschadigt hij de club alleen maar.

14 februari 2018 om 19:51

Maar de club beschadigd hem toch ook. Hij geeft hier alleen een reden aan om zijn eigen naam te zuiveren omdat de club nu met een vage redenen zijn imago schaad.

14 februari 2018 om 18:05

De politie kan ook verzocht hebben om niets inhoudelijks te communiceren.

Wauw, dat zijn serieuze aantijgingen. Frustratie en wrok jegens de clubleiding is begrijpelijk na een ontslag, maar een reactie van deze orde is wel heel extreem. Dit zijn serieuze zaken waar Oliseh een reële aanleiding voor moet hebben en hij moet deze woorden ook hard kunnen maken met bewijzen. Dit gaat verder dan alleen maar moddergooien

14 februari 2018 om 18:55

Maar als ie dat heeft, is het toch normaal dat hij dit doet? De media werken zo dat hij dit nu moet communiceren anders lezen mensen het bericht van Fortuna en denken ze alleen maar dat het een talentloze mafklapper is.

Dit kan nog een heel naar staartje krijgen als Fortuna Oliseh aan klaagt voor laster en smaad.

Heb het gedoe rond hem de laatste weken goed gevolgd, en zijn ontslag lijkt mij volkomen terecht. Hij zat de laatste tijd tijdens wedstrijden provocerend de hele tijd op de bank ipv actief langs de zijlijn te coachen zoals hij eerst dit. Heeft ook behoorlijk hard uitgehaald naar zijn selectie door te zeggen dat hij maar 12 fatsoenlijke spelers heeft.
Hij heeft het sportief natuurlijk fantastisch gedaan, maar dat betekent niet dat hij boven de club staat, zoals hij zelf wel lijkt te denken. Trainer zijn is meer dan alleen winnen.

14 februari 2018 om 18:00

Niet oordelen en partij trekken voordat er duidelijkheden zijn Als hij gelijk heeft dan zou ik ook niet meer met plezier en gedrevenheid blijven werken

Heb het idee dat Gun en Oliseh gewoon niet meer door een deur konden. En nadar Gun op twitter zicht heeft uitgelaten over Oliseh wilt hij hem nu terugpakken.

14 februari 2018 om 17:43

Dat konden ze ook niet, maar zolang het team blijft winnen, kan je niet de coach eruit sturen. In de winterstop had Genk vergaande interesses in Oliseh en Oliseh wilde ook graag, daar hij in België woont en ook de Belgische nationaliteit heeft. Fortuna heeft hem toen behouden en dat heeft het spel ook geen goed gedaan. Zolang het goed ging lag het volgens deze Oliseh aan... Oliseh. En als het fout ging lag het aan de wisselspelers die van een te laag niveau waren.

15 februari 2018 om 16:43

Huh?..Als hij zo'n klootzak was en werkelijk niet mee te werken waarom lieten ze hem dan niet gaan?...2 vliegen in één klap en iedereen blij...
Deze info maakt deze soap alleen nog merkwaardiger.

Klinkt als heel wat maar komt door deze feiten nogal vaag over want uiteindelijk weet je nog steeds niks terwijl er heel wat gesuggereerd wordt. Dit is om de hete brij heen draaien

14 februari 2018 om 17:45

Shivagizmo

Hetzelfde kun je zeggen over de club. Die voeren nu aan dat ze Oliseh ontslagen hebben vanwege "het herhaaldelijk verwijtbaar handelen gedurende langere periode door de trainer jegens meerdere personen in de organisatie". Nou, als jij daar kaas van kunt maken dan hoor ik dat graag want ook hier wordt met een hele grote boog om de hete brij heen gedraaid.

14 februari 2018 om 19:15

Ik doelde ook meer op de club, ik kan er net zo weinig van maken als jij dat kan. Het is toch een vaag verhaal en vreemd ook want fortuna draait sinds jaren eindelijk weer eens dus ik snap dit niet

Wat? Illegale praktijken? Nou, dan zit ik nu dus even rechtop op mijn stoel zeg! Maar waar gaat dit in hemelsnaam over, want als je dit zegt als dat niet zo zou zijn, dan heb je er een nog veel groter probleem bij.

Dus, Sunday, verklaar je snel nader, want anders wordt deze soap echt een raar verhaal. Overigens, benieuwd of ie proleterige eigenaar zich ook weer gaat roeren op Twitter.

14 februari 2018 om 19:37

Ik zie het eigenlijk als een kansloze, kinderachtige reactie op zijn ontslag. Vraag me echt af of hier ook maar een greintje waarheid achter zit.

14 februari 2018 om 19:44

Maar wel een kansloze, kinderachtige reactie die, als die niet zou kloppen, gewoon juridische gevolgen zou kunnen hebben. Je kunt niet zomaar je werkgever van illegale praktijken beschuldigen zonder daar het begin van bewijs bij over te leggen.

Hopelijk gaat dit uitgezocht worden, lijkt me een eerlijke man en er zal zeker een kern van waarheid inzitten

Sunday Oliseh lijkt me een geweldige vent. Hoop dat een Eredivisie club het aandurft met hem

14 februari 2018 om 19:47

Hij zal denk ik wel mijn club Ajax gaan coachen als ten Hag dit seizoen met Ajax geen kampioen wordt. Ik weet niet of Oliseh de kwaliteiten heeft om een club als Ajax te coachen maar ik vind wel dat hij een kans verdient.

Je zou denken dat Fortuna na jaren in de marge van de JL te hebben gebivakkeerd eindelijk weer eens positieve vooruitzichten had en naar boven kon kijken,maar niets is minder waar.
Buurman Roda doet het met zijn beleid al niet beter,alleen MVV is rustig die hebben hun zaken netjes op orde al is daar geen stuiver uit te geven.

14 februari 2018 om 18:14

Dachten ze bij Fortuna ook dat het rustig is indien deze aantijging natuurlijk op waarheid berust.

Volgens mij is Fortuna nu in handen van Turkse eigenaren. Die hebben vaak poen en hebben een eigen manier van zaken doen. Als de eigenaar zwart geld in de de club zou pompen of malafide praktijken zou uithalen dan zou dat allang opgespoord zijn. Ik zelf denk dat de club qua financiën niets te verbergen heeft, maar dat de clubeigenaar te veel macht heeft. Oliseh denkt vast aan maffiapraktijken met zo een aanwezige eigenaar.

Dit zijn harde woorden ven benieuwd of dit klopt. Maarja dat zullen nog wel een keer horen

Als het om een lopende zaak gaat kan je ook niet alles vertellen, dat is logisch.
We zullen het zien de komende weken, ben wel benieuwd.

schandalig een man die Fortuna van de afgrond naar de top brengt daar moet je juist heel erg zuinig en trots op zijn, Laat er geen misverstand over verstaan maar dit is niet wat Fortuna nodig heeft, sunday bedankt voor alles en top dat je fortuna zover hebt gebracht, klasse we zien je vast terug bij een topploeg met jouw kwaliteiten.

Zou hij het over matchfixing hebben ?! Want dat is wel illegaal ! Het zou niet de eerste club in.Nederland zijn die hier aan meedoet !

Het hele verhaal ken ik niet, maar de gevangenis in gaat Oliseh het niet worden, tenzij delicten zijn gepleegd. Belastingfraude of regels die zijn omzeilt, hooguit een boete meer niet.

Zodra er via je advocaat aangifte is gedaan dan is het niet raadzaam om alles publiekelijk naar buiten te brengen. Word vervolgd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Perr SchuursVerdediger00
Wessel DammersVerdediger00
Kai HeeringsVerdediger00
Christopher BraunVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

0 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Tottenham Hotspur zit een transfer van Luka Modric naar Internazionale voorlopig dwars. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren