Reservespits blijft bij PEC vanwege zieke moeder: ‘Ik wil haar trots maken’

Woensdag, 14 februari 2018 om 15:46

Piotr Parzyszek zag afgelopen periode af van een vertrek bij PEC Zwolle vanwege de situatie van zijn moeder. In gesprek met de Stentor legt de spits uit dat hij vlak voor vertrek naar het trainingskamp in Spanje te horen kreeg dat zijn moeder, die al van meerdere tumoren herstelde, opnieuw ernstig ziek is. "Mijn moeder strijdt al negen jaar tegen deze ziekte. Daardoor leef je met de wetenschap en de vrees dat het terug kan keren."

Parzyszek vertelt dat zijn moeder uitbehandeld is. "Als dat dan gebeurt, is dat verschrikkelijk. Het is heel moeilijk, maar je leert ermee omgaan. Hoe lastig dat ook is." De Pool zegt dat dit de volgende dreun is, aangezien het sportief ook niet lekker loopt. "Dat is een understatement. In de winterstop heb ik in gesprek te horen gekregen dat de spitspositie openlag."

"Ik werk hard om weer in het elftal komen, maar vooralsnog ben ik alleen tegen Vitesse en FC Utrecht ingevallen." Parzyszek vindt het niet terecht dat hij nauwelijks aan spelen toekomt onder John van 't Schip. “Nee, maar elke speler die niet speelt, heeft dat denk ik. Niets ten nadele van de andere spitsen, maar zij scoren ook niet veel. Kennelijk vindt de staf dat zij beter in het systeem passen."

Ondanks belangstelling van De Graafschap en buitenlandse club koos hij er toch voor om bij PEC te blijven. "Puur voor mijn moeder. In de laatste maanden van haar leven wil ik haar wel weer trots maken door te spelen. Als dat in Zwolle niet kan, moet ik toch overwegen om verder te kijken. Mijn moeder weet dat ik vrij machteloos ben en dat ik moet spelen. Zij steunt me daarin, zoals ze dat altijd heeft gedaan."


Poll

Verwacht jij dat Piotr Parzyszek in de toekomst meer speelminuten gaat maken bij PEC Zwolle?


Gerelateerd

10 reacties (laatste reactie door consy)

Dan zou je toch eerder overwegen om ergens te tekenen waar je aan het spelen komt

14 februari 2018 om 16:07

Ik volg dit ook niet helemaal maar misschien woont zijn moeder ook in Zwolle. Hij is helaas ook in mijn ogen te zwak om basisklant te worden bij Zwolle.

14 februari 2018 om 16:13

Misschien wil die wel laten zien aan zijn moeder dat die, net als zijn moeder, een vechter is en dit wilt die aantonen door zich terugvechten in de basis? Daarmee hoopt die zijn moeder trots te maken.

Piotr verdiend het ook gewoon om in de basis te starten, je ziet aan het spel van PEC dat we een kapstok missen voorin die ballen vast weet te houden of eventueel door te koppen op doorlopende mensen zoals Mokhtar, Saymak en Thomas. John vant Schip doet het geweldig dit seizoen maar als we naar de spitspositie kijken maakt hij (in mijn ogen) de verkeerde keuze(s).

Parzyszek dit is echt gewoon een prima spits. Ik snap niet echt dat hij niet echt aan bod komt bij PEC. Maarja ik denk dat elke middenmoter in Nederland hem wel als spits zou willen.

Een winnend team verander je niet zo snel natuurlijk, maar nu PEC kwakkelt zal ie ongetwijfeld meer kansen krijgen. Verder erg triest voor hem, al snap ik niet waarom hij dan niet richting De Graafschap gaat. Dat ligt toch in de buurt zou je zeggen

14 februari 2018 om 17:47

Tja voor de 2e keer terugkomen omdat je bent mislukt is ook moeilijk.

Zag dat de Graafschap ook interesse had, dat zou betekenen dat hij na een 2e mislukt avontuur terugkomt. Misschien kan hij dan de rest van zijn carrière bij ons komen spelen aangezien hij dan wel veel goals maakt.

Snap niet dat hij een aantal wedstrijden weer de kans krijgt. De anderen bakken er ook vrij weinig van in de spits. En volgens mij is hij de enige echte spits bij PEC.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.PEC Zwolle44-12
11.Excelsior40-15
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

15 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Real Madrid gaat Internazionale aanklagen bij het CAS. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren