‘Het werd 2-6, de spelers van PSV werden getroost door de eigen fans’

Woensdag, 14 februari 2018 om 15:57

Merab Jordania was tussen 2010 en 2013 eigenaar van Vitesse en wilde met de Arnhemmers een aanval doen op de traditionele top drie uit de Eredivisie. Vijf jaar later denkt de Georgische miljonair met weemoed terug op zijn periode in Nederland, die ten einde kwam nadat hij algemeen directeur Joost de Wit bedreigd zou hebben en een taakstraf moest uitvoeren. Daarna overhandigde hij zijn aandelen over aan Alexander Chigirinskiy.

In een interview met Voetbal International kijkt Jordania terug op zijn tijd bij Vitesse en benoemt hij een ruime zege op PSV. “Het werd 2-6. De spelers van PSV werden getroost door de eigen fans... Wat een dag!", aldus Jordania. "Ik heb genoten van die tijd. In het begin lachte iedereen me uit, vonden ze me een idioot. Ik was een cowboy. Maar er lag echt een plan."

Jordania gaf opdracht voor de bouw van een nieuw trainingscomplex. Ook verkocht hij Wilfried Bony en Marco van Ginkel voor vele miljoenen. “We hadden Ajax, Feyenoord en PSV serieus kunnen aanvallen. Inmiddels speelt Vitesse voor plek zes. Daar namen wij in onze tijd geen genoegen mee.”

De 23-jarige zoon van Jordania zien we mogelijk op korte termijn als clubeigenaar in de Eredivisie. "Hij is serieus. Mijn zoon wil een club in Nederland kopen. Ik heb hem gezegd dat het onzin is, maar hij weet het zeker. ‘Nog even wachten, pap. Die dag komt vanzelf.’”Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door drdfdh&v)

Als ik op de berichtgeving van het afgelopen jaar mag afgaan dan is Roda JC vast wel bereid om te praten. Daar zijn ze niet vies van dubieuze geldschieters.

14 februari 2018 om 16:15

Volgens mij kan je beter naar de casino gaan, dan je geld in Roda JC steken.

14 februari 2018 om 16:40

Inderdaad! Als je het dan verliest heb je tenminste een leuke avond gehad

14 februari 2018 om 17:55

Koos Busters

Jordania en zijn familie hebben helemaal geen geld om een club te kopen en te runnen. Die periode bij Vitesse kon hij de tent alleen runnen omdat er geld kwam uit Londen en hij de zetbaas kon zijn die de club feitelijk runde. Maar echt zelf een club kopen en daar veel geld in steken om verder te geraken dat is onmogelijk voor hem. Zoveel geld heeft hij absoluut niet.

14 februari 2018 om 19:20

Hij heeft wel wat geld, maar is eerder vergelijkbaar met die gast die laatst in het nieuws was dat hij Roda wilde kopen. Een paar miljoen (mede dankzij schimmige deal toen hij eigenaar van Vitesse was), meer heeft Jordania niet.

14 februari 2018 om 19:48

Ja, dat is correct. Hij is niet onbemiddeld, maar gewoon absoluut niet rijk genoeg om een club te kopen en te runnen.

Haha ik zat die dag in het stadion..
Het was het eerste seizoen van Cocu en de eerste seizoenshelft was echt een ramp.
Volgens mij speelde Propper toen ook erg goed en hebben we hem daarom later gekocht.

14 februari 2018 om 19:10

Propper werd twee seizoenen later gehaald, denk dan niet dat Psv hem gehaald heeft op basis van dat duel. Overigens ging echt alles mis voor Psv in die helft van het seizoen en die wedstrijd tegen Vitesse was daar een schoolvoorbeeld van. Rekik die de 2-3 maakt in de laatste 10 minuten om vervolgens in diezelfde minuten met 2-6 eraf te gaan.

Ik kan me deze wedstrijd nog goed herinneren. Mijn eerste dochter was net een paar dagen oud en ik stond in het stadion me af te vragen wat ik daar in godsnaam stond te doen. Wat was PSV slecht toen....
Wat ik me nog meer kan herinneren is dat het uitvak bijna leeg was terwijl Vitesse destijds bovenaan stond.

14 februari 2018 om 16:26

Niet alleen t uitvak van vitesse is altijd leeg. Thuis is t net de arena...

14 februari 2018 om 16:29

En toch structureel 16000 man. Zo leeg is het dus toch niet. Die grappen beginnen overigens oud te worden gezien de vele lege plekken bij clubs als Heerenveen, Groningen, AZ en Twente...

14 februari 2018 om 17:45

Ach een hoop papegaaien hier als het op Vitesse aankomt. Forgive them, they know nothing......

14 februari 2018 om 17:51

Op een capaciteit van 34.000 toch wel erg leeg.

14 februari 2018 om 18:02

Ach de Arena is nog steeds het best bezette stadion van de eredivisie, dat er af en toe lege plekken zijn is ergerlijk, maar niet iedere seizoenkaarthouder kan nou eenmaal elke wedstrijd. Heb zelf ook een tijd gehad dat Ajax bijna alleen op zaterdag speelde terwijl ik zelf dan ook voetbalde was dan vaak niet te doen. Toch een seizoenkaart genomen want voor drie keer een wedstrijd tegen een topper betaal je al gauw €70 per wedstrijd voor dat geld heb je voor een ander vak een seizoenkaart.

14 februari 2018 om 19:21

34000? Hoe kom je daar nou bij? Gelredome heeft een capaciteit van 21000 en op zijn max (met noodtribunes voor alle tribunes) was dat 24000.

14 februari 2018 om 21:02

@batigol1, alle uitvakken in Nederland zijn slecht gevuld. In het Gelredome krijgen alleen Ajax en Feyenoord het uitvak altijd vol. Uit jouw reactie hieronder blijkt ook dat je niet eens weet in welk stadion Vitesse speelt. Echt serieus kunnen we jou dus ook niet nemen.

14 februari 2018 om 21:08

Dms, het was een gedenkwaardige wedstrijd voor beide clubs. Vitesse vulde toen ongeveer de helft van het uitvak. Waarom zou het dan ineens wel vol moeten zitten? Dan zouden we toch successupporters zijn of niet? Ik vind het bijvoorbeeld goed dat PSV gewoon een regionale club blijft die de meeste uitvakken ook niet kan vullen ondank de successen. Alleen Ajax en Feyenoord kunnen dat in Nederland met hun landelijke aanhang.

Vitesse ging als de brandweer. Zuivere koffie was het niet, anders waren ze wel kampioen geworden. Ze waren echt de beste op dat moment.

14 februari 2018 om 16:31

We mochten niet kampioen worden ! Anders waren we dat geworden in 2010 Bony was weergaloos

14 februari 2018 om 17:13

Dat klopt inderdaad. Er zijn daar dingen gebeurd die niet door de beugel kunnen. Er lagen andere belangen dan het kampioenschap.

14 februari 2018 om 17:17

In 2010? Toen eindigde Vitesse als 14e. Sinds 2010 eindigde de club nooit hoger dan plek 4. Vitesse heeft natuurlijk nooit serieus meegedaan om het landskampioenschap.

14 februari 2018 om 17:23

Het topseizoen van Bony bij Vitesse was overigens het seizoen 2012/13. Toen eindigde Vitesse op plek 4. Op gepaste afstand van de traditionele top 3.

14 februari 2018 om 17:54

Ja, het was iets later inderdaad. Maar dat seizoen donderde het op een gegeven moment als een kaartenhuis in elkaar. Daar klopte helemaal niets van.

14 februari 2018 om 18:17

Valt ook wel mee. In dat seizoen heeft Vitesse gedurende het hele seizoen stabiel rond plek 4 gestaan. Het inkakken van Twente was opmerkelijker.
Nee, Vitesse heeft nog nooit die laatste stap kunnen zetten zoals eerder Twente en AZ wel gelukt is.

14 februari 2018 om 19:23

Vitesse stond toen 1e vlak voor de winterstop. Na de winter donderde het in elkaar en werden we uiteindelijk slechts 4e.

Vitesse speelde destijds ook om plek 6. Sinds de jaren 90 een goede subtopper / middenmoter. Vooral in de jaren 90 tot de eeuwwisseling eindige Vitesse steevast in de subtop.
Wel mooi dat de PSV supporters zo achter PSV bleven staan en zelfs troostten. Veel beter dan een bus opwachten, een gebouw bestormen of een protestmars. Uiteindelijk dan ook erg mooi dat PSV sinds die wedstrijd en dramaseizoen 2x kampioen is geworden (dit seizoen op weg naar de 3e) en zelfs overwintering in de Champions League.

Toen ik de titel las, dacht ik aan het 'verjaardagsfeestje' van PSV - Twente. Mooie tijden moet je koesteren. De 2-6 van Vitesse was ik kats vergeten.

Dat seizoen 2013/14 was sowieso opmerkelijk, niet alleen vanwege dit verhaal.
Iedere club verspeelde punten, Ajax werd kampioen met de minste punten ooit sinds invoering van het driepuntensysteem. PSV won wel in eigen huis met 4-0 van Ajax, maar eindige op 12 punten afstand op plek 4. PEC Zwolle won de bekerfinale met 5-1 van Ajax.

Feyenoord, ajax en Psv structureel aanvallen is een utopie. Andere clubs missen achterban. Zeker vitesse niet, denk ongeveer de kleinste en minst trouwe supporterschare van de gehele ere- en groot deel van de eerste divisie. Arnhem wordt al sinds Karel Aalbers door luchtbellen beheerst, en blijkbaar moet die tig keer knappen voordat ze het daar snappen.

@stadiarotterdam, blijkbaar heeft Vitesse jou persoonlijk leed aangedaan. Anders kan ik jouw reactie niet verklaren. Bij Vitesse zit een trouwe kern van ca. 15.000 man waaronder ikzelf. Die schoffeer jij dus in jouw reactie. Als het goed gaat komt er meer dagjesvolk dan als het slecht gaat. Precies zoals dat bij andere clubs ook gaat en de grote drie hebben hun grotere supportersschare ook alleen maar te danken aan succes.

15 februari 2018 om 18:33

Zo is het!! (@stadiarotterdam, waarom zo’n onderbuikreactie? Nergens op gebaseerd)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

Ex-clubeigenaar
27 fans
57 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Tottenham Hotspur zit een transfer van Luka Modric naar Internazionale voorlopig dwars. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren